1K
2024-03-24 5697 浏览
!最近的人氣Buffet,見到介紹個Tea Buffet食物吸引價錢幾抵即想試下,Tea Buffet每位$248,有95折,即係$235.6,用餐時間14:30-16:15。餐廳位於帝都酒店,但唔係帝都酒店旗下,據網上簡介酒店舖位只係租出左比Mr.Steak同集團的柏麗廳,唔怪得個畫畫心太軟咁世貿果間feel,同知道係Mr.Steak後即想試下牛www。自助餐的收費。廳面積頗大,裝潢配色感覺柔和,綠色植物的佈置有著清新之感,坐的是梳化椅,亦有卡位,位子闊絡感覺舒適自在。即睇下有咩食,冷盤。刺身。飲品,有凍茶及咖啡等。熱盤。美國燒牛肉。美國極黑和牛壽喜燒,必食。多款口味雪糕。心太軟位置,傳情達意-可寫紙比廚師,廚師會在碟上寫紙及畫公仔,果碟就係自己的心太軟。即叫即制心太軟出爐。甜品位置。三文魚、立魚及醋青魚,三文魚正常水準,立魚一般,醋青魚味道普通。蝦、青口,翡翠螺及蜆,螺肉大粒,口感彈牙,味道鮮甜,其他正常水準。沙律,八爪魚、螺肉及白雲鳳爪等,講起來都好耐冇食過呢款八爪魚,白雲鳳爪酸酸地軟腍醒胃。美國極黑和牛壽喜燒,必食之選,好彩又唔係好多人排隊,湯底香甜濃郁,和牛大片肉質軟嫩,味道
自助餐的收費。
即睇下有咩食,冷盤。
刺身
飲品,有凍茶及咖啡等。
熱盤。
美國燒牛肉。
美國極黑和牛壽喜燒,必食。
多款口味雪糕。
心太軟位置,傳情達意-可寫紙比廚師廚師會在碟上寫紙及畫公仔,果碟就係自己的心太軟。
即叫即制心太軟出爐。
甜品位置。
美國極黑和牛壽喜燒,必食之選,好彩又唔係好多人排隊,湯底香甜濃郁,和牛大片肉質軟嫩,味道甘香肉味濃厚,美味!
真係要拎多幾轉。
燒牛肉,肉質有點韌,肉味淡。
章魚燒、小籠包、Pizza,有小籠包都幾正,味道普通。
太鍾意芝士。
好耐冇飲過湯水。
心太軟,拎返自己果碟呢下幾好玩,畫圖十分有心思!心太軟,切開蛋糕,朱古力漿澎湃的湧出來,朱古力味濃郁口感豐富,好味呀。
牛奶雲呢拿及蜜瓜雪糕,似乎係阿波羅。
菲林卷、奶油筒及大菜糕,港式懷舊甜點,情懷之下想試,奶油筒腍左>_<,大菜糕及菲林卷味道正常,大福、tiramisu、海綿蛋糕等,水準普通。

食物味道正常水準,心太軟及壽喜燒好味必食,服務幾好,坐得舒服,都算抵食呢。
用餐时段
下午茶
◤ᴛʜᴇ ᴘᴀʟᴀᴛᴇ 柏麗廳◢位於沙田帝都酒店內最新開幕的自助餐分享🍽️❥ 豐富海鮮🦀🦞🦐海鮮類別眾多龍蝦〃蟹腳〃蝦〃青口〃螺 還有即開生蠔(˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)應該有的都有齊了😌❥ 壽司刺身刺身類別同樣多✨包括我很愛的赤貝和帆立貝赤貝厚肉爽口 帆立貝大大粒還有超大的牡丹蝦❣️當然另外也有基本的三文魚 八爪魚 立魚等等❥ 熱盤熱盤有很多選擇 集中分享幾個重點吧~🝮 和牛美食這 裡 可 以 任 食 飛 驒 牛 .ᐟ.ᐟ.ᐟ分別有鐵板燒〃慢烤鹽麴燒〃火炙壽司〃鐵板燒即點即燒 飛驒牛油脂豐富很 好 味 (๑ᵒ̴̶̷͈᷄ᗨᵒ̴̶̷͈᷅)و至於慢烤鹽麴燒的煮法 第一轉拿到的肉很嫩很ᴊᴜɪᴄʏ之後再拿的就較乾身 除了飛驒牛 另外還有美國極黑和牛壽喜燒❣︎🝮 即炸日式天婦羅🝮 北京片皮鴨🝮 蒜蓉粉絲蒜扇貝🝮 清蒸比目魚❥ 甜品最令我印象深刻是心太軟♥︎還可以留ᴍᴇssᴀɢᴇ 💌職員會幫你弄個美美的構圖真的很適合來慶祝生日/節日啊✧初時以為賣相是重點 原來心太軟本身都很有驚喜味道甜而不膩 暖乎乎的流心朱古力大 愛 ♥︎♡︎另外其他蛋糕類別也挺多雪糕也很正 ᴍᴏᴠᴇɴᴘɪᴄᴋ和ʜᴀᴀɢᴇɴ ᴅᴀᴢs也有有齊我最愛的薄荷朱古力和咖啡( ˘ ³˘)
◤ᴛʜᴇ ᴘᴀʟᴀᴛᴇ 柏麗廳◢

赤貝厚肉爽口 帆立貝大大粒
還有超大的牡丹蝦❣️
當然另外也有基本的三文魚 八爪魚 立魚等等

❥ 熱盤
熱盤有很多選擇 集中分享幾個重點吧~
🝮 和牛美食

🝮 茶樹菇螺頭湯

⚘•⚘ // ⚘•⚘
  • 飛驒牛
2天前 0 浏览
一班人聚會慶生,首選一定係食buffet😋今次我地揀咗沙田新開嘅The Palate 柏麗廳,位於帝都酒店3樓,位置超方便!最最最重要係價錢超有驚喜 - 平日晚市最平‼️$343(連加一)起‼️ 餐廳座位闊落,坐得舒服又夠晒私人空間! 本身以為咁平,冇咩好嘢食,晚市有齊即開生蠔🦪龍蝦🦞雪場蟹腳🦀刺身🐟和牛鮑魚花膠燉湯,各式各樣回本之選😍種類超級多!! ▪️冰鎮海鮮山(即開生蠔•龍蝦•雪場蟹•海蝦•翡翠螺•蜆)☆最吸引當然係即開生蠔🦪開蠔速度快,唔使排好耐,新鮮爽口! ☆龍蝦爽口彈牙,encore之選▪️日式刺身(三文魚·吞拿魚·立魚·醋鯖魚·八爪魚· 赤貝· 紅蝦等等)🌟原條藍鰭吞拿魚刺身🌟估唔到自助餐都食到藍鰭吞拿魚刺身!逢星期二三會有🎌日本直送原條藍鰭吞拿魚🎌由師傅即場原條切割,第一次咁近距離觀賞原條吞拿魚,真係好震撼呀🤩不過最期待嘅當然係之後嘅大拖羅、中拖羅同赤身啦🤤🤤即場切嘅魚生勁新鮮,油脂重,超好味呀!! ▪️熱葷 (牛魔皇必愛-任食佐賀牛!)☆各款和牛菜式包括壽喜燒美國極黑和牛、火炙佐賀牛壽司、佐賀牛塩麴燒、鐵板薄燒佐賀牛☆即片即包片皮鴨☆香煎鴨肝☆大推<鮑魚海參花膠煲&#

▪️冰鎮海鮮山(即開生蠔•龍蝦•雪場蟹•海蝦•翡翠螺•蜆)
☆最吸引當然係即開生蠔🦪開蠔速度快,唔使排好耐,新鮮爽口!
☆龍蝦爽口彈牙,encore之選

🌟原條藍鰭吞拿魚刺身🌟

▪️熱葷 (牛魔皇必愛-任食佐賀牛!)
☆即片即包片皮鴨
☆香煎鴨肝
☆大推<鮑魚海參花膠煲> - 超入味,鮑魚同花膠都大大舊,食得勁滿足!!

▪️甜品
☆首推即叫即制心太軟🍫,仲可以自訂碟上面既心意字句✨心太軟好味而且打卡一流
☆其他甜品款式都極多🍰🧁🍩中式西式雪糕蛋糕西餅水果超多款式
▪️飲品 (超多特式飲品🍷)
除左有一般既咖啡果汁花茶,仲有紅白清酒任飲!! 另外有即場炮製水果沙冰、mocktail、cocktail、地道港式特飲(黑牛、紅豆冰、涼粉冰同雜果冰),超特別有驚喜❤️

呢個價錢可以品嚐到咁多美食真係性價比之癲!! 下次生日過節聚會一定要再嚟食🥰🥰
2024-06-04
用餐时段
Looking for an incredible dining deal that offers the best value for your money? Look no further! The Palate buffet has got you covered with their amazing evening promotion ! ✨Experience a gastronomic journey like no other with three different time slots:🔹 17:30-19:00: The most cost-effective option! Enjoy a wide array of delights, including freshly shucked oysters, seafood, sashimi, wagyu beef, Peking duck, and more!🔹 19:30-22:00: Take it up a notch with additional highlights like Saga Beef sea

🔹 19:30-22:00: Take it up a notch with additional highlights like Saga Beef seasoned with salt koji, teppanyaki, pan-seared foie gras on toast, Argentine red shrimp sashimi, and much more! 🍣💁🏻‍♀️

And guess what? Every Tuesday and Wednesday, they even offer premium Bluefin Tuna from Japan! 🎌🐟 Witness the skilled chefs expertly prepare the freshest cuts of akami, chutoro, and otoro. It’s incredibly tender, smooth, and bursting with flavor! 🙌🏻😋

🔹 For the ultimate foodie experience, I highly recommend their all-you-can-eat option available throughout the evening. It’s a feast that lasts for a satisfying four hours! 😎🙌🏻

To top it all off, their new addition, the Abalone, Sea Cucumber, and Fish Maw Hot Pot, is simply divine! It’s packed with premium ingredients and bursting with flavors! 😋

I must also mention their impressive selection of beverages. From refreshing juices, coffee, and fruit teas to sake, red and white wine, and even made-to-order fruit smoothies, cocktails, and traditional Hong Kong specialty drinks, they have it all! Truly a thoughtful and diverse drink menu! 👍🍹
用餐优惠
試食活動
{🍽️ 香港搵食 🍽️} The Palate 柏麗廳位於沙田帝都酒店3樓,整個時段4小時 6:00pm - 10:00pm 任飲任食,餐廳唔算好大,好彩今次一早book定位,所以有卡位坐,坐正係拎海鮮既位置隔離,超級方便 👍🏻👍🏻👍🏻 一入去行左個圈,野食都好多,海鮮有長腳蟹,龍蝦,螺,青口,蝦就唔少得,仲有新鮮即開生蠔 (每人每次限拎3隻)。日式刺身種類一樣有好多,三文魚,赤貝,帆立貝,八爪魚都有齊,仲有我最鍾意食嘅大大隻牡丹蝦 🦐 好鮮甜! 食完一轉,就開始行入小小拎熱盤,中湯有茶樹菇螺頭湯,而西湯就有酥皮忌廉粟米湯。之後就係最想講既飛驒牛啦 🐮 佢既做法係鐵板燒,即叫即燒,廚師用10秒時間去煎好一塊薄切牛俾客人,由於飛驒牛嘅油脂特別豐富,所以勁香同好好味 🤤 行過隔離仲有美國極黑和牛壽喜燒,同樣食完再食 🤤🤤🤤 甜品都唔輸蝕,大量蛋糕款同甜品種類,我最鍾意嘅係cheese cake 🍰 同啫喱糖 🤣🤣🤣 唔太甜,食落啱啱好!! 整體黎講,價錢唔算好平,但係個海鮮同飛驒牛真心唔錯,值得一試 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
{🍽️ 香港搵食 🍽️} The Palate 柏麗廳

5天前 0 浏览
勁多人排隊的自助餐,晚上價錢大約$300-400重點推介以下食物😗🫰🏻🔸️長崎直送的藍鰭吞拿解體👍🏻逢星期二及三 7點15分師傅即場切割,一次看到赤身、中拖羅、大拖羅位置🔸️鮑魚海參花膠煲👍🏻炆鮑魚好淋入味,花膠滋補強身。🔸️即場生日畫碟👍🏻🥰每人都叫一碟🥰,流心朱古力👍🏻👍🏻。🔸️港式飲品雪糕紅豆冰、雪糕涼粉冰、傳統黑牛、雪糕梳打🔸️觀賞廚師們烹調美食火炙佐賀牛壽司、日本和牛肉眼鐵板燒👍🏻、日本和牛鹽麴燒、燒美國牛肉、保雲蘇羊架👍🏻等🔸️即叫即開的日本生蠔海鮮:龍蝦👍🏻(滿膏)、長腳蟹腳、海蝦等。刺身7吋長阿根廷紅蝦👍🏻、三文 魚、赤貝等。🔸️中菜款式片皮鴨👍🏻、薑蔥蟹鉗、天婦羅、豬腳薑🔸️湯品和酒Cocktail Station 果汁、泡茶、咖啡紅白酒、清酒👍🏻、氣酒
勁多人排隊的自助餐,晚上價錢大約$300-400
重點推介以下食物😗🫰🏻

🔸️長崎直送的藍鰭吞拿解體👍🏻
逢星期二及三 7點15分
師傅即場切割,一次看到赤身、中拖羅、大拖羅位置

🔸️鮑魚海參花膠煲👍🏻
炆鮑魚好淋入味,花膠滋補強身。

🔸️

即場生日畫碟👍🏻🥰
每人都叫一碟🥰,流心朱古力👍🏻👍🏻。

🔸️港式飲品
雪糕紅豆冰、雪糕涼粉冰、傳統黑牛、雪糕梳打

🔸️觀賞廚師們烹調美食

🔸️即叫即開的日本生蠔
海鮮:龍蝦👍🏻(滿膏)、長腳蟹腳、海蝦等。
刺身7吋長阿根廷紅蝦👍🏻、三文 魚、赤貝等。

🔸️中菜款式
片皮鴨👍🏻、薑蔥蟹鉗、天婦羅、豬腳薑

🔸️湯品和酒
Cocktail Station
果汁、泡茶、咖啡
紅白酒、清酒👍🏻、氣酒

6天前 0 浏览
今次我哋約埋朋友仔去咗位於沙田帝都酒店嘅珀麗廳The Palate食自助餐!今次嘅重點就係可以試到佢哋新鮮空運到港嘅藍鰭吞拿魚🐟✨原來由6月4開始,逢星期二及三就可以見到藍鰭吞拿魚原條魚即席解體,我都係第一次咁近距離睇到咁大條魚😍好震撼呀🤩即切即食嘅赤身、大拖羅同中拖羅勁肥美!充滿油脂又好新鮮,真係好有去咗日本嘅感覺呀~~除咗刺身之外,當然仲有好多海鮮啦!冰鎮海鮮包括即開鮮活⽣蠔🦪⿓蝦🦞雪場蟹腳🦀多款沙律、芝士、養生燉湯等等!熱食方面都好多選擇㗎,所以都好啱小朋友!而我就最鍾意鮑⿂海參花膠煲,鮑魚勁大隻,而花膠就好腍好入味,我真係自己食晒一煲!😝爸爸就最愛食牛🐄 即煮美食站真係啱晒佢呀!超推介佐賀和牛壽喜燒,估唔到自助餐都可以任食高質和牛😋另外呢個自助餐好impress 我哋嘅地方就係有超多飲品選擇🍹🥂首先有四款特飲係超級吸引,有黑牛、紅豆冰、涼粉冰同埋雜果冰!加埋雪糕喺上面真係非一般嘅享受🤤另外仲有其他自助餐好少見嘅cocktail station,🍸有即製嘅Cocktail同mocktail任飲!仲有紅白酒、日本清酒、氣泡酒、果汁、冷泡茶、咖啡等等都係無限量供應㗎!🍷🥃🍻最後點少得

最後點少得甜品呀🤩有勁多款精緻甜品同埋雪糕🍨款款都食得又睇得!

有咁多好嘢食,仲有日本直送原條藍鰭吞拿魚可以食到,本身以為自助餐價錢都比較貴!但原來性價比極高😍 星期一至四晚市,價錢連加一都只須係:$419起!真係超級抵!所以我哋已經諗好父親節要再去食過🤗🙌
  • 壽喜燒
  • 極黑和牛
  • 心太軟
  • 藍鰭吞拿魚
  • 鮑魚花膠鍋
  • 生蠔
2024-06-12 0 浏览
老友報料話帝都酒店開咗間buffet,見收費唔算太貴,即時訂位 餐廳唔算大,環境👌🏻冷盤🟢 龍蝦、蟹腳、青口、翡翠螺、海蝦,蜆,其中龍蝦欠鮮味,攞咗一轉就停手,眼見refill亦較慢,冷盤質素一般般,即開生蠔,新鮮但蠔味淡,轉去另一戰場飛驒牛飛驒牛🟠 廚師用10秒時間煎一塊薄切牛比客人,難怪人龍不滅,塊飛驒牛又確係好好食🩷,唯有死死地氣又再排,去到7點半打後,竟然變咗牛頸脊,WTH? 食落完全兩回事,牛扒亦有呢個問題,頭輪嗰塊牛扒超得,之後換咗第二舊又另一回事熱盤🟣 片皮鴨、炒蝦球、炒龍蝦鉗、蒸扇貝、酸菜魚、豉汁蒸鱔等,個人認為熱盤相對較出色,菜式吸引之餘仲幾好食🤤沙津🔵 款式算多,唔知邊個諗出嚟將parma ham放上蜜瓜面,可能覺得擺盤靚啩,可惜食客只夾走火腿,淨返晒D瓜,嘥晒🙂‍↔️應該分開擺至啱飲品🟡 果汁、紅白酒、清酒、香檳、茶、即調cocktail & mocktail (分時段供應),酒類任飲唔使加錢,我就好滿意👍🏻刺身🔴 三文魚、青魚、𩶘魚、魷魚、紅蝦、八爪魚、帶子等,仲有即製手卷、唔知嗰日係咪多太多人,少部份刺身供應不足,如紅蝦食咗一轉,之後就沒有了,轉了帶子,再出去攞
 餐廳唔算大,環境👌🏻

刺身🔴 三文魚、青魚、𩶘魚、魷魚、紅蝦、八爪魚、帶子等,仲有即製手卷、唔知嗰日係咪多太多人,少部份刺身供應不足,如紅蝦食咗一轉,之後就沒有了,轉了帶子,再出去攞時又話未溶得切,叫個吞拿魚蓉手卷,又話呢個係last one,雖則如此,刺身質素平均幾好,隻帶子仲好大粒😊
甜品⚪️ 賣相不俗,試咗兩件唔太甜,我最鍾意係即製pancake,好煙韌😋,破例食咗兩轉,仲有即製心太軟,可免費代寫祝福語,話時話咁似Mr. Steak🤔
總結☘️食物質素唔差,個人較欣賞其熱盤及餐酒,餐廳始終新開業,尚有進步空間
2024-02-16
2024-06-08 69 浏览
我們去了兩次都係第一時段,只有美國SRF牛,也沒呑拿魚。冷盤到熱盤種類算多,特別今次去多了冷盤龍蝦,及鮑魚花膠煲,亦多了黑牛,紅豆冰及涼粉冰,生蠔由很細的法國蠔改了做肥了不少的日本蠔。燒牛肉,壽喜燒和牛也很好吃,而片皮鴨小朋友連吃4件還想再加。老人家很喜歡鮑魚花膠煲,豬腳薑及天婦羅。最特別係有寫字的心大軟,唔理好唔好食外觀已加分了。老人家不斷飲紅白酒,小朋友不斷飲果汁,中途更加入西瓜奶昔,贏得小朋友的掌聲。相對今次的最弱的係刺身,上次已經不多選擇,今次更沒有了希靈魚,雖然醋青魚還算可以,但三文魚明顯沒有那麼肥美。但係整體來說真的有進步,老人家也說會帶親友再去。
我們去了兩次都係第一時段,只有美國SRF牛,也沒呑拿魚。

但係整體來說真的有進步,老人家也說會帶親友再去。

2024-06-08
庆祝纪念
生日
  • 鐵板燒和牛
  • 壽喜燒和牛
2024-06-06 0 浏览
有驚喜!呢間晚市自助餐好抵食!即開生蠔、海鮮、刺身、SRF牛壽喜燒、片皮鴨、佐賀牛鹽麴燒、鐵板燒、煎鴨肝多士、阿根廷紅蝦刺身等等,通通有齊,超多款揀我哋剛好逢星期二去,仲有日本原條藍鰭吞拿魚,睇住廚師即席切割,赤身、中拖羅、大拖羅新鮮呈獻,特別柔軟,嫩滑,油脂夠晒香!鮑魚海參花膠煲都勁足料!另外好欣賞佢哋提供嘅飲品選擇由一般果汁、咖啡、到果茶、清酒、紅白酒,仲有即叫即製水果smoothies、cocktail、傳統港式特飲,真心有誠意👍全時段4個鐘6-10pm,都係$454/成人,超級抵食。性價比極高,好值得!
有驚喜!呢間晚市自助餐好抵食!

鮑魚海參花膠煲都勁足料!

另外好欣賞佢哋提供嘅飲品選擇

2024-06-05 184 浏览
未試過柏麗廳,約夠4人就去食晚市折$453位,6 -10點 全時段,價錢ok 環境裝修後靚左 ,sofa位坐得舒服偏橙紅色嘅燈,影相幾正,講返食物凍海鮮:波龍、蜆、螺、青口(好普通) 蟹腳、蝦(正常)刺身:有三文魚、帶子、紅蝦 (正常)唔多人排隊生蠔:日本蠔每次3隻 ,細隻淡口,全晚最多人排隊沙律芝士凍食:勁多款 牛肉:燒牛(一般)壽喜燒(ok)鐵版燒(好好食)熟食:牛脷、青口、辣螺、酒蜆、蝦、腸仔、炒飯、意粉、天婦羅(即炸)、皮片鴨、酸菜魚、蒸魚、蒸扇貝、咖哩、羊架、口水雞、蝦餃、鴨掌、泰式鳳爪、豬紅甜品:多款蛋糕仔,雪糕,寫字心太軟(好食夠心軟)飲品:任飲酒,自斟食物款都ok,品質可以,最好食係鐵版牛蟹腳
未試過柏麗廳,約夠4人就去食
晚市折$453位,6 -10點 全時段,價錢ok
環境裝修後靚左 ,sofa位坐得舒服
偏橙紅色嘅燈,影相幾正,講返食物
凍海鮮:波龍、蜆、螺、青口(好普通)
蟹腳、蝦(正常)
刺身:有三文魚、帶子、紅蝦 (正常)唔多人排隊
生蠔:日本蠔每次3隻 ,細隻淡口,全晚最多人排隊
沙律芝士凍食:勁多款
牛肉:燒牛(一般)壽喜燒(ok)鐵版燒(好好食)
甜品:多款蛋糕仔,雪糕,寫字心太軟(好食夠心軟)
飲品:任飲酒,自斟

食物款都ok,品質可以,最好食係鐵版牛蟹腳
2024-05-30
  • 燉湯
  • 鐵版牛
2024-06-02 368 浏览
環境不錯,又近新城市廣場,食飽飽可行行街,交通又方便,食品種類多選擇,質素不錯👍生蠔🦪新鮮,但長腳蟹餘下少量但職員就沒有再加數量!roast beef 熟左少少,但可以的味道!酥皮西湯美味,中式燉湯也不錯,最like 是有七彩心意願望心太軟🤩🫶🏻三文魚剌身品種,也美味!但蛋,蟹棒,味道麻麻,全場跌分最多 !
2024-06-02
庆祝纪念
生日
2024-05-27 472 浏览
見呢間酒店自助餐新開 價錢又幾抵 就同屋企人一齊去試下佢地既自助晚餐 折左五百蚊有找 仲可以食全時段 六點食到十點 訂左平日食 去到餐廳未夠鐘 有少量人排梗隊等夠鐘入座 六點去到都未坐滿 仲有大把位 環境都幾好 好大好舒服 啲座位都好闊落 一入門口就係甜品區 都好多款 再入啲就係海鮮 刺身 壽司 即開生蠔 之後就係沙律 飲品 雪糕 麵包 最入先係熱食同埋即煎鐵板燒美國黑毛和牛 壽喜燒牛肉 片皮鴨 燒牛肉 羊架 仲有好多款式既熱食凍海鮮有好多款 有海蝦 螺 青口 長腳蟹 龍蝦 蜆 全部凍海鮮都正正常常 幾好味 係得龍蝦好韌 凍海鮮量好充足 唔會冇晒冇得食 即開生蠔冇乜人拎 食完可以再拎 每次可以拎三隻 有時會比較大隻 有時極細隻 食落都幾好味 熱食都幾多款式 但就比較普通 有意粉 炒飯 燒春雞 蒸魚 口水雞 辣酒煮蜆 青口 清蒸海蝦 西蘭花大蝦魷魚等等。。。熱湯有個係酥皮南瓜湯 幾香濃南瓜味 呢間自助餐必食既美國黑毛和牛 行埋去廚師就會即煎俾你 黑毛和牛好薄身 食落好淋 幾好味 另外仲有壽喜燒牛肉 底部會有少少豆腐 菜同埋金菇 之後就係壽喜燒牛肉 個人覺得煎既黑毛和牛好食啲 仲有即切既片

呢間自助餐必食既美國黑毛和牛 行埋去廚師就會即煎俾你 黑毛和牛好薄身 食落好淋 幾好味 另外仲有壽喜燒牛肉 底部會有少少豆腐 菜同埋金菇 之後就係壽喜燒牛肉 個人覺得煎既黑毛和牛好食啲 仲有即切既片皮鴨 燒牛肉 羊架都好味

甜品係有好多款式 望落都幾吸引 但食落真係幾失望 第一次食到拿破崙係淋既 完全脆都唔脆 仲要食唔出係咩味 啫喱糖都係第一次食到咁硬身既啫喱糖 可能落得太多魚膠粉 其他甜品都唔太好味 比較普通 最好食係朱古力蛋糕 好香好濃既朱古力味 又唔會太甜 同埋忌廉泡芙都幾好味 正正常常 另外仲有一杯杯既牛奶布甸 食落好香好濃牛奶味 布甸好滑 其他甜品可以唔洗食

餐廳仲可以俾客人自定寫心意畫碟 寫低想寫既字 廚師會畫埋公仔 即整朱古力心太軟 畫碟寫字有埋公仔係幾靚 但個朱古力心太軟都係唔好食

整體黎講 環境大 坐得舒服 價錢合理 食物款式多 味道正常 甜品唔掂
鐵板燒美國黑毛和牛  壽喜燒牛肉
牛奶布甸
忌廉泡芙
朱古力蛋糕
2024-05-17 646 浏览
母親節慶祝價錢超值性價比高有長腳蟹有生蠔有和牛….仲有其他中菜重點係有架調酒車個男bartender 整得好好味👍🏻甜品仲可以整文字 個心太軟不太甜 岩我不喜歡太甜的人🩷
母親節慶祝
價錢超值
性價比高

有長腳蟹有生蠔有和牛….
仲有其他中菜

重點係有架調酒車
個男bartender 整得好好味👍🏻
甜品仲可以整文字 個心太軟不太甜 岩我不喜歡太甜的人🩷
2024-05-15 578 浏览
今日一家帶同長者於早上11:30享用自助餐。坦白講,若以食物種類及味道,我覺得價錢是合理的。但若以服務態度及質素計算,我覺得前台的服務員很差!  第一,到達嘅時候意外發現當日價錢有六折感到驚喜,故進一步向前台登記男職員查詢,但他態度冷淡告訴我,$349一位這個價錢已連理加一,已不能再平,像告訴我們已沒可能再討便宜一點。如果這個價錢對你們感到壓力,何不加價?  第二,明知我們帶同長者進食,卻安排一個最入的位置,要求調位也不答允。這樣要一位接近九十歲高齡長者在老遠的位置來回取食物,這就是柏麗廳待客之道?
2024-05-15