新南苑由旺角搬到黎尖沙咀😬今晚就約左班朋友黎試下順道跟朋友踐行☺️10幾人訂左vip房☺️另外仲加錢book埋唱卡拉ok🎤另外大廳環境光猛舒適、座位相隔寬闊🙌服務員態度親切😍我地選了$348三小時海鮮餐🙌呢個套餐包左任食雞煲及多款配料、甜品及飲品❗️ 而海鮮拼盤牛頸脊、小食、刺身各一份🥰 任食雞煲🐣雞件夠滑配上廚師秘製香辣惹味既醬汁爆炒而成‼️雞煲香辣順口😋仲可以無限任食☺️食夠就開始刺身再打邊爐☺️刺身拼盤🐟刺身船上有三文魚、牡丹蝦、鮮甜北寄貝、墨魚、赤貝、帆立貝及鮑魚😜每款都好新鮮美味🥰🦞海鮮拼盤每人有半隻生猛龍蝦🦞生蠔🦪青口及龍躉魚片😬牛頸脊🐂牛味香濃👍油脂組織細緻口感軟嫩🤗此外還有多款配料選擇☺️個人特別鍾意脆鯇魚片及海蝦🦐美國肥牛肉卷都唔錯‼️ 菜盤有粟米🌽生菜🥬金菇及豆腐等等👏飲品有汽水、茶、紙包飲品及另外自費啤酒及清酒🍶選擇‼️依家除左有K唱外🎤仲有足球️直播⚽約埋一班朋友過嚟一邊唱K睇波都係唔錯既選擇‼️ 連第一次食既朋友都覺得正呀!

刺身拼盤🐟

🦞海鮮拼盤

菜盤有粟米🌽生菜🥬金菇及豆腐等等👏

飲品有汽水、茶、紙包飲品及另外自費啤酒及清酒🍶選擇‼️

連第一次食既朋友都覺得正呀!
2023-03-17
  • 刺身拼盤
  • 龍蝦
2023-04-11 26 浏览
午市打邊爐開心之選開心餐食足150分鐘 $208/位性價比算唔錯啦頭盤三選一 推薦任食招牌麻辣雞煲雞件夠厚肉 炒到金黃色更惹味 最後可以加入油炸鬼炒嚟食幾特別而想再添食係會重新上一煲全新嘅雞煲刺身拼盤份量以人頭計算赤蝦好鮮甜大隻 小食有一份芥辣八爪魚火鍋湯底試吓南瓜公仔蜆湯南瓜蓉冰成Minions 公仔好呆萌完全溶化需要多一點時間 湯底會比較冇咁快滾起39款配料可選擇 寫紙仔落單推介小籠包肉汁香濃 菜籃多款蔬菜塞到滿任飲各式汽水及茶飲任食甜品牛乳奶凍
午市打邊爐開心之選

推介小籠包肉汁香濃 菜籃多款蔬菜塞到滿

任飲各式汽水及茶飲

任食甜品牛乳奶凍
2023-04-09 28 浏览
貪靚既女士好怕夜晚食咁多野一黎第2日好易有水腫, 二黎食咁多野無時間消化好易肥提早係晏晝食雞煲就解決到呢兩個煩惱今日去到寶勒巷既萬事昌廣場食佢既午市開心餐每位都只係 $208, 食飽D晚飯都唔洗食又慳番餐, 發達大計GET!限時150分鐘, 唔會太趕套餐可以任選其中一款招牌麻辣雞煲 或 麻辣鴨血毛血旺, 兩款都可以無限追加雞煲好惹味, 份量都唔少前菜係刺身拼盤, 意想唔到咁新鮮.有5款刺身. 仲好有心思整左海膽醬魷魚湯底揀左椰子花膠湯, 都有兩大塊花膠. 好足料!任食配料選擇都唔少肉類有雞, 牛,豬都有得無限追加佢既炸魚皮非常鬆脆,落湯無耐就淋晒飲品除左一般可樂同茶仲好有誠意咁有幾款自製飲品冷泡茶, 水果茶, 五花茶, 薏米水甜品 3.6北海道牛乳奶凍口感勁滑, 有牛奶味唔甜
貪靚既女士好怕夜晚食咁多野
一黎第2日好易有水腫, 二黎食咁多野無時間消化好易肥
提早係晏晝食雞煲就解決到呢兩個煩惱

今日去到寶勒巷既萬事昌廣場食佢既午市開心餐
限時150分鐘, 唔會太趕

套餐可以任選其中一款
招牌麻辣雞煲 或 麻辣鴨血毛血旺, 兩款都可以無限追加
雞煲好惹味, 份量都唔少
湯底揀左椰子花膠湯, 都有兩大塊花膠. 好足料!
任食配料選擇都唔少
肉類有雞, 牛,豬都有得無限追加

佢既炸魚皮非常鬆脆,落湯無耐就淋晒
飲品除左一般可樂同茶仲好有誠意咁有幾款自製飲品
冷泡茶, 水果茶, 五花茶, 薏米水
甜品 3.6北海道牛乳奶凍
口感勁滑, 有牛奶味唔甜
2023-03-30
2023-04-07 30 浏览
假日同阿媽食返餐好既,於是就帶佢黎新南苑食雞煲火鍋放題。餐廳環境都幾大,座位寬闊,而且更展示左多咗模型,幾有特色。食物款式方面,有幾種唔同嘅套餐,我地比較鍾意食牛,所以揀咗牛牛餐。晚市7:30前離座或者9:30後入座價錢會再平啲。如果偏好主攻雞煲朋友可以食開心餐,價錢會更加抵食,11:30後入座都只係208 加一,好抵。飲品係任飲嘅,可以自助選取自己喜歡嘅飲品。落完單冇耐,見面就送上餐前小食,係炸豬肋骨,豬肉軟腍入味,上面既醬汁香辣開胃。雞煲係任食既,需要落埋油炸鬼翻炒4-5次,一路炒已經聞到陣陣嘅雞煲香辣味,我哋叫BB辣,辣到適中,雞肉嫩滑,入味,夠哂惹味。加上油炸鬼,味道更加香口,油炸鬼索哂雞煲既精華,好正。一次性時令海鮮拼盤 冰鎮鮑魚鮮嫩爽口,赤蝦爽彈新鮮,北寄貝、赤背同響螺片爽脆,劍魚腩同埋三文魚,鮮甜肥美。食完雞煲就可以打邊爐,有多種湯底選擇,我哋就揀咗好值得打卡嘅南瓜公仔蜆湯,有隻好得意嘅南瓜熊仔,店員會幫我哋倒湯,好似熊仔沖緊涼咁,湯底都幾鮮甜,蜆肉脹卜卜。牛牛餐嘅重點就係呢個牛牛拼盤,包括:SRF極黑美國和牛、美國極上牛肉、澳洲草飼封門柳同安格斯牛小排,都係任食,另外更
假日同阿媽食返餐好既,於是就帶佢黎新南苑食雞煲火鍋放題

餐廳環境都幾大,座位寬闊,而且更展示左多咗模型,幾有特色。

晚市7:30前離座或者9:30後入座價錢會再平啲。

飲品係任飲嘅,可以自助選取自己喜歡嘅飲品。

一次性時令海鮮拼盤

牛牛餐嘅重點就係呢個牛牛拼盤,包括:SRF極黑美國和牛、美國極上牛肉、澳洲草飼封門柳同安格斯牛小排,都係任食,另外更會換送一份本地手切牛頸脊。牛肉都幾新鮮,而且肉味幾出,和牛肥瘦適中、牛小排肉質較滑,牛頸脊同封門牛柳有咬口,而且肉味係最濃。

火鍋配料都係任食既,選擇都幾多,個人比較喜歡墨汁墨魚丸、韭菜餃、皮蛋薑汁貢丸同沙拉包心丸,食材整體新鮮企理。

最後更有得任食3.6北海道牛乳奶凍作結,奶味香濃,質感軟滑,幾解膩。
2023-04-06 97 浏览
Ooo球迷/朋友聚會火鍋餐廳ooO新南苑主打的招牌麻辣雞煲火鍋放題,係上樓既私房菜餐廳。一入餐廳就見到放滿了Marvel👀👀系列的角色,加上新潮卡寬敞舒適的獨立卡座及電視,老闆話仲可以睇波添⚽️⚽️,英超迷岩晒打住邊爐睇波氣氛一流,餐廳仲有獨立房間,仲可以唱卡拉OK🎤,真係可以好盡慶。OooooO🔸前菜小食四款~麻辣雞脚,凉伴雲耳,泡菜,虎珀合桃。OooooO🔸招牌麻辣雞煲~選了BB辣,辣度可以按個人喜好選擇! 雞件嫩滑,祕製既麻辣醬好惹味!雞煲係可以任食添架!OooooO🔸刺身拼盤 成隻刺身船上檯有5款刺身,配合乾冰的煙,氣勢十足😁,打卡要快!OooooO🔸南瓜公仔湯底💓💓超可愛既Minion💕 南瓜蓉冰公仔,連鄰桌都忍唔住話借黎影相📸! 不過睇住佢溶係熱水中係有D殘忍! 南瓜茸湯底南瓜味好濃🙌🏻,D 湯都鮮甜到可以直接飲,大家可以放心飲,餐廳唔會用雞煲直接加湯作火鍋,而係成個煲換過比你打邊爐👍🏻👍🏻,所以唔使怕D 湯好油! OooooO🔸火鍋仲有其他配料可以任叫,各類丸、餃、牛肉、豬肉、雞肉、豆腐、蔬菜拼盤等等三十幾款任選任叫! 其實食完雞煲、刺身前菜都已經好飽!OooooO🔸飲品有廿
Ooo球迷/朋友聚會火鍋餐廳ooO

OooooO
🔸前菜小食四款~
麻辣雞脚,凉伴雲耳,泡菜,虎珀合桃。

OooooO
🔸招牌麻辣雞煲~

🔸刺身拼盤

🔸南瓜公仔湯底💓💓

OooooO
🔸火鍋仲有其他配料可以任叫,各類丸、餃、牛肉、豬肉、雞肉、豆腐、蔬菜拼盤等等三十幾款任選任叫! 其實食完雞煲刺身前菜都已經好飽!

🔸飲品
有廿多款飲品比客人選,自家製既洛神花茶、檸檬薏水🫶🏻,各款罐裝飲品及枝裝汽水! 🌟個人最鐘意”熊仔水果茶”🐻 , 熊仔樽外型好可愛,水果茶有驚喜唔會超甜好清新!

💓甜品
3.6北海道牛奶凍又香又滑!

快D約埋一班朋友去打邊爐及睇波吹水啦, 有獨立房一家大細去又得!

2023-04-06 43 浏览
依日約咗friend去食150分鐘開心餐,有雞煲+打邊爐任食,價錢都幾抵。入面裝修亮麗,仲有好多個大電視,大卡位坐得好舒服,玻璃櫃裏面仲展示左好多店主嘅珍藏玩具模型,好有特色。首先嚟咗招牌麻辣雞煲,嚟到先焗8分鐘,每隔2分鐘打開炒炒佢,麻辣香氣四處飄,好快就食得,雞件入口滑嫩入味,麻辣味道有層次,一鍋都好多,食完仲可以任添。開心餐仲跟埋一隻刺身拼盤船,仲有埋乾冰煙霧效果,當日有蝦丶三文魚丶蟹柳丶北寄貝丶鮑魚等等,都好豐富。食完雞煲就揀湯底,開始打邊爐。揀咗花膠蟲草花湯底,任食配料除咗有美國牛肉,仲有響鈴丶炸魚皮丶鴨血丶台灣黑椒豬肉腸丶灌湯小籠包等等。另外仲有飲品任飲,有薏米水清熱氣唔錯,仲有熊仔樽花茶,食足兩個鐘,真係超飽。

2023-04-05 39 浏览
最近天氣又凍返❄️☔️同朋友講講下就想食熱辣辣嘅雞煲打邊爐😍所以就黎左新南苑🫶🏻因為朋友食過午市嘅開心餐$208蚊任食🥰另外設有消夜時間9:30後入坐可以$338再免加1❤️比晚市更抵食😊餐廳坐位闊落,設有自助區有勁多飲品👍🏻店員仲提供左5款佐酒小食 🫶🏻 送酒一流🥰我地先食左任食雞煲🤓我地要左BB辣😆雞件用香料炒香後,有啖啖嘅香味☺️又肉嫩😋如果唔夠雞可以加雞😍刺身盤入面包括厚切嘅三文魚,大赤蝦,帶子,八爪魚🐙等等😋赤蝦超大隻,又鮮甜😍 冰鎮鮑魚好入味🥳帶酒香味😆食完雞煲同刺身,店員幫我地換左個靚湯底~椰子花膠湯😍入面真係有海底椰,仲有爽滑花膠❤️🌸時令海鮮拼盤拼盤入面有龍蝦🦞,帶子,生蠔,大蜆同埋脆肉鯇🤓睇下個龍蝦幾大隻又厚肉😆脆肉鯇好正,肥美又彈牙🤤🌸 本地手切牛頸脊牛頸脊🐮牛味香濃👍🏻又唔肥🥳仲勁鮮味🌸我地仲叫左其他配料同蔬菜籃🤭食哂全部之前,記得試埋佢地個奶凍🤤因為好滑又香🫶🏻

食完雞煲刺身,店員幫我地換左個靚湯底~椰子花膠湯😍入面真係有海底椰,仲有爽滑花膠❤️

🌸時令海鮮拼盤

🌸 本地手切牛頸脊
牛頸脊🐮牛味香濃👍🏻又唔肥🥳仲勁鮮味

🌸我地仲叫左其他配料同蔬菜籃🤭

食哂全部之前,記得試埋佢地個奶凍🤤因為好滑又香🫶🏻
2023-04-05 35 浏览
最近同家人去左尖沙咀一間私房菜打邊爐🤩 一入去就見到成櫃Marvel既模型!超型啊!想必老闆同我一樣都是Marvel迷呢😍 睇餐牌見到有好多套餐,有雞煲又有火鍋😋 我地叫左豪華既大滿貫套餐,裡面有雞煲、刺身、海鮮、和牛同火鍋配料任食🤩 .首先係招牌雞煲/麻辣鴨血毛血旺/金湯酸菜魚揀一款🙆🏻‍♀️ 我地揀左招牌雞煲,有麻辣有唔辣,我地揀左唔辣🤪 雞煲幾大,雞肉都大大件,肉質滑而且幾多下!而且加左唔少洋蔥、芜茜同蔥炒香,超惹味😋.然後店員就呈上時令刺身拼盤😱 包括有冰鎮鮑魚、三文魚、蟹柳同大蝦🦐 鮑魚好彈牙,三文魚好肥美,刺身好新鮮!.享用完雞煲同刺身過後,即刻打邊爐啦😍 我地揀左花膠雞湯,裡面真係大大片花膠!海鮮方面點左波士頓龍蝦🦞生蠔、帶子、大蜆、脆玉鯇等等,龍蝦肉超爽甜!生蠔同帶子都大大粒好鮮!熬煮過海鮮既湯頭都變得鮮甜.打邊爐點可以無肥牛🥹 呢度仲包左A4岩手縣黑毛和牛肩胛🥩A4日本黑毛和牛內後腿肉🥩安格斯牛小排🥩SRF極黑美國和牛🥩本地手切牛頸脊🥩澳洲草飼封門柳,咁多正牛,緊係每款都試下啦😎 A4黑毛和牛真係不得了,油花紋理好靚,入口即溶🥹 安格斯牛小排肉味濃郁肉質軟!.我地仲點左
最近同家人去左尖沙咀一間私房菜打邊爐🤩 一入去就見到成櫃Marvel既模型!超型啊!想必老闆同我一樣都是Marvel迷呢😍 睇餐牌見到有好多套餐,有雞煲又有火鍋😋 我地叫左豪華既大滿貫套餐,裡面有雞煲刺身、海鮮、和牛同火鍋配料任食🤩
享用完雞煲刺身過後,即刻打邊爐啦😍 我地揀左花膠雞湯,裡面真係大大片花膠!海鮮方面點左波士頓龍蝦🦞生蠔、帶子、大蜆、脆玉鯇等等,龍蝦肉超爽甜!生蠔同帶子都大大粒好鮮!熬煮過海鮮既湯頭都變得鮮甜
我地仲點左水魷同小籠包(原來小籠包真係有得用來打邊爐🤣)食落去爆汁超多湯!呢度有好多飲品,有一個櫃專雪住而家少有的玻璃樽裝可樂,仲有自家花茶同果汁同汽水!呢餐堅飽🤣 套餐乜都有,真係好適合一大班朋友來食飯!
2023-03-21
2023-04-04 46 浏览
天氣近排又凍返,同事約埋去尖沙咀新南苑私房菜食火鍋。任飲任食火鍋套餐有多款選擇,以肉類和海鮮不同分配,豐儉由人。其他火鍋配料就任何套餐都可以任食。每枱客人都有四個前菜奉送,酸酸辣辣先醒下胃。刺身以人頭計,一次過上齊,刺身都好新鮮,三文魚肥美,赤蝦大隻爽口鮮甜,北寄貝、八爪魚、櫻花魷魚等都好爽口。雞煲都係任食,炒好熱辣辣上枱,雞肉嫩滑入味,加入油炸鬼好香脆,揀咗微辣,食落好惹味。食完雞煲就加湯食火鍋,多款湯底中揀咗椰子花膠雞湯,湯底因加埋好多芹菜,所以特別清香。任食火鍋配料亦好新鮮,平時食火鍋多數食豚肉片,今次係西班牙豚肉粒,特別有口感。豆腐和鴨血都好滑溜,鮮蝦雲吞一口一粒好爽口,魚皮餃有煙韌的感覺和魚肉的鮮味,水魷爽脆,還有芝士腸、午餐肉都唔錯。最後提一下,一定要試小籠包,用湯煮也好好味,皮薄餡鮮,包內亦有甜美的湯汁!結賬後送上每人一杯奶凍作甜品,口感滑溜唔會太甜。
天氣近排又凍返,同事約埋去尖沙咀新南苑私房菜食火鍋

每枱客人都有四個前菜奉送,酸酸辣辣先醒下胃。

結賬後送上每人一杯奶凍作甜品,口感滑溜唔會太甜。
2023-04-03 176 浏览
🌕Hello我係Moon🌕估唔到依家餐廳雖然叫私房菜,但原來有任食嘅火鍋放題!🤣我都係朋友講先知道原來尖沙咀呢間新南苑私房菜係做緊火鍋放題,而且入邊嘅質素都好高!😍火鍋放題有唔同嘅價位,😝如果想食得豪氣啲嘅就可以好似我哋咁嗌大滿貫餐!😋依個大滿貫餐真係好豐富,😙會有一款煲任食,又有新鮮嘅刺身,牛肉,同埋唔同嘅火鍋配料,😆食足180分鐘真係相當滿足!😏坐低之後會有幾款嘅小食,無骨鳳爪同埋泡菜,真係好開胃!😝另外我都好鍾意佢哋嘅排骨,呢個香酥排骨真係炸得好香口!🤓食完小食就可以食刺身啦,🤭呢度嘅刺身好新鮮,三文魚好香嘅魚油味,😗劍魚腩同埋鮑魚刺身都係令我覺得有驚喜!😎之後就可以揀自己想食啲咩煲,我哋一致都想試吓餐廳嘅招牌麻辣雞煲,🤩可以自己選擇辣度,🤤等咗幾分鐘之後就可以加入餐廳嘅油炸鬼,之後再翻炒一下就得啦!😗呢個麻辣雞煲好惹味,🤤係一個會食上癮嘅感覺!雞肉嫩滑仲好入味,份量都好足夠!😋餐廳嘅上菜速度真係好快,完全唔使擔心要餓着等!🤗火鍋湯底有好多選擇我哋就揀咗椰子花膠湯,清新嘅味道,🤤就啱晒而家呢個季節啦!🤫趁呢個時候就係整返個火鍋醬汁,😏餐廳嘅每一個角落都有Marvel Figure
🌕Hello我係Moon🌕

小食

香酥排骨

刺身

招牌麻辣雞煲

椰子花膠湯

趁呢個時候就係整返個火鍋醬汁,😏餐廳嘅每一個角落都有Marvel Figure ,🤩估唔到火鍋放題店都有咁多多Figure ,🥳真係好型!搞到我都忍唔住影返幾張相!😜

話咁快就上咗牛肉拼盤俾我哋啦!😌牛肉拼盤份量好足夠,而且好新鮮,😋我自己就鍾意食手切牛頸脊,🥰所以之後都有追加幾次!佢嘅肉味香濃,又有口感!😍
牛肉拼盤
手切牛頸脊

A4黑毛和牛肩胛都好正!😉口感肥而不膩,油脂好香,☺️柔軟嘅口感非常好味!😍
A4黑毛和牛肩胛

呢個套餐主打嘅嘢食,又點止以上嗰啲呢?😏海鮮拼盤亦都係令我有驚喜!🤣龍蝦真係超級超級新鮮,入邊仲有蝦膏㗎!😍龍蝦嘅肉質爽嫩彈滑,仲好鮮美!🥰
海鮮拼盤

火鍋配料選擇都唔少,不過一定唔可以錯過依度嘅新鮮鮑魚!😤鮑魚超新鮮,打卡嘅時候仲見到佢哋郁㗎!😏口感爽嫩又鮮甜,🤤即刻加單要多幾隻!🤭
鮑魚

另外冰豆腐同埋枝竹都係值得一嗌,😤兩款嘅豆製品都係打邊爐必備!🤓因為佢哋吸湯汁嘅能力真係好強,😎真係唔可以錯過!🥸
火鍋配料

雖然話係火鍋放題,但係都要注意營養均衡嘅!😂一人一個菜籃就可以做到營養均衡啦!😏非常清甜嘅蔬菜,用嚟解膩就啱晒!😍而且菜籃入邊嘅種類好多,🥰唔使驚單一嘅菜式食厭!😝
菜籃

飲品方面,就可以自己去拎,😋選擇都幾多,有罐裝同埋玻璃樽裝!無糖茶同埋汽水都好啱打邊爐!😎

結尾食返個3.6北海道牛乳奶凍🥰,就為成個火鍋放題畫上一個完美嘅句號喇!😋
3.6北海道牛乳奶凍

🌕最後MoonMoon真係好滿意依間私房菜嘅火鍋放題,質素真係好高!而且海鮮都係超級新鮮嘅!服務態度亦都好好,唔會有漏單嘅情況,上菜仲好有效率添!🌕
2023-04-02
火鍋配料
菜籃
3.6北海道牛乳奶凍
2023-04-02 46 浏览
一班人食放題就是最好不過了,今日我揀了這間私房茶火鍋,選擇多,質素也是👍🏻「大滿貫餐」先點了 「招牌麻辣雞煲」每件雞都是有豐富醬料,上台後煮至大慨10分鐘,香味噴出來,食得🥳 好入味雞件,我哋揀了bb辣,岩哂我口味,仲可加上配菜油炸鬼👍🏻「刺身拼盤」外貌好美觀,有牡丹蝦,三文魚,鮑魚,黃金魷魚,珍寶蟹柳,最欣賞就是牡丹蝦夠大隻🥰換個湯底食火鍋「花膠椰子雞煲」,有海底椰,花膠,材料十足😃 火鍋重點當然食肥牛,就是今日的主菜😎 先點了一盆 多款牛「安格斯牛小排」「手切牛頸脊」「極黑美國和牛」「澳洲草飼封門牛」數款不同口味,我最欣賞就是安格斯小牛排🥰 有牛味又不太重,油脂分布平均,口感👍🏻👍🏻「海鮮併盆」🤩一見到就閃閃眼,勁大隻龍蝦🦞,每人半邊😙 仲有生蠔,帶子,魚片,花甲,睇外貌已吸引了備註:🔺飲品區勁多飲品選擇🔺套餐任食,抵食🔺限時180分鐘

「大滿貫餐」

換個湯底食火鍋「花膠椰子雞煲」,有海底椰,花膠,材料十足😃

備註:
🔺飲品區勁多飲品選擇
🔺套餐任食,抵食
🔺限時180分鐘

2023-04-02 37 浏览
最近天氣乍暖還寒🌬️ 真係令我凍到飛起!所以決定今晚打邊爐食雞煲🍲呢間係任食的,岩哂身邊大食嘅朋友我哋今日就食呢個「大滿足餐」其實呢個餐已經非常豐富 有啲仲係任食唔嬲‼️原來仲有一個終極套餐 「大滿貫餐」呢個特別之處係所以野都係任食呢個「大滿貫餐」好岩全男班gathering🍲雞煲+ 🌶️麻辣鴨血毛血旺 + 打邊爐都係任食的‼️仲有🥩A4黑毛和牛肩胛,夾起其實都feel到肉質好軟滑加上濃郁嘅牛味實在難以抗拒,一塊接一塊係咁食呢度嘅牛真係好多款🐮 岩哂我哋呢班牛魔王~~⭐️本地手切牛頸脊⭐️澳洲草飼封門柳⭐️安格斯牛小排⭐️SRF極黑美國和牛⭐️美國極上牛肉呢度嘅放題真係非常豐富,有埋海鮮拼盤、刺身拼盤,今次難以一次過食勻咁多野下次要再嚟食埋酸菜魚🐟
最近天氣乍暖還寒🌬️ 真係令我凍到飛起!
所以決定今晚打邊爐食雞煲🍲
呢間係任食的,岩哂身邊大食嘅朋友

我哋今日就食呢個「大滿足餐」
其實呢個餐已經非常豐富
有啲仲係任食唔嬲‼️

原來仲有一個終極套餐 「大滿貫餐」
呢個特別之處係所以野都係任食

呢個「大滿貫餐」好岩全男班gathering

🍲雞煲+ 🌶️麻辣鴨血毛血旺 + 打邊爐都係任食的‼️

仲有🥩A4黑毛和牛肩胛,夾起其實都feel到肉質好軟滑

加上濃郁嘅牛味實在難以抗拒,一塊接一塊係咁食

呢度嘅牛真係好多款🐮 岩哂我哋呢班牛魔王~~
⭐️本地手切牛頸脊
⭐️澳洲草飼封門柳
⭐️安格斯牛小排
⭐️SRF極黑美國和牛
⭐️美國極上牛肉

呢度嘅放題真係非常豐富,
有埋海鮮拼盤、刺身拼盤,
今次難以一次過食勻咁多野

下次要再嚟食埋酸菜魚🐟
2023-03-27
2023-03-31 31 浏览
屋企人就快要移民啦臨別之前要同佢地食多啲地道食物所以早幾日我地一齊去左食呢度食物非常豐富,而且到處都放置左很多模型咁靚梗係既影張相先一開始先食小食小食有蜜糖核桃、泡菜、雞腳、豬膶和雲耳蜜糖核桃既味道好香甜,非常適合當作點心泡菜的酸味和辣味很刺激,好開胃雞腳同豬膶都醃得好入味最後是雲耳,爽口得黎帶有少少辣味,做前菜岩晒跟住就食刺身刺身都幾豐富, 入面包括有三文魚、大蝦、鮑魚和北寄貝刺身都幾新鮮, 大蝦肉質好彈牙而且味道都好鮮味雞煲之後就開始打邊爐啦呢度啲湯有幾款選擇我地揀左皮蛋芫荽湯, 可以順便清熱個湯底味道非常清甜佢連同海鮮拼盤一齊送上有龍蝦、帶子、生蠔、青口、龍躉肉配料方面我地點左午餐肉、西班牙豚肉、美國極尚牛肉、牛柏葉、鴨血、魚皮餃、響鈴吃到最後甜品,還送上牛奶布甸。這個布甸口感非常滑順,而且牛奶的味道非常濃郁,非常適合當作結尾。咁豐富配料加埋牛肉海鮮, 食飽夠晒有滿足感最後食完仲有牛奶布甸做甜品添
屋企人就快要移民啦
臨別之前要同佢地食多啲地道食物
所以早幾日我地一齊去左食
呢度食物非常豐富,而且到處都放置左很多模型
咁靚梗係既影張相先
一開始先食小食
小食有蜜糖核桃、泡菜、雞腳、豬膶和雲耳
蜜糖核桃既味道好香甜,非常適合當作點心
泡菜的酸味和辣味很刺激,好開胃
雞腳同豬膶都醃得好入味
最後是雲耳,爽口得黎帶有少少辣味,做前菜岩晒
跟住就食刺身
刺身都幾豐富, 入面包括有三文魚、大蝦、鮑魚和北寄貝
刺身都幾新鮮, 大蝦肉質好彈牙
而且味道都好鮮味

雞煲之後就開始打邊爐啦
呢度啲湯有幾款選擇
我地揀左皮蛋芫荽湯, 可以順便清熱
個湯底味道非常清甜
佢連同海鮮拼盤一齊送上
有龍蝦、帶子、生蠔、青口、龍躉肉

吃到最後甜品,還送上牛奶布甸。

咁豐富配料加埋牛肉海鮮, 食飽夠晒有滿足感

最後食完仲有牛奶布甸做甜品
2023-03-17
今天到新南苑品嚐了他們家的海鮮雞煲,不得不說,這道菜真的是獨具特色,讓人驚艷不已。雞煲裡面配上了龍蝦、鮑魚、蜆、帶子、魚片和蠔等豐富的海鮮,讓整道菜的口感更加豐富多彩。首先要說的就是他們家的龍蝦。龍蝦肉質鮮嫩,配上煲汁一起燉煮,口感更加鮮美。鮑魚、蜆、帶子、魚片和蠔也都非常鮮美,入口即化,讓人回味無窮。而且這道菜的湯汁也是經過多次熬煮而成,味道濃郁鮮美,讓人垂涎欲滴。除了海鮮之外,雞肉也是非常優秀的。雞肉口感柔軟嫩滑,非常入味,讓人吃得滿足。而且整道菜的份量也非常足,適合多人分享,讓人感到非常滿足。總體來說,新南苑的海鮮雞煲真的是非常值得一試的,尤其是對喜愛海鮮和雞肉的食客來說更是不能錯過的。整體來說,菜品份量十足,味道鮮美,值得推薦!👍👍(不是試食)

(不是試食)
2023-03-27 27 浏览
餐廳擺放多款Marvel Figure ,知道朋友係Marvel Fans ,帶他來看看,順便打個邊爐聚聚❤️。點了午市開心餐,頭盤三選一,選了金湯酸菜魚。酸菜魚大片冇骨,酸菜開胃醒神😬。開心餐包埋刺身拼盤和煙燻豬肝。刺身新鮮肥美,如果可以任食就更開心😝。蟲草花椰子花膠湯火鍋配料四十多款。包括肥牛、豚肉、脆骨腩、丸類、餃類、麵食等等。私心推介脆骨腩和牛骨清湯牛丸。脆骨腩爽口彈牙。牛丸滿滿肉汁。任食甜品牛乳奶凍飲品有水果茶和薏米水,清熱消滯❤️‍🔥。
蟲草花椰子花膠湯
任食甜品牛乳奶凍
飲品有水果茶和薏米水,清熱消滯❤️‍🔥。