自從疫情之後好似好耐無食過雞煲嚕🥺今日胖胖嘅我哋去咗食💛店雞煲😛😛良心小店當然要多多支持😙🍗 雞煲-雞髀配雞胸半份 ($169)我哋叫咗微辣,唔食得辣嘅都唔怕😌因為佢仲有BB辣🤣花椒八角洋蔥芫荽,炒得好香🤤幾欣賞雞煲嘅調味唔會太鹹👍🏻雞煲可以揀淨係要雞髀同雞胸😋我哋兩個女仔,為咗過下口隱就叫咗半份,但係都好多肉,食唔晒🤣🥘 養生藥膳湯 ($49)食完雞煲可以再揀湯底🍲揀咗感覺健康嘅藥膳湯😗好濃嘅藥材味,有大量杞子同蟲草,好香好養生嘅感覺☺️☺️即刻聽到其他食客話好大陣藥膳湯味,搞到有啲唔好意思😆😆🥩 手切頂級安格斯 ($159)擺盤好精緻😍好靚好吸睛,牛肉油花分佈平均,厚切食落啖啖肉,吸晒湯底嘅味道,而且肉味濃,唔點醬都已經好好味😋🐙 招牌手打四寶丸 ($60)手打嘅墨魚丸、雞丸、蝦丸同豬肉丸,賣相已經好吸引,手打出嚟真係特別彈牙😍😍最鍾意係佢個墨魚丸🤩好想encore🥳🦐 蝦膠釀鮮冬菇 ($43)打邊爐點可以冇蝦滑,今次試吓呢個新鮮嘅配搭😛將蝦膠釀落冬菇度,幾特別唔錯😋🥬 健康雜菜籃 ($79)基於選擇困難症,揀咗個蔬菜籃🤣有五種菜,一次過滿足晒咁多個願望,仲有超甜嘅粟米😚😚啲蔬菜新鮮又

🍗 雞煲-雞髀配雞胸半份 ($169)
雞髀配雞胸半份

🥘 養生藥膳湯 ($49)
養生藥膳湯

🥩 手切頂級安格斯 ($159)
手切頂級安格斯

🐙 招牌手打四寶丸 ($60)
招牌手打四寶丸

🦐 蝦膠釀鮮冬菇 ($43)
蝦膠釀鮮冬菇

🥬 健康雜菜籃 ($79)
基於選擇困難症,揀咗個蔬菜籃🤣有五種菜,一次過滿足晒咁多個願望,仲有超甜嘅粟米😚😚啲蔬菜新鮮又爽甜,拎黎吸湯一流🤤
健康雜菜籃

🌹 降脂解壓洛神花茶 ($58)
一聽到降脂解壓已經心心眼😍女仔總係要搵啲藉口減低罪惡感😛點知原來超級大枝,好抵飲🤣酸酸地,又唔覺好甜,好開胃
雞髀配雞胸半份
養生藥膳湯
  • 蝦膠釀鮮冬菇
2021-08-08 55 浏览
尖沙咀良心店。好味雞煲打邊爐難得的雞煲良心店👌🏻難得可以帶同寵物一起吃雞煲👌🏻……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. 世界上有不吃雞皮和雞骨的人嗎?正是我的朋友!🤪話說朋友從沒吃過雞煲,因為他不吃雞皮和雞骨,難得這裏可以選擇不同的部位,替他克服了陰影!🤣……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. 🔸麻辣小辣雞煲半份(雞髀拼雞胸)$169雞肉:雞髀肉質嫩。雞胸一點也不鞋啊(經過店家特別的溫度處理,口感有點像雞柳,值得一讚。)麻辣: 夠惹味,不會只有辣味!小辣也很辣🌶️,洋蔥也很入味😜湯底:雞湯底夠足料。店員把雞湯+雞件加進雞煲內成為打邊爐的湯底。(圖三)後記:。雞煲味道不錯,可以一試,份量也很多。。想不到火鍋的湯底也會加進雞件呢!。寵物友善餐廳👌🏻
尖沙咀良心店。好味雞煲打邊爐

難得的雞煲良心店👌🏻
難得可以帶同寵物一起吃雞煲👌🏻

世界上有不吃雞皮和雞骨的人嗎?
正是我的朋友!🤪

🔸麻辣小辣雞煲半份(雞髀拼雞胸)$169

後記:
雞煲味道不錯,可以一試,份量也很多。
。想不到火鍋的湯底也會加進雞件呢!
。寵物友善餐廳👌🏻
讚1.今次訂位有房,自成一角呢2.手打丸都幾足料,墨魚丸係有鮮味同彈牙,炸腐竹都唔油膩,魚皮餃夠魚味彈1.服務要改善下,漏單情況好嚴重2.湯底同水準配料都麻麻,湯底味道實在係淡,手切牛唔夠鬆化,餃子實在唔夠餡呢,整體黎講都無乜邊樣夠吸引而再去

1.今次訂位有房,自成一角呢

1.服務要改善下,漏單情況好嚴重
💛養生火鍋雞煲專門店 — 尚上下夏▫️尖沙咀山林道一向都多嘢食,今次黎到呢間養生火鍋雞煲黃店,可以一次過滿足食雞煲同打邊爐嘅慾望~😆▫️雞煲有唔同部位可以揀,今次就揀咗雞髀🍗雞髀真係肉質鮮嫩,啖啖肉😋!食極都仲有咁!半份嘅份量都好多!辣度簡左小辣,味道帶有少少麻辣,而雞煲本身附送豬皮添~豬皮整得好入味!▫️而食完個雞煲就加咗個湯底:瑤柱群翅雞湯($49) 見到都落左好大隻雞落去煲!真係真材實料~而配料方面叫咗:👉手切頂級安格斯($159)🐮肉質嫩滑,份量都係好多!估唔到半份都咁大碟!而且厚度適中,都足夠兩個人食。👉龍口粉絲:粉絲索晒湯底嘅味😋👉桂花蚌:好爽滑新鮮。👉羊肉卷:好香羶味😍👉手打四寶丸:即係墨魚丸豬肉丸蝦丸雞園好好食,尤其是蝦丸同墨丸😍夠晒爽口彈牙👍🏻 👉鵝腸:濃郁嘅鵝油味、質感爽口▫️ 地址:尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 尖沙咀山林道23號地下。▫️#goeat尖沙咀#goeat黃店#尖沙咀美食#尖沙咀火鍋#尖沙咀雞煲#尖沙咀打邊爐#一人一鍋#養生雞煲#養生火鍋#台式火鍋#麻辣火鍋#四川菜#四川麻辣#手打牛丸#尖沙咀#山林道#尚上下夏
💛養生火鍋雞煲專門店 — 尚上下夏
而配料方面叫咗:
👉龍口粉絲:粉絲索晒湯底嘅味😋
👉桂花蚌:好爽滑新鮮。
👉羊肉卷:好香羶味😍
👉鵝腸:濃郁嘅鵝油味、質感爽口
地址:尚上下夏 - 養生雞煲火鍋
尖沙咀山林道23號地下。

2021-08-02 37 浏览
尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 (尖沙咀)尖沙咀山林道23號地下❤️高質雞煲😍香龍蝦湯底雞髀🍗雞煲$159✔️雞肉好滑,肉質鮮嫩✔️底味夠,如果叫辣啲會再香啲(利申:小辣)✔️夠麻夠多配料✔️有吸晒汁嘅豬皮✔️雞件勁多!抵食👍鬼馬墨魚🦑$35✔️墨魚滑包油炸鬼✔️好有特色✔️新鮮!大份!✔️略嫌墨魚滑唔夠彈牙頂級安格斯$159✔️有好多片✔️薄切✔️冇乜肥膏✔️正常質素,抵食👍叫咗龍蝦湯底,好香龍蝦味,雖然未算好濃,但係比起平時嘅雞湯,打起邊爐上嚟別有一番風味🤪-Tsim Sha Tsui Hotpot restaurant -Chicken pot: tender and juicy chicken thighs, seasoned with Sichuan spice-Nice and fresh hotpot ingredients: mushrooms/ Angus beef-price: around $300/personIgable:8/10Taste:7.5/10Worth revisiting:7/10
尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀山林道23號地下
❤️高質雞煲
😍香龍蝦湯底

雞髀🍗雞煲$159
✔️雞肉好滑,肉質鮮嫩
✔️底味夠,如果叫辣啲會再香啲(利申:小辣)
✔️夠麻夠多配料
✔️有吸晒汁嘅豬皮
✔️雞件勁多!抵食👍

鬼馬墨魚🦑$35
✔️墨魚滑包油炸鬼
✔️好有特色
✔️新鮮!大份!
✔️略嫌墨魚滑唔夠彈牙

-price: around $300/person

Igable:8/10
Taste:7.5/10
Worth revisiting:7/10
尖沙咀同佐敦交界既「山林道」相信大家都唔陌生,呢條街除咗有唔同類型嘅嘢食之外,打邊爐食雞煲都好出名,今日嚟到一間出咗名食雞煲嘅,聽講佢雞煲唔同一般嘅雞煲,係可以揀部位嘅雞煲,今日一試究竟雞髀(半份)$159 +鴛鴦鍋 $72雞煲可以選擇唔同部位,今次當然選擇啖啖肉嘅雞髀,雖然只係叫咗半份,但嚟到發現雞肉都唔少,肉質都夠曬嫩滑,又夠入味,食完仲可以選擇兩款湯底。我哋揀咗龍蝦湯同埋瑤柱群翅雞湯,特別要提龍蝦湯,湯底越滾,龍蝦湯味越濃郁,配埋各種食材,食得出淡淡的龍蝦味,瑤柱群翅雞湯亦都唔差,建議可以將較濃味湯底,倒入雞煲個邊,咁樣比較好手切頂級安格斯 $159牛肉切得較為細塊,所以好快熟,唔好淥得太耐,如果可以切大塊啲,就比較好四川苕粉 $39好少食到咁多苕粉嘅餐廳,即使兩個人食,都感覺食唔晒,完全可以講係大件夾抵食,苕粉索埋啲湯汁,真係食到飽晒。手打四寶丸 $60四款手打丸都非常出色,手打丸一向都好貴,但呢度價錢非常親民,而且非常有水準值得推介👍🏻每款丸都有2粒,兩個人可以試晒,有墨魚丸,豬肉丸,蝦丸,爽口彈牙

雞髀(半份)$159 +鴛鴦鍋 $72

手切頂級安格斯 $159

四川苕粉 $39

手打四寶丸 $60
2021-07-27
2021-08-02 57 浏览
最鍾意夏日炎炎開住冷氣打邊爐,呢間有鴛鴦鍋,滿足到鍾意食辣同唔辣嘅人,朋友鍾意食辣簡裝麻辣鴛鴦鍋$54,我就揀咗蕃茄養生鍋!54!醬料$12位,價錢都合理!單點火鍋的好處,就係火鍋料一定高質,唔似任食邊爐咁,係為咗食飽為主必食推薦有手切安格斯 $159估唔到細size都咁大碟,兩個人絕對食得好滿足雪花分布均勻,食落有牛尾,高質推薦!第二樣必食推薦是脆魚鯇$50呢個價錢有厚切7件,新鮮爽口,正!佢嘅火鍋料啲份量都幾多,叫咗個雜菜籃,勁大份,抵食,勁附款蔬菜!仲揀咗個四寶丸$47,個牛丸勁有牛味,有彈牙,食落有驚喜最後想講,餐廳以貓背景為主題,身為貓奴嘅都表示幾鍾意
最鍾意夏日炎炎開住冷氣打邊爐,呢間有

醬料$12位,價錢都合理!

必食推薦有手切安格斯 $159
估唔到細size都咁大碟,兩個人絕對食得好滿足

雪花分布均勻,食落有牛尾,高質推薦!

第二樣必食推薦是脆魚鯇$50

呢個價錢有厚切7件,新鮮爽口,正!

仲揀咗個四寶丸$47,個牛丸勁有牛味,有彈牙,食落有驚喜

最後想講,餐廳以貓背景為主題,身為貓奴嘅都表示幾鍾意

2021-07-31 32 浏览
好耐冇食過🐔雞煲+🍲打邊爐啦,今次一次過滿足哂2樣😋喱間之前友人帶我黎過,覺得都唔錯所以今次再翻兜。🥢食物🍴1️⃣雞半隻$159: 🌱芫茜係不留情放上雞煲到,好多🤭(唔要芫荽嘅朋友要提早講聲啊!)我地叫左小辣,唔算好辣有少少麻;d雞好滑,啖啖肉,入面仲有豬皮同洋蔥一齊煲。食完雞落滾水做打邊爐都夠味,不過可以加錢轉其他湯底架!2️⃣手切頂級安格斯(小)$159: 擺盤見到每一塊既雪花紋理好靚,牛味香濃。3️⃣黑豚肉$60: 肉質細嫩,脂肪平均,唔錯。4️⃣鬼馬墨魚$35: 上面是墨魚🦑下面是油炸鬼,配搭幾特別,建議墨魚向湯方向滾2-3分鐘內就食得啦。5️⃣四寶丸$47: 金沙魚旦入面有流沙咸蛋黃;火辣牛丸越食越辣,不過都幾特別😂另外仲有芝心丸+爆炸魚籽球。💥環境💥入面既牆壁好多色彩繽紛嘅畫,畫得都幾靚有創意,裝修環境似高級大排檔,坐得幾舒服😌💥服務💥店員(疑似老闆😂)都會講下有咩建議,例如會按你需要介紹湯底,都幾有禮貌。

🥢食物🍴
食完雞落滾水做打邊爐都夠味,不過可以加錢轉其他湯底架!

3️⃣黑豚肉$60: 肉質細嫩,脂肪平均,唔錯。

💥環境💥

💥服務💥
山林道一向有好多餐廳/小店值得試~呢間尚上下夏雞煲火鍋店之前見到啲cm都幾好❤餐廳環境佈置得意 冷氣充足 溫度舒適重點係啲食材大受好評所以同媽咪最後一致決定試呢間😆!♡我地係揀咗1.先食雞煲2.後打邊爐:💙🐔雞脾(半份)$159/:雞既份量比想像中多 兩個人食完個雞煲都飽咗三分一!味道真心好食因為有好多洋蔥蒜頭芹菜莞茜辣椒花椒爆起啲雞肉成個煲都好惹味好有鑊氣!同埋估唔到雞煲入面有豬皮!!豬皮好索汁,口感爽彈~雞肉厚肉之餘又好入味~肉質鮮嫩順滑一啲都唔鞋唔韌雖然落咗唔少辣椒 但我叫微辣 辣度對我係岩岩好fit~少少辣味吊味更提昇味道層次~正!♡打邊爐之前因為怕混埋雞煲既醬汁會太油膩所以+$20換咗個煲底~咁就試到佢其他湯底既原汁原味啦~❤足料龍蝦湯$49/:水滾一開蓋就散發濃郁龍蝦香,橙紅色湯底吸睛又好味~ 💜養生什菰籃$79(例)/:有金針菇、秀珍菇、茶樹菇、精靈菇、真姬菇同鮮冬菇(唔知有無錯啲菇爽嫩入味~份量都唔少~幾好~🧡招牌手打四寶丸$69(半)/:有墨魚丸、鯪魚丸、蝦丸同豬肉丸~最鐘意墨魚丸~因為真係食到一粒粒墨魚肉同埋要讚一讚個鯪魚丸,本來驚有碎骨但真係完全無碎骨!丸類肉質彈
山林道一向有好多餐廳/小店值得試~
呢間尚上下夏雞煲火鍋店之前見到啲cm都幾好❤
餐廳環境佈置得意 冷氣充足 溫度舒適
重點係啲食材大受好評
所以同媽咪最後一致決定試呢間😆!

我地係揀咗1.先食雞煲2.後打邊爐:
💙🐔雞脾(半份)$159/:

雞既份量比想像中多 兩個人食完個雞煲都飽咗三分一!
味道真心好食
因為有好多洋蔥蒜頭芹菜莞茜辣椒花椒爆起啲雞肉
成個煲都好惹味好有鑊氣!
同埋估唔到雞煲入面有豬皮!!豬皮好索汁,口感爽彈~
雞肉厚肉之餘又好入味~肉質鮮嫩順滑一啲都唔鞋唔韌
雖然落咗唔少辣椒 但我叫微辣 辣度對我係岩岩好fit~
少少辣味吊味更提昇味道層次~正!

咁就試到佢其他湯底既原汁原味啦~

❤足料龍蝦湯$49/:
水滾一開蓋就散發濃郁龍蝦香,橙紅色湯底吸睛又好味~

💜養生什菰籃$79(例)/:
啲菇爽嫩入味~份量都唔少~幾好~

🧡招牌手打四寶丸$69(半)/:
有墨魚丸、鯪魚丸、蝦丸同豬肉丸~
最鐘意墨魚丸~因為真係食到一粒粒墨魚肉
同埋要讚一讚個鯪魚丸,本來驚有碎骨但真係完全無碎骨!
丸類肉質彈牙爽口又無筋,感覺新鮮!

💙鬼馬墨魚$35(半)/:
其實係油炸鬼配墨魚滑同蟹籽~店方提醒落鍋1分鐘就上得
呢個配搭好新奇~油炸鬼香脆,墨魚滑爽彈,蟹籽一粒粒咁~
口感好豐富!食得過!

❤自家製即炸響鈴$79(例)/:
即叫即炸既響鈴,一籃有7條~
落鍋10秒就上~口感超酥脆~又唔會覺得太油膩~
高質好味!

💜特選黑豚肉$60(半)/:
黑豚肉脂肪分佈平均,肥瘦恰好~
肉呈淡粉紅色,望起感覺新鮮~
大大片夾起落鍋烚幾分鐘後就上鍋,放入口咬就融化,
肉質嫩滑美味~!

🧡稻庭烏冬$49/:
烏冬就正正常常,口感煙韌爽彈~
因為吸哂啲龍蝦湯,所以好入味❤~

醬料係火鍋既重要元素,
呢間火鍋店提供咗好多醬料比客人自由調配,個人係幾鐘意~
另外我同媽咪每人叫咗一罐汽水🥤($14/罐),

其實一開始叫火鍋配料既時候我地都開心到都唔記得頭先食完一個雞煲
雖然只係半份雞,但都飽咗差唔多一半~
上面啲料叫得太多但我地都有勉強食哂~唔想浪費咗啲食物~
呢餐食完真係200%飽!真係好滿足好開心!
決定下次帶多幾個朋友黎食💋💙😆!
  • 鬼馬墨魚
  • 自家製即炸響鈴
2021-07-28 69 浏览
📍尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 💛今次打臉自己了,之前有一次才說我好少在外吃火鍋,因為對食材有要求,然後今天就跑去吃了😂這家還算可以,肉的質素不錯,然後種類選擇多,讚讚。店面是另類懷舊,由門口就有畫作,裡牆上還有很多壁畫,有很多貓咪圖他們也在吃鍋,讓人錯覺地感覺明明人很多但又沒太吵,還有種在大排檔吃熱炒火鍋的fu🍲美顏豆腐牛奶湯如果再濃味點會更好,要靠醬料才夠味,而且沒湯時加的是水,這點...QQ🍖牛魔王牛頸脊/手切牛/牛舌/牛粒/白肉/牛栢葉我跟媽咪都偏好吃肉,所以就直接點了這盤大的牛拼盤,每一款的肉肥肉不會太誇張,然後肉味比較重,白肉(牛胸)很特別🍺這是必須的吧??火鍋必點😏💲約300@人🏡尖沙咀山林道23號地下☎️24702668#hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodies #hotpot #香港女生 #美食 #元朗國 #香港美食 #元朗美食 #香港火鍋 #元朗國美食 #火鍋 #美食日記 #美食分享 #美食推薦 #港式火鍋 #雞煲 #香港雞煲 #重慶雞煲 #啤酒 #百威
📍尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 💛

這家還算可以,肉的質素不錯,然後種類選擇多,讚讚。

🍲美顏豆腐牛奶湯
🍖牛魔王
牛頸脊/手切牛/牛舌/牛粒/白肉/牛栢葉
🍺這是必須的吧??火鍋必點😏

💲約300@人
🏡尖沙咀山林道23號地下
☎️24702668

#hkinfluencer #influencer #hkkol #kolhk #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodies #hotpot #香港女生 #美食 #元朗國 #香港美食 #元朗美食 #香港火鍋 #元朗國美食 #火鍋 #美食日記 #美食分享 #美食推薦 #港式火鍋 #雞煲 #香港雞煲 #重慶雞煲 #啤酒 #百威 #老闆火鍋冰室 #poyeefoodie
🎏️ 食盡油尖旺 — 尚上夏下✨ 一次過滿足晒兩個願望😌💛#90cp黃店篇💛 #90cp尖沙咀篇 #90cp中式篇➖➖➖➖➖記得好耐之前已經嚟試過呢間良心雞煲😌 自己都好耐冇食雞煲 又咁啱經過呢附近 就決定返兜回味一下😙美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨ 養生雞煲雞髀半份 $159雖然得半份 不過其實已經好多雞😱 由於我哋真係太廢所以叫咗唔辣 不過其實佢個汁本身都好好味😋 而且雞肉都算嫩 啖啖肉 加埋啲汁 完全係會食上癮😂 而且佢都有啲豬皮同埋勁多芫荽 鍾意食芫荽嘅一定會加爆分😏✨ 鴛鴦鍋(龍蝦湯+瑤柱群翅雞湯) $72食完雞煲我哋就轉場打下邊爐🤤 有啲可惜嘅係個瑤柱雞湯到咗落去雞煲嗰邊 佢嘅味道都比蓋過得有啲嚴重🙈 唔係太試到佢本身嘅味 不過反而個龍蝦湯就真係值得一讚😍 個龍蝦湯雖然唔算好濃郁 但係清清地攞嚟淥下牛肉 同埋冬瓜等等嘅配菜 識落都有淡淡的龍蝦味🤤 呢個湯底絕對值得推薦!!✨ 手切頂級安格斯(小) $159佢係牛味都算出 而且都厚度都啱啱好 唔錯嘅😌不
🎏️ 食盡油尖旺 — 尚上夏下✨ 一次過滿足晒兩個願望😌💛
#90cp黃店篇💛 #90cp尖沙咀篇 #90cp中式篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨ 養生雞煲雞髀半份 $159

✨ 鴛鴦鍋(龍蝦湯+瑤柱群翅雞湯) $72

✨ 手切頂級安格斯(小) $159
佢係牛味都算出 而且都厚度都啱啱好 唔錯嘅😌不過個份量就少咗啲🙈

🔸 手打四寶丸(小) $60
四寶丸分別係墨魚丸 雞丸 蝦丸 同埋豬肉丸🍡 其實佢四隻丸都係好食嘅 不過最好食嘅都係墨魚丸😆 因為佢係四個入邊最彈牙嘅 其他嗰啲就冇咁有驚喜
手打四寶丸(小)

🔸 冬瓜片(小) $60
本身對冬瓜片都唔係太大期望 純粹口痕想叫下 但係發覺佢同個龍蝦湯勁夾😱 煮到佢淋淋地 又咁啱吸晒龍蝦湯嘅味道 簡直係完美組合!!

💰Total: $574

✅ 其實整體佢嘅嘢食都幾好食 特別係個雞煲同埋龍蝦湯🙌🏻 不過個雞煲已經搞到我太飽 所以我都冇乜點食其他嘢😂 而且店內嘅牆壁都有好多貓貓嘅畫 都幾得意幾啱影相🤣

➖➖➖➖➖
📍 尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 (尖沙咀)
尖沙咀山林道23號地下
養生雞煲雞髀半份
手打四寶丸(小)
  • 四寶丸
  • 手切頂級安格斯
2021-07-24 77 浏览
成間店都用佐貓貓🐱油畫 貓~全部都係貓🐱勁QQ~~ 連meow都要兩煲thx🤭 同埋戶位區係可以帶埋毛孩一齊食的😍 同樣地會先有醬料盤比你備好👀($12/位)可以簡單鍋都可以簡鴛鴦鍋 如果唔想食雞煲都可以就咁打邊爐的~ 店家最近仲推出佐好多款特色火鍋配料: 甜梅菜豬肉丸 美祿/咖啡墨魚丸 芫荽餐肉餃/牛肉卷 等你地去挑戰😛.▫️雞煲單鍋 雞脾拼雞胸 半份 $169即叫即炒desu🙆🏼‍♀️香噴噴🤤🤤見到雞煲有得簡部位 超興奮的!! 就梗係簡啖啖肉😛 終於唔使淨食骨🥲 仲要大大件 油嫩且入味 完全唔會好柴~ 同樣地可以簡辣度 我地簡佐少辣所以唔算好辣但都好夠味😚 而且汁都比得好夠 所以無咁容易癡底🙆🏼‍♀️ 店家仲好好每煲都會附有少量豬皮 食雞煲落豬皮是定律吧🤭 索晒啲精華超正der 仲要好爽口!!.▫️足料龍蝦湯 $49食完雞煲梗係加湯繼續打邊爐 一共有9款湯底可以簡: 瑤柱群翅雞湯 養生藥膳湯 美顏豆腐牛奶湯~~ 亦都可以要求加清湯我地簡左龍蝦🦞湯底 好香濃😍 搞到我忍唔住係咁飲湯🤫 唔會比雞煲影響到個味 反而中和佐岩岩既油膩 估唔到龍蝦湯同雞煲原來係夾到der😳.▫️手切頂級安格斯 半份 $

▫️雞煲單鍋 雞脾拼雞胸 半份 $169

▫️足料龍蝦湯 $49

▫️手切頂級安格斯 半份 $159
手切頂級安格斯

個牛同樣都係嗌半份 估唔到一樣都超大碟~ 切得好均勻且厚度適中 紋理分明 略帶油脂 食落好有嚼勁😍 依稀會食到牛味 但可能湯底太重味搞到唔夠濃厚

▫️美味三色餃 半份 $43
有鮮蝦雲吞 韭菜豬肉餃 每款兩件 魚皮餃有三件 餃類既皮唔會好厚同散開 味道正常🙆🏼‍♀️
▫️招牌手打四寶丸 半份 $60 鬼馬墨魚
招牌手打四寶丸

有墨魚丸雞丸蝦丸豬肉丸 每款兩粒 每粒都大大粒好足料 口感好爽彈 我最鐘意係墨魚丸😚 好似同龍蝦湯最夾~

▫️鬼馬墨魚 半份 $35
即是油炸鬼墨魚滑~~諗起之前去親台灣都會嗌油條浸落個湯食🥺 蟹籽墨魚滑滿滿咁舖係面 但記得要墨魚滑向下咁淥 如果唔係會唔熟 不過好易搞到個油炸鬼淋晒🥲 但墨魚滑係好食的😛
總結,從來未試過食雞煲食得咁爽🤤🤤🤤啖啖肉真係太幸福了😍完全係得分位!! 雞煲好惹味湯底又夠濃味🤤基本上唔使點醬料都已經好夠味🤭

好好地可以簡半份 可以試多幾樣 而且份量都好足料 我地全部嗌半份都已經好夠 特別係個牛同雞勁多😛變佐食肉獸🤫兩條友捧住個肚走🙈

整體覺得肉類比較出色 大家都可以試下海鮮 見隔離枱都好新鮮😍 價錢合理而且態度都相當唔錯😚
2021-07-23 42 浏览
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️鍾意食雞煲又鍾意打邊爐🍲Why not both ?💭一次過滿足你兩個願望🧞‍♂️❶麻辣雞煲 (半隻) $159唔好睇佢得半隻雞 2個人食就夠曬飽🐣如果唔鐘意雞件有骨既朋友仔就可以揀雞胸或者雞髀🍗單看食物賣相 色澤都好吸引😍今次叫左小辣 辣而不嗆🌶雞件肉質嫰滑🤩薑、蔥、蒜、辣椒、花椒 呢個就唔少得🧄煲入面仲有娃娃菜同豬皮❤️索晒啲秘製醬汁好惹味😈❷皮蛋芫荽湯 $39食得7788就可以打邊啦😚呢個湯底夠曬真材實料👍🏻皮蛋芫荽既份量不容小覷🙈❸手切頂級安格斯(小)$159雪花紋理靚 顏色紅潤🔴食落幾有牛味🐂❹鬼馬墨魚 $35顧名思義就係用油鬼馬釀墨魚滑 🥢面頭仲放上蟹籽🦀索滿湯汁既油炸鬼變得軟綿綿🥣要黎襯托彈牙既墨魚滑 口感豐富🧐❺魚皮餃 $38口感紮實啖啖肉🐟表皮唔會好厚粉😶‍🌫️❻藍妹 $19順帶一提 餐廳係會收取醬料費每位$12
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

如果唔鐘意雞件有骨既朋友仔就可以揀雞胸或者雞髀🍗
單看食物賣相 色澤都好吸引😍
今次叫左小辣 辣而不嗆🌶
雞件肉質嫰滑🤩
薑、蔥、蒜、辣椒、花椒 呢個就唔少得🧄
煲入面仲有娃娃菜同豬皮❤️

表皮唔會好厚粉😶‍🌫️

❻藍妹 $19

順帶一提 餐廳係會收取醬料費每位$12
2021-07-22 97 浏览
尖沙咀山林道都有好多嘢食,今晚就同左朋友一齊去食陽新雞煲火鍋,他們的雞煲火鍋可以選擇鴛鴦湯底,我哋就揀咗大分雞髀肉,再要兩個湯底分別係龍蝦湯同埋沙嗲湯底。除咗湯底之外,我哋都揀咗好多火鍋嘅嘢食,他們也有很多特色嘅食物,就好似鮮蝦芫荽燒賣、咖啡墨魚丸、金沙魚蛋、芫荽牛肉卷和鬼馬墨魚等等,除咗這些特色的餸菜,仲叫咗打邊爐都好鍾意食嘅就好似萵筍、冬瓜片、蘿蔔片、韓國年糕和粉絲!鮮蝦芫荽燒賣非常好食,好香芫荽味而且鮮蝦都非常鮮甜,家樂沙嗲湯底就好入味,好快就食晒,雖然佢份量都好多有成八粒!金沙魚蛋都非常好食,咬開魚蛋會有流心嘅效果,份量都相當多也有八粒🤤他們的芫荽牛肉卷也非常有驚喜,芫荽嘅份量好多,好快就可以食得!鬼馬墨魚也是非常特別嘅,墨魚膠鋪咗喺油炸鬼上面,60秒就可以食得㗎啦,口感都非常特別!覺得揀兩個湯底真係啱,龍蝦湯都好香龍蝦味和很鮮甜會比沙嗲湯底較清淡。至於沙嗲湯底用來煮燒賣、魚蛋、年糕等等都非常入味🥰啱晒一啲鍾意重口味嘅你,但係又唔會太咸佢哋仲有幾款飲品,我哋就揀咗一支洛神花茶,可以幫助開胃,食飽又可以消滯😆餐廳嘅裝修環境都非常靚,好多人都係為咗個雞煲而去,如果想去食晚飯記得提早

鮮蝦芫荽燒賣

餐廳嘅裝修環境都非常靚,好多人都係為咗個雞煲而去,如果想去食晚飯記得提早訂位如果唔係都好full 㗎!
鮮蝦芫荽燒賣
  • 鴛鴦雞煲
  • 金沙魚蛋
2021-07-18 27 浏览
山林道有好多好野食亦有不少cafe 手搖茶但係晚餐食飽少少去食雞煲雞脾拼雞胸半份成個煲見到大大量的芫茜雖然我唔喜歡食芫茜但卻喜歡佢獨有香氣甘食麻辣雞煲無香料,配菜就單調左既雞脾,雞胸肉質真係好滑仲要唔洗吐骨頭,啖啖肉雞肉用了花椒,八角醃製非常入味,大大件,都真係好飽肚雞煲過後打邊爐就加滾水食他的原味少少辣辣地,打邊爐都唔洗再點醬料手切頂級安格斯每片牛肉切得很齊整厚度洽當,唔太厚唔太薄油脂比較平均肉味香濃 肉質嫩滑唔叫大碟真係會後悔什菜籃有不同類型的蔬菜,很新鮮有粟米,皇帝菜,生菜,白菜,菜心,娃娃菜食完雞肉牛肉都要加返纖維竹蔗茅根打完邊爐食完雞煲Bb 辣都好啦都要飲返杯下火店員話自家製好清甜,凍冰冰,正
山林道有好多好野食
亦有不少cafe 手搖茶
但係晚餐食飽少少
去食雞煲

雞脾拼雞胸半份
成個煲見到大大量的芫茜
雖然我唔喜歡食芫茜
但卻喜歡佢獨有香氣
甘食麻辣雞煲無香料,配菜就單調左既
雞脾,雞胸肉質真係好滑
仲要唔洗吐骨頭,啖啖肉
雞肉用了花椒,八角醃製
非常入味,大大件,都真係好飽肚

雞煲過後打邊爐
就加滾水食他的原味
少少辣辣地,打邊爐都唔洗再點醬料

每片牛肉切得很齊整
厚度洽當,唔太厚唔太薄
油脂比較平均
肉味香濃 肉質嫩滑
唔叫大碟真係會後悔

什菜籃
有不同類型的蔬菜,很新鮮
有粟米,皇帝菜,生菜,白菜,菜心,娃娃菜
食完雞肉牛肉
都要加返纖維