2021-09-09
又嚟咗柞木炭家食韓燒,呢度每次都總係令我充滿驚喜😍前菜一如以往地豐富,今次仲有我最愛嘅辣魷魚添💖先由海膽和牛卷為今次嘅晚揭開序幕🤩充滿油香嘅燒和牛配上鮮甜嘅海膽同埋三文魚子原來係味道係出奇哋夾!一啖食晒真係好滿足🥰最上等牛小排油花真係靚,入口即溶又牛味濃郁,加上用佢哋嘅秘製醬汁醃過,所以特別好味😋和牛牛肋肉都醃得好好味,因為係厚切所以燒完都鎖所得住啲肉汁,食落口好Juicy呀!第一次食充滿骨膠原嘅汁燒豬皮,煙煙韌韌完全冇肥膩嘅感覺,忍唔住食咗好多😛原隻濟州八爪魚都好肥美,肉質鮮甜爽口🐙原來香港唔係好多地方有得食㗎!慶州豬背肉好爽口,有啲似豬頸肉嘅感覺!追加咗足料又香脆嘅海鮮煎蔥餅梗係要襯返杯梳打先至夠完美啦!我哋揀咗柚子檸檬梳打同埋荔枝梳打,前者酸酸甜甜清新又開胃,後者啖啖清香荔枝果肉!大滿足!
前菜一如以往地豐富,今次仲有我最愛嘅辣魷魚添💖
慶州豬背肉好爽口,有啲似豬頸肉嘅感覺!
追加咗足料又香脆嘅海鮮煎蔥餅梗係要襯返杯梳打先至夠完美啦!