2021-08-17 747 浏览
餐厅主打天妇罗,选择亦贵精不贵多,全部都系师傅即叫即炸。晚市大约6点半左右到,已经排紧队,等左3张枱就到,限时60mins。入座之後,侍应会俾椰菜丝、柚子醋,自己拌匀成沙律。枱面亦有渍物俾食客夹黎食。叫左天幕御膳($148),All star丼($108)。炸物量一大碟,香喷喷而且热辣辣。大约有虎虾、红鲷鱼、枝豆、劲大茄子、炸紫菜、洋葱炸饼等。估唔到鲷鱼炸完,都非常滑。而茄子超多汁,又大条。御膳主打3种食法,可以配天妇罗酱汁食。第二款可以配枱面有枝细豉油,而第3款系问侍应拎鲷鱼汤,整泡饭。鲷鱼汤清甜,单饮都一样美味。另一款set既炸物就铺哂系饭上面,望落好震撼。炸物既份量不比御膳既少,仲多左炸温泉蛋、炸鸡肉,口感好特别。2个set都有面豉汤,个汤唔好睇小。用料非常足,有大量菜、红萝卜、豆制品条等,饮完唔会觉得好口乾/渴。整体,侍应服务有礼,而且坐得舒服,座位相隔远,唔错。而且炸物食完唔觉得热气,亦唔会油淋淋,好出色既天妇罗。男仔食一个set,一定饱甚至多添。

天幕御膳

叫左天幕御膳($148),All star丼($108)。

炸物量一大碟,香喷喷而且热辣辣。

All star丼

2021-08-14
All star丼
2021-07-15 1674 浏览
一个天丼能够连续七年荣获日本全国丼联盟金赏,必定有其过人之处。位於旺角朗豪坊的天吉屋,他们的天吉丼正正就是获得这个金赏殊荣的得主。餐厅主攻天丼,选择不多,只有五款,分别有金赏「天吉丼」、香港限定的「软壳蟹丼」、份量十足的 「All Star 丼」、三种食法的「天幕御膳」和乌冬+小天丼的「天吉双品」。为了保持天丼品质,所有天妇罗都是即叫即炸,并用上秘制天妇罗粉、秘制天丼酱汁和北海道七星米,打造一碗美味的天丼。天吉丼(HK$118)👍👍👍👍👍荣获连续七年日本天丼金赏奖的人气天丼 - 天吉丼,材料主要以海鲜和野菜为主,有黑虎虾、鱿鱼、海红鲷、茄子、南瓜、四季豆、炸紫菜和温泉蛋。新鲜即叫即炸的天妇罗,外脆内软,配合天丼酱汁和北海道七星米,材料多之外,每件食材都很大份,满足感十足。天吉双品(HK$108)👍👍👍👍天吉双品是一份乌冬配一个小天丼,乌冬可选配冷或温。夏天天气炎热,配一份冷乌冬就最适合。冷乌冬采用了稻庭温度,口感比较烟靭,加上柚子皮、紫菜、芝麻,佐以冰凉的鲣鱼汁,透心凉!小丼饭有什锦炸物、黑虎虾、茄子、四季豆、温泉蛋,下面还有一层米饭,拌以温泉蛋来吃就更好味。椰菜沙律👍👍👍👍椰菜丝沙律

天吉丼(HK$118)
👍👍👍👍👍

天吉丼

天吉双品(HK$108)

椰菜沙律

椰菜丝沙律冰凉爽脆,加入秘制柚子胡椒沙律汁更加开胃。

萝卜渍/牛蒡渍

萝卜渍/牛蒡渍既解腻又高纤维。

牛蒡茶

保健又天然的牛蒡茶,健康之选。

Storefront

Menu

2021-07-14
牛蒡茶
番咗工之後都有好耐都冇外出食饭,主要原因系其实收咗工都已经好攰,连煮饭都冇乜心机。朋友约见面,我先久违出一次街,哈哈。拣咗位於朗豪坊嘅天吉屋,因为佢话开咗咁耐都冇食过喎。平日未够7点,就好快安排到入座;但过咗7点就见有唔少人喺门口排队喇,不过翻桌率都高嘅,因为佢哋设限时60分钟。餐厅面积都唔细,除咗大部分2-4人枱,仲有啲类似卡位,都枱面够阔落,都坐得舒服嘅天吉屋嘅餐牌好简单,「天吉丼」、「天幕御膳」、「软壳蟹丼」、「All Star丼」、「天吉双品」,定价$108-158。丼嘅主要分别在於天妇罗嘅种类唔同,例如有啲会有黑虎虾,有啲会有软壳蟹咁。天吉屋主打嘅天吉丼已经连续7年拎咗日本天丼金赏奖,质素有保证,即点即炸即食的确系好出色而天幕御膳就会有有三种食法,好丰富架,先配天妇罗萝卜蓉食,然後可以加秘制天丼酱汁食,而最後就系以泡饭形式食,三款食法,各有所好。天吉双品二选一,可配冷稻庭乌冬或者热赞歧乌冬,啱哂唔想食饭嘅朋友每枱都会有天丼酱汁、牛蒡渍物同牛蒡茶,我好钟意食牛蒡,啱哂,爽脆口感配炸物一流。牛蒡茶都好香口消滞呢!落单後,店员好快就会送上沙律菜,可以任添,柚子胡椒沙律汁好清爽。天幕

天幕御膳 $148

跟丼附上嘅汤都有诚意,里面有好多萝卜,仲有豆腐同油扬。我点嘅天幕御膳都好快上枱,完全感觉到佢有几咁新鲜热辣。一份有黑虎虾、海红绸配紫苏叶、软壳蟹、什锦炸物 (洋葱、鱿鱼)、茄子、南瓜、炸紫菜、四季豆

天妇罗粉浆厚薄啱啱好,酥脆冇油腻感,衬热食效果当然系最好最满意,就算唔沾任何酱汁都好好味。

黑虎虾好有咬口,虾肉存在感强,唔系细细只嗰种。软壳蟹都好有份量,咬落脆卜卜

海红绸外脆内软,老土啲都要讲句,鱼有鱼味,质感软滑。

至於其他什锦炸物都交足功课,特别钟意炸紫菜,又几脆同几香喎!

试完传统天妇罗食法之後,我就加咗啲天丼汁捞饭食,饭粒分明,又唔会太咸。
讲到我最钟意嘅一定系泡饭形式,食到咁上下可以问店员攞鲣鱼高汤,加少少紫菜丝同芥茉,嗰种清爽感可以令你食到最尾都继续食得落饭

天吉丼 $118

朋友点嘅系天吉丼,一碗有齐黑虎虾、鱿鱼、海红绸、茄子、南瓜、四季豆、炸紫菜、温泉蛋,卖相好大堆头。

饭底已经加咗酱汁,份量都好适中,唔会令饭太湿笠。呢度嘅配料除咗温泉蛋之外,其实我嘅天幕御膳已经齐哂。

朋友第一次食,大赞唔错,仲食到好饱添!
2021-07-07
2021-06-17 1818 浏览
呢年几真系homesick得好严重,唯有到处去日式铺头食下玩下,一解思乡之苦。天吉屋系一早bookmark嘅餐厅之一,平时晚餐实会大排长龙。所以今日趁公司要消假就喺闲日过黎撑枱脚。内堂可以直接望到厨房,睇见师傅落力咁烹煮,就佑呢度嘅炸物即叫即炸,品质有保证。呢度餐点只有5款,啱晒我啲有选择困难嘅麻烦友。一场嚟到,就梗系点呢度嘅主打啦,天幕御膳&天吉丼。两款都份量十足,绝对值回票价。落完柯打,即刻送上椰菜丝,冰冻又爽甜,再配埋甜柚子醋,开胃之余又解腻。食完炸物最啱再食多round帮助消化。天幕御膳有黑虎虾/海红鲷/软壳蟹(店员解释因为鱿鱼无货所以转呢个替补)/炸洋葱饼/茄子/南瓜/炸紫菜及四季豆等。每样都炸得香脆又唔油腻。呢个餐同鳗鱼饭一样有3种食法:原味/酱汁/茶渍饭,因为材料丰富,可以食匀全部食法。黑虎虾同鲷鱼炸完後甜味更突出,沾上少少萝卜蓉同酱汁,味道更丰富。炸衣做得好乾身同松化,一啲油益味都无。日本过江龙果然名不虚传。仲有当然唔可以放过茶渍饭啦(~记得问店员攞高汤),觉得炸洋葱最啱用黎整茶渍饭,一丝丝洋不但吸满汤汁,本身嘅甜味同高汤十分配搭。招牌金赏天吉丼。同样份量爆棚,材料同样
天吉丼

招牌金赏天吉丼。同样份量爆棚,材料同样系黑虎虾/软壳蟹/海红鲷/茄子/南瓜/炸紫菜及四季豆,仲有只半熟温泉蛋。大大条嘅鲷鱼炸得啱啱好,内里仲好湿润。炸衣上嘅柚子皮碎除咗提香,仲可以中和少少油炸感,恰到好处。
炸紫菜绝对系画龙点睛之作,完全表现出师傅嘅炸功的确有一手。
各款食材同样炸得香口松脆。食丼饭最好味一定一定系珍珠米上淋上大量酱油,再捞埋个半熟玉子,咸甜酱香味加上蛋汁,真系无得弹。
另外,不得不提呢度嘅牛蒡渍物同牛蒡茶系加分嘅地方,不但开胃消滞,仲有助降胆固醇,最适合配黎食呢啲热气嘢。哈哈。

整体炸物同米饭味道都唔错,喺无得去旅行嘅呢段时间以咁嘅价钱,可以食到咁上下质素嘅炸物料理,绝对值回票价。一解思乡之苦。
2021-06-10
天吉丼
在旺角朗豪坊开业颇久的日本人气天丼专卖店 - 天吉屋没想到到现在都仍然要排队才能吃到呢~而且还是提供那5款天丼话说我颇喜欢这店提供的牛蒡茶,味道独特又健康且很少餐厅提供!?另外还有腌制萝卜和牛蒡,椰菜沙律之前是无限添加的不过疫情关系,暂时就没有无限了罗~不过一盘再加上酸酸的柚子酱汁已经很开胃。其实5款天丼都很像,以店员的说法就是讲究的吃法和不讲究那样子 (笑)当中有一款是香港限定的,价钱大约是$108 - $158天吉双品 ($108) - 会想点这个是因为这除了饭之外还配乌冬选了热乌冬~汤底很淡,但柚子味十分重~配天妇罗来吃反而恰到好处!乌冬口感亦很弹牙天丼的饭量不算很多,天妇罗却放满整碗!蛋黄浓郁的温泉蛋很吸引 孖住的黑虎虾 & 四季豆、很长的茄子,还有带甜味的洋葱 ~炸得口感松脆却没有很重的油腻感All Star丼 ($108) - 想吃丰富点又不想吃得太讲究就可以选这个。不止天吉双品的天妇罗,还有鱿鱼、海红鲷配紫苏叶、软壳蟹、南瓜、鸡肉!最後再配一碗杂菜味噌汤,饱肚感十足!
在旺角朗豪坊开业颇久的日本人气天丼专卖店 - 天吉屋
没想到到现在都仍然要排队才能吃到呢~而且还是提供那5款天丼

另外还有腌制萝卜和牛蒡,椰菜沙律之前是无限添加的
椰菜沙律配柚子酱汁

当中有一款是香港限定的,价钱大约是$108 - $158

天吉双品

最後再配一碗杂菜味噌汤,饱肚感十足!
All Star丼
杂菜味噌汤
2021-08-26
All Star丼
2021-08-27 0 浏览
原来加饭系要系你落单时加,可能系我无睇清楚啦,咁其实要加饭都系得两个原因,一系可能有小朋友,二系觉得吾够食。其实要系落单前加饭,之後就算你想加都无得加真系好怪,我实会知你本身碗饭有几多啦😀
2021-08-22 9 浏览
星期日下午未到6点,想预早吃晚饭,避开人潮,谂起再食天吉屋,见有好几个人企系平常排队位(地上写住:请先排队),仲以为要等下先,好在先走入铺问问系咪无位…原来有好多位,奇怪在有咁多人企系嗰度,职员又无问下有无客!等了差不多30分钟,全部食物到齐。All STAR嘅软壳蟹得一只小脚,除了炸蛋外,其他天妇罗食品的外皮好厚粉!有个男职员在我开始用膳时才用碟仔放低另一件鸡天妇罗,话比漏咗…奇怪在刚放低食物时无人讲过!同行叫嘅软壳蟹天妇罗,份量足,但野茶天妇罗吉口,不是脆口!最令人不满的事发生了…由我哋坐低起计不足1个钟,我们食得比较快,只剩余少量椰菜等待落肚,一个女职员就对我们说用餐时间差不多了…好奇怪,入座时完全无讲过用膳时间可多久,而每个set有汤、椰菜沙律及主菜天妇罗,最少要佰几蚊2佰,仲要加一,出菜时间不是立刻,又不是快餐店,合理嘅用膳时间最少应差不多个半小时吧!我坐下未够1个钟,食物来了只是刚过半个钟…再问职员有关用膳时间,职员就话有人龙时用膳时间1小时,但最重要系入座时无讲过!奇怪在有客人只有2位,比我们早入座但未须离开?!无下次了!如果入庭时告诉我全包只得1小时,我一定不会再帮衬!

等了差不多30分钟,全部食物到齐。

同行叫嘅软壳蟹天妇罗,份量足,但野茶天妇罗吉口,不是脆口!

奇怪在有客人只有2位,比我们早入座但未须离开?!

无下次了!
如果入庭时告诉我全包只得1小时,我一定不会再帮衬!
2021-08-22
2021-08-19 177 浏览
下班後来到朗豪坊逛街,累了就周围觅食。发现11楼一间天妇罗餐厅颇多人,於是跟着人流排队。全店满座很热闹,我们被安排到卡位,座位尚算阔落。店内一律提供天妇罗食品,选择种类不算很多,小妹就点了软壳蟹丼/$158,而友人M小姐则点了天幕御膳/$148。因天妇罗比较油腻,餐厅很细心为每枱客提供椰菜,可倒入柚子汁,更见开胃。软壳蟹丼份量十足,多得满泻,要特意叫店员另比一只空碗夹开来食。另附有面豉汤,不过味道太淡,一般般。小妹十分欣赏这野菜天妇罗,炸得脆口到不似蔬菜,整碎後与白饭一并吃,层次丰富。软壳蟹是全只,脆口十足,不过由於全碗也是炸物,可能会感到比较油脂,不过店内提供的茶及椰菜正好解腻,茶亦十分好喝。值得一提的是,如果不够饭,也可加$15追加。M小姐点的天幕御膳/$148,卖点是有多款食法,而店员上菜时亦细心讲解。一共有3种吃法,一是沾上备有以鲜虾及乾海草制成的酱汁,二是将汁倒在天妇罗吃,最後第三种吃法就是天茶泡饭,而秘制高汤则由店员提供。试了一试天茶泡饭,秘制高汤味道很特别,很清甜,小妹觉得是三种吃法中最好的一种。御膳的天妇罗有黑虎虾,海红绸配紫苏叶,什锦炸物,如洋葱椰菜,南瓜等。其中黑虎
全店满座很热闹,我们被安排到卡位,座位尚算阔落。
御膳的天妇罗有黑虎虾,海红绸配紫苏叶,什锦炸物,如洋葱椰菜,南瓜等。其中黑虎虾不但脆口,内里亦很新鲜,肉质弹牙。

这餐实在太邪恶了,整体天妇罗做得不错,也是内脆内软,实在太棒了,即使回家要喝清热的饮品也值得。
2021-07-19
2021-08-16 53 浏览
今次嚟到呢间出名食天妇罗丼饭既餐厅🍴好适合锺意食日式炸物既食客❤️食完之後发觉呢间餐厅既食物份量都颇多😂细食既朋友要小心喇❗️主套餐未到之前会上一大碗椰菜丝🥣(配一枝柚子醋比顾客自行添加) 椰菜丝配上柚子醋酸酸地又爽口 几开胃🤤All star 丼($108)丼饭材料好丰富同埋比我想像中大碗😗有黑虎虾🍤软壳蟹 鱿鱼🦑 鸡肉 温泉蛋 茄子🍆 南瓜等等 天妇罗系即叫即炸既 炸粉都好薄 食落唔会有油淋淋既感觉 食哂成碗都唔会好腻👍🏻 (跟餐会跟一碗面豉汤 味道正常天吉双品($108)套餐有迷你天妇罗饭同乌冬 有天妇罗🍤 温泉蛋 茄士🍆洋葱🧅等等 乌冬有得拣热/冻既 咁我就拣咗冻啦 口感弹牙 烟烟韧韧🤤 炎炎夏日食个冷乌冬都系个唔错既选择😚📍旺角亚皆老街8号朗豪坊11楼25-29号舖整体:🌟🌟🌟🌟性价比:🌟🌟🌟🌟食物:🌟🌟🌟🌟环境:🌟🌟🌟🌟人均消费:~100-150/ head

All star 丼($108)

天吉双品($108)

📍旺角亚皆老街8号朗豪坊11楼25-29号舖

整体:🌟🌟🌟🌟
性价比:🌟🌟🌟🌟
食物:🌟🌟🌟🌟
环境:🌟🌟🌟🌟

人均消费:~100-150/ head
2021-08-14 21 浏览
作为日本天丼过江龙的天吉屋、平日中午十二时来到刚好不用等位、有不少上班人士来火顾、不消一会已经满座。一坐下就送来椰菜丝沙律、加上开胃的柚子醋、爽脆新鲜。每枱也有萝卜渍和牛蒡渍供食客作小食这店提供香港限定的软殻蟹丼 $158份量惊人、炸得金黄的软殻蟹好香脆而且啖啖肉、家人都赞好好味!另外有茄子、南瓜和温泉蛋天妇罗和比较特别的皇帝菜天妇罗。半熟的温泉蛋天妇罗拌饭吃又不错、反而皇帝菜炸得比较乾、吃时要小心「界」口。个人更喜欢这客天幕御膳、卖相吸引、有面豉汤、炸物和白饭分开上、吃得比较方便。炸黑虎虾香脆可口、大大只好爽口、仲有海红鲷、软殻蟹、鱿鱼、茄子、南瓜等炸物好丰富。炸四季豆香脆惹味、颇有惊喜。天幕御膳有三款食法、除淋上天井酱汁及蘸上萝卜蓉、姜末外、它还提供鲣鱼汤作天茶泡饭。吃过脆口的炸物配上鲣鱼汤茶饭 感觉更顺喉舒服。

这店提供香港限定的软殻蟹丼 $158

2021-08-12 186 浏览
今日返工真心攰,企到个人傻傻地,好唔容易等到放工喇🥳消费券效应,商场明显连平日也兴旺不少,就连停车场日泊也加价。我在油麻地买零食,沿路逛街继续购物,走倦了,我们在朗豪坊一起搵食医医肚。朋友是天妇罗🍤爱好者,今夜诱惑我去食那邪恶万分的炸物。环境装修和式木系,听着一些日本传统音乐,看着厨房的师傅默默煮理,缕缕炊烟,食欲大增。卡位坐得很舒服,牛蒡渍入味十分爽脆,相当喜欢。前菜日本椰菜丝沙律,爽口够冻,加了柚子汁料捞起确实更加清新。天幕御膳一啖咬下确有惊喜,炸粉好薄好薄,面头完全不油,吃完口腔没有残留讨厌的油『益』感。海鲜食材够新鲜,做得外脆内爽。尤其虾打孖放入口,啖啖肉,弹牙超满足,小妹喜欢直接沾萝卜蓉天妇罗🍤汁食用。旁边的生磨山葵,令炸物味道增添刺激。大部分蔬菜天妇罗炸完都软熟,质地软绵绵,四季豆蛮甜,紫菜劲脆卜卜。哗!炸洋葱🧅味道又好突出。主食的饭量充足烟靭,一口天妇罗一口日本米饭吃,两者平衡,没有油腻。软壳蟹丼朋友的软壳蟹大件且炸得爽身,同样不会油腻感重,蟹壳薄易咬开,蟹肉很鲜,食味浓郁,气味芳香,说是香港限定呢,值得一试。饭量很多,天妇罗茄子厚肉🍆,南瓜🎃软糯,炸粉脆薄是出色有惊喜的
今日返工真心攰,企到个人傻傻地,好唔容易等到放工喇🥳

朋友是天妇罗🍤爱好者,今夜诱惑我去食那邪恶万分的炸物。

卡位坐得很舒服,牛蒡渍入味十分爽脆,相当喜欢。

软壳蟹丼

饭量很多,天妇罗茄子厚肉🍆,南瓜🎃软糯,炸粉脆薄是出色有惊喜的。

皇帝菜和樱花虾天妇罗吃起来有点硬,沾酱油吃滋味些,二人分享啱啱好。
面豉汤好好👍🏻热腾腾,浓度适中,不过咸,平时不心仪此汤品的我,也觉得配炸物吃非常搭配。

食後感:平日怕食煎炸惧怕长痘的我,今天有大无畏精神,为美食豁出去。
见到咁多人like,难得经过旺角,所以就嚟左朗豪坊食,未嗌嘢食,侍应先嚟椰菜沙律,椰菜新鲜冰冻够爽口,配上秘制柚子汁,超正,净系斋食椰菜都得🥰🥰椰菜仲可以免费无限次添加👍🏻👍🏻🤤🤤另外,牛蒡茶系几健康嘅,但味道就因人而异,个人麻麻哋牛蒡,觉得有啲苦,似饮紧中药🌿天幕御膳 $148有三种食法🍤🍤1.普通天妇罗食法,配上萝卜泥姜末及天妇罗汁沾上品嚐2.天丼,顾名思义就系天妇罗配丼饭,将天妇罗放於饭上,淋上秘制丼饭酱汁一同品嚐3.天茶泡饭,将天妇罗放在饭上,加入秘制坚鱼汤,最後加上芥末及紫菜作点缀😋试完三种食法後,我就比较觉中意1及2 mix埋食,天妇罗沾上萝卜泥姜末及天妇罗汁,会唔够味,但加上秘制丼饭酱汁後,即刻昇华咗去另一个境界🥰🥰天吉双品(冷)$108冷乌冬就麻麻哋,个乌冬淋左少少唔够烟银,而冷乌冬嘅沾汁相对就比较淡味,我偷偷地加咗椰菜沙律嘅柚子汁後,就觉得好食咗好多🤩整体食物都ok嘅,不过得60分钟食就真系有啲急,入到去叫完餐,都等咗半个钟啲食物先嚟到,相都净系影咗三张,就已经要食得好急,仲要服务就麻麻地,我哋食咗10分钟(仲有20分钟先够钟),但已经催我哋要埋单🙄🙄🙄结论:食物再好

天幕御膳 $148
有三种食法🍤🍤
1.普通天妇罗食法,配上萝卜泥姜末及天妇罗汁沾上品嚐

天吉双品(冷)$108
天吉双品(冷)

结论:食物再好食,但要食到咁急,我宁愿落楼下food court食快餐好过😵‍💫😵‍💫😑😑
2021-07-26 165 浏览
✨All Star丼All Star丼上有11款天妇罗 分别有黑虎虾 海红鲷配紫苏叶 软壳蟹 鱿鱼什锦炸物 鸡肉 茄子 南瓜 四季豆 温泉蛋天妇罗炸皮唔算薄 但又未至於厚香脆 但略嫌偏硬 有少少𠝹口 颇油腻黑虎虾 双虾做法 鲜味 爽弹海红鲷配紫苏叶 一个字腥 连紫苏叶既味道都遮盖唔到软壳蟹 得一只脚 口感结实 味道正常鱿鱼 厚身 鲜味弹牙什锦炸物 洋葱樱花虾 炸得偏乾 洋葱唔太甜 樱花虾冇乜存在感鸡肉 软腍 腍到冇乜质感 味道正常茄子带爽 南瓜薄身香甜 四季豆爽脆温泉蛋 略有少少过熟 流心效果唔明显饭份量唔算多 饭碗其实比外面睇浅好多饭粒分明 有黏性 有咬口个汁好少 令到成个饭感觉乾左d 味道微甜总结:味道不过不失 环境可以 服务态度好左 明显比上次好好多但店员之间会不时大声倾偈 其实工作时间得闲倾偈我都觉得唔太大问题 但讲大声到客人都听到就唔系咁好价钱可以 可以一试 但要排队就唔值同类食店我自己都系比较锺意今子半之助多d
✨All Star丼

我都觉得唔太大问题 但讲大声到客人都听到就唔系咁好
价钱可以 可以一试 但要排队就唔值
同类食店我自己都系比较锺意今子半之助多d
2021-07-22 266 浏览
之前食过觉得十分好味道,所以今次就带朋友一齐来吃,在门口等了大约10个人就入座。坐下来待应就拿来了沙律,菜好新鲜爽口,酱汁带点微酸好开胃。我和朋友各自叫了一个丼,因为即叫即整等大约十多分钟食物就开始来。 我叫旳天幕御膳有3种食法,用天妇罗汁,酱汁淡淡又食到天妇罗皮薄而入面啖啖肉,炸完不会油身仲十分脆口。用酱汁就比较浓身,令到食物更浓郁。而我就最喜欢泡饭,高汤鱼好清甜,带少少芥末的辣配白饭十分好食。而天妇罗蔬菜都保持到入面十分新鲜,真的十分好味保持到水准,入面有虾,鱼,软壳蟹十分丰富,讲真吃完已十分饱肚不用再加白饭。 朋友叫的是软壳蟹丼是香港限定,她十分喜欢,觉得份量十足而且啖啖软壳蟹仲有膏在入面,後面有片厚身原来是皇帝菜配樱花虾几特别。这里的茶是牛蒡茶好浓好好饮,仲有酸萝卜食,朋友都十分满意而且她说下次再试我的御膳。