2023-03-26 31 浏览
新南苑尖沙咀分店第一次食 不過以前都食過去灣仔分店(但呢間分店而家好似已經結業) 出名d料新鮮 呢到有幾個價位既火鍋任食套餐 我地就揀左中高價位既大滿貫任食套餐 可以任食好多種貴價食材 例如龍蝦 刺身 同和牛 亦當然唔小得雞煲火鍋任食啦一坐低其實會送上五個前菜 包括煙燻豬肝/焦糖合桃/白雲鳳爪/麻辣雲耳/韓國泡菜 焦糖合桃超好味夠甜夠脆好香口 白雲鳳爪辣辣地 而且無骨又彈牙 感覺好有骨膠原刺身拼盤 牡丹蝦超大隻 三文魚係腩位超肥美甘香 榮螺/鮑魚/北寄貝夠哂彈牙有口感 另外仲有蟹柳/八爪魚/劍魚腩食完刺身前菜同雞煲我地就開始打邊爐 海鮮拼盤超豐富 包括可以任食嘅龍蝦爽彈鮮甜 煮完啲肉仲係雪白色就知佢新鮮牛肉都有六種選擇 1. A4岩手縣黑毛和牛牛肩胛 2. 安格斯牛小排 3. 本地手切牛頸脊 4. 澳洲草飼封門柳 5. SRF極黑美國和牛 6. 美國極上牛肉 除左美國極上牛肉比較鞋口之外 其他牛都各有各好味 一d牛味重d 一d油脂味出d 一d有咬口d 整體來講係高質的 總有一種岩你口味我哋仲叫咗其他配料 例如皮蛋貢丸超彈牙幾好味 菜籃有齊蕃茄仔/芋頭/南瓜/金菇/菜心/生菜/冬菇 灌湯

食完刺身前菜同雞煲我地就開始打邊爐

我哋仲叫咗其他配料 例如皮蛋貢丸超彈牙幾好味 菜籃有齊蕃茄仔/芋頭/南瓜/金菇/菜心/生菜/冬菇 灌湯小籠包肉餡都幾美味 海蝦 鯇魚腩等等

另外餐廳出面有自助飲品區 除咗一般嘅罐裝飲品之外 亦有自家製嘅檸檬薏米水同埋山楂茶 而且仲有樽裝可口可樂添

最尾仲有甜品牛奶布甸送上 味道唔會太甜啱啱好 為呢一餐畫上完美句號
2023-03-26 22 浏览
收工同朋友諗住去尖沙咀飲番杯,,於是好友介紹去食番個雞煲。入座後再就選擇海鮮雞煲任食放題..首先來左個刺身拼盤,刺身拼盤用料上乘,大大隻甜蝦同帶子鮮甜味美,北寄貝新鮮肉厚彈牙..三文魚肥美甘香,佢地既刺身拼盤有鮑魚口感新鮮有咬口,而套餐有5款左酒小食,當中蝦多士炸得可口又唔油膩。之後就麻辣雞煲出場,雞煲配料十足而店員再加上油炸鬼炒伴顯得雞煲更加份外野味,雞煲內雞肉鮮嫩麻香十足非常好食。食完雞煲後就另撰湯底打邊爐,為左配合海鲜餐我地就揀左蟲草花耶子花膠湯,跟餐既手切本地牛頸脊肉質新鮮肥美入口有牛香。而海鲜拼盤食材相當有份量及質素新鮮唔係一搬貨色,青口烚熟後都唔會有韌既感覺,龍蝦新鮮美味,蠔同帶子仲有魚片都非常鮮味,呢個套餐仲十幾款其他配料非常豐富。離開時候發現午市推介都抵食,仲有已約定好姊妹下次放工先shopping再來食,因為呢度有貓頭鷹時間9:30後入座啱啱好又免加一,比晚市再平d好啱夜之一族黎食。
2023-03-26 26 浏览
早幾日同屋企人預早慶祝生日, 特登訂左位出去食飯, 去左依間專食火鍋雞煲既餐廳食晚飯, 老闆應該係Marvel fan, 醬料區旁邊有個玻璃櫃放滿左Iron Man嘅公仔模型有好幾款任食套餐選擇, 屋企人鍾意海鮮, 所以叫左海鮮餐, 入面有招牌麻辣雞煲任食, 麻辣鴨血毛血旺任食同金湯酸菜魚, 我地揀左麻辣雞煲叫左小辣食雞煲前先送上時令刺身拼盤, 冰鎮鮑魚同佐酒小食,刺身分別有牡丹蝦、三文魚、八爪魚、黃金魷魚、劍魚腩同蟹柳,都幾鮮甜,最正係個鮑魚,食落甜甜地,醃得好入味,爽彈得黎有咬口佐酒小食都相當吸睛又開胃,有凍鴨肝、泡菜、涼拌雲耳、蜜味腰果同鳳爪飲品係任飲, 可以自行出去雪櫃拎, 除左有樽裝汽水同果汁、茶之外, 仲有自家製冷泡茶、水果茶等等食完刺身同小食, 就輪到雞煲出場, 一煲大約有半隻雞份量, 雞肉食落軟熟又惹味, 帶小小辣味同夾雜洋蔥蒜頭更加香, 食哂可以再叫店員添雞, 食到差唔多就留肚食海鮮打邊爐啦終於到海鮮拼盤主角出場, 拼盤有龍蝦、青口、生蠔、帶子同鯇魚片, 不得不讚龍蝦好新鮮, 肉質爽彈鮮甜,都算幾好隻, 超正呢! 食完依盤海鮮之後, 海蝦、脆鯇片同龍躉片都係任叫任食,

終於到海鮮拼盤主角出場, 拼盤有龍蝦、青口、生蠔、帶子同鯇魚片, 不得不讚龍蝦好新鮮, 肉質爽彈鮮甜,都算幾好隻, 超正呢! 食完依盤海鮮之後, 海蝦、脆鯇片同龍躉片都係任叫任食, 而湯底就揀左椰子雞湯底

除左海鮮, 仲送左一碟本地手切牛頸脊, 2-4位送一碟, 5-8位送兩碟, 如此類推。灼大約30秒就食得, 牛味相當濃郁, 厚薄適中, 食落啖啖肉

另外仲有三十幾款火鍋配料任食, 有西班牙豚肉粒、酒釀雞件、美國極上牛肉、灌湯小罐包、台灣鴨血同丸類等等, 配料都係我鍾意食嘅野, 仲要叫一份嘅份量都幾多, 真係食到咁上下先再落單都未遲

最後食埋杯3.6北海道牛乳奶凍, 奶味香濃又唔會太甜, 唔夠喉仲可以再叫

整體來講, 餐廳座位寬敞舒適, 醬料區同周圍都好乾淨, 店員友善有效率, 180分鐘任食黎講好夠時間, 又唔洗食到趕頭趕命, 值回票價! 貓頭鷹時間9:30後入座再平啲免加一😯午市都有開心餐任食餐好抵食, 下次再黎🫶🏻
庆祝纪念
生日
2023-03-24 21 浏览
很久沒有和爸爸媽媽去尖沙咀行街了,難得今日去尖沙咀,當然要食餐好啦🤭今晚就揀去食新南苑私房菜的任食放題火鍋啦😋任食就適合我地一家人喇!因為個個都好食得,可以瘋狂食🤣🤣美食推介:海鮮餐💛刺身:有鮑魚、三文魚、北寄貝等等。非常新鮮👍🏻💛佐酒小食:有5款,最欣賞就係核桃👍🏻甜甜脆脆😋💛雞煲:選了少辣非常野味,仲食了兩轉添🤭💛湯底:花膠椰子湯,清清甜甜👍🏻💛海鮮盆:新鮮龍蝦、蠔🦪、帶子、魚、青口,龍蝦🦞非常出色👍🏻鮮甜彈牙👍🏻👍🏻💛本地手切牛頸脊:牛味濃,非常之肉嫩👍🏻💛火鍋材料丸類餃子:餃子皮薄餡靚,貢丸爽口,鴨血口感軟彈,而且有好多款式材料都好新鮮👍🏻蔬菜盆有什菇、幾款菜類🥬💛奶凍:可以任食🤭香滑不太甜。💛飲品:自家製水果茶、薏米水、各款汽水茶飲都有,最喜歡就是玻璃樽的可樂,打邊爐配可樂爽呀👍🏻餐廳📍新南苑私房菜 (尖沙咀)📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖*任飲任食價錢抵食👍🏻*食物質素好👍🏻*店員服務態度友善👍🏻👍🏻👍🏻

美食推介:海鮮餐
💛刺身:有鮑魚、三文魚、北寄貝等等。非常新鮮👍🏻

💛佐酒小食:有5款,最欣賞就係核桃👍🏻甜甜脆脆😋

💛雞煲:選了少辣非常野味,仲食了兩轉添🤭

💛湯底:花膠椰子湯,清清甜甜👍🏻

💛本地手切牛頸脊:牛味濃,非常之肉嫩👍🏻

💛奶凍:可以任食🤭香滑不太甜。

餐廳
📍新南苑私房菜 (尖沙咀)
📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

*任飲任食價錢抵食👍🏻
*食物質素好👍🏻
*店員服務態度友善👍🏻👍🏻👍🏻
2023-03-19
2023-03-24 30 浏览
今晚去了尖沙咀一間特色私房菜,內裏的佈置很特別,有很多marvel 的模型,分別放在幾個櫃內,令人有很多電影的回憶。這裡以套餐為主,有刺身,雞煲和火鍋放題共冶一爐,所以是相當豐富的。我地4個人叫了個大滿貫套餐。先來刺身盤有三文魚,生蝦,赤背和八爪魚等,刺身很新鮮,生蝦很大隻鮮甜。食完刺身來一個雞煲,煮得熱騰騰的,有很多薑蔥配,香氣四溢。雞肉亦十分嫩滑,食完雞煲就是正題了。我們選了蟲草花花膠雞湯底,先飲一碗十分清甜。首先來了一大盤海鮮鍋,有2隻龍蝦,生蠔,帶子,大蜆和脆肉鯇魚片。海鮮新鮮,龍蝦肉爽口彈牙,肉質爽甜,另有一碟黑毛和牛肩胛,肥瘦均勻,看似雪花,入口即溶。另一大盤是肉類,分別有極黑美國和牛,美國極上牛肉,安格斯牛小排,本地手切牛和澳洲飼封門柳,可以嘗到不同牛的口感和濃味。食了這些已飽了9成。另有菜盤,還有其他如丸類和麵等都可以任點。飲品有飲料櫃自取,除了有自製果茶和汽水外,很多客人取樽裝零糖可樂,因很少地方有的,真是十分豐富的一餐,最正是有180分鐘,可以慢慢食暢談。

這裡以套餐為主,有刺身雞煲火鍋放題共冶一爐,所以是相當豐富的。

2023-03-21
2023-03-24 16 浏览
冇諗過呢度有咁多Marvel figure 😍😍😍我自己都係Marvel迷嚟~睇到哇哇聲!喺度食嘢勁開心(*´▽`*)ノ我哋叫咗個牛牛餐~三百幾蚊一個人,超級豐富!!首先上枱嘅係四碟開胃菜~有泡菜、酸辣黑木耳、酸辣無骨鳳爪、甜味合桃,黑木耳同無骨鳳爪超好食!!跟住就上刺身拼盤~全部刺身都好新鮮肥美,而鮑魚就係當中最最最好食嘅刺身!完全冇諗過佢會係咁軟嫩,輕輕一咬就已經可以咬開,仲要勁鮮甜!雞煲上咗枱後要再煮一陣先食,煮熟晒之後就可以加油炸鬼入去,想講加咗油炸鬼之後真係不得了!個油炸鬼會吸咗雞煲嘅惹味醬汁,但咬落口仍然會係脆口!勁好食呀( ˘꒳​˘ )食完雞煲後就可以㨂湯底食牛牛拼盤~我偷聽到隔離枱推薦虫草花海底椰花膠湯,所以我哋都跟住嗌😆結果同啲牛勁夾!咁多款牛入面,我自己最鍾意極黑美國和牛同手切牛肩脊!牛味最香濃、口感最好!呢度嘅嘢飲係任飲嘅~勁驚喜發現居然有玻璃樽嘅可樂!!!仲有自製花果茶同埋檸檬薏米水!超級有誠意!!!甜品係北海道牛乳奶凍,好香好滑超好食(っ˘꒳˘c)仲要係可以任食架!!!!呢餐$398一個人真係性價比勁高!但原來我哋遲多一個鐘(21:30)入座,就可以以$338

冇諗過呢度有咁多Marvel figure 😍😍😍
我自己都係Marvel迷嚟~
睇到哇哇聲!
喺度食嘢勁開心(*´▽`*)ノ

我哋叫咗個牛牛餐~
三百幾蚊一個人,超級豐富!!
首先上枱嘅係四碟開胃菜~
有泡菜、酸辣黑木耳、酸辣無骨鳳爪、甜味合桃,
黑木耳同無骨鳳爪超好食!!

跟住就上刺身拼盤~
全部刺身都好新鮮肥美,
而鮑魚就係當中最最最好食嘅刺身
完全冇諗過佢會係咁軟嫩,
輕輕一咬就已經可以咬開,
仲要勁鮮甜!

雞煲上咗枱後要再煮一陣先食,
煮熟晒之後就可以加油炸鬼入去,
想講加咗油炸鬼之後真係不得了!
個油炸鬼會吸咗雞煲嘅惹味醬汁,
但咬落口仍然會係脆口!
勁好食呀( ˘꒳​˘ )

食完雞煲後就可以㨂湯底食牛牛拼盤~
我偷聽到隔離枱推薦虫草花海底椰花膠湯,
所以我哋都跟住嗌😆
結果同啲牛勁夾!
咁多款牛入面,
我自己最鍾意極黑美國和牛同手切牛肩脊!
牛味最香濃、口感最好!

呢度嘅嘢飲係任飲嘅~
勁驚喜發現居然有玻璃樽嘅可樂!!!
仲有自製花果茶同埋檸檬薏米水!
超級有誠意!!!

甜品係北海道牛乳奶凍,
好香好滑超好食(っ˘꒳˘c)
仲要係可以任食架!!!!

呢餐$398一個人真係性價比勁高!
但原來我哋遲多一個鐘(21:30)入座,
就可以以$338免加一任食,
比我哋晚市時間平$60一個人架~
跟手再發現原來午市有$208開心餐任食,
抵到咁!
下次要午市嚟先得( ᐛ )و
2023-03-24 14 浏览
🔹️新南苑私房菜🔹️同朋友太耐無見搵個寬闊既地方傾下近況,到新南苑私房菜選擇左個簡單既開心套餐 $208,有雞煲刺身仲有得打邊爐,每個坐位附近都有一台電話,想睇咩都有,位置又寬闊,又可以慢慢食,仲有樽裝可樂任飲真係岩晒我雞煲半隻(小辣)雞煲有得選擇辣度,我就揀左小辣,下一次可以選擇再辣啲,職員話可煮大約八分鐘就可以進食,附送油炸鬼,可單食脆卜卜口感,可放入雞煲內煮一會,更加索味好食刺身拼盤有牡丹蝦、帶子、北寄貝、油甘魚、三文魚、芥末八爪魚刺身,全部刺身都新鮮,特別係油甘魚、三文魚肥美好食椰子花膠雞湯底打邊爐天氣轉清涼,特別想喝啖熱湯,選擇左椰子花膠雞湯底,湯底清甜,再放入你選擇既打邊爐材料入去,有牛肉、小籠包、脆魚腩、魷魚、鴨血、牛柏葉、餃子、腸仔、蔬菜籃,同朋友睇住電視打邊爐
🔹️新南苑私房菜🔹️

雞煲半隻(小辣)

椰子花膠雞湯底打邊爐

2023-03-23 60 浏览
   约埋幾個兄弟打邊爐吹吹水,在尖沙咀「新南苑私房菜」,尖沙咀店未去過聞說"好正"!好期待!入到店内好有新鲜感裝飾特别好多 Iron Man,地方都好舒服。小食有,韓式泡菜,凉伴雲耳,合桃、麻辣,麻辣雞脚, 煙燻豬肝。食住小食點菜多個套餐放题提供選擇..多種收費分有早鳥及深宵時段及不同套餐收費等。我們點了大满貫餐,鲜味放题 798/位内容相當豐富 ! 任食招牌雞煲、刺身拼盤、海鲜拼盤、火锅配料任點任食。先上招牌麻辣雞煲麻辣惹味配有油炸鬼增添香脆口感。刺身拼盆非常新鲜!蝦好大隻鲜甜嫩滑、鱼生肥美、鮑鱼和魷魚鮮味!有多款湯底可揀選,揀了南瓜公仔湯好得意!有8款湯底可選、還有特別加138元的「酸菜魚湯底」和加168元的「鲜茄龍蝦湯底」等。時令海鲜拼盆  (每位五款  )生蠔,龍蝦、鳝片,鲩魚片、帶子等。非常新鲜!好高質! 尤其龍蝦肉質彈牙有糕。A4 岩手縣黑毛和牛 肩胛肉味濃厚,有油脂香。任食~ 安格斯牛小排, 手切牛頸脊, 極黑美國和牛, 美國極上牛肉 ,澳洲草飼封門柳等。每種肉都鮮甜,牛小排有口感,牛頸脊灼耐了火也不靭口,好吃到不停口好滿足!還有其他火鍋配料任點…湯底濃郁好鲜甜!任飲各
食住小食點菜
多個套餐放题提供選擇..
多種收費分有早鳥及深宵時段及不同套餐收費等。
我們點了大满貫餐,鲜味放题 798/位
内容相當豐富 ! 任食招牌雞煲刺身拼盤、海鲜拼盤、火锅配料任點任食。
先上招牌麻辣雞煲

麻辣惹味配有油炸鬼增添香脆口感。

刺身拼盆非常新鲜!
蝦好大隻鲜甜嫩滑、鱼生肥美、鮑鱼和魷魚鮮味!
有多款湯底可揀選,揀了南瓜公仔湯好得意!
時令海鲜拼盆  (每位五款  )

生蠔,龍蝦、鳝片,鲩魚片、帶子等。
非常新鲜!好高質! 尤其龍蝦肉質彈牙有糕。
A4 岩手縣黑毛和牛 肩胛
肉味濃厚,有油脂香。
任食~
A4和牛及牛肉拼盤
還有其他火鍋配料任點…

時令海鲜拼盤
湯底濃郁好鲜甜!
A4黑毛和牛牛肩胛
任飲各款汽水/自家製冷泡茶/薏米水/五花茶等。
甜品~
北海道3.6牛奶布甸
奶味濃郁絲般幼滑又不太甜.好味!
整體真係好满意!果然名不虛傳!
料正新鲜!地方好坐、服務好!
2023-03-16
時令海鲜拼盤
A4黑毛和牛牛肩胛
  • 招牌雞煲
2023-03-23 19 浏览
係口罩令解除前,日夜天氣溫差都幾大,入夜著少件都會凍親嘅我,決定同朋友一齊去尖沙咀依間火鍋放題度暖暖身,唔好打邊爐嘅我介紹得嘅火鍋點都唔會差,淨係間舖頭嘅排面已經好勁,一眼入去就會見到有好多美漫Figur。打開餐牌,裏面有好多唔同套餐可以揀,今次我哋就食每人$388嘅牛牛餐,夜晚 930pm後,仲有免加一,不過餓餓的我就等唔到咁耐了。除咗有3款餐前小食俾大家開開胃,首先打頭陣就係刺身拼盤,有三文魚、鮑片、鮑魚、帶子裙邊等等,每一款都好鮮甜美味。正式打邊爐之前,有幾款唔同嘅食物俾大家揀,而我哋就揀咗毛血旺,始終天氣凍梗係要食啲辣嘢暖暖個胃先啦!看血旺相當足料,話哂都係四川菜,味道一定有返咁上下水準,夠麻夠辣,食到停唔到口食完之就正式開始打邊爐啦,依個餐抵食在未到開始打邊爐就已經有3-4成飽,店員見食到差唔多,就會換成打邊爐嘅沙嗲湯煲,當然湯底就唔止一款嘅,而且相當香味同味道相當濃郁。依個餐有幾款肉類係任食嘅,其中個人最推薦係封門柳,因為佢肉質好、肉味濃,真係食多幾碟都唔怕。其他嘅任食餐牌,分別仲有冰豆腐、芋絲、小籠包(依家連小籠包都可以用嚟打邊爐,第一次見)炸鮮奶等等。

2023-02-21
2023-03-23 58 浏览
💛好味指數:4.3/5💛💜回頭指數:4.3/5💜餐廳擺放大量Marvel擺設同模型,相信老細一定係Marvel迷🤭啲模型太靚,忍唔住行咗一圈欣賞下🤣✅開心餐$208開心餐食物種類多元化,火鍋、刺身、雞煲乜都有🍲🔸雞煲、毛血旺、酸菜魚三揀一揀咗招牌麻辣雞煲,選咗嘅BB辣,雞肉份量多又入味🐔🔸刺身拼盤係部刺身船,擺盤精美🔸南瓜公仔蜆湯湯底見到人地介紹呢度嘅湯底好得意,我梗係最想要熊啤啤🐻不過有minion都好得意😍連攬住隻熊仔都睇得清楚好細緻‼️‼️而且勁大隻,打卡💯Minion係南瓜蓉黎🎃咁樣整真係好有特色😝🔸配料有30-40款配料選擇,選擇無一般放題咁多,但都夠食,推薦墨汁墨魚丸🦑✅飲品有10幾款飲品,其中比較特別嘅係有熊仔樽裝水果茶,啱我可以打卡🐻🐻另外有樽裝可樂,仲有無糖版,唔係度度有😆朋友係可樂Fans表示好開心😙🐻總結幾有特色嘅餐廳,好似去咗Marvel展覽館🤣呢度仲有獨立房間,私隱度好高,可以一大班朋友食飯📍 新南苑私房菜 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
💛好味指數:4.3/5💛
💜回頭指數:4.3/5💜

✅開心餐$208
開心餐食物種類多元化,火鍋刺身雞煲乜都有🍲
🔸雞煲、毛血旺、酸菜魚三揀一
揀咗招牌麻辣雞煲,選咗嘅BB辣,雞肉份量多又入味🐔

🔸刺身拼盤
係部刺身船,擺盤精美

🔸南瓜公仔蜆湯湯底

🔸配料

✅飲品

🐻總結

📍 新南苑私房菜 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
2023-03-22 30 浏览
朋友聚會大吃一頓非常開心朋友推介大滿貫餐,任食麻辣雞煲、麻辣鴨血煲或酸菜魚其中一款。雞煲熱辣辣,越炒越香,🐓嫩滑,好食到唔停得口雖然是中式酒樓,但原來有刺身食,仲要高水準👍🏻👍🏻上枱即打卡,三文魚厚切,鮑魚和大蝦巨形,北寄貝和帶子鮮味🎉🎉侍應推介南瓜湯,個造型攪笑得意,頭炮海鮮拼盤,龍蝦、青口、生蠔帶子全部新鮮💯我最喜愛吃牛肉,美國極上牛肉、極黑美國和牛、牛頸脊、草飼封門柳、安格斯牛小排、A4 黑毛和牛肩胛簡簡直是世一,大🈵️足其他火鍋材料和飲品也不少,好多選擇今餐完全飽到震,還要高質👍🏻👍🏻
朋友聚會大吃一頓非常開心

侍應推介南瓜湯,個造型攪笑得意,頭炮
海鮮拼盤,龍蝦、青口、生蠔帶子全部新鮮💯

其他火鍋材料和飲品也不少,好多選擇

今餐完全飽到震,還要高質👍🏻👍🏻
2023-03-20 77 浏览
今晚難得約到這位有家庭朋友吃飯,就想那兒吃,見到介紹私房菜館,平時少吃,就選了這間地點方便,到達,環境不錯,看了一會餐牌點了煙燻豬肝濃郁煙燻同豬肝香味,薄薄一片,入口軟軟綿綿,口感特別麻辣雞煲半隻份量適中,叫了微辣,每件雞肉爽口嫩滑,微微麻辣香雞味,好開胃刺身拼盤蝦/鮑魚/螺片/北奇貝/八爪魚片每款厚身,爽口彈牙,重海水味,特别鮮海鮮甜味自家制意米水/冷泡茶大樽,樽入面好多意米,好香意米味,清清甜甜,冷泡茶,好清香茶味,甜度剛剛好湯底公仔南瓜湯少有,中間位放了隻南瓜雕成熊造型公仔,南瓜味濃香A4岩手縣黑毛和牛肩胛好重肉香味,有厚度同結實,特有口感A4和牛及牛肉拼盤SRF 極黑美國和牛/美國極上牛肉/本地手切頸脊/安格斯牛小排/澳洲草飼封門柳每款牛肉,片片都有厚同薄的,厚的好有厚感到,薄的真薄薄一片,入口極嫩滑同香牛味時令海鮮拼盤  (五款)青口同龍蝦大隻,特重鮮海水鮮甜蝦味同青口味,蝦肉同青口厚身,特爽滑彈牙,魚片鮮魚甜味玻璃樽裝可口可樂好少火鍋店有,強有氣可口可樂味青口/海蝦/龍躉片/脆鯇片/馬刀魚/鮑魚/帆立貝每款海鮮爽滑彈牙,好有鮮海水鮮甜味,每款魚片晶螢透徹,好滑身同鮮海水鮮魚
煙燻豬肝
濃郁煙燻同豬肝香味,薄薄一片,入口軟軟綿綿,口感特別
蝦/鮑魚/螺片/北奇貝/八爪魚片
每款厚身,爽口彈牙,重海水味,特别鮮海鮮甜味
刺身拼盤 蝦/鮑魚/螺片/北奇貝/八爪魚片
湯底
公仔南瓜湯
少有,中間位放了隻南瓜雕成熊造型公仔,南瓜味濃香
湯底 公仔南瓜湯
A4岩手縣黑毛和牛肩胛
好重肉香味,有厚度同結實,特有口感
A4和牛及牛肉拼盤
A4和牛及牛肉拼盤 SRF 極黑美國和牛/美國極上牛肉/本地手切頸脊/安格斯牛小排/澳洲草飼封門柳
時令海鮮拼盤  (五款)
時令海鮮拼盤 (五款)
玻璃樽裝可口可樂
好少火鍋店有,強有氣可口可樂味
青口/海蝦/龍躉片/脆鯇片/馬刀魚/鮑魚/帆立貝
每款海鮮爽滑彈牙,好有鮮海水鮮甜味,每款魚片晶螢透徹,好滑身同鮮海水鮮魚甜味
水魷/薑汁皮蛋貢丸/鴨血/黑椒豬肉腸
濃魷魚香味,少有,咬一口薑汁流出來,重薑汁同皮蛋香味,嫩滑彈牙,鴨血彈滑,入口軟軟硬硬,腸好有豬肉同黑椒香味
墨汁墨魚丸/鮮蝦雲吞/響鈴
每款大粒,爽滑彈口,墨魚丸有香濃墨汁味,雲吞蝦鮮香蝦味,響鈴,軟霖脆皮
刀削麵
麵身濶濶同少少厚身,嫩滑爽,口感特別
3.6 北海道牛乳奶凍
重牛奶香味,奶身好嫩滑
菜藍
每棵大塊翠綠,好新鮮鮮菜味,唰唰脆
2023-03-08
刺身拼盤 蝦/鮑魚/螺片/北奇貝/八爪魚片
湯底 公仔南瓜湯
A4岩手縣黑毛和牛肩胛
時令海鮮拼盤 (五款)
2023-03-20 15 浏览
今晚約咗幾個朋友喺尖沙咀行街 傾吓行吓大家都想食雞煲 又想食刺身 另外有個朋友又想打邊爐 咁我哋上OpenRice search一下 見到附近有間新開嘅餐廳叫做(新南苑私房菜)集合幾樣野於一身 又見新開座位都幾靚幾乾淨 咁即管上去試吓啦 上到去萬昌廣場2樓 一行四人 入到去侍應叫我哋坐卡位 嗰餐包括有任食嘅雞煲 ✨🥢同埋一盤嘅刺身✨之後再包埋任食打邊爐1️⃣講吓個雞煲先 佢可以揀辣到嘅 我哋晏咗BB辣 好香 啲雞好嫩滑 🐥2️⃣之後再有刺身 刺身有三文魚 鮑魚 赤海蝦 蟹柳 八爪魚 劍魚腩 北寄貝 好新鮮好大片3️⃣任食打邊爐🍲我哋湯底揀咗個南瓜公仔蜆湯 呢個放閃一流 個湯係用一個啤啤熊嘅公仔 🧸打邊爐包括有每人一邊嘅新鮮龍蝦 🦞(龍蝦好新鮮好大隻)好大隻嘅帶子 青口 新鮮魚 (呢個係一次性)另外仲可以任點丸数 魚数 蔬菜類 最後仲有個甜品 喺呢度食嘢一次滿足晒三個願望 今晚又係飽住個肚走
上到去萬昌廣場2樓 一行四人 入到去侍應叫我哋坐卡位

2023-03-08
  • 雞煲
  • 南瓜公仔蜆湯
2023-03-16 40 浏览
我男朋友鍾意食雞煲同打邊爐, 於是帶咗佢嚟呢間餐廳試下佢嘅海鮮餐。由於呢間尖沙咀分店係新開張, 所以環境相當乾淨企理。座位非常闊落,坐得幾舒服。一入門口就見到擺放咗好多Iron Man嘅figures,相當吸睛。我哋一開始先食小食,刺身拼盤同雞煲。呢個刺身拼盤相當吸引😍, 有鮮蝦,多款刺身同鮑魚。刺身食落好新鮮,鮑魚亦非常彈牙。本人平時好少食雞煲,因為覺得肥膩,但係呢個雞煲好香噴噴,唔油膩之余,雞肉非常嫩口,完全冇雪味。食完刺身同雞煲,我哋就開始打邊爐,食海鮮拼盤。湯底有好多唔同選擇, 一共有10款特色湯底。 由於本人好注重養生,所以就選擇咗呢個蟲草花椰子花膠湯。個湯底好足料, 清清地飲落好舒服。成個餐個重點就係牛頸脊,本人極力推介😋! 佢個牛頸脊油花均勻,肉質嫩滑,而且牛味濃郁。我男朋友一向對於牛肉嘅要求好高,佢都話呢個牛頸脊好好食。龍蝦好大隻,彈牙可口! 除此以外,我哋仲食咗龍躉片,墨汁墨魚丸,肥牛,響鈴等等。食完超級飽,但係好滿足。😊打邊爐當然要有飲品啦,除咗有各式各樣嘅汽水同紙包飲品之外,仲有自家製飲品,好似有冷泡茶,水果茶,五花茶。呢個水果茶熊仔樽嘅設計十分可愛🥰!個甜品係北

食完刺身雞煲,我哋就開始打邊爐,食海鮮拼盤。湯底有好多唔同選擇, 一共有10款特色湯底。 由於本人好注重養生,所以就選擇咗呢個蟲草花椰子花膠湯。個湯底好足料, 清清地飲落好舒服。

打邊爐當然要有飲品啦,除咗有各式各樣嘅汽水同紙包飲品之外,仲有自家製飲品,好似有冷泡茶,水果茶,五花茶。呢個水果茶熊仔樽嘅設計十分可愛🥰!個甜品係北海道牛乳奶凍,正👍🏻!
今次係晚餐去食,睇完menu先發覺原來lunch 好抵,只係$208 就可以任食,如果9:30pm 入座都開心,$338又唔加一, 比晚市更happy。
2023-03-16 985 浏览
      大哥生日!一家四口齊齊到尖沙咀"新南苑火鍋,雞煲,刺身私房菜"打邊爐慶祝!火鍋,是大哥的至愛,當然不可以 其求的選擇一間!朋友推介了這間試過讚好不絕的"新南苑"給我們,淨看招牌都知是食好嘢的!來到最 耀眼的是火鍋店老板展示的珍藏~鐵甲人!火鍋店光亮整潔,窗旁卡位寬敞每卡位都設有電視 螢幕,邊食邊睇波相當暢快!我們翻看Menu ……很多選擇有不同套餐組合;海鮮餐放題,滿足餐放題不同時段收費由$438~468,日本A4和牛鮮味放題由$298~338,大滿貫鮮味放題$798,牛牛餐放題$298~$338……等。牛魔家族今晚要吃得好食得精的,於是揀了這個有份量的大滿貫$798/ 位 ,180分鍾任食放題套餐。前菜小食四款~麻辣雞脚,凉伴雲耳,泡菜,虎珀合桃。套餐內三選一任食招牌麻辣雞煲~選了少辣,麻辣得恰得好處!香氣樸鼻!雞件嫩滑味道好!加上油炸鬼又香又脆。還有另一小食~煙燻 豬肝,入味口感柔軟甘香。任食時令刺身拼盤新鮮!有水準!鮮甜赤蝦大大隻,腩位三文魚肥美,北奇貝,八爪魚,蟹栁,白肉魚生,冰鎮鮑魚等。在八款湯底中選了人氣的 ~南瓜公仔蜆湯這個湯底相當有特色,南瓜茸雪成不同款式
      大哥生日!一家四口齊齊到尖沙咀"新南苑火鍋雞煲刺身私房菜"打邊爐慶祝!
來到最 耀眼的是火鍋店老板展示的珍藏~鐵甲人!

我們翻看Menu ……
很多選擇有不同套餐組合;

前菜小食四款~
麻辣雞脚,凉伴雲耳,泡菜,虎珀合桃。
套餐內三選一任食招牌麻辣雞煲~
選了少辣,麻辣得恰得好處!
香氣樸鼻!雞件嫩滑味道好!
雞煲

加上油炸鬼又香又脆。
還有另一小食~
煙燻 豬肝,入味口感柔軟甘香。
任食時令刺身拼盤
新鮮!有水準!
刺身拼盤

在八款湯底中選了人氣的 ~
南瓜公仔蜆湯

這個湯底相當有特色,南瓜茸雪成不同款式冰公仔,湯底清甜公仔溶化後海鮮和肉類的精華盡在鍋底、鮮甜到不得了!
再注入南瓜湯

瞄頭十足的海鮮盆~
每款海鮮都好新鮮!隻隻龍蝦肉質飽滿!
牛肉更無械可擊!
多款牛肉吃完一碟又一碟吃個痛快!真是滋味無窮!
A4 岩手県黑毛和牛肩胛
肉質軟嫩油花細緻入口油脂滲出滿口甘香。
黑毛和牛肩胛

任食澳洲草飼封門柳,SRF極黑美國和牛,美國極上牛肉,安格斯牛小排,手切牛頸脊等。
每款都各有韻味很有質素!牛味濃濃又嫩滑!
一家牛魔海鮮、牛肉大快朵頤一頓!

龍蝦肉質爽彈!

飽到吃不下其他配料了……
海蝦,龍躉肉……
人人捧住腹大叫滿足!

多款飲品任飲,自家制花茶,檸檬薏水,樽裝可樂……等。
甜品
3.6北海道牛奶凍又香又滑!

很滿意!是間高質海鮮,刺身火鍋店!
想食靚嘢勿錯過這家 * 新南苑 *!
2023-03-13
雞煲
黑毛和牛肩胛
  • A4岩手縣黑毛和牛肩胛, 澳洲草飼封門柳、 SRF擊黑美國和牛
  • 美國極上牛肉,安格斯牛小排, 手切牛頸脊