2019-03-10 4342 浏览
這裏有種類繁多的食物選擇,可以用iPad點菜,食物的圖像一目了然方便使用,可以輕鬆選擇。食品快速準確傳達,基本上沒有錯過任何訂單。餐廳有很多飲料選擇包括啤酒,還有我最喜歡的檸檬茶和甘蔗茶。餐廳提供不同的壽司種類,我最喜歡就是花之戀,還有黑松露帶子,亦有很多不同的刺身。我們吃了好幾輪,食物質素好而且價錢合理物有所值。我來的另一個原因是因為他們有海鮮燒烤,包括蝦、扇貝等豪華海鮮,我們渡過一個快樂的晚上,期待下一次再來。
2019-01-12 1959 浏览
御前大江戶日式料理每人三百元的磯燒加日式放題,好掋食。坐下先來一碟很吸引的海鮮,大大只鮑魚及帶子和蟹蓋。還有專人負責燒。 蟹蓋很滋味,叫了個飯拌著吃。鮑魚很鮮甜。刺身很多種類,和一般的放題餐廳不相伯仲。三文魚及其他種類的刺新都很新鮮。特別之在有牡丹蝦可叫,大只及鮮甜。壽司有很可愛的海膽及蟹籽壽司,十分迷你。應該知大家不太吃飯,所以提供迷你size,便不會浪費。熟食及炸物很多選擇,有自助吧提供熟食。例如津白,豬頸肉,廚師的廚藝很好,豬頸肉很好味。炸物有芝士年糕,榴蓮,蝦,多春魚等,全部皮薄脆口。最後是甜品及水果,自助吧有很多雪糕可選,水果也貼心切好,還有mochi 綠茶及草莓。總括而這, 無論熟食刺身或磯燒,種類頗多。餐廳很大,適合一大班人去吃。
御前大江戶日式料理

2019-01-11 1111 浏览
第二次黎進餐,第一次係初初開店時感覺人不是太多及上菜快沒有漏單,所以決定再來😋今次有埋磯燒,但發現要一邊燒海鮮甲羅燒再一邊食刺身係會燒到過熟😖所以下次都唔會再食甲羅燒😅😅
2019-01-07 1056 浏览
在觀塘番工的大家,應該都深深明白到搵位食飯有幾難,通常唔想等位,我地都會去OPC搵食。好耐之前食過依間,感覺裝修同其他店不同,而且有自己選擇刺身的飯,係其吸引之處。隔左一陣今日再光顧,發現午餐都變了,主餐牌加了彩色的圖片,更吸引😍依家所有午餐都包括自助沙律吧!雖然得少少前菜,有泡菜,螺肉,中華沙律等等。但都係加分的地方。😛我們叫了一個月見牛肉鍋$70, 湯底甜甜的,個人非常喜歡😍裏面有牛肉,天津菜,粉絲,豆腐和蛋,好豐富👍會配一碗白飯。另一個是生卵海膽三文魚飯,有魚子在上面。三文魚厚身,前菜有一些呑拿魚粒,甜品有櫻花味的mochi仲有一粒紅豆蓉糕點。2個餐共$152冇加一,好抵👍加左$4要支解茶,其實下次可以唔駛加😂😂有一個位我想餐廳要改善,餐廳充滿了魚腥味,好似係魚市場食野咁🤨

月見牛肉鍋

2個餐共$152冇加一,好抵👍

加左$4要支解茶,其實下次可以唔駛加😂😂

2019-01-07
月見牛肉鍋
2019-01-06 655 浏览
一去到門口已經聞到好香嘅燒烤味🥳一坐低即刻叫海鮮,因為燒要比較耐,刺身好快就送到上枱,可以食住等海鮮,甜蝦刺身好好食,大隻又鮮甜,所以叫左幾次😋終於海鮮拼盤到咗,每種海鮮好新鮮又大隻,甲羅燒有驚喜,但可惜冇很任食😭
一去到門口已經聞到好香嘅燒烤味🥳
一坐低即刻叫海鮮,因為燒要比較耐,
刺身好快就送到上枱,可以食住等海鮮,
甜蝦刺身好好食,大隻又鮮甜,所以叫左幾次😋
終於海鮮拼盤到咗,每種海鮮好新鮮又大隻,
甲羅燒有驚喜,但可惜冇很任食😭
  • 磯燒海鮮拼盤
2019-01-05 512 浏览
我地十個人,送左兩盤磯燒時令海鮮盤,d海鮮好新鮮呀😻下面呢款食物好好味呀😻😻😻 呢味叫蟹味噌甲羅燒,甲羅,即是蟹蓋;蟹味噌,即是用味噌製過的蟹膏。因為就咁食蟹膏有d太鹹,所以加左蟹籽、蟹柳、雞蛋、蔥等等令味道更有層次同埋豐富。d蟶子、鮮魚同帶子都超鮮味!食放題點可以冇刺身,高質🤤🤤一人食一盤除咗頭先嘅磯燒時令海鮮盤係限量,其他活蝦、蜆、蟹、壽司🍣刺身、天婦羅、串燒、各款熟食、甜品都係任食咖😽上菜都快,又有人教你燒。 $308加一,真係物超所值😝😝😝❤️
我地十個人,送左兩盤磯燒時令海鮮盤,d海鮮好新鮮呀😻
磯燒時令海鮮盤

蟹味噌甲羅燒

放題點可以冇刺身,高質🤤🤤一人食一盤
刺身
  • 磯燒海鮮
  • 磯燒海鮮拼盤
  • 海鮮
2019-01-03 260 浏览
亞太中心日本定食有好幾間,這間八樓第一次到訪,有點意外,比較其他兩間為小人午餐,可能我12:00 時巳到達……第一枱客。我們吃了兩份午市定食;比我們預期好吃!質素不錯!還比其他兩間更為好吃!雖然沙律吧比較弱!但總體上午市定食……正!
亞太中心日本定食有好幾間,這間八樓第一次到訪,有點意外
我們吃了兩份午市定食;比我們預期好吃!質素不錯!
還比其他兩間更為好吃!雖然沙律吧比較弱
!但總體上午市定食……正
2019-01-03
  • 壽司
2019-01-02 256 浏览
平安夜那天,日頭和男朋友去左迪士尼玩,原來佢仲神神秘秘早就book左御前dinner放題!御前賣點係磯燒海鮮,而且可以任點任食!環境跟其他放題餐廳差不多,座位之間都比較迫窄的,不過四方八面都掛著大電視,令每一個角度都可以看到。男朋友book了第一輪時間(5:45至8:00pm),食到差不多尾聲,眼見那時坐滿左8成人。出面有小食、飲品、甜品自助區,甜品係出奇地好味。每枱先來一籃海鮮拼盤,有帶子、鮑魚、蠔、大蝦、蟹蓋。食落都新鮮,其間亦有職員主動過來幫忙燒。刺身也是任食,但雪味較重,所以我們冇再encore啦。職員突然放下一碟牛和小鍋,是每枱都送一份的。牛肉入口唔韌但就冇乜肉味,不過不失啦。任食海鮮就唔包括蠔、鮑魚,而其他貝類、蝦就可以任點。建議有海鮮磯燒時間表可以提供俾客人參考,因為有時真係唔知熟未,又怕會overcook。
!御前賣點係磯燒海鮮,而且可以任點任食!

出面有小食、飲品、甜品自助區,甜品係出奇地好味

刺身也是任食,但雪味較重
,所以我們冇再encore啦。

,不過不失啦。

2018-12-24
$371.5 (晚餐)
庆祝纪念
圣诞节
2019-01-02 188 浏览
今天與朋友相約吃放題,特地book了御前大江戶日式料理這間放題試試。我們8點來到,大部分位置已坐滿,幸好剛剛好有位。我們一坐下,店員就遞上了一份海鮮並盤。當中有蠔、大蝦、飽魚、元貝、甲羅蟹蓋。甲羅蟹蓋味道濃郁,大蝦十分彈牙,飽魚和元貝十分新鮮。店員十分好服務,會幫我們燒海鮮。我點了一份海膽手捲。海膽手捲的海膽味濃郁,而且手捲中飯的份量不多,不會吃得太多飯,可以留雞吃其他。我們又點了刺身,當中有三文魚、赤身、油甘魚、劍魚腩、象拔蚌、甜蝦等等。刺身十分新鮮,我和朋友也搶住吃呢我們又點了壽司,如芝士火炙三文魚壽司、燒左口魚壽司等等。火炙都燒得很香,而且還是暖的。我又點了大蝦天婦羅。天婦羅炸的很香脆,而且皮不會太厚。出面還有很多熟食,而且也有飲品區和甜品區。今晚真的很滿足,要捧著肚子走。

我們8點來到,大部分位置已坐滿,幸好剛剛好有位。

我又點了大蝦天婦羅。天婦羅炸的很香脆,而且皮不會太厚。

出面還有很多熟食,而且也有飲品區和甜品區。

今晚真的很滿足,要捧著肚子走。
2018-11-12
2018-12-26 310 浏览
今日去呢間餐廳位於觀塘地鐵站附近,地理位置非常方便。餐廳環境寬敞,裝修以日本風格為主。食物方面,同平時食嘅放題相似,各種刺身、小食、炸物、料理都有。比較有特色嘅地方就係,每一張枱佢都會送一盤海鮮拼盤,而且海鮮質素不錯,亦有時候會有職員幫你手處理海鮮。雖然只有一盤海鮮拼盤,但係你仍然可以任你order例如章魚串、扇貝仔、螺等等嘅海鮮燒。另外值得推介嘅地方,就係餐廳提供布丁、蛋糕、糯米糍、乳酪、各種水果!仲有韓國雪條雀巢雪條等等!價錢都係$300左右,真係值得推介😙
2018-12-21 425 浏览
2/10.唉。。點講好。。早前見到雜誌介紹呢間海鮮燒放題,見到海鮮好吸引,重點係燒原隻蟹,打開蟹蓋勁多超級邪惡嘅蟹膏。真係非常吸引,當場即時打電話book 檯同家人一齊食好野。每檯都有一盤廚師海鮮精選,上嘅都係冇得追加,價錢比較貴嘅海鮮。其實睇落真係唔錯。爐方面其實都夠燒,加上放題有另外唔洗燒嘅食物可以order, 呢方面都唔錯。問題係。主打海鮮燒,但係海鮮唔新鮮。最難忘係隻蟹。。萬分期望,燒左經耐,一切都好美好,同雜誌d 相冇咩分別。但係,一擺入個口。。。🤢🤢🤢🤢🤢omg, 腥到想嘔返晒個晚食嘅野出黎。🤮🤮🤮🤮可能係我咁啱唔好彩,俾左隻貨底我,但已經破壞成晚嘅經驗。😢
2/10

2018-12-20 141 浏览
Large variety of food choices. Using iPad with the food images make it so easy to pick m. The food delivery is quick and accurate. We didn’t miss any of our order. Lots of drinks to pick include beer- my favourite is lemon tea and sugar cane. Another reason I come is because they have the seafood BBQ that’s include deluxe seafood like shrimp , scallops
2018-12-20 172 浏览
又來到我最鍾意嘅日本放題啦。今日嚟到觀塘一個商廈入邊,門口有好多人派傳單,亦都有好多唔同嘅餐廳。我朋友極力推薦我嚟到御前大江戶,話呢度有寄銷海鮮放題,原來出最後一次整啦,所以一心嚟試吓。入到去果然有好多人喎,侍應亦都好好即刻帶我地行錯咗一個窗邊個位,用iPad點菜,好環保。每一張枱都有一個海鮮拼盤,有鮑魚,海蝦,仲有侍應教你點樣煮先係最好味,旁邊亦有辣粉同埋走,令到海鮮笑得出色同埋好食。當然仲有小食啦,小食係自助的,有沙律,孩子,豬頸肉,真係唔錯啵。仲有特色壽司,例如黑松露帶子,芝士燒三文魚壽司,仲有其他唔同嘅刺身例如象拔蚌,海蝦,赤背,全部都好好食呀。最後要講聲真係有好多好多嘢飲同埋甜品選擇,大食同鍾意食日本嘢嘅你一定要來囉
2018-12-19 179 浏览
御前大江戶日式料每人三百元的磯燒加日式放題,好掋食。坐下先來一碟很吸引的海鮮,大大隻鮑魚及帶子和蟹蓋。還有專人負責燒。 蟹蓋很滋味,叫了個飯拌著吃。鮑魚很鮮甜。刺身很多種類,和一般的放題餐廳不相伯仲。三文魚及其他種類的刺新都很新鮮。特別之在有牡丹蝦可叫,大隻及鮮甜。壽司有很可愛的海膽及蟹籽壽司,十分迷你。應該知大家不太吃飯,所以提供迷你size,便不會浪費。熟食及炸物很多選擇,有自助吧提供熟食。例如津白,豬頸肉,廚師的廚藝很好,豬頸肉很好味。炸物有芝士年糕,榴蓮,蝦,多春魚等,全部皮薄脆口。最後是甜品及水果,自助吧有很多雪糕可選,水果也貼心切好,還有mochi 綠茶及草莓。總括而這, 無論熟食刺身或磯燒,種類頗多。餐廳很大,適合一大班人去吃。
御前大江戶日式料

2018-12-19 6411 浏览
買完聖誕禮物,經過亞太中心下有多餐廳既傳單,見到呢間御前大江戶既名就醒起之前朋友講過質素幾好,又有自助磯燒,就搭lift上去!一出lift就聞到超香磯燒味道先黎個海鮮拼盤...店員會遞上Tab比我地落單,最上既部分都有顯示埋截單時間同離座時間,哈!見到即將截單又未夠喉,就把握到時間點多轉,包你食得滿足!台上的時消毒濕紙巾,包裝設計也有點特別吧😜壽司方面:我真係太喜歡食蟹棒,呢款芝士皇帝蟹棒壽司當然走唔出我手指罅😂以為放題可能都會料細過飯,呢間絕對豪,怕你食唔夠,蟹棒厚食,一絲絲,加上烤過既芝士,的確點左好多舊🤤岩鹽左口魚邊壽司,左口魚身都好有咬口!鯛魚銅鑼燒可放在烤爐上再烘熱食,更滋味!活大蜆都係必點項目,可用檯上既燒烤粉、鹽、清酒調味按自己喜好去落份量,一嚐下廚滋味!原隻栗毛蟹無限任叫燒菠蘿鮮甜、日本蕃薯仔款式多,細細支,飲完又可以飲第2款選擇

一出lift就聞到超香磯燒味道

先黎個海鮮拼盤...

台上的時消毒濕紙巾,包裝設計也有點特別吧😜

岩鹽左口魚邊壽司,左口魚身都好有咬口!

鯛魚銅鑼燒可放在烤爐上再烘熱食,更滋味!

活大蜆都係必點項目,可用檯上既燒烤粉、鹽、清酒調味

按自己喜好去落份量,一嚐下廚滋味!

原隻栗毛蟹無限任叫

燒菠蘿鮮甜、日本蕃薯仔

款式多,細細支,飲完又可以飲第2款選擇
  • 芝士皇帝蟹棒壽司