1K
番咗工之後都有好耐都冇外出食飯,主要原因係其實收咗工都已經好攰,連煮飯都冇乜心機。朋友約見面,我先久違出一次街,哈哈。揀咗位於朗豪坊嘅天吉屋,因為佢話開咗咁耐都冇食過喎。平日未夠7點,就好快安排到入座;但過咗7點就見有唔少人喺門口排隊喇,不過翻桌率都高嘅,因為佢哋設限時60分鐘。餐廳面積都唔細,除咗大部分2-4人枱,仲有啲類似卡位,都枱面夠闊落,都坐得舒服嘅天吉屋嘅餐牌好簡單,「天吉丼」、「天幕御膳」、「軟殼蟹丼」、「All Star丼」、「天吉雙品」,定價$108-158。丼嘅主要分別在於天婦羅嘅種類唔同,例如有啲會有黑虎蝦,有啲會有軟殼蟹咁。天吉屋主打嘅天吉丼已經連續7年拎咗日本天丼金賞獎,質素有保証,即點即炸即食的確係好出色而天幕御膳就會有有三種食法,好豐富架,先配天婦羅蘿蔔蓉食,然後可以加秘製天丼醬汁食,而最後就係以泡飯形式食,三款食法,各有所好。天吉雙品二選一,可配冷稻庭烏冬或者熱讚歧烏冬,啱哂唔想食飯嘅朋友每枱都會有天丼醬汁、牛蒡漬物同牛蒡茶,我好鐘意食牛蒡,啱哂,爽脆口感配炸物一流。牛蒡茶都好香口消滯呢!落單後,店員好快就會送上沙律菜,可以任添,柚子胡椒沙律汁好清爽。天幕

天幕御膳 $148

跟丼附上嘅湯都有誠意,裡面有好多蘿蔔,仲有豆腐同油揚。我點嘅天幕御膳都好快上枱,完全感覺到佢有幾咁新鮮熱辣。一份有黑虎蝦、海紅綢配紫蘇葉、軟殼蟹、什錦炸物 (洋蔥、魷魚)、茄子、南瓜、炸紫菜、四季豆

天婦羅粉漿厚薄啱啱好,酥脆冇油膩感,襯熱食效果當然係最好最滿意,就算唔沾任何醬汁都好好味。

黑虎蝦好有咬口,蝦肉存在感強,唔係細細隻嗰種。軟殼蟹都好有份量,咬落脆卜卜

海紅綢外脆內軟,老土啲都要講句,魚有魚味,質感軟滑。

至於其他什錦炸物都交足功課,特別鐘意炸紫菜,又幾脆同幾香喎!

試完傳統天婦羅食法之後,我就加咗啲天丼汁撈飯食,飯粒分明,又唔會太鹹。
講到我最鐘意嘅一定係泡飯形式,食到咁上下可以問店員攞鰹魚高湯,加少少紫菜絲同芥茉,嗰種清爽感可以令你食到最尾都繼續食得落飯

天吉丼 $118

朋友點嘅係天吉丼,一碗有齊黑虎蝦、魷魚、海紅綢、茄子、南瓜、四季豆、炸紫菜、溫泉蛋,賣相好大堆頭。

飯底已經加咗醬汁,份量都好適中,唔會令飯太濕笠。呢度嘅配料除咗溫泉蛋之外,其實我嘅天幕御膳已經齊哂。

朋友第一次食,大讚唔錯,仲食到好飽添!
2021-07-07
2021-07-08 153 浏览
行到去朗豪坊,想食日本菜但係又想食熱辣辣嘅飯,所以就去咗呢間餐廳到食。一去到見到餐廳嘅裝修都好夠日式,有日本嘅風水畫,亦都有日本好傳統嘅牌匾。一坐低就會放低餐牌,佢入面都係以丼飯為主,我就揀咗個軟殼蟹飯(158元)同一個天吉雙品(108元),落完單之後店員就會送上一大兜嘅椰菜沙律,椰菜分量好多,而且十分啲爽口,再配埋酸酸甜甜嘅柚子醋就十分之開胃。大概十分鐘之後就會有正餐送到。炸軟殼蟹同其他炸物聳立係個飯海入面。見到佢上面嘅炸溫泉蛋冇過熟,一篤出嚟仲可以見到流心嘅蛋黃,拎嚟撈飯真係一流, 見到佢其他嘅炸物都非常出色,例如軟殼蟹嘅炸皮唔會好厚,然而仲有蟹膏添。另外炸皇帝菜會有一啲櫻花蝦,口感變得更加好朋友又想食飯又想食烏冬,所以佢個套餐就啱曬佢嘅要求喇。同平時出面嘅冷烏冬唔同,佢哋嘅冷烏冬麵汁係用淡啲嘅豉油,所以清澈見底。朋友都話佢十分之爽口值得下次再嚟食,飲埋最後嘅麵豉湯見佢嘅麵豉湯都十分足料,除咗有紅白蘿蔔之外亦都有淮山等等唔同嘅食材,食完呢個之後就非常之滿足唔使再加配其他食物。最後飲杯飲埋杯牛蒡茶,好香牛蒡味,飲一飲消消火就返屋企啦。

最後飲杯飲埋杯牛蒡茶,好香牛蒡味,飲一飲消消火就返屋企啦。
2021-07-07
2021-07-06 102 浏览
📍天吉屋 朗豪坊💰 人均 150左右 每次經過天吉屋都是人多到不行,因為看到人相對來說比較少,所以就排了一下這個日本來的過江龍天丼!本身抱的期望還蠻高的,因為畢竟是過江龍品牌,覺得應該會有保障,但是吃了之後感覺差的很遠,香港的天吉屋我只是覺得很油,以至於吃了兩件就覺得好膩,但是之前在日本好像沒有這樣的感覺。而且更離譜的是,居然在天婦羅裡面吃到了頭髮🤮侍應馬上幫我換了,可能也是因為我本身不愛吃炸物,總之我是不會再來吃天婦羅了 But 餐前的椰菜挺好吃的!無限添加
📍天吉屋 朗豪坊
💰 人均 150左右
But 餐前的椰菜挺好吃的!無限添加
天幕御饍
2021-07-01 250 浏览
黑雨關係,唔洗返工,行過朗豪坊搵野食。之前都聽講天吉屋,見冇乜人就入去食啦餐牌唔算多款式。叫完就會送上椰菜絲,可能都係即叫即炸,等左好耐,唯有食住菜先,諗住都有得refill等左20分鐘,終於飯到,但d炸物又冇想像咁熱。同埋我懷疑係等埋一次炸,因為另外一枱係我食完碗菜先入座,但同我同一時間上菜,當天時間係冇乜幾枱。。。飯到我又食晒d菜,所以想refill,點知話冇貨,冇得refill。。。而蘿蔔都係冇貨。。。配菜講完都係講返飯。料係多,乜都有d,以價錢來講係抵,質素ok,不過我都係覺得要脆d同熱d,唔算好有驚喜果隻但以地點環境黎講,對得起價錢啦

但以地點環境黎講,對得起價錢啦
2021-06-21 354 浏览
不能去日本,只能吃天吉屋來回味偽旅行的想念,天吉屋號稱必吃天丼,無論在日本或是香港,一到用餐時間便會出現誇張的人潮,有時候排隊需時一小時。為了延續無法旅日的思念,我們豁出去,大排長龍就大排長龍吧。在等候主餐上桌前,可以先品嚐牛蒡漬和蘿蔔漬,漬物放在桌上,無限供應。蘿蔔漬與牛蒡漬挺好吃,味道清新爽脆,飯前吃增添食慾,中途吃了些許天婦羅,再吃漬物,有效去除嘴裡的味道,飯後吃更可以解飽膩。椰菜沙律看起來蠻樸實,但它的秘密藏在柚子醋汁,只要將柚子醋汁注入椰菜中,拌勻之後享用,酸微微挺清爽開胃,我們追加了兩碗椰菜沙律。只有香港才可品嚐到的軟殼蟹丼,我又怎會錯過? 軟殼蟹丼除了有主角軟殼蟹外,亦包含溫泉蛋,什錦炸物,南瓜與茄子。軟殼蟹丼還沒吃就聞到它的香氣,讓人迫不及待想開動。天吉屋的軟殼蟹果然厲害,炸到外酥內嫩,美味極了。肥美的軟殼蟹百分百吸睛,每口咬下都是蟹肉甜鮮,最意想不到的是軟殼蟹竟然飽含蟹膏,我打從心底嘩一聲,光吃這已值回票價。吃完軟殼蟹換吃炸蔬菜,茄子外酥內多汁,充份感受那清甜軟嫩,南瓜炸過後更顯甜味。另外要特別稱讚什錦雜物皇帝菜與櫻花蝦,吃起來完全沒有太過濕軟油膩的問題,脆脆的皇帝菜
吃完軟殼蟹換吃炸蔬菜,茄子外酥內多汁,充份感受那清甜軟嫩,南瓜炸過後更顯甜味。另外要特別稱讚什錦雜物皇帝菜與櫻花蝦,吃起來完全沒有太過濕軟油膩的問題,脆脆的皇帝菜好不可口,一吃就愛上。
溫泉蛋是天婦羅丼不可缺少的靈魂,拌飯吃一流。溫泉蛋戳破的瞬間蛋汁緩緩流進米飯之間,蛋香四溢帶滑順濃稠,超級誘人。黃澄澄的蛋黃拌飯吃起來十分甜美,溫泉蛋令白飯和天婦羅們更味美。
天氣實在炎熱,朋友直接選吃天吉雙品,因為她一眼就看上了稻庭烏冬。此外,天吉雙品另一主角細丼飯亦不可看少,它同樣豐盛,吃到黑虎蝦,四季豆,茄子,溫泉蛋與什錦炸物。
四季豆外層裹上薄薄的一層天婦羅炸粉去油炸 ,炸過的四季豆外表酥香,裡頭仍能保有一定的水份及爽度,不賴的吃。
朋友本來以為什錦雜物只是普通配角,沒想到為之驚艷。鬆脆的洋蔥和櫻花蝦嚼在嘴裡,散發濃濃的洋蔥香氣,天然甜美討喜,是她目前吃過最喜歡的洋蔥與櫻花蝦天婦羅。
黑虎蝦炸得出色,師傅的手藝精巧,充份抓緊起鍋時間。大尾的黑虎蝦細緻不油,蝦肉飽滿,無敵新鮮,肉質緊實具彈性,朋友回到家還是想念天吉屋的天婦羅呢。
稻庭烏冬跟管狀的讚歧烏冬完全不同,細扁滑順的烏冬鑽進唇齒之間,配上清新酸甜的冷柚子皮,香噴噴的芝麻與紫菜,醮點芥末鏗魚汁,稻庭烏冬不用一會已被朋友吃光光。
一整壺牛蒡茶直接放在桌上,供我們任喝,相較一般茶品,牛蒡茶搭配天婦羅最合適不過。牛蒡茶喝上來滿甘口的,吃飯前喝可暖暖胃,吃天婦羅後喝上一口,嘴中的油脂可降低不少,能更健康地品味天婦羅。
環境 ᴇɴᴠɪʀᴏɴᴍᴇɴᴛ☁️座位唔算多 晚餐時間要等位( •̥ •̥ ) 近門口走廊位都闊既 檯會比較逼 但係服務唔錯 上菜都快食物 ғᴏᴏᴅ🥢味道整體好好 份量都好多 性價比幾高架*❁✦ 軟殼蟹丼 (軟殼蟹、什錦炸物、茄子、南瓜、溫泉蛋) -ˋ🎃₊˚🦀. ‧☄️₊°飯比想像中少 不過食天婦羅已經食得飽 軟殼蟹好多膏 配菜都多 溫泉蛋真係流心架 推薦✦ 天幕御膳 (黑虎蝦、海紅鯛配紫蘇葉、軟殼蟹、什錦炸物、茄子、南瓜、炸紫菜、四季豆) ✧.🍁*ೃ 🦐 ༄🥢ˎˊ呢款最吸引既係飯有幾種食法 會額外俾湯 好似茶漬飯 虎蝦大隻亦鮮味 餐廳附送牛蒡茶同任添沙律 所以都叫做冇咁熱氣啦૮₍´。ᵔ ꈊ ᵔ。₎ა
環境 ᴇɴᴠɪʀᴏɴᴍᴇɴᴛ☁️

食物 ғᴏᴏᴅ🥢
味道整體好好 份量都好多 性價比幾高架*❁

• 軟殼蟹丼
2021-06-17 1991 浏览
呢年幾真係homesick得好嚴重,唯有到處去日式鋪頭食下玩下,一解思鄉之苦。天吉屋係一早bookmark嘅餐廳之一,平時晚餐實會大排長龍。所以今日趁公司要消假就喺閒日過黎撐枱腳。內堂可以直接望到廚房,睇見師傅落力咁烹煮,就佑呢度嘅炸物即叫即炸,品質有保證。呢度餐點只有5款,啱晒我啲有選擇困難嘅麻煩友。一場嚟到,就梗係點呢度嘅主打啦,天幕御膳&天吉丼。兩款都份量十足,絕對值回票價。落完柯打,即刻送上椰菜絲,冰凍又爽甜,再配埋甜柚子醋,開胃之餘又解膩。食完炸物最啱再食多round幫助消化。天幕御膳有黑虎蝦/海紅鯛/軟殼蟹(店員解釋因為魷魚無貨所以轉呢個替補)/炸洋蔥餅/茄子/南瓜/炸紫菜及四季豆等。每樣都炸得香脆又唔油膩。呢個餐同鰻魚飯一樣有3種食法:原味/醬汁/茶漬飯,因為材料豐富,可以食勻全部食法。黑虎蝦同鯛魚炸完後甜味更突出,沾上少少蘿蔔蓉同醬汁,味道更豐富。炸衣做得好乾身同鬆化,一啲油益味都無。日本過江龍果然名不虛傳。仲有當然唔可以放過茶漬飯啦(~記得問店員攞高湯),覺得炸洋蔥最啱用黎整茶漬飯,一絲絲洋不但吸滿湯汁,本身嘅甜味同高湯十分配搭。招牌金賞天吉丼。同樣份量爆棚,材料同樣
天吉丼

招牌金賞天吉丼。同樣份量爆棚,材料同樣係黑虎蝦/軟殼蟹/海紅鯛/茄子/南瓜/炸紫菜及四季豆,仲有隻半熟溫泉蛋。大大條嘅鯛魚炸得啱啱好,內裡仲好濕潤。炸衣上嘅柚子皮碎除咗提香,仲可以中和少少油炸感,恰到好處。
炸紫菜絕對係畫龍點睛之作,完全表現出師傅嘅炸功的確有一手。
各款食材同樣炸得香口鬆脆。食丼飯最好味一定一定係珍珠米上淋上大量醬油,再撈埋個半熟玉子,咸甜醬香味加上蛋汁,真係無得彈。
另外,不得不提呢度嘅牛蒡漬物同牛蒡茶係加分嘅地方,不但開胃消滯,仲有助降膽固醇,最適合配黎食呢啲熱氣嘢。哈哈。

整體炸物同米飯味道都唔錯,喺無得去旅行嘅呢段時間以咁嘅價錢,可以食到咁上下質素嘅炸物料理,絕對值回票價。一解思鄉之苦。
2021-06-10
天吉丼
1K
2021-06-15 353 浏览
天婦羅一直都唔係A姐嘅最愛,無論去放題定日式和食店,佢都同天婦羅絕緣,除咗呢間位於旺角朗豪坊嘅天吉屋。天吉屋係嚟自日本東京嘅過江龍名店,更連續五年榮獲日本丼聯盟天丼金賞獎嘅光環,天婦羅即叫即炒,加上鬆脆嘅口感,就打動咗A姐喇!無限添加待餐期間,店員就會送上沙律菜,加埋柚子醋一齊食就寧舍開胃,特別適合依家夏天炎熱嘅季節。另外,枱上面放有牛蒡漬物同醃製蘿蔔,仲有解喝嘅牛蒡茶,全部都係無限量添加!天幕御膳無論係第一次嚟天吉屋,定係第N次嚟到,都一定會叫天幕御膳!因為天幕御膳可以一次過體驗三種食法:第一個方法,就係最基本嘅天婦羅食法,直接將天婦羅點上加入蘿蔔蓉嘅醬汁;第二個食法就相對適合濃味嘅朋友,將天丼醬汁+白飯+天婦羅一齊食;而第三個食法就係加入鰹魚湯變成泡飯。至於呢個定食有黑虎蝦天婦羅、海紅鯛配紫蘇葉天婦羅、軟殼蟹天婦羅、洋蔥天婦羅、魷魚天婦羅、茄子天婦羅、南瓜天婦羅同紫菜天婦羅。天婦羅炸漿夠薄,香酥脆口。呢度嘅黑虎蝦天婦羅絕對唔會令你失望,因為蝦身夠厚,非常彈牙,好有口感。順帶一提,天幕御膳嘅白飯係無限添加㗎!軟殼蟹丼除咗黑虎蝦天婦羅,呢度嘅軟殼蟹天婦羅都唔會令你失望,所以我哋特登叫咗

無限添加

軟殼蟹丼
除咗黑虎蝦天婦羅,呢度嘅軟殼蟹天婦羅都唔會令你失望,所以我哋特登叫咗一個主打軟殼蟹嘅軟殼蟹丼。軟殼蟹天婦羅份量好多,除咗唔係軟殼嘅蟹蓋同蟹鉗之外,成隻蟹基本上齊晒。啲蟹腳上面仲帶有勁多蟹膏,好滋味又夠滿足。呢個丼飯上面除咗軟殼蟹,仲有南瓜天婦羅、茄子天婦羅、溫泉蛋天婦羅同雜錦天婦羅。不過略嫌飯就比較少,同埋呢個丼嘅白飯係唔可以無限添加。

2021-06-10
2021-06-13 334 浏览
上網search完特登去食..點知🤯晏晝時間2點左右 過左Lunch time係唔洗等位, 坐低冇耐就有人送上一盤椰菜絲一問先知係前菜😮嗌左一冷一熱既天丼, 兩個烏冬個汁同湯都淡到冇味咁... 唔知係特登定咩 我理解唔到🤦🏼 我同個fd都食到就晒眉頭🥲然後個丼飯啲炸物應該係即炸 但影左一陣相食已經完全唔脆 極之失望! 唔知係炸定/過左lunch time 是但上菜?? 成百蚊一個但烏冬同個丼都好唔掂 唔會再食🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
上網search完特登去食..點知🤯

2021-06-13 221 浏览
經過朗豪坊高層嘅朋友一定會留意到呢間經常會排長龍嘅日本天丼專門店,想試好耐今日終於嚟到一探究竟。發現呢間係我食過最好食嘅一間天丼啊!餐牌上單品選擇唔多,簡而精係佢地特色,所以睇餐牌好快就揀到心水之選。除咗招牌幾款天丼外,仲有天吉雙品,迷你天丼配上熱烏冬或冷烏冬。貪心的我就點咗配冷烏冬個款一試,一嚟可以試到天丼基本配備,夏天又可以食冷烏冬清爽一下。食天丼前先呷一口麵豉湯,入面都有唔同料,飲落亦無其他咁咸口。天丼嘅基本配備就係黑虎蝦、什錦炸物、茄子、四季豆、溫泉蛋。溫泉蛋炸後仍帶蛋汁,撈飯一流。黑虎蝦大條又夠新鮮爽彈。什錦炸物即洋蔥加櫻花蝦,好似平時食洋蔥圈嘅感覺,洋蔥幾甜炸後又好惹味。茄子、四季豆都係好清甜,取料唔馬虎呢!最愛天丼汁甜甜地夠下飯,加上本身廚師預嘅汁量係剛剛好,拌勻就好夠味了。另外冷烏冬配嘅汁比之前食過嘅較清淡,剛剛好食完濃味嘅天丼,配搭淡淡帶柚子清香嘅烏冬係唔錯。烏冬煙韌量多,雙品好岩男生份量,夠飽肚啊!朋友點咗All Star,同迷你丼一比之下就巨大多了。內容物更豐富,除了基本配備外,仲有海紅鯛、軟殼蟹、雞肉、南瓜等。食天丼仲有免費椰菜絲嘅部分,淋一圈柚子胡椒汁食落好開

天丼嘅基本配備就係黑虎蝦、什錦炸物、茄子、四季豆、溫泉蛋。
溫泉蛋炸後仍帶蛋汁,撈飯一流。
黑虎蝦大條又夠新鮮爽彈。

烏冬煙韌量多,雙品好岩男生份量,夠飽肚啊!

朋友點咗All Star,同迷你丼一比之下就巨大多了。

食天丼仲有免費椰菜絲嘅部分,淋一圈柚子胡椒汁食落好開胃。
而佢地嘅牛蒡茶都相當解膩,邊食邊飲都感覺健康平衡啲。
天吉屋 主打天婦羅丼物,採用北海道七星米,更以獨特油粉比例令炸物口感酥脆而不膩!餐桌供應嘅牛蒡茶、牛蒡漬物同羅白漬物。牛蒡漬物食食下又幾好味。丼物未黎前可食椰菜沙律先,柚子醬汁挺開胃,可無限添加!天吉雙品 $108 (什錦炸物、黑虎蝦、茄子、四季豆、溫泉蛋)一次過滿足晒一啖飯一啖烏冬嘅滋味!凍食嘅煙韌冷烏冬配上柚子皮更清爽一陣陣薄薄炸衣包裹黑虎蝦,仲食到蝦味另外洋蔥炸物加入櫻花蝦,唔錯!軟殼蟹丼$158 (軟殼蟹、什錦炸物、茄子、南瓜、溫泉蛋)呢款香港限定,軟殼蟹咬落係爆膏,另外什錦炸物(皇帝菜加櫻花蝦大過塊面)炸溫泉蛋流心滲入飯面,為整件事加分不少。

餐桌供應嘅牛蒡茶、牛蒡漬物同羅白漬物。
牛蒡漬物食食下又幾好味。

丼物未黎前可食椰菜沙律先,柚子醬汁挺開胃,可無限添加!

天吉雙品

(什錦炸物、黑虎蝦、茄子、四季豆、溫泉蛋)
一陣陣薄薄炸衣包裹黑虎蝦,仲食到蝦味

另外洋蔥炸物加入櫻花蝦,唔錯!

軟殼蟹丼
(軟殼蟹、什錦炸物、茄子、南瓜、溫泉蛋)

炸溫泉蛋流心滲入飯面,為整件事加分不少。
2021-06-01
去左唔洗等好耐就有得食 60mins係有少少趕時間不過一坐低就即刻比生菜我哋男朋友鍾意食柚子醋佢覺得好食生菜都好爽脆我點左All Star 軟殼蟹非常有驚喜 同平時食嘅唔一樣 好香炸魚都好好食 有咬口 冇雪味炸蝦都唔錯 實肉炸溫泉蛋就普通其他炸雜菜 冇話特別出色食晒其實好濟啲飯都食唔到一半同埋講一講佢啲飯好淋 唔太好食 冇咬口男朋友點左冷烏冬set烏冬好食有咬口但冷麵汁唔太夠味其他嘅嘢同我上面講嘅差唔多講一講服務態度睇咗其他食評都話態度差啱啱入去嘅時候的確唔太好 講嘢冇乜語調有少少呼喝嘅感覺但後期嘅態度其他人就還好 正常嘅招待客人態度 所以我唔係話好大感覺 同埋佢張枱好細食嘢好迫佢仲要咁多一碟二碟咁 結論係我覺得可以再食 但係要隔一段時間
去左唔洗等好耐就有得食

佢仲要咁多一碟二碟咁

結論係我覺得可以再食
但係要隔一段時間
2021-05-25 308 浏览
講唔停成日去朗豪坊都見到呢間餐廳外面大排長龍🔥 而咁啱朋友都想食天婦羅 所以就搵咗個平日去試吓係咪真係咁好食啦😝天吉丼 $118呢個天丼包括咗黑虎蝦🦐 魷魚🦑 海紅鯛 茄子🍆 南瓜 炸紫菜同埋溫泉蛋🥚 欣賞佢炸粉唔厚 唔會太油膩😚 醬汁亦都唔錯 唔會過鹹😋最好食係個溫泉蛋 啲蛋汁撈飯食真係超級正🤩 不過略嫌每一款個炸皮都唔係好夠脆🙈All Star 丼 $108呢個比上面嗰個更加豐富😍 多咗軟殻蟹 洋蔥同埋櫻花蝦🤤講唔停其實都唔係好明點解呢個反而會平啲🤔不過軟殻蟹份量都比較少 得一隻腳🤭 但係虎蝦魷魚嗰啲同樣都係好新鮮👍🏻整體黎講 講唔停覺得呢間餐廳幾高質 價錢亦都算合理❤️ 食完成碗真係超級飽🥰 而且平日中午唔使排隊 真係幾值得一試😆

天吉丼 $118

All Star 丼 $108

2021-05-18 537 浏览
以前都有食,好喜歡他們的食物,但決定不會再幫襯,因為服務比一開始時差太多,根本連茶記水平都比他好。由入去開始,入去時沒人跟我們講用餐時間。第一件事:叫完食物後上了生菜,當我們想添菜時才有人說因為食材短缺,不能添。這不是應該入店前或我們叫食物...或是上菜時跟客人講?就是客人不問就不說?蘿蔔也是,要問才拿來的,看到另一台客人也要問,職員還說台面有吧,客人說這個不是才去找,然後就回來說沒有...另外魷魚也沒有,但這個點餐時有提到用軟殼蟹代替。第二件事:食物剛上後才把帳單拿來,還要在我們倆人中間穿入來放下說食完拿去結帳,完全阻礙我倆用餐。第三件事:入內後40分鐘左右就已經有人出來同我地講用餐時間快完,要求我們盡快用餐完交台。入店時根本沒人講用餐時間,而且還未夠鐘就在催。我在結帳時才跟他們講,才問他們原來用餐時間60分鐘....但時間差不多就會提醒。但還有十五至二十分鐘....而且食物根本只來了20分鐘。第四件事:結帳時,因為我用信用卡支付,員工就自己拿信用卡機按完就要我去放信用卡去支付....根本不顯示銀碼比我睇,同佢講,佢仲話會比帳單我,所以不會錯的.....總結來說,這級數的服務水平..

由入去開始,入去時沒人跟我們講用餐時間。

另外魷魚也沒有,但這個點餐時有提到用軟殼蟹代替。

總結來說,這級數的服務水平
.....真的不會再幫襯,食物再好都沒用,而且店員廣東話都說得不正宗....
2021-05-16
  • 服務奇差
2021-05-13 340 浏览
今天椰菜沙拉只給少量,沒得添。醃蘿蔔也沒有。變相加價?非常失望! 很可惜! 魷魚也沒有!不知道會不會再來幫襯!12:30才開門,可能不憂做?炸魚很大一片,但是沒味道!總之,失望了!

2021-05-13
  • All  Star  丼