琴晚Black Friday🖤同朋友去咗一間酒店試晚市Buffet開心下,聽講佢哋主打海鮮同和牛,價錢都幾抵,於是約咗一齊去食吓!😋📌海鮮🦐🦞🦀🦪🐚一入場,海鮮區真係幾吸引,有龍蝦、長腳蟹同生蠔...龍蝦同蟹腳都勁新鮮,肉質彈牙,食落有啲海水味同鮮甜,好味仲好juicy。🦀 超多膏嘅龍蝦開半,食得好方便,Refill都快,唔使同人爭。生蠔每人限拎3隻,入口清甜,配檸檬汁好爽口!🤩🤩🤩📌即場烹調👨‍🍳和牛🐮係另一個賣點,有鐵板和牛、慢烤塩麴燒同和牛壽司。鐵板和牛薄切,油香幾濃,食落軟嫩。🥢 慢烤佐賀和牛肉嫩滑,牛味唔錯,壽司就輕盈啲,幾開胃。仲有香煎芝士和牛漢堡,漢堡肉厚,芝士溶晒,咬落juicy,啖啖肉!🍔 另外試咗即煎鵝肝🪿多士,鵝肝滑口,多士脆脆,味道夾得幾好,排隊都值得📌熱食🍲其他熱食有北海道豚肉壽喜燒🐷,豚肉味濃,肉質腍,幾惹味。大推燉雞湯🐔🍲同酥皮南瓜湯🎃🍲,雞湯清甜暖胃,南瓜湯濃郁,酥皮咬落有層次,湯怪全都要😍😍😍📌甜品🍨🍰🧁🍬🍩🍪有Movenpick雪糕同最重要嘅畫碟👨‍🎨寫心意嘅心太軟,適合同朋友打卡!📸增添儀式感💘仲有大量款式蛋糕、豆腐花、生果📌飲品🥂🍻🍾🍷🥃🍵☕有紅

📌海鮮🦐🦞🦀🦪🐚

📌即場烹調👨‍🍳

📌熱食🍲

📌甜品🍨🍰🧁🍬🍩🍪
仲有大量款式蛋糕、豆腐花、生果

📌飲品🥂🍻🍾🍷🥃🍵☕
有紅酒、白酒,仲有果汁同即調雞尾酒
實現暢飲自由

整體嚟講,呢個Buffet選擇多,海鮮同和牛質素唔錯,食到飽飽,性價比正。下次同屋企人黎挑戰
2025-06-12 1226 浏览
新城市帝都酒店的柏麗廳以其cp值高的午餐自助餐選擇而聞名,特別是只需二百幾蚊便可享用新鮮生蠔,性價比極高。這裡的生蠔新鮮美味,搭配特製醬汁,讓人每一口都回味無窮。最吸引的是三歲以下的小朋友可以免費用餐,對於家庭來說,這無疑是一個加分項。自助餐還有多款熱菜和甜品,滿足不同口味的需求,讓每位食客都能找到喜愛的選擇。另外可以免費寫字甜品慶祝,亦都係一大特色賣店。環境優雅,服務人員熱情周到,讓人感到賓至如歸。無論是家庭聚餐還是朋友聚會,柏麗廳都是一個理想的選擇。總體來說,新城市帝都酒店柏麗廳不僅味道出色,更是家庭用餐的好地方,值得一試!

另外可以免費寫字甜品慶祝,亦都係一大特色賣店。

2025-06-10 1195 浏览
星期一總會感到心情悶悶、又勞累,放工相約了朋友,食餐飽,暫時抑制著負面情緒。朋友這次訂了沙田「柏麗廳」,晚餐時段由下午六時至下午十時,成人每位港幣463元(另計加一),充裕的時間,可讓客人慢慢地品嚐美食了。還未到下午六時,店內已有很多客人。這裡佈置簡約,燈光鮮明,環境廣闊非常,坐位亦不少。至於食物方面,店內分了幾個不同的區域,包括:熟食、海鮮、刺身、甜品、雪糕、飲品….等等。款式花多眼亂,選擇多不勝數,讓人食到飽一飽。😋是日推薦:1️⃣長腳蟹🍽淡淡的長腳蟹,彼鮮美。如搭配檸檬汁,更可突顯蟹肉的味道。2️⃣美國生蠔🍽即開即食,每人只限取三隻,沒有腥味,生蠔很滑嫩,略有微微脆感。3️⃣鵝肝多士🍽鵝肝質地滑順,入口即化,底部是少少香脆的多士,忍不住一口放進口裡。4️⃣杞子燉雞湯🍽材料十足,湯頭清澈醇厚,肉的鮮,杞子的香,讓人感到溫暖、舒適。5️⃣北海道白樺豚壽喜燒🍽濃郁豚肉味,豬肉與壽喜燒汁的甜度,不錯的配搭。

至於食物方面,店內分了幾個不同的區域,包括:熟食、海鮮、刺身甜品、雪糕、飲品….等等。款式花多眼亂,選擇多不勝數,讓人食到飽一飽。

😋是日推薦:
1️⃣長腳蟹
🍽淡淡的長腳蟹,彼鮮美。如搭配檸檬汁,更可突顯蟹肉的味道。
2️⃣美國生蠔
3️⃣鵝肝多士
4️⃣杞子燉雞湯
5️⃣北海道白樺豚壽喜燒
🍽濃郁豚肉味,豬肉與壽喜燒汁的甜度,不錯的配搭。
2025-06-09
🍴晚市自助餐 星期六、日、公眾假期 $499呢個自助餐超級豐富呀,有黃牛,龍蝦長腳蟹生蠔,鵝肝多士,燉湯!冷盤都是勻晒,有龍蝦,長腳蟹,青口,蜆,生蠔,全部味道都唔錯,特別推薦龍蝦有膏得嚟啲肉都係爽,唔會好鹹好嚡口!刺身方面有三文魚帶子,就正正常常!和牛赤燒壽司都好好食,入口即化,及得最高級日本料理!熟食方面有煎和牛,和牛燒,羊架,和牛漢堡扒,煎鵝肝,燉湯,同埋啲魚,和牛真係入口軟腍,油脂豐富,好好食不過食到兩舊酒好飽,煎同埋燒嘅分別就係多咗蒜香味,羊架都好嫩滑,和牛漢堡扒芝士好香,食落去牛尾都有嘅,唔會太!蒸魚肉都OK鵝肝都係入口即溶!燉湯真係好好飲啊,見到就要拎,因為好快冇晒!甜品方面有Movenpick任食,味道分別有意式奶凍,楓糖合桃,青檸雪葩,椰子同香蕉!豆腐花OK,芝士蛋糕都正常,其他就冇咩特別!仲有手寫嘅心太軟,不過我就就咁拎咗心太軟冇寫字,朱古力味濃郁唔會太甜,都做到流心嘅效果。推薦指數: 7.5/10海鮮肉類熟食都好唔錯,甜品有Movenpick任食,蛋糕就還好,都算抵食嘅食百零蚊又有生蠔又有龍蝦任食,食得過,有性價比!
🍴晚市自助餐 星期六、日、公眾假期 $499

刺身方面有三文魚帶子,就正正常常!

和牛赤燒壽司都好好食,入口即化,及得最高級日本料理!

推薦指數: 7.5/10

2025-06-09 985 浏览
最近去咗沙田酒店一間高級自助餐餐廳,食材新鮮,選擇多樣,尤其是任食長腳蟹同凍龍蝦,絕對回本。🍣 *即席解魚 & 刺身壽司* :- *日本原條藍鰭吞拿魚* :專業師傅即席分解,肉質鮮嫩,脂香濃郁。- *日本藍鰭吞拿魚刺身* :入口即化,鮮味十足,油脂分佈均勻。- *火灸日本和牛壽司* :和牛微炙後油香四溢,搭配醋飯,口感極致。🔥 *鐵板料理 & 熱食* :- *鐵板芝士和牛漢堡扒* :和牛肉質細嫩,芝士溶化包裹每一口,濃郁豐富。- *即開生蠔* :鮮甜滑嫩,海水味濃郁,配檸檬更添鮮爽。- *北海道白樺豚壽喜燒* :豚肉柔嫩吸收醬汁精華,甜鹹平衡,令人回味。- *香煎鵝肝* :外層微脆,內裡軟滑,鵝肝濃香四溢。🍜 *經典湯品 & 零點雞尾酒* :- *酥皮湯* :金黃酥皮包裹香濃湯底,口感層次分明。- *特調雞尾酒* :酒精與果香完美融合,清爽怡人。🍰 *甜品精選* :- *心太軟甜品* :師傅即席畫碟寫上心意字句,朱古力心太軟內裡流心,甜而不膩,完美收尾。

🍣 *即席解魚 & 刺身壽司* :

🔥 *鐵板料理 & 熱食* :

- *即開生蠔* :鮮甜滑嫩,海水味濃郁,配檸檬更添鮮爽。

- *香煎鵝肝* :外層微脆,內裡軟滑,鵝肝濃香四溢。

🍜 *經典湯品 & 零點雞尾酒* :
- *酥皮湯* :金黃酥皮包裹香濃湯底,口感層次分明。
- *特調雞尾酒* :酒精與果香完美融合,清爽怡人。

🍰 *甜品精選* :

來沙田區住之後,發現美食真的不少,最近發現了性價比超級高的自助餐,就在沙田帝都酒店內的The Palate 柏麗廳。今晚老公生日,一早訂好位來這裡慶生!不同時段不同優惠!無論你是海鮮控、牛魔王還是甜品愛好者,都照顧到!喜歡吃生蠔的老公知道有生蠔,非常興奮!好多地方的生蠔都已經開定,但呢度餐廳提供即開生蠔,而且全部來自日本!隻隻都好飽滿!推薦!另外都有各種刺身,三文魚、赤蝦、帶子等等。另一個主打就是任食日本和牛!鐵板薄燒日本和牛,燒到好,油脂分佈均勻,入口即化,喜歡食牛的朋友一定不會失望!還有香煎芝士和牛漢堡!好juicy的漢堡!海鮮都好豐富,除了生蠔,還有龍蝦、蟹腳、青口、蜆等,都很新鮮!蟹腳都好甜!沙律吧有多款新鮮沙律菜同配料。飲品區有驚喜!除了茶、果汁,竟然有紅酒、白酒、香檳任飲,其他酒店自助餐酒類通常都不包!中途還有即調的cocktail,好特別!熟食區的種類也不少!鴨肝多士也是必食,鴨肝即煎,外脆裡面甘香軟滑!甜品絕對不能錯過即焗的心太軟,可以自訂message,畫得幾靚,心太軟外面微脆裡面流心,甜度又適中,高質素!整體來講,價錢貼地,食物質素很不錯,下次再來!
今晚老公生日,一早訂好位來這裡慶生!
隻隻都好飽滿!推薦!

另外都有各種刺身,三文魚、赤蝦、帶子等等。
另一個主打就是任食日本和牛!

沙律吧有多款新鮮沙律菜同配料。

熟食區的種類也不少!

鴨肝多士也是必食,鴨肝即煎,外脆裡面甘香軟滑!

整體來講,價錢貼地,食物質素很不錯,下次再來!
2025-05-22
2025-06-09 836 浏览
史上最忙嘅自助餐?!皆因呢度真係太多即叫即煮嘅美食✨巨量新鮮海鮮任食 不斷Refill我哋最愛嘅蟹腳山 肉質鮮甜夠厚 食落有淡淡嘅海水味龍蝦大大隻 開半食得好方便 啲肉好容易就起好爽好新鮮 仲有少少膏 唔會太Over!✨刺身款式多選擇三文魚:厚切,冇雪味,滿足視覺味覺嘅享受醋鯖魚:好有咬口立魚:冇筋,一口一片,越食越想食蟹棒:同長腳蟹真係好似甜蛋:日本風味,大朋友同小朋友都啱食✨即開生蠔:每次每人限拎三隻,我哋都忍唔住排咗幾次隊!味道唔會太鹹,口感十足,非常新鮮生猛加埋檸檬汁,好Fresh 好好味然後繼續排熱食 即叫即煮🤩✨燒牛肉:加埋黑椒、蒜片,好惹味,平衡咗牛嘅油膩感。✨鴨肝多士:勁香油脂香味,多士好脆✨北海道白樺豚壽喜燒:呢道都大推呀!湯底清甜,肉質爽嫩唔老,食落亦唔油膩仲要推介埋畫碟心太軟!連buffet都可以好有儀式感心太軟擺左咁耐都仲流心 好正😋呢度咁多美食 熱食海鮮都選擇勁多黎緊父親節 各位孝順仔女識做啦!

史上最忙嘅自助餐?!
皆因呢度真係太多即叫即煮嘅美食

✨巨量新鮮海鮮任食 不斷Refill

我哋最愛嘅蟹腳山 肉質鮮甜夠厚 食落有淡淡嘅海水味
龍蝦大大隻 開半食得好方便 啲肉好容易就起
好爽好新鮮 仲有少少膏 唔會太Over!

刺身款式多選擇
三文魚:厚切,冇雪味,滿足視覺味覺嘅享受
醋鯖魚:好有咬口
立魚:冇筋,一口一片,越食越想食
蟹棒:同長腳蟹真係好似
甜蛋:日本風味,大朋友同小朋友都啱食

加埋檸檬汁,好Fresh 好好味

然後繼續排熱食 即叫即煮🤩

✨燒牛肉:加埋黑椒、蒜片,好惹味,平衡咗牛嘅油膩感。

✨鴨肝多士:勁香油脂香味,多士好脆

仲要推介埋畫碟心太軟!
連buffet都可以好有儀式感
心太軟擺左咁耐都仲流心 好正😋

呢度咁多美食 熱食海鮮都選擇勁多
黎緊父親節 各位孝順仔女識做啦!

老公生日,上網睇過呢一間嘅自助餐好多野食,仲有得畫碟,生日啱哂啦有surprise我同老公最鍾意嘅就係佐賀牛任食 × 吞拿魚解體Show × 龍蝦山🦞 我哋真係食到捧住肚牛魔王肉肉控嘅我的尖叫位▪️ 即刨即煎「佐賀牛鐵板燒」🔥 包住青蔥入口爆油香~ ▪️ 慢烤鹽麴和牛 🐮 冇筋!冇筋!滑入喉嚨啊~▪️ 北海道白樺豚肉壽喜燒 🍲 豚肉嫩過BB肌~ ▪️ 堂前香煎鵝肝🪿外脆內軟~🐟震撼眼球!吞拿魚解體SHOW原條大吞拿魚解體,真係有得食㗎! 20:00準時衝刺身區❗️拎咗 3轉大拖羅+2轉中拖羅🍣 油花靚到反光✨ 即切魚腩入口即溶啊~ 🦞海鮮控暴動區▪️ 龍蝦山🏔️ 隻隻爆膏!蝦肉爽甜彈牙👅 ▪️ 長腳蟹腳🇯🇵 拆殼見肉!唔會一殼水超實在~ ▪️ 即開生蠔+刺身🦪 上枱夠晒fresh❄️ 🍨甜品部=小朋友天堂👶👶 ▪️ 即叫即畫「祝福心太軟」🎂 寫名或畫公仔超sweet💖 ▪️ 雪糕櫃10+款🍦 阿仔喪食芒果味+脆筒! ▪️ 泡芙冬甩colourful +水果🍓 影相靚到呃like無難度📸 🍹大人限定爽爆位▪️ 紅白酒任斟 🥂+即調雞尾酒🍸 碰杯儀式感MAX! ▪️ 中西湯雙殺:燉湯足料🍲+酥皮湯

牛魔王肉肉控嘅我的尖叫位
▪️ 即刨即煎「佐賀牛鐵板燒」🔥 包住青蔥入口爆油香~
▪️ 慢烤鹽麴和牛 🐮 冇筋!冇筋!滑入喉嚨啊~
▪️ 北海道白樺豚肉壽喜燒 🍲 豚肉嫩過BB肌~
▪️ 堂前香煎鵝肝🪿外脆內軟~

🐟震撼眼球!吞拿魚解體SHOW

🦞海鮮控暴動區
▪️ 龍蝦山🏔️ 隻隻爆膏!蝦肉爽甜彈牙👅
▪️ 長腳蟹腳🇯🇵 拆殼見肉!唔會一殼水超實在~
▪️ 即開生蠔+刺身🦪 上枱夠晒fresh❄️

🍨甜品部=小朋友天堂👶👶
▪️ 即叫即畫「祝福心太軟」🎂 寫名或畫公仔超sweet💖
▪️ 雪糕櫃10+款🍦 阿仔喪食芒果味+脆筒!

🍹大人限定爽爆位
▪️ 紅白酒任斟 🥂+即調雞尾酒🍸 碰杯儀式感MAX!
▪️ 中西湯雙殺:燉湯足料🍲+酥皮湯脆到「咔嚓」💥

我諗住我個生日都會嚟食哦~

2025-04-30
如果你也是一位喜歡挑剔美食的人,那麼**柏麗廳**絕對能讓你在沙田排隊等候!這裡的自助餐人氣火爆,點解呢?1. **即場烹煮的日本和牛**:在排隊等候的時候,已經能聞到那香氣撲鼻的和牛味!每一片薄燒都鮮嫩無比,等你品嚐時,絕對會感受到那份幸福!🍖2. **北海道白樺豚壽喜燒**:豬肉的鮮甜搭配獨特的醬汁,讓你在選擇困難中也能找到心頭好,這道壽喜燒絕對不容錯過!🍲3. **冰鎮海鮮的誘惑**:新鮮的生蠔、龍蝦和蟹腳,讓你在選擇上感到困惑,但每一口都值得冒險!🦞🦪4. **雞尾酒調製過程**:看到調酒師即場製作雞尾酒,這種互動感讓排隊的等待變得充滿期待!🍹5. **甜品台的選擇**:面對各式雪糕和精緻甜品,根本不知道該從哪一樣開始,這就是選擇困難者的煩惱,但每一口都會讓你心滿意足!🍰### 🏡 環境與氛圍柏麗廳的環境典雅舒適,無論是等待還是用餐,服務人員的熱情周到也讓整個體驗更加愉快。排隊的時候,還可以期待每一道美味的到來!❤️如果你在沙田,絕對不能錯過這個人氣火爆的**柏麗廳**!即使要排隊,等候的過程也會讓你充滿期待!

### 🏡 環境與氛圍

2025-06-01 866 浏览
好耐冇食buffet啦🤩🤩最近見好多人介紹「柏麗廳」的buffet,望落好吸引!見出咗糧即刻約朋友去試試先~~-🍽Dinner Buffet✨-食物選擇好多,包括一系列日本和牛美食、冰鎮海鮮、刺身、熟食、沙律同甜品等!!海鮮方面,有即開鮮活⽣蠔、⿓蝦、長腳蟹腳、青口、海蝦同蜆等~生蠔肥美肉厚🦪,即開即食夠新鮮😋😋朋友就鍾意長腳蟹蟹腳🦀,肉質鮮嫩多汁!refill咗好多次👍🏻👍🏻而家自助餐以日本和牛中的頂級代表 — 「佐賀牛🇯🇵」為主題,推出了佐賀和牛慢烤鹽麴燒同佐賀和牛鐵板燒等菜式~~當中至愛「佐賀和牛鐵板燒」!和牛燒至外焦內嫩,中間包住蒜片同香蔥,十分惹味🤤🤤另外仲有多款熱食,例如香煎芝士和牛漢堡、北海道白樺豚壽喜燒、即煎鴨肝多士、清酒煮蜆、鵝肝和牛炒飯、意式肉丸等❤️❤️甜品選擇都好多,有心太軟、Movenpick雪糕、香蕉拖肥批、士多啤梨蛋糕、藍莓芝士撻、豆腐花、椰汁糕、桂花糕等!!「心太軟🍫」外脆內軟,切開後有朱古力流心!餐廳仲有提供畫碟服務添~~整體食物質素好高,遲啲父親節同屋企人嚟食都唔錯啊🥰🥰
好耐冇食buffet啦🤩🤩
🍽Dinner Buffet✨

整體食物質素好高,遲啲父親節同屋企人嚟食都唔錯啊🥰🥰
2025-06-01 777 浏览
今晚帶了爸爸到珀麗廳吃自助晚餐!今晚我們訂座了7:30至10點的晚市自助餐!安排了座位之後,我也急不及待出外取食物!這間自助餐相當抵吃,愛吃海鮮和牛肉的人士,一定不能錯過!首先,介紹一下海鮮,有啖啖肉又大隻的龍蝦,龍蝦肉質鮮甜,質感彈牙,啖啖肉!仲有長腳蟹,非常鮮甜!甜蝦、青口非常美味!而且仲有即開即吃即生蠔!可以無限任食,完全超級回本!任食生蠔質素也絕不馬虎,生蠔鮮甜肥美,令人一試難忘!除此之外,還有刺身和壽司,超級多選擇!仲有沙律吧、酥皮南瓜湯、中式湯、飲品、果汁、熱盤等等超多美食。熱盤方面,有很多不同選擇,有紅油抄手、豬腳薑醋、和牛炒飯、肉醬意粉、烤雞、時蔬、肉丸、關東煮、煙鴨胸等等。每一款食材都非常美味,而且不用擔心吃完餐廳不會補給,因為我看到餐廳會不斷把食物供應,唔會冇得食!另外最欣賞的是有數款特色美食,例如即煎鴨肝,鴨肝放上多士上,鴨肝超香,油份又香又惹味,配上了多士來吃,能夠中和油膩感,味道相當濃郁美味!難怪長期都是排長龍等拎鴨肝多士!北海道白樺豚豬~勁美味,豚肉片勁濃豬肉味,而且肉質腍腍的,非常惹味!值得一試!佐賀和牛,慢烤鹽麴燒,大大片雪花滿佈的和牛,經過慢烤製作,肉
今晚帶了爸爸到珀麗廳吃自助晚餐!
今晚我們訂座了7:30至10點的晚市自助餐
安排了座位之後,我也急不及待出外取食物!
這間自助餐相當抵吃,愛吃海鮮和牛肉的人士,一定不能錯過!

除此之外,還有刺身壽司,超級多選擇!

另外最欣賞的是有數款特色美食,

佐賀和牛,慢烤鹽麴燒,大大片雪花滿佈的和牛,經過慢烤製作,肉質嫩滑,入口即溶,滿滿牛脂香味,令人一試難忘!相當名貴及美味的佐賀和牛,想不到在自助晚餐也能任吃!
另外一款都是佐賀和牛,但是以鐵板烤的方法烹煮,另一種風味,牛肉本身非常高質,油脂分布平均,牛味香濃,經過鐵板烤,更加惹味吸引!
除此之外,仲有烤羊架,啖啖肉的,非常美味!

香煎芝士和牛漢堡,這款菜式又是食客最愛,看到長長的人龍!厚厚的和牛漢堡放在熱辣辣的鐵板上,上面仲鋪着了芝士,和牛啖啖肉,配上了熱熔了的芝士,芝味無比,兩者相當夾!又香又濃又惹味!必食!

食飽飽之後當然少不了吃甜品,有多款甜品蛋糕可供選擇,有芝士蛋糕、芝士撻、豆腐花、榴槤炸彈、布丁、麵包布甸、藍莓芝士撻、雪糕等等!非常大滿足!
物超所值吃到飽飽的自助餐!又食海鮮又食和牛!正!食到回本夠滋味!
2025-05-24
1K
打開搜尋器去搵自助餐嘅時候,前面一定會加上生蠔自助餐、海鮮自助餐、龍蝦自助餐……其實有啲咩食物係自助餐必備嘅呢?位於沙田帝都酒店嘅柏麗廳,就有齊龍蝦、生蠔、刺身、和牛等貴價美食,其中和牛更加係即叫即切即煎,入口即溶嘅感覺成為柏麗廳嘅招牌美食!但重點係柏麗廳嘅定價非常親民,所以超易回本,加上柏麗廳更特設心太軟畫碟服務,可以為親朋好友寫上祝福,成為熱門嘅生日自助餐推介。呢度除咗室內冷氣夠 chill,仲有戶外用餐區,超級有 feel,重點係狗狗都可以一齊入場,無論係約會定家庭 gathering 都夠晒加分!海鮮一入場已經畀海鮮枱吸引住,超級澎湃,非常豐富,有長腳蟹、青口、蝦、蜆肉、生蠔同龍蝦,全部都好新鮮!生蠔厚肉creamy;龍蝦肉緊緻彈牙,長蟹腳啖啖肉!刺身 + 壽司柏麗廳嘅魚生一啲都唔馬虎,有 8 款選擇,包括三文魚、立魚、醋鯖魚、八爪魚、帶子、馬刀背、魷魚同阿根廷紅蝦!我哋強烈推介阿根廷紅蝦,大大隻,非常鮮甜彈牙!壽司方面,我哋特別鍾意火炙和牛壽司,入口即化,夠晒香!即叫即整美食另外,柏麗廳嘅一大賣點係即叫即整美食,選擇非常豐富,包括:北海道白樺豚壽喜燒、鵝肝多士、佐賀和牛鐵板燒

海鮮

刺身 + 壽司

即叫即整美食
另外,柏麗廳嘅一大賣點係即叫即整美食,選擇非常豐富,包括:北海道白樺豚壽喜燒、鵝肝多士、佐賀和牛鐵板燒、佐賀皇后慢烤鹽麴燒同香煎芝士和牛漢堡!其中北海道白樺豚壽喜燒,湯底鮮甜,豬味濃郁;另外,佐賀和牛鐵板燒,油脂豐富,燒到啱啱好,入口即溶。

熟食
除咗即叫即整美食之外,熟食區款式多到眼花撩亂,中西都有,包括:杞子燉雞湯、豬腳薑、紅燒獅子球、豉汁蒸白鱔、清酒煮蜆、麻辣鴨血、籠仔蒸蝦、邦尼意粉、芝士和牛漢堡同和牛炒飯等!當中嘅杞子燉雞湯,鮮味十足,養生之選!

甜品
大家記住留肚食甜品甜品款式吸引,有香蕉拖肥批、士多啤梨蛋糕、綠茶提拉米蘇、藍莓芝士撻、豆腐花、啫喱糖、芒果布甸等!唔單止好味,擺盤好有心思,打卡一流!柏麗廳更特設心太軟畫碟服務,可以為親朋好友寫上祝福!
2025-05-31 596 浏览
自助餐咩都有得食,真係好吸引,最近自助餐癮起,上網見到唔少人介紹位於沙田帝都酒店嘅「柏麗廳」,無論海鮮、刺身、甜品都非常吸引,所以決定黎試下。星期五至日晚餐時段有分3個價錢,我地選擇左19:30-22:00,成人每位$489再加一,可以食到各式各樣嘅海鮮、刺身、鐵板、燉湯、甜品等等,真係諗起都開心呀。一開始就梗係食左海鮮先啦,龍蝦係我嘅最愛,大大隻之餘仲有好多蝦膏,蝦肉非常彈牙,味道鮮甜,肉質細嫩,生蠔方面即開即食,海水味重,入口肥美又creamy,至於青口都非常新鮮,蟹腳肉質飽滿彈牙,味道鮮甜。魚生方面都有好多款,三文魚、阿根廷紅蝦、帶子、立魚、蟹棒等等,紅蝦大大隻,味道鮮甜,帶子肉質細嫩柔軟,其他刺身每一啖都鮮甜嫩滑,令我地都encore 咗好幾轉。沙律吧有多款沙律,包括薯仔沙律、華多夫沙律、士多啤梨鮮果乳酪蝦沙律等等,最吸引係日式凍豆腐,入口非常嫩滑,配埋麻醬,真係令人一啖一啖咁食過不停。熟食方面,較為吸引係鐵板燒系列,廚師係客人面前煎各樣牛肉,散發出陣陣香氣,鐵板和牛薄切,肉質鮮嫩、牛味濃郁。除此之外,香煎芝士和牛漢堡同埋北海道白樺豚壽喜燒亦非常吸引。其他熟食仲有蒸蝦、炒龍蝦鉗
自助餐咩都有得食,真係好吸引,最近自助餐癮起,上網見到唔少人介紹位於沙田帝都酒店嘅「柏麗廳」,無論海鮮、刺身甜品都非常吸引,所以決定黎試下。

其他熟食仲有蒸蝦、炒龍蝦鉗、鴨血、白酒煮蜆、燴鴨胸、意粉、炒飯等等,由幼兒到老人家都一定有野啱食,質素亦都唔錯。
湯品方面,中西湯任君選擇,中湯係杞子燉雞湯,以大量雞肉同杞子燉煮,味道清甜,有輕輕嘅藥膳香氣,非常足料。

甜品方面有各款蛋榚、麵包布丁、豆腐花、撻、啫喱同牛奶布丁等等,最值得一讚嘅係心太軟有畫碟服務,可以係碟上寫祝賀字句,打卡一流。心太軟切開後,流心朱古力醬湧出黎,朱古力味香濃,非常好味。

雪糕係Movenpick, 有多款味道,今次仲試到從未食過嘅香蕉味添,如果唔喜歡食雪糕,仲有好幾款雪條,一定有嘢啱你食。

飲品除左果茶同咖啡之外,仲有即場調製嘅cocktail及mocktail, 算係自助餐少有之選。
埋單連加一每位成人約$500, 可以食到咁豐富嘅海鮮,和牛,主菜及甜品,算係性價比高。
2025-05-30 538 浏览
友人工作忙碌了一輪後,同佢去擦番餐好嘢,自助餐就最適合啦,選左在沙田帝都酒店的柏麗廳,餐廳食物高質素,選擇多囉囉,性價比高,好多款式的海鮮、和牛、飲品🍸、酒類、甜品🍮,應有盡有,十分之滿足。豐盛的海鮮有不停為你供應,鮮甜新鮮美味的生蠔、原隻龍蝦🦞、長腳蟹、青口、大蜆,刺身區排隊取食☺️,刺身有拖羅、三文魚腩、赤蝦…,壽司嘅種類都非常之多啊。牛魔王見到有⽇本⾶驒和⽜、佐賀牛、香煎芝士和牛漢堡,牛味香濃且肉質鮮嫩,油脂分布均勻,有入口即化感,極之yummy 😊。熱食個人極推的北海道白樺豚壽喜燒,豚肉柔軟肥瘦適中,沾上壽喜燒汁,正👍。脆口天婦羅,紅酒煮牛、避風塘炒蟹、煎蝦、炒蜆&炒飯….,豬腳薑亦柔軟。令人心花怒放的甜品區,不同款式的蛋糕🍰、泡芙、凉粉、豆腐花,水果,Movenpick ☺️,雪糕 🍧雪條,友人作為甜品控超滿足😊。另最暖心有畫碟既心太軟,可以寫上跟友人表示的祝福🥰,好捧啊!
友人工作忙碌了一輪後,同佢去擦番餐好嘢,自助餐就最適合啦,

令人心花怒放的甜品區,不同款式
2025-05-25
用餐优惠
試食活動
2025-05-29 493 浏览
喜歡食牛,海鮮和甜品的可以過來睇下「The Palate柏麗廳」,我幾欣賞鐵板薄燒日本和牛,薄切嘅日本和牛放喺鐵板上快速燒熟保留肉汁入口即溶,香煎芝士和牛漢堡又係爆肉汁。海鮮方面有即開日本生蠔,每一隻生蠔都係新鮮肥美飽滿的,海水味十足入口鮮甜,仲有仲有唔好唔記得拎龍蝦蟹腳呀,龍蝦我自己忍唔住食左兩隻呀🤣三文魚 帶子魷魚刺身都記得要拎呀!好新鮮絕對係海鮮控嘅必食之選!杞子燉雞湯夠哂火候,夠哂滋味,鵝肝多士又係忍唔住食左兩件😝,唔知係咪太耐冇食薑醋,食左個雞蛋覺得好好味。我見有呢到有即時製作Cocktail和Mocktail,我都拎左杯比媽咪飲,媽咪話感覺好chill 好嘆。呢到甜品天堂區又係好吸引!擺滿琳瑯滿目嘅精緻甜品,每樣拎一小件已經覺得好滋味,西瓜哈密瓜又夠甜多汁,最後嘆杯 Movenpick 飽到上心口了。我同媽咪最愛呢到有畫碟服務,個心太軟外脆內爆朱古力漿,我地都甜在心。

呢到甜品天堂區又係好吸引!