家賀屋

Harvest House
2024-06-24 14 浏览
朋友生日,想找個地方舒舒服服傾計,又想食下日本菜。特選刺身盛轉中拖羅 $278想吃幾款刺身,發覺這個特選盛是不錯的選擇,食材又高貴,價錢又唔算十分貴,加埋中拖羅都唔洗$300,拖羅油脂分布得均勻,魚味又濃,赤蝦軟糯香甜,十分滋味。油甘魚新鮮彈牙,有陣陣回甘味道。法國斯朗生蠔N1 $49店員推介的新鮮生蠔,十分滑溜,一吸就啖啖肉。特大帆立貝 $75非常鮮味,晶瑩剔透,咬下十分juicy。左口魚裙邊 $42很滑、爽口,油脂感十足。芥辣八爪魚 $22微微攻鼻,八爪魚彈牙。北海道海膽1件 $78新鮮,冇腥味,粒粒分明,一口咬下去就是幸福。芝士飛魚籽 $28啖啖芝士咸香,與粒粒飛魚籽混合,口腔內不停爆汁,很夾、很過癮。薄燒牛舌 $85附上檸檬汁,提鮮,牛舌爽口彈牙。Sapporo生啤 850ML $75最後少不了啤一啤,一邊談天,一邊吃著美味的食物。
朋友生日,想找個地方舒舒服服傾計,又想食下日本菜。
特選刺身盛轉中拖羅 $278
想吃幾款刺身,發覺這個特選盛是不錯的選擇,
食材又高貴,價錢又唔算十分貴,加埋中拖羅都唔洗$300,
拖羅油脂分布得均勻,魚味又濃,
赤蝦軟糯香甜,十分滋味。
油甘魚新鮮彈牙,有陣陣回甘味道。
法國斯朗生蠔N1 $49
店員推介的新鮮生蠔,十分滑溜,
一吸就啖啖肉。

特大帆立貝 $75
非常鮮味,晶瑩剔透,咬下十分juicy。
左口魚裙邊 $42
很滑、爽口,油脂感十足。
芥辣八爪魚 $22
微微攻鼻,八爪魚彈牙。
北海道海膽1件 $78
新鮮,冇腥味,粒粒分明,
一口咬下去就是幸福。
芝士飛魚籽 $28
啖啖芝士咸香,與粒粒飛魚籽混合,口腔內不停爆汁,
很夾、很過癮。
薄燒牛舌 $85
附上檸檬汁,提鮮,牛舌爽口彈牙。
Sapporo生啤 850ML $75
最後少不了啤一啤,一邊談天,一邊吃著美味的食物。
2024-05-02
  • 北海道海膽
  • 芝士飛魚籽
  • 薄燒牛舌
2024-06-23 16 浏览
🍣高級日式刺身專門店⋯⋯方便就腳😍環境好舒適 好放鬆⋯⋯每日都有新鮮食材飛機🛩到港!質素好高架!🥗前菜🐤九州煙熏生華味雞🐠山葵柚子遗水母刺身 🧀酒蜜芝士煙燻蘿蔔🥢前菜清新開胃 而且款式好特別 係其他地方都好少食到啊!🍣特選刺身盛-時令鮮魚附(三文魚,池魚王,中拖羅,八爪魚(小吸盤同大吸盤),油甘魚,赤蝦)🥢款款厚切 大大啖好鮮美~ 八爪魚仲係dinner前剛剛到港架!經理特登走黎話我知,配比我地食,新鮮到不得了~🍱師傅特選壽司定食 吉列廣岛蠔梅水品🥢款款精選壽司 尤其係燒過嘅油脂香味 非同凡響!~🍣彩虹壽司卷飲d小酒🍶放鬆下當然要配搭下酒菜啦!🐡味醂雞泡魚乾🐟燒西京平目魚🥓炸三文鱼皮🍢阿波尾醉橘 串燒雞胸脆骨串 · 雞腎串 · 雞肝串🥢幾款燒物 都好好食啊,炸魚皮新鮮炸起好香脆啊!串燒都好惹味!配搭調味小酒 好滿足啊!🍹巨峰提子乳酸梳打酒🍸檸檬冰果破酸酒呢度服務仲好好 好細心tim啊~~呢度仲有包間,下次多d人一齊黎!
🍣高級日式刺身專門店⋯⋯方便就腳😍環境好舒適 好放鬆⋯⋯
每日都有新鮮食材飛機🛩到港!質素好高架!

🥗前菜
🐤九州煙熏生華味雞
🐠山葵柚子遗水母刺身
🧀酒蜜芝士煙燻蘿蔔
🥢前菜清新開胃 而且款式好特別 係其他地方都好少食到啊!

🍣特選刺身盛-時令鮮魚附

🍱師傅特選壽司定食 吉列廣岛蠔梅水品
🥢款款精選壽司 尤其係燒過嘅油脂香味 非同凡響!~

🍣彩虹壽司

飲d小酒🍶放鬆下當然要配搭下酒菜啦!
🐡味醂雞泡魚乾
🐟燒西京平目魚
🥓炸三文鱼皮

🍢阿波尾醉橘 串燒
雞胸脆骨串 · 雞腎串 · 雞肝串

🍹巨峰提子乳酸梳打酒
🍸檸檬冰果破酸酒

呢度服務仲好好 好細心tim啊~~
呢度仲有包間,下次多d人一齊黎!

2024-06-23 5 浏览
薄燒牛舌輕輕一咬即可咬開非常嫩滑 帶有濃濃牛味🔅炙烤北海道魷魚條能品嚐出魷魚的鮮甜唔會過硬過乾🔅鹽燒半切雞皮餃子串是日本居酒屋常見小吃 以雞皮取代傳統餃子皮外皮金黃酥脆內餡軟嫩多汁雞皮油香十足餡料亦都好飽滿🔅阿波尾酢橘雞胸脆骨串口感爽脆之餘帶有少少嫩滑雞肉層次豐富🔅師傅特選壽司包括金目鯛 左口魚 大拖羅等等特選刺身盛時令鮮魚賣相好吸引 厚切啖啖肉有鮪魚腩 三文魚 墨魚🔅法國斯朗生蠔海水味重蠔裙邊緣爽口口腔留有甘甜味另外有🔅清酒牛油煮蜆🔅亂切冷蕎麥麵🔅關東煮🔅阿波尾酢橘雞腎串🔅阿波尾酢橘半熟雞肝串每樣都出色
薄燒牛舌

🔅關東煮
🔅阿波尾酢橘雞腎串
🔅阿波尾酢橘半熟雞肝串
每樣都出色
開業第15年嘅”家賀屋”,N年前去過灣仔本店食過lunch,印象極好💛剛剛新分店登陸銅鑼灣,充滿期待而來,最後完全冇失望,咁多年再食都保持一貫高水準🫶🏻位置便利,環境開陽,裝修簡約中見高貴,座位寬敞,有大玻璃卡位員工招呼有禮,QR Code自助落單,食物方面多選擇,一分錢一分貨,同樣價錢喺第度未必食到咁高質同呢個份量,如果想食日本料理尤其刺身控!呢到一定唔會令你失望💋坐低先整隻生蠔~法國斯朗生蠔🦪有陣清新嘅甜味,蠔味濃得嚟唔會偏鹹中本鮪魚腩丼,鮪魚腩鮮明富光澤、肉質柔軟,咬落有黏性,魚油一咬唧哂岀嚟,入口即溶,好得😋朋友客竹 壽司定食,論壽司師傅手勢,握得有板有眼👍🏻💯‼️刺身單睇賣相就知道好新鮮👍🏻不得不讚呢度嘅赤醋飯調味好好食,入口煙韌又有米香😋深海池魚王刺身片片極厚切,份量十足夠睇頭,口感好,鮮甜肥美,keep到原汁原味唔係雪到乾爭爭嗰種😍每客定食會跟海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋,另外自己加配咗手打烏冬同千層蛋糕,全部掂!今餐滿意至極🫰🏻
中本鮪魚腩丼
深海池魚王刺身
  • 法國斯朗生蠔
  • 竹 壽司定食
2024-06-22 34 浏览
今日去左銅鑼灣行街,天氣太熱,所以決定食壽司魚生解解暑,我地去左家賀屋,lunch time 仲有午市套餐,星期一至日都有,認真抵食!海鹽輕燒大本鮪魚腩丼定食大拖羅入口即溶,輕燒完魚油跌晒落啲飯面!好正!仲有拖羅蓉同三文魚子,仲有金箔點綴,好矜貴!但係用咗醋飯!特選海鮮丼定食有好多種類嘅魚生,色彩繽紛,包括海膽三文魚子拖羅用三文魚吞拿魚大拖羅油甘魚左口魚等等!食完大滿足海帶麵豉湯,田園沙律,日式燉蛋午餐仲包埋麵豉湯,沙律,燉蛋!食到飽飽,努力再行街啦!

海鹽輕燒大本鮪魚腩丼定食

特選海鮮丼定食

海帶麵豉湯,田園沙律,日式燉蛋
午餐仲包埋麵豉湯,沙律,燉蛋!食到飽飽,努力再行街啦!
2024-06-21 10 浏览
環境闊落 座位舒適嗰日撞正父親節見到唔少一家大細黎食😚仲送咗個父親節先有嘅蕨餅🫶🏻•斯朗生蠔 N1 - 2隻🦪生蠔蠔肉豐滿 非常肥美鮮味十足 海水味中帶點甜味•海鹽輕燒石狩丼定食🍱配 海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋石狩井定食🍱配 海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋•厚身三文魚鮮味十足兩個丼飯都係配琥珀赤醋飯好有驚喜 好出色👅 前菜沙律有車厘茄、生菜配上芝麻醬 滿滿日式風味👍🏻日式燉蛋入口滑溜 蛋味濃郁入面仲有唔少配料 有菇 蜆肉 蟹柳 鮮味十足•特選刺身盛-時令鮮魚🍣廚師發辦築地鮮魚×2|特大赤海蝦x2本鮪赤身x2|油甘魚x2|三文魚x2|日本八爪魚×2刺身新鮮 唔會有浸雪味全部都超厚切!赤海蝦非常大隻 爽口彈牙•巨峰提子乳酸梳打酒 - 小杯🍇巨峰提子同梳打酒好夾夏日熱辣辣飲返一杯超清爽•芝士蛋糕🍰芝士味濃郁 口感綿軟入口即溶 唔會過甜芝士愛好者必點!
環境闊落 座位舒適

配 海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋

厚身三文魚鮮味十足
兩個丼飯都係配琥珀赤醋飯
好有驚喜 好出色👅
前菜沙律有車厘茄、生菜
配上芝麻醬 滿滿日式風味👍🏻

夏日熱辣辣飲返一杯超清爽

芝士蛋糕🍰
芝士味濃郁 口感綿軟
入口即溶 唔會過甜
芝士愛好者必點!
雖然愛錫爸爸嘅日子天天都可以喺父親節,但係儀式上,節日都要帶佢出去食返餐嘅!呢一間喺灣仔非常出名嘅日本料理餐廳,已經連銅鑼灣都有佢嘅分店啦!👍🏻特選刺身盛八貫包括:特大赤海蝦、油甘魚、三文魚、八爪魚、廚師發辦築地鮮魚(真鯛)以及本鮪赤身!整個擺盤相當華麗,而且毫不吝嗇地厚切,每一片刺身入口都係有意猶未盡嘅感覺,小編更另外加上罕見嘅水母刺身,口感脆身爽口;油甘魚膠質豐富、油花散佈均衡;本鮪赤身風味濃郁;真鯛肉質細緻柔軟👍🏻師傅特選壽司一共八款珍貴嘅食材:真鯛、燒大拖羅、池語皇、金木鯛、平目魚、特大牡丹蝦、日本海膽、火炙左口魚邊。件件精緻得令人垂涎三尺,但都擋不過鏡頭食先嘅定律!海膽橘橙色嘅色澤,食落盡是新鮮及柔潤嘅口感;金目鯛爽嫩;牡丹蝦配合埋蝦膏放落咀令人滿足十份,口感整為黏稠!👍🏻串燒餐廳用上阿波尾雞,完全係日本串燒嘅精髓所在,今日分別叫咗雞胸脆骨串、半熟雞肝、雞心、雞腎,每一串嘅火候都係剛剛好,雞腎嘅爽口;雞心脂肪較重,口感軟彈;雞胸脆骨用咗汁燒嘅效果,味道更香濃;雞肝味道好濃烈,半生熟嘅口感恍似入口即溶!#優惠情報餐廳而家做緊15周年優惠,大拖羅買一送一,生啤同樣做緊半價!食得串

👍🏻特選刺身

👍🏻師傅特選壽司

👍🏻串燒

#優惠情報

食得串燒又點得酒精飲品呢,除咗生啤做緊半價之外,亦都有一系列果汁🍹Cocktail !
餐廳嘅餐牌真係多到眼花撩亂,一於把未試過嘅都納入今日嘅前菜部份:九州煙燻生華味雞長芋山葵潰炸三文魚皮梅水晶炸軟殼蟹煙燻咗嘅雞肉切成薄片相當入味,而且好嫩身!梅水晶謎底原來係鯊魚軟骨,用上梅子汁去醃製,口味酸酸甜甜,加上底部嘅青瓜,味道好和諧!炸三文魚皮卜卜脆又唔太油膩。軟殼蟹份量都幾多,咬落去啖啖肉,吱上檸檬🍋或者沙律醬一齊食都好味。嚟到居酒屋當然唔少得叫一份刺身拼盤, 呢盤拼盤價錢唔係好貴,但係包羅萬有,識落都非常之有驚喜!款款新鮮,當中包括一份係廚師發辦嘅鮮魚生,當日係薄切真鯛,點上酸汁,鮮味四散而日本八爪魚亦比起一般嘅滑嫩。刺身厚度等於外邊嘅兩片,單單呢一個拼盤,已經非常飽肚。主食方面有:彩虹卷同清酒牛油煮蜆,🌈卷真係非常非常之靚,色彩繽紛,每一個卷物上面都鋪住唔同嘅刺身,分別有帆立貝、左口魚、赤貝、三文魚、油甘魚、吞拿魚等等,米飯入邊捲着牛油果同生菜,清爽得來又唔會搶咗刺身嘅甜味。特別欣賞佢嘅赤貝毫無特別欣賞佢嘅赤背毫無貝腥味!清酒牛油煮蜆份量適合兩個人分享,而且牛油味都幾香。

九州煙燻生華味雞
長芋山葵潰
炸三文魚皮
梅水晶
炸軟殼蟹

2024-06-17 23 浏览
家賀屋開左新分店,座落於銅鑼灣,以前灣仔返工已經成日幫襯。依家新店又大又高檔左,裝潢時尚,環境舒適,但價錢絕對物超所值!晚市套餐都係$200 左右,每款定食都跟有沙律,面豉湯同茶碗蒸!食材勝在新鮮,服務態度良好,侍應細心周到。港島區返工人士可以試下!蔥吞拿魚腩海膽丼定食 $238丼飯以醋飯為底,上面鋪滿了蔥吞拿魚腩、海膽、三文魚、帶子等新鮮刺身。蔥吞拿魚腩肥美鮮嫩,海膽creamy可口,三文魚油脂豐富,帶子鮮甜爽脆。醋飯酸甜適中,與刺身的味道完美融合。石狩丼定食 $158都係丼飯以醋飯為底,上面鋪滿了三文魚、同三文魚籽,鍾意三文魚朋友岩曬。醋飯酸甜適中,份量十足!法國斯朗生蠔2隻 $98今期家賀屋限定推介。生蠔體型碩大,肉質鮮甜,口感細膩,入口即化。玉子燒$38口感軟綿,甜而不膩炙烤北海道魷魚條$78魷魚條經過炙烤後,鮮甜彈牙,富有嚼勁,讓人回味無窮味琳雞泡魚乾$78雞泡魚乾經過味琳醃漬後,鹹甜可口,是下酒的好菜麒麟一番榨黑白啤特價39,非常抵飲,Happy Hour 岩曬!

蔥吞拿魚腩海膽丼定食 $238

石狩丼定食 $158

法國斯朗生蠔2隻 $98

玉子燒$38
口感軟綿,甜而不膩

炙烤北海道魷魚條$78
魷魚條經過炙烤後,鮮甜彈牙,富有嚼勁,讓人回味無窮

味琳雞泡魚乾$78
雞泡魚乾經過味琳醃漬後,鹹甜可口,是下酒的好菜

晚市有得叫定食,大概係單點食物嘅價錢加多$30,就會有沙律、茶碗蒸、湯,茶碗蒸嘅材料幾豐富,有大大粒冬菇、蜆肉等,湯仲要係三文魚頭湯,感覺上加錢轉套餐係值得嘅~姬路刺身定食🍣刺身有5款,三文魚、油甘魚全部都係大大塊,超級厚切,依度一塊刺身就相當於出面壽司店嘅兩塊咁,份量絕不吝嗇,中拖羅亦都好肥美,唔覺有筋位,整體都好新鮮👍花魚一夜干定食🐟花魚一夜干可以揀一條或者半條,燒得好香又唔會過火,連幼骨都燒到少少脆口!法國斯朗生蠔係N1 size, 算係偏大隻,係比較清爽鮮甜嗰type🦪除咗定食,我地仲叫咗一啲小食送酒,唐揚日本池魚嘅炸皮好薄,食落覺得係啖啖肉,連魚頭食埋都唔覺腥🥢蘋果燒酎🍎

蘋果燒酎🍎
2024-06-16 12 浏览
銅鑼灣又有好介紹,餐廳位於亨環,行街行到咁上下去食嘢就啱啱好,中午時段去到已經坐滿曬人,事關佢哋午餐定食真系幾抵食👍🏻斯朗生蠔生蠔好出色,本身加咗少少酸汁調味,唔算太大只,勝在蠔味香濃入口爽甜。特選刺身盛-時令鮮魚附刺身拼盤好正,每一件都好厚身,特別系油甘魚,肉質厚實好大片,鮮甜無比。赤身、真鯛、三文魚🥰個個都岩食!因為佢系午餐定食,所以可以加錢要千層蛋糕,蛋糕唔算太甜,所以食完都唔會覺得好滯!蔥吞拿魚腩海膽丼定食用左加拿大海膽,睇落creamy食落香口😁吞拿魚腩油脂豐富食到啖啖魚油香,佢哋啲飯本身已經調味,所以唔使加豉油已經好香,雙層仲落咗少少七色芝麻,成個味道有所提升。炸軟殼蟹軟殼蟹外酥內嫩,系即刻炸,上到黎仲系超級脆~炸粉唔算多,食落唔會成口油,好好味。白桃烏龍梳打酒白桃烏龍茶感覺清新,啱曬女仔,非常容易入口😁

斯朗生蠔

特選刺身盛-時令鮮魚附

蔥吞拿魚腩海膽丼定食

炸軟殼蟹

白桃烏龍梳打酒
白桃烏龍茶感覺清新,啱曬女仔,非常容易入口😁

2024-06-13 24 浏览
見到依間居酒屋食物選擇超級之多,無論係刺身壽司定燒物和食熟食都有,每款望落都好吸引,所以就決定黎試試。覺得食物質素都唔錯,值得一推。薄燒牛舌雖然叫做薄燒牛舌,但食落去都唔會太薄冇晒口感,燒得好香好有牛味。簡單調味,味道啱啱好,加埋紫洋蔥食,更加清新爽口。法國 斯朗生蠔生蠔飽滿肥美,食落新鮮,有海水嘅鹹又帶鮮甜。特大帆立貝望落好厚身,食落鮮甜滑嫩。配上琥珀赤醋飯,更突顯出帆立貝嘅鮮。海三色丼 定食海三色丼都係配上配上琥珀赤醋飯,酸味適中。當中嘅刺身都厚切而且好新鮮,蝦都非常大隻而且彈牙。另外配上海帶味噌湯、同胡蔴田園沙律。特別喜歡定食中的日式燉蛋,入口超級滑溜,仲有菇蜆肉蟹柳等配料,絕不簡單。松 寿司定食有8件嘅壽司,包括師傅特選 中吞拿魚腩日本帆立貝 特大赤海老 本鮪赤身醬油漬 油甘魚火炙左口魚邊 蔥本鮪魚腩。每款望落都非常吸引,食落都好新鮮。另外加左$15手打烏冬,本身配有沙律燉蛋同湯。檸檬冰果碳酸酒中杯檸檬夠哂清新,係炎炎夏日飲非常之爽。

薄燒牛舌

法國 斯朗生蠔
生蠔飽滿肥美,食落新鮮,有海水嘅鹹又帶鮮甜。

特大帆立貝

海三色丼 定食

松 寿司定食
有8件嘅壽司,包括師傅特選 中吞拿魚腩

檸檬冰果碳酸酒中杯
檸檬夠哂清新,係炎炎夏日飲非常之爽。
2024-06-11 22 浏览
近排去到銅鑼灣食嘢諗咗好耐都想去一啲比較清靜啲嘅地方食日式料理,原來有間係樓上鋪新開,咁我就同朋友一齊上去睇吓🙂店內比較寧靜,窗口打入光線感覺好柔和,坐喺度好舒服,啱晒我同朋友一齊慢慢傾偈🤗🤗法國 斯朗生蠔見到menu有生蠔即order兩隻🤭,今日生蠔🦪係法國蠔😍✨肉汁好飽滿有少少鹹非常Juicy 🤩🤩🤩好想再encore😝😝特選海鮮丼定食依個重量級嘅丼滿滿魚刺身😍拖羅勁多油脂部門超好味,三文魚清淡唔會太油膩,三文魚籽粒粒都爆滿😃,最鍾意鮑魚😍鮑魚醬汁好夾咬落去爽口得來又黏口,仲有我最鍾意嘅海膽一啲都唔腥好好味🤤特選海鮮仲有油甘油好多油花入口溶化,定食滿足晒我所有要求😍😍👍🏻👍🏻海三色丼定食厚身三文魚鮮味十足又唔會太多油脂,薄薄的油甘魚油花分布平均紅蝦蝦頭好多膏撈埋白飯一齊食😋蝦身好鮮甜啖啖肉定食有麵豉湯,再加上前菜沙律有車厘茄、生菜配上芝麻醬好有日式風味😊

法國 斯朗生蠔
見到menu有生蠔即order兩隻🤭,
今日生蠔🦪係法國蠔😍✨肉汁好飽滿有少少鹹
非常Juicy 🤩🤩🤩好想再encore😝😝

特選海鮮丼定食
依個重量級嘅丼滿滿魚刺身😍

海三色丼定食
厚身三文魚鮮味十足又唔會太多油脂,薄薄的油甘魚油花分布平均
紅蝦蝦頭好多膏撈埋白飯一齊食😋蝦身好鮮甜啖啖肉
2024-05-29
午餐
2024-06-11 7 浏览
銅鑼灣好多日本餐廳,我哋今晚去咗 家賀屋。呢度環境幾舒服,座位之間好闊落。餐牌選擇好多,有套餐、有散叫,我哋心大心細!先叫一杯梳打梅酒再慢慢揀~ 侍應推薦我哋食生蠔,叫咗兩隻,好creamy好鮮味😋我哋點咗大名壽司定食,幾款壽司都係我哋嘅心頭好,火炙吞拿魚腩、帆立貝、海老等都好食。之後要咗炸雞軟骨、銀鱈魚西京燒、燒三文魚絞、雞皮餃子、薄燒牛舌等熱食。 炸物整得幾出色,香脆可口👍 👍 炸雞軟骨用嚟送酒一流。薄燒牛舌好夠味,如果有得點厚燒牛舌更加好!最後食咗關東煮湯烏冬,關東煮湯頭偏甜,啱我口味,冰豆腐非常棉蜜,吸滿湯汁好好食。食埋烏冬真係勁飽,下次先食日本直送嘅甜品。
銅鑼灣好多日本餐廳,我哋今晚去咗 家賀屋。

呢度環境幾舒服,座位之間好闊落。

餐牌選擇好多,有套餐、有散叫,我哋心大心細!

先叫一杯梳打梅酒再慢慢揀~

侍應推薦我哋食生蠔,叫咗兩隻,好creamy好鮮味😋

食埋烏冬真係勁飽,下次先食日本直送嘅甜品
2024-06-05
2024-06-10 10 浏览
幾乎坐滿席嘅居酒屋🏮人氣咁高真係唔簡單啊!食物方面幾高質,多款式選擇,刺身好新鮮!是日晚餐:🔻蒲燒山椒鰻魚丼 定食·配有超嫩滑足料茶碗蒸·肥美大條的鰻魚真係啖啖肉!oyishi~~🔻大名 壽司定食拼盤·配有田園沙律,唐揚嫩雞,仲有足料嘅魚骨湯~驚喜的魚湯香濃好飲!·特選壽司八貫:海鹽輕燒大本鮪魚腩·日本帆立貝・特大赤海老·油甘魚·汁燒海鰻·蔥本鮪魚腩·大鮪魚🔻火炙左口魚裙邊壽司·由於壽司拼盤出色,我地要再叫多款壽司食🤣🔻北海道平目薄造刺身鯛魚超薄切刺身 真係好新鮮 搭配柚子醋汁非常夾!全晚首推菜式!🔻蘋果燒酎帶有清新蘋果香mix燒酒 真的很fresh!

幾乎坐滿席嘅居酒屋🏮
人氣咁高真係唔簡單啊!
食物方面幾高質,多款式選擇,刺身好新鮮!

是日晚餐:
🔻蒲燒山椒鰻魚丼 定食

·配有超嫩滑足料茶碗蒸
·肥美大條的鰻魚真係啖啖肉!oyishi~~

🔻大名 壽司定食拼盤

·配有田園沙律,唐揚嫩雞,仲有足料嘅魚骨湯~
驚喜的魚湯香濃好飲!
·特選壽司八貫:

🔻火炙左口魚裙邊壽司

·由於壽司拼盤出色,我地要再叫多款壽司食🤣

🔻北海道平目薄造刺身

鯛魚超薄切刺身 真係好新鮮 搭配柚子醋汁非常夾!
全晚首推菜式!

🔻蘋果燒酎
帶有清新蘋果香mix燒酒 真的很fresh!
  • 蒲燒鰻魚丼定食
  • 大名  壽司定食