2019-01-24 104 浏览
朋友一直話想食呢間漢堡~我就唔明點解佢咁想食,所以今次去開紅磡食嘢就順便陪佢食吓~餐廳環境感覺好似大家樂咁~價錢唔貴,我哋叫咗個下午茶嚟試~單層漢堡芝士蛋包拼炸薯條睇落好簡單~但原來都幾好味喎~麵包係用嘉頓嘅麵包,好軟熟~啲醬好好味~加埋煎蛋同芝士感覺好港式~但又好好味~細細個唔會食到好飽,下午茶食佢啱啱好呀~薯條雖然係我鍾意食嘅波浪薯條~但係好快林咗~有啲油,好可惜~可能我掛住影相搞到林咗掛...建議大家如果想薯條好食啲就即刻食啦~整體嚟講都幾好食吖~可以一試啊~
朋友一直話想食呢間漢堡~
我就唔明點解佢咁想食,所以今次去開紅磡食嘢就順便陪佢食吓~

餐廳環境感覺好似大家樂咁~
價錢唔貴,我哋叫咗個下午茶嚟試~

單層漢堡芝士蛋包拼炸薯條

睇落好簡單~但原來都幾好味喎~
麵包係用嘉頓嘅麵包,好軟熟~
啲醬好好味~加埋煎蛋同芝士感覺好港式~
但又好好味~細細個唔會食到好飽,下午茶食佢啱啱好呀~

薯條雖然係我鍾意食嘅波浪薯條~但係好快林咗~
有啲油,好可惜~可能我掛住影相搞到林咗掛...
建議大家如果想薯條好食啲就即刻食啦~
整體嚟講都幾好食吖~可以一試啊~
2019-01-23 104 浏览
[ 時新 | 香港第一代漢堡包🍔]夜晚去回憶下,去到都幾多人,睇佢電視播啲片段,原來香港第一代漢堡包係佢地發明🇭🇰😮見到好多情侶一對對一齊食😳⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆🔹雙層漢堡芝士蛋包($30)相機食先☺️貪心既我係揀雙層✌🏻係回憶既味道,初初同男朋友拍拖成日去食,不枉我等左咁耐,係超級熱辣辣🔥同以前既味道一樣,塊漢堡煎得好好香口,表面咬落去有啲脆卜卜咁💥好彩中心都好軟熟👍🏻如果沙津醬多啲就好啦☹️-▫️另外嗌左薯條同紅豆冰,係波浪薯條🍟今餐好港式,好有風味😆
[ 時新 | 香港第一代漢堡包🍔]
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🔹雙層漢堡芝士蛋包($30)
相機食先☺️貪心既我係揀雙層✌🏻
2019-01-20 174 浏览
📸#tagnshare九龍灣篇-位於紅磡既老字號漢堡包店,時新。好多人都聽過什至食過啦,舊店就係通往紅館既橋底,有演唱會既日子一定迫爆店! 時新已經搬左去黃埔新村啦,座位仲比以前多左好多添-時新既漢堡包絕對係即叫即做!高妹揀既係豬漢堡芝士火腿包,滿足🥰,芝士溶左係肉汁滿滿既漢堡上,正嗎?除左漢堡包,仲食左雞脾配咖喱烏冬,雞脾比較乾身。仲有強烈推介既 #黃金脆雞粒 ,一口一粒,勁頂癮,配醬既好伴侶👍🏻 時新獨有既沙律醬,配炸野同漢堡包都好正! #最愛茶記粗薯條.-🙋🏻‍♀️高妹小編- 👇🏻地址👇🏻.時新漢堡飽 (紅磡)紅磡黃埔天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖-
📸#tagnshare九龍灣篇
#最愛茶記粗薯條
🙋🏻‍♀️高妹小編
- 👇🏻地址👇🏻.
時新漢堡飽 (紅磡)
紅磡黃埔天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖

2019-01-20 100 浏览
今日又是去黃埔飲飲食食的大日子,今日決定走去漢堡包店⋯⋯🤗試吓啲傳統港式漢堡包食😍想當年細細個的時候🥰最期待就係爸爸媽媽帶我去冰室食漢堡包🤤嗰種味道至今仲係好難忙!而今次喺呢度我搵返嗰種味道!漢堡包可以選擇單層漢堡或者有雙層的漢堡,之後可以根據你的選擇配蛋或者芝士😍既然一場黎到梗係兩種都要啦⋯⋯一上枱漢堡包🍔淋滿左傳統的白醬,中間有肉厚多汁的漢堡扒、雞蛋和芝士。滿足得來又幸福!炸薯條炸得香香脆脆!而且係非常之有口感的波浪薯條🍟正~~~~~之後小鮮肉老公話想試吓個烏冬!所以就叫咗個炸雞髀烏冬俾佢!烏冬整得爽滑彈牙,湯底極其出色,非常特別,帶有濃濃七味粉的味道⋯⋯炸雞髀:皮脆肉嫩,咬落去肉質標晒出嚟🤩🤩🤩再加一啖凍檸茶簡直一流 炸雞粒非常特別而且非常平,買嘢食的時候一定要加配👍🏻👍🏻👍🏻

2019-01-20 102 浏览
去時新食漢堡包是一種兒時回憶的味道,那個年代的漢堡包大概都是這樣的味道,若果要將他和現在的精品漢堡包店去比較是沒有意義的。今次叫了雙層芝士蛋堡,薯條和雞髀。最令我感到意外的是漢堡肉的味道比之前更好味了,它的味道有點像山竹牛肉,但係沒有加入梳打粉的口感,仍然是有漢堡肉的質感。配上蛋,芝士和沙律醬,$33這個價錢是非常值得。起碼他是熱騰騰放在你面前的。這次的薯條就炸得不夠脆了,希望下次來的時候有所改善喇。鹵水雞脾用的鹵水汁要給個讚,可媲美坊間一些名店。這鹵水汁令平凡的雞髀加了不少分數。其實這裏最吸引我的反而是他供應的飲品,因為好少有純漢堡包店會提供茶餐廳飲品例如阿華田。現在的漢堡包店都追求時尚新潮,除了汽水,大都會供應果汁或外國特別入口新頴飲品。一啖漢堡包和一啖凍華田是真正來這裡的原因。

今次叫了雙層芝士蛋堡,薯條和雞髀。
雙層漢堡芝士蛋包

$33這個價錢是非常值得。起碼他是熱騰騰放在你面前的。

這次的薯條就炸得不夠脆了,希望下次來的時候有所改善喇。
鹵水雞脾

一啖漢堡包和一啖凍華田是真正來這裡的原因。
鹵水雞脾
2019-01-20 64 浏览
同「閏蜜」出街,成日都去cafe好悶,經過見到時新漢堡,個名就聽過喇,以前好多喺紅磡返學嘅friend都話好食,既然係咁,一於試下。由於係下午茶時間,我地就叫下午茶餐,一個五香肉丁麵加一個芝士漢堡餐,芝士漢堡要左原裝果個汁,一食落去,好好味,酸甜適中帶清新果香,唔會搶左漢堡排嘅味,薯條新鮮炸好,熱辣辣,亦好夠「薯」,至於五香肉丁麵,就係一般嘅丁麵,但佢個湯唔係淡矛矛果種湯,仲會加埋幾條菜俾你。仲有個滷水雞脾,唔會煮過籠啲肉好散,剛剛好,肉嫩又入味,正!最後,奶茶還好,不過不是最出色的。整體黎講,幾有驚喜,認真製作,本土味我會俾7.5/10分😋

同「閏蜜」出街,成日都去cafe好悶,
最後,奶茶還好,不過不是最出色的。
整體黎講,幾有驚喜,認真製作,本土味
我會俾7.5/10分😋
  • 單層漢堡包
2019-01-19 26 浏览
時新 呢個名相信對8090後黎講絕對唔陌生可以話係我地呢個年代的經典回憶 係港式漢堡包的始祖新店係黃埔重開之後都係第一次黎比舊店方便得多 黃埔站C2出口行幾分鐘就到兩點幾黎到有下午茶餐食 雙層漢堡芝士蛋包拼薯條($38+8轉雙層)招牌選擇 差唔多枱枱都係食佢麵包皮烘得暖暖地帶微脆 兩塊牛油香十足手打牛肉唔係好工整圓碌碌個啲 但咁先有#Homemade 的感覺煎蛋剛熟仲有滑溜的口感 配上自家製沙律醬勁正🤤薯條係極懷舊的粗切波浪薯條 食港式野總係要配呢種先感覺對仲有杯茶走 朋友就叫左單點鹹牛肉蛋多同吉列豬扒 同鹹檸七鹹牛肉配蛋係無得輸的組合 吉列豬扒都幾大塊 即叫即炸 炸得香脆 配埋自家製沙律醬一流啊呢個下午茶 Just Right🍔🍟
時新 呢個名相信對8090後黎講絕對唔陌生

鹹牛肉配蛋係無得輸的組合

呢個下午茶 Just Right🍔🍟
2019-01-19
  • 鹹牛肉蛋多
早於上世紀 1963年,香港仍是英國人統治的地方,還未回歸中國成為特區的年代,「時新漢堡包」已經在紅磡開業。多年來,在舊址憑著始創的第一代地道港式漢堡包與獨家調製的美味沙律醬汁,加上其他在港式小食店中常備的炸雞髀、炸雞翼、炸薯條等物,一直屹立不倒,而且愈戰愈勇,在其他港式快餐小食店一一結業,逐漸式微的時候,仍然在紅磡一隅,默默耕耘,以便宜的價錢,為食客提供廉價的美食,充滿六、七十年代香港情懷的環境格局,更令人不禁懷念起昔日的香港歲月。即使美國漢堡包巨擘「麥當勞」在香港大受歡迎,生意滔滔,分店處處,仍無損這間本土派漢堡包店的響亮名聲,客人多多,不少更是慕名前來,在享受店中的漢堡包美食之餘,更藉此懷舊一番,好懷念昔日香港的光輝歲月。 2017年8月,因區內重建與家族糾紛,「時新漢堡包」宣告結業,實在令人惋惜。幸好店子創辦人鍾冠球先生的二子鍾奇濤在今年三月在紅磡黃埔天地重開「時新」,讓昔日「時新」的光輝得以延續下去,作為這第一代香港漢堡包店擁躉的我又可以再次吃到它以獨門秘方炮製的沙律醬汁製作出來的美味漢堡包。新店雖然相距黃埔地標「黃埔號」不遠,但與最熱鬧繁華的地段仍有一段短距離,我這個初次
新店雖然相距黃埔地標「黃埔號」不遠,但與最熱鬧繁華的地段仍有一段短距離,我這個初次到訪新店的區外人,最初也不辨路向,不過憑著 Google Map的幫助,也不難找到新店的位置。還未入店,店外直條子紅黑色霓虹光管早已發出耀眼的光輝,上面橢圓形,酷似漢堡包模樣的商標上,從上到下印上了 HAMBURGER,「時新漢堡包」和「用新鮮牛肉配料」的字樣,醒目而直接,也清楚地告訴前來光顧的客人這兒是吃優質漢堡包的地方。
新店比舊店闊落舒適,舊店的橙色防火板和圓角檯面等舊式裝潢當然已經沒有了,幸好,這兒的美食仍然沒變,沒有讓一心來吃漢堡包和其他快餐美食的我失望。
懂得到「時新」吃東西的客人一定不會點套餐,而是會單點經典的「雙層牛肉芝士蛋包」($33)加其他食品。 作為它的老顧客,我當然不會不懂這一點,點來兩個 「雙層牛肉芝士蛋包」,與老婆仔一人一個,再叫了一隻「炸雞」($25)、一份「煎牛扒」($20)、一份「炸薯條」($20)、一份「鹹牛肉蛋治」($33)、一份「秘製生果沙律」($8)和兩杯飲品,我倆的平安夜平民大餐便在新「時新」 開始。
雙層牛肉芝士蛋包」是最好吃的,雖然我忙於拍照打卡,把最後才享用的招牌漢堡包冷落了,但軟熟的麵包,三合一的漢堡扒、芝士和雞蛋餡料,混和了店家自製的美味香甜沙律醬汁,仍然是充滿香港地道特色的美食。
除了必吃的招牌漢堡包之外,大大隻炸得外皮金黃香脆,內裡滿是澎湃肉汁的「炸雞」與粗身紐紋「炸薯條」都好吃,趁熱吃的話,最好不過。
教我想不到的是,第一次在「時新」點的「煎牛扒」也水準不錯 ,調味好,份量多,蘸點黑椒汁,味道更好,也讓我甚感滿意。
與其他食物相比,「鹹牛肉蛋治」無疑是較遜色的,而且性價比也比較低,不過味道都算過得去。
秘製生果沙律」絕對是港式沙律經典,不過是蘋果粒而已,再加片切成兩半的蕃茄片,奧炒之處在於混和了香甜開胃的沙律醬汁,在今時今日的香港,才八元的價錢,還想怎樣?
經典名店,鳳凰重生,捲土重來,情懷依舊,值得支持。
  • 雙層牛肉芝士蛋包
  • 炸雞髀
  • 煎牛扒
2019-01-15 151 浏览
放工必經紅磡站嘅我,前幾日心血來潮,忍唔住闖入黃埔,為咗食相隔多年無食嘅時新漢堡,此舉真係可以話係一時衝動,但事後自認非常值得。自畢業之後,到紅磡機會少之又少,直至紅磡鋪結業都無再食過。新鋪位於黃埔花園比較入嘅位置,所以都需要走一段時間先到達新鋪。由於走咗好一段路,到達時已經飢腸轆轆,所以都無考慮太多直接睇餐單柯打野食。可以見到今日餐單距離剛開張已經變咗好多,我都不假思索地柯打「照舊」,一個雙層漢堡芝士包加炸薯條,另外小試一下佢嘅羅宋湯。閒日夜晚鋪內唔算太多人,唔知係咪因為咁,所以出品感覺特別有心,明顯即叫即整。就評評漢堡包,包身有輕輕燙熱,所以入口除咗帶微熱之餘,口感外脆內鬆化;而漢堡則用新鮮牛肉手打而成,食得出內裡有洋蔥粒、胡椒等提味同增加口感,味道掌握得岩岩好,充滿牛肉味且肉汁豐富,漢堡真係相當出色。再配合埋店裡特製嘅神秘白汁,甜甜地帶水果沙律醬感覺,非常清新食得多都唔覺漏,同漢堡包真係超級搭配。而薯條雖然唔係啲乜野自家製品牌,但質素都非常不錯,因為夠哂熱辣辣,即叫即炸其實真係唔差得去邊,唯獨可能係價錢方面就比較貴少少。至於羅宋湯,個人覺得調味夠,湯唔會太稀,所以整體不過不失,試

羅宋湯

雙層漢堡芝士包

而薯條雖然唔係啲乜野自家製品牌,但質素都非常不錯,因為夠哂熱辣辣,即叫即炸其實真係唔差得去邊,唯獨可能係價錢方面就比較貴少少。至於羅宋湯,個人覺得調味夠,湯唔會太稀,所以整體不過不失,試下無妨嘅質素。
薯條
總結,相比起紅磡鋪時人少咗,店內位置大咗寬敞咗,其實都幾好。至於食物水準同之前都係一樣味道,無點樣退步。除咗價錢相對上偏高,都無可挑剔,但既然食物味道同水準穩定,呢個價錢都可以接受。好食嘅漢堡包真心難求,就算偏少貴,但好食依然都係值得推薦。
2019-01-14 65 浏览
係紅磚大學番學, 一定知道方圓數百里都大把好啊野,小則夾餅等小食。 如要講及下午茶, 午餐等等, 一定會諗起一間小店 - 時新漢堡飽。 好多人食Burger一諗就係金拱門(番開內地你就知😂) , 或者係美式西餐廳,前者快捷,後者Fancy高級。 時新呢種港式懷舊味道唔多唔少都比人抛諸腦後, 不留下一片雲彩。 自重時新由關門大吉,到係黃埔重新啟市,都過了一大段時間。 新店當然裝潢更亮麗,但懷舊之氣卻不遜於當年。 黎得就一定係食招牌 - 漢堡 雙層漢堡火腿蛋飽$33先叫左個雙層蛋腿Burger,  入面既秘製沙律醬確實係畫龍點精的神來之筆。 倘若少了此汁, 時新就不復在已。 整個漢堡都好有純手工味道, 絕不一式一樣, 就係咁, 除了美味外, 就多了一份風味。 漢堡扒煎雙腸跟油多黑椒汁(熱)檸檬水餐飲$40時新漢堡扒雖然分量唔多, 但勝在手造成份高,你又睇著老世做,好一份安心同老情懷。 當然, 味道是重點。 調味恰到好處, 同十年前食的味道一樣好, 証明時間並沒有沖淡老世的手藝。 滷水雞翼(2隻)$23記得當時時新好似冇咁多野食,anyway, 有就試試佢。 雞翼沒有浸得過熟,彈牙的皮內仍

黎得就一定係食招牌 - 漢堡

雙層漢堡火腿蛋飽$33

漢堡扒煎雙腸跟油多黑椒汁(熱)檸檬水餐飲$40

滷水雞翼(2隻)$23

記得當時時新好似冇咁多野食,anyway, 有就試試佢。
雞翼沒有浸得過熟,彈牙的皮內仍然都充滿肉汁。
呢到既雞全翼大大隻, size不錯。

黃金脆雞粒秘製沙律醬$12

脆雞粒應該係用雞胸所製, 唔算太肉汁豐盈, 但亦非柴皮。 加上秘製沙律醬的無敵配搭, 無憾!
第二次機會還是失望⁉️】➖➖➖➖➖今次就係食一間曾經好岀名嘅時新,佢地係一間港式舊式嘅快餐點 ,佢地最岀名嘅係佢地嘅漢堡包! 有一塊算幾厚嘅🍔漢堡扒 ,🧀芝士 ,🍳煎蛋 仲有佢地特製嘅沙律醬 據說佢哋嘅整法當時舊嘅時新係一模一樣嘅💁🏻‍♂️ Wiwu 認為佢哋同出邊一般食開嘅🍔漢堡包 最大分別係塊漢堡扒 同埋個沙律醬💁🏻‍♀️(其實我都唔係好識就咁用言語黎形容,總之大家都係漢堡包,但係食落會有一種港式嘅味道🤭😳哈哈➖➖➖➖➖偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀💁🏻‍♀️WI:冇份食🙁➖➖➖💁🏻‍♂️WU: 以前有一排成日去Poly,啲同學不停帶我去食時新,令到呢一間野自自然然就成為左我嘅回憶🤥 不過其實好可惜 我唔知係唔係感覺上嘅問題雖然佢哋話一模一樣整法🤷🏻‍♂️但係轉左一間咁新嘅鋪頭...始終食唔到當時嘅味道🤦🏻‍♂️所以如果你係打算去搵返啲回憶嘅話你可能會好失望🙈不過如果你本身係未食過 我又覺得其實係值得一試👅💁🏻‍♂️➖➖➖➖➖雙層漢堡芝士蛋包 $30➖➖➖➖➖時新漢堡飽 (紅磡)紅磡黃埔新天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖
第二次機會還是失望⁉️】
偏私主觀評價💁🏻‍♂💁🏻‍♀
💁🏻‍♀️WI:冇份食🙁
➖➖➖
雙層漢堡芝士蛋包 $30
➖➖➖➖➖
時新漢堡飽 (紅磡)
紅磡黃埔新天地家居庭(第12期)地下G22-G23號舖
2019-01-12 75 浏览
好似兩三年前過嚟POLY U聽talk,食過舊舖嘅漢堡包,一試難忘。雖然鋪頭細細,但佢個漢堡包爆發力驚人,一咬落口,肉汁擁出嚟,沙律醬又跟住肉汁一齊,湧入口中。之後睇報紙就話佢哋屋企兄弟反目,唔知大哥定二哥想另起爐灶,唔知邊個想爭番個名,但另一個又反對咁,十足x心風暴幾現實版。作為係局外人嘅我,成日點睇都睇唔明到底誰對誰錯,正所謂,清官難審家庭事,我都係專心返係佢嘅食物啦。搬咗新舖之後,味道都大致保持到嘅,係價錢會貴左啲啲,不過都係可接受嘅。

2018-04-15
2019-01-11 70 浏览
時新係港式漢堡包老店,歷史悠久一早都街知巷聞,過往一直都冇的起心肝去舊店一試,所以緣慳一面,當知道舊店關門覺得很可惜。知道新店重開就即刻帶埋男友黎試一試喇環境其實就係普通茶餐廳格局,自助形式嘅。睇餐牌價錢都算平,套餐仲抵食d添,不過冇雙層漢堡所以我地就決定單點喇雙層漢堡(加芝士/蛋/火腿)$33 - 漢堡幾厚身。第1次食,貪心嘅我一口氣加齊3款配料(+$5),芝士我認為是必點的,而火腿/蛋可按個人喜好。兩塊漢堡扒不算大塊但尚都幾厚身,質感有d似山竹牛肉😆見到有其他食家都有呢個感覺,先知唔係錯覺。有少許彈牙感同都保留到肉汁。自家沙津汁雖然形容不出是什麼味道,微微酸甜嘅醬配漢堡可減膩感。試了就明白佢多年咁出名原因,但我認為不能跟外國漢堡作比較,始終兩地做法唔同,而這裡呢度賣嘅係港式傳統口味。炸雞脾 $25 - 生炸做法,外皮香脆之餘雞肉仍都幾嫩滑。調味有一丁點特別,有小時候舊式茶餐廳炸脾嘅感覺。紅豆冰 & 菠蘿冰 $22 - 100%是小時候嘅味道黎架薯條 $20 - 薯條有薯仔香,用椒鹽調味,新鮮剛炸好唔可能唔好吃掛
知道新店重開就即刻帶埋男友黎試一試喇

環境其實就係普通茶餐廳格局,自助形式嘅。

紅豆冰 & 菠蘿冰 $22 - 100%是小時候嘅味道黎架

2019-01-09 100 浏览
黃埔行完街打算食埋飯先走,,又唔想食連鎖,,竟然時新就係黃埔,,原址之前係紅磡個邊大家都知道;搬左過黎裝修環境都新D,餐牌都加左好多新野,唯有人情味不變,食物質素不變;雙層漢堡芝士蛋飽$33黎時新必叫既招牌啦,秘製既沙律醬流哂出黎,好懷念又熟悉既味道; 雙層漢堡肉汁充足非常Juice咸牛肉蛋三文治$33熱檸檬水好香口既咸牛肉夾埋雞蛋一齊食簡直係絕配,,跟埋新鮮既檸檬沖飲番杯,,酸酸地又開胃又健康牛扒煎蛋跟牛油多士加餐肉配黑椒汁$37熱奶茶跟餐飲牛扒口感厚實濃郁,旁邊仲有D根煙煙韌韌既口感,蘸埋黑椒汁食非常滿足。奶茶口感香滑茶味夠濃,出面真係飲唔到依種味道黑椒雞卑$25雞卑炸起好脆,,肉質好嫩滑一樣加埋黑椒汁食,,令雞肉鮮味大大提升
黃埔行完街打算食埋飯先走,,
又唔想食連鎖,,
竟然時新就係黃埔,,
原址之前係紅磡個邊大家都知道;
搬左過黎裝修環境都新D,
餐牌都加左好多新野,
唯有人情味不變,
食物質素不變;

雙層漢堡芝士蛋飽$33
黎時新必叫既招牌啦,
秘製既沙律醬流哂出黎,
好懷念又熟悉既味道;
雙層漢堡肉汁充足非常Juice

雙層漢堡芝士蛋飽

咸牛肉蛋三文治$33熱檸檬水
好香口既咸牛肉夾埋雞蛋一齊食簡直係絕配,,
跟埋新鮮既檸檬沖飲番杯,,
酸酸地又開胃又健康

咸牛肉蛋三文治

熱檸水

牛扒煎蛋跟牛油多士加餐肉配黑椒汁$37
熱奶茶跟餐飲
牛扒口感厚實濃郁,
旁邊仲有D根煙煙韌韌既口感,
蘸埋黑椒汁食非常滿足。
奶茶口感香滑茶味夠濃,
出面真係飲唔到依種味道
牛扒煎蛋跟牛油多士

熱奶茶

黑椒雞卑$25
雞卑炸起好脆,,
肉質好嫩滑一樣加埋黑椒汁食,,
令雞肉鮮味大大提升

牛扒煎蛋跟牛油多士
熱奶茶
黑椒雞卑
2019-01-06 132 浏览
還記得那一年夏天,三不五時就會去時新食個漢堡包🍔食下d懷舊快餐,舊鋪結業心中萬般不捨。今天終於有機會黎重溫回憶,滿心期待食物選擇比以前多,又有提供早餐午餐下午茶餐。但我梗係叫番熟悉的味道,雙層豬柳芝士蛋漢堡啦😚加個秘制醬汁。朋友就要雙層豬柳蛋漢堡配黑椒汁。貪心的我們想試哂所有醬汁,所以加左個炸雞粒配咖哩汁🔸雙層豬柳芝士蛋漢堡配秘制汁 $33🔸雙層豬柳蛋漢堡配黑椒汁 $30朋友未食過時新的漢堡,推薦佢食雙層,那份滿足感是單層沒有的貪心的我,決定同朋友一人一半,就可以試哂配秘制汁同黑椒汁的分別秘制汁就比較膩,可能因為配芝士,黑椒就有少少微辣的感覺。兩者都各有特式🔸炸雞粒配咖哩醬 $12 (約12粒)第一次食,炸粉薄,咖哩汁好適合配雞粒。比平時食開ge k字快餐店 更有肉質 更有咬口 🔸滷水雞腿 $25食完熱氣野,食返個滷水雞腿,入味非常唔想食熱氣ge朋友可以食下滷肶

🔸雙層豬柳芝士蛋漢堡配秘制汁 $33
🔸雙層豬柳蛋漢堡配黑椒汁 $30

朋友未食過時新的漢堡,推薦佢食雙層,那份滿足感是單層沒有的

🔸炸雞粒配咖哩醬 $12 (約12粒)

🔸滷水雞腿 $25

食完熱氣野,食返個滷水雞腿,入味非常
唔想食熱氣ge朋友可以食下滷肶
2019-01-05