2017-09-23 1094 浏览
這日式放題未改磯燒時光顧過幾次,大致可以,只是一些較貴的食物經常不來,如燒羊扒等,但生意很好,可能職員太忙,態度非常之差,如打電話問訂位和價錢便不耐煩,反正這中心開了其它日式放題便去試一試,一試便不考慮光顧這御前餐廳。有一次去其它餐廳時發現它們新增了日式磯燒,便想一試,第一次光顧感覺很好。這次剛好我生日,家人說不如去吃磯燒,這次生日真難忘,餐廳全滿了,我們應該是最後一桌入席。送的海鮮盤沒有大蝦了,要自費,蟹蓋漏了給雞蛋,問了沒來,點了其它磯燒的海鮮等了半小時沒來,問職員,他們幫忙追便來了部分,焼羊扒沒來,其它燒物,如牛舌、雞翼也沒來,入坐一個小時落了兩次單羊扒來了,其它還未來,已經有點心灰意冷了,剛好有職員來要求結帳和說寫評語,我說評語肯定不好,東西不來,這位服務態度太好的職員可能要搶時間收錢,冷冷地帶笑容說你們慢慢寫投訴,便冷冷地放下帳單夾,無辦法便再叫刺身,這個last order寫了很多,但刺身的師傅怕我吃多了不理智立刻幫忙減數量(點餐Pad說浪費要罰錢)如九片三文魚來三片,真系關心我們怕受罰!到吃完甜點時,入坐點的雞翼終於見面了,第二次羊架也來到,可能生意太好,有些客人他們真的不需要,我便不想再難為你們,最諷刺的是走時廣播說什麼大家吃飽嗎?很開心?真是一流的餐廳在你們自己的心目中吧!
2017-09-20 474 浏览
Discover Hong KongAll-you-can-eat buffet or a la cartedining? A growing number of Japanese Restaurants in Hong Kong are offeringdishes that are ordered a la carte under an all-you-can eat format. Is this thebest of both worlds?Japaneses style sushi bars have been servingsushi and sashimi on conveyor belts for decades, and they continue to bespectacularly popular. Just check out the lines in front of sushi restaurantsanywhere in Hong Kong, Kowloon, or the New Territories.Japanese cuisine is, argu
Discover Hong Kong

best of both worlds?

Japanese cuisine is, arguably, Hong Kong’s
most popular national cuisine, out-stripping even Chinese cuisine.

All-you-can-eat buffets are also immensely
popular in Hong Kong. So what about an all-you-can-eat Japanese buffet?

The problem is, not everyone likes eating
food that has been sitting around on buffet tables or traveling along a
conveyor belt for who knows how long.

One of the key points of seafood – especially
seafood that is served raw – is that it should be freshly prepared. At least
that is what most people in Hong Kong think.

Open for lunch and dinner, Gozen Edo in
Kowloon’s Kwun Tong district is one of the growing number of
Japanese restaurants in Hong Kong that attempts to offer the best of both
worlds. The eatery allows diners to order as many dishes as they as they want
from an a la carte menu.

Each table is given a digital menu, and
diners order dishes electronically. Their orders are displayed in the kitchen,
where dishes are freshly prepared to order. Servers take their orders to the
table.

Everything is included, and diners can eat as
much as they want within a given time frame, which usually means two hours -
either 6.30 to 8.30 or 8.30 to 10.30. There is an additional charge, however,
for beer, sake, and a few special dishes.

So what’s to stop diners from over-ordering
and wasting food? They will be charged HK$10 for any dish that they order and
don’t consume!

The menu runs from sushi and sashimi to a
number of items – mostly shellfish - that are grilled at the table. The curried
crab was especially tasty.

Other dishes include tempura, vegetables,
udon grilled lamb chops – the list goes on. Desserts include a yummy egg
custard served in what appear to be tea cups - or maybe they are sake glasses.

There is also a salad and soup bar together
with glass fronted refrigerators stocked full of canned or bottled soft drinks,
ice teas, and fruit juices as well as freezers full of ice cream and Popsicles.

Set menus are served at lunch from 12 noon to
3 pm.

I dined at Gozen Edo with two other lifestyle
bloggers on a week night, and it was jam-packed. This restaurant is obviously
immensely popular.

It was crowded, and it was noisy, but there
was an undeniable vibe. The diners appeared to be overwhelmingly in good spirits.

This is a very family friendly venue. It is a
great place to go with friends. But it would not be suitable for someone
wanting a quiet evening in a romantic environment.
2017-09-19 630 浏览
香港有得食磯燒海鮮嘅地方唔算特別多,而呢間御前大江户就係其中一間食磯燒海鮮相當唔錯嘅選擇餐廳除左有燒海鮮,仲包埋任飲任食嘅刺身放題 (可以話有齊香港人至愛)點餐係用ipad自助下單,有食物圖片供參考,十分方便點完餐之後職員好快就送上海鮮拼盤,有蟹蓋、生蠔、鮑魚、聖子、帶子,十分豐富而且新鮮燒緊海鮮嘅同時,我地無忘記食刺身架,刺身款式多,一定滿足到你另外,餐廳好細心提供埋燒海鮮嘅教學秘笈,而當職員經過見到d海鮮熟晒,佢地都會提你食得,非常貼心水果蔬菜方面,燒菠蘿、紫薯、蕃茄都好正,好甜好好味熟食嘅選擇亦都好齊全,炸物、燒物、壽司等等嘅放題食物,無限添食;雪糕、雪條、飲品,款式多又新穎,食到好飽好滿足*p.s最好預約左先嚟,因為聽朋友講呢間餐廳長期爆滿*

點餐係用ipad自助下單,有食物圖片供參考,十分方便

水果蔬菜方面,燒菠蘿、紫薯、蕃茄都好正,好甜好好味

*p.s最好預約左先嚟,因為聽朋友講呢間餐廳長期爆滿*

2017-09-18 508 浏览
朋友約我黎食御前大江户,之前都未黎過,廣告就睇得多,不過聽到有磯燒海鮮同放題一次過食曬,當然要黎試一試啦。位置就係APM隔離好方便而且地方都幾大,雖然話好大都幾多位但都係預先訂定位好d,唔洗等呀ma,而且通常都好full。一入到去職員已經捧左一盆海鮮上枱,蟹蓋,鮑魚,聖子,帶子同生蠔真係全部都好新鮮好正,之後放上爐燒,如果唔識燒有張圖會教每樣海鮮要點燒燒幾耐,但當然職員都會幫手啦等食既同時再點埋刺身同其他野食,真係好爽呀,因為個口係唔會停嫁,仲要督下督下就落到單,唔洗好似以前咁填紙仔,又簡單又快刺身都上場了,都幾新鮮,而且落單d數量真係一d都唔會少,一邊食刺身一邊等磯燒d海鮮熟,正如果當個盆限量海鮮食曬,仲有其他海鮮可以點黎繼續燒,有大白蜆,蝦同埋其貝殼類,實行燒到最後

2017-08-22
近排磯燒非常吸引, 很多日本磯燒店都開到來香港, 不過間間都貴, 好在比我找到一間不算太貴的, 又有磯燒又有放題, 一於來試!來吃放題的, 全部一人送一大盤磯燒! 有帶子又有蟹黃, 又有蟶子跟飽滿的蠔, 一個盤已回本, 超級抵食!蟹黃有醃過, 燒完超好吃, 帶子燒到半熟超級甜~蟶子極級彈牙! 加入了清酒去煮, 好吃!蠔跟鮑魚就最好燒熟一點, 很熟也是十分甜跟JUICY的!其餘的也有這些西班牙進口火腿, 咸中帶點甜味

蟹黃有醃過, 燒完超好吃, 帶子燒到半熟超級甜~

蟶子極級彈牙! 加入了清酒去煮, 好吃!

蠔跟鮑魚就最好燒熟一點, 很熟也是十分甜跟JUICY的!

其餘的也有這些西班牙進口火腿, 咸中帶點甜味
2017-09-15 656 浏览
第一次食依間,見好多好評咪訂位去食。琴晚去到等咗一陣就入得去,一坐低 職員送上5款精美海鮮俾我地自已燒,但張枱又細又窄,之後點野食,點完野食,咁就出去拎d熟食同燒海鮮食,過咗一陣d野食到咗,點知點十樣野得五樣野黎到,咁吾緊要,我再落單,過咗成個鐘都未黎,咁咪叫個侍應跟,佢話我地無落單,但我地叫咗兩次!!(差吾多全程都係拎出面d熟食黎食。)到埋單,已經俾晒錢,準備走,d野食先黎!!
第一次食依間,見好多好評咪訂位去食。
到埋單,已經俾晒錢,準備走,d野食先黎!!
2017-09-15 426 浏览
上星期去左觀塘學插花,上左3個鐘,都幾累下不過學到小小藝術,個人都開心D學完都係夜晚9點,仲趕得切去食飯所以就同朋友去左附近食野去左御前大江戶,岩岩趕得切最尾果場依度係燒海鮮放題,最好食當然係海鮮,食左個燒生蠔,燒生蠔蠍味好濃,海水味都幾重味道唔錯,而且幾大隻,份量夠曬足和食方面都幾多,不過最值得食一定係炸雞軟骨,食落好脆口而且唔會好油,口感唔錯另外帶子同聖子都好好食,帶子好新鮮,好夠味聖子好煙韌,口感都幾好而且唔太貴,夜小小黎都值得
上星期去左觀塘學插花,上左3個鐘,都幾累下
不過學到小小藝術,個人都開心D

學完都係夜晚9點,仲趕得切去食飯
所以就同朋友去左附近食野

去左御前大江戶,岩岩趕得切最尾果場

味道唔錯,而且幾大隻,份量夠曬足

和食方面都幾多,不過最值得食一定係炸雞軟骨,食落好脆口

而且唔會好油,口感唔錯

另外帶子同聖子都好好食,帶子好新鮮,好夠味

聖子好煙韌,口感都幾好

而且唔太貴,夜小小黎都值得
老公整日都話想食日本磯燒海鮮, 早前見朋友去左觀塘一間唔錯的磯燒海鮮放題, 即刻訂位同老公去食,好才有訂台,黎到見到人山人海~ 入面空間好大,座位都坐得舒適~ 用平板落單好先進又環保~ 仲有指引教你如何燒最好味~ 餐廳會按照人數免費送上海鮮拼盤, 見到大大一盤,非常豐富,有蟹殼、巨型帶子、 蟶子、大蝦、生蠔,非常新鮮~ 大大隻生蠔非常新鮮,巨型帶子十分肥美, 大蝦爽口彈牙~ 燒蟹殼非常正,滿滿的蟹膏, 加上蟹籽,鮮甜十足! 每台配備調味料,客人可以自行燒野食~ 食物選擇方面都好多,海鮮方面有 蝦、魷魚、帶子、螺等, 我特別鐘意魷魚、帶子~ 仲有好多蔬果類,特別係我最愛的秋葵~ 除左燒物,亦有多款其他日式料理任食,好似刺身類,非常新鮮~ 壽司方面款式好多, 我最推介火焰芝士&黑𩃭系列,味道有驚喜~ 炸物、串燒系列 仲有多款飲品以及雪糕添~
老公整日都話想食日本磯燒海鮮,
早前見朋友去左觀塘一間唔錯的磯燒海鮮放題
即刻訂位同老公去食,好才有訂台,黎到見到人山人海~

入面空間好大,座位都坐得舒適~

用平板落單好先進又環保~

仲有指引教你如何燒最好味~

餐廳會按照人數免費送上海鮮拼盤,
見到大大一盤,非常豐富,有蟹殼、巨型帶子、
蟶子、大蝦、生蠔,非常新鮮~

大大隻生蠔非常新鮮,巨型帶子十分肥美,
大蝦爽口彈牙~

燒蟹殼非常正,滿滿的蟹膏,
加上蟹籽,鮮甜十足!

每台配備調味料,客人可以自行燒野食~

食物選擇方面都好多,海鮮方面有
蝦、魷魚、帶子、螺等,
我特別鐘意魷魚、帶子~

仲有好多蔬果類,特別係我最愛的秋葵~

除左燒物,亦有多款其他日式料理任食,
好似刺身類,非常新鮮~

壽司方面款式好多,
我最推介火焰芝士&黑𩃭系列,味道有驚喜~

炸物、串燒系列

仲有多款飲品以及雪糕添~
2017-08-09
2017-09-08 689 浏览
平時御前大江戶好多人~今次星期一到唔使排好耐入場~半場full左右~ 填左問卷仲有生蠔送添!磯燒方面,有一set海鮮係set左一人一份~佢d海鮮真心好正😍D staff會教你/幫你手~鮑魚、聖子、蟹蓋特別推介💕可以再叫其他任叫的海鮮~ 即刻抵返條數☺️佢地壽司都好好食,又細份,叫黎試下都唔會令你好飽!特別係花之戀☺️佢地炸物都好好食,芝士年糕同芝麻雞翼都係我的至愛😍 朋友鍾意食榴連,話一定要試佢地個榴連炸彈😂最後推介埋燒牛舌~都好值得一試!
平時御前大江戶好多人~
今次星期一到唔使排好耐入場~
半場full左右~ 填左問卷仲有生蠔送添!
磯燒方面,有一set海鮮係set左一人一份~
佢d海鮮真心好正😍
D staff會教你/幫你手~
鮑魚、聖子、蟹蓋特別推介💕
可以再叫其他任叫的海鮮~ 即刻抵返條數☺️
佢地炸物都好好食,芝士年糕同芝麻雞翼都係我的至愛😍
朋友鍾意食榴連,話一定要試佢地個榴連炸彈😂
最後推介埋燒牛舌~都好值得一試!
因為工作關係好少可以放長假去旅行,之前話想去日式最想食磯燒海鮮,老婆即刻安排,呢晚放工去到訂左位都要排隊入場,五通真係禁好食?入面人山人海,好才地夠大樓底又高五會坐到好迫,點菜亦好先進,用平板落單首先送上海鮮拼盤,按照人數免費送的,份量十足,非常新鮮,有蟹殼、巨型元貝、大大隻生蠔、蟶子、大蝦⋯⋯之後可以自己燒,每台都有調味料。五夠可以自己再點,我點左螺、魷魚、帶子....食材新鮮~除左燒物仲有其他日式料理任點,刺身方面亦非常新鮮。壽司方面款式好多,仲有d特別系列,好似火焰芝士系列、黑𩃭系列.....搭配的味道五錯另外仲有鍋物、串燒等包你飽,下次要帶兄弟黎食!

入面人山人海,好才地夠大樓底又高
五會坐到好迫,點菜亦好先進,用平板落單

之後可以自己燒,每台都有調味料。

五夠可以自己再點,我點左螺、魷魚、帶子....食材新鮮~

除左燒物仲有其他日式料理任點,刺身方面亦非常新鮮。

另外仲有鍋物、串燒等

包你飽,下次要帶兄弟黎食!
2017-08-09
2017-09-06 481 浏览
御前大江户呢個名真係成日都聽,因為電視成日都賣廣告,但就真係未食過,今次落機即刻同幾個朋友黎試下,交通都幾方便就係apm隔離,上到去已經好多人等緊,好彩有book位,夠鐘就入得,門口已經聞到好大陣磯燒既味道今晚既有磯燒又可以食刺身放題真係不得了坐低之後,職員二話不説捧上一盤海鮮,蟹蓋,生蠔,帶子,鮑魚,聖子嘩嘩嘩,真係好新鮮呀實在太新鮮啦,而且仲有可以點既芝士燒蠔可以order添二話不説,拿拿聲放上爐燒啦一開頭如果唔知點燒好,仲有簡介教添,不過燒完,唔洗加咩調味料已經好好味,而且職員周不時睇唔過眼都會幫手燒埋一份添😂😂一邊等緊燒緊既海鮮,另一邊當然點刺身食啦,邊食邊等仲有超級方便既落單,唔洗再填紙仔刺身上場啦,好正呀而另一邊d磯燒海鮮都差唔多搞掂,時間岩岩好呢塊紫薯天婦羅真係好甜食放題點小得雪糕同飲品無限飲同食

今晚既有磯燒又可以食刺身放題真係不得了

實在太新鮮啦,而且仲有可以點既芝士燒蠔可以order添

二話不説,拿拿聲放上爐燒啦

一邊等緊燒緊既海鮮,另一邊當然點刺身食啦,邊食邊等

仲有超級方便既落單,唔洗再填紙仔

刺身上場啦,好正呀
而另一邊d磯燒海鮮都差唔多搞掂,時間岩岩好

呢塊紫薯天婦羅真係好甜

放題點小得雪糕同飲品無限飲同食
2017-08-08
2017-09-05 418 浏览
琴日六點入座見到呢度有海鮮燒咪試下以前食放題都係得刺身呀炸物果啲不得不說,雖然間野大,但呢度啲枱好逼我地兩個人,張枱細到唔知點擺野首先就緊係叫刺身先砌得好靚,但唔知點解係暖架囉?!有啲不能接受燒海鮮方面,唔錯既,啲蠔好大隻出面有啲前菜拎,不過唔好食,所以冇點試最後,啲員工態度認真麻麻,仲有啲黑口黑面,尤其係同佢講話啲刺身暖果陣試過就算
琴日六點入座
見到呢度有海鮮燒咪試下
以前食放題都係得刺身呀炸物果啲

不得不說,雖然間野大,但呢度啲枱好逼
我地兩個人,張枱細到唔知點擺野
首先就緊係叫刺身
砌得好靚,但唔知點解係暖架囉?!
有啲不能接受

燒海鮮方面,唔錯既,啲蠔好大隻

出面有啲前菜拎,不過唔好食,所以冇點試

試過就算
2017-09-04 436 浏览
御前大江戶觀塘亞太中心有不少食肆,經過見到8樓特別多人,今次決定同朋友一齊試試這間餐廳。我們已經早了半個小時到達,但已經開始有人在排隊,人龍到另一邊的電梯口,十分誇張,可能是假日的緣故吧~建議大家平日到來,應該會人比較少一點~ 餐廳裝修不錯,坐位也算舒適,入座後已經可以開始拎自助區的食物飲品等,有湯、沙律、前菜等,飲品選擇豐富,甜品選擇也很多,雪糕的種類繁多,值得一讚~我們急不及待用平板點餐,十分方便,也是值得一讚的地方,上菜速度也很快~首先來了刺身,刺身新鮮,質素不錯,推介帶子~ 然後磯燒的食物也隨即送上,款款都很新鮮,有珍寶蠔、大蝦、元貝、聖子皇、甲羅燒等,其中最推介甲羅燒,真的十分鮮味~ 餐廳亦有溫馨提示,廣播教大家如何燒海鮮~ 不過一些海鮮不能refill, 令人意猶未盡~ 其餘壽司、熱食也很不錯,其中最推介的是燒羊架,肉質嫩,不韌,不會太有羶味~個人覺得炸芝士波波、香芋波波也不錯~同行的朋友,最後每人更食了三款不同的雪條,十分滿足~
御前大江戶
我們急不及待用平板點餐,十分方便,也是值得一讚的地方,上菜速度也很快~首先來了刺身刺身新鮮,質素不錯,推介帶子~

同行的朋友,最後每人更食了三款不同的雪條,十分滿足~
陪朋友黎食 本身不太好放題 但朋友send俾我睇完好似係幾吸引 咁就抱住試一下無妨既心態去,Book左8:45 好彩book左位唔洗等 現場滿哂座,裝修算係幾有心思,好日式。而食物方面都預左放題既話唔會話去到好好質素,燒海鮮方面:蟹蓋比較好味,其他海鮮都冇乜鮮味 聖子帶子更加冇味,刺身不過不失,而其他熟食鯖魚 雞翼 蝦天婦羅都唔差,唔抱太大期望反而接受到。其實本身冇諗過打食評,最令我想打哩篇差評就係服務質素,其中一個女店員態度奇差,咁我地張枱d碟多到冇位(唔知點解冇人收碟),叫佢「唔該可唔可以收一收d碟」, 佢既面口衰到我好似佢殺父仇人咁;叫我「等等啦」埋尾仲要啤一啤你果種。 我唔咪要佢服侍到我大爺咁,明白餐飲業係好辛苦既,但自問都有禮貌地叫佢 無必要太黑面吧。
2017-09-01 55127 浏览
今日去左食磯燒放題,要黎食最好預先訂位,如果唔係walk in會比較難有位一入去,已經見到有個自助bar, 野食睇落都好吸引,一d都唔hea而食落都唔會失望,係期望之內仲有甜品櫃&飲品櫃,選擇都好多雪糕雪條同樣都好多選擇,唔會好似其他放題咁,但1-2樣揀,重點係有埋韓國雪條,落足本的另外,如果怕熱氣既朋友,餐廳內仲有自家製五花茶&羅漢果茶,一飲已經知係真材實料,唔會一味得個甜字個湯同樣亦係真材實料,飲完唔會好口渴主角出場了,磯燒海鮮,睇落已經好豐富,食落更加不在話下,鮮味十足特別最愛個蟶子,我地燒得好有質素(當然在場既職員亦會從旁協助),燒得岩岩好,好鮮甜又爽口龍蝦亦都啖啖肉個蟹蓋更加無懈可擊,d膏一入口已經溶化左仲有好多其他磯燒材料選擇,刀貝我亦好強烈推介,黎到既時候仲郁的,好生猛除左有磯燒野食之外,仲有好多刺身、壽司、燒物,選擇夠多,好多野都想encore, 可惜肚皮唔爭氣,食2round已經好飽不過呢間令我好想下次再過黎食

而食落都唔會失望,係期望之內

仲有甜品櫃&飲品櫃,選擇都好多

個湯同樣亦係真材實料,飲完唔會好口渴

),燒得岩岩好,好鮮甜又爽口

龍蝦亦都啖啖肉

個蟹蓋更加無懈可擊,d膏一入口已經溶化左

除左有磯燒野食之外,仲有好多刺身壽司、燒物,選擇夠多,好多野都想encore, 可惜肚皮唔爭氣,食2round已經好飽

不過呢間令我好想下次再過黎食
2017-08-30