2021-08-27 77 浏览
原來加飯係要係你落單時加,可能係我無睇清楚啦,咁其實要加飯都係得兩個原因,一係可能有小朋友,二係覺得吾夠食。其實要係落單前加飯,之後就算你想加都無得加真係好怪,我實會知你本身碗飯有幾多啦😀
2021-08-22 119 浏览
星期日下午未到6點,想預早吃晚飯,避開人潮,諗起再食天吉屋,見有好幾個人企係平常排隊位(地上寫住:請先排隊),仲以為要等下先,好在先走入鋪問問係咪無位…原來有好多位,奇怪在有咁多人企係嗰度,職員又無問下有無客!等了差不多30分鐘,全部食物到齊。All STAR嘅軟殼蟹得一隻小腳,除了炸蛋外,其他天婦羅食品的外皮好厚粉!有個男職員在我開始用膳時才用碟仔放低另一件雞天婦羅,話比漏咗…奇怪在剛放低食物時無人講過!同行叫嘅軟殼蟹天婦羅,份量足,但野茶天婦羅吉口,不是脆口!最令人不滿的事發生了…由我哋坐低起計不足1個鐘,我們食得比較快,只剩餘少量椰菜等待落肚,一個女職員就對我們說用餐時間差不多了…好奇怪,入座時完全無講過用膳時間可多久,而每個set有湯、椰菜沙律及主菜天婦羅,最少要佰幾蚊2佰,仲要加一,出菜時間不是立刻,又不是快餐店,合理嘅用膳時間最少應差不多個半小時吧!我坐下未夠1個鐘,食物來了只是剛過半個鐘…再問職員有關用膳時間,職員就話有人龍時用膳時間1小時,但最重要係入座時無講過!奇怪在有客人只有2位,比我們早入座但未須離開?!無下次了!如果入庭時告訴我全包只得1小時,我一定不會再幫襯!

等了差不多30分鐘,全部食物到齊。

同行叫嘅軟殼蟹天婦羅,份量足,但野茶天婦羅吉口,不是脆口!

奇怪在有客人只有2位,比我們早入座但未須離開?!

無下次了!
如果入庭時告訴我全包只得1小時,我一定不會再幫襯!
2021-08-22
2021-08-19 231 浏览
下班後來到朗豪坊逛街,累了就周圍覓食。發現11樓一間天婦羅餐廳頗多人,於是跟着人流排隊。全店滿座很熱鬧,我們被安排到卡位,座位尚算闊落。店內一律提供天婦羅食品,選擇種類不算很多,小妹就點了軟殼蟹丼/$158,而友人M小姐則點了天幕御膳/$148。因天婦羅比較油膩,餐廳很細心為每枱客提供椰菜,可倒入柚子汁,更見開胃。軟殼蟹丼份量十足,多得滿瀉,要特意叫店員另比一隻空碗夾開來食。另附有麵豉湯,不過味道太淡,一般般。小妹十分欣賞這野菜天婦羅,炸得脆口到不似蔬菜,整碎後與白飯一併吃,層次豐富。軟殼蟹是全隻,脆口十足,不過由於全碗也是炸物,可能會感到比較油脂,不過店內提供的茶及椰菜正好解膩,茶亦十分好喝。值得一提的是,如果不夠飯,也可加$15追加。M小姐點的天幕御膳/$148,賣點是有多款食法,而店員上菜時亦細心講解。一共有3種吃法,一是沾上備有以鮮蝦及乾海草製成的醬汁,二是將汁倒在天婦羅吃,最後第三種吃法就是天茶泡飯,而秘製高湯則由店員提供。試了一試天茶泡飯,秘製高湯味道很特別,很清甜,小妹覺得是三種吃法中最好的一種。御膳的天婦羅有黑虎蝦,海紅綢配紫蘇葉,什錦炸物,如洋蔥椰菜,南瓜等。其中黑虎
全店滿座很熱鬧,我們被安排到卡位,座位尚算闊落。
御膳的天婦羅有黑虎蝦,海紅綢配紫蘇葉,什錦炸物,如洋蔥椰菜,南瓜等。其中黑虎蝦不但脆口,內裡亦很新鮮,肉質彈牙。

這餐實在太邪惡了,整體天婦羅做得不錯,也是內脆內軟,實在太棒了,即使回家要喝清熱的飲品也值得。
2021-07-19
2021-08-17 1366 浏览
餐廳主打天婦羅,選擇亦貴精不貴多,全部都係師傅即叫即炸。晚市大約6點半左右到,已經排緊隊,等左3張枱就到,限時60mins。入座之後,侍應會俾椰菜絲、柚子醋,自己拌勻成沙律。枱面亦有漬物俾食客夾黎食。叫左天幕御膳($148),All star丼($108)。炸物量一大碟,香噴噴而且熱辣辣。大約有虎蝦、紅鯛魚、枝豆、勁大茄子、炸紫菜、洋蔥炸餅等。估唔到鯛魚炸完,都非常滑。而茄子超多汁,又大條。御膳主打3種食法,可以配天婦羅醬汁食。第二款可以配枱面有枝細豉油,而第3款係問侍應拎鯛魚湯,整泡飯。鯛魚湯清甜,單飲都一樣美味。另一款set既炸物就鋪哂係飯上面,望落好震撼。炸物既份量不比御膳既少,仲多左炸溫泉蛋、炸雞肉,口感好特別。2個set都有麵豉湯,個湯唔好睇小。用料非常足,有大量菜、紅蘿蔔、豆製品條等,飲完唔會覺得好口乾/渴。整體,侍應服務有禮,而且坐得舒服,座位相隔遠,唔錯。而且炸物食完唔覺得熱氣,亦唔會油淋淋,好出色既天婦羅。男仔食一個set,一定飽甚至多添。

天幕御膳

叫左天幕御膳($148),All star丼($108)。

炸物量一大碟,香噴噴而且熱辣辣。

All star丼

2021-08-14
All star丼
2021-08-16 103 浏览
今次嚟到呢間出名食天婦羅丼飯既餐廳🍴好適合鍾意食日式炸物既食客❤️食完之後發覺呢間餐廳既食物份量都頗多😂細食既朋友要小心喇❗️主套餐未到之前會上一大碗椰菜絲🥣(配一枝柚子醋比顧客自行添加) 椰菜絲配上柚子醋酸酸地又爽口 幾開胃🤤All star 丼($108)丼飯材料好豐富同埋比我想像中大碗😗有黑虎蝦🍤軟殼蟹 魷魚🦑 雞肉 溫泉蛋 茄子🍆 南瓜等等 天婦羅係即叫即炸既 炸粉都好薄 食落唔會有油淋淋既感覺 食哂成碗都唔會好膩👍🏻 (跟餐會跟一碗麵豉湯 味道正常天吉雙品($108)套餐有迷你天婦羅飯同烏冬 有天婦羅🍤 溫泉蛋 茄士🍆洋蔥🧅等等 烏冬有得揀熱/凍既 咁我就揀咗凍啦 口感彈牙 煙煙韌韌🤤 炎炎夏日食個冷烏冬都係個唔錯既選擇😚📍旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓25-29號舖整體:🌟🌟🌟🌟性價比:🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟🌟環境:🌟🌟🌟🌟人均消費:~100-150/ head

All star 丼($108)

天吉雙品($108)

📍旺角亞皆老街8號朗豪坊11樓25-29號舖

整體:🌟🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟
環境:🌟🌟🌟🌟

人均消費:~100-150/ head
2021-08-14 53 浏览
作為日本天丼過江龍的天吉屋、平日中午十二時來到剛好不用等位、有不少上班人士來火顧、不消一會已經滿座。一坐下就送來椰菜絲沙律、加上開胃的柚子醋、爽脆新鮮。每枱也有蘿蔔漬和牛蒡漬供食客作小食這店提供香港限定的軟殻蟹丼 $158份量驚人、炸得金黃的軟殻蟹好香脆而且啖啖肉、家人都讚好好味!另外有茄子、南瓜和溫泉蛋天婦羅和比較特別的皇帝菜天婦羅。半熟的溫泉蛋天婦羅拌飯吃又不錯、反而皇帝菜炸得比較乾、吃時要小心「界」口。個人更喜歡這客天幕御膳、賣相吸引、有麵豉湯、炸物和白飯分開上、吃得比較方便。炸黑虎蝦香脆可口、大大隻好爽口、仲有海紅鯛、軟殻蟹、魷魚、茄子、南瓜等炸物好豐富。炸四季豆香脆惹味、頗有驚喜。天幕御膳有三款食法、除淋上天井醬汁及蘸上蘿蔔蓉、薑末外、它還提供鰹魚湯作天茶泡飯。吃過脆口的炸物配上鰹魚湯茶飯 感覺更順喉舒服。

這店提供香港限定的軟殻蟹丼 $158

2021-08-12 208 浏览
今日返工真心攰,企到個人傻傻地,好唔容易等到放工喇🥳消費券效應,商場明顯連平日也興旺不少,就連停車場日泊也加價。我在油麻地買零食,沿路逛街繼續購物,走倦了,我們在朗豪坊一起搵食醫醫肚。朋友是天婦羅🍤愛好者,今夜誘惑我去食那邪惡萬分的炸物。環境裝修和式木系,聽著一些日本傳統音樂,看著廚房的師傅默默煮理,縷縷炊煙,食欲大增。卡位坐得很舒服,牛蒡漬入味十分爽脆,相當喜歡。前菜日本椰菜絲沙律,爽口夠凍,加了柚子汁料撈起確實更加清新。天幕御膳一啖咬下確有驚喜,炸粉好薄好薄,面頭完全不油,吃完口腔沒有殘留討厭的油『益』感。海鮮食材夠新鮮,做得外脆內爽。尤其蝦打孖放入口,啖啖肉,彈牙超滿足,小妹喜歡直接沾蘿蔔蓉天婦羅🍤汁食用。旁邊的生磨山葵,令炸物味道增添刺激。大部分蔬菜天婦羅炸完都軟熟,質地軟綿綿,四季豆蠻甜,紫菜勁脆卜卜。嘩!炸洋蔥🧅味道又好突出。主食的飯量充足煙靭,一口天婦羅一口日本米飯吃,兩者平衡,沒有油膩。軟殼蟹丼朋友的軟殼蟹大件且炸得爽身,同樣不會油膩感重,蟹殼薄易咬開,蟹肉很鮮,食味濃郁,氣味芳香,說是香港限定呢,值得一試。飯量很多,天婦羅茄子厚肉🍆,南瓜🎃軟糯,炸粉脆薄是出色有驚喜的
今日返工真心攰,企到個人傻傻地,好唔容易等到放工喇🥳

朋友是天婦羅🍤愛好者,今夜誘惑我去食那邪惡萬分的炸物。

卡位坐得很舒服,牛蒡漬入味十分爽脆,相當喜歡。

軟殼蟹丼

飯量很多,天婦羅茄子厚肉🍆,南瓜🎃軟糯,炸粉脆薄是出色有驚喜的。

皇帝菜和櫻花蝦天婦羅吃起來有點硬,沾醬油吃滋味些,二人分享啱啱好。
麵豉湯好好👍🏻熱騰騰,濃度適中,不過咸,平時不心儀此湯品的我,也覺得配炸物吃非常搭配。

食後感:平日怕食煎炸懼怕長痘的我,今天有大無畏精神,為美食豁出去。
見到咁多人like,難得經過旺角,所以就嚟左朗豪坊食,未嗌嘢食,侍應先嚟椰菜沙律,椰菜新鮮冰凍夠爽口,配上秘製柚子汁,超正,淨係齋食椰菜都得🥰🥰椰菜仲可以免費無限次添加👍🏻👍🏻🤤🤤另外,牛蒡茶係幾健康嘅,但味道就因人而異,個人麻麻哋牛蒡,覺得有啲苦,似飲緊中藥🌿天幕御膳 $148有三種食法🍤🍤1.普通天婦羅食法,配上蘿蔔泥薑末及天婦羅汁沾上品嚐2.天丼,顧名思義就係天婦羅配丼飯,將天婦羅放於飯上,淋上秘製丼飯醬汁一同品嚐3.天茶泡飯,將天婦羅放在飯上,加入秘製堅魚湯,最後加上芥末及紫菜作點綴😋試完三種食法後,我就比較覺中意1及2 mix埋食,天婦羅沾上蘿蔔泥薑末及天婦羅汁,會唔夠味,但加上秘製丼飯醬汁後,即刻昇華咗去另一個境界🥰🥰天吉雙品(冷)$108冷烏冬就麻麻哋,個烏冬淋左少少唔夠煙銀,而冷烏冬嘅沾汁相對就比較淡味,我偷偷地加咗椰菜沙律嘅柚子汁後,就覺得好食咗好多🤩整體食物都ok嘅,不過得60分鐘食就真係有啲急,入到去叫完餐,都等咗半個鐘啲食物先嚟到,相都淨係影咗三張,就已經要食得好急,仲要服務就麻麻地,我哋食咗10分鐘(仲有20分鐘先夠鐘),但已經催我哋要埋單🙄🙄🙄結論:食物再好

天幕御膳 $148
有三種食法🍤🍤
1.普通天婦羅食法,配上蘿蔔泥薑末及天婦羅汁沾上品嚐

天吉雙品(冷)$108
天吉雙品(冷)

結論:食物再好食,但要食到咁急,我寧願落樓下food court食快餐好過😵‍💫😵‍💫😑😑
2021-07-26 186 浏览
✨All Star丼All Star丼上有11款天婦羅 分別有黑虎蝦 海紅鯛配紫蘇葉 軟殼蟹 魷魚什錦炸物 雞肉 茄子 南瓜 四季豆 溫泉蛋天婦羅炸皮唔算薄 但又未至於厚香脆 但略嫌偏硬 有少少𠝹口 頗油膩黑虎蝦 雙蝦做法 鮮味 爽彈海紅鯛配紫蘇葉 一個字腥 連紫蘇葉既味道都遮蓋唔到軟殼蟹 得一隻腳 口感結實 味道正常魷魚 厚身 鮮味彈牙什錦炸物 洋蔥櫻花蝦 炸得偏乾 洋蔥唔太甜 櫻花蝦冇乜存在感雞肉 軟腍 腍到冇乜質感 味道正常茄子帶爽 南瓜薄身香甜 四季豆爽脆溫泉蛋 略有少少過熟 流心效果唔明顯飯份量唔算多 飯碗其實比外面睇淺好多飯粒分明 有黏性 有咬口個汁好少 令到成個飯感覺乾左d 味道微甜總結:味道不過不失 環境可以 服務態度好左 明顯比上次好好多但店員之間會不時大聲傾偈 其實工作時間得閒傾偈我都覺得唔太大問題 但講大聲到客人都聽到就唔係咁好價錢可以 可以一試 但要排隊就唔值同類食店我自己都係比較鍾意今子半之助多d
✨All Star丼

我都覺得唔太大問題 但講大聲到客人都聽到就唔係咁好
價錢可以 可以一試 但要排隊就唔值
同類食店我自己都係比較鍾意今子半之助多d
2021-07-22 287 浏览
之前食過覺得十分好味道,所以今次就帶朋友一齊來吃,在門口等了大約10個人就入座。坐下來待應就拿來了沙律,菜好新鮮爽口,醬汁帶點微酸好開胃。我和朋友各自叫了一個丼,因為即叫即整等大約十多分鐘食物就開始來。 我叫旳天幕御膳有3種食法,用天婦羅汁,醬汁淡淡又食到天婦羅皮薄而入面啖啖肉,炸完不會油身仲十分脆口。用醬汁就比較濃身,令到食物更濃郁。而我就最喜歡泡飯,高湯魚好清甜,帶少少芥末的辣配白飯十分好食。而天婦羅蔬菜都保持到入面十分新鮮,真的十分好味保持到水準,入面有蝦,魚,軟殼蟹十分豐富,講真吃完已十分飽肚不用再加白飯。 朋友叫的是軟殼蟹丼是香港限定,她十分喜歡,覺得份量十足而且啖啖軟殼蟹仲有膏在入面,後面有片厚身原來是皇帝菜配櫻花蝦幾特別。這裡的茶是牛蒡茶好濃好好飲,仲有酸蘿蔔食,朋友都十分滿意而且她說下次再試我的御膳。

2021-07-21 113 浏览
朗豪坊入面有咁多選擇,有時真係眼花撩亂🤣由13樓一路行落去,竟然見到有一間餐廳嘅人龍排到出面成條樓梯都係🤣咁誇張,咁就梗係唔執輸要去試吓啦😆😆-又係食吉列嘅餐廳!一入到去侍應就俾咗一大兜椰菜😍又係切到好幼,好refreshing,好清甜🙏🏻😋仲有醃蘿蔔都好好味呀🤩-主食我叫做All Star丼,有魚、有菜、有蝦同吉列蛋黃😋炸漿整得好薄😘食得出唔係用萬年油,冇油益味👏🏻👏🏻好滿足
2021-07-21 182 浏览
🌟朋友介紹這間食天婦羅為主的餐廳,唉!又要破戒食熱氣野,對我來說實在太邪惡了,都係唔好諗咁多食咗先講🤣 🌟餐廳好細心,一入座就有杯牛蒡茶比大家清下熱 ✨🦀🍚🦐🍚選了兩款丼1/🦀🍚軟殼蟹丼$158 餐跟有🍵麵豉湯 🥗沙律 🥗沙律可再添,🍚白飯可追加$15🦀軟殼蟹、🥬炸皇帝菜、🦐櫻花蝦、南瓜、🍆茄子、🥚溫泉蛋 ~完全同menu 相一樣好大碗,軟殼蟹和其他炸物,真係似山咁高,見到都好開心,不過最好食完沙律後先開始食飯,令自己開胃啲😆,巨大的軟殼蟹,起碼有4-5件,厚肉又多汗,最特別有炸皇帝菜和櫻花蝦,溫泉蛋外脆內軟送飯一流,其實真係好多食材,好抵食,又好味,一定肥肚😋 🥗沙律配柚子醋 ~沙律配柚子醋非常開胃,唔夠可以再添 🍵麵豉湯有🥕紅白蘿蔔、牛蒡、豆干絲、豆腐 ~鹹味適中,正常口味 2/🦐🦑🐟🍆🥚🍚天吉丼 $118 餐跟🍵麵豉湯及🥗沙律🍚白飯 主角🦐黑虎蝦、🦑魷魚、🐟海紅鯛、🍆茄子、四季豆、炸紫菜和🥚溫泉蛋 ~喜歡食蝦好啱食,新鮮爽口,魷魚彈牙,魚都大件,炸完味有點出,四季豆和茄子正常味道,紫菜脆口,最愛溫泉蛋😋好多食物,好似飯反而唔夠食,所以可追加$15加多點飯 🏆榮獲連續五年

🌟餐廳好細心,一入座就有杯牛蒡茶比大家清下熱

✨🦀🍚🦐🍚選了兩款丼

1/🦀🍚軟殼蟹丼$158
餐跟有🍵麵豉湯 🥗沙律 🥗沙律可再添,🍚白飯可追加$15
🦀軟殼蟹、🥬炸皇帝菜、🦐櫻花蝦、南瓜、🍆茄子、🥚溫泉蛋

🥗沙律配柚子醋
~沙律配柚子醋非常開胃,唔夠可以再添

🍵麵豉湯有🥕紅白蘿蔔、牛蒡、豆干絲、豆腐
~鹹味適中,正常口味

2/🦐🦑🐟🍆🥚🍚天吉丼 $118
餐跟🍵麵豉湯及🥗沙律🍚白飯

🏆榮獲連續五年日本天吉丼金賞獎

🌟其實兩款各有各好味😋整體環境服務都唔錯,喜愛煎炸食物的你最啱👍🏻
沙律配柚子醋
軟殼蟹丼和天吉丼
2021-05-18
沙律配柚子醋
軟殼蟹丼和天吉丼
2021-07-15 2064 浏览
一個天丼能夠連續七年榮獲日本全國丼聯盟金賞,必定有其過人之處。位於旺角朗豪坊的天吉屋,他們的天吉丼正正就是獲得這個金賞殊榮的得主。餐廳主攻天丼,選擇不多,只有五款,分別有金賞「天吉丼」、香港限定的「軟殼蟹丼」、份量十足的 「All Star 丼」、三種食法的「天幕御膳」和烏冬+小天丼的「天吉雙品」。為了保持天丼品質,所有天婦羅都是即叫即炸,並用上秘製天婦羅粉、秘製天丼醬汁和北海道七星米,打造一碗美味的天丼。天吉丼(HK$118)👍👍👍👍👍榮獲連續七年日本天丼金賞獎的人氣天丼 - 天吉丼,材料主要以海鮮和野菜為主,有黑虎蝦、魷魚、海紅鯛、茄子、南瓜、四季豆、炸紫菜和溫泉蛋。新鮮即叫即炸的天婦羅,外脆內軟,配合天丼醬汁和北海道七星米,材料多之外,每件食材都很大份,滿足感十足。天吉雙品(HK$108)👍👍👍👍天吉雙品是一份烏冬配一個小天丼,烏冬可選配冷或溫。夏天天氣炎熱,配一份冷烏冬就最適合。冷烏冬採用了稻庭溫度,口感比較煙靭,加上柚子皮、紫菜、芝麻,佐以冰涼的鰹魚汁,透心涼!小丼飯有什錦炸物、黑虎蝦、茄子、四季豆、溫泉蛋,下面還有一層米飯,拌以溫泉蛋來吃就更好味。椰菜沙律👍👍👍👍椰菜絲沙律

天吉丼(HK$118)
👍👍👍👍👍

天吉丼

天吉雙品(HK$108)

椰菜沙律

椰菜絲沙律冰涼爽脆,加入秘製柚子胡椒沙律汁更加開胃。

蘿蔔漬/牛蒡漬

蘿蔔漬/牛蒡漬既解膩又高纖維。

牛蒡茶

保健又天然的牛蒡茶,健康之選。

Storefront

Menu

2021-07-14
2021-07-12 209 浏览
📍天吉屋 Tenkichiya • HK• 天幕御膳• All Star 丼 兩款丼飯配料也差不多,主要有黑虎蝦、海紅鯛配紫蘇葉、軟殼蟹、洋蔥、南瓜、四季豆、茄子等等⋯⋯「天幕御膳」有三種食法,而當中的天茶泡飯是加入熱辣辣的鰹魚湯,如果喜歡茶漬飯的話一定要試呀!至於「All Star 丼」就是配料款式會多幾款,最吸引的當然是有溫泉蛋啦!這裡的天婦羅炸得尚算皮薄香脆,亦不會太過油膩,偶爾想過過口癮也不失為一個好選擇。
📍天吉屋 Tenkichiya • HK

• 天幕御膳
• All Star 丼

All Star 丼
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。天吉屋.可能係最好食既天婦羅丼飯。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤朋友一直想食朗豪坊的天吉屋難得放假,今次陪她一起去吃 這餐廳的人流很多客人基本上以年輕人為主所有炸物即叫即炸水準很高,品質有保證一入去就提供熱茶可一邊吃牛蒡漬,一邊慢慢選餐牛蒡漬很好吃入味有益爽口是非常健康的小食無限追加的更有冰凍爽甜的椰菜絲配上柚子醋是日本人經常吃的餐前菜對身體好又有飽肚感  天幕御膳份量巨型,炸物香脆可口特別是南瓜、四季豆、大蝦、軟殼蟹、前2個香甜,後2款脆極簡直各有千秋  七星米超有飯香配合炸紫菜更別有一番風味!    天吉雙品冷烏冬朋友讚不絕口稻庭烏冬非常有水準配以紫菜、芝麻、芥末加汁同吃非常清爽黑虎蝦、茄子都炸得出色   那美味的溫泉炸蛋被我搭上七星米飯同吃勁滋味! 日本過江龍果然名不虛傳丼飯超好食!!  小評:味道:★★★★☆環境:★★★★☆服務:★★★★☆衛生:★★★★☆抵食:★★★★☆ ❤天吉屋  Tenkichiya朗豪坊11樓

雜感女生   好味日記

˚*。天吉屋.可能係最好食既天婦羅丼飯。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

朋友一直想食朗豪坊的天吉屋

難得放假,今次陪她一起去吃

這餐廳的人流很多

客人基本上以年輕人為主

所有炸物即叫即炸

水準很高,品質有保證
一入去就提供熱茶

可一邊吃牛蒡漬,一邊慢慢選餐

牛蒡漬很好吃

入味有益爽口

是非常健康的小食
無限追加的更有冰凍爽甜的椰菜絲

配上柚子醋

是日本人經常吃的餐前菜

對身體好又有飽肚感

天幕御膳

份量巨型,炸物香脆可口

特別是南瓜、四季豆、大蝦、軟殼蟹、
前2個香甜,後2款脆極

簡直各有千秋

七星米超有飯香

配合炸紫菜

更別有一番風味!

天吉雙品冷烏冬

朋友讚不絕口

稻庭烏冬非常有水準

配以紫菜、芝麻、芥末加汁同吃

非常清爽

黑虎蝦、茄子都炸得出色

那美味的溫泉炸蛋

#japen

#japanesefood

#Ramen

#wine #cafe

#food #foodporn #instafood #amazing #instagood #photooftheday #sweet #fresh #tasty  #delish #eating #foodpic #相機先食 #eat #hungry #foodgasm

#好味 #love #follow4follow

#tbt #happy #topcitybites #followme