2022-08-18 64 浏览
行街嘅時候見到呢間居酒屋,就俾餐牌吸引咗,排咗一陣就可以入去坐。🥰睇咗隔離枱比較吸引嘅食物,我哋都照樣嗌左幾樣。🤪我哋order咗墨魚咀,墨魚嘴香脆爽口,是很好的佐酒小食。不是很多餐廳有得吃,但居酒屋好多都有售。椒鹽味香脆,同墨魚嘴好襯。墨魚嘴大大粒爽口,好少見咁大隻可以炸到咁爽咁脆,係招牌名菜。😋                      另一樣野食係天婦羅盛合🤩,天婦羅嘅炸漿係靈魂所在,大大啖咬落去又香又脆,酥脆口感一流。天婦羅保留食材原鮮味,同時滲出淡淡芝麻香。蝦子本身的多汁與麵衣酥脆咬感即已是令人陶醉的美味。不論是單吃即可口,還能與許多料理搭配,例如茄子可吃到其中多汁的口感。😁仲有活白鱔都好好食,師傅將魚皮燒到好脆,皮脆肉嫩。😆食落去彈牙,肉質都幾厚身,緊致嫩滑,不過略嫌調味較淡,整體都高水平。 呢度環境靚,食物味道好,價錢都好合理,帶到俾人驚喜嘅感覺,相信大人細路都鍾意食。😎