2022-08-19 59 浏览
一直都想食日本菜,朋友就介紹我嚟食呢間居酒屋,果然名副其實。入到去見到裝潢風格用心,真係有一種去咗日本旅行嘅感覺。🤩啲嘢食都好正,我就比較鍾意食壽司所以嗌咗好多壽司🍣。朋友千叮萬囑咐我要食特上十貫壽司,餡料豐富,各具特色。三文魚晶瑩剔透,顏色鮮艷,味道都好鮮甜,口感爽滑。🥳吞拿魚肥美,口感順滑。🤩另外鰻魚壽司都好吸引,燒得好香,食落去好爽口。啲帶子都大大粒,非常肥美。甜蝦壽司應該係最有人氣嘅壽司,脂香豐腴,肉質柔軟又油潤,肉質細綿,味道甜美。😘雖然今次淨係食咗特上十貫壽司,但係都好驚艷到我,每款壽司採用嘅食材、擺盤、搭配都深思熟慮。環境方面舒適安靜,自己一個嚟食都絕對冇問題。👍🏻