2025-07-06 240 浏览
一入門口已經被甜品吸引住,款式多到眼花撩亂,真係想即刻開動🍰!海鮮區超人氣,生蠔即開即食,肉質肥美;長腳蟹啖啖肉,鮮甜到不得了🦀。壽司同刺身新鮮度爆燈,魚生控一定開心。佐賀和牛之夜真係無得輸,鐵板燒和牛配乾蒜片香氣四溢,慢烤鹽麴燒啖啖肉汁,芝士和牛漢堡香濃又多汁。壽喜燒用北海道白樺豚,肥瘦剛好,配埋蔬菜同壽喜燒汁,食落超級夾🥢。鵝肝多士外脆內軟,焦香味濃,層次感一流,真係食到停唔到口🤤。除咗主菜,餐廳仲有超多沙律同小食,紅白酒🍷、果汁全部任飲,選擇多多。甜品部最吸睛,Movenpick雪糕選擇多🍨,最後畫碟心太軟流心又唔會太甜,完美收尾!

一入門口已經被甜品吸引住,款式多到眼花撩亂,真係想即刻開動🍰!海鮮區超人氣,生蠔即開即食,肉質肥美;長腳蟹啖啖肉,鮮甜到不得了🦀。壽司刺身新鮮度爆燈,魚生控一定開心。
長腳蟹

芝士和牛漢堡

心太軟
長腳蟹
芝士和牛漢堡
心太軟
2025-06-23 1941 浏览
早排大家都公私兩排,難得夾到時間坐埋食飯,梗係要食餐好嘅😉 呢晚我哋book咗 #帝都酒店 #ThePalate 嘅 #自助餐,一於吃個飽🤤🤤 嚟到餐廳嘅大門,#小秘書 已經被餐廳嘅 #玫瑰花 擺設吸引住🥰 沿着 #甜品區,再經過 #海鮮 同 #熟食區,終於嚟到餐廳為我哋安排嘅位置!搓搓手... 行動正式開始💨💨身為 #海鮮控,當然唔可以錯過琳瑯滿目嘅 #海鮮檔 🦞 即叫即開即洗嘅 #生蠔、#龍蝦、#長腳蟹 ... 睇到都口水流🤤 生蠔🦪肉質肥美、長腳蟹肉厚又夠晒鮮甜!隔離嘅 #壽司🍣 #魚生刺身 🐟 亦唔輸蝕... 長過我塊面嘅 #蝦刺身,甜得來又黏口,非常新鮮☺️而佢哋嘅熟食亦都相當有水準,#招牌菜 #佐賀和牛 加埋乾蒜片一齊煎,一啖入口充滿油香🤤 再嚟係 #壽喜燒,餐廳用上 #北海道白樺豚,肥瘦均勻,配埋啲 #蔬菜 同 #壽喜燒汁 一齊食,味道相當配合🤤 不過原來佢哋嘅 #鵝肝多士 都非常出色,師傅將 #鵝肝 煎到微微焦香,外脆內軟,食落好有層次感🤤 除咗招牌菜,當然仲有各式各樣嘅 #沙律 同 #小食,任飲嘅 #紅白酒,同埋 #果汁,真係好豐富呀!不過最吸睛嘅當然係甜品部啦,鮮紅嘅

除咗招牌菜,當然仲有各式各樣嘅 #沙律 同 #小食,任飲嘅 #紅白酒,同埋 #果汁,真係好豐富呀!不過最吸睛嘅當然係甜品部啦,鮮紅嘅玫瑰配上可愛嘅裝飾,相當吸引❤️ 我就比較喜歡食佢哋嘅 #藍莓蛋糕 同 #冬甩 🍩 軟綿綿口感味道又唔會太甜,搞到成日話要戒甜品嘅我,都忍唔住口呀🤭🤭

兩個半小時用餐時間,令人口感大滿足😍 餐廳更有 #泊車優惠 比駕駛人士,每60分鐘停車時間,都只需要$20,認真方便我呢啲懶人呀!

📍 #ThePalate #柏麗廳 (沙田) 白鶴汀街8號 #帝都酒店 3樓
2025-06-20
$548.9 (晚餐)
2025-06-21 758 浏览
今晚又去咗食沙田新城市帝都酒店柏麗廳食buffet,第一次食就係同事帶我去嘅,諗住四百幾咪食普通嘢,點知原來CP值咁高,今次就到我帶朋友刷返餐😎。餐廳平日夜晚都full,記得要先book位呀。🦞 海鮮 & 刺身區海鮮選擇豐富,大量蟹腳、青口同熟蝦唔駛爭。蟹腳夠鮮甜;龍蝦就大大隻,膏多肉多,食多幾隻已回本;生蠔係即開,味道甘甜,加埋檸檬汁一齊食就更清爽。刺身方面,三文魚肥美有油香,鯛魚魚切得厚身,甜蝦就帶豐富蝦膠。🥩 即煮肉類區即切烤牛肉肉質粉嫩,配上燒汁更好食。即煎佐賀和牛鐵板燒嫩滑有油脂香,加上蒜片同香蔥夠惹味。必食推介鐵板芝士漢堡扒,芝士溶晒加埋洋蔥香氣,漢堡肉香十足兼非常juicy,讚!仲有鵝肝多士,油香十足,點都至少食一塊~🍲 熱湯食到咁上下就飲湯解吓膩滯,杞子燉雞湯用陶瓷盅裝,飲落清甜暖胃又舒服。🍽️ 熱盤熱盤區雖然唔係主角但睇得出酒店都有用心挑選菜色,有世界各地特色菜,日本關東煮、娘惹咖哩菜等等,口味豐富。🍮 甜品甜品區又各式蛋糕、布甸,我就鍾意食即焗心太軟,仲可以叫師傅用糖漿寫上祝福字句,儀式感滿滿。最後當然要食返杯Mövenpick雪糕啦~朋友食完話估唔到喺香港四百幾蚊都

🦞 海鮮 & 刺身

🥩 即煮肉類區

🍲 熱湯

🍽️ 熱盤

🍮 甜品

朋友食完話估唔到喺香港四百幾蚊都食到咁高質buffet,啱晒佢呢位海鮮控同食肉獸,仲問我下次幾時再嚟食🤣。
🗻✨ 帝都酒店 · 柏麗廳|舌尖的和風美學當佐賀牛脂香❄️遇上鮪魚腩的霜降紋理🌫️,一場沉默的味覺風暴正在醞釀🌀。 ▫️ 頭盤大合奏多款頭盤、沙律、水果、果塔,開胃又精緻▫️ 和牛三重奏|鐵板上的脂肪藝術- 🥩青蔥佐賀牛:即刨❄️雪花於鐵板🔥起舞,脂香滲入肌理 - 🧂鹽麴慢烤和牛:筋膜盡褪✨,舌尖輕壓即化⏳ - 🍲白樺豚壽喜燒:北海道豚肉裹琥珀湯汁💫,嫩度顛覆認知❗ ▫️ 鮪魚解體禮|20:00⌛的味覺儀式整尾藍鰭鮪魚🐋於案前解構🔪。中腹如絲綢🍶,大腹入口瞬融💦,魚脂鋪開鏡面光澤✨。 ▫️刺身專區必試紅蝦刺身▫️ 深海交響樂|冷冽鮮甜方程式- 🦞龍蝦山|蝦膏凝如琥珀🍯,肉質彈脆帶海風🌊 - 🦀帝王蟹腳|拆殼見飽滿肌理💪,無虛浮水感💧 - 🦪現剖生蠔|金屬與奶香在蠔殼內碰撞⚡ - 🎂多款蛋糕 |令人幸福▫️ 甜點實驗室|溫度與甜度的精密控制- 🎂祝福心太軟:朱古力脆殼爆破💥,熔岩寫的是甜美祝福的詩✒️ - 🍨movenpick :芒果雪葩酸度如精確標尺📐 ▫️ 成人限定|暗夜中的液體寶石🍾勃艮第白酒沖刷油脂|🍸現調雞尾酒配海鮮餘韻🔪 各類熱盤令人難忘📜 |柏麗廳備忘|› 🔪刺身刀起落時分
🗻✨ 帝都酒店 · 柏麗廳|舌尖的和風美學

▫️ 頭盤大合奏
多款頭盤、沙律、水果、果塔,開胃又精緻

▫️ 和牛三重奏|鐵板上的脂肪藝術
- 🥩青蔥佐賀牛:即刨❄️雪花於鐵板🔥起舞,脂香滲入肌理
- 🧂鹽麴慢烤和牛:筋膜盡褪✨,舌尖輕壓即化⏳
- 🍲白樺豚壽喜燒:北海道豚肉裹琥珀湯汁💫,嫩度顛覆認知❗

▫️ 鮪魚解體禮|20:00⌛的味覺儀式

▫️刺身專區
必試紅蝦刺身

▫️ 深海交響樂|冷冽鮮甜方程式
- 🦞龍蝦山|蝦膏凝如琥珀🍯,肉質彈脆帶海風🌊

- 🦀帝王蟹腳|拆殼見飽滿肌理💪,無虛浮水感💧
- 🦪現剖生蠔|金屬與奶香在蠔殼內碰撞⚡
- 🎂多款蛋糕 |令人幸福

▫️ 甜點實驗室|溫度與甜度的精密控制
- 🍨movenpick :芒果雪葩酸度如精確標尺📐

▫️ 成人限定|暗夜中的液體寶石
🍾勃艮第白酒沖刷油脂|🍸現調雞尾酒配海鮮餘韻🔪

各類熱盤令人難忘

📜 |柏麗廳備忘|
› 🔪刺身刀起落時分:20:00⌛(建議提前5分鐘靜候⏳)
› 🐮慢食建議:佐賀牛配山葵🌿|龍蝦佐檸檬泡沫🍋
2025-05-20
$499 (宵夜)
2025-05-17 5025 浏览
自助餐吸引力,就是整個餐食時段,能食到不少海鮮、魚生刺身、燒牛、甜品,就要看主題美食吸引力,才會有口慾滿足感。很久沒吃自助餐,難得這自助餐有心太軟花碟慶生,還在做優惠收費,便前來吃飯。帝都酒店柏麗廳最近以和牛和海鮮做主題配上酒飲。冰鎮海鮮如龍蝦、長腳蟹和生蠔。日本和牛盛宴,包括燒和牛、鐵板和牛、鐵板漢堡和牛、喜壽燒和牛和火灸和牛壽司。還有清燉雞湯、多款甜品、Movenpick雪糕和花碟賀詞心太軟,已經能夠在整晚自助餐都不少人龍,為要等候美味食物。龍蝦供應都𣎴少,蝦肉又彈牙,難怪每次未放好冰櫃中,已經給人排隊取走。長腳蟹鮮甜十足,貨源絕對充足。美國生蠔,每人限取3隻,最愛直接吃下生蠔,入口清甜,帶子位爽口,確實吃得滿足。魚生刺身都多款,每人限取4件,帶子和紅蝦都鮮甜。最識人驚喜,就是鐵板和牛,薄切和牛入口油膩滿滿,和味香濃,絕對讓人會有再想吃的衝動。火灸和牛壽司,伴著米飯吃,一樣牛味香濃,又少了點油膩感。每人都會去取鐵板和牛漢堡扒,啖啖肉又有牛肉香,難怪人人十取一份。燉雞湯,都是人人必取的美食,雞湯入口熱辣辣,清甜美味。還有沙律、凍肉、熱食,都有不少選擇。專寫賀詞心太軟,細細件心太軟切開

魚生刺身都多款,每人限取4件,帶子和紅蝦都鮮甜。

專寫賀詞心太軟,細細件心太軟切開還是流心朱古力漿,味道好吃之外,最重要是心思,節日或慶生能給人驚喜。
雪糕以Movenpick 6款味道供應,每次最多3款味道,各有各特色,青檸雪葩酸甜開胃。意大利奶凍都不錯。我最愛楓糖合桃,楓糖味香濃。
甜品區還有不少不同款式蛋糕、曲奇餅、豆腐花,併著生果一拼放著,單吃和牛和冰鎮海鮮都足夠吃飽,所以甜品都吃不下。

飲品紅酒、白酒和汽酒都免費任飲,其次便是水果綠茶、雪梨汁、白桃烏龍、咖啡等都有供應。

庆祝纪念
生日
  • 鐵板燒和牛
  • 美國生蠔
全新酒店式⾃助餐The Palate柏麗廳隆重登陸沙⽥帝都酒店 ! 餐廳面積頗大,座位寬敞舒適,裝修雅緻✨晚市自助餐主要分為三個時段收費新鮮沙律菜及凍肉多款新鮮沙律菜、凍肉、芝士及麵包等等,沙律菜新鮮翠綠,口感爽脆,清新開胃之選日式刺身、冰鎮海鮮、新鮮生蠔刺身有三文魚、紅蝦及帶子等等,鮮甜味美!仲有源源不絕供應嘅美國生蠔🦪肥美又大隻,正呀!冰鎮海鮮有龍蝦、蟹腳、青口及海蝦等等亞洲中西熱食10多款亞洲中西熱食供應:肉骨茶、豬腳薑、紅油抄手、韭菜豬紅、紅燒獅子頭、關東煮、海南雞、肉醬意粉及咖喱雜菜等等中式燉湯杞子燉雞湯都好足料,火候十足,清甜滋潤鐵板燒 & 壽喜燒源源不絕供應的鐵板燒及壽喜燒。晚上7:30pm前有美國SRF極黑和牛鐵板燒;7:30pm後起供應日本佐賀和牛🐮壽喜燒則選用日本北海道白樺豚🐖豬味濃郁甜品及朱古力心太軟最後當然唔少得招牌朱古力心太軟,令食客們可以傳情達意,寫上心意祝福字句💕另外仲有各式各樣中西式甜品、蛋糕、啫喱、豆腐花、曲奇及MÖVENPICK®雪糕等等,男女老幼都啱食

新鮮沙律菜及凍肉

日式刺身、冰鎮海鮮、新鮮生蠔

亞洲中西熱食

中式燉湯

杞子燉雞湯都好足料,火候十足,清甜滋潤

鐵板燒 & 壽喜燒

甜品及朱古力心太軟

2K
【 🦪🥘🍣柏麗廳🍰🦞🐟 】⋄⋄慶祝朋友生日加Happy Friday, 忙左一星期真係要食番餐好嘅好好輕鬆下😎聽朋友講帝都酒店3樓柏麗廳自助餐主打海鮮同和牛🥩🦪價錢都幾抵👍🏻 餐廳薈萃一系列琳瑯滿目的環球美饌日本和牛,配以冰鎮海鮮、新鮮生蠔、龍蝦、蟹腳等上乘食材入饌,精緻甜品及雪糕等🥹🥹⋄✨海鮮區✨真係好吸引,有龍蝦🦞、長腳蟹🦀、多膏麵包蟹同生蠔🦪、青口、等等勁新鮮,肉質彈牙,食落鮮甜,好味非常juicy🤩超多膏嘅龍蝦開半,非常方便!生蠔每人每次限拎3隻,入口清甜,配檸檬汁清新好爽口🤓⋄✨即場烹調區✨當然唔少得和牛有鐵板和牛、慢烤塩麴燒同和牛壽司🍣鐵板和牛薄切,油香幾濃,食落軟嫩😜慢烤佐賀和牛肉嫩滑,牛味香濃,仲有香煎芝士和牛漢堡,漢堡肉厚,芝士係鐘板中溶化,咬落juicy,啖啖肉好滋味😎即煎鵝肝多士,鵝肝滑口,多士脆口😍⋄✨熱食✨有北海道豚肉壽喜燒🍲、意粉🍝、蔬菜🥬、蒸魚🐟等,湯怪最鐘意燉雞湯同酥皮南瓜湯,我成晚飲左超過5盅,簡直忍唔到口😜⋄✨甜品✨有朱古力心太軟配Movenpick雪糕,新鮮出爐朱古力心太軟流心超好味,最正係有招牌畫碟服務,儀式感滿滿超打卡😛仲有大量蛋糕、甜品、豆腐
【 🦪🥘🍣柏麗廳🍰🦞🐟 】

仲有大量蛋糕、甜品、豆腐花、生果等超正🤩

✨飲品✨

有紅酒、白酒,果汁同即調雞尾酒🍹🍸等可以盡情實現暢飲自由😎

====—====—====—====—
  • 日本生蠔
  • 甜品
  • 長腳蟹
2025-07-05 0 浏览
帝都酒店 Royal Park Hotel**海鮮控的天堂!** 🦞🦀 生蠔、龍蝦、蟹腳源源不絕地補充,蟹腳特別新鮮,每一口都充滿鮮甜滋味!生蠔雖然要排隊,但絕對值得,肥美又鮮嫩,入口即化,超級推介!🤩熱食方面,鴨肝是必吃之選,香滑濃郁,絕對讓人Encore再來一份!豬腳薑的味道濃郁又溫暖,令人回味無窮。至於羊架,略嫌普通,可以放棄。🤔其他熱食都一般,唔太出色。甜品區是亮點 💖,心太軟必試!濃郁朱古力流心簡直滿分,甜而不膩!另外,甜品還可以畫碟,增添了不少樂趣,絕對是完美的餐後享受!🍫✨
帝都酒店 Royal Park Hotel

2025-06-21
2025-07-03 0 浏览
早幾日同朋友去咗沙田帝都酒店栢麗廳食自助餐,感覺幾好,環境夠大,座位唔會太迫,成晚坐得幾舒服。可以先食沙律芝士🧀凍海鮮方面,龍蝦、長腳蟹、青口、生蠔、蜆全部都唔錯,龍蝦啲肉彈牙,長腳蟹肉多,生蠔新鮮,冇腥味,食左一打🤤基本上回左本😳魚生都幾厚切,甜蝦好鮮甜。熱葷選擇都算多,香烤豬頸肉燒得幾香,唔會太肥膩。清酒煮蜆有酒香,蜆肉嫩滑。麻辣鴨血唔算太辣,入口滑溜。雜菜煲同紅燒獅子球都係穩陣家常菜。燒春雞伴香草汁,雞肉唔會太乾。俄國牛柳絲味道特別,有啲似中西fusion。紅油抄手同口水雞都幾惹味,不過辣味唔算重,接受程度高。鴨肝多士都唔錯,加左黑醋,唔會太膩,油香十足。有啲熱盤都幾有驚喜,鐵板薄燒和牛同佐賀和牛都幾嫩,唔會太鞋口,啲牛味都幾突出。鐵板漢堡細細個,有肉汁。杞子燉雞湯味道清甜,飲咗三碗都唔覺膩,必飲!飲品有紅酒、白酒、果汁,咖啡任飲。甜品方面,Movenpick雪糕有幾款味揀,仲有朱古力心太軟,可以畫碟打下卡。蛋糕都有好幾款,太飽試唔到咁多🫣

可以先食沙律芝士🧀

鴨肝多士都唔錯,加左黑醋,唔會太膩,油香十足。

杞子燉雞湯味道清甜,飲咗三碗都唔覺膩,必飲!

飲品有紅酒、白酒、果汁,咖啡任飲。

2025-06-27 0 浏览
今日係我朋友嘅生日,我帶佢去咗一間性價比超高嘅自助餐🥳柏麗廳位於沙田市中心帝都酒店3樓,位置真係好方便🥂最特別嘅係可以寫message俾廚師,要求佢喺心太軟隻碟上寫字慶祝。幫我朋友慶祝生日時,我都寫咗一句,佢好開心🎉心太軟真係流心,重巧克力味,食落去好過癮,甜而不膩🍫必食嘅有日本佐賀和牛,即切即燒,口感滑嫩,油脂香氣四溢,真係好滿足💫還有燒和牛扒肉味好濃郁,仲有和牛壽司🍣另外北海道白樺豚壽喜燒味道濃郁,豚肉嫩滑,同埋鵝肝多士油脂感香濃,配上脆口的吐司,食落去超享受🍞熱食有豬腳薑,味道咸香,肉質軟腍。紅油抄手香辣入味,皮薄餡多,食完真係想再嚟一碗🥟凍食有冰鎮海鮮、鮮蝦、新鮮生蠔、龍蝦同蟹腳等上乘食材,食落去鮮味層次無窮🦞食完仲可以去食精緻甜品同Mövenpick雪糕,選擇多到你眼花撩亂,真係好滿足🍰飲品方面選擇多樣,包括熱飲、冷飲同smoothie,真係唔怕渴🥤

2025-06-22 0 浏览
我本身好鍾意食buffet😍///最好就有生蠔🦪(無都唔緊要,最緊要食物多選擇🤭)原來沙田帝都酒店既柏麗廳今次係以和牛及海鮮為主題,一於搵埋朋友一齊去食!首先燒牛、海鮮、魚生刺身、甜品、熱盤都好多選擇🔥和牛盛宴有澳洲/美國燒和牛、鐵板和牛、鐵板漢堡和牛,牛迷一定好喜愛🤩好驚喜係鐵板和牛,薄切入口油膩度岩岩好,牛味又香又濃🐮生蠔、刺身味道新鮮,真係想食完再食😆🍰甜品都有唔少選擇,今次爭啲眼闊肚窄超滿足😙仲有畫碟心太軟😝流心程度岩岩好,超正!!仲有Movenpick雪糕,唔同款式蛋糕、曲奇餅、精緻小甜品,非常吸引😛呢度真係好岩一家大細或者朋友聚會啊!!今次Gavin無黎食實在太可惜🥹🥹(媽媽想me time一下🤭)下次再帶埋佢一齊黎食❤️

首先燒牛、海鮮、魚生刺身甜品、熱盤都好多選擇🔥和牛盛宴有澳洲/美國燒和牛、鐵板和牛、鐵板漢堡和牛,牛迷一定好喜愛🤩好驚喜係鐵板和牛,薄切入口油膩度岩岩好,牛味又香又濃🐮生蠔、刺身味道新鮮,真係想食完再食😆

2025-06-12
  • 香煎芝士和牛漢堡
  • 日本生蠔
  • 甜品
  • 長腳蟹
2025-06-21 710 浏览
今日去完沙田馬埸,就上OP搵間buffet食慶祝下,見帝都酒店嘅柏麗廳嗰度buffet幾高質,我哋就book咗7:30嗰時段入去,而果到確系幾多啲嘢食,冇令我失望🤣食左全晚,雖然人多,啲嘢要等轉頭就有得食。整體食材高質,回本無難度👍💕「帝王蟹腳|唔錯,味道同口感正常。凍蜆亦都中規中矩。💕「鵝肝多士|,份量都幾大方,多士酥脆,配少少黑醋消滯。鵝肝入口甘香豐腴,油脂感滿滿。💕「壽喜燒|北海道豚肉吸飽關東風醬汁🍯 滑進喉嚨,竟食出豬肉清香。💕「和牛|薄燒好好食,入邊有蔥同蒜,入口即溶,食咗好多塊。💕「中式燉湯|海沙蔘肉竹海底椰赤肉燉湯,清徹味道濃郁。Remark:如果想同朋友或屋企人慶祝,記得寫定張心意卡,佢們會將你嘅心意卡寫落隻碟度,呢個服務超正!💕

💕「帝王蟹腳|唔錯,味道同口感正常。凍蜆亦都中規中矩。
帝王蟹腳

鵝肝多士

壽喜燒

💕「和牛|薄燒好好食,入邊有蔥同蒜,入口即溶,食咗好多塊。
和牛

💕「中式燉湯|海沙蔘肉竹海底椰赤肉燉湯,清徹味道濃郁。

帝王蟹腳
鵝肝多士
壽喜燒
和牛
中式燉湯
趁復活節假期留港消費,拍拖來 THE PALATE,柏麗廳。每晚7:30PM,新鮮空運!即席解魚!日本原條藍鰭吞拿魚。柏麗廳位於沙田帝都酒店的三樓,整體裝修現代而雅緻,明亮的燈光與柔和的色調相互輝映,營造出一種舒適放鬆的用餐氛圍。餐廳內的座位排列寬敞,讓人感受到私密與舒適,適合家庭聚餐或朋友聚會。新鮮空運!即席解魚!無疑是這裡的一大亮點,由專業廚師進行,將整條日本藍鰭吞拿魚當場解剖,切成刺身在顧客面前展示,增添了用餐的互動性和觀賞性。確保魚的鮮度和質量,享受到最原汁原味的海鮮風味。藍鰭吞拿魚刺身色澤鮮艷,鮮紅的魚片令人垂涎。日本即開生蠔日本藍鰭吞拿魚刺身火炙日本和牛壽司日本佐賀和牛日本藍鰭吞拿魚刺身肉質滑嫩,鮮美的海味撲鼻而來,簡直是海鮮愛好者的天堂。生蠔肉質彈牙,伴隨著淡淡的鹹味,讓人回味無窮。和牛系列盛宴,食材豐富:火炙珍寶和牛壽司佐賀和牛鐵板燒佐賀和牛慢烤鹽麴燒 而火炙和牛壽司則擺放得極為精緻,隨著火炙的氣息散發出自然的美感,讓人一嚐為快,無可挑剔。和牛在口中瞬間融化,肉香四溢,令人欲罷不能。即煎鴨肝多士香煎芝士和牛漢堡中式燉湯海鮮區自助餐食物refill好快,員工勤力,還有幾款
新鮮空運!即席解魚!
日本即開生蠔
日本藍鰭吞拿魚刺身
火炙日本和牛壽司
日本佐賀和牛
和牛系列盛宴,食材豐富:
火炙珍寶和牛壽司
佐賀和牛鐵板燒
佐賀和牛慢烤鹽麴燒
即煎鴨肝多士
香煎芝士和牛漢堡
海鮮區
自助餐食物refill好快,員工勤力,還有幾款值得推薦的海鮮,龍蝦肉質鮮美,腳蟹脆嫩的蟹肉,搭配鮮甜的青口肉,口感滑嫩,海蝦新鮮很美味,十分受歡迎。
刺身有甜蝦肉質柔軟,鮮甜的味道讓人愛不釋口。鮮嫩的三文魚刺身,赤貝口感獨特,海味濃郁,適合喜愛海鮮的人士。
熱食幾十款選擇,質素非常高,食材新鮮,感受到主廚對食材的用心與尊重。選擇也相當豐富,每一樣都展現出高水準的烹調技巧。
除了豐富的美食,還提供任飲的紅白酒以及期間限定的雞尾酒。紅酒,口感醇厚,適合搭配各類肉類和海鮮。清爽的白酒,搭配海鮮或輕食,更加完美。
特調雞尾酒給人驚喜,無酒精飲品、果汁、泡茶、咖啡,適合喜愛探索不同口味的顧客。
Movenpick雪糕食到超滿足!
慶祝甜品可以畫碟,好貼心,特別是畫碟設計,更顯得貼心,師傅即場製作,慶祝一流,感受到餐廳的用心良苦。
甜品
泡芙、藍莓芝士蛋糕、紅絲絨蛋糕、豆腐花、啫喱糖、麵包布甸
庆祝纪念
  • 龍蝦
  • 紅酒
  • 雞尾酒
2025-06-14 596 浏览
父親節黎啦,呢間餐廳為父親們準備左一場奢華既自助餐,主題圍繞著高級食材,包括和牛、生蠔、龍蝦、長腳蟹、鵝肝多士、父親節甜品等。和牛:自助餐中其中一個引人注目的當然是和牛,和牛肉質鮮嫩,入口即溶,感受到情意溶到入心,餐廳精心的烹調,外焦內嫩,口感豐富,搭配一點鹽和黑胡椒,讓肉的天然鮮味更加突出。一口咬下,肉汁四溢,令人陶醉。生蠔:新鮮的既蠔是海鮮愛好者的夢幻之選,即係自助餐既其中一個靈魂所在,每一顆生蠔都散發著海洋的鮮美,搭配檸檬汁或微辣的醬汁,清新中帶著一絲刺激,生蠔的質地滑嫩,彷彿在口中融化。龍蝦:餐廳非常豪氣,不斷提供龍蝦,滿足一眾食客,龍蝦肉質緊實,完美展現其鮮味,令人忍不住一口接一口。長腳蟹:長腳蟹的肉質細膩,每一口都充滿了海洋的鮮香,蟹肉的彈性和甘甜讓整個用餐體驗更上一層樓。鵝肝多士:不得不提的是鵝肝,好少自助餐會提供呢道經典菜餚,入口即化,搭配微酸的果醬加脆脆多士,其濃郁的風味和絲滑的口感,完美詮釋了奢華的美食藝術。父親節甜品:甜到流心既心太軟做主題,配搭上用心既父親節畫碟,為呢餐寫上完美句號。整體來說,呢場父親節自助餐不僅是味蕾的享受,也是與家人共度美好時光的完美選擇,餐

和牛:

生蠔:

龍蝦:

長腳蟹:

鵝肝多士:

父親節甜品

整體來說,呢場父親節自助餐不僅是味蕾的享受,也是與家人共度美好時光的完美選擇,餐廳亦準備左心意卡,讓大家表達對父親既愛龍,讓人在慶祝父親的同時,也感受到家庭的溫暖。若有機會,絕對值得再次光臨。
2025-06-14 541 浏览
兩個仔話要同爸爸慶祝父親節🎊於是訂咗出名性價比高嘅 沙田ThePalate柏麗廳buffet🍽️一系列高級食材🥩🦪🦐🦞和牛、生蠔、龍蝦、長腳蟹、鵝肝多士、魚生刺身🍣海鮮等等…仲有即場調配嘅雞尾酒🍸加上大量嘅甜品雪糕,小朋友大人都開心🥳最特別係師傅即場畫製,寫上窩心祝福嘅甜品碟🖍️食肉獸見到最開心嘅即切和牛🐂🥩精心烹調,搭配一點鹽、黑胡椒外焦內嫩,入口即溶媽媽我就最愛即開生蠔🦪新鮮嘅生蠔,淡淡海水清香,配上少許檸檬汁入口質地幼滑龍蝦🦞肉質緊實 ,長腳蟹🦀蟹肉彈牙鵝肝多士,搭配微酸果醬加脆脆多士,豐富嘅棉密口感👍🏻甜品碟配上新鮮出爐嘅流心心太軟朱古力蛋糕今個父親節sweet爆💜

一系列高級食材🥩🦪🦐🦞和牛、生蠔、
龍蝦、長腳蟹、鵝肝多士、魚生刺身🍣海鮮等等…

仲有即場調配嘅雞尾酒🍸
加上大量嘅甜品雪糕,小朋友大人都開心🥳
最特別係師傅即場畫製,寫上窩心祝福嘅甜品碟🖍️

食肉獸見到最開心嘅即切和牛🐂🥩
精心烹調,搭配一點鹽、黑胡椒
外焦內嫩,入口即溶

媽媽我就最愛即開生蠔🦪
新鮮嘅生蠔,淡淡海水清香,配上少許檸檬汁入口質地幼滑

龍蝦🦞肉質緊實 ,長腳蟹🦀蟹肉彈牙
鵝肝多士,搭配微酸果醬加脆脆多士,豐富嘅棉密口感👍🏻