2020-09-18
Lunch想食台灣野,同時又想打個一人火鍋,黎到旺角雅蘭中心呢間夫妻肺片,就可以滿足晒呢兩個選擇⋯今次叫左一個「花膠雞濃湯」套餐同一個「黑毛豬」火鍋,花膠雞湯足料,個雞湯好濃,又唔油,忍唔住成碗湯都飲晒,雞食落好嫩滑,一啲都唔老個火鍋有雞湯同麻辣兩個湯底揀,呢次揀左雞湯,平時叫火鍋 ,通常都會揀牛,因為我好驚豬有好大陣騷味同啲肉會煮到好熟好老,呢個黑毛豬無騷味之餘,啲肉一啲都唔老,值得推介,另外,個雞湯湯底雖無花膠雞湯咁濃,但清淡得黎配埋啲蔬菜就好鮮甜,唔覺得有味精,不自覺都飲完再飲⋯飲品方面,就叫左烏龍珍珠奶茶,少冰走甜,好香烏龍茶味,而且一般珍珠奶茶走甜後,啲珍珠仲有甜味,呢間會連珍珠都幫你走埋甜,啱晒鐘意全走甜人士⋯黎到重點推介嘅小食—黃金魚皮,魚皮炸到脆卜卜,表面淋左蛋黃汁,咬落去香脆而且有陣濃郁嘅蛋黃味,係會你食完再想食,停唔到口嘅一款小食,鐘意食蛋黃味魚皮嘅朋友千奇唔好錯過啦👍🏻👍🏻