2021-07-17 32 浏览
————📍尖沙咀💛💛黃店💛💛#尚上下夏 🔖尚上下夏養生雞煲火鍋🍲🙈好耐都冇係出面食到好食又唔太貴嘅雞煲 平時食出門個啲次次都千千聲埋單🙁🙁 🥰但今次發掘左間同路人cp值高嘅雞煲火鍋🤩📎位於尖沙咀同佐敦嘅中間有一條美食街 —山林道———✨推介✨❏ 雞煲-雞脾(半份)$159👭🏻兩個女仔驚食唔晒一份 所以叫咗半份 專登揀咗雞俾肉啖啖肉 唔會有骨🤩🥰 完全冇諗過半份雞煲都咁大 份量咁多😯🤭雞煲調味剛剛好 唔會太重口味 我揀咗小辣好啱我口味👅食完雞煲仲加咗個湯嚟打邊爐🍲 瑤柱群翅雞湯 雞湯味道清清地 可以食得出之後打邊爐食材嘅味道❏ 薯粉 $39❏ 手切頂級安格斯(半份)$159❏ 新鮮爽脆黑柏葉 $89✨總括配菜新鮮 份量剛好兩個女仔食🙈———尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 (尖沙咀)尖沙咀山林道23號地下———————————————————📍🇭🇰
————

❏ 手切頂級安格斯(半份)$159
❏ 新鮮爽脆黑柏葉 $89

✨總括配菜新鮮 份量剛好兩個女仔食🙈

———
尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 (尖沙咀)
———————————————————
📍🇭🇰
山林道獵人又出動😂 認真想食晒成條街☝🏻呢間長期好評如潮 裝修嘅卡通好可愛有意思💛抵食又好食 雞煲同火鍋配料都好高質👅❓雞煲邊爐嘅迷思: 加咗水打邊爐之後 啱啱食完半隻雞好似冇食過一樣 又從頭再食🤥🙈⁡❣️雞半隻 小辣 $159呢個雞煲好抵食🧐 入面仲要好多配料 豬皮喺呢度特色勁索味 重口味人士必食( •̀∀︎•́ )✧︎不過小辣唔算好辣 食得辣可以嗌中辣~ 有花椒八角調味好豐富😋雞件好足料 食極都仲有 雞肉幾實淨🐓⁡可以再揀湯底打邊爐 不過雞煲都夠味我哋就淨係加水☝🏻⁡🍲火鍋配料🍲非常鍾意佢哋可以叫半分 同朋友兩個人都可以食到好多樣嘢‼️💯⁡❣️鬼馬墨魚 $35油炸鬼墨魚滑以前淨係食過一次👅特色係會食到有啲脆同索湯嘅油炸鬼 同但彈牙嘅墨魚滑🦑呢度真係不惜工本 仲要落埋蟹籽 賣相靚又好食✨⁡❣️招牌手打四寶丸 $60有墨魚丸 雞丸 蝦丸 豬肉丸 🦑🐓🦐🐖又係勁抵食 好多打邊爐買手打丸超貴🙈仲要唔係一般來貨 每款都新鮮 各有特色( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ )蝦同墨魚彈牙 雞同豬肉味濃郁👍🏻 超級推薦‼️⁡❣️四川苕粉 $39呢個見好多人嗌 其實係似寬薯粉😆 真係冇食過咁粗嘅薯粉😂 不過我自己覺得太飽滯啦🤰🏻食兩條已經
山林道獵人又出動😂 認真想食晒成條街☝🏻

又係勁抵食 好多打邊爐買手打丸超貴🙈
蝦同墨魚彈牙 雞同豬肉味濃郁👍🏻 超級推薦‼️

❣️四川苕粉 $39
呢個見好多人嗌 其實係似寬薯粉😆
真係冇食過咁粗嘅薯粉😂 不過我自己覺得太飽滯啦🤰🏻食兩條已經佔咗個胃好多空間😂
自己會鍾意食吸味嘅粉絲多啲啦~

❣️娃娃菜 $49🥬

❣️黃金魚皮$68🐟
呢個絕對係今餐MVP‼️‼️ 驚為天人嘅好食💛💛
新鮮嘅鹹蛋魚皮係第一次食 真係好好食👍🏻
魚皮超脆 感覺到新鮮炸起 鹹蛋醬收得啱啱好👅
我自己覺得可以鹹多少少 依家99分"(⌯︎¤̴̶̷̀ω¤̴̶̷́)✧︎

❣️竹蔗茅根 $58
專登問咗係自家製😌 唔鍾意鴻福堂嗰啲🤥
超大jar 兩個人飲啱啱好 唔會太甜感覺fresh✨

💛黃店都有好多好食嘅火鍋💛 呢度真係唔貴 食物質素高 新鮮又有特色😆 坐得舒服 服務好 係值得一食再食👍🏻

• 鬼馬墨魚
  • 手打四寶丸
  • 四寶丸
  • 黃金魚皮
2021-07-10 49 浏览
打邊爐已經無分季節, 想食就食. 我地即場walk in剛好有位, 不用等太耐. 一盤sauce擺上枱任君自選, 不過略嫌二人枱太細, 放左個爐係中間已經無咩位剩. 湯底: 麻辣+椰子雞味精放得好重手, 好咸, 麻辣湯底不太夠辣. 配料: 豬, 羊, 鬼馬油炸鬼, 娃娃菜, 紅薯粉. 對於兩個女子來講, 已經足夠食, 而且已經好飽. 食材都算新鮮, 而且每碟份量都不少. 鬼馬油炸鬼絕對係highlight, 浸埋麻辣湯底,好野味. 最後埋單HKD300左右一個人, 在香港打邊爐來説已經好抵, 而且食得好飽.

湯底: 麻辣+椰子雞
味精放得好重手, 好咸, 麻辣湯底不太夠辣.

配料: 豬, 羊, 鬼馬油炸鬼, 娃娃菜, 紅薯粉.

2021-06-26
2021-07-08 501 浏览
#pb食在尖沙咀 #pb支持黃店💛養生雞煲黃店🥢今次想同大家介紹呢間尖沙咀雞煲黃店😋 店內好多貓貓畫 充滿地道風情🤪 座位之間都幾寬敞 好岩一大班朋友一齊去拾下拉拾下😍.雞煲可以揀食雞脾、雞胸 另外可以好似我咁食鴛鴦鍋 一半雞煲一半普通打邊爐👍🏻價錢最貴都係$220🥰 中意食辣嘅朋友可以試下「死神辣椒」挑戰下🤪 配料方面好多都可以揀半份 方便試多d餸😋🔹雞煲鴛鴦鍋(雞脾拼雞胸 + 養生藥膳湯)🐣鴛鴦鍋可以一邊打邊爐 一邊食雞煲 雙重享受😋 雞煲好足料 叫小辣唔會好辣 但係都幾麻🤪 入面有豬皮、無骨雞脾拼雞胸 肉質超嫩滑👍🏻 養生藥膳湯好濃 飲落少少苦 感覺好補😍 雞煲食完仲可以叫多一個湯底🥰🔹自家製即炸響鈴🥢打邊爐必叫❤️ 響鈴即炸熱辣辣👍🏻🔹鬼馬墨魚(半份)🦑蟹籽 + 墨魚膠 + 油炸鬼😋 碌完蟹籽脆卜卜 油炸鬼少少淋 口感豐富👍🏻🔹千頁冰豆腐(半份)🧊半份少少地過下癮👍🏻 擺落藥膳湯底度 索哂d湯 好正😋🔹手切頂級安格斯🐮手切牛夠薄 碌一碌就得😋 牛味夠重😍🔹萵筍、菜心🥬🔹清熱滋潤竹蔗茅根🥤一樽可以share飲 唔會好甜 清熱解渴🥰.整體幾高質 藥膳湯底幾補 雞肉超嫩滑😋 可惜個日得
#pb食在尖沙咀 #pb支持黃店💛

手切牛夠薄 碌一碌就得😋 牛味夠重😍
🔹萵筍、菜心🥬
🔹清熱滋潤竹蔗茅根🥤
一樽可以share飲 唔會好甜 清熱解渴🥰

整體幾高質 藥膳湯底幾補 雞肉超嫩滑😋 可惜個日得兩個人食 叫唔到太多野食🤪 相信多人食會幾開心🥰

尚上下夏 - 養生雞煲火鍋 • 🤝🏻🤪
2021-07-06
  • 自家製即炸響鈴
2021-06-18 180 浏览
尖沙嘴港式地道打邊爐🍲之選—尚上下夏,餐廳無論環境、裝修設計,枱櫈等都以懷舊風為主,雖然未至於坐得好舒服,但食物質素良好,仍然值得幫襯~ 特別推介呢間既火鍋湯底,香濃入味,尤其係芫茜湯底愈煮愈濃郁香甜,另一款龍蝦湯亦同樣味道十足😋 火鍋材料方面,亦相當唔錯,例如牛肉、墨魚,桂花蚌等,新鮮而且有特色,個人建議同幾個朋友一齊去幫襯,可以試更多唔同既火鍋配料!下次會再去試下佢哋比人讚不絕口既既雞煲👍🏻
2021-06-10 184 浏览
第一次嚟呢度食 聽個名就聽得多 終於都要來試一試四個人叫咗半隻雞 啲雞就唔算好大件 不過幾入味 食完啲雞之後可以加湯打邊爐或者另外叫個湯 我哋就加咗龍蝦湯落去打邊爐 個湯都幾濃 仲有啲雞煲嘅味 都幾搞笑。牛肉嘅質素唔錯 雖然有少少貴不過真係一分錢一分貨 之後叫咗桶豪同埋珊瑚蚌 全部都好新鮮 極力推介嘅會係響鈴 佢上枱嗰陣真係feel到陣熱氣 感覺到佢係即刻炸 點少少龍蝦湯 好正 好酥脆 我哋叫咗兩碟。如果怕熱氣嘅話可以放落去啲龍蝦湯度耐少少 佢就會索晒啲龍蝦湯汁 正!
第一次嚟呢度食 聽個名就聽得多 終於都要來試一試
2021-06-03
2021-06-06 197 浏览
鋪面唔係好大 大概只有10檯 Walk in應該要排隊 我哋預約咗六點 八點就會有下一轉客人 限時兩個鐘一入到去 店員就俾咗盆熱水洗餐具 非常衛生然後可以揀湯底 本身想揀養生藥膳湯底 但店員一直強調湯底是黑色的 會有很重中藥味 而且會有苦澀味 最後我哋放棄咗 揀咗瑤柱群翅湯底🤣🤣🤣一開始先上雞煲 可以揀唔辣 分量十足 如果唔食芫荽蔥 記得要講聲走芫荽 如果唔係會比好多你🤭🤭🤭🤭食完雞煲就會上湯底 店員會攞一個鐵煲倒出嚟 充滿家的味道😅😅😅其他小菜亦都冇咩特別 同一般火鍋店嗌到嘅嘢都一樣 人均消費280值得一試 但真係只係試一次👍👍👍

一入到去 店員就俾咗盆熱水洗餐具 非常衛生

值得一試 但真係只係試一次👍👍👍
雞煲
一路都好鍾意食雞煲,以前係一品,而家緊係首選良心小店啦💛而尚上下夏係我嘅comfort food🥰間唔時口痕就要嚟食。我覺得佢嘅最大賣點就係可以揀鴛鴦鍋🍲同埋無骨!可以一邊辣一邊唔辣,或者一邊食雞胸一邊食雞髀!食完真係食唔返一品!起碼唔便食骨😆.🍴雞髀 半份 中小辣 ($159)今次兩個女仔嚟食,同朋友又鍾意食辣所以叫左半份雞髀。食過小辣覺得唔算好辣,中辣又太辛苦🥵所以叫左中小辣~啖啖肉真係好開心😋啲肉唔會好鞋又好掛汁,雞煲汁偏甜但個人都幾鍾意😋.🍴豬皮 例牌 ($49)本身份雞煲有少少豬皮,但我另外再散嗌咗一份,因為真係好!好!食!😭😭😭豬皮已預先醃好,都係偏甜。但配上辣嘅雞煲汁真係世界級😋強烈建議大家都要嗌份試吓!.🍴自家製即炸響鈴($159)因為響鈴係即叫即炸所以都等咗幾耐,嗌雞煲時一齊嗌埋響鈴,等響鈴嚟到雞已經差唔多食晒可以放佢落去索晒啲雞煲汁😋不得了呀真係!.🦦💭兩個女仔食完其實都會8至9分飽,所以無加湯打邊爐了。餐廳環境唔大,所以記得早啲book位!如果7:30PM前埋單仲會有折,大推呢間俾大家試試~🥰
🍴雞髀 半份 中小辣 ($159)
🍴豬皮 例牌 ($49)
🍴自家製即炸響鈴($159)
🦦💭
2021-05-25 117 浏览
3-4個朋友聚餐最適合呢間雞煲,口味正,食材好,性價比高提前訂佐星期六夜晚4位,好耐無黎,防疫設施都算唔錯,叫佐一個中辣招牌雞煲,加佐一份雞腿肉,4個人食得好舒服
3-4個朋友聚餐最適合呢間雞煲,口味正,食材好,性價比高

2021-05-22
2021-05-17 172 浏览
近期真係非常興食芫荽,不同餐廳都推咗好多芫荽嘅菜式,今次依間火鍋雞煲店更推出好多全新菜式真係睇見都非常吸引,所以就同朋友一齊買返屋企試試。當中芫荽嘅獨特香氣真係令人一試上癮,今次隨點了雞煲火鍋之外就叫咗好幾款芫茜菜式,包括全新鮮蝦芫茜燒賣、芫茜牛肉卷等真係望見都流晒口水芫茜牛肉卷呢個真係相當出色,牛肉油脂甘香加上芫茜嘅清新香氣真係有平衡作用,每一啖隨了省卻油膩感之外,層次感亦十足。今次雞煲就揀咗雞髀肉呢個雞髀肉真係無得輸,因為本人麻麻地食有骨雞,所以呢個真係要俾好多個讚,而且香辣惹味,雞肉相當滑溜,出色。芫茜燒賣平時茶樓食點心就食得多,今次火鍋雞煲店就有呢個燒賣真係十分新奇,但估唔到味道都幾好,而且內裡仲有好多新鮮蝦肉,加上芫茜配搭係一個新嘗試。之後更點了脆肉鯇、紅酒豬頸肉等亦都啱唔食芫茜嘅朋友整體味道質素都好好,絕對值得再食。
近期真係非常興食芫荽,
不同餐廳都推咗好多芫荽嘅菜式,
今次依間火鍋雞煲店更推出好多全新菜式
真係睇見都非常吸引,
所以就同朋友一齊買返屋企試試。

當中芫荽嘅獨特香氣
真係令人一試上癮,
今次隨點了雞煲火鍋之外
就叫咗好幾款芫茜菜式,

包括全新鮮蝦芫茜燒賣、芫茜牛肉卷等
真係望見都流晒口水

芫茜牛肉卷
呢個真係相當出色,牛肉油脂甘香
加上芫茜嘅清新香氣真係有平衡作用,
每一啖隨了省卻油膩感之外,層次感亦十足。

今次雞煲就揀咗雞髀肉
呢個雞髀肉真係無得輸,
因為本人麻麻地食有骨雞,所以呢個真係要俾好多個讚,
而且香辣惹味,雞肉相當滑溜,出色。

芫茜燒賣
平時茶樓食點心就食得多,
今次火鍋雞煲店就有呢個燒賣真係十分新奇,
但估唔到味道都幾好,
而且內裡仲有好多新鮮蝦肉,
加上芫茜配搭係一個新嘗試。

之後更點了脆肉鯇、紅酒豬頸肉等
亦都啱唔食芫茜嘅朋友
整體味道質素都好好,絕對值得再食。
外卖自取
依間火鍋店好值得推介比有養寵物既朋友,可以帶埋寵物🐶🐱一齊黎烚下烚下你話幾咁幸福呢❤️!雖然我依家無養毛孩,咁帶小孩黎一樣食得開心😂 位於尖沙咀山林道既尚上下夏 - 養生雞煲火鍋主打雞煲火鍋🥘,如果係芫茜控更加要試☘️,因為新推出芫茜湯底同多款芫茜配料,都幾特別。我哋先食雞煲🐔,佢有剩雞胸或雞髀肉揀,無骨啖啖肉小朋友食岩晒,因為要就阿囡就揀辣醬另上。即使唔辣既雞煲本身已經好惹味😋,個汁濃稠度岩岩好,我地揀雞髀肉無骨食得好爽,雞煲內仲有豬皮,索左啲汁勁好味。店長知我嗜辣🌶,專登比左碟地獄辣醬比我,嘩!唔講得少,真係噴火🔥,不過又好過癮!建議柯打埋冰凍自家製洛神花茶🥤, 酸酸甜甜,解辣解膩岩晒👍。食完雞煲加湯底做火鍋,今次揀咗鴛鴦湯底,分別係 #龍蝦湯🦞 和 #美顏豆腐牛奶湯。不得不讚龍蝦湯真係好香濃,就咁飲都已經好好味🤩;豆腐湯就清啲,加落雞煲就啱啱好啦!配料必食推介係 #芫荽牛肉卷,即使唔食芫荽嘅老公都大讚配搭清新💚,輕輕一灼,牛肉嫩滑芫茜爽嫩,絕對係成餐飯既亮點#黑豚肉 🐷都好唔錯,無牛肉咁肥,有口感唔會韌又夠肉味。丸類都好有新鮮感 #甜心墨魚丸🦑,原來入邊係 #美祿流心🍫,鹹甜交替,真

#黑豚肉 🐷都好唔錯,無牛肉咁肥,有口感唔會韌又夠肉味。

丸類都好有新鮮感 #甜心墨魚丸🦑,原來入邊係 #美祿流心🍫,鹹甜交替,真係好特別;仲有咖啡墨魚丸都好想試呀!

其他值得一試嘅仲有 #蝦膠讓鮮冬菇🍄 #千葉冰豆腐,加埋 #韓國年糕 索埋啲湯再食,煙煙韌韌真係好滿足🥰。

2021-03-31
  • 芫茜牛肉卷
  • 龍蝦湯底
  • 鴛鴦雞煲
  • 特選黑豚肉
2021-04-03 438 浏览
其實我咁大個女第一次食雞煲,因為一聽到雞煲,就諗起「辣」,但我帶住小朋友,真係食唔到辣,但今次我哋一家就去咗尚上下夏,因為佢哋嘅雞煲可以揀唔辣,仲可以跟手打埋邊爐。我哋去到先食咗個雞煲,仲可以揀雞髀肉,咁就唔怕有骨小朋友食唔到,之後仲可以揀走辣,呢樣真係好正!雞煲嚟到勁香,我仔女都食唔停口,大讚好好味,啲配菜都勁入味。食完雞煲,跟住就嚟打邊爐,我哋揀咗鴛鴦鍋,一邊係「瑤柱群翅雞湯 (咸)」&「新春開運奶茜湯 (甜)」,我想講個奶茜湯真係好特別,我真係未試過打邊爐個湯底係甜。我試咗將魚皮浸落奶茜湯,估唔到又幾好食㗎喎!講到芫茜,可能好多人都耍手擰頭,我就唔知幾時開始慢慢喜歡芫茜嘅菜式,今次仲叫咗「芫茜牛肉卷」,係牛肉卷住芫茜,芫茜味都唔算太勁,因為肥牛味都中和咗,然後放落奶茜湯,真係勁夾!「鮮蝦芫茜燒賣」同一般燒賣唔同係中間加咗芫茜,份量唔多,但又估唔到地夾。「甜心墨魚丸」最特別,甜心嘅意思係中間加咗美祿流心,真係好搞笑嘅配搭,如果想品嘗清楚美祿流心,咁建議用返咸嗰邊湯底食。醬料方面有好多選擇,大家可以調配自己喜愛嘅醬汁!而家下午6點前結帳離座火鍋、雞煲仲有85折!無論門口定舖內,裝修得

我試咗將魚皮浸落奶茜湯,估唔到又幾好食㗎喎!

醬料方面有好多選擇,大家可以調配自己喜愛嘅醬汁!

而家下午6點前結帳離座火鍋雞煲仲有85折!

無論門口定舖內,裝修得都好靚!入去就有一種好舒服嘅感覺。
2021-03-30
2021-03-29 1283 浏览
疫情依然反反覆覆,外出食飯嘅意欲始終都受到影響。 特別係打邊爐,有時都係prefer喺屋企簡簡單單,街市買少少嘢,就可以整個火鍋,唔使出去同人迫,又唔使趕頭趕命10點前要返屋企。 之前曾經有一排,都會去唔同嘅火鍋店睇有乜特別Offer,例如寬巷子曾經有外賣六折,鼎王又有佢自已嘅特價set等等,基本上,睇你有興趣食邊一間。 始終個別火鍋店有自己嘅湯底同埋邊爐火鍋料,曾經有一排迷上外帶台式邊爐火鍋返屋企,呢排百業蕭條,當然要支持本地創作。 幾個朋友都推介過呢間尚上夏下養生雞煲,屋企簡單四個人,單點了半隻雞煲,加一啲特色火鍋料,咁就一餐。同之前另外一間港式火鍋店一樣,包裝幾精美,而且都幾乾淨,以呢個價錢來講一啲都唔貴。 雞煲係主菜,攞咗返屋企,煮熱少少嚟食,味道非常對辦,唔算太辣,雞份量多而且都唔算細件。食完先加湯底打邊爐。 湯底有幾個選擇如新春開運奶茜湯,蕃茄二重奏健康滿分湯同開心麻辣辣辣激動蕃茄湯,個個名都好正,開運奶茜當然最精彩,就選呢個,點正法,你明的。 奶茜湯同辣雞煲,夾到不得了,一溝左之後,變左冬蔭公咁嘅味,香港芫荽黨朋友,一定要留名。呢個真心推。
疫情依然反反覆覆,外出食飯嘅意欲始終都受到影響。

芫荽餐肉餃係我覺得最特別,芫荽味當然強但係一粒粒嘅餐肉令到呢一個餃子口感係前所未有咁強,呢個配搭好有化學作用。

咖啡墨魚丸,又係奇作之一,愛咖啡嘅你,當你食食吓墨魚丸,突然間有一個濃厚嘅expresso喺口中徘徊,你感覺如何。

甜心墨魚丸,說穿了就係有焦糖喺中間做心,相對我喜歡咖啡墨魚丸多一點,呢個口味比較重,愛甜人士應該會瘋狂愛上。

媽媽不吃牛,出奇地,黑豚肉,竟然又大件夾好食。

蝦滑夠爽,相信無人說不好,只不過,相對細件左少少,不過蝦滑上灑滿蟹籽,總算加添返少少分數。

除了火鍋料以外,試吓小食,點了滷水鴨腎,夠入味,幾好食,估唔到一間火鍋店做滷水都做得算出色 。

鮮淮山和雲耳,相對冇乜技巧,不過都幾新鮮。

最後推薦的芫荽煉奶煎蛋卷,蛋和煉奶芫荽原來可以有個咁有趣嘅combination ,食埋呢個點心,我絕對相信呢度嘅負責人應該都係芫荽黨嘅朋友。

我唔夠膽百分百肯定,但至少芫荽黨嘅黨員來到這裏火鍋一定滿載而歸。
尚上下夏 - 養生雞煲火鍋

2021-03-23
2021-03-20 475 浏览
好耐冇嚟過山林道啦!今次路過見到老字號嘅金牌雞煲火鍋店尚上下夏裝修得好吸引,成間韓式小攤檔格調但係又充滿港式風情,重點係養生雞煲火鍋有八折外賣優惠,即刻懶到唔想煮晚餐,直接買外賣吧!好欣賞佢哋嘅包裝都包得好精美又妥當,請客人嚟屋企食真係好有face,仲連豉油同埋所有其他配料例如蒜蓉同埋指天椒、蔥粒都準備好晒!仲有埋餐具同碗,真係準備好個爐就食得!招牌雞煲雞走辣(雞髀大份)$219佢哋真係好細心,招牌雞煲除咗可以揀要幾辣之外仲可以揀要全雞、半雞或者係淨雞脾、淨雞胸定係雙拼!全份定係半份,啱晒我呢啲淨係食雞髀嘅人🤩慢慢加熱返就食得,非常足料份量多,有蒜頭、洋蔥同埋大量芫荽,雞煲醬汁好惹味,每一舊雞都好入味好滑!正呀!食完個雞煲梗係要打邊爐!作為一個專業嘅芫茜控,梗係要試吓店員推薦佢哋最新研創,用大量新鮮芫茜切碎後與煉奶一同熬製既新春開運奶茜湯啦!成個湯底奶白色配以大量芫荽真係好清香,而且甜甜地嘅口感可以中和到肉類嘅肥膩,估唔到又真係幾特別喎!蕃茄二重奏健康滿分湯 $39呢個係為蕃茄控既老公特別加配嘅,酸酸甜甜好開胃,而且有好多蕃茄喺裏面,湯底都咁足料👍🏻芫茜煉奶煎蛋卷$79可以即食嘅餐前小

招牌雞煲雞走辣(雞髀大份)$219

蕃茄二重奏健康滿分湯 $39

芫茜煉奶煎蛋卷$79

可以即食嘅餐前小食,甜甜地又嫩滑嘅煉奶雞蛋包住清香爽脆嘅芫荽,口感好有層次,好正呀!

金沙魚蛋(例)$50

鮮甜彈牙嘅魚蛋裏面有包心咸香既鹹蛋黃醬!夠晒特別!好味!

甜心墨魚丸(美祿)$89

見到個名好得意所以叫俾小朋友食既,超彈牙嘅墨魚滑

一咬落去裏面包着美祿朱古力醬流出嚟!小朋友超鍾意!

鬼馬墨魚(例)$60

賣相真係好靚,淥完之後原本脆卜卜既油炸鬼索晒啲湯汁,墨魚滑又彈呀,每咬一口都有大量既飛魚子爆開!爽呀!

脆肉鯇魚片(例)$76

厚切!鮮甜!彈牙!肉質爽脆!

牛骨髓(半份)$42

好耐冇食過牛骨髓所以點咗一份回味下,Q彈十足,估唔到小朋友又好鍾意食喎!

總結今次呢個火鍋雞煲外賣真係冇令我失望!希望遲啲限聚令放寬,可以約多啲朋友一齊去試埋堂食,相信會另有一番風味呢!
2021-03-19 235 浏览
其實芫茜真係好好食😋所以一見到有芫茜食物,都好快第一時間去幫襯。特別佢嘅獨特香氣,都能帶起食物層次,今次朋友介紹就當然特登試啦。而佢嘅雞煲及其他火鍋食材性價比亦相當高。今次雞煲火鍋就叫咗好幾款芫茜食物包括鮮蝦芫茜燒賣、芫茜牛肉卷等估唔到呢個組合出其地夾特別芫茜牛肉卷呢個組合真心正,軟滑嘅肥牛加點芫茜香氣更為清新,而且芫荽更令到省卻肥牛油膩感,真的不錯。鮮蝦芫荽燒賣茶樓食燒賣就食得多,但火鍋食燒賣真係相當新奇,蝦肉爽口,加上蟹籽質感相當滿足。以火鍋食法亦有一番風味。而佢嘅雞煲真心味道出色,特別細心就係可以選擇雞髀肉,啱晒唔鍾意有雞皮或雞骨朋友,雞肉淡淡肉,亦相當嫩滑。外賣同時亦送咗好多配料及醬油,相當貼心。食完雞煲之後就可以用佢個蕃茄湯底來打邊爐,內裏有好多茄蓉相當足料。之後除咗芫荽類火鍋食材之外,我哋仲叫了洋蔥芝士雞肉丸、金沙魚蛋等亦都啱哂唔食芫茜嘅朋友,個人超鍾意佢個金沙魚蛋,流心度十足而且內裏金沙味道濃郁。朋友真鍾意佢個洋蔥芝士雞肉丸,雞肉鮮味十足,加上洋蔥及芝士令層次感更為豐富,整體性價比都相當高特別外賣自取仲有8 折,真係好抵食。值得再幫襯。
其實芫茜真係好好食😋
所以一見到有芫茜食物,
都好快第一時間去幫襯。

特別佢嘅獨特香氣,
都能帶起食物層次,
今次朋友介紹就當然特登試啦。
而佢嘅雞煲及其他火鍋食材性價比亦相當高。

今次雞煲火鍋就叫咗好幾款芫茜食物
包括鮮蝦芫茜燒賣、芫茜牛肉卷等
估唔到呢個組合出其地夾
特別芫茜牛肉卷呢個組合真心正,
軟滑嘅肥牛加點芫茜香氣更為清新,
而且芫荽更令到省卻肥牛油膩感,真的不錯。

鮮蝦芫荽燒賣
茶樓食燒賣就食得多,
火鍋食燒賣真係相當新奇,
蝦肉爽口,加上蟹籽質感相當滿足。
火鍋食法亦有一番風味。

而佢嘅雞煲真心味道出色,
特別細心就係可以選擇雞髀肉,
啱晒唔鍾意有雞皮或雞骨朋友,
雞肉淡淡肉,亦相當嫩滑。
外賣同時亦送咗好多配料及醬油,相當貼心。

之後除咗芫荽類火鍋食材之外,
我哋仲叫了洋蔥芝士雞肉丸、金沙魚蛋等
亦都啱哂唔食芫茜嘅朋友,
個人超鍾意佢個金沙魚蛋,流心度十足
而且內裏金沙味道濃郁。

朋友真鍾意佢個洋蔥芝士雞肉丸,
雞肉鮮味十足,加上洋蔥及芝士令層次感更為豐富,
整體性價比都相當高
特別外賣自取仲有8 折,真係好抵食。
值得再幫襯。