喺旺角樓上竟隱藏著間咁嘅日式餐廳,而且質素真係高得好驚喜。⁣⁣😯⁣⁣石燒吉列霜降牛小排定食($178)[好味度:8/10]⁣⁣⁣⁣雖然吉列牛嘅熱潮好似已經減退咗一段時間,但係呢度仍然有供應石燒吉列牛嘅套餐。😌 而且都非常之高質,一啲都唔馬虎。😆 採用咗霜降牛肉,佢嘅油脂分佈均勻,而肉質亦特別細膩,極品。😉 而且牛肉嘅香味仲好突出添。😋 提供咗牛嘅脂肪塊去整啲油去罄個石板,咁樣就可以確保牛肉原汁原味嘞。💦 感覺亦都更加高級。🆙 外層吉列皮薄得嚟好脆,再加上軟嫩嘅牛肉,真係絕配。😚 定食仲配有前菜同埋溏心蛋或者溫泉蛋同飲品,好抵食。⁣⁣👍🏻⁣⁣唐揚炸雞定食($98)[好味度:8.5/10]⁣⁣⁣⁣喺晚市套餐入面仲有其他定食選擇。😄 估唔到佢竟然有咁多隻炸雞,上枱嗰陣時都有少少驚訝。😮 而且會以為數量多質素一定無咁好,點知佢嘅唐揚炸雞比起想像中高質好多。😜 雞肉醃嘅味道啱啱好,富有雞味,又唔太鹹。😎 而且外層嘅皮鬆脆得嚟又好薄,一啲都唔硬。😬 真係非常高質,係少見咁好味嘅唐揚炸雞。⁣⁣🥰⁣⁣芝士煎餃子($58)[好味度:8/10]⁣⁣⁣⁣呢個餃子都好吸睛。🤩 餃子係喺滿滿嘅熱溶芝士上面,仲有

唐揚炸雞定食($98)[好味度:8.5/10]⁣⁣⁣⁣
唐揚炸雞定食

芝士煎餃子($58)[好味度:8/10]⁣⁣⁣⁣
呢個餃子都好吸睛。🤩 餃子係喺滿滿嘅熱溶芝士上面,仲有得拉絲添。🧀 食之前將餃子沾滿芝士,真係好濃芝士味,超滿足。⁣⁣😗

水信玄餅($28)[好味度:7/10]⁣⁣⁣⁣
呢個嘅賣點就係可以打卡嘞。🤳🏻 一細粒透明嘅水信玄餅入面,有一個朵櫻花,真係好靚㗎。🌸 不過叫得水,就當然係完全冇味㗎喇。😂 所以食嗰陣時,就要靠旁邊嘅黑糖漿同埋黃豆粉去攞味。💁🏻‍♂️ 作為一個light啲嘅甜品,又睇得,又食得,都唔錯㗎。⁣⁣🥳
水信玄餅
唐揚炸雞定食
水信玄餅
2020-05-01 28 浏览
// 之前去Mini Friday食晚餐嘅時候見到隔離有間「日本野」 兩間食肆係相連嘅 原來係同一集團 Mini Friday 質素唔錯 所以決定去食埋日本野 - 我同男朋友叫咗「石燒吉列霜降牛小排」套餐$178,「蔥三文魚三文魚籽丼」$188,「牛油果軟殼蟹手卷」$88 - 「石燒吉列霜降牛小排」套餐 套餐包咗主食、蛋、沙律同飲品 燒熱石板後用牛油脂塗滿 就可以煎香吉列牛小排 牛小排油脂分佈平均 肉質鮮美 蛋可以選擇溫泉蛋或溏心蛋 我選擇了溏心蛋 非常入味 有台式滷蛋的滋味 - 「蔥三文魚三文魚籽丼」 好大份量的丼飯 上面蓋滿了三文魚及三文魚籽 刺身好新鮮 口感同味道都好好 - 「牛油果軟殼蟹手卷」 軟殼蟹好香脆 加埋爽脆嘅青瓜 同埋香濃的牛油果做topping 口感層次好豐富 - 📍日本野 旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
兩間食肆係相連嘅 原來係同一集團
Mini Friday 質素唔錯 所以決定去食埋日本野

「石燒吉列霜降牛小排」套餐
套餐包咗主食、蛋、沙律同飲品
燒熱石板後用牛油脂塗滿
就可以煎香吉列牛小排
牛小排油脂分佈平均 肉質鮮美
蛋可以選擇溫泉蛋或溏心蛋
我選擇了溏心蛋 非常入味
有台式滷蛋的滋味

「蔥三文魚三文魚籽丼」
好大份量的丼飯
上面蓋滿了三文魚及三文魚籽
刺身好新鮮 口感同味道都好好

「牛油果軟殼蟹手卷」
軟殼蟹好香脆 加埋爽脆嘅青瓜
同埋香濃的牛油果做topping
口感層次好豐富

📍日本野
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
2020-05-01 15 浏览
牛魔王的我難得出去,當然要去滿足味蕾,朋友帶我去食石燒牛石燒吉列霜降牛小排 牛小排用石輕輕燒兩邊,我覺得每邊燒1分半鐘,半成熟最好食,油脂分佈好靚,呈雪花狀,入口滿口油香,牛味濃又夠嫩,正大虎蝦 開邊燒得好香,蝦肉彈牙又爽口 厚燒鰻魚玉子 香滑玉子配香滑鰻魚,鮮味又嫩滑 刺身拼盤 甜蝦、北寄貝、三文魚、八爪魚,新鮮又肥美,鮮甜和風炒野菜 多款野菜爽脆又甜芝士年糕 外層炸得脆身,內層軟糯煙韌環境乾淨企理,職員細心,上菜快,下次會再來
牛魔王的我難得出去,當然要去滿足味蕾,朋友帶我去食石燒牛

石燒吉列霜降牛小排

大虎蝦
開邊燒得好香,蝦肉彈牙又爽口

厚燒鰻魚玉子
香滑玉子配香滑鰻魚,鮮味又嫩滑

刺身拼盤
甜蝦、北寄貝、三文魚、八爪魚,新鮮又肥美,鮮甜

和風炒野菜
多款野菜爽脆又甜

芝士年糕
外層炸得脆身,內層軟糯煙韌

環境乾淨企理,職員細心,上菜快,下次會再來
2020-04-15
因為疫情關係已經好耐無約朋友仔出街喇 今日Happy Friday一早book定位同朋友一齊食餐靚既慰勞自己 當然又離不開要食日本嘢😗位於銀城廣場九樓「日本嘢」店面好開闊明亮 有不少卡位 用餐唔逼 衛生條件都好好 .食日式料理當然少不了梅酒🍶呢隻梅酒啫喱有別於普通水狀的酒 店員好細心幫我地搖勻樽內的啫喱再倒入酒杯中 啫喱狀的梅酒為酸甜味道增添了多一個層次.德島縣玉子燒🥢玉子半熟嫩滑 燒得好熱唔會太乾 夾起仲有蛋汁流出😍.鹽燒牛舌🐂 外層微焦 燒完灑上椒鹽粉特別入味 仲有陣陣燒烤味道 咬落爽口肉質新鮮 .日式芝士年糕是朋友的最愛 炸到外脆內熱 芝心仲脹到爆晒出來 食落不覺太油膩 令人多左幾分滿足感😋.石燒霜降牛小排🔥店員會幫我地燒熱個石板 再擦上牛油 將一片片牛小排放板上燒 聞到陣味都流晒口水 兩面各煎一分半鐘 大概七成熟就食得 鐘意食生啲既朋友可以唔洗煎太耐 入口即溶 鮮甜多汁 味道不會比其他燒肉專門店差 到依家仲回味無窮🤤🤤.2個女仔非常飽腹的一餐 依家無得去日本都想要食‘日本野’ 相信下次都會再幫襯🥳

2個女仔非常飽腹的一餐 依家無得去日本都想要食‘日本野’
相信下次都會再幫襯🥳
2020-04-30 20 浏览
呢排去唔到旅行住 同好姐妹食飯都要揀日本嘢黎食❤️😍想坐得舒舒服服 傾下計食飯 呢間絕對係好選擇。.一坐底我已經話要食壽喜燒🐂事關本人有情意結好中意食 甜甜地好開胃口和牛賣相都相當吸引 肉質同油脂分布平均加埋各款菜 豆腐 菇類 烏冬 超豐富!!! 我一個人獨食都無問題🤤.必定要食飯既朋友就揀左4式丼飯🍚配料係自選 有多款刺身選擇我地揀左 海膽 三文魚🐟 三文魚籽 甜蝦🦐三文魚籽咸脆 唔腥 好爽口 同壽司飯撈埋一齊食一流!!!海膽用上加拿大海膽 口感creamy又大塊 #海膽控 必備🥰.加左28蚊要左芝士年糕做小食外脆內軟 芝士流心❤️呢個要襯熱食呀~.牛油果🥑加洲卷上面舖滿蟹柳 蟹籽同沙律🥗呢個超抵食~卷物有4大件 好足料 牛油果好香最岩係度同朋友叫多幾款菜式share黎食~.飲酒既朋友可以試下呢度既日本果酒/梅酒有啲款係外面都未見過 而且酒精度唔高同朋友飲下酒食下飯都幾有情調💜
呢排去唔到旅行住 同好姐妹食飯都要揀日本嘢黎食❤️😍
想坐得舒舒服服 傾下計食飯 呢間絕對係好選擇。
一坐底我已經話要食壽喜燒🐂
事關本人有情意結好中意食 甜甜地好開胃口
和牛賣相都相當吸引 肉質同油脂分布平均
加埋各款菜 豆腐 菇類 烏冬 超豐富!!!
我一個人獨食都無問題🤤
必定要食飯既朋友就揀左4式丼飯🍚
配料係自選 有多款刺身選擇
我地揀左 海膽 三文魚🐟 三文魚籽 甜蝦🦐
三文魚籽咸脆 唔腥 好爽口 同壽司飯撈埋一齊食一流!!!
加左28蚊要左芝士年糕做小食
外脆內軟 芝士流心❤️呢個要襯熱食呀~
牛油果🥑加洲卷上面舖滿蟹柳 蟹籽同沙律🥗
呢個超抵食~卷物有4大件 好足料 牛油果好香
最岩係度同朋友叫多幾款菜式share黎食~
飲酒既朋友可以試下呢度既日本果酒/梅酒
有啲款係外面都未見過 而且酒精度唔高
同朋友飲下酒食下飯都幾有情調💜
2020-04-25
2020-04-29 7 浏览
🐽仔話食日本嘢。點知黎咗「日本野」🤣自選丼飯~配料選擇有十幾款。要咩配料自己話事。總有一款岩你❤️水。除咗任選四款配料。貪心d仲可以加$食豐富d。😎芝士煎餃子🥟~🈵️🈵️芝士份量多到瀉。一夾起拉絲🈚️難度。為食妹👧🏻大愛。呢個餃子🥟芝味無窮❤️牛油果軟殼蟹卷~一客有8件。大量木魚絲+牛油果鋪滿卷物。真係大🈵️足。👍🏻炭燒牛舌串~牛舌一客有兩串。$38咋。抵食🤩雖然薄身不過都大大塊。黑椒粒有小小唔均勻。😅
🐽仔話食日本嘢。點知黎咗「日本野」🤣
自選丼飯~
配料選擇有十幾款。要咩配料自己話事。總有一款岩你❤️水。
除咗任選四款配料。貪心d仲可以加$食豐富d。😎
芝士煎餃子🥟~
牛油果軟殼蟹卷~
一客有8件。大量木魚絲+牛油果鋪滿卷物。真係大🈵️足。👍🏻
炭燒牛舌串~
牛舌一客有兩串。$38咋。抵食🤩
雖然薄身不過都大大塊。黑椒粒有小小唔均勻。😅
  • 芝士煎餃子
2020-04-28 17 浏览
今日黎到旺角食日本野☺️,嚟到梗係要叫石燒吉列牛啦,外面炸到脆卜卜,食之前輕輕將佢擺喺石上面燒一燒,跟住點少少鹽,食落充滿牛味同小小油香🥰,另外仲有一款係石燒霜降牛小排,兩款任君選擇。另外叫咗一個和牛壽喜燒烏冬,牛肉好高質🥰,和牛油脂分布平均,最後加埋個烏冬,吸收壽喜燒湯底同牛肉嘅精華😝最後梗係要叫甜品喇🍮,叫咗個即製梳乎厘班戟入口即溶啊🥰同埋叫咗一個水信玄餅,晶凝通透好得意呀!整體來講餐廳牛肉質素高質,啱晒我呢啲鍾意食靚牛的朋友仔啊🥰,而且性價比好高啊!

2020-04-27 16 浏览
我:今日去食日本野?朋友:好啊好啊,食邊間好?我:唔係啊 間店個名係「日本野」😂😂一致認為個店名好有心思,好鬼馬😂😂🤪我哋首先叫咗壽喜燒,都幾足料,兩個人食唔會太飽,所以有空位食其他小食!平時食壽喜燒係用生蛋點牛肉,呢度嘅做法好創新,係將隻蛋加埋係個鍋入面。仲叫咗雞軟骨,鰻魚玉子燒同埋炒野菜!鰻魚玉子燒係玉子包住鰻魚,一啖可以食到兩種味道。炒野菜包含咗唔同嘅菜,例如西蘭花,翠玉瓜,亦都有菇,車厘茄等等。可以話係健康之選。
我:今日去食日本野?
朋友:好啊好啊,食邊間好?
我:唔係啊 間店個名係「日本野」😂😂
一致認為個店名好有心思,好鬼馬😂😂🤪

2020-04-26 20 浏览
今晚落咗旺角食日本嘢!名副其實間餐廳係叫‘日本嘢’!😆😆😆油甘魚同活赤貝刺身嘩個油甘魚刺身好厚身吓!仲好甜美tim!個赤貝都一樣咁新鮮好味!自選丼飯任選四款配料如果唔夠仲可以追加tim 我叫咗北寄貝、甜蝦、油甘魚、穴子、牡丹蝦、活赤貝、海膽。真係好味又滿足😋牛油果軟殼蟹卷呢個卷物係用新鮮炸起既軟殼蟹包咗係入面牛油果放係卷上,再加埋啲木魚絲個味道真係好夾😋串燒牛舌牛舌好大塊又夠淋加埋啲黑椒粒真係好野味!
今晚落咗旺角食日本嘢!名副其實間餐廳係叫‘日本嘢’!😆😆😆

油甘魚同活赤貝刺身

自選丼飯
任選四款配料如果唔夠仲可以追加tim

牛油果軟殼蟹卷

串燒牛舌
牛舌好大塊又夠淋加埋啲黑椒粒真係好野味!
2020-04-26 20 浏览
.🔺日本野疫情下無得去旅行 實在太掛住日本🤕於是黎到呢間日本野食「日本嘢」止下癮🥺.炸雞軟骨🐥邪惡嘅炸物好岩做前菜😁沙律芥末醬令成個雞軟骨生色不少!好好味😋👍🏻.燒牛舌👅一份有2串 都幾抵食😆牛舌燒得幾香 不過口感un左D.柚子醬雞翼🐤雞翼係先炸過 然後再淋上柚子醬小編覺得同雞翼山有得揮🙌🏻雞翼唔會炸過火 呢度嘅炸物都好出色🤗.自選魚生丼飯🍱可以自選4款魚生 丼飯配一碗麵豉湯小編揀左三文魚、油甘魚、蟹籽、帆立貝咁多款刺身油甘魚係最鮮味 仲好重油脂🤤.壽司試左2款 質素正常發揮👌🏻小編同友人都覺得炸物係出色D😆
🔺日本野
疫情下無得去旅行 實在太掛住日本🤕
於是黎到呢間日本野食「日本嘢」止下癮🥺
炸雞軟骨🐥
邪惡嘅炸物好岩做前菜😁
沙律芥末醬令成個雞軟骨生色不少!
好好味😋👍🏻
小編覺得同雞翼山有得揮🙌🏻
雞翼唔會炸過火 呢度嘅炸物都好出色🤗
自選魚生丼飯🍱
可以自選4款魚生 丼飯配一碗麵豉湯
小編揀左三文魚、油甘魚、蟹籽、帆立貝
咁多款刺身油甘魚係最鮮味 仲好重油脂🤤
壽司試左2款 質素正常發揮👌🏻
小編同友人都覺得炸物係出色D😆
上次去食mini friday見到呢間日本野係對面就搞到我心大心細唔知入左定入右好🤣今日終於試呢間💜!lunch time去到人真係比較少其實計埋自己呢枱前後我食咗45分鐘到都係得三枱客🤣🙈不過!都唔代表佢完全唔好食既🤣!味道一般還好,不過人少啲又靜啲,個環境其實仲算係幾舒服,如果想慢慢同frds吹水食下日本野都係一個不錯的選擇👍。另外重點係咩?重點係都幾好service但唔洗加一嘛!算係咁喇!🤣🤣🤣-🥚溫泉蛋牛肉丼$58:呢份午餐包咗一份沙律,一個主食同一杯野飲(凍熱同價!)。沙律就圖二所見,係青瓜蟹柳沙律,正正常常,青瓜算幾爽脆,沙律醬偏多(好正但好肥😍🙈!),ok👍而個飯,首先講係欣賞佢用珍珠米,但有啲飯係硬身,加上飯底唔夠熱所以對飯既印象麻麻。溫泉蛋。。就。。其實佢。。係唔及格🙈因為係完全,真係完全,無任何流心效果,本來想影下蛋汁流出黎個下,但真係無野可以影。。呢個係我最失望既位。咁之但係要讚既係牛肉同洋蔥👍兩者都炒到好香口,洋蔥我仲嫌佢唔夠多想食多啲🤣🤣🙈,飯係偏硬但中間有汁既地方係幾好味,汁既份量如果再多返啲就會好好多💪💪!所以總結係58蚊有呢份set的話係ok尚可接受,但
今日終於試呢間💜!
lunch time去到人真係比較少
其實計埋自己呢枱前後我食咗45分鐘到都係得三枱客🤣🙈

🥚溫泉蛋牛肉丼$58:
呢份午餐包咗一份沙律,一個主食同一杯野飲(凍熱同價!)。沙律就圖二所見,係青瓜蟹柳沙律,正正常常,青瓜算幾爽脆,沙律醬偏多(好正但好肥😍🙈!),ok👍而個飯,首先講係欣賞佢用珍珠米,但有啲飯係硬身,加上飯底唔夠熱所以對飯既印象麻麻。溫泉蛋。。就。。其實佢。。係唔及格🙈因為係完全,真係完全,無任何流心效果,本來想影下蛋汁流出黎個下,但真係無野可以影。。呢個係我最失望既位。咁之但係要讚既係牛肉同洋蔥👍兩者都炒到好香口,洋蔥我仲嫌佢唔夠多想食多啲🤣🤣🙈,飯係偏硬但中間有汁既地方係幾好味,汁既份量如果再多返啲就會好好多💪💪!所以總結係58蚊有呢份set的話係ok尚可接受,但客觀啲講的確係有極大既進步空間(雖然唔清楚其他set係點但店方如果唔理溫泉蛋真係扣好多分🙈)💪,我選擇之後比多次機會佢睇下點💪,加油💪。

溫泉蛋牛肉丼

溫泉蛋牛肉丼
午餐
2020-04-25 11 浏览
之前到過Mini Friday吃過一頓不錯的西餐,原來最近應該分拆了這間日本餐廳,聽朋友介紹這間餐廳不錯,今次一於來嘗一嘗新餐廳haha餐廳座位很寬敞,燈光十分柔和,個人很喜愛這種和風裝修。有很多款刺身選擇呀,拼盤感覺份量也足料,今次先留肚嘗一嘗它的招牌石燒牛。餐廳內還有比較少見的啫喱柚子酒及梅子酒呢。我們點了石燒吉列牛定食和溫泉蛋和風燒牛肉丼。石燒吉列牛定食包括了溏心蛋和日本餐湯,最特別之處在於它有一個石板爐,讓我們可以自己享受燒肉的過程。這間餐廳的吉列牛比較薄切,外皮較薄,肉質相當鮮嫩。經過燒烤後,金黃色的吉列牛賣相超吸引。另外,溫泉蛋和風燒牛肉丼真的很惹味,牛肉很新鮮,而且燒得剛剛好,醬汁十分香濃。最邪惡的還是流心的溫泉蛋,蛋味香濃,米粒軟硬適中,飯的份量亦都十足。甜品方面,我們點了水信玄餅,打卡首選haha,黃豆粉很香,讓口感變得有層次。入面的粉色花瓣大大滿足了我們的少女心。總括而言,這間餐廳的牛肉很高質,特別是超級惹味的燒牛肉,下次有機會會來嘗一嘗它的刺身。

餐廳座位很寬敞,燈光十分柔和,個人很喜愛這種和風裝修。

餐廳內還有比較少見的啫喱柚子酒及梅子酒呢。

我們點了石燒吉列牛定食和溫泉蛋和風燒牛肉丼。

這間餐廳的吉列牛比較薄切,外皮較薄,肉質相當鮮嫩。

經過燒烤後,金黃色的吉列牛賣相超吸引。

入面的粉色花瓣大大滿足了我們的少女心。

2020-04-24 52 浏览
日本野晚上用餐人潮還不少,我們就算早到,後頭一直有食客湧進來,這裡空間寬廣,即使沒有限桌令,日本野的用餐餐桌和座位之間彼此不擠用,環境頗舒適。穴子壽司琥珀色的光澤,熟度恰到好處,穴子風味鮮香甜潤,肉質緊實柔嫩。穴子壽司不沾醬油一件下肚,更給人幸福環繞的美妙感覺。火炙芝士三文魚壽肥美厚實,幾乎遮蓋壽司醋飯,真是用料不手軟。三文魚脂滑嫩,魚脂豐盛,遇上炙燒過的熱溶芝士的三文魚更為「脂」味,愛不釋口。看看芝士煎餃子的皮多脆,淋上邪惡拉絲的的熱溶芝士,簡直誘人極致,趁熱品嚐時請注意燙口。餃子豬肉餡料不會肥膩,咬下去還會噴鮮汁,讓人意猶未盡。和風柚子雞翼那酥酥脆脆脆的雞皮,底下卻是嫩到不行的雞肉,雞汁豐沛,朋友說就是日本野才做到這效果。炸雞翼配上酸酸甜甜的柚子醬,使雞翼不膩味的同時,也增添雞翼的滋味,雞翼跟柚子醬絕對是最佳拍檔。蜂蜜牛油粟米顆顆飽滿,粟米刷上些許牛油和蜂蜜,再用炭火烤,表面微微焦香,仍保有粟米的水份,香甜中帶牛油點點鹹香,蠻涮嘴的。牛油果加洲卷足足有四大件,每件吃起來相當飽足,加洲卷上層撒滿青瓜絲和蟹籽,當然蟹籽亦大量包圍著壽司飯,蟹籽卜卜作響,青瓜絲十分清爽,裡頭的牛油果滑潤,

穴子壽司

火炙芝士三文魚壽司

和風柚子雞翼

溫泉蛋和風燒牛肉丼,蜂蜜牛油粟米

蜂蜜牛油粟米

牛油果加洲卷足足有四大件,每件吃起來相當飽足,加洲卷上層撒滿青瓜絲和蟹籽,當然蟹籽亦大量包圍著壽司飯,蟹籽卜卜作響,青瓜絲十分清爽,裡頭的牛油果滑潤,好吃得沒話說。
牛油果加洲卷

溫泉蛋和風燒牛肉丼奉送沙律或湯和咖啡或茶或汽水,我們選了沙律及凍檸茶。沙律以蟹柳與青瓜絲為主,青瓜絲好不脆口,搭配的沙律開胃的沙律醬,整個沙律挺清新討喜。

沙律

溫泉蛋和風燒牛肉丼上桌時散發的香氣把我們的口水催出來,燒牛肉油花完美,很鮮很嫩,肉汁豐腴,太棒了。溫泉蛋刺穿後,黃澄澄的蛋黃流出,拌飯和牛肉吃一流,提升丼飯的色香味。

穴子壽司
火炙芝士三文魚壽司
和風柚子雞翼
溫泉蛋和風燒牛肉丼,蜂蜜牛油粟米
蜂蜜牛油粟米
牛油果加洲卷
沙律
2020-04-24 17 浏览
生日梗係要食好啲,我地好鍾意日本美食,今次試下日本野溫泉蛋和風燒牛肉丼 溫泉蛋輕輕𠝹開流出一刻真係好治療,蛋汁拌香嫩牛肉,啖啖肉夠滿足,汁多好好送飯大虎蝦 燒得好香,開邊蝦肉肉質保持彈牙又爽口 厚燒鰻魚玉子 香滑玉子配上香滑鰻魚,食落又鮮又滑 鰻魚炒飯 香滑鰻魚,令炒飯更濕潤,雜菜粒更添口感,惹味又夠大份 火灸芝士蟹棒、火灸和牛高溫快速燒過表面,可以好好保留油脂,食落更香,和牛仲好大片添餐廳乾淨企理,服務貼心,上菜快,下次會再來!
生日梗係要食好啲,我地
好鍾意日本美食,今次試下日本野

大虎蝦
燒得好香,開邊蝦肉肉質保持彈牙又爽口

厚燒鰻魚玉子
香滑玉子配上香滑鰻魚,食落又鮮又滑

鰻魚炒飯
香滑鰻魚,令炒飯更濕潤,雜菜粒更添口感,惹味又夠大份

火灸芝士蟹棒、火灸和牛

餐廳乾淨企理,服務貼心,上菜快,下次會再來!

2020-04-15
  • 石燒吉列霜降牛小排
  • 刺身拼盤
  • 厚燒鰻魚玉子
2020-04-22 23 浏览
疫情無礙想食好野的心態,今日就來到了位於旺角的日本野。好在有先訂位置,只雖稍等就能入座。餐牌選擇多,亦提供抵吃晚餐。我們二人分別點了石燒吉列霜降牛小排定食和自選丼飯定食,套餐跟麵豉湯或沙律和餐飲。我們另外還點了炭燒牛舌串、火炙芝士三文魚壽司和火炙芝士蟹棒開心share。霜降牛小排油花分佈均勻,肥瘦適中,輕輕用石板煎一煎,外脆內嫩,配上4款調味料/醬汁,各有特色。自選丼飯可選4款刺身,有多款選擇。友人選了海膽、油甘魚、三文魚和穴子,刺身新鮮鮮甜。火炙壽司輕輕燒過,蟹棒和三文魚與半熔的芝士非常配搭,不錯。牛舌燒得香口,肉質爽口。

• 石燒吉列霜降牛小排
  • 炭燒牛舌串