2017-05-27
大型商場做緊感謝祭優惠,打算係銅鑼灣食完飯去shopping,朋友推薦去呢間心之食堂食其實似樓上cafe多過食日本料理裝修都係cafe風格,播住音樂,座位空間又大,好岩同朋友傾計餐牌選擇幾多,主食、燒物、小食都有,最特別梗係創意料理鵝肝加帶子幾有新意,加埋減輕左鵝肝嘅油膩,帶子亦都鮮甜雞軟骨係碎肉加骨,軟骨口感稍為唔突出,不過係幾好嘅餐前小食選擇,唔油膩幾欣賞呢度嘅創意料理,魚生新鮮,新配搭味道意想唔到咁夾難怪叫彩虹卷,顏色好靚!有樣之餘味道同樣新鮮,中間嘅炸蝦應該係新鮮炸起,好香脆超推薦吉列牛,炸得酥脆之餘入面嘅肉質唔會過硬,更加食到肉汁,加埋醬汁食好正原條鰻魚感覺好誘人,鰻魚幾肥美,有烤過嘅香味,而且份量好大,同朋友share都差少少食唔哂><店家做緊優惠,like fan page 有啤酒送,啤酒配小食岩岩好似樓上cafe嘅小小日式料理店,店家自創嘅料理幾有特式,製作有心思,好岩同朋友上去傾計兼開餐!
其實似樓上cafe多過食日本料理
餐牌選擇幾多,主食、燒物、小食都有,最特別梗係創意料理
邪惡包
鵝肝加帶子幾有新意,加埋減輕左鵝肝嘅油膩,帶子亦都鮮甜
炸雞肉軟骨粒
三文魚串、黑松露帆立貝串
幾欣賞呢度嘅創意料理,魚生新鮮,新配搭味道意想唔到咁夾
彩虹卷
吉列牛粒