2018-06-13
係觀塘食午餐最唔好嘅地方就係冇一間好食嘅日本餐廳,同事嗰日講起話搵到個好地方,我哋決定等老細唔喺度嗰日就要去食。想到去先至知道原來自己已經嚟過呢度,上次係同朋友夜晚你食磯燒海鮮放題,已經好鍾意呢間餐廳,我哋今日決心嚟呢度食魚生飯!見到個餐牌已經流晒口水,我午餐上到枱更加不得了!真係超震撼超瘋癲!御前生盛 $128佢直頭俾咗一個用魚生來做嘅山比我!真係好似成座山咁!不過成座山都係吞拿魚茸,三文魚子,仲有好新鮮嘅海膽!平時冇壽司飯都幾難食到吞拿魚茸,不過今日真係忍唔住誘惑,一到就食咗幾啖,吞拿魚茸真係好新鮮,一啲腥味都冇,仲有鮮甜嘅味道,我忍唔住要劈開個山,因為我好想要個山裏便嘅壽司飯,原來佢最新奇嘅地方,就係喺呢一座吞拿魚茸山裏便收埋咗六大件壽司卷!係六大件壽司卷!仲有,帶子同埋三文魚刺身,其實我未食到一半已經想投降,但係真係太太太太太好味,我決定貪心啲要食晒佢!講真,樓下嗰間餐廳我都食過, 佢嗰間價錢好似平少少,但係絕對冇呢度嘅刺身咁新鮮,以呢個午餐價錢來講, 呢度直頭係超班嘅質素!雖然公司行過嚟遠左少少,不過絕對值得!
御前生盛 $128