2022-08-15 49 浏览
朋友非常鍾意食日本菜🇯🇵但因為而家都返唔到家鄉日本,所以我就為就帶咗佢去一間係中環嘅星橋居酒屋同佢一齊去懷念家鄉菜嘅味道!🥰我哋先食咗一客墨魚咀!墨魚咀非常之大粒,仲要炸得非常之脆卜卜,咬落去亦都好煙韌!非常之開胃!我哋食完一粒又一粒啊好快就食晒!🥰我哋之後再食咗個天婦羅盛盒!天婦羅炸得外脆內軟!唔會有成層粉係出面!而係非常酥脆!👍仲有串燒都非常之出色!九條蔥豚肉卷非常可口!薄薄嘅豚肉包住左啲蔥,數過真係有九條!而佢包住係入面令到成個肉卷食落去每啖充滿清新味,好fresh哦!燒牛舌同樣燒得好食,燒完唔老身之餘亦唔會好硬,亦保留到肉汁,好好味😋
2022-08-12 105 浏览
上網睇到話中環嘅星橋居酒屋啲食物好好食😋仲要好有特色嘅添!話唔係一般平時開個啲!咁今日趁難得放假,我都去試吓呢度嘅特色食物!先來一個梅子蕃茄!蕃茄非常之大個!而師傅仲要好細心咁樣將個蕃茄剝晒皮,對於平時唔食番茄皮嘅我係非常之正呀!而淡淡的蕃茄肉充滿咗梅子味,咬落去酸甜甜之餘,亦都充滿着一種冰涼嘅口感!非常之好食😋跟手試咗個雞翼,雞翼雖然好嬌小,但係啖啖肉,皮脆內軟,炸得好Juicy! 我一陣就食完兩件雞翼,因為實在太好食😋我仲試咗個墨魚咀!墨魚咀非常之大粒,仲要係非常煙韌,咬落去好彈牙!非常之好食😋仲有個刺身炸蝦頭!我都係第一次食!蝦頭非常之脆,仲可以連蝦殼一齊食,蝦殼同埋啲蝦膏同時係個咀入面,口感非常豐富!

2022-08-12 73 浏览
今日去開中環嗰頭做嘢,做完嘢之後咗行行吓就見到有間日本餐廳叫做星橋居酒屋!見佢門面幾吸引,於是我就入去坐低食個lunch啦!😊佢呢度都有好多唔同嘅午市定食,咁我就食咗個精選海鮮丼!海鮮丼嘅份量都非常之多🤤有原隻有頭牡丹蝦,吞拿魚蓉,玉子同其他刺身!每樣刺身嘅份量都好多,同埋非常之新鮮😀撈埋啲飯同啲配菜一齊食好好食呀😋主角出色之餘,佢嘅配角都好出色!佢嘅前菜有沙律🥗沙律菜非常之爽口,配埋啲蕃茄呀粟米一齊食好清新!仲有帶子裙邊,好鮮甜好煙韌,咬落去仲要辣辣地,好開胃呀!而麵豉湯都好好飲😊味道好濃郁!總括嚟講,我對呢餐非常之滿意呀!呢度嘅食物非常出色,下次一定要再試其他嘢食哦!👍

2022-08-11 46 浏览
難得比我發現到中環有一間,好適合三五知己放工去暢飲嘅居酒屋無論食物 環境氣氛真係意想不到,以為自己去咗旅行🥳 😋刺身好食新鮮 串燒嘢食好好味 真心推介俾大家
難得比我發現到中環有一間,好適合三五知己放工去暢飲嘅居酒屋
日式牛舌
A4和牛
鰻魚串燒
刺身拼盤
2022-08-11 57 浏览
今日去咗中環嘅星橋居酒屋慶祝朋友升職!我哋都非常之好豪爽,叫好多嘢食!雖然價錢有啲貴,但完全係值回票價!極上刺身8點盛非常吸精,有帆立貝,牡丹蝦,赤身,三文魚,吞拿魚腩,油甘魚腩,三文魚子同埋鮑魚!賣相精緻之餘亦都非常之好食😋件件都非常之大件厚身!每件刺身都好肥美,好新鮮!最出色嘅係個鮑魚!鮑魚非常之大隻,仲要咬落去係非常之煙韌,好正哦!跟住我哋食咗個鮟鱇魚肝!鮟鱇魚肝非常之大件,咬落去充滿淡淡嘅魚油香,入口即溶,非常之好食😋仲有個三文魚牛油果沙律同樣出色!佢份量非常大之餘,味道亦都好正!三文魚嘅魚油融合咗牛油果,食起嚟口感非常綿密同有層次!我同朋友都對佢讚口不絕!

今日同同事收咗工之後就打算去居酒屋度食晚飯同埋傾吓計😊咁我哋一行四個人,侍應好細心安排咗一張比較大嘅枱俾我哋坐,枱亦都非常之乾淨,擺設都好正整齊!我哋都坐得好舒服😌我哋坐低咗之後,就即刻叫嘢食啦!我哋食咗個炸魚鮫!魚鮫非常大件啖啖肉!雖然佢係炸過嘅,但係完全唔會老身,咬落去仲有好多肉汁!魚肉點埋落去個酸酸甜甜個汁個度,令到魚嘅鮮味更加出晒嚟,非常之好食😋之後我哋亦都食咗幾串串燒,有雞腎,雞皮,雞頸肉等等!全部都燒得好香,雞腎爽,雞皮脆,雞頸肉滑,我哋好快食晒!最後不得不提嘅仲有個三文魚牛油果沙律🥗三文魚同啲creamy牛油果撈埋一齊,真係將成碟沙律既精髓發揮到極致!每啖都充滿三文魚嘅油脂香同埋新鮮嘅牛油果香,同埋啲新鮮嘅沙律菜一齊食,真係令人齒頰留香!

2022-08-10 43 浏览
今日我同老公喺中環拍拖,順便喺中環嘅星橋居酒屋度食野!食完發覺呢間居酒屋嘅食物非常之高水準,下次一定會再去食!我同老公都好鍾意食串燒😋所以我哋就嗌咗個雞頸肉!雞頸肉半肥瘦適中,唔會太肥,燒完咬落去完全唔油膩,亦都好彈牙,雞肉咬落去非常之滑同多汁!牛舌燒得乾身但唔完全唔會鞋颯颯,咬落去亦都好酥香,每啖都有陣陣牛香味!加埋啲檸檬汁食更加好食😋食完燒物我哋就叫咗個三文魚牛油果沙律🥗呢個沙律嘅份量都非常之多,夠晒我同老公一齊食,味道一流!三文魚非常之creamy,牛油果亦都好creamy,所以兩個夾埋一齊食口感非常之柔滑,而啲菜亦都非常爽脆!最後我哋仲食咗個唐揚雞!雞好大件,炸得好香脆,一咬落去啲肉汁就咇晒出嚟,而雞肉非常嫩滑,點埋個沙律醬一齊食!簡直係食到我哋流晒口水!🥳

2022-08-10 19 浏览
今日我哋同媽媽慶祝生日🎂媽媽好鍾意食日本菜,於是我哋就帶咗佢去中環嘅星橋居酒屋度同佢慶祝生日啦!我哋先食沙律🥗開胃下!我哋叫咗個三文魚牛油果沙律!嘩好好食😋三文魚好肥美,入口充滿魚油香,配合埋啲creamy牛油果一齊食,完全係入口即溶啊!我哋食完一啖又一啖!當然啲菜亦都好好食同好新鮮😋之後我哋食咗個鮟鱇魚肝,入口一啲都唔腥仲好順滑,好似食緊鵝肝咁呀!非常之好食😋燒物亦都非常之好食😋我哋叫咗個雞皮餃子!充滿油香嘅雞皮包住啖啖既雞肉,令人食指大動,咬落去之餘非常多汁,好好味😋炸魚鮫亦炸得外脆內軟,每啖魚肉充滿濃郁既脂香!最後嚟到個重頭戲—極上刺身8點盛,材料非常之豐富有帆立貝,牡丹蝦,赤身,三文魚,吞拿魚腩,油甘魚腩,三文魚子,鮑魚!每件刺身都係好肥美,大大隻同大大片,全部食落去非常鮮甜!媽媽都好滿意,仲話要下次再encore喎!
晏就行過路過見到中環嘅星橋居酒屋,望落去啲食物好似都幾好食,加上嗰陣時又唔知食咩好,於是我就入咗去午餐啦!坐低咗之後我就叫咗個精選海鮮丼嘅午市定食!咁呢個海鮮丼嘅賣相都非常精緻,份量亦都非常之多,材料都好豐富!有唔同嘅刺身,好似有牡丹蝦,八爪魚,吞拿魚蓉等等!每樣食材都非常之新鮮!最讚嘅莫過於就係吞拿魚蓉!吞拿魚蓉唔會起筋同起渣,仲好軟綿綿,入口散發出陣陣脂香,送飯一流!而飲品都好有特色!我飲咗杯凍即磨咖啡!好得意!佢黎既時候有三杯嘢,分別係咖啡,奶同埋糖漿,客人可按個人喜好自行混合!咖啡嘅味道濃郁,充滿奶香,甜而不苦,非常好飲😍

2022-08-09 39 浏览
今日我同朋友去咗中環嘅星橋居酒屋度食大餐!之前我哋都去過食㗎啦都係覺得好好食😋所以我哋今日呢就再嚟encore啦!我哋上次食完個極上刺身8點盛非常念念不忘,於是我哋今日再嗌啦!材料同樣都係有帆立貝,牡丹蝦,赤身,三文魚子,吞拿魚腩,油甘魚腩,三文魚子同埋鮑魚!當然每樣刺身都非常好食啦,每樣都好鮮甜,好似即場劏製錦,非常新鮮!我哋再食咗個三文魚牛油果沙律!沙律菜非常爽甜!三文魚同牛油果撈埋一齊食,簡直係人間美食!每啖都非常之creamy!鮟鱇魚肝亦都非常之厚身,咬落去同樣creamy好滑,充滿油脂魚肝完全係口入面溶化,令人完全無法抵擋!🥳我哋當然仲未夠喉啦!我哋再叫咗個唐揚雞,雞炸得非常之好食😋啖啖脆香亦啖啖Juicy,每件雞肉都好嫩滑,點埋個沙律醬一齊食更加棒同開胃!

2022-08-08 40 浏览
鍾意食日式串燒嘅你,一定唔可以錯過呢間喺中環嘉咸街嘅星橋居酒屋🏮一入到店,店員已經立即安排我哋入座,仲會同我哋推介是日新鮮嘅食材,服務態度良好,已經對呢間居酒屋嘅感覺非常好☺️我同朋友都鍾意食雞,所以叫親嘅都係唔同雞部位嘅串燒🐔🐔{雞腎}唔會有雞嘅羶味,燒得非常乾身,但仍然有咬口👄{雞皮}一份有兩串,朋友對佢讚不絕口,話係近期食過最香脆嘅燒雞皮🙈{雞頸肉}店員推介我哋試吓雞頸肉,因為部位比較罕見,所以唔係度都有得食🙊試過真係返唔到轉頭,雞頸肉有嚼勁,雞油好香👍🏻{雞軟骨}脆口,靚嘅雞軟骨淨係用鹽調味就已經好好食🥰{自家製免治雞肉棒}又係另一個店員推介嘅串燒,特製嘅燒汁好惹味,雞肉棒入口柔軟,香氣十足!呢個唔係串燒,但係都值得推介俾大家😆{鮟鱇魚肝}入口和味,仲有啲醋海藻墊底,平衡返鮟鱇魚肝嘅魚脂感~

我同朋友都鍾意食雞,所以叫親嘅都係唔同雞部位嘅串燒🐔🐔

2022-08-08 28 浏览
男朋友突然嚟接我放工,仲話要俾個驚喜我,帶我去一間環境同味道都一流嘅居酒屋食飯,好期待呀🥰⭐️自家製免治雞肉棒 $58每次去親居酒屋都一定會叫免治雞肉棒,呢一度嘅雞肉棒特別多汁,有少少軟骨喺入邊,食落口感好正⭐️活白鱔$68魚肉連埋魚皮一齊燒,零舍香同脆,滿分之作⭐️雞頸肉$35豬頸肉就食得多,雞頸肉真係少食啲,原來係咁juicy同肥美,真係相逢恨晚🤤⭐️雞翼 $45我真係好鍾意食呢度嘅燒雞翼,燒得焦香,連埋雞皮食係人間極品啊🥹⭐️燒油甘魚鮫男朋友話呢個魚鮫佐酒一流,嫩滑嘅魚肉黏附着燒得甘香嘅魚骨,完美!平日工作咁辛苦,有時候都真係要食餐好嘅慰勞自己,多謝男朋友今日帶咗我過嚟呢度食飯,好幸福💕
⭐️自家製免治雞肉棒 $58
⭐️活白鱔$68
魚肉連埋魚皮一齊燒,零舍香同脆,滿分之作
⭐️雞頸肉$35

⭐️雞翼 $45
⭐️燒油甘魚鮫

2022-08-06 81 浏览
😀想喺香港感受日本味,就係周圍發掘正嘅日本餐廳,今次一行五人揀咗呢間新開嘅居酒屋。一入門口已經感受到很舒適嘅日本氣氛,係嗰種好warm好木質嘅簡約裝修,牆上面仲有一幅打卡特色牆,係餐廳嘅必影位!我哋一嚟就叫咗一支凍清酒,跟住一個刺身拼盤,刺身好新鮮好出色,而中間仲有一隻招財貓冰(又係大家喪影位)最鍾意當然係大拖羅,一口咬落去嘅油香,好似1秒飛咗去日本咁不得不提佢哋嘅串燒真係好好食,花款又多,尤其是免治雞肉串,係大廚親手打,並唔係買返嚟嘅。侍應招呼非常親切,最後大廚仲出嚟問我哋啲嘢好唔好食,整體餐廳好適合情侶打卡、三五知己聚腳嘅好選擇。

2022-07-30
  • 刺身拼盤,免治雞肉串
難得今日老細請食飯,梗係要揀間豪華啲㗎啦😆我哋嚟咗中環嘅星橋居酒屋,午餐時間都幾多人等位,睇嚟嘢食品質都唔錯喎😝每份午餐定食都會有沙律、前菜同埋飲品,前菜每日都唔同,飲品嘅選擇都唔少,如果想飲特別嘅嘢飲都可以加錢🍵🍚精選海鮮丼🍚海鮮丼嘅賣相非常好,成個飯面都鋪上左唔同嘅海鮮,口感好豐富!醋飯好新鮮,絕對唔會過酸或者過甜,配合埋魚生食滿足💓🍣特上十貫壽司🍣每件壽司都唔同,當中不乏貴價嘅食材,例如:海膽、三文魚子、帆立貝、油甘魚腩等等💕師傅握飯嘅力度適宜,每舊壽司飯都好結實,功價一流👨🏼‍🍳多謝老闆今日請咗我食一個咁完美嘅午餐,會推介比其他同事🤓

🍚精選海鮮丼🍚

🍣特上十貫壽司🍣

多謝老闆今日請咗我食一個咁完美嘅午餐,會推介比其他同事🤓
2022-08-05 67 浏览
喺中環做完Facial,見時間尚早未夠鐘食晚餐,決定同朋友入去呢間星橋居酒屋坐吓,食啲串燒休息吓居酒屋嘅環境休閒,用咗好多木嘅顏色去營造日系嘅感覺,令人好放鬆。我哋分別叫咗雞腎、雞頸肉、雞皮、燒日本河豚乾同燒油甘魚鮫~🐓雞腎有咬口得嚟唔會過靭,好爽口好好食。雞頸肉非常有彈性,口感比雞髀肉更加滑,店員推介得冇錯。燒雞皮嘅脂肪已經比大火溶化,剩低嘅都係脆卜卜嘅皮,食落一啲都唔肥膩。🐡燒日本河豚乾同油甘魚鮫都同樣令人回味👍🏻河豚乾烘得乾身,兩面都金黃色,食到唔停口~油甘魚鮫搽咗薄薄嘅鹽、味琳同清酒醃制,用嚟燒好合適,如果送酒會好夾!Menu上仲有唔同類型嘅串燒,今次食唔到咁多,下次一定會叫多啲朋友嚟食物先得

我哋分別叫咗雞腎、雞頸肉、雞皮、燒日本河豚乾同燒油甘魚鮫~