2021-08-02
尖沙咀同佐敦交界既「山林道」相信大家都唔陌生,呢條街除咗有唔同類型嘅嘢食之外,打邊爐食雞煲都好出名,今日嚟到一間出咗名食雞煲嘅,聽講佢雞煲唔同一般嘅雞煲,係可以揀部位嘅雞煲,今日一試究竟雞髀(半份)$159 +鴛鴦鍋 $72雞煲可以選擇唔同部位,今次當然選擇啖啖肉嘅雞髀,雖然只係叫咗半份,但嚟到發現雞肉都唔少,肉質都夠曬嫩滑,又夠入味,食完仲可以選擇兩款湯底。我哋揀咗龍蝦湯同埋瑤柱群翅雞湯,特別要提龍蝦湯,湯底越滾,龍蝦湯味越濃郁,配埋各種食材,食得出淡淡的龍蝦味,瑤柱群翅雞湯亦都唔差,建議可以將較濃味湯底,倒入雞煲個邊,咁樣比較好手切頂級安格斯 $159牛肉切得較為細塊,所以好快熟,唔好淥得太耐,如果可以切大塊啲,就比較好四川苕粉 $39好少食到咁多苕粉嘅餐廳,即使兩個人食,都感覺食唔晒,完全可以講係大件夾抵食,苕粉索埋啲湯汁,真係食到飽晒。手打四寶丸 $60四款手打丸都非常出色,手打丸一向都好貴,但呢度價錢非常親民,而且非常有水準值得推介👍🏻每款丸都有2粒,兩個人可以試晒,有墨魚丸,豬肉丸,蝦丸,爽口彈牙
雞髀(半份)$159 +鴛鴦鍋 $72
手切頂級安格斯 $159