餐厅: 柞木炭家
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-08-07 56 浏览
🔸️ 好耐冇食過韓燒啦🤩🔸️ 哩間韓燒店主打炭烤🔸️ 我哋下午去試咗個午市套餐👍⭐ (烤餐) 和牛牛舌特選$235套餐包咗 肉眼扒、和牛上肩肉、和牛牛舌、牛小排🐮🔸️仲包一碗韓牛飯🥣🔸️跟餐包埋幾款前菜🥗🐮幾款牛肉嘅肉質都好好食 唯獨牛舌太薄身 肉類沾少少海鹽同韓式醬 真係好好食🥣韓牛飯都好有驚喜 牛肉汁出色 加埋蛋攪拌一齊食 每一口飯都有牛肉同蛋香味😋🌟🥗 前菜幾款都新鮮 芽菜爽脆 泡菜亦都唔算太辣 性價比一般🙈🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐ 醬油蝦 $52蝦唔算太新鮮 有少少腥味🙈🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐ 水冷麵$88有酸味醬汁俾客人自由加落去清涼口感 酸酸地好開胃👍性價比唔高🙈🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐ 柚子檸檬梳打 青檸檬梳打 (加配10)青檸檬唔算太酸柚子檸檬亦唔會太甜不錯👍🧸推薦指數:⭐⭐⭐⭐㊙️總括而言,我哋兩個人一齊食,所以肉嘅份量唔算太多,所以如果你主打食燒肉嘅話,建議一人一個餐燒肉餐❗柞木炭家旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖
🔸️ 好耐冇食過韓燒啦🤩
🔸️ 哩間韓燒店主打炭烤
🔸️ 我哋下午去試咗個午市套餐👍

⭐ (烤餐) 和牛牛舌特選$235
套餐包咗 肉眼扒、和牛上肩肉、和牛牛舌、牛小排🐮
🔸️仲包一碗韓牛飯🥣

青檸檬唔算太酸
柚子檸檬亦唔會太甜
不錯👍

2021-08-04 53 浏览
食物質素不錯,肉類都幾好食牛好食 價錢也不算太貴燒五花肉就略嫌太簿 醬油味好食過鹽味另外仲叫左幾款熟食,泡菜炒飯好味有飯焦炒年糕就不推薦,食過最硬嘅年糕店員服務態度好差,可能係part time,十問九唔應,叫左幾次拎鉸剪需要剪肉都冇人理會,加單ok完又無幫我哋落認為消費價錢未到需要接受呢種服務態度
食物質素不錯,肉類都幾好食
牛好食 價錢也不算太貴
燒五花肉就略嫌太簿 醬油味好食過鹽味
另外仲叫左幾款熟食,泡菜炒飯好味有飯焦
炒年糕就不推薦,食過最硬嘅年糕
認為消費價錢未到需要接受呢種服務態度
2021-08-02 88 浏览
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。柞木炭家.好味2人套餐!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤介紹朋友去一間餐廳獲大讚超好食的說! 當然的了作為美食之女隨身有正正餐廳指南是常識吧 好中意柞木炭家的前菜特別是八爪魚,超好食而蘿蔔都非常入味令人吃個不停   擔擔味噌茄子少油但味濃好香好香,最好來碗白飯  主角:是日雪下覓灸四款 + 慶州豬背肉名品牛小排特選A4西冷和牛牛胸腹伕韓牛牛肩肉 整體是賞心悅目,肉質好超新鮮,雪花與高質肉相間既有賣相又有口感輕輕一炙,肉味出晒來豬背肉極有豬肉香牛小排夠肉地牛肩肉汁多肉香愈食愈過癮    紅蝦配大墨魚紅蝦大大大隻 可口彈牙燒好後連殼都脆卜卜非常鮮新多汁大墨魚入味爽口好好食朋友大大啖鯨吞  仁川產鰻魚飯店員現場即燒睇住肉汁出來香噴噴,味道唔錯  甜品:芝士蛋糕小而精,芝士味香濃唔錯   點少得清爽特飲?必點:菠蘿梳打= 香甜出色荔枝梳打= 清甜夠爽     小評:味道:★★★★☆環境:★★★★☆服務:★★★★☆衛生:★★★★☆

雜感女生   好味日記

˚*。柞木炭家.好味2人套餐!。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

介紹朋友去一間餐廳

獲大讚超好食的說!

當然的了

作為美食之女

隨身有正正餐廳指南是常識吧

好中意柞木炭家的前菜

特別是八爪魚,超好食

而蘿蔔都非常入味

令人吃個不停

擔擔味噌茄子

少油但味濃

好香好香,最好來碗白飯

主角:是日雪下覓灸四款 + 慶州豬背肉

名品牛小排

特選A4西冷

和牛牛胸腹伕

韓牛牛肩肉

整體是賞心悅目,肉質好

超新鮮,雪花與高質肉相間

既有賣相又有口感

輕輕一炙,肉味出晒來

豬背肉極有豬肉香

香噴噴,味道唔錯

甜品:芝士蛋糕

小而精,芝士味香濃

唔錯

點少得清爽特飲?

必點:

環境:★★★★☆

服務:★★★★☆

衛生:★★★★☆
2021-08-02 81 浏览
“王道套餐”($698)“海膽和牛卷”($82/件)“荔枝梳打”($36)“菠蘿梳打”($36)一直都好想試呢間喺旺角top嘅韓燒😍呢間韓燒特別之處係用上炭燒🔥據說能夠喺短時間之內鎖住肉嘅精華🤤仲會多一份炭香好似幾正咁🤤一如既往怕煩嘅我地都係揀套餐🤣今次叫咗呢個叫“王道”嘅2人餐當中就已經包咗前菜,燒物,飯同甜品😋一入座就先送上一大堆前菜同生菜🤩好似泡菜,醃蘿蔔,芽菜,醃辣椒等等泡菜仲成兜咁上好誇張🤣另外都有韓燒唔少得嘅芝士粟米🌽🧀全部都無限refill架😝嘢食好快就嚟齊哂😍前菜係擔擔味噌茄子🍆幾惹味做開胃菜岩哂😆燒物有紅蝦配大墨魚🦐🦑,慶州豬背肉🐷,名品牛小排,特選A4西冷,和牛牛胸腹肉,韓牛牛肩肉🐮啲牛肉雪花紋幾靚😍食落十分軟腍又有油香🤤豬背肉砌到花咁好靚☺食落肉質夠爽彈😚跟嘅飯係仁川產鰻魚飯🍚唔駛擔心唔識燒因為店員會過嚟代勞😆鰻魚算肥美,燒到外皮香脆,加上甜甜嘅燒汁真心唔錯😋另外仲叫咗個季節限定嘅海膽和牛卷🐮用紫蘇葉包住紫菜,海膽同和牛食別有風味😋套餐嘅甜品係芝士蛋糕🍰食落口感幾幼滑,芝士味都香濃配上草莓醬同車厘子,酸酸甜甜幾夾☺飲品方面叫咗2杯梳打分別係荔枝味同菠蘿味🍍2杯都有
“王道套餐”($698)
“海膽和牛卷”($82/件)
“荔枝梳打”($36)
“菠蘿梳打”($36)

一直都好想試呢間喺旺角top嘅韓燒😍
呢間韓燒特別之處係用上炭燒🔥
據說能夠喺短時間之內鎖住肉嘅精華🤤
仲會多一份炭香好似幾正咁🤤

一如既往怕煩嘅我地都係揀套餐🤣
今次叫咗呢個叫“王道”嘅2人餐
當中就已經包咗前菜,燒物,飯同甜品😋

一入座就先送上一大堆前菜同生菜🤩
好似泡菜,醃蘿蔔,芽菜,醃辣椒等等
泡菜仲成兜咁上好誇張🤣
另外都有韓燒唔少得嘅芝士粟米🌽🧀
全部都無限refill架😝

嘢食好快就嚟齊哂😍
前菜係擔擔味噌茄子🍆幾惹味做開胃菜岩哂😆
燒物有紅蝦配大墨魚🦐🦑,慶州豬背肉🐷,
名品牛小排,特選A4西冷,和牛牛胸腹肉,韓牛牛肩肉🐮
啲牛肉雪花紋幾靚😍食落十分軟腍又有油香🤤
豬背肉砌到花咁好靚☺食落肉質夠爽彈😚

跟嘅飯係仁川產鰻魚飯🍚
唔駛擔心唔識燒因為店員會過嚟代勞😆
鰻魚算肥美,燒到外皮香脆,加上甜甜嘅燒汁真心唔錯😋

另外仲叫咗個季節限定嘅海膽和牛卷🐮
用紫蘇葉包住紫菜,海膽同和牛食別有風味😋

套餐嘅甜品係芝士蛋糕🍰
食落口感幾幼滑,芝士味都香濃
配上草莓醬同車厘子,酸酸甜甜幾夾☺

飲品方面叫咗2杯梳打
分別係荔枝味同菠蘿味🍍
2杯都有果肉喺入面😚食韓燒飲梳打就岩哂🤩
2021-08-01 79 浏览
天氣涼涼地🌬除咗打邊爐食肉獸表示😈唔食返轉燒肉🥩點得呀~——————————————————————————————🍽餐廳:柞木炭家 🇭🇰位置:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖😋食物:7.5/10💰價錢:698 + 1%(二人套餐)✅大醬蘿蔔牛舌:🔘好滿意嘅前菜😎蘿蔔&牛舌夠淋夠入味🐮✅韓牛牛肩肉✅和牛牛胸腹肉✅和牛牛板腱肉✅方切和牛✅黑毛豬五花肉🔘肉類都算有質素😎雪花紋路好均勻🐮有牛味✅韓燒和牛西冷(+$95)🔘店員會幫手燒好再混合蛋汁🥚包住舊飯一齊食🍚真係好正🤤夠juicy💦✅紅蝦配大墨魚🔘大大隻紅蝦🦐爽口👍🏻係墨魚感覺失色少少🤏🏻又冇乜鮮味😅✅海鮮豆腐湯🥘🔘非常足料!有蝦、蜆、青口、豆腐、金菇等等🥰湯底撈埋飯一齊食🍚滿足✅是日精選甜品🔘類似蜂蜜蛋糕😇正常水準——————————————————————————————其實前菜仲有泡菜、波菜、茄子、酸瓜等等任你refill~🥰等緊朋友期間已經食完一Round😛——————————————————————————————環境算整潔闊落😇冇壓迫咁服務態度唔錯😎主動提供協助—————————
天氣涼涼地🌬
除咗打邊爐
食肉獸表示😈
唔食返轉燒肉🥩點得呀~
🍽餐廳:柞木炭家
😋食物:7.5/10
💰價錢:698 + 1%(二人套餐)

✅大醬蘿蔔牛舌:
🔘好滿意嘅前菜😎蘿蔔&牛舌夠淋夠入味🐮

🔘肉類都算有質素😎雪花紋路好均勻🐮有牛味

✅韓燒和牛西冷(+$95)

✅紅蝦配大墨魚

環境算整潔闊落😇冇壓迫咁
服務態度唔錯😎主動提供協助
題外話
呢個商場有個空中花園
食飽順便喺度坐下抖下涼都唔錯~
散咁啲燒烤味都好

#hkblogger #foodstagram #foodporn #foodblogger #美食 #香港美食 #燒肉 #和牛 #食肉獸 #旺角美食 #eating #thecharcoalroomhk #koreancuisine #koreanbbq #柞木炭家 #柞木 #韓國菜
2020-11-20
用餐优惠
試食活動
2021-07-30 80 浏览
旺角t.o.p. mall 都有好多野食既行過空中花園見到間韓燒襯未係好多人就入座先海鮮煎蔥餅熱辣辣又脆口有蜆肉,魷魚粒都好惹味香蔥煎到微焦充滿香氣一人一塊唔洗爭燒野食前食返小食打個底紅蝦配大墨魚紅蝦大隻爽口,肉質鮮甜,新鮮爽口墨魚彈牙,燒起來香噴噴雪下覓炙配慶州豬背肉雪下覓炙有四款牛名品牛小排,特選A4西冷和牛牛胸腹肉,韓牛牛肩肉牛肉油花好均勻,好香牛味牛肉油脂在口腔內爆發,很肥美仁川產鰻魚飯鰻魚有一塊,肥美無骨店員主動幫手燒鰻魚,用檸檬拖下個網反復煎封,睇住鰻魚肉慢慢捲起再在前前後後沾上鰻魚汁魚皮煙韌有魚油香魚肉肥美,配上白飯好滋味芝士蛋糕一人一小件,勁重芝味仲有櫻桃點綴點上草莓果醬甜甜地圓滿了燒到甘上下點少得飲品荔枝梳打 菠蘿梳打 最岩飲品仲有果粒充滿果香,下火一流
旺角t.o.p. mall 都有好多野食既
行過空中花園見到間韓燒
襯未係好多人就入座先

海鮮煎蔥餅
熱辣辣又脆口
有蜆肉,魷魚粒都好惹味
香蔥煎到微焦充滿香氣
一人一塊唔洗爭
燒野食前食返小食打個底

紅蝦配大墨魚
紅蝦大隻爽口,肉質鮮甜,新鮮爽口
墨魚彈牙,燒起來香噴噴

雪下覓炙配慶州豬背肉
雪下覓炙有四款牛
名品牛小排,特選A4西冷
和牛牛胸腹肉,韓牛牛肩肉
牛肉油花好均勻,好香牛味
牛肉油脂在口腔內爆發,很肥美

仁川產鰻魚飯
鰻魚有一塊,肥美無骨
店員主動幫手燒鰻魚,用檸檬拖下個網
反復煎封,睇住鰻魚肉慢慢捲起
再在前前後後沾上鰻魚汁
魚皮煙韌有魚油香
魚肉肥美,配上白飯好滋味

芝士蛋糕
一人一小件,勁重芝味
仲有櫻桃點綴
點上草莓果醬甜甜地
圓滿了

燒到甘上下點少得飲品
荔枝梳打 菠蘿梳打 最岩
飲品仲有果粒
充滿果香,下火一流

2021-07-29 64 浏览
無得去韓國 一於去食韓國野解下心癮柞木炭家位於旺角TOP商場最高層 平時都唔會點經過 就試一試佢一入座當然唔小得一堆前菜 泡菜仲有一大盤放係到俾你自己refill!叫左套餐-王道包括前菜 擔擔味噌茄子凍食 少少辣 但非常開胃 就連本身麻麻地食茄子既我都覺得唔錯雪下覓炙4款 配慶州豬背肉單睇份量唔算多 但每款肉類都非常高質特別係牛 包括 和牛牛胸腹肉 韓牛牛肩肉 和牛牛板腱肉同名品牛小排每一款都做到入口即溶 油花剛剛好紅蝦配大墨魚食完肉當然仲有海鮮紅蝦質感好特別 而且已經剪開左一半 非常易食 而墨魚亦都唔會因為乾燒而變得un 食落仍然十分jucy~~仁川產鰻魚飯大推鰻魚飯 因為真係搵番韓國既味道 平時食既鰻魚多少係偏霖身但呢款係屬於有咬口彈牙既一種 而且仲有店員好細心咁幫你慢慢燒慢慢上sauce 必食!另外單點左海膽和牛卷 海膽好新鮮 食落去個味同和牛配搭得好match是日甜品係兩件cake 其實食到尾都好飽 用甜品做個end剛好
無得去韓國 一於去食韓國野解下心癮

單睇份量唔算多 但每款肉類都非常高質
每一款都做到入口即溶 油花剛剛好

食完肉當然仲有海鮮
紅蝦質感好特別 而且已經剪開左一半 非常易食
而墨魚亦都唔會因為乾燒而變得un 食落仍然十分jucy~~

2021-07-28 64 浏览
前排去咗我最愛嘅柞木炭家食晚餐同大家分享吓食咗啲咩❤️………………..一開始佢就上咗個沙律先沙律好鮮甜好開胃仲要勁大份🤣🤣之後就嚟咗海膽和牛卷 和牛夾埋海膽真係好邪惡啊和牛雖然有少少韌但味道還是很可以的!………………..至於燒物我哋就試咗壽喜燒和牛西冷濟州大八爪魚特選黑毛豬五花肉牛同埋豬都好出色🤣🤣特別鍾意佢嘅和牛西冷 肉質好嫩滑😍油脂分布平均仲有佢個大八爪魚真係超級大個!兩個人都爭啲食唔晒又彈牙唔韌 非常推薦👍🏻👍🏻另外仲有個韓牛泡菜炒飯呢個又係好好食!!!份量仲要超大!兩個人叫都夠食呀🥰…………………柞木炭家地址:旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖#thecharcoalroomhk #thecharcoalroom #koreancuisine #koreanbbq #柞木炭家 #柞木 #韓國菜 #韓燒 #燒肉 #和牛 #韓牛 #koreanfood
前排去咗我最愛嘅柞木炭家食晚餐
同大家分享吓食咗啲咩❤️

………………..
一開始佢就上咗個沙律先
沙律好鮮甜好開胃
仲要勁大份🤣🤣

之後就嚟咗海膽和牛卷
和牛夾埋海膽真係好邪惡啊
和牛雖然有少少韌
但味道還是很可以的!

………………..
至於燒物我哋就試咗
仲有佢個大八爪魚
真係超級大個!兩個人都爭啲食唔晒
又彈牙唔韌 非常推薦👍🏻👍🏻

另外仲有個韓牛泡菜炒飯
呢個又係好好食!!!
份量仲要超大!兩個人叫都夠食呀🥰

…………………
柞木炭家
而家無得去韓國旅行,食兩餐韓燒檔去咗😂更加要燒密啲😂好似人哋staycation咁,我就eatcation!哈!我比較常去柞木炭家,每次都有勁多款前菜,仲有我最鍾意食嘅醬魷魚🦑辣到十足仲有勁香蒜肉,好鍾意攞嚟配搭肉一齊食!❤️五花肉夏胡麻沙律🥗 食肉肉前最好嚟一個開胃消暑嘅沙律打底,然後就可以放心食好多肉肉喇!😂新鮮嘅蔬菜配清新嘅胡麻醬,再加埋香口嘅五花肉,無得彈!🧡和牛牛舌二食👅兩款美味牛舌包括原味和蔥油,強烈推介蔥油味!記得唔使返來返去,因為牛舌夠薄易熟,慢火烤1分鐘,食起來柔軟質感,仲勁香蔥味,雙重享受好滋味!海膽和牛卷 🍘頂層係質感幼滑嘅海膽,中間就係微烤的和牛肉,再配以韓國大熱嘅紫蘇葉同吃!獨特嘅紫蘇香原來同海膽好夾,將海膽嘅甜推向另一個層次,just like it!壽喜燒和牛西冷🥩將成塊面咁大嘅薄切和牛西冷輕輕烤熟,雪花飄飄嘅和牛用火烤過油花特別香,仲會在咀裏面甜絲絲地迴盪,中間夾咗嚿飯仔瘋狂地吸收和牛嘅油花再一齊食,兩個字:香醇!濟州大八爪魚🐙第一次食到這麼大條嘅巨無霸八爪魚!還好有專人幫我哋燒,非常細心地逐隻八爪魚腳剪下來燒好,真係要俾個like佢!很喜歡這種深海八爪魚

濟州大八爪魚🐙第一次食到這麼大條嘅巨無霸八爪魚!還好有專人幫我哋燒,非常細心地逐隻八爪魚腳剪下來燒好,真係要俾個like佢!很喜歡這種深海八爪魚很有咀嚼感,越吃越起勁!可以好明顯地感覺到食材好新鮮,食到深海嘅感覺!

特選黑毛豬五花肉🐽韓燒必備當然係五花腩啦!呢度五花肉真係有成五層㗎😸今次試嘅呢款醬油味定好味!因為本身已經醃好,燒到兩邊金黃已經食得!食起嚟軟綿綿勁香油花,最鍾意攞嚟包菜放兩片生蒜🧄食落去辣辣地味道冇得頂呀!而且五花肉食落去神奇地一啲都唔油膩感㗎!

韓牛泡菜炒飯🥩老公就最鍾意食呢度嘅泡菜炒飯,味道辣辣地好香口,加咗泡菜又有爽脆感,仲有非常滋味嘅韓牛,正呀!

2021-07-28 56 浏览
👦🏻依家影我影到爐火純青係時候要練習影食物~~~—————————————-平時諗唔到食咩我都一定會話去食韓式燒肉一黎係食肉控 二黎係泡菜控😋韓食一定唔少得正餐上菜前已經擺滿枱嘅幾款前菜!而且每次到訪嘅前菜都未必一樣,今次就有軟殻蟹同雞蛋卷👍🏻叫左王道套餐 以下嘅食物介紹俾大家雪下覓炙四款配慶州豬背肉四款牛嘅口感都唔一樣 但除左牛味濃仲要入口個油脂 油而不膩!豬背肉配上生菜 蒜片 做菜包肉啱哂仁川產鰻魚飯鰻魚要燒得好都幾需要技巧可以搵店員幫手處理 燒好放係碗俾你食個人建議可以撈埋做鰻魚拌飯👍🏻👍🏻套餐仲有好多其他食物 兩個人一定夠不過我見到有個海膽和牛卷好吸引就有叫埋~~係用紫蘇葉包和牛同海膽有食過紫蘇葉就會知陣味係有啲濃但其實佢同海膽嘅味夾埋一齊係意想不到嘅match!!
👦🏻依家影我影到爐火純青
係時候要練習影食物~~~
—————————————-
平時諗唔到食咩我都一定會話去食韓式燒肉
一黎係食肉控 二黎係泡菜控😋

叫左王道套餐 以下嘅食物介紹俾大家

雪下覓炙四款配慶州豬背肉
四款牛嘅口感都唔一樣 但除左牛味濃
仲要入口個油脂 油而不膩!
豬背肉配上生菜 蒜片 做菜包肉啱哂

鰻魚要燒得好都幾需要技巧
可以搵店員幫手處理 燒好放係碗俾你食
個人建議可以撈埋做鰻魚拌飯👍🏻👍🏻

套餐仲有好多其他食物 兩個人一定夠
不過我見到有個海膽和牛卷好吸引就有叫埋~~
係用紫蘇葉包和牛同海膽
有食過紫蘇葉就會知陣味係有啲濃
但其實佢同海膽嘅味夾埋一齊係意想不到嘅match!!
  • 王道套餐
2021-07-27 63 浏览
朋友真係好鐘意食韓燒😆book咗旺角T.O.P商場(柞木炭家),佢話係平台花園果層,環境幾舒服😌入到去已經感到好通風,枱面座位完全唔覺有油煙,餐廳選用炭爐,我地最愛用炭爐燒👍因為炭燒特别惹味一坐低店員好快送上前菜同麥茶🥗前菜有5款咁多,泡菜,粉絲、醃蘿蔔、醃魷魚、醃白菜仲要有多一大甖既泡菜食幾多剪幾多😋我地都食唔停前菜,仲有好大盤生菜比我地包燒肉食海膽和牛卷 (2件) $164和牛上面滿滿嘅海膽🤤包埋纸菜一大啖吃落去😋超滿足慶州五花肉🐖夏胡麻沙律 $78夏胡麻汁好濃好香,加埋薄片既五花肉,再加埋沙律菜,吃落好清新好開胃🦬壽喜燒和牛西冷(2件) $288呢個店員最先介绍食法,仲幫我地燒埋,和牛西冷當然要3~5成熟啦,大约燒8~10秒左右就燒好,再沾上蛋醬同小飯團🍙一起食,和牛入口有溶化感覺🤤呢種食法第一次食🦬和牛牛舌二吃 $258一款係鹽燒薄片牛舌,另一款係葱蒜厚燒牛舌,我地比較喜歡鹽燒,因為容易燒😆葱蒜食都香嘅,但葱蒜一燒就跌哂落網入面🐷特選慶州黑毛豬五花肉我地選了(鹽燒) $118店員見我地夾起,即時走來幫我地燒,燒香左既五花肉再夾生菜、蒜頭、韓式醬一齊食,又唔油膩👍🦑原隻濟洲八爪

一坐低店員好快送上前菜同麥茶

🦬和牛牛舌二吃 $258

🐷特選慶州黑毛豬五花肉
我地選了(鹽燒) $118

🦑原隻濟洲八爪魚 $178
呢個太大隻😮原隻🦑店員都好快過來幫手燒,呢個真係比較難燒熟,剪開都要再燒熟,時間比較耐,店員燒到啱啱好,完全唔會硬,吃落好彈牙👍

🥘韓牛泡菜炒飯 $98
一上枱就香噴噴,好多蔥仲要用鐵板上熱辣辣🤤加埋韓牛粒同泡菜一齊炒,吃落好惹味😋不過我地食完大八爪魚都飽飽地,呢個飯最後食唔哂要打包😬唔好浪費嘛🤭

🍊🍋柚子檸檬梳打 $36
🍍🍹菠蘿梳打 $36
梳打唔會太甜,吃完韓燒飲梳打最啱,解喝又透心凉

平時吃完韓燒通常成身都係油煙味,但係呢到反而又無喎,店員都好友善🤗仲好有心機幫客人燒埋👍

2021-07-10
  • 海膽和牛卷
  • 前菜
  • 韓牛泡菜炒飯
  • 慶州五花肉
  • 壽喜燒和牛西冷
  • 慶州黑毛豬五花肉
#柞木炭家  王道 $698兩人用餐 牛小排,A4西冷,韓牛擔擔味噌茄子  紅蝦配大墨魚雪下覓炙4款 配慶州豬背肉仁川產鰻魚飯  是日甜品久別韓燒,旺角呢間上一次係開幕時間黎過水準依舊咁高,朋友想食就約左時間訂位了叫左個兩人套餐,份量都幾夠食先食各式泡菜漬物,最好食都係泡菜,辣中帶甜擔擔味噌茄子 開胃前菜,微辣茄子清爽牛小排,A4西冷,和牛牛胸肉,韓牛牛肩肉牛小排肉味濃,A4油香滋味,牛胸肉嫩滑韓牛肩肉香滑有肉味仁川鰻魚飯,由店員幫手燒,翻燒2面加燒汁無骨肉嫩夠鮮味,撈飯食一流叫埋兩杯特飲配埋食,夠清爽既梳打夠大杯和牛燒1分鐘就得,太耐無燒乾肉汁海蝦爽甜彈牙,墨魚片厚身爽甜甜品係長崎蛋糕評分:8/10平均消費$400旺角地鐵站步行5分鐘旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place 5樓501號舖
#柞木炭家
王道 $698兩人用餐 牛小排,A4西冷,韓牛
擔擔味噌茄子  紅蝦配大墨魚
雪下覓炙4款 配慶州豬背肉
仁川產鰻魚飯  是日甜品
久別韓燒,旺角呢間上一次係開幕時間黎過
水準依舊咁高,朋友想食就約左時間訂位了
叫左個兩人套餐,份量都幾夠食
先食各式泡菜漬物,最好食都係泡菜,辣中帶甜

擔擔味噌茄子 開胃前菜,微辣茄子清爽
牛小排,A4西冷,和牛牛胸肉,韓牛牛肩肉
牛小排肉味濃,A4油香滋味,牛胸肉嫩滑
韓牛肩肉香滑有肉味

仁川鰻魚飯,由店員幫手燒,翻燒2面加燒汁
無骨肉嫩夠鮮味,撈飯食一流

叫埋兩杯特飲配埋食,夠清爽既梳打夠大杯
和牛燒1分鐘就得,太耐無燒乾肉汁
海蝦爽甜彈牙,墨魚片厚身爽甜
甜品係長崎蛋糕
評分:8/10
平均消費$400
旺角地鐵站步行5分鐘
2021-07-25 50 浏览
最近熱到飛起的天氣,說真我自己比較多想留在室內,而高質素的燒肉餐廳可以慢慢燒確是不錯的,而且今次我幫襯的是豐富到不得了!呢款節性餐牌有齊五花肉夏胡麻沙律以及牛牛舌二食、海膽和牛卷 、壽喜燒和牛西冷、濟州大八爪魚、特選黑毛豬五花肉、韓牛泡菜炒飯!和牛牛舌包括原味和蔥油味,燒後爽脆和柔軟雙重質感,雙重滋味呀!而我自己最鍾意壽喜燒和牛西冷,和牛西冷雪花分布平均,店員親善幫忙燒,把燒好的雪花西冷包著浸滿蛋漿的小飯團,原來這個食法如此美味!大滿足了!另一讚韓牛泡菜炒飯,每一粒飯粒都有酸辣泡菜醬,再配上韓牛肉,飽滿的一天!柞木炭家旺角彌敦道700號T.O.PThisisOurPlace5樓501號舖

2021-07-24 78 浏览
食lunch食得好是常識吧😜點了五花肉夏胡麻沙律,新鮮嘅沙律配上黑毛豬五花肉,濃郁豬味🥗和牛牛舌二食,厚切牛舌我最愛,燒完之後肉汁保持到🥰人氣海膽和牛卷,牛肉與海膽的鮮味入口即融😜壽喜燒和牛西冷,有專人幫手煮,將大大塊的和牛西冷擺入去燙一燙,和牛西冷嘅肉味更濃郁,沾滿蛋汁是完美的組合特選黑毛豬五花肉,黑毛豬的層次感好靚,雪花均勻,一層一層既脂肪,加啲泡菜再用生菜包仲正燒完條鰻魚,勁大條,如果我自己燒就真係燒唔到呢個功夫啦韓牛泡菜炒飯,食到韓牛粒和爽脆嘅泡菜,味道酸酸辣辣,好岩夏天食呀😚嗌左柚子檸檬梳打同青檸檬🍋梳打,清涼爽甜😚
食lunch食得好是常識吧😜

和牛牛舌二食,厚切牛舌我最愛,燒完之後肉汁保持到🥰

人氣海膽和牛卷,牛肉與海膽的鮮味入口即融😜

燒完條鰻魚,勁大條,如果我自己燒就真係燒唔到呢個功夫啦

嗌左柚子檸檬梳打同青檸檬🍋梳打,清涼爽甜😚

2021-07-08
午餐
  • 韓牛泡菜炒飯
  • 壽喜燒和牛西冷
2021-07-21 61 浏览
人氣烤肉店不時都推出季節性新餐牌,作為食肉獸嘅我,當然要把握機會去試吓啦!佢哋今次推出嘅海膽和牛卷真係好特別,食到我舔舔脷~招牌王道擔擔味噌茄子紅蝦配大墨魚雪下覓炙4款配慶州豬背肉仁川產鰻魚飯是日甜品節性餐牌:海膽和牛卷 (2件)兩杯梳打茄子真心有驚喜🍆好香濃嘅擔擔面醬料,令茄子更加入味。.而且紅蝦非常之新鮮,成隻燒住食,蝦肉好香甜。.鰻魚飯嘅鰻魚好有厚度,食落更加有鮮味。.海膽和牛卷,第一次係韓燒店食😆諗唔到同樣好滋味🤤鮮味嘅海膽配上嫩滑嘅和牛,一啖入口即融~.最後飲埋兩杯清涼梳打,夏天亦可以咁鬼爽🥰

招牌王道
擔擔味噌茄子
雪下覓炙4款配慶州豬背肉
是日甜品

節性餐牌:
海膽和牛卷 (2件)
兩杯梳打

茄子真心有驚喜🍆好香濃嘅擔擔面醬料,令茄子更加入味。
而且紅蝦非常之新鮮,成隻燒住食,蝦肉好香甜。
鰻魚飯嘅鰻魚好有厚度,食落更加有鮮味。

最後飲埋兩杯清涼梳打,夏天亦可以咁鬼爽🥰