2020-09-06
今日去左想試好耐既夫妻沸片,lunch 可以有抵食火鍋以解幾個月既火鍋之癮❣️西班牙黑毛豬一人火鍋配自家製滷肉飯揀左香濃雞湯,湯滾左一人飲番碗先,入面得蔬菜配料,所以個湯唔會油膩,落肉類落湯時必飲。黑毛豬一試就知唔係平價貨, 唔老, 其實係嫰滑先啱,同和牛一樣入口即溶,一D 都唔會差過牛肉。加$18 要多碟美國穀飼牛肉,咁就可以食到2款肉啦牛肉好淋,肥瘦適中,涮一涮就食得,好味❣️美容養顏花膠雞濃湯除左一大碗足料雞湯,仲有碗乾式拌麵,似台式蔥油麵, 但一D 都唔油膩,乾蔥好惹味,重口味者必選❣️黃金魚皮加$25要左個魚皮,份量好多,又香又脆,食唔停口,蛋黃起曬沙,唔會過鹹,而且炸得好乾身, 一滴油光都無, 可以好放肆咁食🤣❣️培火鐵觀音珍珠奶茶唔會過於甘苦,而奶味亦都無蓋過個鐵觀音,本人大愛,因為我好鍾意飲茶品,值得一讚珍珠好軟淋淋,而且帶有甜味❣️芒果青桔梳打好解渴消滯,桔仔亦都可以消暑,食火鍋飲番杯感覺好解熱氣,成個人都降左溫
❣️西班牙黑毛豬一人火鍋配自家製滷肉飯
加$18 要多碟美國穀飼牛肉,咁就可以食到2款肉啦
牛肉好淋,肥瘦適中,涮一涮就食得,好味
❣️美容養顏花膠雞濃湯
❣️黃金魚皮