2018-05-07
放工後,上網search 到呢間日本放題好似吾錯就去左呢度食dinner, 呢度既裝修好日本,而且食物種類都好多,有沙律區,飲品區,雪糕區。點餐係用I pad, 好先進,同埋係逐件叫就吾洗驚浪費食物👍。食物有海鮮,刺生,壽司,熟食等等... 磯燒海鮮拼盤,裹面有生豪,北海道元貝,鮑魚,甲羅蟹同聖子。北海道元貝,肉質鮮甜彈牙,加埋牛油去燒,勁香甜。鮑魚肉質鮮嫩,咬落啖啖肉。甲羅蟹,勁多蟹膏,鮮甜可口。聖子帶有少少海水品,鮮甜爽口。海蝦,肉質彈牙,蝦味濃郁,甜甜彈牙,必點!刺身方面,我地叫左三文魚,象拔蚌,北寄貝同帶子,全部都鮮甜可口,所以我地叫左兩次,再叫甜蝦,鮮甜彈牙,發現呢度D蝦真係特別好食😋!壽司方面,我地叫左花之戀,三文魚腩,焦糖芝士三文魚腩,黑松露北海道帶子,芝士皇帝蟹棒等等,每個都好好食,最緊要係飯既份量少,叫多D都吾驚飽!另外既酒煮蜆肉,湯底清甜,肉汁鮮甜,可以試😋!
海蝦,肉質彈牙,蝦味濃郁,甜甜彈牙,必點!
另外既酒煮蜆肉,湯底清甜,肉汁鮮甜,可以試😋!