2023-04-24 35 浏览
今日難得做孝女同阿媽食飯,佢超鐘意食海鮮,食任食唔駛煩,好方便!簡左海鮮餐,任食三個鐘真心癲😂一開始就上左幾款小菜,焦糖合桃、無骨雞腳都好好食。之後黎左個雞煲,店員好貼心話要隔一陣攪攪佢,之後可以加油炸鬼。雞肉肉質唔老,叫左小辣幾惹味唔會太辣。不過食完雞煲已經開始飽😂😂刺身拼盤蝦同冰鎮鮑魚都幾甜,其他正正常常。南瓜公仔蜆湯勁打卡😂睇住隻熊係湯到溶好有趣!海鮮拼盤龍蝦大大隻,都幾新鮮彈牙。青口就一般,蠔同帶子都幾唔錯。手切牛頸脊呢個幾有牛味,睇落脂肪唔多,但食落幾淋。其他打邊爐嘅任食配料不過真係食唔到咁多啦,叫左脆骨腩同蝦等等野飲選擇都好多 3.6北海道牛乳奶凍飽到上腦依然要食甜品,好滑好有奶香,完美結束呢一餐見到佢晏少少有個貓頭鷹時段,仲抵食,下次同fd可以再瘋狂食。

刺身拼盤
蝦同冰鎮鮑魚都幾甜,其他正正常常。

南瓜公仔蜆湯勁打卡😂睇住隻熊係湯到溶好有趣!

海鮮拼盤
龍蝦大大隻,都幾新鮮彈牙。青口就一般,蠔同帶子都幾唔錯。

手切牛頸脊
呢個幾有牛味,睇落脂肪唔多,但食落幾淋。

其他打邊爐嘅任食配料
不過真係食唔到咁多啦,叫左脆骨腩同蝦等等

野飲選擇都好多

3.6北海道牛乳奶凍
飽到上腦依然要食甜品,好滑好有奶香,完美結束呢一餐

2023-04-23 19 浏览
晚上相約了朋友到位於尖沙咀寶勒巷的新南苑私房菜任食雞煲火鍋吃火鍋,早已聽聞這間人氣店質很高!入座後安排了卡位,而有多間獨立房間,私隱度很高,餐廳以Marvel電影角色等玩具做主題,有多個大型模型櫃作裝飾,成為了打卡熱點!餐牌選擇種類多,主打招牌麻辣雞煲火鍋放題加上新鮮及刺身拼盤,按客人喜好提供不同套餐選擇,今次選了「大滿貫餐」,前菜小食十分多,有涼拌雞腳,木耳,合桃,泡菜,以及香炸蝦多士,有特色,炸得外皮脆口而魚滑彈牙,香脆不油膩!醬汁區選擇很多,自制蔥粒,芫茜,炸蒜,辣椒粒及油,按自己口味配搭!麻辣雞煲選了BB辣,上檯吱吱作響,非常熱騰騰!麻辣香氣撲鼻,半隻雞份量多,醬汁十分惹味,看似深色但微微的麻辣夠香,全都掛滿了醬汁,不會太鹹!刺身拼盤,賣相很吸引,有牡丹蝦,三文魚,大鮑魚,北寄貝及螺肉,三文魚脂肪比例夠肥美,肉質爽滑,螺肉厚實但爽脆,北寄貝,尺寸大,口感奇爽,鮮蝦大隻很鮮甜口爽滑,大鮑魚同樣彈牙鮮甜,富海水味,份量大件又新鮮,值得推介!我們選了招牌湯底之一的「椰子花膠湯」,椰香很夠濃,很多海底椰肉,令到湯底美鮮甜無比,整鍋湯底滋補又鮮甜,先喝下一碗!A4和牛肉拼盤:很大的一碟份
晚上相約了朋友到位於尖沙咀寶勒巷的新南苑私房菜任食雞煲火鍋火鍋,早已聽聞這間人氣店質很高!入座後安排了卡位,而有多間獨立房間,私隱度很高,餐廳以Marvel電影角色等玩具做主題,有多個大型模型櫃作裝飾,成為了打卡熱點!

A4和牛肉拼盤:很大的一碟份量,肉舖排得亮麗,包括美國極上牛肉,SRF極黑美國和牛,熊本一口牛,A4岩手縣黑毛牛肩胛,本地手切牛頸脊,安格斯牛小排;A4和牛,薄薄的一片入口即溶,富有牛味!肉灼數秒半熟後一口吃下,完全不會感到油膩,好吃到難以形容!當中我最喜愛SRF極黑美國和牛,牛味香濃,雪花紋理肥瘦均勻,肉厚而嫩滑,很有驚喜!朋友愛吃岩手縣黑毛牛肩胛,入口腍,咬下去爽口彈牙,薄切但牛肉味重!

海鮮拼盤:海鮮類同樣出色!生蠔十分鮮甜,輕勺一下便可吃,蠔味夠濃厚,肉質厚而清甜有海水味道,愛吃蠔的朋友必點之選!
主角龍蝦肉厚實彈牙,很多龍蝦膏,肉質爽口彈牙,每口都是龍蝦肉很滿足!
帆立貝 ,十分飽滿,帆立貝很大粒及厚身,份外鮮甜!
青口很鮮甜飽滿,手切白鱔片魚味足又夠薄脆身!

野菜盛合是精選的蔬菜,非常新鮮有娃娃菜、蕃茄、唐生菜,菜心等,很新鮮翠綠,吃了牛肉後吃多點菜更健康!另點了炸魚皮,水豆腐,灌湯小籠包,當中我愛吃的手工韭菜餃,有四大粒,自家即皮薄,吃得出盡是韭菜味!墨魚汁墨魚丸,街外不常吃得到,口感很飽滿,肉質彈牙滑溜,有墨魚汁味

飲品選擇很多,幾個冷凍櫃排放好整齊,值得一讚可樂是玻璃樽裝!

整體來說,這晚十分滿意,食物質素高用料上乘,環境舒適,店員服務態度十分親切,很主動,價格合理環境又舒適,會再一次光顧!
  • 麻辣雞煲
  • 刺身拼盤
  • A4和牛肉拼盤
  • 海鮮拼盤
趁今日班高層去晒開會 一於食啲慢嘆野😂最近成日見人食新南苑有minion打邊爐打去問左lunch都有 即刻去邊邊佢一入到嚟就好似去左figure展覽館咁揀左最抵嘅開心餐 lunch 208 可以喺雞煲 毛血旺 酸菜魚三選一先 食完再打邊爐 我就揀左微辣雞煲 食完仲可以再加越煮越香 雞肉好滑 同埋唔太咸味道啱啱好最後加埋炸油條好脆好香口仲有隻刺身船 不過刺身就一般平價放題質素都係雞煲正啲 食完就到打卡重頭戲勁cute南瓜minion湯底就係為咗佢而嚟 勁可愛打卡啱晒影完相再放佢落去浸溫泉 慢慢溶化湯底超香甜南瓜味 煮菜煮肉都好味火鍋料有三十幾款任食但食左兩輪雞煲都飽喇 所以簡單叫少少試下最正係水魷同小籠包第一次打邊爐食小籠包 皮有一定厚度冇咁易穿咬落去會爆湯汁 同南瓜湯底都幾夾甜品係自製牛奶奶凍 幾滑溜奶味重 偏甜少少食足兩個半鐘呢個價錢都幾抵吖
趁今日班高層去晒開會 一於食啲慢嘆野😂

咬落去會爆湯汁 同南瓜湯底都幾夾

甜品係自製牛奶奶凍 幾滑溜奶味重 偏甜少少
食足兩個半鐘呢個價錢都幾抵吖

2023-04-20 136 浏览
呢晚同朋友仔食火鍋聚一聚!知道【新南苑私房菜】係尖沙咀開左分店,今次專登嚟食佢地嘅牛牛餐呀,有3小時任飲任食喔~先嚟前菜【煙燻豬肝】食住先~呢個牛牛餐可以揀雞煲或鴨血任食,或者酸菜魚一份,我地揀左食佢地嘅【招牌雞煲】,BB辣麻香撲鼻,雞肉好嫩滑,呢part唔敢食得太飽,因為要留肚食牛牛~跟著就係【刺身拼盤】 ,赤蝦、鮑魚、冰鎮魷魚、北寄貝等全部都好新鮮無雪味~急不及待要食火鍋喇~ 火鍋湯頭最緊要,我地揀左【椰子花膠湯底】補充骨膠原,都幾多花膠,真材實料,加左椰子超甜超好味,飲完唔會口喝~到最有份量嘅牛牛出場喇!個人最鍾意食佢地嘅牛頸脊,又香又嫩滑~ 草飼封門柳肉質鬆軟,不易變韌~ 安格斯牛小排和極黑美國和牛都非常重牛味,而且後者油花均勻,睇得出係靚貨~其他配料例如:西班牙豚肉粒、蔬菜盤、響鈴、炸魚片、包心丸、芝士丸、麵類等都係任點任食~飲品可以隨便出去拎,選擇都幾多,推介大家試吓自製水果茶,味道清怡,感覺幾天然~仲有甜品3.6北海道牛乳奶凍都係無限放送~ 賣單每位$398,另有加一服務費,3小時放題時間好鬆動! 而呢個牛牛餐就啱晒一班牛魔王喇~除晚市外,我見到佢地午市嘅「開心餐」$20

先嚟前菜【煙燻豬肝】食住先~

除晚市外,我見到佢地午市嘅「開心餐」$208 任食都好抵,貓頭鷹時間9:30後入座仲會有$338再免加一,比晚市仲平啲啊~
2023-03-22
  • 牛牛餐
這間位於尖沙咀的火鍋店,主打180分鐘任飲任食,有多款套餐豐儉由人,店內寬敞舒適,設有獨立房間更有私隱度,適合多人聚會。跟家人選擇最高級套餐,任食所有生猛海鮮及高質牛肉。大滿貫餐 - $798/位佐酒小食(1次性)包括:麻辣雞腳、涼伴雲耳、泡菜、琥珀合桃和蝦多士。當中最喜歡即炸的蝦多士外酥內嫩,完全不油膩。金湯酸菜魚奶白的魚湯好鮮甜,酸脆爽口的酸菜夾雜微微麻辣香,一片片鮮魚肉爽滑彈牙,有一定厚度更有口感,更有少少晶瑩剔透的薯粉,或可轉招牌麻辣雞煲或麻辣鴨血毛血旺,三選一。時令刺身拼盤包括:三文魚、甜蝦、八爪魚、北寄貝、蟹柳等,當中最喜歡冰鎮鮑魚,爽口不死實,肉質彈牙。蟲草花椰子花膠湯有多款火鍋湯底選擇,長時間熬製花膠雞湯清甜濃郁,多片花膠富有膠質,帶陣陣椰子清香,更有一絲絲蟲草花和紅棗等,滋潤又健康。A4岩手縣黑毛和牛肩胛A4日本黑毛和牛內後腿肉自日本高品質和牛,厚實的肩胛肉油花細緻,入口軟嫩;鮮嫩的後腿肉沒有肉筋,肉味濃郁,好軟腍。時令海鮮拼盤波士頓龍蝦有著肥美飽滿的肉身,入口鮮嫩彈牙,鮮味無比;廣島蠔肉質豐滿鮮美,帶有淡淡的海味;還有龍躉片、帆立貝和青口均很鮮甜。牛肉拼盤包括:本地

大滿貫餐 - $798/位
佐酒小食

佐酒小食(1次性)
金湯酸菜魚

時令海鮮拼盤

時令海鮮拼盤
牛肉拼盤

牛肉拼盤
包括:本地手切牛頸脊、澳洲草飼封門柳、熊本一口牛、SRF極黑美國和牛和美國極上牛肉,推薦色澤紅潤的牛頸脊,肉味超濃郁。
響鈴 & 魚皮
菜籃

火鍋配料
超過三十款花多眼亂,酥脆可口的響鈴卷著紫菜很特別;大大片鮮炸魚皮好爽目;菜籃有生菜、娃娃菜、冬菇、南瓜及芋頭等等鮮嫩又豐富。

3.6北海道牛乳奶凍
幼滑的奶凍富香濃的牛乳味。
檸檬薏米水 & 自製冷泡菜

飲品
多款罐裝飲料,更有玻璃樽裝汽水,自製檸檬薏米水及冷泡菜茶清熱又解膩。
2023-04-19
2023-04-20 22 浏览
👦🏻👧🏻出去左尖沙咀行街,行到攰攰地,👦🏻提議去打個邊爐🫕,👦🏻👧🏻就去左新南苑打邊爐🍲🥰🥰🥰,真係值得推介。🌟午巿開心208$餐呢個餐一開始就三選一,有招牌麻辣雞煲/麻辣鴨血毛血旺/金沙酸菜魚,咁我地就簡左招牌麻辣雞煲🔥,雞煲可以自選辣度,咁我地就簡左小辣,雞煲雞肉嫩滑,食落唔鞋口,重香料味,小小辣味亦將雞肉味道昇華👍👍。🌟刺身食完雞煲,就會送上一客刺身,包括甜蝦/北寄貝/三文魚/油甘魚/北寄貝/螺肉等等多款刺身,刺身食落無雪味,比較新鮮,值得一讚👍👍。🌟邊爐🫕食完雞煲同刺身,梗係黎個重頭慶打邊爐啦!邊爐有多款湯底選擇:胡椒豬手湯/花雕醉雞湯/皮蛋芫莤湯/自制麻辣湯/南瓜公仔蜆湯/養生雜菌湯/蟲草椰子花膠湯/濃香沙嗲湯,至於酸菜魚湯底同鮮茄龍蝦湯就要額外加錢😂😂。我地就簡左蟲草椰子花膠湯,飲落鮮甜,品嚐到淡淡既椰子香味,花膠比較厚身,份量都足夠。餐廳係火鍋配料上提供左36款食物🥘,有脆骨腩,西班牙豚肉粒等等,最值得推介係酒釀雞件同美國極上牛肉,前者重酒香,雞件嫩滑;後者雪花均勻,肥瘦比例岩岩好!

🌟午巿開心208$餐

🌟刺身
食完雞煲,就會送上一客刺身,包括甜蝦/北寄貝/三文魚/油甘魚/北寄貝/螺肉等等多款刺身刺身食落無雪味,比較新鮮,值得一讚👍👍。

🌟邊爐🫕
食完雞煲刺身,梗係黎個重頭慶打邊爐啦!邊爐有多款湯底選擇:胡椒豬手湯/花雕醉雞湯/皮蛋芫莤湯/自制麻辣湯/南瓜公仔蜆湯/養生雜菌湯/蟲草椰子花膠湯/濃香沙嗲湯,至於酸菜魚湯底同鮮茄龍蝦湯就要額外加錢😂😂。我地就簡左蟲草椰子花膠湯,飲落鮮甜,品嚐到淡淡既椰子香味,花膠比較厚身,份量都足夠。餐廳係火鍋配料上提供左36款食物🥘,有脆骨腩,西班牙豚肉粒等等,最值得推介係酒釀雞件同美國極上牛肉,前者重酒香,雞件嫩滑;後者雪花均勻,肥瘦比例岩岩好!
2023-04-20 412 浏览
這間位於尖沙咀寶勒巷的新南苑私房菜,主打雞煲+火鍋放題,有多款不同的套餐,價錢都係由二百幾蚊起。店裏有着各式各樣的復仇者擺設,裝修光猛,卡位闊落,每個卡位都會有一部電視,非常細心。不同套餐主要係海鮮和牛肉種類不同,今次選了龍蝦🦞和牛大滿貫套餐。龍蝦喺魚缸即場活捉上嚟,非常新鮮。刺身拼盤有6-7款刺身,三文魚、帶子、油甘魚、赤蝦、鮑魚等等,三文魚腩鮮甜又肥美。冰鎮鮑魚入味又彈牙。除了任食雞煲、毛血旺任食外,還有酸菜魚可以揀。雞件加了洋葱、豆腐、油炸鬼等爆炒,有麻辣香又不油膩。手切牛脊色澤鮮艷,油脂分明。極黑美國和牛,極重牛味。時令海鮮拼盤有活捉龍蝦、帶子、生蠔、脆鯇片、貴妃蚌,海鮮全部都很新鮮,龍蝦肉實彈牙,魚片鮮甜爽脆。多款任食配料,海蝦、美國牛肉、雞件、丸類及台灣腸等,食材新鮮,款式非常多元化,而且样样高質。甜品仲有自家製奶凍,非常滿足。這裏飲品都非常講究,用上細樽裝的可樂,自家製的薏米水,還有其他不同種類的紙包和罐裝飲品。人均消費幾百元,可以任食新鮮即捕龍蝦,高質和牛,本地手切牛,實在非常難得!
龍蝦喺魚缸即場活捉上嚟,非常新鮮。
除了任食雞煲、毛血旺任食外,還有酸菜魚可以揀。
雞件加了洋葱、豆腐、油炸鬼等爆炒,有麻辣香又不油膩。
手切牛脊色澤鮮艷,油脂分明。
極黑美國和牛,極重牛味。
甜品仲有自家製奶凍,非常滿足。
聽聞尖沙嘴新開任食雞煲加打邊爐,即刻約埋friend一齊試下。餐廳門口列名所有套餐選擇,一目了然唔需要慢慢揭Menu。入到餐廳就俾眼前排滿嘅Marvel/ DC figure所震驚!老闆收藏量豐富,成間餐廳每一個角落都欣賞到唔同漫畫英雄嘅英姿。牛牛餐$388/位牛牛餐頭盤:麻辣雞煲(⭐⭐⭐⭐⭐)話就話牛餐,但頭盤可選麻辣雞煲/鴨血/酸菜魚。我地揀咗小辣雞煲,餐廳服務不錯,會幫忙席前炒熟雞球。雞煲足料,雞球件件皮薄厚肉唔多骨。雞肉亦醃得入味,因為配料多,有花椒、薑、蒜大蔥同紫洋蔥,相信仲有自家秘製調味!頭盤:刺身拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)食完雞煲就黎咗個刺身拼盤,剛巧可以中和一下雞煲的熱感。刺身有:三文魚、拖羅、北寄貝、八爪魚、牡丹蝦、鮑魚等等。每樣兩件,新鮮清甜,刺身厚切不馬虎,配有做霧效果令儀式感大大提升!筆者最推薦拖羅,因為佢爽口油脂分布平均,會令人想再嗌黎食!主菜:牛牛拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)湯底選擇豐富,總有一款啱心水。我地揀咗蟲草花椰子花膠湯,貪佢營養價值高,較淡味不會遮蓋牛肉味道。湯底足料,有3-4塊手掌大的花膠,蟲草花亦爽口清甜。依個餐包5種高質牛,包括:本地牛頸脊、美國安格斯、澳洲封
牛牛餐$388/位

牛牛餐頭盤:麻辣雞煲(⭐⭐⭐⭐⭐)
頭盤:刺身拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)
主菜:牛牛拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)

依個餐包5種高質牛,包括:本地牛頸脊、美國安格斯、澳洲封門柳等等。雖然不設任食,但睇相都見到份量超多!筆者最欣賞係安格斯同牛頸脊,兩款都鮮紅夠新鮮,有肉味冇雪味,加上餐廳秘制豉油,啖啖肉好滿足!另外,封門柳貴為牛味擔當,但略嫌有稍微腥味,淥一淥配上蔬菜都好唔錯!
食完牛我地都飽了,就冇試其他火鍋配料,留待下次再試!
飲品:任飲汽水果汁(⭐⭐⭐⭐💢)
飲品選擇豐富,竟有支裝可樂,夠氣夠凍夠晒爽!另外,亦有不少罐裝飲品,和自家製果汁同薏米水,幫助降火。
甜品:3.6北海道牛乳奶凍(⭐⭐⭐⭐⭐)
當店員見我地停晒手,就自動送上甜品,真的貼心。奶凍好滑好有奶味,筆者食咗3杯先停手,大家不妨留肚試試。
整體用餐感覺良好,服務周到,位置寬落,如果朋友多可安排客房。另外,食材新鮮,400蚊試到這麼多款式真係物有所值!今次正價時段試到牛牛餐,但其實午市「開心餐」$208任食超抵,如果有時間嘅不妨lunch過黎。遲放工嘅,都可以趁9:30後入座嘅貓頭鷹時段,$338免加一,一樣咁抵!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
新南苑私房菜 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

• 安格斯
  • 牛頸脊
  • 3.6北海道牛乳奶凍
2023-04-15 25 浏览
天氣乍暖還寒,最適合打邊爐暖暖身,跟老友相約尖沙咀,選了寶勒巷的新南苑,地點就腳方便大家。甫進入餐廳,滿目皆是鐵甲人玩具,收藏量比模型店過之而無不及!猛料!點了海鮮餐每位 $408,先送上佐酒五小食,麻辣鳯爪、韓式泡菜、小雲耳、琥珀合桃及潮式鵝肝。五款味道,各具特色,可惜不能 refill 😪😪接著上場的是冷盤刺身船,時令刺身拼盆,有北寄貝、牡丹蝦、三文魚、油甘魚等。刺身新鮮,成艘船上枱,賣相豐盛!還有冰鎮鲍魚,每位一隻,日式味道,熟食冷盤!一輪前菜過後,便是熱鍋了😋😋!招牌麻辣雞煲,任食雞煲,吃完一鍋不夠喉可以 encore 😂😂,的確有encore 的衝動,不過還是留肚吃其他,畢竟這個餐還有很多好東西等著啊!😁😁雞煲過後,還以為加湯轉火鍋,原來是換上沙嗲火鍋湯底👍👍。沙嗲配牛肉,一絕也!本地手切牛頸脊一碟,火鍋界的皇者之選,肉質軟熟有牛味,任煮唔韌,好食!話明海鮮餐,一盤靚海鮮少不了,時令海鮮拼盤有五款,有貴妃蚌、龍蝦、生蠔、帶子、鮮魚片!龍蝦最搶眼,生蠔是最愛 😍😍,貴妃蚌久違了,令人興奮的海鮮盤!喧鬧過後,回歸平靜。蔬菜拼盆,五色齊,健康蔬菜。火鍋不可缺少的 🥰🥰自選配料選了枝

自選配料選了枝竹、豆腐、午餐肉、灌湯小籠包、美國極上牛肉。家常食材,平凡但深得我心 😌😌

飲品都是雪櫃自取,其中的自制水果茶,十分吸引,是無糖的,伴隨水果的清新香味!

3.6北海道牛乳奶凍,是任食甜品,奶凍滑溜,屬少甜口味,不錯的!

嘆完甜品,滿足了!
2023-04-14 43 浏览
位於尖沙咀寶勒巷 [新南苑私房菜 ]自推出任食雞煲火鍋套餐一直大受歡迎,套餐有多款選擇,貴價的如龍蝦,海鮮,和牛等等,套餐由二佰幾蚊起,豐儉由人,非常抵食,性價比超高👍🏻我地就點咗開心餐😋好抵食晚市黃金時段食只需要 $ 298 早鳥和貓頭鷹時間更抵食 $ 248 記住以下點菜三部曲1️⃣2️⃣3️⃣1️⃣首先自選以下三款其中一款🐔招牌麻辣雞煲🌶️麻辣鴨血毛血旺 🐠金湯酸菜魚🐔我地揀咗麻辣雞煲,有足足半隻,麻辣味道適中,雞件鮮味而肉質幾滑,配合配料紅洋蔥,乾蔥,蒜頭,芫荽,辣椒,香蔥和店舖特製嘅脆油炸鬼,香口又惹味😋2️⃣ 每兩位奉上🐟🦪冰鎮鮑魚和刺身拼盤豐富刺身包括有大蝦,帶子,三文魚,北寄貝,八爪魚,蟹棒,劍魚和鮑魚都非常新鮮,質素頗高,唔錯👍🏻3️⃣自選湯底和火鍋配料任點任食🍲胡椒豬手湯 / 花雕醉雞鍋 / 皮蛋芫茜湯自制麻辣湯 / 南瓜公仔蜆湯 / 養生雜菌湯蟲草花椰子花膠湯 / 濃香沙嗲湯30多款火鍋配料 ,推介必食* 美國極上牛肉* 西班牙豚肉粒* 台灣鴨血* 台灣黑椒豬肉腸* 酒釀雞件* 灌湯小龍包* 蔬菜藍🍯仲有甜品3.6北海道牛乳奶凍 🥤自製冷泡茶/水果茶/五花茶/ 汽水

我地就點咗開心餐😋好抵食

* 蔬菜藍

🍯仲有甜品3.6北海道牛乳奶凍
🥤自製冷泡茶/水果茶/五花茶/ 汽水

• 雞煲
上次同完媽媽食私房菜佢好開心,早幾日再同佢 & 老婆去尖沙咀食呢間雞煲火鍋放題,因為佢有好多唔同款式嘅食物,同埋性價比都好高其實我見到除咗晚市之外,午市嘅「開心餐」$208 任食同埋夜啲 9:30pm後入座係$338再免加一,比晚市仲要平,不過今次同媽媽食晚餐,所以先揀呢個時段老闆擁有大量 figures,有好多係 Marvel figures,Marvel 嘅 fans 黎到應該好開心 😂醬料可以自己配搭除咗有支裝可樂,居然仲有自家製飲品,真係誠意十足佐酒小食,泡菜,木耳,合桃,無骨鳳爪全部都超好食~招牌麻辣雞煲,調味調得好好,味道香濃,雞肉又夠嫩滑,正!時令刺身拼盤,全部都好新鮮,北寄貝,八爪魚,魷魚都好好味特別鍾意三文魚,油甘魚,有多 d 油脂,夠甘香 👍🏻冰鎮鮑魚,一啲都唔韌,超嫩爽口彈牙,夠晒鮮甜,味道一流 😋最期待嘅牛肉拼盤終於出現!本人最鍾意本地手切牛頸脊,SRF極黑美國和牛,因為油脂分佈夠平均,嫩滑得來又夠肉味,真係非常美味!👀美國極上牛肉,安格斯牛小排,同樣都食得出濃濃嘅牛肉味,油脂都足夠,不錯~澳洲草飼封門柳,油脂雖然較少,但係都唔會韌,肉味都幾夠,同埋比較健康食咗

醬料可以自己配搭

除咗有支裝可樂,居然仲有自家製飲品,真係誠意十足

佐酒小食,泡菜,木耳,合桃,無骨鳳爪
全部都超好食~

招牌麻辣雞煲,調味調得好好,味道香濃,雞肉又夠嫩滑,正!

時令刺身拼盤,全部都好新鮮,北寄貝,八爪魚,魷魚都好好味
特別鍾意三文魚,油甘魚,有多 d 油脂,夠甘香 👍🏻
冰鎮鮑魚,一啲都唔韌,超嫩爽口彈牙,夠晒鮮甜,味道一流 😋

最期待嘅牛肉拼盤終於出現!

食咗咁多肉要食返啲新鮮蔬菜

3.6北海道牛乳奶凍,甜到剛好唔會太甜,仲有啖啖嘅奶香味,係完結呢個豐富晚餐最好嘅一道甜品 😃
2023-04-13 32 浏览
雖然叫私房菜但原來呢度有任食套餐提供🤣 餐廳位於尖沙嘴嘅萬事昌廣場,主打招牌麻辣雞煲同火鍋,有成150分鐘俾大家同朋友仔邊傾邊食,環境闊落,坐得又舒服,爽呀!招牌麻辣雞煲/麻辣鴨血毛血旺/金湯酸菜魚三選一,有辣有唔辣,雞煲上枱時吱吱聲,未食已經流晒口水,隔幾分鐘就要撈一次,然後冚蓋煮,重複2-3次,整個過程大概7-8分鐘就完成啦~ 雞件有大有細,肉質超級嫩滑而且食落十分惹味,仲有香脆可口嘅油炸鬼、少量洋蔥同蔥,味道出乎意料之外地正,會話已經將呢間列為top3好食雞煲了hehe🤤刺身拼盤有基本嘅三文魚、北寄貝、八爪魚、蟹柳、白肉魚生、赤蝦等,相對嚟講就正常發揮,都係建議留肚食其他嘢~ 而火鍋就有八款湯底,見到menu上有個可愛嘅公仔造型就毫不猶豫揀咗呢款南瓜公仔蜆口味!湯底雪成minion,店員加湯後望住佢溶化真係好殘忍... 帶點甜味,飲落都幾清~ 火鍋配料有成30幾款,個人推介灌湯小籠包、芝心丸、鮮蝦雲吞、響鈴同炸魚皮,估唔到小籠包真係會爆汁、芝心丸同雲吞餡料滿滿、響鈴裏面竟然仲包住紫菜、炸魚皮都幾脆而且夠大塊!可惜太飽唔係嘅話一定會叫埋韓國芝士麵呀😵飲品方面都有幾多選擇,大部份嚟自
雖然叫私房菜但原來呢度有任食套餐提供🤣 餐廳位於尖沙嘴嘅萬事昌廣場,主打招牌麻辣雞煲火鍋,有成150分鐘俾大家同朋友仔邊傾邊食,環境闊落,坐得又舒服,爽呀!

飲品方面都有幾多選擇,大部份嚟自韓國,亦有提供支裝玻璃汽水同茶飲,最後當然唔少得食埋甜品啦!3.6北海道牛乳奶凍香濃滑溜,甜而不膩,甜品控表示滿足呀💕 食飽飽捧住個food baby走,開心!

今日同朋友黎到尖沙咀呢間私房菜,原來佢唔係食平時嗰啲中菜私房菜,反而係有任食雞煲打邊爐等多個套餐選擇😁 我地lunch time黎到,食個$208一位嘅開心餐,都好多野食。一坐低店員會先上4小碟冷盤前菜,我最鍾意麻辣鳳爪,酸酸辣辣好開胃,無骨嘅鳳爪一啖一件啖啖肉👍🏼 前菜之後就有刺身拼盤,款式都唔少。雖然呢度唔係日式餐廳,但刺身質素都唔錯,新鮮肥美。食完刺身就可以食雞煲啦😀 朋友唔食得辣,所以叫左唔辣,都有另一番風味。唔辣嘅雞煲香料味會更加重,d雞更加入味。店員仲會喺煮熟後加脆卜卜嘅油炸鬼,d油炸鬼索哂d雞味,雖然油但都好惹味🤣🤣🤣食完3樽野已經半飽,再打大佬食埋打邊爐🍲 我地揀左南瓜湯底,上枱嘅時候有minion樣嘅冰南瓜蓉,之後店員再加南瓜湯入去再煮蓉一齊,南瓜味好濃👍🏼 打邊爐材料係任食,有30幾款任揀,總有幾款啱你😌 店家推介灌湯小籠包,煮熟之後皮薄餡靚,咬開有肉湯流出黎,值得一試😇

最近同男朋友去咗呢間係尖沙咀嘅新南苑私房菜 餐廳環境好大 仲有好多Iron Man嘅figures! 我哋揀咗午市開心套餐 HKD208/pp一坐低已經上咗個刺身拼盤成隻船咁賣相吸引,仲會噴煙😆✨ 有三文魚、八爪魚、紅蝦等等刺身~另外仲有香脆嘅蝦多士😎之後就到招牌麻辣雞煲🐔 一上枱已經聞到好香✨雞嘅份量都好多而且好惹味😋🥢 重點係任食 如果唔夠仲可以任添🤣食完雞煲之後就到火鍋~ 我哋揀咗椰子花膠湯😚 有紅棗椰子花膠同埋蟲草花等 總共有接近30款火鍋配料可以任叫 例如紫菜響鈴、芝心丸、韓國芝士麵、美國極上牛肉、灌湯小籠包、牛骨清湯牛丸等等 亦有好多款唔同嘅飲品可以任飲 例如我最愛嘅可樂🤣❤️個人最推介牛骨清湯牛丸🐮 彈牙又多汁好好食!😛

一坐低已經上咗個刺身拼盤
成隻船咁賣相吸引,仲會噴煙😆✨
有三文魚、八爪魚、紅蝦等等刺身~
另外仲有香脆嘅蝦多士😎

個人最推介牛骨清湯牛丸🐮
彈牙又多汁好好食!😛
  • 雞煲
2023-04-12 24 浏览
今日我哋兩個約咗邊爐任食,搵左呢間新南苑,一入門口有驚喜,好多Marvel好,坐低睇吓有咩好食先。呢個牛牛餐好似好好食咁喎!先嚟四碟前菜,前菜都好有質素,個芝麻合桃,好甜好香口。先嚟個麻辣雞煲,好多件雞,全部都有骨有肉,同洋蔥爆到香香地,正!食完雞煲都飽咗一半,仲有海鮮刺身加鮑魚,刺身都好新鮮光澤。而家先入正題,叫咗個花膠湯底,發覺到幾厚身。牛牛拼盤,有唔同牛嘅部位,都有名牌仔,啲牛紅卜卜,仲有幼幼雪紋,脂肪均勻。炸豆卜,串得好靚,可以成串食。食咗咁多肉,食返啲菜先,每款菜叫少少,啲菜都好綠油油。

好,坐低睇吓有咩好食先。
呢個牛牛餐好似好好食咁喎!

先嚟四碟前菜,前菜都好有質素,個芝麻合桃,好甜好香口。

食完雞煲都飽咗一半,仲有海鮮刺身加鮑魚,刺身都好新鮮光澤。

而家先入正題,叫咗個花膠湯底,發覺到幾厚身。

炸豆卜,串得好靚,可以成串食。

食咗咁多肉,食返啲菜先,每款菜叫少少,啲菜都好綠油油。