铜锣湾楼上嘅恬静居酒屋~ 😉 空间唔太大但系一个温馨嘅小地方同朋友叙吓旧🍵 友人 B同我本来仲谂住食完居酒屋嘅的式小食去第二度再战,但其实就算唔叫主食佢地嘅嘢食都比想像中饱肚😂,推荐👉🏻玉子烧,👉🏻秋葵刺身沙律,同埋👉🏻铁板烧类小菜。 ⁣⁣秋葵海鲜沙律 🥗 ($88)⁣石板烧同串烧都真系比较重口味,所以嗌番嗰沙律就可以中和番好多。秋葵配刺身呢个组合未见过,原来都几夹~ 秋葵滑溜嘅口感令嗰沙律更加容易入口,有一种入口即溶嘅错觉 ⁣心之蛋卷 🍳 ($88)蛋卷系佢哋嘅名物,外表趣致走玩味路线,玉子非常饱满,入面唔会过熟,热溶芝士烘住中间保持到湿润。两个人 Share 份量啱啱好,佢嘅厚度亦都非常足量 ⁣石板黑松露牛油带子 🙇🏻‍♀️ ($88)⁣带子我就唔太食到黑松露味,但都烤得非常入味。佢呢种牛油香得嚟其实唔太油腻。 ⁣香葱石板牛舌 👅 ($88)⁣牛舌偏咸,烧汁味浓。不过日本传统嘅烧烤其实都真系比较重口味。份量都几多,牛舌系条状上嘅,方便分享。嗰人觉得呢个其实可以配饭食 ⁣油甘鱼刺身 🐟 (4切)⁣刺身其实系第一道嚟嘅嘢食,够冻,厚切,亦都新鲜,都吾错 ⁣京葱鸡肉串 🍖 ($40/两串)

秋葵海鲜沙律 🥗 ($88)⁣
秋葵海鲜沙律

心之蛋卷 🍳 ($88)

石板黑松露牛油带子 🙇🏻‍♀️ ($88)⁣
石板黑松露牛油带子

香葱石板牛舌 👅 ($88)⁣
香葱石板牛舌

油甘鱼刺身 🐟 (4切)⁣
刺身其实系第一道嚟嘅嘢食,够冻,厚切,亦都新鲜,都吾错 ⁣
油甘鱼刺身

京葱鸡肉串 🍖 ($40/两串)⁣
唔推荐呢个串烧,鸡肉虽然大块,但overcook唔嫩滑⁣
京葱鸡肉串

秋葵海鲜沙律
石板黑松露牛油带子
香葱石板牛舌
油甘鱼刺身
  • 秋葵刺身沙律
  • 心の蛋卷
2021-04-29 1875 浏览
还记得去年风靡全球的「集合啦!动物森友会」Switch游戏吗?极爱动物和模拟经营游戏的笔者简直是着了魔,只是短短的一个月,游玩时数已达数百......除了自己的村民,其中一个NPC人物「阿獭」亦颇得笔者的欢心,笔者更每天努力捕获美味的帆立贝赠牠😂。位於铜锣湾横街窄巷的「心之食堂」亦用心为每一位「阿獭」提供厚切刺身和各款日式料理,让大家嚐到大海和日本的味道。环境:✨小店装潢简洁清静,能看到礼顿中心一带的景色。服务:✨职员友好亲切,上菜速度快。✨客人可用自己的手提电话登入点菜系统,环保方便。食物:🐟 三文鱼腩 ($58)及 🐚 帆立贝 ($38)✨两款刺身同放在小木椅子上,可爱特别。✨三文鱼腩全都是厚切,滑而肥美,纹理清晰可见。✨帆立贝味道纯净甘甜,夹上青瓜片後口感多了一份清爽。🪨 原条鳗鱼石锅饭 ($118)✨图片可见原条鳗鱼非常巨大,这个价钱并不贵。带点焦香的米饭混合了甜鳗鱼汁,很不俗!🐮 心之火焰铁板牛柳串 ($88)✨红椒牛柳肉串像宝剑般插在菠萝上,上菜後职员为其点火,下一秒成了一团灼灼燃烧的火焰,整间餐厅飘散着烧牛肉香味,极具仪式感。✨吃下去牛味浓郁,带点嚼劲,可见没有使用化学松

环境:

✨小店装潢简洁清静,能看到礼顿中心一带的景色。

服务:
✨职员友好亲切,上菜速度快。
✨客人可用自己的手提电话登入点菜系统,环保方便。

食物:

🐟 三文鱼腩 ($58)及 🐚 帆立贝 ($38)
✨两款刺身同放在小木椅子上,可爱特别。
✨三文鱼腩全都是厚切,滑而肥美,纹理清晰可见。
✨帆立贝味道纯净甘甜,夹上青瓜片後口感多了一份清爽。

🪨 原条鳗鱼石锅饭 ($118)

🐮 心之火焰铁板牛柳串 ($88)

✨吃下去牛味浓郁,带点嚼劲,可见没有使用化学松肉粉。

🐉 李小龙卷 ($68)

✨卷物亦放在小木椅子上,馅料包括炸蟹钳、牛油果、鱼子酱、蟹籽及青瓜,味道平衡,既丰富亦具饱腹感。

🍹 蝶豆花白桃乳酸 ($48)
✨乳酸饮料清甜解渴,不会过甜。

🍠 紫薯甘栗饼 ($36)
✨外层炸得金黄酥脆,配上甜而不腻的紫薯甘栗馅料,不经不觉就吃完一块。

总结(5分满分)
餐厅环境🖼🖼🖼🖼
餐厅服务🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻
食物卖相🌸🌸🌸🌸🌸
味道质素👅👅👅👅
整体价钱💸💸💸
性价比值⚖️⚖️⚖️⚖️
2021-04-22
前几日去看《 STAND BY ME 多啦A梦 2》传媒优先场,看戏前先去心之食堂吃和食料理晚餐。这里是小店格局,座位不多,装修却是带有雅致的文艺气息。扫描QR code後就可用手机点菜,不用Download App,环保方便又有效率。餐厅菜单选择不少,寿司、串烧、饭面主食、炸物小吃等等,不论卖相或配搭都别具创意。李小龙卷 $68 将手卷放在小木椅上甚有特色,其实就是加州卷的变奏版。李小龙卷的材料包括炸蟹钳,蟹柳,鱼子酱,蟹籽,青瓜,配搭清爽开胃。心の蛋卷 $88这道菜可说是人气之选,看见差不多每枱都有点,我们专程来到又怎能错过呢?!一切开就缓缓流出流心芝士,入口嫩滑,里面夹杂着三文鱼、鱼子等配料,浓郁蛋香中混合了鱼鲜味。铁板豆腐 $48上菜时,铁板热气逼人,滋滋咋咋,烟雾弥漫,即时香气四溢。软嫩的豆腐入口即化,吸满甘甜的和风酱汁。味淋鱼干 $88烧得富有焦香之余,鲜甜可口,一点也不腥。鸡泡鱼乾烟烟韧韧甚具咬口,吃时蘸些沙律酱,风味十足。原条鳗鱼石锅饭 $118石锅温度够热,蒸气腾腾,从头吃到底都可保持热烫温度。原条上单是视觉已别具气势,鳗鱼淋上咸香带甜的酱汁,厚肉肥美,肉质嫩滑,细骨

这里是小店格局,座位不多,装修却是带有雅致的文艺气息。

李小龙卷 $68
将手卷放在小木椅上甚有特色,其实就是加州卷的变奏版。
李小龙卷

李小龙卷

心の蛋卷 $88

铁板豆腐 $48
上菜时,铁板热气逼人,滋滋咋咋,烟雾弥漫,即时香气四溢。
铁板豆腐

软嫩的豆腐入口即化,吸满甘甜的和风酱汁。
铁板豆腐

味淋鱼干 $88
烧得富有焦香之余,鲜甜可口,一点也不腥。
味淋鱼干

鸡泡鱼乾烟烟韧韧甚具咬口,吃时蘸些沙律酱,风味十足。

原条鳗鱼石锅饭 $118
石锅温度够热,蒸气腾腾,从头吃到底都可保持热烫温度。
原条鳗鱼石锅饭

原条上单是视觉已别具气势,鳗鱼淋上咸香带甜的酱汁,厚肉肥美,肉质嫩滑,细骨不算多,被炙烤得油香四溢,
原条鳗鱼石锅饭

底层香脆饭焦与上层软糯白饭完全混合,焦香味相当好下饭。

炸芋圆 $38
一口一个,外皮炸得金黄酥脆,入口不会太油腻。
炸芋圆

里面包裹着绵密的芋泥内馅,松软香Q,甜度亦不会过高。
2021-03-30
2021-07-10 0 浏览
见到咁多like於是中午同同事一齐去食lunch,估唔到去到一个食客都冇,明明系繁忙时间,即时感觉伏味浓。坐低之後水都冇比过一杯,完全冇service可言,呢度系扫码自助落单,入去发现选择好少,lunch黎讲d嘢又贵又唔够吸引,几经挣扎选左个烧鲭鱼饭,结果话要45分钟⋯一般打工仔个lunch time边够时间,最後无奈之下求其选左个饭快快食完就算。最後埋单时发现居然仲要加一,认真觉得唔合理,因为根本感受唔到服务,我和同事都决定之後唔会再去,真系好伏
今日早上遇上黑色暴雨⛈️,但要正常返工,心情已经唔好😩所以决定今晚食餐好野先平衡到心情!😜😜最後拣左在铜锣湾公司附近一间日式小店😋😋⭐️日式蟹籽沙律⭐️$58D 蟹籽多到成个小山丘咁,每一啖都系满满嘅蟹子同沙律菜,沙律菜好新鲜👍🏻👍🏻⭐️海胆刺身⭐️$65超级甜美,劲新鲜😋😋⭐️三文鱼刺身⭐️$40肥美,厚切,食落好有满足感🥰🥰⭐️吉列炸蚝⭐️$68外脆内鲜美,一口咬落去脆卜卜,蚝都好新鲜⭐️李小龙卷⭐️$68呢个系被佢个名吸引,卖相仲要放在张凳度,影相一洗,当然味道更加出色👍🏻👍🏻⭐️心之鱼生饭⭐️$98顾名思义系心型嘅鱼生饭,情侣嚟食,都好浪漫💕除非外型吸引之外,鱼生饭既鱼生都非常新鲜👍🏻👍🏻⭐️香葱石板牛舌⭐️$68牛舌口感岩岩好,唔会太老,因为在石板上热辣辣心情终於好返晒🥳🥳🥳🥳🥳
最後拣左在铜锣湾公司附近一间日式小店😋😋

⭐️日式蟹籽沙律⭐️$58

⭐️海胆刺身⭐️$65

超级甜美,劲新鲜😋😋

⭐️三文鱼刺身⭐️$40

肥美,厚切,食落好有满足感🥰🥰

⭐️吉列炸蚝⭐️$68

外脆内鲜美,一口咬落去脆卜卜,蚝都好新鲜

⭐️李小龙卷⭐️$68

⭐️心之鱼生饭⭐️$98

⭐️香葱石板牛舌⭐️$68

牛舌口感岩岩好,唔会太老,因为在石板上热辣辣

心情终於好返晒🥳🥳🥳🥳🥳
2021-06-28
  • 李小龙卷
  • 心之鱼生饭
  • 烧日本蕃薯
  • 香葱石板牛舌
  • 吉列炸蚝
2021-06-28 130 浏览
💛心之食堂 @铜锣湾铜锣湾耀华街3号百乐中心12楼1203室▫️原条鳗鱼石锅饭 $118鳗鱼好肥美好大条🤩🤩 鳗鱼肉好嫩滑而且冇乜碎骨👍🏼 调味刚好 唔会太咸!石锅底仲食到好多饭焦 十分香口😋😋 略嫌酱汁唔够多~▫️蟹肉忌廉饼 $38炸得香脆可口🤤🤤 其实整体系几好食 仲好creamy😋 唯独系唔系好食到蟹肉🥺▫️厚烧牛舌心 $58牛舌好厚身好香牛味🤩 烧得唔错!爽口弹牙又juicy😋 只系可惜最後一旧就韧左d🥺🍑蓝蝶花白桃乳酸 $48白桃味香甜 乳酸开胃解渴又唔会太甜👍🏼👅好味:4.3/5💲价钱:3.3/5🌟性价比:4/5👀环境:3.5/5👥服务:4/5

💛心之食堂 @铜锣湾

🌟性价比:4/5
👀环境:3.5/5
👥服务:4/5
2021-06-26 106 浏览
晚上系铜锣湾行街,唔算好肚饿,但好想搵个地方食野坐下,首选轻食及串烧店,假日的晚饭时段周围都好多人,搵左几间先搵到一间有位,见系黄店又系串烧,即帮衬了。小小的店子,我们2人,坐吧枱,张枱贴有QR Code,落单之用,都几方便。薄荷菠萝特饮,$38,天气太热,主要想饮杯野,但又唔想饮酒,见有薄荷特饮即点了,味道普通,但消暑呢。厚烧牛舌心(1串),$58,一串有3片,厚身又大件的牛舌,口感较韧,肉味唔算好浓,味道普通。京葱鸡肉串(2串),$40,京葱烧得香口,鸡肉口感实,味道普通。炸芋圆,$38,有5粒,热腾腾,外脆,芋泥香甜,正常水准。食物味道普通,有进步空间,一样会支持下。铜锣湾耀华街3号百乐中心12楼1203室

薄荷菠萝特饮

厚烧牛舌心(1串)

京葱鸡肉串(2串)

炸芋圆

炸芋圆,$38,有5粒,热腾腾,外脆,芋泥香甜,正常水准。

食物味道普通,有进步空间,一样会支持下。

铜锣湾耀华街3号百乐中心12楼1203室
2021-06-25 72 浏览
又系间好钟意食嘅餐厅😍铜锣湾百乐中心都有好多好野食,今次晚餐又去左心之食堂👍🏻有各式各样的日式料理,例如寿司刺身、串烧、炸物以及各种主食等等。今次我哋都嗌咗寿司🍣串烧同埋一啲小食😌串烧种类都好多选择,我哋叫左烧秋葵、铁板牛柳同埋原条烧菠萝🍍个铁板牛柳真系好有惊喜,用菠萝做底牛柳串在面,仲会有个火show,牛柳肉质都嫩滑,且有牛肉味👍🏻佢哋嘅彩虹卷都好吸引,卖相非常精致,摆盘也很特别😋把软壳蟹卷做成不同的装饰,味道正常。我哋仲叫咗个铁板烧豆腐,心之蛋卷同埋蟹肉忌廉饼!铁板烧豆腐系有少少辣味非常惹味,有啲似用韩式辣酱调味,豆腐嘅数量都几多而且成个铁板上可以保持佢嘅温度热辣辣!他们的心之蛋卷也非常用心,用番茄酱和沙律酱画咗一个心心❤️而且蛋卷入面有三文鱼碎,增加口感和他的味道,非常丰富😚最後我哋仲叫咗一条原条烧菠萝🍍每次去食串烧都一定会叫的,烧菠萝原本都非常甜,而且烧完之後唔会好乾依然系好Juice嘅🥸

佢哋嘅彩虹卷都好吸引,卖相非常精致,摆盘也很特别😋

• 心之蛋卷
  • 彩虹卷
2021-06-24 46 浏览
呢日同朋友仔响铜锣湾shopping,晚饭时间经开耀华街既百乐中心,一向知道百乐中心收埋好多高质小店,拣左想试好耐既心之食堂,终於可以一嚐呢间隐世日式料理小店。小店座位唔算多,为免繁忙时间要等候,建议预先book位。环境方面,属正常日式居酒屋格局,角落为开放式厨房。服务员态度有礼,招待备茶&上菜速度都相当有效率。而小店使用QR Code online 落单,方便又快捷👍🏻心之火焰铁板牛柳 HKD 88顾名思义,火焰铁板牛柳,紧系要有火!!侍应一上枱就会点火,开头未准备好,我地影唔切,所以侍应好好人特登帮我哋再点多一次火~絶对系打卡之选!!牛柳可能少油脂既关系,食落略嫌鞋口~反而配菜有惊喜,薯仔同红椒吸收左酱汁更加好味,而菠萝亦都烧到好淋好甜,大大加分~厚烧牛舌心 HKD 58 我地两个都好钟意食日式烧牛舌,见菜单上有牛舌而且仲要系厚切,当然要每人叫一串试下。牛舌心属於牛舌中最嫩既位置,厚烧牛舌心加上少量黑椒盐作调味,一串三片。厨师唔会将牛舌烧到过熟,表面烧到带少少油香,咬开依然嫩滑多汁,过足牛舌瘾!蒜片牛柳粒石锅饭 HKD 108呢个蒜片牛柳粒石锅饭真系份量十足,牛柳粒切到刚刚好一口一
彩虹卷

心之火焰铁板牛柳

心之火焰铁板牛柳 HKD 88

厚烧牛舌心

厚烧牛舌心 HKD 58
蒜片牛柳粒石锅饭

蒜片牛柳粒石锅饭 HKD 108
呢个蒜片牛柳粒石锅饭真系份量十足,牛柳粒切到刚刚好一口一粒,方便入口又易咬,肉质唔会太乾太韧。石锅饭淋有微甜烧汁,加上锅底饭有饭焦,配上香脆蒜片,令整体更加分!
帆立贝蟹杯籽

帆立贝蟹籽杯 HKD 68
新鲜帆立贝配上大量蟹籽&清新青瓜,正常发挥,但加上杯子精致造型,实属打卡之选!

彩虹卷 HKD 68
卷物最紧要系新鲜即整!彩虹卷中包有新鲜炸虾,上菜时仲有热度而且卜卜脆,其中一卷系紫菜粉加芝麻,配合沙律酱同青瓜,清新得黎带d芝士香,属用心之作。
➿  厚烧牛舌心HKD 58
厚烧牛舌心
蒜片牛柳粒石锅饭
帆立贝蟹杯籽
2021-06-14 173 浏览
名大於实 唔怕伏可以试下室内环境昏暗 地方痴痴立立待应态度okay 所有食物QR code落单 坐位同枱都好似有一层嘢痴住左咁依家疫情见到咁嘅餐厅 真系令到我有啲惊以黄店做招徕 食物环境完全唔得本身都系睇到佢咁多like先去试位置系铜锣湾 价钱中价 食物水准马虎不值一提 相都唔想影 因为普通茶餐厅嘅食物都吸引过佢试过咁多间香港居酒屋同串烧 佢系唯一一间唔会再去从来唔打食评 但佢实在太强差人意🥲不吐不快 唔怕伏 可以去感受下😂
名大於实 唔怕伏可以试下

从来唔打食评 但佢实在太强差人意🥲
不吐不快 唔怕伏 可以去感受下😂
2021-05-29
2021-06-08 194 浏览
冇心做就执咗去 黄店唔系大晒1.食物质素不佳-鱼干小食 : 烧燶咗+极咸调味-胡椒汤煮蚬 : 冇诚意嘅味精汤底-烧鱼皮 : 极度咸-南瓜薯饼 : 油炸外层系石油味-海胆军舰 : 大劣货-所有刺身类 : 完全唔新鲜-所有寿司类 : 建议大家唔使order2.服务质素个加一服务费系俾钱买难受 3.主动提供饮管杯嘢饮嚟到支饮管已经插咗系嘢饮入面重点系杯嘢饮嘅饮法系完全唔需要饮管咁基本嘅减塑都唔识??一张相都冇影 因为完全唔值得影完
冇心做就执咗去 黄店唔系大晒

个加一服务费系俾钱买难受

3.主动提供饮管
杯嘢饮嚟到支饮管已经插咗系嘢饮入面
重点系杯嘢饮嘅饮法系完全唔需要饮管
咁基本嘅减塑都唔识??

一张相都冇影
因为完全唔值得影

楼上居酒屋🍣🍢之前听朋友讲过食物质素一般 但我今次食既野都不错 可能拣岩就ok😆环境坐得唔系太舒服同少少焗热🥵💛心の蛋卷 $88玉子卷入面有三文鱼碎 蟹子 咸香味刚好😬配埋沙律酱茄汁酸酸甜甜😆🥩厚烧牛舌芯 $58好厚身 有牛舌应有既爽口弹牙🥰够juicy 呢个好食😆💜炸芋圆 $38呢个好中意😍好似台湾街边食既地瓜球😚好挂住😭外皮香脆烟烟韧韧 中间系好香甜既芋泥😌朋友同我都觉得好有惊喜❤️🐚邪恶包(2件) $76两块带子刺身夹住鹅肝🤪食落鹅肝抢晒味 只食到带子口感😗觉得分开两样野食更好🙈但只要系鹅肝我都会中意😌🐟脆脆吞拿鱼腩卷 $68中间有脆口既天妇罗碎 配绵滑吞拿鱼蓉 口感丰富😬不错!!🍤彩虹卷 $68呢个较普通 就系炸虾卷🤣冇咩味🍣三文鱼腩 $58刺身都算新鲜 切得厚身 够肥美🤤
心之卷蛋

邪恶包
🐚邪恶包(2件) $76

脆脆吞拿鱼卷  &  彩虹卷
🐟脆脆吞拿鱼腩卷 $68
中间有脆口既天妇罗碎 配绵滑吞拿鱼蓉 口感丰富😬不错!!

🍤彩虹卷 $68

• 厚烧牛舌心
  • 脆脆吞拿鱼腩卷
  • 彩虹卷
2021-05-31 133 浏览
🇭🇰💛心之食堂🥢🍥餐厅位於铜锣湾百乐中心 有寿司🍣刺身 串烧🍢炸物🍤舖头虽少但有日光同楼景望下都不错Scan QR code自助落单有埋图 睇够哂方便✔️💛心の蛋卷(💰$88)👩🏻好钟意食玉子烧 所以都试左😆蛋卷好大件又厚身 食落滑身 ontop有沙律酱 茄汁中间有芝士🧀 同蟹籽 劲足料因为大大件同多料既关系 一定要share 食😂🍣日本空运油甘鱼刺身(💰$88/4 pcs)🍣帆立贝(💰$38/2 pcs)🍣三文鱼腩(💰$58/4 pcs)用左小木椅上 好得意刺身都好厚切 食落新鲜肥美🤤🦪吉列炸蚝(💰$68/5 pcs)👩🏻本身对炸蚝兴趣不大 但几有惊喜😑蚝都算大粒 炸衣好轻薄 冇粉感 唔硬入边既蚝都唔细 几抵食👍🏻👍🏻🥗秋葵刺身沙律(💰$88)先讲三文鱼 吞拿鱼🐟刺身份量好多 偏向厚切一点秋葵 青瓜🥒生菜🥬切既大小刚好配埋麻酱蟹籽 完全系极邪恶既沙律😈😈👩🏻食食下差唔多食哂成个 不过麻酱可以轻手少少就完美🤣🍠烧日本蕃薯(💰$28)🍢烧鸡肾(💰$38)咬落去都多汁 口感爽脆🥢枝豆(💰$38)枝豆份量都几多可惜冇嗌酒饮 送酒一流🤣🍎冻天然苹果醋(💰$28)开胃解渴✔️✔️
🇭🇰💛心之食堂🥢🍥
餐厅位於铜锣湾百乐中心
寿司🍣刺身 串烧🍢炸物🍤
舖头虽少但有日光同楼景望下都不错
Scan QR code自助落单
有埋图 睇够哂方便✔️
心の蛋卷

💛心の蛋卷(💰$88)
👩🏻好钟意食玉子烧 所以都试左😆
蛋卷好大件又厚身 食落滑身 ontop有沙律酱 茄汁
中间有芝士🧀 同蟹籽 劲足料
因为大大件同多料既关系 一定要share 食😂

🍣日本空运油甘鱼刺身(💰$88/4 pcs)
日本空运油甘鱼刺身

🍣帆立贝(💰$38/2 pcs)
🍣三文鱼腩(💰$58/4 pcs)
三文鱼腩

用左小木椅上 好得意
刺身都好厚切 食落新鲜肥美🤤
吉列炸蚝

🦪吉列炸蚝(💰$68/5 pcs)
👩🏻本身对炸蚝兴趣不大 但几有惊喜😑
蚝都算大粒 炸衣好轻薄 冇粉感 唔硬
入边既蚝都唔细 几抵食👍🏻👍🏻
秋葵刺身沙律

🥗秋葵刺身沙律(💰$88)
先讲三文鱼 吞拿鱼🐟刺身份量好多 偏向厚切一点
秋葵 青瓜🥒生菜🥬切既大小刚好
配埋麻酱蟹籽 完全系极邪恶既沙律😈😈
👩🏻食食下差唔多食哂成个 不过麻酱可以轻手少少就完美🤣
烧日本蕃薯

🍠烧日本蕃薯(💰$28)
烧鸡肾

🍢烧鸡肾(💰$38)
咬落去都多汁 口感爽脆
枝豆

🥢枝豆(💰$38)
枝豆份量都几多
可惜冇嗌酒饮 送酒一流🤣
冻天然苹果醋

🍎冻天然苹果醋(💰$28)
开胃解渴✔️✔️
烧鸡肾
枝豆
冻天然苹果醋
2021-05-31 92 浏览
去得铜锣湾就一定要去百乐中心搵野食啦🤩 今次同朋友去咗一间喺openrice好多正评又喺mee app度有出现嘅餐厅💛 主要有啲似居酒屋加放题加啲日本料理,装修就系楼上cafe餐厅嘅感觉。可能因为早到,唔洗等位。入到去店员都好friendly👍🏻🥚心之蛋卷 $88呢度嘅招牌之一🤩 因为我唔锺意食茄汁,个人就觉得上面啲茄汁有啲抢味😅(但系朋友食得好开心) 蛋卷入面夹住啲三文鱼,鱼籽同埋芝士😋 我就几锺意呢种口感,蛋嫩滑得黎,有啲脆脆地嘅鱼籽同埋少少拉丝嘅芝士🤤 芝士份量一啲都唔孤寒,推荐俾芝士控们😈🐔 烧鸡软骨 $38鸡软骨就中规中矩,软硬适中。沈咗啲味椒盐喺面,带有少少咸香。喺铜锣湾呢个价钱有3支其实都ok抵👍🏻🦆 邪恶包 $76呢度嘅另一个招牌菜🤩 超锺意食鹅肝嘅我表示超级兴奋🥰 鹅肝超肥美,大大粒嘅带子中和咗鹅肝嘅油脂感,食完都唔会济😍 推荐👍🏻🐟 原条鳗鱼石锅饭 $118又系招牌菜😋 上黎嘅时候个石头锅仲嗞嗞声,仲要鳗鱼好大条😱 系咪日本米就食唔出,但系都有少少烟韧,系偏乾嘅饭,个人就好锺意!但系如果可以加多啲汁会再开心啲😋 鳗鱼肉好淋,皮就偏烟韧,头尾仲有少少脆脆地,食落多层次

🥚心之蛋卷 $88

🐔 烧鸡软骨 $38

🦆 邪恶包 $76

🐟 原条鳗鱼石锅饭 $118
又系招牌菜😋 上黎嘅时候个石头锅仲嗞嗞声,仲要鳗鱼好大条😱 系咪日本米就食唔出,但系都有少少烟韧,系偏乾嘅饭,个人就好锺意!但系如果可以加多啲汁会再开心啲😋 鳗鱼肉好淋,皮就偏烟韧,头尾仲有少少脆脆地,食落多层次👍🏻 虽然食得出唔系啲咩高级鳗鱼,但系完全对得住呢个价钱💯

🍻心之荔枝清酒特饮 $58
因为唔系好锺意饮酒,专登request想要少啲酒。饮落就唔系好啃,净系饮到提子味🍇 似日本料理会饮到嘅巨峰提子苏打

🍷心之梅酒特饮 $58
呢杯系朋友嗌嘅。梅酒味好重,朋友表示好好饮🥳 我个人就麻麻地酒,所以都净系试咗少少🤭

环境质素:🌕🌕🌕🌖🌑
食物质素:🌕🌕🌕🌗🌑
CP值:🌕🌕🌕🌘🌑
回头指数:🌕🌕🌕🌘🌑

百乐中心都真系好多黄店值得大家去支持,例如今日试呢间😋 蛋卷就唔算好抵食,但系其他cp值都尚算唔错👍🏻 虽然唔算太平,但系环境唔错,坐得唔逼,店员又nice,而且味道都唔错,个人就觉得可以一试🥳
  • 原条鳗鱼石锅饭
  • 邪恶包
抢眼火焰牛柳ft.坐长椅的寿司🎈心之食堂/ Here’s come an announcement: 1… 2… 3… 4… Fire!!! /心の火焰铁板牛柳 ($88)一嚟到店员即场倒火落去串烧 哗!吓亲左!争啲攞唔切手机出嚟打卡📸😂讲下味道啦 可能牛柳唔太肥🐄 食落稍微有点嚡😗配菜 菠萝juicy 薯仔仲吸收左菠萝汁🍍 抢左镜添😮蒜片牛柳粒石锅饭 ($108)呢个石锅饭好似混合左中式茶楼盅头饭嘅元素 🍵🍚 蒜味好重 牛柳粒嘅质感同火焰铁板牛柳一样👻但呢个就锁多啲肉汁好食啲🤤饭嘅份量好多 大碗到2个人都食唔晒🙀李小龙卷🍣($68)呢个卷物材料就有炸蟹钳 牛油果 鱼子酱 蟹籽 青瓜炸蟹钳炸得十分香脆可口🤤萤光鱿鱼 ($68)第一次听呢个term 所以就叫黎试下卖相好特别 放咗系酒杯上嘅5条鱿鱼砌咗一粒星星出嚟😂🦑🦑🦑🦑🦑➡️⭐️食落好烟银 juicy猪软骨乌冬🍜 ($48)正常水凖啦 唔多讲lu嗌咗2杯特饮开胃解渴 最啱边食边饮🥂🍹蓝蝶花白桃乳酸 ($48)🍹果汁特饮 ($38)
抢眼火焰牛柳ft.坐长椅的寿司
🎈心之食堂

心の火焰铁板牛柳 ($88)
一嚟到店员即场倒火落去串烧 哗!吓亲左!
争啲攞唔切手机出嚟打卡📸😂
讲下味道啦 可能牛柳唔太肥🐄 食落稍微有点嚡😗
配菜 菠萝juicy 薯仔仲吸收左菠萝汁🍍 抢左镜添😮

蒜片牛柳粒石锅饭 ($108)
呢个石锅饭好似混合左中式茶楼盅头饭嘅元素 🍵🍚
蒜味好重 牛柳粒嘅质感同火焰铁板牛柳一样👻
但呢个就锁多啲肉汁好食啲🤤
饭嘅份量好多 大碗到2个人都食唔晒🙀

李小龙卷🍣($68)
呢个卷物材料就有炸蟹钳 牛油果 鱼子酱 蟹籽 青瓜
炸蟹钳炸得十分香脆可口🤤

萤光鱿鱼 ($68)
第一次听呢个term 所以就叫黎试下
卖相好特别 放咗系酒杯上嘅5条鱿鱼砌咗一粒星星出嚟😂
🦑🦑🦑🦑🦑➡️⭐️
食落好烟银 juicy

猪软骨乌冬🍜 ($48)
正常水凖啦 唔多讲lu

嗌咗2杯特饮开胃解渴 最啱边食边饮🥂
🍹蓝蝶花白桃乳酸 ($48)
🍹果汁特饮 ($38)