2018-05-07 249 浏览
放工後,上網search 到呢間日本放題好似吾錯就去左呢度食dinner, 呢度既裝修好日本,而且食物種類都好多,有沙律區,飲品區,雪糕區。點餐係用I pad, 好先進,同埋係逐件叫就吾洗驚浪費食物👍。食物有海鮮,刺生,壽司,熟食等等... 磯燒海鮮拼盤,裹面有生豪,北海道元貝,鮑魚,甲羅蟹同聖子。北海道元貝,肉質鮮甜彈牙,加埋牛油去燒,勁香甜。鮑魚肉質鮮嫩,咬落啖啖肉。甲羅蟹,勁多蟹膏,鮮甜可口。聖子帶有少少海水品,鮮甜爽口。海蝦,肉質彈牙,蝦味濃郁,甜甜彈牙,必點!刺身方面,我地叫左三文魚,象拔蚌,北寄貝同帶子,全部都鮮甜可口,所以我地叫左兩次,再叫甜蝦,鮮甜彈牙,發現呢度D蝦真係特別好食😋!壽司方面,我地叫左花之戀,三文魚腩,焦糖芝士三文魚腩,黑松露北海道帶子,芝士皇帝蟹棒等等,每個都好好食,最緊要係飯既份量少,叫多D都吾驚飽!另外既酒煮蜆肉,湯底清甜,肉汁鮮甜,可以試😋!

海蝦,肉質彈牙,蝦味濃郁,甜甜彈牙,必點!

另外既酒煮蜆肉,湯底清甜,肉汁鮮甜,可以試😋!
2018-05-02
2018-05-06 256 浏览
以為御前大江户得磯燒放題,原來午市嘅丼都好OK!潮流興爆丼,呢度嘅丼唔只爆,仲要有樣有質素。最出名緊係推介緊嘅大膽鬼同細膽鬼,但我偏偏揀中另一款$138嘅甲羅の特選御饍。雖然餐牌上面嘅圖印得唔清楚,但都隱約睇到好豐富。店員先放低一碗麵豉湯,裹面有爽口海帶、甜味粟米同滑嘟嘟豆腐粒,飲完個胃暖笠笠。然後主角黎咯!比餐牌展示得更豐富,更爆!即刻忍唔住要多角度拍攝,食邊個先好呢?整盤「藝術品」上有蟹肉蟹籽小丼、海膽三文魚籽小丼、海膽三文魚籽生蠔、黑魚籽帆立貝刺身、白玉豚刺身厚切、三文魚腩刺身厚切、八吋長赤海蝦、呑拿魚蓉山(壽司底)、甜蛋...太多了吧!整體唔太多飯,岩晒似我呢啲食多啖飯都怕肥嘅女生
以為御前大江户得磯燒放題,原來午市嘅丼都好OK!

甲羅の特選御饍

整體唔太多飯,岩晒似我呢啲食多啖飯都怕肥嘅女生

2018-05-06
甲羅の特選御饍
2018-05-02 284 浏览
朋友生日 搵到呢間放題~ 都係一定要BOOK位~ 因為真係好FULL ~ 去到仲要等一陣先有得入 環境好大~ 同埋呢間以燒海鮮為主~ 一入去到已經好香好香~ 坐底後 有部機可以電子落單~ 燒海鮮之於~ 刺身都係重點~ 之後大部份係壽司同熟食~ 好快就有一大盤海鮮 係以人頭計~ 餐廳隨機的 所以每一張枱都可能有不同~ 之後開始燒啦~ 會有職員教你點燒 ~ 所以不用怕自己吾識燒~ 刺身好新鮮~ 因為有朋友生日 仲有大蝦刺身送~ 太多熟食 真係多都影吾哂 ~ 飲品同甜品都係成個櫃都係外面自由拿~ 整體非常不錯~ 三百幾蚊一個人~ 都還可以 ~ 鍾意食海鮮的 可以去試下~
朋友生日 搵到呢間放題
都係一定要BOOK位~ 因為真係好FULL ~
去到仲要等一陣先有得入

環境好大~ 同埋呢間以燒海鮮為主~
一入去到已經好香好香~

坐底後 有部機可以電子落單~

燒海鮮之於~ 刺身都係重點~
之後大部份係壽司同熟食~

好快就有一大盤海鮮 係以人頭計~
餐廳隨機的 所以每一張枱都可能有不同~

之後開始燒啦~ 會有職員教你點燒 ~
所以不用怕自己吾識燒~

刺身好新鮮~ 因為有朋友生日
仲有大蝦刺身送~

太多熟食 真係多都影吾哂 ~

飲品同甜品都係成個櫃都係外面自由拿~

整體非常不錯~
三百幾蚊一個人~ 都還可以 ~
鍾意食海鮮的 可以去試下~
2018-04-30
2018-05-01 11003 浏览
又是每月一餐是時候,今次轉戰觀塘的放題,友人推介御前大江戶日式料理,賣點是日式磯燒放題,既有磯燒水產,又有刺身壽司,一次過滿足了。 訂了5位,8:15,每位$248,因真的太多人幫襯,準時到達都要排隊等位,不過食到11:00,仲有時間,排一陣子都好快有位呀。 店子環境甚大,空間感十足,設計上充滿日本風情,而且氣氛熱鬧,感覺不俗。 飲品、雪糕甜品,還有一些小食都是自助式的。 飲品有不少款式,還有中湯及涼茶。 雪糕,都是多款。 甜點。 枱上已放置爐具,旁邊有燒烤的用品:稀釋的清酒、鹽、七味粉及醬油等。 !!!!!!!! 攪鬼的濕紙巾。 用tablet點食物,以放題來計堅方便得多,唔洗成日叫人來,又唔洗浪費紙張。 水果氣酒,慢慢嘆呀。 先來個磯燒,海蝦、帆立貝。 燒烤中海鮮,自己有得玩,即燒即食有風味,海蝦大隻,且鮮香味撲鼻,幾好味!帆立貝細粒,味道普通。 再來個沙白蜆、番薯貝及青口。 番薯貝肥美幾好味呀。 刺身,多數第一盤刺身都是特別精美有棵花作陪襯,有三文魚、北海道帶子及劍魚腩,三文魚厚身肥美,帶子鮮甜,劍魚腩肉質鮮嫰。 牡丹水晶蝦,好大件,爽口又鮮

飲品、雪糕甜品,還有一些小食都是自助式的。

飲品有不少款式,還有中湯及涼茶。

雪糕,都是多款。

甜點。

!!!!!!!!

攪鬼的濕紙巾。

水果氣酒,慢慢嘆呀。

先來個磯燒,海蝦、帆立貝。

再來個沙白蜆、番薯貝及青口。

番薯貝肥美幾好味呀。

牡丹水晶蝦,好大件,爽口又鮮甜,好味!追加了帶子。

鹽燒豬頸肉,味道普通。

相思雙皮奶,係炸雙皮奶,類似炸鮮奶,外脆內軟,味道微甜。

黑椒台灣一口腸,香口惹味呀。

鐵板牛肉薄燒,好惹味呀。

免治雞肉棒,好大件,入口鬆化,免治雞肉香口,味道不俗呀。

芝士藍青口,好豐富的芝士,味道尚算濃郁,有好多青口,有芝士配合之下味道不俗。

鹽燒牛舌,夠惹味呀。

北海道牛乳魚頭鍋,內有魚肉,牛乳魚頭鍋鮮甜好味呀。

芝士龍蝦伊麵,好奇想試下,好在係小碗,龍蝦似乎只是蝦頭,芝士不算多,味道一般。

蟹粥,蟹味不太濃,有少許蟹肉食下呀。

牛肉鍋,湯底濃郁,有少許甜,肥牛份量不少,幾好味呀。

榴槤炸彈,必要試下,口感外脆內軟,入面是有少許榴槤肉呢。

係時候食下水果,好清爽呀,同食少許食點。

食Melona雪條,果香味濃,幾好味呀。

食物選擇十分多款,味道不俗,刺身夠新鮮,難得飲品及雪糕類都多款,加一約$272,真係幾抵食呀。

放題分了好多時段及不同價格,我們用餐的時段:
星期日至四,2.5小時自選時段,成人$248,小童$148。
2018-04-28 437 浏览
原來觀塘工廠區都有間好食兼抵食的日式餐廳, 有放題, 亦有日式套餐, 任君選擇, 聽朋友講咗好耐這間位於觀塘的日式餐廳, 今日終於有時間同他上去食了一餐, 真的要讚一讚佢, 因為份量夠大, 食物夠新鮮.我們叫了個爆鰻重丼及御前山盛share來食, 當這兩樣嘢食來到我們面前時, 我睇到眼都突埋, 好大份量! 見到這個爆鰻重丼, 超大兩條鰻魚已淋了些鰻魚汁鋪在飯上面, 鰻魚的長度真的是由碟頭去到碟尾, 整整一個碟的長度, 真的是爆鰻! 我係好鍾意食鰻魚飯的, 見到咁大條鰻魚, 未食已經開始流口水, 分了些飯及鰻魚在自己個碟度, 飯仲係熱騰騰的, 鰻魚好鬆化, 好肥美, D汁甜甜地帶出鰻魚的鮮香, 一小啖飯配上一大啖鰻魚,味道真是好夾好好味!御前山盛來到我們面前時, D吞拿魚蓉及海膽堆到碟上真的似山咁高, 好足的份量, 唔怪得叫御前山盛, 在堆到山咁高的吞拿魚蓉及海膽的下面, 有幾舊壽司卷,用紫菜包住的壽司卷裡面除咗有壽司飯, 仲包了些蟹柳, 青瓜等等在飯裡面, 我們在壽司卷上面放上一大箸吞拿魚蓉及海膽送入口, 哇, 份量多到你想一啖放晒入口是絕對不可能的, 淨係吞拿魚蓉已佔據了大半個口腔的

御前山盛來到我們面前時, D吞拿魚蓉及海膽堆到碟上真的似山咁高, 好足的份量, 唔怪得叫御前山盛, 在堆到山咁高的吞拿魚蓉及海膽的下面, 有幾舊壽司卷,用紫菜包住的壽司卷裡面除咗有壽司飯, 仲包了些蟹柳, 青瓜等等在飯裡面, 我們在壽司卷上面放上一大箸吞拿魚蓉及海膽送入口, 哇, 份量多到你想一啖放晒入口是絕對不可能的, 淨係吞拿魚蓉已佔據了大半個口腔的位置, 跟住仲有一小啖的壽司卷, 酸酸地的壽司飯好好味, 帶出吞拿魚蓉的鮮及香, 仲有海膽的鮮甜, 好好味! 齋食吞拿魚蓉你可能會覺得漏, 但與這壽司卷一齊食你會食到這吞拿魚蓉的香滑. 這御前山盛除咗超多的吞拿魚蓉及海膽之外, 仲有鮮帶子, 三文魚刺身以及介末汁拌鮮魷魚, 仲有醒胃的酸姜, 三文魚刺身及帶子刺身都好好吃, 三文魚肥美, 鮮帶子好鮮甜, 這個御前山盛真的是好食又抵食.

我們今天食的是套餐, 但我見到舖頭裡面好多人都在食放題, 唔怪得朋友極力推介這間, 今日一試, 果然非常值得, 我下次會再來食, 我下次食放題.
2018-04-24 734 浏览
星期日男朋友都係睇好似幾多讚好就book咗去試,打電話去問話228一個人,覺得價錢尚可接受就上去啦,完全冇查過實際食咩見係放題就覺得OK。由於要係門口等等,男朋友同我都唔清楚大概食乜,就查下openrice見到有負評講欺騙消費者,咁我都多口係門口問下個姐姐係咪收費228一個人?包啲咩食?佢就講係呀燒啲蠔啊蝦蟹帶子貝殼類仲有刺身咁。之後佢好忙未答曬就行開咗陣就帶我地入位啦。環境都OK啦起碼兩個人有四人位,我一坐低繼續叫多個人問問啲蠔啊蟹啊蝦啊份量係點,佢就話一人一隻到啦,咁我都覺得228嚟講都叫抵。但我問咗兩次都冇人同我地講原來要加錢㗎!!!我地一心以為228係食以上哩啲嘢㗎!我地寫緊點單紙叫刺身,之後有個男侍應就咁擺低咗一桶主菜海鮮,咩都冇講放完就走開咗。講真我見到都好期待心心眼仲影咗幾張相,點知而家變罪證⋯⋯啲鮑魚好大蝦同蠔都好大,雖然唔明點解哩啲「特別類」話一人一隻,兩個人就得一隻蟹,我地都接受啦都走唔到啦都食唔到咁多啦咁諗,但係我地真係又俾人呃咗唔知第幾步啦!燒帶子有人幫我地起肉仲心諗咁體貼,唉。個木桶上啲紫色嘢真係完全唔知咩嚟,其實唔靚就唔好擺...比人感覺好污糟。個帶子同蝦係

講真我見到都好期待心心眼仲影咗幾張相,點知而家變罪證⋯⋯
燒帶子有人幫我地起肉仲心諗咁體貼,唉。

個帶子同蝦係最正常㗎啦⋯⋯ 蝦係放題質素以上既,不過帶子都係放題質素冇乜鮮味,個蠔同鮑魚就真係得個大字,毫無鮮味。黃色個兜唔知乜嚟,冇人同我地講,個燒嘢guideline又冇講。個蟹係最期待㗎啦,點知係最失望😞痴線啲膏hi 到完全唔係蟹膏既質感,啲肉又係,試咗兩啖成隻dum咗,好彩冇腥味冇肚痛。

刺身選擇較其他放題少,個赤貝同象拔蚌千祈唔好叫!腥到啲冰都有味!勁核突....個吞拿魚佢地叫赤身,我唔知係咪可以理解為吞拿魚,因為如果等於係吞拿魚就一定係假,個色靚到唔似食得落肚,螢光粉紅咁款。其餘質素都係放題質素,不需期待。

咁啱見到蘋果優惠$8 可以任食6款生蠔,我地都有叫,心諗你原價都話百幾蚊應該唔會差,差既話可以燒...點知....個賣相係幾特別既

男朋友食有魚子個隻生蠔就當堂嘔咗...之後我都試下其他味先因為佢叫我唔好食佢個隻味..其實就唔腥既,但真係整得好難食,我怕嘥都係試咗三個...真係未食過咁難食既生蠔,都係個句,冇肚痛都謝天謝地。唔怪得之8蚊蝕底都做啦,附近根本冇人叫多過一次,隔離夫婦都係到彈....

仲叫咗個辣汁煮螺同埋酒煮蜆,由於賣相毫無特別同值得期待所以冇影,點知果然真係唔期待就最好。不過辣汁都好奇怪,似係韓式生蠔啲泡菜汁既辣汁/cheap cheap羅宋湯既汁?螺都幾大粒,可以讚下...因為我冇嘢好值得食,成晚都係叫酒煮蜆...
其他野食就真係好少,所以都冇叫到乜,第一次放題係食唔飽。天婦羅熟食啊每個類別都不多於10樣嘢,有啲類別得三樣嘢...

差啲唔記得講啲餐具....建議大家真係去既話自己清潔下...燒嘢既夾同較剪都好多漬..

好啦買單見到288一個人,兩個人加埋650幾...就問侍應係咪錯,佢仲問返轉頭我地係咪食咗海鮮頭盤,我地話下唔係包㗎咩?佢冇回應我地就走開咗,我地就死死氣氣咁都要俾啦⋯兩個人加埋都俾多咗100幾蚊,質素仲咁差真係嬲嬲地,但又唔可以做咩。聽到隔離夫婦同我地一樣都有同一個反應😑咁好肯定大家都被騙了...其實我地電話加現場問佢哋都有機會講我地知要每人加60..但係冇人提及過,唔明點解咁多評論都冇人提及?啲人點知㗎呢?而且book完之後佢仲send Whatsapp 嚟都係講緊228,仲用海鮮頭盤嚟吸引人誤導大家⋯⋯加埋最後我地俾錢買單問點解,前後一共五次都係冇人真正回應我地。現場亦都冇海報講放題價錢同加60先有海鮮頭盤....唔知篇嘢同openrice咁多評語唔一樣會唔會出唔到呢?不忿既我地繼續睇人地啲評論...發現人地有埋蟶子甲羅蟹蓋,個guideline 都有教點燒,但係我地完全見唔到?!又俾人呃.....
  • 唔知原來要加60的海鮮拼盤的海蝦
2018-04-23 318 浏览
2017年八月食過一次,想不到大半年後質素差得過份!今天一行六人來食,被安排坐vip 房,但全餐飯來serve 的人不多,眼見坐出面的人間不使會有人來幫手處理燒海鮮,尤其難燒的毛蟹,但我們完全不被理會!!😡😡😡加左$8一位的任食生蠔,本身加$8都自問不會係即開,但以質素來講都真係幾差下,一陣怪怪地的味,顏色還要是奶白色,完全不新鮮😰😰本身好期待磯燒海鮮,因為印象中都不錯,可惜今次大失所望,包的那盤海鮮只有蝦是好吃,其餘都不可取,另外可再任點的海鮮方面,蜆和青口有好多都不開口(即是已死)💀💀,盤上的那些蜆仔還要臭臭的🤮🤮🤮其餘食物都只能說不過不失,以$288加一的價錢來說有好多質素更佳的餐廳選擇!我不會再光顧下次!
2017年八月食過一次,想不到大半年後質素差得過份!

我不會再光顧下次!
2018-04-23
庆祝纪念
生日
2018-04-19 487 浏览
真係垃圾 同年半前嘅質素完全相反 訂枱前話有翡翠螺仼叫 去到就冇 海鮮拼盤千祈唔好嗌 蟹冇肉 顯超細 又冇聖子 兩隻蝦就ok 九點去到要$288+1 真係一啲都唔抵, 一定唔會有下次
2018-04-19 457 浏览
工作日晚上,友人來了一句:好久沒見了!不用多説…吃飯吧。剛好就在公司旁邊,下班直接過來,人倒不算太多,坐位挺舒服的,不像很多放題那樣一個靠一個,親熱得很。旁邊挨個美女倒是不錯,來個鬍鬚大漢的話就頗有壓力了。坐下來就看到烤爐和濕紙巾特別吸引,是的…那濕紙巾確實讓我忍不住放了幾包進口袋😅。整個店都瀰漫著烤海鮮的味道,哈哈…別管紙巾了,準備吃飯上來一份海鮮拼盤,賣相很好,吃著倒是沒看著吸引,由其是那隻毛蟹,不吃也罷…其他都在可以接受範圍,不過不失。下單再加一些海鮮:刀貝、基圍蝦、沙白…都沒有失手,值得一試。吃慣了本地日式放題那張千篇一律的菜單,御前大江戶,小爐一烤…烤出不一樣的驚喜,絕對一試難忘。
工作日晚上,友人來了一句:好久沒見了!不用多説…吃飯吧

,來個鬍鬚大漢的話就頗有壓力了

2018-04-18
2018-04-16 557 浏览
今日同男朋友去觀塘食午餐,特意搵左一間日式餐廳,因為我好鐘意食日本茶原來餐廳主打放題,中午就有套餐。我叫左爆鰻重丼,男朋友叫左御前山盛。肥厚鰻魚好吸引呀鰻魚厚切無骨入口非常軟腍,魚肉肥美蒲燒汁好香好濃郁,白飯加上蒲燒汁好正!鰻魚大大條份量夠豐富!長長一條的確夠哂飽,女仔食岩岩好鰻魚真係好正御前山盛的確好似一座山滿滿魚生夠哂豐富,好似一座山咁高,蔥吞拿魚蓉好正好香,魚味夠濃唔會好膩!加上豐富海膽和三文魚籽,每口都是滋味,另有帶子和三文魚,份量夠霸氣!

肥厚鰻魚好吸引呀
鰻魚真係好正

御前山盛的確好似一座山
2018-04-15 429 浏览
之前同朋友一齊去御前大江戶食晚餐,我哋同行有四個人,所以侍應俾咗好大盆喎海鮮俾我哋,一邊有鮑魚、聖子、元貝、蠔等等,好豐富呀!侍應攞上嚟嗰刻,我哋都話咗一聲,好期待燒嚟食。可惜我冇影到相不過,我哋坐咗大概15分鐘,侍應先會攞上嚟俾我哋,所以都要等一段仔時間。啲海鮮都算幾大隻,不過我覺得唔算太新鮮,所以食落口少咗啲鮮味,但係燒海鮮嘅過程就好好玩,好開心!除咗限定海鮮外,仲可以透過iPad有其他海鮮,不過選擇就冇咁豐富同埋平民化啲,例如有花甲海蝦等等,尤其係青口,少起嚟都算幾好食。燒嘅過程,需要放少少海鹽,同埋跟指示牌嘅時間去笑,笑過咗時間就會唔好食㗎啦!另外,我哋仲有呀魚生同埋天婦羅同埋其他燒物,例如有三文魚、吞拿魚、象拔蚌等等,種類唔算太多,我覺得魚生嘅味道就唔算太特別好味,反而其他魚生鋪頭嘅放題會更加好食。不過,一間鋪頭有機燒又有魚生食,咁嘅價錢已經算幾抵食。仲有佢啲甜品都幾好食,啲糯米糍好味道,所以食完機燒同埋魚生之後,記得要出去攞甜品食啦!

• 海鮮拼盤
2018-04-12 433 浏览
每個月既同事們聚會,今次由上司帶我地去食放題。地理位置十分方便,幸好在訂位,只見入面環境人山人海,食物質素一定吾差!自助區寬敞,飲品、甜品、小食,樣樣齊!海鮮爐端燒:餐廳會按照人頭而決定份量,當中包括生蠔、虎蝦、鮑魚、大扇貝和毛蟹。最討好我的當然是我最愛既鮑魚,鮑魚經過燒後一啲刀吾硬,而且好有口感添!另外,虎蝦size偏大隻,經燒後口感更加香口又彈牙,食落仲好鮮甜咖!至於毛蟹是日本產,大大隻,肉質鮮美。依個海鮮盤已值回票價!果然新鮮又正!刺身:刺身既種類同樣有大眾刀愛吃即刺身,最愛又order多次的,就是三文魚和赤蝦。三文魚厚度已經加晒分,所以食落充滿口感又凍冰冰的,當中三文魚帶點點鮮甜味。而赤蝦同樣要新鮮又爽口啊!海膽手卷:通常食客好怕食手卷,因為怕手卷飯多易飽肚。但依度即手卷細細卷好得意,而且飯又吾多,岩晒大家既份量。海膽沒有腥臭的味道,而入口即溶啊,而飯又吾硬呢。雞軟骨:驚喜地依度有得食燒雞軟骨,因為已經愈來愈少有。雞軟骨燒得剛好,而且十分香口又有口感呢!花之戀:size同樣地細少,可以放心食用,吾怕頂肚,可一口一個!蟹籽吾少,可以增加口感!芝士龍蝦伊麵:十分特色的一道小食,帶有

自助區寬敞,飲品、甜品、小食,樣樣齊!

刺身刺身既種類同樣有大眾刀愛吃即刺身,最愛又order多次的,就是三文魚和赤蝦。三文魚厚度已經加晒分,所以食落充滿口感又凍冰冰的,當中三文魚帶點點鮮甜味。而赤蝦同樣要新鮮又爽口啊!

芝士龍蝦伊麵:十分特色的一道小食,帶有點點芝士味,伊麵不是硬的。
2018-04-08 971 浏览
幾年之前同朋友慶祝生日🎂,已經介紹個同事嚟食飯,因為性價比高。今年二月再嚟食飯,質素也沒變。一個價錢,可以試到爐端燒,放題,真係好抵。海鮮新鮮,有部份海鮮,例如刀背、大蜆都可以encore今次嚟食爐端燒,有成隻蟹。不過,比較難燒(雖然已經有侍應幫忙),如果改其他海鮮例如之前嘅聖子會好啲。加清酒同鹽已經好好味生日送的牡丹蝦(大家記得用生日優惠),也幾新鮮。刺身拼盤好滿足不過海膽就一般般啦,可以唔食
今年二月再嚟食飯,質素也沒變。

加清酒同鹽已經好好味

帶子

生日送的牡丹蝦(大家記得用生日優惠),也幾新鮮。
牡丹蝦

刺身拼盤好滿足
刺身

不過海膽就一般般啦,可以唔食
海膽手卷
帶子
刺身
2018-04-08 529 浏览
成日經過觀塘亞太中心見到都勁多人排隊食日式放題,今次終於Book 到位同朋友星期日晚黎食御前大江戶日本料理,見到佢的磯燒海鮮放題真的太吸引了。今晚食8點45分果輪,早咗上黎先係門口等一等位,餐廳會跟次序安排我地入去坐低。餐廳入面真的超大,座位好满,Walk in 都無位,建議一定要打電話book 位先。餐廳係用Ipad 落單的,同其他放題餐廳用剔紙仔落單又唔同,環保咗又快捷啲,唔會有漏單的出錯。一坐低立即出去攞飲品,雪櫃汽水,啤酒,紙包飲品等,全部都好齊,最可愛的地方是有迷你細支裝的道地綠茶同解茶等,果然受歡迎。雪糕櫃都有好多款雪條,雀巢,同韓國水果雪條都有,好豐富呀。仲有大量沙律前菜小食同多款新鮮生果可以揀。頭先一坐低,職員就立即送上一個用大木盆裝住的磯燒海鮮拼盤,每檯都會限定送一份。職員仲會好好人,主動幫手燒的。有兩隻超大隻的北海道元貝,肉質厚身,鮮甜爽口,咬落十分香甜,好有海水味,加上少少牛油燒,更加香味四溢,超值呀。兩隻活鮑魚,肉質呈白色,側邊係青黑色,肉質鮮嫩,咬落啖啖肉的。兩隻大虎蝦,大隻多肉,肉質彈牙,蝦味濃郁。美國珍寶蠔,肉質爽口彈牙,有少少海水味。甲羅蟹一隻,細細隻的
雪糕櫃都有好多款雪條,雀巢,同韓國水果雪條都有,好豐富呀。
仲有大量沙律前菜小食同多款新鮮生果可以揀。

兩隻大虎蝦,大隻多肉,肉質彈牙,蝦味濃郁。
美國珍寶蠔,肉質爽口彈牙,有少少海水味。
甲羅蟹一隻,細細隻的,但入面有好多蟹膏,鮮甜美味。
放題必叫的刺身,三文魚厚切,嫩滑鮮甜,帶子肉質香甜,油甘魚同赤身都切得好厚,啖啖肉,仲有至愛的翡翠蝦,肉質彈牙鮮甜。
燒左口魚壽司,微微烤過肉質嫩滑,入口即溶,壽司飯都細細件的,唔使食得太飽。
海膽壽司,紫菜新鮮清脆,海膽份量唔算少,味道鮮甜。
美味串燒系列,燒牛舌,肉質爽口,切得薄,牛肉味香濃,燒鰻魚,比較淋身,燒汁美味。
燒菠蘿,真的超甜超新鮮,咬落爽口清甜,十分多汁。炒腰果香脆可口,燒帆立貝鮮甜。
仲有燒雞翼,燒多春魚,燒雞軟⻣等,燒得都剛熟,入味的。
海膽滑蛋泡飯,食到最後可以一試,因為鮮甜解膩,熱辣辣,自己親手煮,倒晒啲材料落去滾一下就可以食。
甜品同雪糕就揀咗朱古力糯米糍同雲呢拿朱古力味雪條食,香滑美味。
放題黎講係性價比超高之選,又有磯燒海鮮,又有新鮮刺身,燒物等,員工服務速度快,是很適合一班朋友相約聚會。

2018-04-06 2509 浏览
睇到門口咁人山人海, 就知又有好野食喇, 去登記先知原來餐廳每晚只會做2輪, 所以8點來到都係要等到9點果輪先食得, 不過其實8:45分已經比你入去架喇一入去緊係周圍睇下有咩食啦, 個壽司刺身BAR好靚好日式, 附近有個好豐富既水果BAR飲品既選擇勁多, 最正係有樽裝既道地解茶同解綠茶甜品都唔惹小, 成個雪櫃雪住唔係就咁放枱面, 既衛生, 又可以保持冰凍口感雪糕櫃有2個, 好誇張, 一定有一款啱你心水周圍逛完, 坐定定睇下餐牌有乜食, 刺身, 壽司, 手卷, 小食沙律, 燒物, 天婦羅, 一品料理, 磯燒海鮮, 磯燒有機蔬菜, 磯燒鍋物咁多樣野真係無從入手呀,有選擇困難症就更加頭痛唔諗咁多住, 叫碟腰果送下梅酒先職員捧上每枱一次性既磯燒海鮮拼盤,有蟹有大虎蝦有蠔有元貝有鮑魚, 真係極之豐富唔識燒唔緊要, 職員會主動埋黎幫你手架蜆同蝦都好新鮮, 又大隻, 隻蝦仲識郁架燒菠蘿同牛油粟米都好正, 菠蘿兩面輕輕燒一燒收乾小小水就要食架喇, 咁先夠JUICY整番碟刺身先, 食食下熱野, 再食番D鮮甜冷刺身降降火, 份量都好足架再食下左口魚壽司, 爽甜最驚喜係個海膽手卷, 飯量唔會太多, 海膽亦都

飲品既選擇勁多, 最正係有樽裝既道地解茶同解綠茶

雪糕櫃有2個, 好誇張, 一定有一款啱你心水

周圍逛完, 坐定定睇下餐牌有乜食,
有選擇困難症就更加頭痛

唔諗咁多住, 叫碟腰果送下梅酒先

海鮮拼盤
職員捧上每枱一次性既磯燒海鮮拼盤,
有蟹有大虎蝦有蠔有元貝有鮑魚, 真係極之豐富

唔識燒唔緊要, 職員會主動埋黎幫你手架

蜆同蝦都好新鮮, 又大隻, 隻蝦仲識郁架

再食下左口魚壽司, 爽甜
最驚喜係個海膽手卷, 飯量唔會太多, 海膽亦都唔會太少, 一口可以食一個

芝麻雞翼, 小心燙咀, 即炸即上碟比你, 一咬落去好香脆, 滿口肉汁
又要小心燙咀, 椒鹽多春魚又係即炸比你, 脆到連D骨都可以輕易咬碎
鰻魚控至愛, 汁唔會太多, 剛剛好夠味唔會太咸
牛舌好爽滑, 滴幾滴檸檬汁, 分外鮮味
海膽湯飯

海膽飯要自己整, 放晒D料落去先, 最後先放蛋, 慢慢攪均佢, 啖湯先係主角, 吸收晒海膽既鮮甜味

埋單兩個人都唔過7百, 有咁多海鮮野食野飲, 性價比絕對一流
海鮮拼盤