香港越來越多任食嘅邊爐,方便成班朋友,食嘅時候又唔使擔心食啲咩,又唔使擔心價錢。今日同朋友去了尖沙咀上樓打邊爐,打開餐牌套餐有唔同嘅價錢,今日食好豪啲叫了大滿貫餐,有任食海鮮,魚生及和牛,送酒嘅小食,有蝦多士,骨腳,泡菜,木耳及琥珀合桃,味道不錯。刺身有三文魚,帶子,赤貝,螺肉,甜蝦及醬汁煮鮑魚,樣樣都好新鮮,個人特別鍾意帶子,最鮮甜,同埋個鮑魚煮得幾入味,入口彈牙。任食三選一嘅麻辣雞煲,個煲一上枱已經聞到好香嘅花椒味道,之後再煮幾分鐘,雞肉已經好乾身好入味,加埋啲配菜及炸過嘅油炸鬼,非常惹味,雞肉又嫩又多汁!之後打邊爐仲精彩,個海鮮盤有波士頓龍蝦,鮮蝦,廣島蠔及脆肉鯇,隻龍蝦非常之大隻,個鉗都有個拳頭咁大,配合蟲草花椰子花膠湯,隻龍蝦特別清甜,拆開龍蝦鉗,勁多肉,又甜又爽脆。脆肉鯇必食,難得係好脆身,絕對唔會有泥味。和牛任食叫了和牛肩胛,和牛牛後腰肉及本地牛頸脊,牛肩胛啲雪花不得了,一睇就知係正宗和牛,係個湯底淥一淥,唔使10秒就食得,入口即溶。牛後腰肉肉味比較濃郁又有口感。平時牛頸脊係我最愛嘅部份,油份及肉味都好平均,越咀嚼越有肉味,估唔到任食都有呢個水準。呢度仲有其他火鍋配料,梗

呢度仲有其他火鍋配料,梗係留肚食貴嘢先至回到本,不過都嗌咗個蔬菜籃,蟹柳同埋韭菜餃,食嘅時候唔使咁寡!

餐廳有幾個大雪櫃,飲料部份都可以自取,有汽水,果茶不同的選擇!最後仲有個3.6嘅牛乳奶凍,成餐食物真係太豐富,樣樣任食任飲都好好味,食嘅時候都要慢慢嚟,唔係真係會回唔到氣!

另外餐廳清潔得好乾淨,每樣嘢都好整潔,老闆仲擺咗好多人型玩具,少數嘅打邊爐打理得咁光鮮!值得一讚!
還有差不多兩個星期便到每年6月的工作旺季,到時一定會忙得不可開交。趁著今天工作不是十分忙,特意來一個早放工,及時行樂,來一個火鍋晚餐。  新南苑私房菜位於尖沙咀寶勒巷。地鐵站出口出發不用5分鐘便到,地點十分方便就腳。  我們一行4人要了這個大滿貫餐,包括各種不同配料任食。  餐前小食(⭐⭐⭐⭐💢)   我們一坐職員應便送上餐前小食括了木耳,泡菜,鳳爪和琥珀合桃。其中最欣賞鳳爪,預先去了骨,起來著口十足,十分惹味。蝦膠多士叫即製,上枱時熱辣辣,起來脆口鬆軟,蝦膠彈牙。 時令刺身拼盤(⭐⭐⭐⭐💢)   然後的是刺身盛合,一共五款,包括了三文魚,油甘魚,北寄貝,鮑魚和牡丹蝦。刺身一共五款,是厚切的。三文魚脂肪分佈平均,吃起來有油脂感,入口即溶。油甘魚則較為爽身,吃起來有嚼口。另外,牡丹蝦十分鮮甜,鮑魚事先已經調味,吃起來味道微微甘甜。 招牌麻辣雞煲(⭐⭐⭐⭐⭐)  一場嚟到當然要吃吃這裏的招牌雞煲雞煲。上枱時不是全熟,要煮大約五至六分鐘,每隔一會便要搞一搞,防止黐底。雞件吃起來十分鮮嫩,而且不算太辣,反而有一點麻味十分惹味。油炸鬼也是另一亮點,吸收了雞煲的精華,吃起來仍有一點脆口,簡直令人停
我們一行4人要了這個大滿貫餐,包括各種不同配料任食。
餐前小食(⭐⭐⭐⭐💢)
時令刺身拼盤(⭐⭐⭐⭐💢)
招牌麻辣雞煲(⭐⭐⭐⭐⭐)
一場嚟到當然要吃吃這裏的招牌雞煲雞煲。上枱時不是全熟,要煮大約五至六分鐘,每隔一會便要搞一搞,防止黐底。雞件吃起來十分鮮嫩,而且不算太辣,反而有一點麻味十分惹味。油炸鬼也是另一亮點,吸收了雞煲的精華,吃起來仍有一點脆口,簡直令人停不了口。
生猛海鮮拼盤(⭐⭐⭐⭐⭐)
這個海鮮拼盤十分豐富,包括了生蠔,海蝦,龍蝦,鯇魚片和帶子。
份量是按照人數而定的,每人每樣有一份。龍蝦大隻而且新鮮,大約五至六分鐘便熟透。
吃起來肉質十分鮮甜,而且有海水味,不用配醬料也十分好吃。
另外海蝦也十分不錯,大隻而且肉質結實,吃起來十分彈牙可口。生蠔大約五至六分鐘便可以,都不算太縮水,吃起來有蠔味。 鯇魚片和生蠔也十分不錯,味道新鮮不是雪藏貨。

各式頂級牛肉(⭐⭐⭐⭐💢)
我們選這個餐包括的都是高級牛肉,一共有三款,都是無限任食的,最適合我們這些牛魔王。
A4日本黑毛和牛內後腿肉肥美而且油脂感十足,入口即溶 。相比起來,A4日本黑毛和牛後腰肉和本地牛頸脊較為有嚼口,各有千秋。其他火鍋店的任食肥牛絕對比不上的。

頂級任食火鍋配料(⭐⭐⭐⭐💢)
另外火鍋配料也是任食的。首先是一盤大雜丸,包括了芝士丸,沙拉包心丸,韮菜餃和魚皮餃等等。丸子吃起來都十分彈牙,不會十分粉。而且還有小籠包,真的是第一次見。另外還叫了一個讚岐烏冬麵,要一點澱粉質才飽肚。
甜品(⭐⭐⭐⭐💢)
最後的3.6北海道牛乳奶凍吃起來十分嫩滑,而且奶味十分重,為這晚餐畫上完美的句號。
總括而言,這間餐廳食物質素十分高,下次有機會也會再來。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
新南苑私房菜 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
推介菜式:招牌麻辣雞煲
👍🏻地點方便
👍🏻惹味雞煲
👍🏻價錢大眾
2023-05-20 1184 浏览
朋友約食飯,話有個大滿貫餐,好誇張,坐喺位,肥牛、刺身、龍蝦任食,好過自助餐。咁我就唔使諗,比佢拍板。指定動作攞嘢飲先,好多罐裝同自家製飲品,睇睇吓,嘩,樽裝可樂同忌廉,馬上加分。有幾款小食,香甜鬆脆嘅酥炸合桃係餐廳自己製作,另外仲有鳳爪、泡菜等等,味道都唔錯。海鮮拼盤有刺身、鮑魚、螺肉等,鮑魚煮得爽口又夠腍,調味甜甜地,好正。然後來了招牌麻辣雞煲,連爐上,鑊氣十足,香氣撲鼻,又香滑又惹味。跟住火鍋要咗南瓜公仔蜆湯,出埸時嚟咗隻Minion! 大家好驚喜舉手瘋狂影相。原來公仔係用南瓜同甘筍蓉煮成濃湯。我第一次用南瓜湯打邊爐,原來幾好味,加咗幾次湯,個湯底依然好濃郁,果然真材實料!火鍋配料方面,有原隻波士頓龍蝦、蠔、大蝦、青口等。餐廳有魚缸,龍蝦超新鮮,又甜又爽,食得好痛快!碟牛肉都唔弱,有A4岩手縣黑毛牛肩胛、A4日本黑毛和牛後腰肉、本地手切牛頸脊,每種都食得出獨特的味道同質感,全部都牛香滿滿,一件不留!最後加少許不同的丸,都keep到水準。老闆趁空跟我們傾了幾句,提到可以每位加$20包廂,英超的話更營業至凌晨2點。呢餐盛宴有點貴,但打從心底十分滿足。

呢餐盛宴有點貴,但打從心底十分滿足。
火鍋海鮮拼盤
火鍋海鮮拼盤
刺身拼盤、冰鎮鮑魚
冰鎮鮑魚
2023-05-19 61 浏览
難得與幾位好友相聚,朋友們都是大胃王,放題還是最抵食😂。聽說新南苑放題非常不錯,我們便訂了枱來一餐豪華宴。大滿貫放題$798一位,任食的食物非常多,我們先去自助區拿醬油及飲品。飲品非常有特色,熊仔茶外表已經一絕,一眼便被吸引,檸檬薏米水也十分清爽解渴。麻辣雞煲選了麻辣雞煲,辣椒和花椒的香氣在口中蔓延開來,令人垂涎欲滴。雞肉本身非常嫩滑,入口即化,還有脆脆油炸鬼粒粒,絕對是錦上添花。刺身拼盤非常精美的一盤刺身,冰鎮鮑魚,帶子,甜蝦,三文魚,帆立貝,蟹柳,八爪魚,油甘魚,刺物都非常新鮮,入口即化。每一種都有獨特的味道和質感,從鮮甜到微妙的鹹味,每一口都是享受。佐酒小食前菜也是十分出色,有雞腳, 核桃, 泡菜, 木耳,特別愛吃核桃,甜甜鬆脆的。蝦多士蝦肉彈牙,夾著麵包,炸得卜卜脆,鮮味可口。吃完雞煲,便選了湯底開始打邊爐,我們選了一個很特別的南瓜公仔蜆湯,整隻熊仔冰放左中間,湯水放下,就像熊仔在浸浴中,非常可愛。海鮮拼盤全晚便是非常期待,拼盤內有青口, 扇貝, 龍蝦, 魚,生蠔,全部都非常新鮮甜美,龍蝦特別令人讚嘆,大大隻,彈牙的肉質和微妙的海洋味令人回味無窮。牛肉拼盤滿滿的一盤牛肉,有安格

佐酒小食

蝦多士
蝦肉彈牙,夾著麵包,炸得卜卜脆,鮮味可口。

牛肉拼盤
滿滿的一盤牛肉,有安格斯牛小排, 本地手切牛頸脊, 熊本一口牛, 美國極上牛肉, SR極黑美國和牛, A4黑毛和牛肩胛,每一種牛肉都有自己獨特的風味和質感,入口即化,肉汁鮮美。特別是SR極黑美國和牛的肉質更是令人驚豔,濃郁的牛肉味道在口中緩緩散開,令人陶醉。

火鍋配料
打邊爐還是想點一些傳統的食物,炸魚皮酥脆可口,午餐肉肉質鮮美,紫菜響鈴和蟹柳都非常爽脆,沙拉包心丸口感豐富,鴨血和菜籃都非常美味,為火鍋增添了獨特的風味。

最後每一個都捧著肚子走,非常滿足,性價比絕對十分高。
2023-05-18 41 浏览
樓上店舖,內裡大有乾坤,模型公仔佈滿整家店內,環境光鮮亮麗。點選了套餐,飲品自助,先送上四小碟,琥珀合桃惹味,泡菜雞腳和雲耳微辣開胃。香炸蝦多士香脆可口,蝦肉啖啖肉,脆身多士配上彈牙蝦肉,口感一流。刺身拼盤不欺場刺身,有大大隻鮮味赤蝦肉,煙韌多汁鮑魚,肥美肉厚三文魚和魚片還有北寄貝蟹柳八爪魚,包羅萬有!雞煲半隻bb辣先送上雞肉,雞肉入味幼嫩,輕輕一炒已有滿滿的香氣傳出,微微辣味更過癮。火鍋湯底選了足料椰子花膠湯,椰子香味十足。海鮮拼盤霸氣十足的拼盤,啖啖肉大龍蝦,鮮味十足,肉質厚實彈牙,帶子輕輕一淥已甩肉,味道豐厚帶甜味,蠔肉肥大肉厚,富濃烈海水味,魚片一淥即熟,嫩滑鮮美,青口滋味清爽,滿足感100分⭕️A4和牛及牛肉拼盤熊本一口牛油脂香感,安格斯牛小排肉質滑嫩,油花分布平均,SRF極黑美國和牛肉質紮實又帶和牛豐富油花,美國極上牛肉濃而不膩,本地手切牛頸脊肉質較鬆軟有牛香,層次感豐富不同。意想不到的豐富套餐,除了上面美食,還有點配火鍋配料,丸類豐富,餃子雲吞皮薄餡料足,還有雜菜盤,一大享受的色香味俱全晚餐😙大推介!

香炸蝦多士
香脆可口,蝦肉啖啖肉,脆身多士配上彈牙蝦肉,口感一流。

雞煲半隻bb辣

A4和牛及牛肉拼盤

• 刺身拼盤
  • 時令海鮮拼盤
  • 招牌麻辣雞煲
2023-05-17 37 浏览
母親節一共4人去慶祝,雞煲加火煱,yeah 新南苑地方都大,仲有私人房間夠十多人又可以唱k或睇波,未食就想計劃定下次party🫶🏻小食-涼拌雲耳,合桃,泡菜同麻辣雞腳,泡菜超開胃,麻辣雞腳仲好味,麻辣味夠,雞腳去骨,爽。仲有蝦多士,新鮮熱辣,香脆刺身拼盤-大赤蝦,超級大,有咬口好滿足。三文魚腩位,厚身,正,仲有鮑魚夠爽身又彈牙。北奇貝/8瓜魚都有水準大滿貫餐-先上雞煲,熱辣辣上枱,每2分鐘炒香,加入油炸鬼,首次咁食,又脆又辣又香口,雞肉好滑,麻辣小辣剛剛好👍🏻椰子花膠湯-給媽媽潤一潤之選,花膠大隻,湯底超甜海鮮拼盤-見到已經嘩一聲,龍蝦,帶子,生蠔,脆鯇片及大蝦,龍蝦超大超彈牙,爽,脆鯇魚片都脆卜卜,好味,大蝦好正,好彈牙A4黑毛和牛腰肉-和牛腰肉比較滑身,不加配料吃都好好味手切牛頸脊-蝴蝶刀法切,油花平均,厚薄適中,食落有口感夠腍身日本黑毛和牛脊胛-平均油脂,只淥十秒,放入口中,口感嫩惑,又口嚼口,回味火煱配料-鴨血,凍豆腐,豚肉、午餐肉,配菜,數之不盡,推介凍豆腐同雲吞,前者放入一段時候已有濃濃花膠湯香,同凍豆腐食超好味😋飲品更有薏米水,水果茶及十多款不同飲料。
椰子花膠湯-給媽媽潤一潤之選,花膠大隻,湯底超甜
A4黑毛和牛腰肉-和牛腰肉比較滑身,不加配料吃都好好味
2023-05-17 50 浏览
是晚和朋友到新南苑吃火鍋,朋友有的想食海鮮,有的想食肥牛,我們乾脆點了大滿貫套餐,可以各款吃到夠。餐廳一來先上了四款前菜小吃,有木耳,泡菜,合桃和雞腳。最喜歡他的合桃是琥珀合桃,很少餐廳可以吃到這種前菜呢。飲品可以任飲,最特別的是檸檬薏米水和水果茶。我很喜歡檸檬薏米水,當晚飲了好多罐哦。跟餐一人一塊蝦多士,出乎意料的好吃,香脆可口,上面的蝦很彈牙。再來是刺身。各款刺身先按人頭數上,可以再加的呢。刺身鮑魚是有醃製過的,味道鹹淡適中,十分好吃。各種貝類和牡丹蝦也十分合我心意。再來是招牌雞煲,我們選了bb辣,雞煲的份量足夠,辣度適中,雞肉十分嫩滑,很有質素。然後就是重點火鍋了。套餐可以從免費的湯底中任選一個。我們選了南瓜公仔湯底,因為貪它的公仔夠得意。當晚是迷你兵團的公仔,十分可愛。湯底的南瓜味很濃郁,吃下感覺健康。火鍋材料先來一大盤海鮮,有大大隻的波士頓龍蝦,扇貝,魚片和大蝦。最好吃當然是波士頓龍蝦,肉質彈牙而且十分鮮甜,還有蝦膏呢。雖然套餐價錢頗貴,但是這個質素絕對值得。接著上桌的肥牛也是毫不馬虎,有a4級的和牛呢 。吃下果然入口即溶,牛味濃郁,相當出色。接著我們從點餐紙上加了一些火鍋配

接著我們從點餐紙上加了一些火鍋配料,有雜菜拼盤,各式丸類,餃類,還有烏冬呢。雖然火鍋配料是任點,但是吃落質素都非常好,跟平時吃的普通任食火鍋真的不能相提並論。

有幾樣比較推薦的包括有貢丸,韭菜餃,雲吞,豬肉腸和烏冬。雖然大家已經很飽了,但也堅持吃下烏冬。它是讚岐烏冬的質素,吃下非常煙韌 ,而且配上南瓜湯底十分夾。唯一美中不足可能是鴨血的味道偏淡,如果吃鴨血建議還是要配麻辣湯底比較合適呢。

當晚和朋友大家都吃得十分滿意和開心,相信下次還會再光顧這間餐廳呢。
2023-05-07
這間火鍋店與其他火鍋店一樣,都提供任食任點的火鍋套餐,但這間店讓我最驚喜的是:超可愛的南瓜公仔蜆湯底,超豪華價值$798的「大滿貫餐」,還有窩心的服務。***南瓜公仔蜆湯先說說湯底,選湯底時,我們選了個看不懂的名字——南瓜公仔蜆湯,還以為有種蜆叫公仔蜆,原來是把南瓜湯底冰凍成Minion公仔模樣,上菜後加湯煮熱。Minion加湯的過程超級可愛,但當Minion倒下時就有點失落。***「大滿貫餐」有刺身拼盤、麻辣雞煲、牛肉、龍蝦海鮮拼盤等高端食物,當然還有任食任點的火鍋食材和飲品。幸好當天有備而來,沒吃午餐,留肚作戰。***前菜有果仁、雞腳、黑木耳等,味道不錯,焦糖果仁鬆脆有口感,店員說是師傅自家炮製的。***時令刺身拼盤有蝦、魚生、鮑魚、蟹柳、海螺等,挺新鮮的。***麻辣雞煲火鍋雞肉乾身,香口惹味。因為有朋友不吃辣,我們點了小辣。我就覺得不夠過癮,雞煲應該是越辣越好吃的。***牛肉拼盤有本地手切牛頸脊、封門柳、黑毛和牛等,最喜歡當然是本地牛頸脊,肉質鮮嫩。***海鮮拼盤這個海鮮盤絕對誇張,有巨大的龍蝦,每人一隻,還有蟹鉗、脆鯇片、龍躉肉、廣島蠔、青口。另外值得一提的是,餐廳佈置了很多M

***南瓜公仔蜆湯
v

南瓜公仔蜆湯
***「大滿貫餐」
***前菜
***時令刺身拼盤
有蝦、魚生、鮑魚、蟹柳、海螺等,挺新鮮的。
***麻辣雞煲火鍋
麻辣雞煲火鍋
***牛肉拼盤

***海鮮拼盤
海鮮拼盤
另外值得一提的是,餐廳佈置了很多Marvel電影角色,作為一個Marvel迷,當然要打卡。最搞笑的是配料放在Marvel模型櫥窗邊,一般盛蒜泥醬油,一邊被最喜歡的角色Dr. Strange盯著。
餐廳的服務很貼心,店員也積極向我們推銷他們餐廳,每人加$20可以包廂,每人加$50可以享有卡拉OK包廂。
2023-05-09
v
麻辣雞煲火鍋
2023-05-15 1368 浏览
朋友介紹尖沙咀區私房菜,  傳來 [大滿貫餐] 餐單, 看來極豐富, 任食放題 180 分鐘, 有雞煲/鴨血/酸菜魚, 刺身, 海產, 肥牛, 火鍋精品....., 馬上訂位放工乘地鐵去 新南苑私房菜, 交通方便.  招牌好配襯, 有龍蝦, 雞, 蟹, 熱煲標誌.   好英明的設計.設有 VIP 房座, 及卡位散座,  適合良朋共聚, 或大夥兒用餐.先逛飲品區 ~  自助啤酒, 氣水, 果汁, 可以無限飲勝. 我們先取果汁氣水.  好冰凍.侍應哥哥送上開胃小食,  麻辣鳳爪, 涼伴雲耳, 泡菜,  合桃.  辣辣酸酸, 幫助打開味蕾另一之餐前小食, 由廚房直出,  炸蝦多士, 炸成金黃色,  鬆化香脆.  每人一件.第一個主題食品:  招牌麻辣雞煲, 我們四人一煲選擇了 中辣.  侍應哥哥開火, 提醒要炒 8分鐘.  打開蓋, 雞煲熱騰騰, 香氣上升,   雞肉滑又惹味,  大蔥, 洋蔥, 蒜子, 薑夾雜, 香味更濃.  好食.第二個主題食品:   時令海鮮刺身:  四人份量,  有 冰鎮鮑魚,  三文魚, 吞拿魚, 螺肉, 大甜蝦, 北寄貝, 八爪魚, 蟹腳, 好新鮮.三文魚, 吞拿
放工乘地鐵去 新南苑私房菜, 交通方便.
[新南苑]  招牌好配襯, 有龍蝦, 雞, 蟹, 熱煲標誌.   好英明的設計.
 我們先取果汁氣水.  好冰凍.
炸蝦多士
招牌麻辣雞煲
三文魚, 吞拿魚糸我們至愛.  螺肉彈牙, 大甜蝦, 口感爽.
時令海鮮刺身: 冰鎮鮑魚, 三文魚, 吞拿魚, 螺肉, 大甜蝦, 北寄貝, 八爪魚, 蟹腳
鮑魚,  更是今日刺身佳品.
自由選擇湯底, 共 10款.   我們揀了 蟲草花椰子花膠湯, 店員很快送來一鍋, 內有椰子, 花膠, 蟲草花,  紅棗, 香蔥.  等待煲熱,
蟲草花椰子花膠湯
我們先去自助混醬區, 醬料整潔齊全.
第三個主題食品:   海鮮拼盤,  足四人份量, 拼盤夠巨型.  有麵包蟹, 扇貝, 海蝦,  生蠔, 生魚片, 青口, 非常豐富.
海鮮拼盤, 麵包蟹, 扇貝, 海蝦, 生蠔, 生魚片, 青口
我們都是海鮮控, 最愛食大蝦, 帆立貝.
麵包蟹,   蟹肉多, 肉質鮮甜.
味青口真鮮美, 完全沒有沙.
吃海鮮最緊要新鮮,
巨型蝦 好大只,  新鮮爽彈, 彈牙好肉.
生魚片, 生蠔, 大件新鮮.
第四個主題食品, 健康菜籃:  唐生菜,  紹菜, 新鮮翠綠, 入口爽脆.  粟米, 金菇, 芋頭, 南瓜, 香菇,  蕃茄.  健康之選.
健康菜籃
第五個主題食品:   A4岩手縣黑毛和牛肩胛, 本地手切牛頸脊, 澳洲草飼封門柳,  SRF極黑美國和牛. 牛肉鮮紅色, 脂肪紋理清晰均勻,  賣相佳. 肉質真頂好.
A4岩手縣黑毛和牛肩胛, 本地手切牛頸脊, 澳洲草飼封門柳, SRF極黑美國和牛
牛肉肉質鮮明.  大大塊, 一滾即食.  輕灼大概十多秒便已七八分熟, 肉味濃郁甘香, 質感嫩滑柔軟充滿牛肉味, 感覺入口即溶火鍋最重要熱力夠, 快滾快食,   電磁爐熱力非常好.
火鍋配料還有肉丸多種, 腸仔, 雞翼, 餃子......, 我們吃得很飽, 只加炸魚皮已好足夠了.
炸魚皮
甜品有 北海道牛乳奶凍,  食完火鍋, 來個牛乳奶凍, 微甜香滑, 好滿意.
這個套餐組合好豐富又完美, 任食180 分鐘, 除了美食還有時間睇模型, 真爽!
炸蝦多士
蟲草花椰子花膠湯
健康菜籃
炸魚皮
之前都有聽朋友講起過尖沙咀有一間晏就食雞煲又抵又高質既餐廳🤩超~鐘意食雞煲既我就馬上去試下咩料😋聽講佢仲會開到凌晨2點!依家好多餐廳都好早就關舖,成日都搵唔到食咩,睇黎依家又多一個選擇🥰一上到餐廳門口就見到好大張bannner‼️寫住午市火鍋火題$208起‼️如果呢個價錢只係食雞煲+打邊爐 仲要係下午既話 呢個價錢有啲人就可能覺得偏貴,之但係‼️佢地呢個價係仲會包埋刺身拼盤(5款)😍😍 我同朋友都唔係太鐘意食牛肉所以就叫左最平既“開心餐“😋入到去先知原來唔一定係要叫雞煲,可以揀麻辣鴨血毛血旺/金湯酸菜魚😍3種任選1款,我地當然係揀左雞煲啦🤩🤩唔係太食得辣既我地叫左bb辣,過左一陣員工就拎左個煲出黎,同我地講每2分鐘就要炒一次,總共炒4次!食過咁多次雞煲既我都係第一次試自己炒😂都算係一個幾有趣既體驗,當然啲員工見到你炒得唔順利都會主動黎幫手👍👍炒完4次之後一打開個蓋,超香!啲雞食落去超嫩口嫩滑!再加埋油炸鬼,真係襯到絕啊!我都係第一次試呢種方式😍 😍 不過唔知係咪有油炸鬼既關係,食完個雞煲都已經有少少飽😂😂份量都幾多!食完之後就會有員工幫我地上湯底,係呢個南瓜甘筍湯🎃幾特別!飲落都好清甜好健康

食完之後就會有員工幫我地上湯底,係呢個南瓜甘筍湯🎃幾特別!飲落都好清甜好健康既感覺👍一開始上湯底既時候會上埋個菜籃,入面有南瓜、冬菇、娃娃菜、芋頭等等!之後仲會有多達30款火鍋配料俾你任嗌!

我地第一輪就叫左墨汁墨魚丸、午餐肉、響鈴,韭菜餃、支竹同芝心丸,味道都不過不失,不過有啲特別既係佢響鈴入面係會包住塊紫菜👍🏻

之後都叫左啲牛肉、炸魚皮、薯粉,正正常常都幾好食😋!

仲可以食足150分鐘!午市黎講呢個時間都好耐!真係可以同班朋友坐低慢慢食慢慢傾,同埋呢間餐廳好特別既位佢每個卡位都會有部電視機俾客人睇😂係一個唔錯既環境👍🏻
下次會帶埋班朋友晚餐時段去,可以坐成180分鐘👍🏻👍🏻正!

2023-05-11
  • 雞煲
  • 鴨血
  • 響鈴
2K
2023-05-10 46 浏览
#新南苑 鮮味放題,味蕾享受180分鐘今日放假同朋友去左食大餐,好滿足!以下任選一款:🐥招牌麻辣雞煲🌶️麻辣鴨血毛血旺🐟金湯酸菜魚🥩送本地手切牛頸脊一碟🐚時令海鮮拼盤(每位5款)有龍蝦、龍躉片、青口、帶子等,大大隻,肥美鮮嫩🥜佐酒小食(五款)有即製蝦多士、脆脆核桃、醃鳳爪、泡菜、雲耳冰鎮鮑魚(每位一隻)🐠時令刺身拼盤(1份)刺身有幾款,當然不少的有三文魚、大蝦等,食落都幾新鮮🍮3.6北海道牛乳奶凍(任食)牛乳奶凍奶味香濃,滑溜溜~30多款火鍋配料(任食)🥃自製冷泡茶/水果茶/五花茶(任飲)推介任食配料:· 西班牙豚肉粒· 脆鯇片· 脆骨腩· 海蝦· 龍躉片· 台灣黑椒豬肉腸· 酒釀雞件· 美國極上牛肉· 牛骨清湯牛丸· 豬骨濃湯貢丸· 灌湯小籠包· 墨汁墨魚丸· 台灣鴨血正價時段$388/位小童$208位早鳥5:30入座 7:30前離座$338/位貓頭鷹9:30後入座$338/位深宵11:30後入座$298位價錢方面都幾經濟實惠,如果夜d貓頭鷹時間9:30後入座更有$338再免加一,比晚市再平少少。除左晚市外,午市推介「開心餐」$208 任食都相當抵食。📌店名:新南苑私房菜‘📍地址:尖

#新南苑 鮮味放題,味蕾享受180分鐘
今日放假同朋友去左食大餐,好滿足!

以下任選一款:
🐥招牌麻辣雞煲
🌶️麻辣鴨血毛血旺
🐟金湯酸菜魚
🥩送本地手切牛頸脊一碟

🐚時令海鮮拼盤(每位5款)
有龍蝦、龍躉片、青口、帶子等,大大隻,肥美鮮嫩

🥜佐酒小食(五款)
有即製蝦多士、脆脆核桃、醃鳳爪、泡菜、雲耳

冰鎮鮑魚(每位一隻)
🐠時令刺身拼盤(1份)
刺身有幾款,當然不少的有三文魚、大蝦等,食落都幾新鮮

🍮3.6北海道牛乳奶凍(任食)
牛乳奶凍奶味香濃,滑溜溜~

30多款火鍋配料(任食)

🥃自製冷泡茶/水果茶/五花茶(任飲)

推介任食配料:

小童$208位

早鳥5:30入座 7:30前離座$338/位
貓頭鷹9:30後入座$338/位
深宵11:30後入座$298位

除左晚市外,午市推介「開心餐」$208 任食都相當抵食。

📌店名:新南苑私房菜‘
📍地址:尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
2023-02-13
2023-05-09 43 浏览
新南苑係尖沙咀寶勒巷開咗間新店,記得之前喺灣仔食過十分不錯,今日喺附近於是就試一試佢先!整間店舖有非常多復仇者嘅擺設!店內有個大個魚缸,啲龍蝦喺度游水真係幾興奮。套餐有三百幾到七百幾都有,款式之多,任君選擇。今次叫了大滿貫套餐,可以任食青龍,2款A4和牛,刺身拼盤,毛血旺酸菜魚等等呢度嘅雞煲係任食,食完係成煲雞煲換嘅,咁樣食就唔會食到成煲都係雞油,抵讚,雞煲好惹味,配料豐富,小辣小朋友都食到!打完邊爐就會換過成煲湯俾你,椰皇花膠湯,湯底清甜。任食既海鮮拼盤,和牛,絕不馬虎,海鮮拼盤,有脆肉鯇,蚌,蝦,同游水龍蝦,上枱嘅時候仲識得郁😂,大滿貫套餐包咗呢啲高質海鮮,啱晒海鮮控!和牛油脂分布均勻,和牛味香濃,入口溶化。刺身拼盤亦非常豐富,大大隻赤蝦,厚肉帆立貝,八爪魚,北寄貝非常爽口彈牙,磯煮鮑魚入味,三文魚亦非常肥美!用上獨立包裝既讚岐烏龍,高成本!可樂用上細樽玻璃樽嘅可樂,實在少見,亦有很多自家製的冷泡茶,適合不同人士。餐廳食物質素整體很高,尖沙嘴區來講人均消費幾百元實在難得!
整間店舖有非常多復仇者嘅擺設!

店內有個大個魚缸,啲龍蝦喺度游水真係幾興奮。
套餐有三百幾到七百幾都有,款式之多,任君選擇。

打完邊爐就會換過成煲湯俾你,椰皇花膠湯,湯底清甜。

和牛油脂分布均勻,和牛味香濃,入口溶化。

用上獨立包裝既讚岐烏龍,高成本!

餐廳食物質素整體很高,尖沙嘴區來講人均消費幾百元實在難得!
2023-05-09 118 浏览
看見 新南苑私房菜,  我們心思思想試下. 餐廳面積大, 有卡座也有 VIP 房座,  裝潢好特別,  擺設了不少 MCU 電影出色模型入物, 粉絲們可以打卡增值.  加添娛樂氣氛.餐廳有大大個魚缸養住啲海鮮.服務員給我們編了卡座, 好舒適, 冇局促, 看看大滿貫餐, 食材 ~ 多樣化.  任食放題180分鐘, 有麻辣雞/鴨血煲/金湯酸菜魚, 海鮮刺身, 活鮮海產, 黑毛和牛及30多款火鍋配料:  手打丸/滑,  餃子, 素類, 麵食, 飲品,  多不勝數.  決定落單服務員先送上餐前小食,  脆脆蝦多士.   炸得香脆吾油膩另有四個涼食:  涼伴雲耳, 泡菜, 麻辣鳳爪, 合桃.  開胃好食!招牌麻辣雞煲,  鍋底, 有多款選擇:   味道由 大, 中, 小辣, 不辣 都得.雞煲看來好豐富,  香辣味濃 , 份量大,  滿滿芫茜, 洋蔥, 蒜子, 大蔥, 薑伴住, 顏色氣味也好吸引,  雞肉好嫩滑, 夠惹味,  辣味同洋葱味都好出眾.飲品任飲,   有汽水, 清熱飲品, 烏龍茶.............及啤酒.時令海鮮刺身:   內有大甜蝦, 冰鎮鮑魚, 三文魚, 吞拿魚, 螺肉,
看見 新南苑私房菜,  我們心思思想試下.
粉絲們可以打卡增值.  加添娛樂氣氛.
餐廳有大大個魚缸養住啲海鮮.
服務員給我們編了卡座, 好舒適, 冇局促,
服務員先送上餐前小食,  脆脆蝦多士.   炸得香脆吾油膩
招牌麻辣雞煲
時令海鮮刺身:   內有大甜蝦, 冰鎮鮑魚, 三文魚, 吞拿魚, 螺肉, 北寄貝, 八爪魚, 蟹腳
時令海鮮刺身: 有大甜蝦, 冰鎮鮑魚, 三文魚, 吞拿魚, 螺肉, 北寄貝, 八爪魚, 蟹腳
大甜蝦巨型又新鮮.
螺肉彈牙, 口感爽.
鮑魚,  大件鮮甜無比.
服務員介紹湯底, 共 10款.
 我們叫了 蟲草花椰子花膠湯,  有 花膠, 蟲草花,  紅棗, 好滋潤, 又香甜.
接著送上,  大型海鮮拼盤,  夠新鮮,  有海蝦, 麵包蟹, 生蠔, 扇貝, 生魚片, 青口, 超級豐富.
大型海鮮拼盤, 有海蝦, 麵包蟹, 生蠔, 扇貝, 生魚片, 青口
生魚片好大塊, 魚肉新鮮.  生蠔肉質豐滿,  帶有海水味,  真鮮美.
麵包蟹,  肥美飽滿, 每人半隻.   鮮味無比.
麵包蟹
海蝦, 入口鮮嫩彈牙.
打邊爐少不了要有牛肉,  大滿貫餐包括:   A4岩手縣黑毛和牛肩胛, 本地手切牛頸脊, 澳洲草飼封門柳,  SRF極黑美國和牛. (靚牛無得任食)
牛肉 色澤鮮紅好靚, 肉高質, 有牛味, 質感極好.  牛肉灼至剛熟即起, 牛味香, 肉質順滑,  與分怖均勻的油脂混和, 相當好吃.
菜籃:    有生菜, 娃娃菜, 大冬菇, 芋頭, 南瓜, 香菇,  蕃茄.   蔬菜翠綠新鮮, 份量足.
菜籃: 生菜, 娃娃菜, 大冬菇, 芋頭, 南瓜, 香菇, 蕃茄.
最後我們追加鴨血, 豆腐,  美國極上牛肉. 鴨血, 豆腐好滑, 吃得美味. 美國極上牛肉, 好味道.
鴨血, 豆腐, 美國極上牛肉
餐後來一個, 北海道牛乳奶凍甜品,  奶味香濃, 好滑口 .
北海道牛乳奶凍
新南苑私房菜, 食材新鮮, 超級美味豐富, 服務好, 價錢合理,  吃得衛生又健康.
麵包蟹
  • 冰鎮鮑魚
  • 三文魚
  • 吞拿魚
  • 螺肉
有品味既人一定要打邊爐!用料高質與否一試便知龍與鳳!「新南苑」位於尖沙咀的火鍋🍲店,近期因為minion南瓜🎃湯底大熱,我都忍唔住朝聖!3小時任飲任食,可以選擇不同套餐,下至200多上至800元的套餐任君選擇。對飲食有要求的我選擇了大滿貫餐鮮味放題,$798任食海鮮及高質牛肉!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯南瓜公仔湯底:將南瓜🎃雕刻,成minions ,夠濃郁又健康佐酒小食:琥珀合桃、泡菜、鳳爪、雲耳小食類:蝦多士麻辣鴨血毛血旺:超辣!好刺激~鴨血滑溜份量多.過癮!(任食)刺身拼盤:八爪魚、生蝦、鮑魚、蟹肉棒、油甘魚、北寄貝、三文魚! 最喜歡生蝦以及鮑魚,其次是三文魚!鮮甜!可以按照自己口味再下單😎免費refill 魚生控不能錯過。(任食)肉類 🏆A4岩手縣黑毛和牛肩胛🏆A4日本黑毛和牛內後腿肉🏆本地手切牛頸脊 🏆豬頸肉 🏆豬肉粒 其他:SRF極黑美國和牛 /熊本一口牛/安格斯牛小排哇哇哇哇哇!肉類真係不得了!店家用上碟時真係哇 出聲!A4既油脂油花若現,入口即溶!牛味超濃濃郁之余色澤都好靚呀!之後豬肉都令我好surprise!味濃又有嚼勁!必食海鮮任食:🦀️麵包蟹、脆鯇片、海蝦

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

佐酒小食:琥珀合桃、泡菜、鳳爪、雲耳
小食類:蝦多士

麻辣鴨血毛血旺:超辣!好刺激~鴨血滑溜份量多.
過癮!

🏆豬頸肉
🏆豬肉粒
其他:SRF極黑美國和牛 /熊本一口牛/安格斯牛小排

之後豬肉都令我好surprise!味濃又有嚼勁!必食

海鮮任食:🦀️麵包蟹、脆鯇片、海蝦 、廣島蠔!
麵包蟹係mvp!蟹黃真係濃郁❤️肥美!海蝦滾一滾好快熟,新鮮唔痴殼!脆鯇片夠脆

種類繁多真係食唔曬!有成三十幾款配料任食,飲品任飲!肚仔表示好滿足。

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
2023-05-07 56 浏览
之前有朋友介紹,所以即管去試吓三個女仔叫咗一個雞煲同埋牛肉火鍋任食首先,服務態度很好又有前菜有泡菜,果仁, 炸蝦多士樣樣都很好食火鍋牛肉拼盤牛肉拼盤及刺身份量都偏多,因為另外嘅食物全部都可以任叫例如丸, 菜, 餃類... 我同朋友食完雞煲食埋刺身拼盤再食埋牛拼盤,之後都冇再加餸雞煲很好食,雞肉有肉汁,湯底又不會太鹹整體上各方面餐廳環境及食物很好應該都會再帶朋友去光顧
之前有朋友介紹,所以即管去試吓
三個女仔叫咗一個雞煲同埋牛肉火鍋任食
首先,服務態度很好
又有前菜有泡菜,果仁, 炸蝦多士
樣樣都很好食

火鍋牛肉拼盤

我同朋友食完雞煲食埋刺身拼盤再食埋牛拼盤,之後都冇再加餸

雞煲很好食,雞肉有肉汁,湯底又不會太鹹

整體上各方面餐廳環境及食物很好

應該都會再帶朋友去光顧