同完阿囡去同學生日會,順手出旺角辦下年貨,老公提議夜晚食下魚生、壽司無咁飽滯,見銀城開左間新開日本野,除了刺身以外都有其他料理,小朋友都岩食,一於試試先!因為我地6點幾就到,店內未有人,但到左食飯時間就開始多人啦。上到9樓原來係分左兩間餐廳,另一邊係西餐黎。日本野環境都幾整潔舒服,又有卡位,感覺得幾舒服。石板吉列霜降牛小排($158)見食評好多人推介,事實的確吸引,有和牛又有得自己燒,都係$158都幾抵!牛小排份量都唔少,已包住一層吉列炸粉,每塊都佈滿油花,睇見都流口水。我地加$28追加定食仲包埋昆布湯、日本米飯、漬物、溏心蛋。用燒熱既石板燒,大約每邊炙燙30秒就岩岩好,唔過生又唔會太熟👍牛小排油花好均勻,入口好甘香,牛味突出。吉列邊保黎到脆口,口感豐富,有得玩又有得食,一定要試!極上七品刺身($328)有三文魚、油甘魚、牡丹蝦、活赤貝、海膽、 帆立貝和八爪魚。唔止擺盤靚,刺身全部都好新鮮,牡丹蝦好大隻,口感有新鮮蝦既黏度,好鮮甜;我最回味既係厚切油甘魚,魚味香濃;活赤貝勁爽口,又有鮮味,真係好新鮮。雜錦壽司拼盤($208)一客六件,其實有點小貴, 分別有三文魚、油甘魚、 帆立貝、海膽

石板吉列霜降牛小排($158)

極上七品刺身($328)
有三文魚、油甘魚、牡丹蝦、活赤貝、海膽、 帆立貝和八爪魚。

雜錦壽司拼盤($208)
一客六件,其實有點小貴, 分別有三文魚、油甘魚、 帆立貝、海膽、三文魚子壽司,因為老公無飯不歡而點既。

每件都幾新鮮, 原隻帆立貝加上黑松露醬,兩者勁match, 好鮮甜好味。

海膽壽司入口即溶, 味道好鮮甜,唔會有怪腥味,連唔算十分喜歡海膽既我都覺得好味。

最後點左個菠蘿雪葩($78)同蜜桃雪葩($68) 兩款都好fresh好解膩, 我個人就喜歡菠蘿多啲,酸酸甜甜,隻味好突出,而且比較大個都幾抵食!

整體嚟講,食物質素都幾有水準,服務亦都有效率, 因為新開嘅關係環境有十分光鮮企理,坐得都好舒服, 成餐飯我都好滿意。 下次有機會可以再同朋友嚟食!
2020-01-11
  • 刺身拼盤
2020-01-25 31 浏览
After doing spring cleaning for whole day today, we were already tired and hungry. We decided to pamper ourselves and have Japanese meal for dinner.  日本野 was located at Ginza Plaza, few minutes walk from Yau Ma Tei MTR.They served dinner set as well as ala carte menu. For their ala carte menu, they offered sashimi, sushi, grilled item, rice, meat, drinks and desserts etc.For a start, we ordered 5 kinds of sashimi platter. It consisted of salmon, hamachi, octopus, sweet prawn and hokkigai. The se

For a start, we ordered 5 kinds of sashimi platter. It consisted of salmon, hamachi, octopus, sweet prawn and hokkigai. The serving was considered huge and thick in slice. It was fresh and sweet, going well with the wasabi.

Japanese style grilled eel - We order a set, which consisted of rice, soft boiled egg, soup and drinks. Rice was fragrant and soft, and soil boiled egg was soft and smooth. Soup was flavourful as well. Grilled eel was juicy and soft, sweet as well as it was marinated with BBQ sauce.

Cheese rice cake - It was served hot, and was cheesy and chewy.

Peach sorbet - It was sweet and cold, with strong peach taste.
2020-01-24 8 浏览
很久沒有來銀城廣場覓食 這次來到一家日本料理店鋪位於商場9樓 與一家西餐廳在同一層的位置~環境挻日式風格裝修 還有卡位可以坐挻舒服的感覺快快看完餐牌就點餐 店員的服務態度挻友善有禮貌🤔旁邊桌子的石燒食物味道很香 令到靜靜很肚餓·午市壽司拼盤 HKD$78裡面有三文魚/油甘魚/北寄貝/八爪魚/玉子壽司各1件還有加洲卷壽司3件 配有味噌湯/溫泉蛋/豬骨湯烏冬🤤份量不惹少的午餐🙈 魚生食材挻新鮮味道不過不失呢·午市刺身拼盤 HKD$98裡面有三文魚/油甘魚/北寄貝/甜蝦各2件 魚生挻新鮮配有味噌湯/溫泉蛋/壽司飯 喜歡用溫泉蛋拌飯很香蛋味魚生還要是厚切版本 令到口感更加豐富有咬感·石燒霜降牛小排 HKD$148有原塊牛小排被切片 再用牛油(是牛的油)煎香石燒鍋使其油份散發溶掉出來 味道很香 再放牛小排煎香🤤肉質很鮮嫰而且帶點肉汁 油入在口腔散發著挻不錯耶

很久沒有來銀城廣場覓食 這次來到一家日本料理
店鋪位於商場9樓 與一家西餐廳在同一層的位置~

環境挻日式風格裝修 還有卡位可以坐挻舒服的感覺

使其油份散發溶掉出來 味道很香 再放牛小排煎香🤤
肉質很鮮嫰而且帶點肉汁 油入在口腔散發著挻不錯耶

2020-01-15
2020-01-22 11 浏览
作為一名健身教練, 放左工去食日本野銀城新開左間叫日本野既日本野, 改依個名相信吸引左好多人留意佢, 我就係其一, 今晚就黎開餐。環境係簡單和式風味既裝修, 勝在有寬敞座位。生赤貝食日本野點都要叫少少刺身先似食日本野赤貝鮮甜爽口, 夠哂新鮮。石燒吉列霜降牛小排 係日本食既吉列牛真係一試難忘, 見到依度有即刻叫泥頂頂癮先! 就咁睇到見到佢d脂肪, 吉列外皮包住嫩粉色鮮肉,即刻放上爐燒兩燒, 牛嘅油脂甘香又濃郁, 加上吉列香口, 超正飯放左紫菜同味素係上面, 再加兩隻溏心蛋, 夠哂豐富。燒牛舌口痕叫個串燒咬下, 牛舌爽彈有口感, 不錯。柚子雞翼雞翼外皮脆脆的, 有一層黏黏既柚子醬, 咬開外皮入面係熱辣辣又滑既雞肉, 酸酸甜甜好味最後叫左杯Latte就冇乜特別, 不過不失啦。
作為一名健身教練, 放左工去食日本野

生赤貝
食日本野點都要叫少少刺身先似食日本野
赤貝鮮甜爽口, 夠哂新鮮。

石燒吉列霜降牛小排
飯放左紫菜同味素係上面, 再加兩隻溏心蛋, 夠哂豐富。

燒牛舌
口痕叫個串燒咬下, 牛舌爽彈有口感, 不錯。

柚子雞翼

最後叫左杯Latte就冇乜特別, 不過不失啦。
2020-01-22 247 浏览
今日逛開MK順便Lunch,來到銀城覓食,見9樓新開一間"日本野",一於上去試試。來到餐廳店員已介紹餐廳玩跪拜誠哥系列,如顧客姓名當中有"李嘉試萬歲",其中三字,就有免費午餐,二字有半價,一字有8折,推廣期到1月23日。而晚市只要帶支筆去日本野惠顧晚市石燒牛或丼飯,第二份即享半價優惠。推廣期同樣到1月23日。餐廳裝修以日式木系,有寬敞卡位,環境舒服。看看Menu,午市套餐有丼飯、咖哩、定食;另外亦有單點,有沙律、小食、大阪燒、串燒、刺身、卷物、石燒牛、主食、飲品和甜品等,選擇多元化。石燒霜降牛小排 $148我忍不住點了石燒,餐廳嚴選 US prime級牛小排,紋路均勻、肉質鮮嫩、肉汁豐富,可用熱石烤至適合自己的熟度,口感柔軟,肉香味十足,油香豐腴。再配烤牛肉醬汁好好味、好夾。 角切魚生丼 $88另外再點了一份午餐角切魚生丼飯,當有有厚切三文魚、油甘魚、八爪魚、三文魚子和蛋。刺身新鮮,整體不錯。午餐:奉送沙律及汽水

石燒霜降牛小排 $148
再配烤牛肉醬汁好好味、好夾。

午餐:
奉送沙律及汽水
2020-01-11
午餐
  • 石燒霜降牛小排
朋友約我開會商討佢既人生大事(結婚),食咩都係其次,最重要係一份心意。妹子隨心book了日本菜。哈!日本野真係叫“日本野”。晚市套餐可以追加刺身($88),看樣子普普通通啦,唔值88蚊。和牛壽喜燒($188),分量好足啊!不過底下塊藍色啫喱好快燒完,食完上面D送,要額外加啫喱先可以繼續煮烏冬。客人叫了石燒吉列霜降牛小排($178)有(薑蓉)醬汁、蛋、飯素珍珠米、面豉湯。還可以啦!追加和風柚子雞翼($58/5隻)炸粉好厚,但雞翼大隻juicy。精選角切魚生丼($138)除咗塊玉子印有餐廳名字幾有特色之外,其他都係好普通。燒烤完的吉列和牛味道不錯,最好係沾燒汁可以解膩。
妹子隨心book了日本菜。哈!日本野真係叫“日本野”。

燒烤完的吉列和牛味道不錯,最好係沾燒汁可以解膩。
2020-01-19 7 浏览
相信唔少人都食過東京人氣石燒吉列牛,香港都有呀!唔洗搭飛機去食,質素都唔錯架!呢個石燒吉列霜降牛小排定食$178包麵豉湯、飲品同白飯,白飯灑上飯素,醬油1款,調味有3款,最重要係牛肉脂肪比例幾平均,燒熟之後沾少少醬,牛肉味濃厚,加上醬汁送飯真係超美味!食日本料理總係心癢癢想食下魚生刺身,叫左客蔥吞拿魚三文魚籽丼$128真心驚喜,吞拿魚蓉同三文魚子堆到座山咁,好鮮味,每啖飯都非常豐富兼滿足!好香炭燒味!望下原來係其它枱嘅燒粟米傳黎嘅香味,我又叫半條炭燒粟米$18食下,又真係炭燒同牛油味好重,香到震!食咁多肉都要食下菜清下腸胃嘅,蟹子沙律$68,和風炒野菜$58,一冷一熱,一款惹味多種菜類,一款就大量蟹子同青瓜絲,夠清新爽口!食哂咁多野都係$500有找,超抵!所以等位嘅人都唔少,要好似我咁提早訂枱穩陣。

2020-01-04
2020-01-18 14 浏览
今日難得早放,喺旺角行左陣街,就接埋女朋友去食個飯~女朋友鐘意食日本野 咁我就帶左佢去食呢間日本野~女朋友黑人問號面?哦 原來間餐廳叫日本野 haha!! 間野就喺銀城商場 原來就係喺 mini frday 再間出黎既 入口係兩間餐廳一齊share 所以大家唔駛懷疑去錯呀~入到去 餐廳光猛 座位都幾舒服,坐低再睇下menu 就叫野食喇 佢地有啲套餐 又有小食刺身丼飯 我地就吖左一個 set 刺身同小食試試~~~ 我地叫左吉列牛套餐 再加左個小食:厚燒鰻魚玉子石燒吉列霜降牛小排係美國Prime級牛小排所以牛肉油花比例均勻,再加埋薄薄炸粉食落入口鬆化好味道!跟餐加既厚燒鰻魚玉子都驚喜,玉子包住芝士,再加埋鰻魚,好夾!之後就係列和牛壽喜燒個鍋有好多野,牛份有四五片,再加埋菜金菇等等,生雞蛋等,再索埋個湯 正呀~食完牛料理,跟住再介紹埋呢個極尚七品刺身刺身盤有三文魚,帆立貝,油甘魚,八爪魚,活赤貝,牡丹蝦,海膽等全都非常新鮮,而且厚切,啖啖超滿足!再之後就有兩款sushi :火炙和牛+芝士三文魚壽司最鐘意食火灸壽司 因為貪佢嗰尋火灸味 真係好香!牛油果軟殼蟹卷:牛油果加軟殼蟹,可以中和啲蟹既

女朋友黑人問號面?哦 原來間餐廳叫日本野 haha!!

我地叫左吉列牛套餐 再加左個小食:厚燒鰻魚玉子

石燒吉列霜降牛小排
係美國Prime級牛小排

所以牛肉油花比例均勻,再加埋薄薄炸粉食落入口鬆化好味道!

之後就係列和牛壽喜燒

食完牛料理,跟住再介紹埋呢個極尚七品刺身

全都非常新鮮,而且厚切,啖啖超滿足!

再之後就有兩款sushi :

火炙和牛+芝士三文魚壽司
最鐘意食火灸壽司 因為貪佢嗰尋火灸味 真係好香!

牛油果軟殼蟹卷:牛油果加軟殼蟹,可以中和啲蟹既油膩感,兩者撞埋永遠都咁夾!
2020-01-09
  • 牛油果軟殼蟹卷
  • 和牛壽喜燒
2020-01-18 9 浏览
在朋友間聽聞久違的Mini Friday將原有的一半位置經已變為日本餐廳,所以就一心過嚟要試一試這間名為「日本野」的日式餐廳。石燒吉列霜降牛小排:用上嚴選美國Prime級牛小排,在其表面裹上簿簿一層的麵包糠,將其外皮炸至金黃香脆,但內裡牛肉仍然保持鮮嫩濕潤。而牛肉油花比例均勻,食落入口鬆化,完全做香而不膩。和牛壽喜燒:壽喜燒份量不少,鍋內經己白菜,冬菇,金菇,生雞蛋等,而和牛份量頗多,牛味亦非常濃郁。湯底味道剛好,因其他食材如菜類會出水,所以沒有想像中甜。厚燒鰻魚玉子:一層一層蛋捲成的玉子燒,在最內層包著濃濃的芝士,切開能做到拉絲的效果,而玉子的口感嫩滑非常,再配上魚油豐溢的鰻魚,更令味道豐富起上嚟。火炙壽司:是次點選了和牛,芝士三文魚兩款,份量頗多,而經過用火輕輕灼燒令其表面帶上獨有的焦香味,亦能將其油脂逼出來再滲入壽司飯內,使其香味更為突出。極尚七品刺身:刺身盤中包括有帆立貝,三文魚,油甘魚,八爪魚,活赤貝,牡丹蝦,海膽等,全都非常新鮮,味道鮮甜,肉質爽口,而大部分都是厚切,滿足感十足。牛油果軟殼蟹卷:牛油果所帶的清新感可充分消解軟殼蟹所帶既油膩感,而口感亦因兩者而變得豐富起上嚟,

湯底味道剛好,因其他食材如菜類會出水,所以沒有想像中甜。
極尚七品刺身刺身盤中包括有帆立貝,三文魚,油甘魚,八爪魚,活赤貝,牡丹蝦,海膽等,全都非常新鮮,味道鮮甜,肉質爽口,而大部分都是厚切,滿足感十足。
牛油果軟殼蟹卷:牛油果所帶的清新感可充分消解軟殼蟹所帶既油膩感,而口感亦因兩者而變得豐富起上嚟,加上厚薄適中的飯團,亦使其增添飽足感。
2020-01-18 16 浏览
又去旺角覓食啦,銀城廣場9樓又係一舖兩間食肆,今次食"日本嘢"🏯午市套餐唔算多款,跟沙律同冷熱飲品😙咖哩牛肋骨烏冬 (或飯)牛肋骨量多,大大小小多有成四至五條,幾有牛味👍,通常日本咖哩甜味佔多,但依個比較辛辣,烏冬彈牙滑溜,整個餐好惹味😋 沙律就細份左啲😆跟住有另外叫咗👇活赤貝~ 好新鮮,好鮮甜👍海膽壽司~ 分量多,yummy😍👩‍⚖ 餐廳座位闊落,午市套餐$52.00起,不用加一,抵食😋ps~下次找埋朋友過嚟食石燒牛

午市套餐唔算多款,跟沙律同冷熱飲品😙

咖哩牛肋骨烏冬 (或飯)

跟住有另外叫咗👇

活赤貝~ 好新鮮,好鮮甜👍

海膽壽司~ 分量多,yummy😍

ps~下次找埋朋友過嚟食石燒牛

2020-01-09
2020-01-18 28 浏览
熱愛日本野既我再次出動,黎到旺角既「日本野」食日本野😝,餐廳環境舒服乾淨,又唔會好嘈,幾好!餐廳有set dinner供應,包括左餐湯/ 沙律同飲品,仲有散叫menu, 有刺身,壽司,串燒,沙律,小食,以及甜品等等,選擇都幾多首先嚟到嘅係小食芝士餃子,用既芝士味道偏向似cream cheese,勁多芝士,仲有拉絲效果添跟住就係燒牛舌, 味道都唔錯跟住就係到我既主菜出場, 石燒吉列霜降石燒牛小排, 配左飯上面仲有我鍾意既飯素, 除此之外仲有隻溏心蛋或者可以揀溫泉蛋牛小排既脂妨比例好平均, 睇到已經流哂口水跟住餐廳會上埋個爐比客人自己燒, 生熟程度由自己控制仲配左鹽同醬汁調味, 我最鍾意就係用鹽, 咁先夠原汁原味本身仲想叫甜品, 但已經食唔落了

餐廳有set dinner供應,包括左餐湯/ 沙律同飲品,仲有散叫menu, 有刺身壽司,串燒,沙律,小食,以及甜品等等,選擇都幾多

跟住就係燒牛舌, 味道都唔錯

跟住就係到我既主菜出場, 石燒吉列霜降石燒牛小排, 配左飯
牛小排既脂妨比例好平均, 睇到已經流哂口水
跟住餐廳會上埋個爐比客人自己燒, 生熟程度由自己控制
仲配左鹽同醬汁調味, 我最鍾意就係用鹽, 咁先夠原汁原味
本身仲想叫甜品, 但已經食唔落了
2020-01-03
2020-01-18 56 浏览
是日和大佬食晏,到銀城廣場食日本野;下午時間有午餐餐牌,比較化算,價錢合理。因為真的太想食肉,所以點了一份燒肉開心SHARE*壽司拼盤 ($78)壽司的款式比想像中普通;配上日式風烏冬、麵豉湯、沙律和溫泉蛋。烏冬稍為煮得熟了一點。玉子和加洲卷不過不失。油甘魚較重鯹味;三文魚尚算濃油脂味。*刺身拼盤 ($98)另一份是刺身,配上日本米飯;八爪魚刺身和三文魚較為正常;其他刺身有點失望。*石燒霜降牛小排 ($148)牛小排是加分的地方;個人最滿意就是這個石燒霜降牛小排;牛小排的脂肪分佈平均 ;牛肉味濃,肉質很淋。
是日和大佬食晏,到銀城廣場食日本野;
下午時間有午餐餐牌,比較化算,價錢合理。

因為真的太想食肉,所以點了一份燒肉開心SHARE

*壽司拼盤 ($78)
壽司的款式比想像中普通;
配上日式風烏冬、麵豉湯、沙律和溫泉蛋。
烏冬稍為煮得熟了一點。
壽司拼盤
玉子和加洲卷不過不失。
油甘魚較重鯹味;
三文魚尚算濃油脂味。
壽司拼盤

*刺身拼盤 ($98)
另一份是刺身,配上日本米飯;
刺身拼盤
八爪魚刺身和三文魚較為正常;
其他刺身有點失望。
刺身拼盤

*石燒霜降牛小排 ($148)
牛小排是加分的地方;
個人最滿意就是這個石燒霜降牛小排;
牛小排的脂肪分佈平均 ;
牛肉味濃,肉質很淋。

2019-12-19
2020-01-17 6 浏览
「今晚食日本野?即是哪一間呀!」這樣的日子不復再了,因為真的有間日本菜叫《日本野》!日本野就在mini friday旁,連招牌也用同一燈箱,應該是同一集團吧木製裝潢,設計像日式居酒屋,不過價不貴,百多元就有一個餐。食物:優選刺身丼$248我刻意不點較抵吃的餐,反而單點刺身丼。這丼物除了有三文,還有油甘,魷魚,除了海膽,三文魚籽,不沾醬油也好鮮,三文,油甘,魷魚 夠厚切,完全嚐到肥美鮮味飯煮得剛好,還加了不少日本醋,酸中帶甜,飯粒分明,加上份量不多但很高質的山葵,實在難得厚燒鰻魚玉子$68意想不到的嫩滑!蛋漿配得剛好,完全不韌不鞋,鰻魚彈牙也沒有細骨最出色的是蛋黃醬,配上超濃郁的黑松露跟蟹籽,完全沒有吝嗇,cp滿高的如果點餐的話cp還更高一些,值得推介

木製裝潢,設計像日式居酒屋,不過價不貴,百多元就有一個餐。

食物:

優選刺身丼$248
我刻意不點較抵吃的餐,反而單點刺身丼。

厚燒鰻魚玉子$68

如果點餐的話cp還更高一些,值得推介
2020-01-17 9 浏览
放假同朋友去左旺角既新餐廳✨日本野✨食日本野🤪餐廳設有卡位同梳化,坐得幾舒服😌主打壽司🍣刺身、石燒牛🐂丼飯等等🍱特選刺身拼盤定食 ($98)只係午餐時段供應,有4款刺身,包括三文魚、油甘魚、北寄貝、甜蝦各兩件,定食仲有味噌湯、沙律🥗溫泉蛋、壽司飯、飲品,刺身好厚切,味道鮮甜,另外午餐仲有丼飯、咖哩,價錢都好平👍🏻🐂石燒吉列霜降牛小排 ($158)勁耐無食石燒牛,見呢度有得食太好啦🤩可以加$18/$28轉定食,配埋昆布湯、日本飯,$28就多隻溏心蛋/溫泉蛋🍳佢地用左美國Prime級牛小排,脂肪分佈平均,肉質鮮嫩多汁,配埋秘製醬汁好惹味🤤
放假同朋友去左旺角既新餐廳✨日本野✨食日本野🤪

🍱特選刺身拼盤定食 ($98)

🐂石燒吉列霜降牛小排 ($158)
2020-01-16 12 浏览
今晚我同老公去咗食佢最鍾意食日本野,今次就試左旺角銀城廣場上面既日本野,地位寬敞又可以慢慢傾計,好適合去拍下拖或同朋友聚下。餐牌很多選擇,有set dinner、小食、刺身、自選丼飯同埋甜品等等。我地點左🤤極上七品刺身、石燒霜降牛小排同厚燒饅魚玉子🥰我最鍾意食石燒霜降牛小排,佢係用Prime美國牛小排,肉質鮮嫩,可以享受自己用石燒爐。七品刺身就俾老公搶住食,佢實在太❤️ 刺身。而厚燒饅魚玉子香口又飽肚,值得一試!

用餐优惠
試食活動