2025-05-08 94 浏览
食自助餐我哋會揀間有生蠔嘅,因為我哋都系愛食生蠔🦪海鮮之人!今次我就揀左沙田「The Palate柏麗廳」,佢哋嘅 Dinner Buffet 有新鮮空運嘅日本藍鰭吞拿魚,即場分割,之後仲可以品嘗新鮮鮮美嘅藍鰭吞拿魚!凍盤海鮮都好多選擇,有龍蝦、蜆、螺、大蝦、長腳蟹、青口;沙律、熱盤、甜品都好多款式,令人花多眼亂!必食推介:🌟 任食日本佐賀和牛日本和牛塩麴燒:用鹽麴醃制過嘅日本和牛,燒得外焦內嫩!鐵板薄燒日本和牛:薄切嘅和牛喺鐵板上燒熟,但帶有少少生,充滿肉汁,油脂滿滿,入口即化,一定要再encore!🌟 即開美國生蠔即開美國生蠔,即開即洗,每只生蠔肥美飽滿,海水味十足,入口鮮甜!🌟 即制燉湯是日燉湯系「杞子燉難湯」,非常足料又滋潤,一出爐就好快比人拎哂!🌟 即制Cocktail 及 Mocktail系指定時間有即時製作嘅 Cocktail 同 Mocktail,有酒嘅 Gin Apple Spritzer,蘋果味好味;另一杯系 Iced Choco Caramel Latte!最後一定要食佢嘅嘅心太軟,仲可以寫字系碟上面,好有儀式感🩷
自助餐我哋會揀間有生蠔嘅,因為我哋都系愛食生蠔🦪海鮮之人!

必食推介:
🌟 任食日本佐賀和牛

日本和牛塩麴燒:用鹽麴醃制過嘅日本和牛,燒得外焦內嫩!

🌟 即開美國生蠔

🌟 即制燉湯

🌟 即制Cocktail 及 Mocktail

最後一定要食佢嘅嘅心太軟,仲可以寫字系碟上面,好有儀式感🩷
2025-04-15
試食活動
今晚約左朋友去沙田行街同book左位食buffet😍帝都酒店柏麗廳自助餐出名多野食☺️是海鮮控+和牛控+酒鬼天堂🥰除左紅白酒、Moscato汽酒仲有特調烈酒及cocktail🥃每晚還有即切吞拿魚表演🐟自助餐分左幾大區域🤘以下係必食推薦☺️海鮮控冰鎮長腳蟹腳🦀龍蝦🦞生蠔🦪配檸檬汁鐵板燒🐂即切佐賀和牛油脂溢出👍薄和牛包住蒜片及蔥粒🙌一邊煎一邊聞到和牛香味☺️刺身有師傅即切吞拿魚、帆立貝、赤貝、三文魚等等☺️另外仲有多款壽司🍣澳洲燒西冷配黑松露醬 及🍲壽喜燒北海道豚肉😍甜甜地豚肉好滑👍和牛芝士漢堡用鐵板盛住😍啖啖肉熱辣辣🤤熱盤必食蒸得超滑嫩比目魚😍 汁蒸鱔、咖哩牛腩、炒飯、意粉、豬腳薑🤘甜品心太軟+自選傳情碟彩繪向親朋好友表達自心意、蛋糕🍰生果、豆腐花、雪糕🍨奶凍
每晚還有即切吞拿魚表演🐟

自助餐分左幾大區域🤘以下係必食推薦☺️
海鮮控冰鎮長腳蟹腳🦀龍蝦🦞
生蠔🦪配檸檬汁

和牛芝士漢堡用鐵板盛住😍啖啖肉熱辣辣🤤

甜品心太軟+自選傳情碟彩繪向親朋好友表達自心意、
蛋糕🍰生果、豆腐花、雪糕🍨奶凍
2025-05-07 174 浏览
朋友介紹沙田帝都酒店的Palate柏麗廳正在做自助餐65折優惠,由於有一段時間沒和太太食過酒店自助餐,自然不能錯過😉✏️位置(9/10):酒店3樓,有連接天橋直達商場,相當便利✏️環境(9/10):地方闊落舒適,自助區潔淨衛生✏️服務(8/10):員工友善及主動幫忙,收拾碗碟高效✏️食物(9/10):食物選擇相當多,性價比頗高🌟2.5小時星期一至四晚市自助餐 - $433/位餐廳主打日本空運的生蠔、佐賀和牛及藍鰭吞拿魚,晚市7點半前會安排入座,然後即可到自助區排隊拿食物。俾多$20更可由6點入座及食足4小時😊🍴凍海鮮非常多人排隊,有長腳蟹腳、龍蝦、青口、海蝦、海螺及日本生蠔,相當豐富,海鮮亦夠新鮮,其中龍蝦啖啖肉、肉質爽滑,長腳蟹腳質素亦不錯、鮮甜多汁🤗🍴刺身壽司來到刺身、壽司位置,有多款刺身選擇,包括三文魚、藍青魚、立魚、阿根廷紅蝦、帶子、赤貝、魷魚、八爪魚,以及多款卷物及壽司任君選擇。最特別的是有藍鰭吞拿魚解體表演,以及可以品嘗吞拿魚刺身,包括大拖羅、中拖羅等,性價比極高😁🍴前菜沙律自助餐少不了多款前菜及沙律、芝士、煙三文魚、火腿、煙肉、關東煮等,應有盡有😏🍴特色食物餐廳有多款特色食物,是
✏️環境(9/10):地方闊落舒適,自助區潔淨衛生

凍海鮮

🍴凍海鮮
壽司刺身

🍴刺身壽司
來到刺身壽司位置,有多款刺身選擇,包括三文魚、藍青魚、立魚、阿根廷紅蝦、帶子、赤貝、魷魚、八爪魚,以及多款卷物及壽司任君選擇。最特別的是有藍鰭吞拿魚解體表演,以及可以品嘗吞拿魚刺身,包括大拖羅、中拖羅等,性價比極高😁

🍴前菜沙律
佐賀和牛慢烤塩麴燒

🍴特色食物
餐廳有多款特色食物,是其一大賣點😛
首先是佐賀和牛慢烤塩麴燒,廚師即場煎香薄燒牛肉,再包住香蔥及炸蒜,油香滿溢,非常美味😍
香煎芝士和牛漢堡
香煎芝士和牛漢堡牛肉很厚身而且十分多汁,芝士香而絲滑,絕不比高級漢堡店差😘
北海道白樺豚壽喜燒帶有香甜壽喜燒汁,配合香滑味濃的日本豬肉,忍不住多吃一碗🤓
火炙日本和牛壽司燒出來油香十足、口感嫩滑😆
鵝肝多士口感甘香不油膩,焦嫩外皮,口感不錯🥰
原隻鮑魚一品鍋足料鮮味,鮑魚肥美嫩滑😛
熟食

燉湯
🍴 熟食
提供目測約20款熟食,包括燒牛扒、豬腳薑、清酒煮蜆、蒸鱔、咖哩牛腩、紅油炒手、意式肉丸、燒春雞、韓式泡菜豬肉、香煎比目魚、煙鴨胸、韭菜豬紅、忌廉意粉、炒飯、燉湯等等,各式各樣,味道都很高質,個人最喜歡反而是忌廉意粉,口感爽滑。另外,香煎比目魚及紅油炒手同樣值得一試🥳

🍴飲品
有多款果汁、茶包、咖啡機,更有紅酒、白酒,以及即調雞尾酒任飲,其中一杯無酒精的椰香特飲令人眼前一亮🤩

🍴甜品
非常多款甜品選擇,包括蛋糕、水果撻、泡芙、曲奇、啫喱、豆腐花、木糠布甸、蛋撻、甜甜圈,而心太軟更可讓廚師即場在碟上畫畫及寫上祝福語,十分適合用來慶祝。最後還有Movenpick雪糕及多款雪條任食,能滿足所有食客😋
2025-04-08
日本生蠔
凍海鮮
壽司刺身
佐賀和牛慢烤塩麴燒
熟食
燉湯
2025-05-07 68 浏览
#小食神出動 #生日慶祝活動 #日本藍鯨吞拿魚 💖四月嘅生日慶祝活動~我哋一家係生蠔愛好者,有和牛、有生蠔,有龍蝦嘅酒店自助餐就會有我哋😋識食專員出動另外我哋重點係想帶小朋友睇「藍鰭吞拿魚即席分割」!全新酒店式⾃助餐🍽️The Palate柏麗廳隆重登陸沙⽥帝都酒店 !柏麗廳位於帝都酒店3樓,我哋一家三口揸車過去,喺地庫B一泊車之後,就搭𨋢上去餐廳~揸車嘅家庭真係好方便🥰入到餐廳門口,已經擺放咗超多選擇嘅精緻甜品,有草莓忌廉蛋糕,藍莓芝士批,黑森林蛋糕,各款曲奇,軟糖,牛奶布甸🍮葡撻,啫喱😍#畫碟服務朱古力心太軟配上雪糕,生日仲配有蠟燭供應,適合家庭各類慶祝活動我哋坐低咗之後,去咗沙律吧拎餐前蔬菜,又拎咗啲沙律通粉,唔同種類嘅鹹香芝士,哈密瓜火腿,真係超開胃啊!重點推介基本上餐廳食物都係「即叫即煮」,種類真係好多😋大人小朋友都非常啱食!!特別推介鐵板燒🔥🐄⽇本⾶驒和⽜ ,日本和牛風琴牛扒, 和牛漢堡,肉味濃郁,油脂分布均勻😝 入口即溶日本和牛,柔滑極致🥰即開⽣蠔 冷鎮海鮮 🦞🦐🦪震撼食客的味蕾 又Creamy又大隻的日本生蠔,細緻的鴨肝多士,每一樣都係衝擊視覺,令人想連續幾日都食 buf
#小食神出動 #生日慶祝活動
#日本藍鯨吞拿魚
💖四月嘅生日慶祝活動~

另外我哋重點係想帶小朋友睇「藍鰭吞拿魚即席分割」!

#畫碟服務

重點推介

🥰即開⽣蠔 冷鎮海鮮 🦞🦐🦪震撼食客的味蕾
又Creamy又大隻的日本生蠔,細緻的鴨肝多士,每一樣都係衝擊視覺,令人想連續幾日都食 buffet 😘

海鮮刺身及多款壽司🍱
即叫即切鮮味十足嘅三文魚,大大隻海蝦,鮮甜帶子,爽滑赤背,日本藍鯨吞拿魚刺身、令人食指大動😍

🍸🍹🥂任飲水吧
集合蘋果汁,橙汁,提子汁,香檳🍾咖啡、檸檬茶,奶茶朱古力飲品選擇

最後來個潤喉保肺燉雞湯,享受食自助餐來個完美終結!
2025-04-16
2025-05-07 58 浏览
今晚同家人食自助餐,位於沙田嘅帝都酒店食~好近沙田港鐵站好方便!餐廳坐位都好多!平日夜晚黎到非常多人!海鮮類琳瑯滿目有龍蝦、長腳蟹、翡翠螺等,生蠔🦪!龍蝦🦞大隻又多膏,長腳蟹鮮甜,好受歡迎啊!生蠔係即叫即開,新鮮而帶海水味,飽滿肥美,食落creamy!每次每人可以攞三隻~刺身款式好多,三文魚、帶子、吞拿魚、虎蝦、油甘魚等等,三文魚厚切大滿足!現場解還有日本原條藍鰭吞拿魚,即席解體藍鰭吞拿!切出黎既赤身,大拖羅任食,非常美味!香港自助餐度少有既和牛食品都有好多款~和牛薄燒蔥蒜和牛鐵板燒及和牛漢堡好出色!師博即燒的和牛入口即溶化,而牛肉味也香濃,必試!熟食有豚肉壽喜燒,燉雞湯都好吸引,味道清甜!心太軟有畫碗服務,甜品碟上可叫師傅寫上心意及畫公仔!慶祝特別日子就岩晒!心太軟唔會好漏!甜品區有各款蛋糕、布甸、MOVENPICK雪糕🍦水果、豆腐花!飲品方面都唔少選擇,有汽水、果汁,連紅酒、白酒等都可任飲添!🍱柏麗廳(沙田)📍沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
餐廳坐位都好多!平日夜晚黎到非常多人!

海鮮類琳瑯滿目有龍蝦、長腳蟹、翡翠螺等,生蠔🦪!
龍蝦🦞大隻又多膏,長腳蟹鮮甜,好受歡迎啊!

心太軟有畫碗服務,甜品碟上可叫師傅寫上心意及
畫公仔!慶祝特別日子就岩晒!心太軟唔會好漏!

🍱柏麗廳(沙田)
📍沙田白鶴汀街8號帝都酒店3樓
2025-05-06 48 浏览
好耐冇食自助餐啦今日黎沙田柏麗廳,佢哋嘅自助餐做緊優惠價,晚市只需要四百幾蚊,真係好抵食。食物種類亦都好多,一入到去好多人爭住排隊嘅有龍蝦、長腳蟹、即開嘅生蠔,火炙和牛壽司(我最愛)、日本飛驒和牛、和牛漢堡、壽喜燒、鵝肝多士、多款刺身同壽司,當然仲有多款熟食同甜品,真係花多眼亂。8點前仲有得飲cocktail-~晚市時段仲有「藍鰭吞拿魚即席分割」,可以欣賞到師傅嘅手勢同講解添~
好耐冇食自助餐

食物種類亦都好多,一入到去好多人爭住排隊嘅有龍蝦、長腳蟹、即開嘅生蠔,火炙和牛壽司(我最愛)、日本飛驒和牛、和牛漢堡、壽喜燒、鵝肝多士、多款刺身壽司,當然仲有多款熟食同甜品,真係花多眼亂。
8點前仲有得飲cocktail-~

試食活動
位於沙田帝都酒店「柏麗廳 The Palate 」最近推出佐賀和牛自助餐,晚市唔使$500就可以食盡多款佐賀和牛美食,包括有和牛「慢烤鹽麴燒」、「鐵板燒」、「香煎和牛芝士漢堡」、「即燒和牛壽司」真係食多幾件就已經回本👍👍除咗和牛之後,仲有好多必食嘅美食,例如「即煎鵝肝多士」、「北海道白樺豚壽喜燒」、精選湯品「酥皮南瓜湯」、「杞子燉雞湯」、「即開日本生蠔」、凍海鮮「凍龍蝦、長腳蟹腳、大蝦」等等,刺身亦不能錯過「紅蝦」、「帆立貝」、「吞拿魚」等等..甜品方面當然要食即焗「心太軟」仲有靚靚畫碟服務,其他甜品亦非常多選擇,紅白酒香檳都係飲隨便飲,另外仲有推出特飲吧,我今日就遇上了「西班牙水果酒」和「香蕉士多啤梨奶昔」超好飲👍仲有其他冷盤、沙律、壽司、芝士、熱盤和飲品等等種類亦非常多,總括嚟講性價比超高,好抵食

自助餐最緊要係咩? 款式多❗️質素高❗️價錢抵❗️仲要Refill得快❗️而家嚟沙田柏麗廳𝚃𝚑𝚎 𝙿𝚊𝚕𝚊𝚝𝚎仲有甜品心太軟,大廚仲可以寫埋慶祝字句🥳 ✨添💫母親節👩🏻🌷又就快到,岩晒一家人嚟食餐勁👏🏻柏麗廳嘅環境舒適,座位寬敞,餐廳職員友善。依家低至HK$433/位起,仲有師傅即劏🇯🇵日本原條藍鯨吞拿魚🐟嘅表演,手起刀落又專業,仲可以即時食到佢咁幼嫩嘅肉質,真係好體驗⭐️𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ♨️熱葷區小編最愛⭐️佐賀和牛🐂薄片同和牛漢堡,都係以鐵板燒即煮,肉質鮮嫩,油花分布均勻,入口即溶,香氣四溢😌🦐🦞凍海鮮區海鮮控必食❣️每日新鮮直送嘅波士頓龍蝦🦞同手臂咁長嘅加拿大蟹腳,口感鮮甜,令人垂涎欲滴🤤 仲有來自法國同美國嘅生蠔🦪,海水味濃厚,真係好好味😋。🐟🐠刺身區厚切嘅三文魚、帆立貝、大蝦,仲有頭先提及嘅藍鰭吞拿魚解體秀,刺身真係好新鮮!🍦🧁🍰甜品區多款精緻嘅蛋糕、甜點,仲有即場製作嘅心太軟🍫都係甜度適中,口感豐富😋最特別係DIY即製流心心太軟,食客可以寫下心意卡💌交比師傅,可以體驗獨一無二嘅甜品🍮原來小童同長者都有優惠價,仲免加一添!
自助餐最緊要係咩?
款式多❗️質素高❗️價錢抵❗️仲要Refill得快❗️

柏麗廳嘅環境舒適,座位寬敞,餐廳職員友善。

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍
ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ

♨️熱葷區

🦐🦞凍海鮮區
海鮮控必食❣️

🐟🐠刺身

🍦🧁🍰甜品

原來小童同長者都有優惠價,仲免加一添!
在復活節假期我和男朋友決定試試朋友推薦的沙田柏麗廳自助餐。之前朋友提到這裡的性價比極高。餐廳主打的佐賀和牛、新鮮即開生蠔以及藍鰭吞拿魚。晚餐的價格為$489港元,這價位對於自助餐來說極具吸引力。餐廳的海鮮選擇令人驚喜,長腳蟹、龍蝦、青口及即開生蠔等。長腳蟹肉質肥美,口感鮮嫩,且不會過鹹。龍蝦的肉質則更是膏甜,肉質較實。而青口則嫩滑鮮甜。生蠔是每人每次限取三隻,但品質絕對值得。每一隻生蠔都沖洗得極其乾淨,伴隨著淡淡的海水味。另一個主打是佐賀和牛。牛搭配炸蒜及蔥,十分惹味。特別推薦的是芝士和牛漢堡,以鐵板形式上桌,充滿熱辣辣的香氣。7:30 師傅會即場現劏切藍鰭吞拿魚。師傅會使用專業工具,細緻地將魚肉切割下來,展示不同部位的肉質,如腹肉和背肉。切割完成後,可去刺身櫃位領取享用。甜品區的選擇也非常豐富。除了各式各樣的蛋糕,還有即場製作的心太軟,這道甜品在慶祝節日時增添了不少氛圍。水果方面,提供的哈密瓜和西瓜清新可口,還有榴槤蓉。小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌性價比高📌海鮮選擇多📌佐賀和牛入口即化

晚餐的價格為$489港元,這價位對於自助餐來說極具吸引力。

小總結❤️❤️❤️❤️❤️
📌性價比高
📌海鮮選擇多
📌佐賀和牛入口即化

• 佐賀和牛
  • 即開生蠔
主要係屋企人食自助餐 揀咗呢間唔算好貴 食材都唔錯揀自助餐主要考慮三樣:主打食材 食物質素 環境位置位於酒店 就算星期一至五都幾多人生蠔 有✅ 龍蝦✅ 佐賀和牛✅鴨肝toast 中式燉湯✅movenpick 雪糕✅和牛美食:火炙和牛壽司 鐵板和牛漢堡 鍾意食牛嘅話食幾份都已經回本 屋企人生日 仲有畫碟甜品 有心意我哋仲寫咗啲勁sweet message加上心太軟真係甜入心一坐低 大家分開排隊 就可以試吓唔同食物排隊速度都幾快 我哋主打和牛 和牛質素幾靚 之後夠鐘就有即劏拖羅 上網book嘅時候 見到係日本空運直送的藍鰭吞拿魚 真係超大條 有氣勢果然質素夠新鮮海鮮方面 refill速度都幾快 我哋排咗大概幾分鐘就到我哋 龍蝦每人食咗兩隻 好滿足勁推薦呢個佐賀和牛壽司Encore咗幾次 平時最少$80 一份和牛漢堡都唔錯 肉質Juicy當日的生蠔係美國生蠔 係即開的所以比較新鮮 當然唔少得仲有酒店自助餐的牛扒 🥩西冷鍾意食肉嘅朋友不要錯過排隊攞刺身方面 真係超快基本上都唔使點等三文魚夠肥美 帆立貝都唔錯等到切完吞拿魚之後 仲有吞拿魚添生蠔食完仲可以再攞 每人每次攞三隻我哋攞咗三轉燉湯ref
主要係屋企人食自助餐

三文魚夠肥美 帆立貝都唔錯
等到切完吞拿魚之後 仲有吞拿魚添

生蠔食完仲可以再攞 每人每次攞三隻
我哋攞咗三轉

燉湯refill速度都幾快 唔使心急, 之後唔使排隊都可以攞

• 佐賀和牛
  • 生蠔
  • 龍蝦
2025-05-03 62 浏览
呢排同屋企人嚟到沙田帝都酒店嘅餐廳食buffet,呢間buffet真係非常之抵❤️除咗有各種冷盤、中西式美食、魚生壽司之外,佢哋竟然仲有蟹肉同龍蝦可以任食!🦞🦀注意店員係會成日推架車出嚟refill 㗎,龍蝦愛好者真係食到停唔到口😍佢哋亦都有鴨肝多士,鴨肝油而不膩,配上脆多士口感非常唔錯~又會有燒和牛、壽喜燒、漢堡扒等等嘅美食,甚至仲會喺唔同時段推出特調Cocktail,啱晒我哋呢啲酒鬼😍大概八點,亦都會有師傅即場表演湯魚,即刻吸引晒大家啲眼光啊!而佢哋嘅甜品都可以要求師傅寫上特別嘅字句,為你愛嘅人送上一個驚喜~

2025-05-03 0 浏览
帝都酒店的自助餐信譽不錯,便在朋友生日聚餐時選址這裡😉✂︎當晚有即席解體原條藍鰭吞拿魚,師傅一邊講解一邊表演即開吞拿魚,吸引著眾人的眼球👀 藍鰭吞拿魚切好後,便可即時供客人品嚐,絕對新鮮🐬✂︎一踏入餐廳首先迎來了甜品的角落,接著便是冷盤區域,餐廳最裡處便是不同的熟食菜式🍲✂︎即開即食的生蠔吃得出很新鮮,清爽鮮甜🦪 開邊龍蝦帶膏,大口大口的吃也很爽🦞 魚生方面相當肥美新鮮,推荐給大家一定要試試🫶🏻✂︎熟食方面最喜歡肉汁滿滿的鐵板和牛芝士漢堡扒🍔 佐賀和牛鐵板燒包著蔥蒜入口即化邪惡無比🥩 多士鴨肝也有滿滿的人氣🔥 肥美的蒸鱔也得到大家喜歡🫶🏻✂︎除了一般的飲品外,也有即整的 cocktail、mocktail,頗具心思😉
帝都酒店的自助餐信譽不錯,便在朋友生日聚餐時選址這裡😉
試食活動
沙田帝都酒店柏麗廳的晚市自助餐分為3個時段,下班後去是19:30-22:00,每人$433加一。熱食區最少有十多款,如蒸魚、炒蟹鉗、蒸海蝦、煮蜆、紅油抄手、咖哩雜菜、炒飯意粉等等,而且好快會再添新。另一邊有佐賀和牛鐵板燒、澳洲西冷牛扒、豚肉壽喜燒、鵝肝多士。這個香煎芝士和牛漢堡,先放紫洋蔥絲在「滋滋聲」鐵板上,再放芝士和牛漢堡,賣相一流。嫩滑的蒸魚、惹味紅油抄手、惹味蟹鉗、新鮮蒸蝦。佐賀和牛鐵板燒充滿油脂香豚肉壽喜燒好入味鵝肝多士入口即溶不時會添加的龍蝦、長腳蟹等就海鮮中段有師傅即場切割原條日本藍鯨吞拿魚刺身要了紅蝦、帶子、吞拿魚,全部都好新鮮、鮮味。生蠔也重海水味、爽口。甜品區有多款蛋糕、泡芙、曲奇、中式豆腐花等等。也有即場劃碟的朱古力心太軟香蕉拖肥批、咖啡曲奇美味。

嫩滑的蒸魚、惹味紅油抄手、惹味蟹鉗、新鮮蒸蝦。
佐賀和牛鐵板燒充滿油脂香
豚肉壽喜燒好入味
鵝肝多士入口即溶
不時會添加的龍蝦、長腳蟹等就海鮮
中段有師傅即場切割原條日本藍鯨吞拿魚
刺身要了紅蝦、帶子、吞拿魚,全部都好新鮮、鮮味。
生蠔也重海水味、爽口。
甜品區有多款蛋糕、泡芙、曲奇、中式豆腐花等等。
也有即場劃碟的朱古力心太軟
香蕉拖肥批、咖啡曲奇美味。

2025-05-02 37 浏览
食buffet狂吃和牛, 呢度有幾種不同做法,共有5款之多😍😍慢烤鹽麴燒香煎芝士和牛漢堡火炙特長和牛壽司北海道白樺豚壽喜燒和牛鉄板燒質素好高,每次取一片但可以無限添加已經好吸引,紋路好美而且肉質嫩滑,每款和牛勁衝擊味蕾,入口即溶,鉄板和牛有全個鐵板放在枱😳重頭戲即席分割藍鯨吞拿魚🐟講解不同部位,這晚我吃這條有30KG多,可以品嘗大拖羅中拖羅🫢 Yummy 🤤 油份滿滿鮮味無窮。即開生蠔🦪每次可取3只,生蠔肥美入口鮮甜。而且清洗很乾淨可以放心吃。在旁邊還有刺身和壽司🍣 特設即場製作 mocktail 和Cocktail🥤喝夏威夷特飲即時涼快我的喉嚨,粉藍色很清新。其他飲品都有好多款連紅白酒都任飲。最後甜品心太軟甜度適中還可叫服務員在碟上寫字,示愛是時候😆這個心太軟好流心,一人份量剛好。真是物超所值性價比高。

慢烤鹽麴燒
火炙特長和牛壽司
北海道白樺豚壽喜燒
和牛鉄板燒

在旁邊還有刺身壽司🍣

特設即場製作 mocktail 和Cocktail🥤

真是物超所值性價比高。
庆祝纪念
生日
試食活動
[📍沙田|柏麗廳 ]有一日無啦啦好想食自助餐🤣上網搵吓邊度抵食 發覺沙田呢間價錢好親民而且見到佢生蠔 龍蝦 和牛乜都齊 就試試佢😛一開始當然係要去飲返碗熱湯先,估唔到仲有酥皮湯,簡直係童年回憶飲完熱湯梗係要食生蠔 龍蝦 蟹腳啦🤣呢度嘅龍蝦 蟹腳 refill得好密 唔會冇得食龍蝦舊舊都好大隻 而且肉質好夠實淨鮮味😋生蠔方面 職員好細心 洗得好乾淨☺️蠔身偏向creamy 絕對唔會勁咸個種😌二款海鮮質素都好高 絕對夠哂回本🤩之後嚟到今日嘅重頭戲,日本原條藍鰭吞拿魚刺身🐟未試過親身見到咁大條師傅話啱啱先落飛機,仲要即場切割,保證新鮮另外仲有其他刺身嘅質素好唔錯 試咗幾款都好鮮甜特別要讚下佢地既 阿根廷大蝦刺身🦐真係每隻都超級大隻 而且肉身爽口食左好幾隻 隻隻水準好平均 好鮮甜🥰另外一大重點 係佢地既即叫即整既部分呢到有和牛鐵板燒 芝士漢堡 壽喜燒🥰佢地既和牛 唔係求其整比你 即叫即煎記得襯熱食 每一塊真係會入口即溶☺️入口既牛脂味香到不得了 加埋蔥蒜 絕頂啊🤣去到尾聲 大家一定要留肚食甜品🤣呢到係用上Mövenpick嘅雪糕推介佢哋既青檸雪葩 好清新好好味😋仲有佢地新鮮熱辣出爐既 心太軟份量細
[📍沙田|柏麗廳 ]

龍蝦舊舊都好大隻 而且肉質好夠實淨鮮味😋

生蠔方面 職員好細心 洗得好乾淨☺️
蠔身偏向creamy 絕對唔會勁咸個種😌
二款海鮮質素都好高 絕對夠哂回本🤩

師傅話啱啱先落飛機,仲要即場切割,保證新鮮
另外仲有其他刺身嘅質素好唔錯 試咗幾款都好鮮甜

推介佢哋既青檸雪葩 好清新好好味😋
仲有佢地新鮮熱辣出爐既 心太軟
份量細細個 岩哂可以試埋其他甜品🥰
仲有唔同撻類 唔留肚真係會覺得後悔架🤣

仲有個Mini Bar 可以調校啲特色Cocktail 或者Mocktail🍸整返杯都幾好feel
2025-04-11