家賀屋

Harvest House
2024-05-23 23 浏览
喺灣仔返工嘅時候食過呢間餐廳,知道佢喺銅鑼灣開咗新分店,趁放假去銅鑼灣行街就去食埋lunch 啦🥰法國斯朗N1生蠔 ($49@)生蠔超大隻,口感好Creamy,仲加咗少少柚子醋係面,更加提鮮🫶🏻之後我哋仲嗌咗兩個lunch set,兩款都包咗餐湯、沙律同埋蒸蛋🥰 超豐富❤️横網刺身定食配巨峰乳酸梳打 ($325)刺身有油甘魚、吞拿魚腩、帶子、海老等等,全部都好新鮮,特別係帶子超鮮甜🥰特選海鮮丼定食配蘋果汁 ($357)呢個海鮮丼可以以為係爆曬料,超多食材,有赤背、鮑魚、海膽、三文魚子、左口魚、吞拿魚蓉、三文魚、鯛魚、大拖羅、兩隻牡丹蝦、赤身等等,真係數都數唔晒😆 鮑魚好彈牙,大拖羅超肥美,油脂十足❤️

法國斯朗N1生蠔 ($49@)

横網刺身定食配巨峰乳酸梳打 ($325)

特選海鮮丼定食配蘋果汁 ($357)
午餐
2024-05-23 15 浏览
和老公來了銅鑼灣濕平,先到家賀屋吃午飯。一入門口,已被和風裝修吸引著,非常雅緻舒服,座位亦覺寛敞。我們叫了兩個定食:橫綱刺身定食,及蔥吞拿魚腩海膽丼定食。定食包括海帶味噌湯、田園沙律、日式燉蛋。另外,還叫了2隻法國斯朗生蠔。飲品方面,叫了蘋果汁,及韓國柚子蜜。~ 橫綱刺身定食:刺身包括大本鮪魚腩、師傅特選、油甘魚、日本帆立貝,和特大赤海老。食材上等,鮮甜美味,肉質豐厚,份量大件。另外,味噌湯地道,田園沙律新鮮,及日式燉蛋細滑。~ 蔥吞拿魚腩海膽丼定食:海膽味鮮,份量亦多。蔥吞拿魚腩入口即化,伴飯一流。~ 法國斯朗生蠔:這個鮮味到不得了,蠔身漲卜卜,嚥下仍有蠔的餘香,必試之選😋~ 飲品:叫了蘋果汁,及韓國柚子蜜,想不到是很大杯的。整體來說,家賀屋是銅鑼灣區首選的居酒屋,推介給喜歡吃日本菜、壽司、刺身及串燒的朋友們。不單是食材上乘,招呼亦親切,加上座位寬敞,下次一定會再來。
和老公來了銅鑼灣濕平,先到家賀屋吃午飯。
一入門口,已被和風裝修吸引著,非常雅緻舒服,座位亦覺寛敞。

~ 飲品:叫了蘋果汁,及韓國柚子蜜,想不到是很大杯的。

整體來說,家賀屋是銅鑼灣區首選的居酒屋,推介給喜歡吃日本菜、壽司刺身及串燒的朋友們。不單是食材上乘,招呼亦親切,加上座位寬敞,下次一定會再來。
2024-05-16
午餐
2024-05-21 14 浏览
位於銅鑼灣既「家賀屋」一走入店中就彷彿穿越到了日本。店內的裝潢融合左傳統日式元素和現代感。前菜:法國斯朗生蠔N1新鮮肥美的生蠔表面閃耀著光澤,一吸入口,濃郁的海鮮香氣立刻在口中迴盪,帶來一種柔滑舒服的口感,簡直是人間美味。前菜:三文魚腩刺身 (四切)厚切三文魚腩泛著誘人的淡粉色,入口即溶,口感簡直令人欲罷不能,每一口都充滿咗魚腩嘅鮮味。主食:姬路 刺身定食 配御飯一共有九切厚厚既海鮮刺身,每一片都絕頂新鮮,配上香噴噴嘅御飯,每一啖都係幸福的滋味。主食:蔥吞拿魚腩海膽丼定食鮮嫩多汁既吞拿魚配上海膽,搭配上柔軟香甜的壽司飯,實在是非常美味。套餐都會配上一碗清新爽口既「海帶麵豉湯」,一份清新開胃既「胡麻田園沙律」同一盎口感嫩滑既「日式燉蛋」。飲品:蘋果燒酎約8% 酒精濃度,清香爽口,蘋果嘅自然甜味同燒酎嘅香醇結合得恰到好處,為全晚畫上完美的句號。
前菜:法國斯朗生蠔N1
前菜:三文魚腩刺身 (四切)

主食:姬路 刺身定食 配御飯
主食:蔥吞拿魚腩海膽丼定食

飲品:蘋果燒酎
2024-05-21 21 浏览
今晚約了朋友吃日本料理,這間居酒屋是早前才在銅鑼灣開分店的。餐牌內盡是各式各樣的日本前菜、刺身、壽司、串燒和海鮮等,客人可自行用QR code點餐,我哋各自點了喜愛的食物盡情享受。開胃前菜✨ 酒盜芝士煙燻蘿蔔漬 $48煙燻蘿蔔味道濃郁,口感爽脆,配以軟綿綿滑溜的芝士🧀,非常搭配😍。✨ 九州煙燻生華味雞 $58這款比較特別,味道和口感都像是煙三文魚, 十分美味😋。✨ 北海道螢光魷魚沖漬 $55螢光魷魚🦑肉質鮮嫩幼滑,味道帶點鹹鮮。✨ 鮟鱇魚肝沙律 $78口感綿密滑順,油脂豐腴😍。✨ 特選刺身盛🐟🦐🐙包含赤海蝦、池魚王、油甘魚、三文魚、日本八爪魚,我們還加$40轉中拖羅,價錢才$278,性價比高。時令食材,肉質鮮甜;中拖羅肉質肥美,入口溶化。✨ 彩虹壽司卷🍣 $138包含𩶘魚、赤身、左口、三文魚、帶子、赤貝等不同海鮮,色彩繽紛,尤其是赤貝壽司超爽甜。✨ 味醂雞泡魚乾 $78:雞泡魚乾🐡是浜田特產,味道帶甜,多汁有嚼口,濕潤又滋味🤩,還可配蛋黃醬享用。✨ 阿波尾酢橘半熟雞肝串🍢 $38:半熟雞肝口感較綿滑。✨ 阿波尾酢橘雞腎串🍢 $32:爽口有嚼勁,配合汁燒十分美味。✨ 阿波尾酢橘雞胸脆骨串
今晚約了朋友吃日本料理,這間居酒屋是早前才在銅鑼灣開分店的。餐牌內盡是各式各樣的日本前菜、刺身壽司、串燒和海鮮等,客人可自行用QR code點餐,我哋各自點了喜愛的食物盡情享受

開胃前菜
✨ 酒盜芝士煙燻蘿蔔漬 $48
✨ 九州煙燻生華味雞 $58
這款比較特別,味道和口感都像是煙三文魚, 十分美味😋。
✨ 北海道螢光魷魚沖漬 $55
螢光魷魚🦑肉質鮮嫩幼滑,味道帶點鹹鮮。
✨ 鮟鱇魚肝沙律 $78
口感綿密滑順,油脂豐腴😍。
✨ 特選刺身盛🐟🦐🐙
✨ 彩虹壽司卷🍣 $138
✨ 味醂雞泡魚乾 $78:
✨ 阿波尾酢橘半熟雞肝串🍢 $38:半熟雞肝口感較綿滑。
✨ 阿波尾酢橘雞胸脆骨串🍢 $32:口感爽脆,佐酒一流。
✨ 西京平目魚🐟 $85
平目魚煎至外表微脆,肉質仍是嫩滑,加添檸檬汁可提升鮮味。
✨ 炙烤北海道魷魚條🦑 $78
炙烤魷魚是我們吃日本菜時必點的美食,每條魷魚口感鬆軟,香氣撲鼻。
✨ 吉列芝心豬扒🥩 $78
豬扒炸至外表金黃色,脆口又多汁,內裏滿載着濃濃的芝士,層次感豐富。
✨ 清酒牛油煮蜆 $55
牛油味香濃,蜆肉新鮮,每口都品嚐到淡淡酒香
✨ 關東煮手打烏冬🍜 $58
有蘿蔔、香菇、豆腐等食材令湯底清甜,烏冬彈牙滑溜。
✨ 亂切冷蕎麥麵 $65
以生鵪鶉蛋黃、芥末、醬汁和冷蕎麥麵拌和後吃,口感清涼又幼滑
✨札幌Sapporo 生啤🍺、巨峰乳酸梳打🍹
整體而言:地點方便,環境舒適,服務態度良好,食物種類繁多,很適合家人或朋友聚餐的好地方。
2024-05-06
2024-05-21 6 浏览
銅鑼灣《家賀屋》日本菜新開,環境唔錯。餐牌仲有多款定食、丼飯同壽司可以揀,星期六日都有午餐🍱🍣見到法國生蠔做緊$98/ 2隻,好抵食。就叫咗兩隻試,味道幾鮮甜。另外,叫咗杯札幌生啤$45,好爽。松寿司定食$218。裡面有師傅特選嘅中吞拿魚腩、特大赤海老、本鮪赤身醬油漬、油甘魚、火炙左口魚邊同蔥本鮪魚腩。定食仲有味噌湯、胡麻田園沙律同日式燉蛋。如果你鍾意烏冬,可以加$15加配手打烏冬,更加豐富😋另外揀咗特選海鮮丼定食$348。佢哋嘅特選海鮮丼好豐富,有鮑魚、海膽、三文魚、左口魚、拖羅、吞拿魚、吞拿魚蓉、油甘魚、赤海蝦、赤貝、三文魚籽等,定食都係一樣配有配海帶味噌湯、胡蔴田園沙律同日式燉蛋。呢間餐廳菜式多樣化,價錢亦都合理。

銅鑼灣《家賀屋》日本菜新開,環境唔錯。
餐牌仲有多款定食、丼飯同壽司可以揀,星期六日都有午餐🍱🍣

另外,叫咗杯札幌生啤$45,好爽。

呢間餐廳菜式多樣化,價錢亦都合理。
2024-05-19 13 浏览
環境舒適,適合同朋友一邊飲幾杯一邊傾偈。炸三文魚皮第一次食都幾有驚喜,雖然係相對價錢比較低嘅食材,但炸出黎香脆可口,用黎送酒就fit😆法國N1斯朗生蠔🦪肉質滑嫩脆口同夠鮮甜,口感較淡相對會比較適合唔中意太濃味嘅人大名壽司定食🍱師傅特選兩貫有𩶘魚同燒真鯛,另外六貫有大拖羅,油甘魚,日本帆立貝,特大赤海老,汁燒海鰻,蔥本吞拿魚蓉。最值得一提嘅係,朋友一食就表示呢度嘅壽司飯非常唔錯,原來係用咗琥珀赤醋,酸度恰當味道唔會太搶。大拖羅油脂甘香,入口即溶同埋冇腥味;𩶘魚同燒真鯛煙韌有咬口;帆立貝甘甜;汁燒海鰻肉質嫩彈質感帶有油香。壽司定食會跟一份沙津 ,唐揚炸雞同埋三文魚頭湯。值得一提嘅係呢度連跟餐嘅湯都好用心,唔係平時常見嘅麵豉湯而係三文魚頭湯,一小碗湯但比足料,採用新鮮三文魚,三文魚味非常濃,仲要有豐富膠質,最值得讚賞嘅係煲到骨都淋,但肉質依然幼滑、緊實!姬路刺身定食中拖羅,真鯛,三文魚,油甘魚同埋特大赤海老,一上菜見到咁厚切已經心心眼。拖羅應該算係呢度嘅主打,不論係壽司定刺身定食嘅拖羅都非常出色,一擺落口都知係真材實料。中拖羅油香頗重,入口即溶而且魚味濃郁。真鯛肉質彈性十足,仲有另外提供柚子
環境舒適,適合同朋友一邊飲幾杯一邊傾偈。

炸三文魚皮

法國N1斯朗生蠔🦪

大名壽司定食🍱

姬路刺身定食
中拖羅,真鯛,三文魚,油甘魚同埋特大赤海老,一上菜見到咁厚切已經心心眼。拖羅應該算係呢度嘅主打,不論係壽司刺身定食嘅拖羅都非常出色,一擺落口都知係真材實料。中拖羅油香頗重,入口即溶而且魚味濃郁。

真鯛肉質彈性十足,仲有另外提供柚子醋,白肉點酸汁更能夠帶出魚味。

三文魚同油甘魚幾肥美,油甘魚尤其出色,不但油香重而且魚味係濃到喺口中停留咗一陣子;赤海老就好鮮甜同埋肉質夠彈~ 刺身定食會跟蕎麥麵(亦可以揀烏冬或飯)、沙津、茶碗蒸同埋三文魚頭湯😚 難得見到咁足料嘅茶碗蒸,有冬菇、蜆、粉絲、鳴門卷、蟹柳.. 好滑而且入口就食到海鮮味👍

另外叫咗兩款我嘅摯愛🍣,火炙左口魚裙邊同埋海膽墨魚,前者肥大肉厚,好有口感,而且油脂豐富;後者海膽軟綿質感,入口鮮甜帶鹹香,而墨魚厚切,非常爽脆~

久美之浦
帶有哈密瓜果香味同埋微微嘅乳酸味,餘韻甘長而且帶有少許酸澀。溫熱飲用,味道層次更會提升,整體味道更出。
2024-05-18 24 浏览
之前有去過灣仔店,味道不錯,今次去銅鑼灣店看看味道如何。札幌Sapporo生啤,熱辣辣來杯冰凍的生啤就最嘆,味道有麥味帶少許甜味,入口順滑。酒肴三味,青瓜上面有醃製過的小麥,鹹鹹甜甜的;牛蒡漬,這個很爽脆;蕎頭漬是很好吃的,質地很爽,味道有鹹鮮味。海苔脆醬魷魚,這個脆漿很薄很脆,海苔的鮮味跟魷魚很配合,叫啤酒必點這個。清酒牛油煮蜆,蜆肉鮮甜沒沙,清酒很香沒有苦味,牛油也很香但沒有蓋過蜆肉鮮味。特選刺身盛,法國斯朗生蠔N1,蠔肉新鮮,即叫即開,肉質爽口,味道帶少許甜味;金目鯛,肉質細膩肥美,油脂豐富,味道清雅;赤身,這個是必要的,肉質綿滑,沒有外面一盤的腥味,味道帶點赤身獨有的酸味;油甘魚,肉的油脂多,質地軟滑;三文魚,這個很新鮮;八爪魚,肉質很有咬口,慢慢咀嚼時有鮮味跑出來;赤海蝦,肉質結實,味道甜甜的;北海道螢光魷魚刺身(6尾),這是時令食材,每隻也爆膏,味道鮮美。師傅特選壽司8貫,牡丹蝦,蝦肉彈牙,師傳把蝦膏燒過使味道更香;海膽份量夠多,味道清甜;深海池魚,肉質很結實,魚的味道很濃郁;金目鯛,肉質是帶點爽口;赤羽太肉質結實彈牙;燒大拖羅,這個油脂很豐富;煙燻左口魚,肉的油脂很多,綑
之前有去過灣仔店,味道不錯,今次去銅鑼灣店看看味道如何。
師傅特選壽司8貫,牡丹蝦,蝦肉彈牙,師傳把蝦膏燒過使味道更香;海膽份量夠多,味道清甜;深海池魚,肉質很結實,魚的味道很濃郁;金目鯛,肉質是帶點爽口;赤羽太肉質結實彈牙;燒大拖羅,這個油脂很豐富;煙燻左口魚,肉的油脂很多,綑邊帶點煙韌;活赤貝,這個新鮮的,肉質實而爽口,味道鮮美。
銀雪魚西京燒,上枱時魚的份量比我預期的大,肉質結實油脂不多不少,皮燒得香脆夠焦香味,師傅起骨做得很好。
阿波尾酢橘半熟雞肝串,這個是我推介的,肝是半熟的,因是阿波尾刺生級雞才可以這樣吃,肝嫩滑可口,沒有半點腥味,味道鮮美,配點檸檬汁更可提升味道。
亂切冷蕎麥麵,蕎麥麵很有筋性,麵質不錯,配上鵪鶉蛋芝麻香蔥更便味道提升。
稻庭手打烏冬,烏冬質地煙韌有咬口。
味道: 值得一試
環境: 座得舒適
衛生: 整潔
服務: 殷勤
價錢: 質素跟價錢成正比
2024-05-18 138 浏览
今晚去銅鑼灣買嘢,順便去食飯。坐低店員便送上熱茶,看過餐牌,掃掃二維碼落單。🔸酒肴三味麥粒青瓜、溜溜牛蒡漬和柴魚味噌蒜頭漬,三味都好爽脆,令人食唔停口。🔸特選刺身盛✨油甘魚軟糯;✨三文魚肥美;✨八爪魚有嚼勁;✨金目鯛魚皮微微炙過,魚肉幾滑;✨赤身色淡紅帶酸味;✨赤海蝦軟身;✨法國斯朗生蠔,蠔很滑,加點蘿蔔蓉、䓤和酸汁點綴。✨北海道螢光魷魚刺身,魷魚咬開有好多膏。🔸師傅特選壽司8貫✨海膽壽司清甜;✨牡丹蝦壽司軟糯,蝦膏燒至硬身;✨赤羽太壽司淡口;✨金目鯛壽司的皮燒過,口感較韌;✨深海池魚壽司口感爽脆;✨燒大拖羅煙燻壽司油分比較多,味道濃郁;✨左口魚壽司油分豐富,口感結實;✨活赤貝脆口腍身。🔸海苔脆醬魷魚脆漿薄身,魷魚煙韌,有海苔和鹽的香味。🔸清酒牛油煮蜆蜆肉細細隻,帶牛油和酒香。🔸銀鱈魚西京燒魚皮焦脆,魚肉很滑帶甜味,同時亦浸出油香,加點檸檬汁中和魚的油膩感。🔸阿波尾酢橘雞胸脆骨串雞胸脆骨硬得黎又帶脆,醬汁似泰式辣魷魚醬。 🔸阿波尾酢橘雞腎串雞腎口感很脆,冇異味。🔸阿波尾酢橘半熟雞肝串由於半熟,雞肝會有少少粉紅色,雞肝柔軟。🔸亂切冷蕎麥麵每條蕎麥麵都粗幼不一,口感冰涼,麥味頗香。🔸稻庭手
今晚去銅鑼灣買嘢,順便去食飯。

坐低店員便送上熱茶,看過餐牌,掃掃二維碼落單。
🔸酒肴三味
🔸特選刺身
✨油甘魚軟糯;
✨三文魚肥美;
✨八爪魚有嚼勁;
✨金目鯛魚皮微微炙過,魚肉幾滑;
✨赤身色淡紅帶酸味;
✨赤海蝦軟身;
✨法國斯朗生蠔,蠔很滑,加點蘿蔔蓉、䓤和酸汁點綴。
✨北海道螢光魷魚刺身,魷魚咬開有好多膏。
🔸師傅特選壽司8貫
✨海膽壽司清甜;
✨牡丹蝦壽司軟糯,蝦膏燒至硬身;
✨赤羽太壽司淡口;
✨金目鯛壽司的皮燒過,口感較韌;
✨深海池魚壽司口感爽脆;
✨燒大拖羅煙燻壽司油分比較多,味道濃郁;
✨左口魚壽司油分豐富,口感結實;
✨活赤貝脆口腍身。
🔸海苔脆醬魷魚
脆漿薄身,魷魚煙韌,有海苔和鹽的香味。
🔸清酒牛油煮蜆
蜆肉細細隻,帶牛油和酒香。
🔸銀鱈魚西京燒
🔸阿波尾酢橘雞胸脆骨串
雞胸脆骨硬得黎又帶脆,醬汁似泰式辣魷魚醬。
🔸阿波尾酢橘雞腎串
雞腎口感很脆,冇異味。
🔸阿波尾酢橘半熟雞肝串
由於半熟,雞肝會有少少粉紅色,雞肝柔軟。
🔸亂切冷蕎麥麵
每條蕎麥麵都粗幼不一,口感冰涼,麥味頗香。
🔸稻庭手打烏冬
烏冬口感煙韌掛汁。

店員招呼不錯,不時加茶;遞上碗載蜆殼;進入餐廳和離開餐廳都會和客人打招呼。
2024-05-17 36 浏览
朋友由外地返港居住銅鑼灣富豪酒店,在附近的看見這間“家賀屋”日本菜就打算試吓,這间餐廳原來是新開張,裝修設計簡潔舒適。餐牌內的選擇非常多和價格定位不高,吸引我們樣樣都好想食。急不及待先order了前菜配上冰凍札幌 Sapporo生啤。這幾個前菜味道掌握得非常好,尤其這個酒盗芝士煙燻蘿蔔漬,沒有想像這樣的配搭好出色,芝士香濃但配上渍蘿蔔完全沒有膩感覺,但非常出奇地夾又好味。北海道螢光魷魚冲漬做得好鮮味味醂雞泡魚乾燒得外香內軟,咬口非常好用來餸酒絕配九州煙燻生華味雞,這個是生雞肉這裏介紹是可以生食的雞肉,煙燻過後食落感覺似 Parma Ham幾特別。鮟康魚乾沙律,味道香濃好似食鵝肝感覺。阿波尾酢橘雞肝,雞腎,胸脆骨串燒,甘香惹味。特選刺身盛, 刺身件件厚切, 鮮蝦鮮甜爽口又大隻, 性價比高。彩虹壽司卷,壽司飯口感都不错。清酒牛油煮蜆,味道唔錯蜆肉新鮮,唯獨有幾粒蜆還有沙未清。吉列芝心豬扒非常香脆,內裡芝士流心。西京平目魚, 煎得好香口,魚肉香外脆內軟滑。男性朋友意猶未盡還要試埋這裏的冷蕎麥麵和關東煮手打烏冬才滿足。 這餐非常豐富性價比高。
餐牌內的選擇非常多和價格定位不高,吸引我們樣樣都好想食。

北海道螢光魷魚冲漬做得好鮮味

味醂雞泡魚乾燒得外香內軟,咬口非常好用來餸酒絕配

鮟康魚乾沙律,味道香濃好似食鵝肝感覺。

阿波尾酢橘雞肝,雞腎,胸脆骨串燒,甘香惹味。

彩虹壽司卷,壽司飯口感都不错。

清酒牛油煮蜆,味道唔錯蜆肉新鮮,唯獨有幾粒蜆還有沙未清。

吉列芝心豬扒非常香脆,內裡芝士流心。

西京平目魚, 煎得好香口,魚肉香外脆內軟滑。

2024-05-17 10 浏览
今日黎到銅鑼灣亨環既樓上居酒屋「家賀屋」一打開lift門成層都係日式裝修,牆上浮世繪油畫好靚,好中意野食選擇都算多,支持手機落單好方便叫左幾份刺身,估唔到會group埋一盤上擺盤好靚呢到有法國斯朗生蠔,食落爽口有少少金屬味,勝在夠新鮮一啲冰同雪味都無深海池魚王刺身勁厚切,三片加埋差唔多有成隻手板咁大隻,食落好鮮味彈牙帆立貝同樣大大隻煙燻華味鳥,好多人怕食雞刺身話驚污糟,但呢到乾淨程度做得好好,食落唔會覺得好似食生雞咁,一啲血味都無,反而好爽口有雞香,放心食用生薑燒黑豚肉,睇色水都覺得佢好入味,豚肉好軟身好濃味吉列三元豚,真係做到好似日本啲炸豬扒咁出色,炸粉唔會好厚,外脆內軟,入面豬肉唔會炸到好硬,出色!牛油果軟殼蟹卷,同樣每一件都好大份,底下仲加左沙律醬蟹子,配埋一齊食正呀生燒白鱔,彈牙而且一啲都唔腥檸檬冰果碳酸酒,超級抵飲$68已經超大杯有成850ml,兩個人都夠飲!
今日黎到銅鑼灣亨環既樓上居酒屋「家賀屋」

野食選擇都算多,支持手機落單好方便

叫左幾份刺身,估唔到會group埋一盤上
擺盤好靚
帆立貝同樣大大隻

生薑燒黑豚肉,睇色水都覺得佢好入味,豚肉好軟身好濃味

生燒白鱔,彈牙而且一啲都唔腥

2024-05-16 9 浏览
家賀屋係銅鑼灣亨環開設了新分店,新店裝潢簡潔優雅,除咗有卡位雅座外,更設有少量席前服務座位,仲可以睇住主廚處理食材🤭晚市有2款menu 供應,一本係定食set ,另一本就係a la carte 有齊單點壽司、燒物、刺身、甜品等等姬路刺身定食 $280- 日替湯品係超級濃郁鮮甜嘅魚湯,極足料飲落仲會少少漿口,膠質勁豐富😆- 日式燉蛋滑捋捋,加咗上湯提鮮,入面仲有嗚門卷、海鮮等- 田園沙律🥗夠清新,沙律菜爽脆清甜- 刺身9貫包括以下,款款厚切,鮮甜美味😋— 特大赤海蝦— 油甘魚— 三文魚— 中本鮪魚腩— 𩶘魚旗本壽司🍣定食 $255除咗日替湯品同田園沙律🥗外,仲有小食雞軟骨餃子🥟,餃子炸得相當脆身,外面脆卜卜而雞軟骨亦有另一款脆度🤩壽司🍣8貫中最愛本鮪赤身醬油漬,醬油本身亦有提鮮作用,另外壽司飯亦特別用上赤醋調味,可以師傅對食物品質味道高要求,務求令客人食到最好嘅配搭炙燒北海道魷魚條🦑 $78魷魚條軟嫩唔韌,只需用少量醬油、海苔碎同芝麻調味已經足夠,作為佐酒小食十分唔錯😌巨峰提子🍇乳酸梳打酒 $58除咗sake ,日本啤酒🍻外,仲有唔少果味燒酎可供選擇,仲有3款size 選擇,巨峰提子加上

晚市有2款menu 供應,一本係定食set ,另一本就係a la carte 有齊單點壽司、燒物、刺身甜品等等

姬路刺身定食 $280
- 日式燉蛋滑捋捋,加咗上湯提鮮,入面仲有嗚門卷、海鮮等
- 田園沙律🥗夠清新,沙律菜爽脆清甜
- 刺身9貫包括以下,款款厚切,鮮甜美味😋
— 𩶘魚

旗本壽司🍣定食 $255

炙燒北海道魷魚條🦑 $78

巨峰提子🍇乳酸梳打酒 $58
除咗sake ,日本啤酒🍻外,仲有唔少果味燒酎可供選擇,仲有3款size 選擇,巨峰提子加上乳酸甜酸交替👍🏻👍🏻

蜜桃🍑雪葩 $58
原個蜜桃起肉再製成雪葩,清甜可口,蜜桃味突出,再以原個蜜桃上枱,打卡一流

朱古力🍫心太軟 $58
朱古力心太軟即叫即整,流心效果剛好,而且用咗黑朱古製作,所以甜度唔算高,食完好滿足😌
2024-05-15 15 浏览
家賀屋在銅鑼灣開了分店(其實灣仔店我也未試過🤣),lunch 過來食返個海鮮丼先。可能新開嘅關係,午飯時間也不太多人。環境都幾舒適,有高樓底及卡位。今日豪豪地點了人氣$348特別海鮮丼定食。賣相不錯,有11款刺身,包括海膽、鮑魚、牡丹蝦、拖羅、三文魚子等等。定食還附送蒸蛋及芝麻沙律。刺身都算新鮮,海鮮丼飯底份量充足。蒸蛋幾滑溜彈彈吓。以刺身種類及質素來說,我覺得對得住呢個價錢。

刺身都算新鮮,海鮮丼飯底份量充足。蒸蛋幾滑溜彈彈吓。

刺身種類及質素來說,我覺得對得住呢個價錢。
特別海鮮丼
特別海鮮丼
2024-05-14 21 浏览
最近家賀屋係銅鑼灣開咗分店~~7點鐘入到去已經人山人海,好彩我地訂左位😝好快已經可以入去啦😝😝佢哋啲嘢食嘅種類多樣化,真係好多野都好想食😗😗🧷新鮮生蠔 $98@2食落去超級新鮮,仲相當肥美😝😝食落去好鮮甜,真係高級嘅享受😝😝🧷軟殼蟹手卷 $38軟殼蟹手卷係以新鮮嘅軟殼蟹作為主角,蟹肉鮮嫩多汁,搭配脆口的軟殼,好惹味😋😋🧷鶏皮餃子 $42鮮嫩多汁嘅鶏皮包著香氣四溢嘅餡料,一咬入口啲汁就咇哂出嚟😜😜口感仲好酥脆😗😗🧷青龍 $88青蝦係鮮炸蝦嘅壽司卷~新鮮嘅蝦肉經過炸製,外層酥脆🤩🤩內部仲保持到彈嫩嘅口感。壽司卷仲有海苔係入面,再搭配蝦肉同其他配料,增添左層次感同口味🥺🥺🧷芝士吉列炸豬扒 $78炸豬扒既外層酥脆,內部仲可以保持到豬肉嘅嫩滑口感👻👻芝士係呢個菜式嘅亮點,咬住咬住仲可以做到流心拉絲效果😳😳!🧷亂切冷蕎麥麵 $65蕎麥麵切成不規則嘅形狀,配上清涼嘅冷湯汁🤤🤤蕎麥麵好有嚼勁同清爽口感🤩夏天享用真係消暑同解渴🤓🤓🧷黑松露三文魚 $25三文魚鮮嫩多汁,搭配埋黑松露係上面,每啖都有好香嘅黑松露香氣😝😝🧷蔥吞拿魚腩丼 $158呢個蔥吞拿魚腩丼超級好食😛😛將新鮮嘅吞拿魚腩同切碎左既蔥放在白飯上

🧷新鮮生蠔 $98@2

🧷軟殼蟹手卷 $38

🧷鶏皮餃子 $42

🧷青龍 $88

🧷芝士吉列炸豬扒 $78

🧷亂切冷蕎麥麵 $65

🧷黑松露三文魚 $25

🧷蔥吞拿魚腩丼 $158
呢個蔥吞拿魚腩丼超級好食😛😛將新鮮嘅吞拿魚腩同切碎左既蔥放在白飯上,再淋上特製嘅醬汁。吞拿魚腩肉質鮮嫩多汁,蔥嘅香味仲加左唔少分😝😝

🧷巨峰提子乳酸梳打酒 $48
結合左乳酸同埋梳打水嘅氣泡特性,有種好清新、微酸既口味😗😗口感清爽宜人,少少精酒唔怕會飲醉😝😝

2024-05-14 10 浏览
餐廳燈光柔和,環境舒適,掛左唔少日本景點既畫像,幾有特色。落單黎好快就會上菜,唔洗等好耐,而且店員好有禮貌同會不停幫我地加茶,服務真係一流!🌟 法國斯朗生蠔 $98叫左兩隻生蠔試下,生蠔十分新鮮,亦好肥美,鮮甜嘅味道令人難忘🥰🌟 三文魚腩 $30、三文魚$25、本鮪赤身醬油漬$50、醋漬鯖魚 $28點左幾款壽司,三文魚腩肉質爽口,入口肥美;三文魚紋理都好靚🫶🏻🍣本鮪赤身肉質油潤軟滑,魚味濃郁,用醬油醃過嘅本鮪的肉質更緊緻,纖維更細密🤤;鯖魚用醋醃過,酸酸甜甜,唔洗點醬都好好味🌟 市場刺身丼定食 $198晚市都有定食,魚生飯配沙律、麵豉湯、燉蛋,魚生有赤蝦、三文魚、吞拿魚、帶子,魚生好新鮮,帶子大粒又鮮甜,壽司飯加左醬油、紫菜同芝味,更加好味🥰🌟 牛油果軟殼蟹卷 $88壽司飯包住酥脆嘅軟殼蟹、軟腍嘅牛油果,一脆一軟嘅口感特別美味🤩🌟芝士鰻魚卷 $35卷物有好香濃嘅芝士味,芝士控必試,鰻魚味唔會比芝士搶晒,鰻魚同芝士都幾夾!🌟吉列芝心豬扒 $78豬扒外層炸到酥脆,肉質仲係好juicy,加埋中間果層拉絲芝士真係好惹味😍😍😍🌟 千層雲呢拿蛋糕$35見到有唔少甜品,叫左款千層蛋糕,係雲呢拿味😍仲

🌟 法國斯朗生蠔 $98

🌟 市場刺身丼定食 $198

🌟 牛油果軟殼蟹卷 $88

🌟芝士鰻魚卷 $35

🌟吉列芝心豬扒 $78

🌟 千層雲呢拿蛋糕$35
見到有唔少甜品,叫左款千層蛋糕,係雲呢拿味😍仲有cream 🥰

🌟 巨峰提子乳酸梳打酒 $58
果味乳酸酒女士都岩飲,巨峰提子味道好香~仲有酸酸嘅味道😋
2024-05-14 616 浏览
🍴關東煮手打烏冬58 蚊🍜有苣弱 冬菇 豆腐同獅子狗 蘿蔔 烏冬比較爽口🍴青龍卷88 蚊🦐紫菜碎包住卷物 入面有好味炸蝦 nice🍴特大凡立貝 75 蚊4 片🍴西京平目魚85 蚊🐟平目魚 個皮燒得好香脆 魚肉彈牙 層次分明🍴海苔脆醬魷魚 58 蚊🦑出面帶d海苔碎 個炸粉剛好 魷魚入面唔乾 夠彈牙🍴吉列芝心豬扒 78 蚊🐖芝士勁濃 半流心到有d痴住 豬扒出面好香脆 就甘食或者點沙律醬都好味🍴角切海鮮井定食 155 蚊🍱有三文魚 吞拿魚 立魚等等 飯身帶d醋 酸夠開胃 點d豉油 好食 個定食既麵豉湯 同蛋都好足料🍴軟骨78 蚊🍺800 ml. Sapporo 88蚊#日本菜 #啤酒 #定食 #吞拿魚 # #芝士 #豬扒 #帶子 #魷魚 #烏冬Score 平均分< 7.8/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~銅鑼灣渣甸街66 號享環2 樓
🍴關東煮手打烏冬58 蚊🍜
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
銅鑼灣渣甸街66 號享環2 樓
2024-04-27