2022-06-23 41 浏览
每月總有想食放題既時候🥳E間放題好多野食arrr🥳性價比好高太多野食 真係太正😝😝刺身💕帶子厚身有鮮味😍仲要叫幾多上幾多甜蝦好新鮮😚有蝦既鮮甜味三文魚油脂味好平衡 高質仲有好多款刺身 樣樣都新鮮上菜速度又超高🥳蒲燒鰻魚鰻魚真係我既最愛💕高質😚鰻魚好野味 食果時仲係熱嫁🥳🥳鐵板京蔥燒汁牛柳粒牛柳粒超淋arr😳真係有鐵板既野味口感😋😋😋必點西京燒比目魚魚身超滑arr😍仲要好野味放題有得食比目魚真係好正😍蒜蓉醬川貝‼️‼️‼️必點 不停encore‼️‼️‼️扇貝超級大粒 配埋蒜蓉醬超級野味 一流😍醉鮑魚放題有原隻鮑魚食😋彈牙爽口好好食黃金炒大蝦蛋黃大蝦🍤超正😝😝野味蝦厚身新鮮出面仲有個自助吧 可以夾海鮮同生果😋😋野食超多 性價比又高😋😋
每月總有想食放題既時候🥳

出面仲有個自助吧 可以夾海鮮同生果😋😋
野食超多 性價比又高😋😋

2022-06-22
2022-06-23 51 浏览
2個人食日本野,去居酒屋又好似試唔到好多野,又想食刺身壽司🍣又想食串燒鍋物🍢兜兜轉轉都係放題最岩心水🤣咩都有得食。呢間舖頭改建左之後真係靚左同企理左好多,除左劃位清晰左之外,座位都闊落啲,我地第一round入去,店員都assign左4人卡位俾我地,即使係陸續滿座但都想我地坐得舒服❤️呢點以放題黎講做到真係好加分🤩。🐒晚市成人放題(優惠時段)💰$228出面食品種類唔多,但已經有哂湯,前菜凍海鮮🦞沙律🥗,熟食,甜品🍮,雪糕🍦,水果熟食既滷水雞翼好出色🍗一咬落去已經骨肉分離🦴好入味軟熟,唔會因為係出面少人拎就馬虎了事。而主角既刺身壽司上菜速度都好快🍣赤蝦都好大隻仲要隻隻連頭,之前有食過其他放題為左節省成本就俾一半有頭一半無頭🦐甚至係得一兩隻有頭放係面🤥呢到食物種類同價錢成正比,但起碼唔會厄你先啦🤪。普遍出面都係千島醬焗扇貝,之後得一隻手指公咁大既貝仔🐚,但呢度除左係蒜蓉焗之外,仲係打孖上✌🏻點叫我唔俾5粒星呢💯。最後雪糕佢除左有唧唧之外,都有好多款選擇,我最後揀左3款脆皮雪糕試,有一款係我想試好耐😍之前睇mukbang已經成日見到韓國人食,一口朱古力雪糕批🍫 。今餐真係好滿足,上菜速度就快,職

🐒晚市成人放題(優惠時段)💰$228

今餐真係好滿足,上菜速度就快,職員收碟又快,野食質素完全對得住個價,如果係出面俾五百幾蚊都未必食到咁多我想試既野!🤤
2022-06-21 61 浏览
這間大瀛喜我食過好多次裝修之後又食過,和朋友聚餐是一個很好的地方因為地方闊落坐得舒服而且可以連續食三小時。食物種類選擇多,刺身新鮮,我最喜歡吃它的大赤蝦、甜蝦、虎蝦刺身,另一樣是黃金蝦表面沾滿了好好味嘅鹹蛋黃十分之惹味,不過榴槤波波就麻麻地,因為表皮炸得唔夠耐所以啲糯米粉好似有啲唔熟,出面自己攞嘅熟食都多,有湯有碗仔翅,飲品種類亦多有清酒、梅酒、果汁、咖啡、汽水、啤酒還有自家製嘅茶飲,雪糕也有五六款,其中一款是自製雪糕,選擇十分多。
2022-06-21
  • 大赤蝦刺身
  • 黃金蝦
  • 刺身
2022-06-18 58 浏览
旺角放題介紹,疫情緩和夜市開返之後,第一時間去食放題梗係要揀旺角依間大瀛喜, 位於旺角中心點方便,行完街之後就可以去食。環境裝修優雅,地方寬闊可容納好多人,除咗落單嘅食物之外,放置出面嘅食物亦十分之豐富比其他一般放題多,就係飲品款式都比較多酒類汽水都比較多牌子選擇。講返刺身方面,每樣都十分之新鮮,尤其三文魚,帶子,吞拿魚同埋海膽。都係好好嘅推介。熟食方面,天婦羅全部都新鮮炸出來沒有窿,炸榴槤跟非常適合現在季節食另外嗰蟹粥亦十分之好味,蟹肉鮮甜粥亦非常之林,每樣嘢質素都比其他房提高,值得推介大家

2022-06-17 49 浏览
Sushi & sashimi 🍣 壽司、刺身刺身同壽司嘅選擇有好多,刺身就好似有挪威三文魚、日本油甘魚、空運吞拿魚🐟、北海道帶子、鯛魚等等,個人覺得吞拿魚似肥美嘅吞拿魚腩好鮮甜😍,而爽口嘅螺片都唔錯!Seafood & cooked food 🥘 海鮮、熟食除左新鮮嘅刺身之外,仲有海鮮、煮物同埋唔同嘅一品料理,例如有壽喜燒牛肉鍋🥩、松葉蟹肉粥🦀、足料嘅花膠同酒燒鮑魚、白酒煮蜆,種類好夠廣泛,可以啱唔同人口味Buffet bar 自助吧 自助吧有新鮮沙律🥗、滋潤老火湯🥣 (今日係紅蘿蔔豬展湯)、冰凍嘅蜆肉同蝦🦐、章魚燒🐙、滷水食物等可以自己出去夾,可以喺點咗嘅嘢食上之前當appetiser 食😋Beverages & desserts 飲品、甜品放題提供多款飲品🍹同甜品,有餐廳自家細嘅白桃烏龍茶🍑,仲有唔同嘅啤酒🍻、汽水揀,條款方面有粉藍色好吸睛嘅homemade 海鹽雪糕🌊🍨,仲有啲signature 嘅迷你甜品杯同雪糕雪條可以食啊
Sushi & sashimi 🍣 壽司刺身
刺身壽司嘅選擇有好多,刺身就好似有挪威三文魚、日本油甘魚、空運吞拿魚🐟、北海道帶子、鯛魚等等,個人覺得吞拿魚似肥美嘅吞拿魚腩好鮮甜😍,而爽口嘅螺片都唔錯!

Seafood & cooked food 🥘 海鮮、熟食

Buffet bar 自助吧

Beverages & desserts 飲品、甜品
2022-06-10 80 浏览
都有一段時間沒有食過日式放題!最後就選擇咗呢間「大瀛喜」!因為有些食物種類,不是每間放題都有得食,例如:醉鮑魚、鮑汁扣花膠和酸菜魚等等...醉鮑魚~爽口彈牙,帶有微微的酒香,一定要試吓👍。.刺身~最重要係沒有腥味、有光澤及新鮮,這次吃的剌身算是不錯👍.西京燒比目魚~香囗又啖啖肉,混合沙律醬的鹹香、酸味與油滑感,非常配合、好味😋!.香草羊鞍~脂肪不多,而且香草味香濃,肉質軟腍!.黃金燒醬開邊蝦~添加了惹味的沙律醬,特別滋味🥰!.金銀蒜蓉醬蒸元貝~蒜香🧄味濃,還帶少許微辣,非常美味!
都有一段時間沒有食過日式放題!最後就選擇咗呢間「大瀛喜」!
醉鮑魚~爽口彈牙,帶有微微的酒香,一定要試吓👍。
香草羊鞍~脂肪不多,而且香草味香濃,肉質軟腍!
黃金燒醬開邊蝦~添加了惹味的沙律醬,特別滋味🥰!
金銀蒜蓉醬蒸元貝~蒜香🧄味濃,還帶少許微辣,非常美味!
2022-06-10 59 浏览
今日爸爸生日就打電話去到位於旺角大瀛喜食日本放題,這裏有好多選擇,可以每樣都食少少,入到店內已經見到有個自助區,裏面有冷盤、熱食、冷熱飲品、雪糕和甜品等…應有盡有!食放題點少得食刺身啊!我哋點了三文魚、北寄貝、螺肉給泰式生蝦刺身,樣樣都好新鮮,特別係三文魚非常肥美,特別係泰式生蝦平時去泰國餐廳一碟得六隻呢度可以任食當然要食返幾轉啦😋燒物方面蒜蓉蒸扇貝,呢個超好食,上枱時熱辣辣炸蒜味香濃,好惹味!海膽手卷/鮑魚手卷手卷細細件一啖一口,好處就係可以紫菜飯海膽一齊食,口感豐富,海膽都好Creamy!鮑魚都好爽口彈牙。炸物點了芝麻雞翼同榴槤炸彈,雞翼炸至金黃食,外皮香脆咬落多汁,雞肉嫩滑,榴槤炸彈咬開榴槤流出,香噴噴煙煙韌韌好好食😋酸菜魚呢個酸菜魚係放題都是第一次食的,估唔到味道都不錯, 酸辣度適中,魚肉好滑,薯粉吸入湯汁食唔停口😋醉鮑魚-這個是凍食的,味道香醇,鮑魚又好清甜,每人都食咗四五粒👍最後食埋甜品超滿足!
海膽手卷/鮑魚手卷
酸菜魚
最後食埋甜品超滿足!

2022-06-09 54 浏览
晚市堂食重開 收咗工又可以周圍去 同朋友飯聚放題係MUST 有得無限Encore 又樣樣都可以試吓旺角日本放題有好多 😆😆😆今次呢間係朗豪坊旁邊 地點非常方便 一出地鐵站出口就到😂😂😂除左QR CODE手機落單 自助區有好多沙律、冷盤、炸物、甜品 飲品款式有自家冷泡茶、罐裝飲品 仲有酒飲 包括啤酒、清酒 熱飲有幾款紙包飲品刺身款式多,有三文魚、油甘魚、吞拿魚、鯛魚、帶子、北寄貝、希靈魚、榮螺片、八爪魚、鮑片、虎蝦、甜蝦、大赤蝦,食落鮮甜冇雪藏味,特別係油甘魚同大赤蝦 食多幾盤回本率已經好高😙😙😙驚喜就係任食有酸菜魚食  湯底酸尾尾 冇魚骨 超嫩滑😋😋😋有各款雪糕雪條任食 又可以自己加d配料落雲呢拿軟雪糕😜😜😜
驚喜就係任食有酸菜魚食  湯底酸尾尾 冇魚骨 超嫩滑😋😋😋
有各款雪糕雪條任食 又可以自己加d配料落雲呢拿軟雪糕😜😜😜
2022-06-09 41 浏览
媽媽鍾意食日本嘢,但又唔食得太多生嘅,食放題就最啱佢,今次呢間餐廳佢食完都讚不絕口,真係冇揀錯!餐廳雖然好多人,但勝在夠闊落,卡位又多,坐得都好舒服!媽媽好讚賞就係呢度嘅工作效率,QR code落單方便易睇,唔駛慢慢搵紙仔~食物到咗之後平板電腦仲會顯示綠燈,咁就可以避免重覆柯打同漏單,唔會浪費食物!最開心嘅就係出餐或者收碟都好有效率,完全唔使催單,又唔會將啲碟堆到成枱都係,食起上嚟特別爽!前菜,飲品甜品都係採取自助形式,非常方便!媽媽話呢度嘅刺身🤣俾得份量又足又新鮮,食到佢停唔到口!仲有的骰又可愛嘅迷你海膽手卷,細細件夠方便!我就特別鐘意吞拿魚刺身,同出邊只供應赤身唔同,呢度真係提供到拖羅,無限量供應!媽媽始終偏好熟食多點,個蒜蓉炒帶子就食到佢舔舔脷!大量炒香蒜蓉放喺帶子肉上,入口蒜香油香加上帶子肉鮮甜味!ichiban!羊架又啖啖肉,加上燒得焦香嘅邊位,又係加分位!仲有款鹽燒蝦,燒得好香, 蝦肉彈實,入口咸香!叫咗幾轉!另外呢度仲有比目魚西京燒,平時叫一件都幾十蚊,而家係任食!超開心!最like個皮焦香焦香咁!總括來講對呢度嘅食物同服務都非常滿意,無論係廚房同樓面,見到佢哋好似同時間

前菜,飲品甜品都係採取自助形式,非常方便!

總括來講對呢度嘅食物同服務都非常滿意,無論係廚房同樓面,見到佢哋好似同時間競賽咁,個個都快手快腳

2022-06-02
2022-06-09 34 浏览
天氣咁悶熱,最好就係食放題,唔使獨沽一味咁悶。本來對食放題都冇咩特別期望,但同朋友食完之後發覺原來放題都可以好高質!基本上同朋友對呢度嘅刺身或者熟食都好滿意,刺身供應毫不吝嗇🐟,吞拿魚刺身雖然唔係入口即溶嗰種,但亦充滿油脂,入口香滑!赤背爽甜,🦐赤蝦夠大隻非常滿足!仲有鵝肝壽司,花之戀等唔同特色壽司選擇,咪睇佢每樣都細細份俾你,我就最鍾意咁樣一口一口嘅size,但presentation 同質素不減,等你可以試多啲其他唔同款式👍🏻!平時食放題好少食雞翼,但實在太好食,攪到我要encore!另外encore嘅仲有燒鰻魚💞!醬汁超好味!鰻魚燒得又香口,雖然唔係厚燒但都絕對唔係薄薄一片嗰種,又有光澤,yummy yummy!😆鐵板京蔥汁牛柳粒同黃金炒大蝦都令人食到耳仔郁!牛柳粒炒得夠晒鑊氣,入口軟淋有牛味💞!黃金炒大蝦外層痴滿金沙蛋黃,蝦🦐肉入口鮮甜彈實👍🏻仲有好多燒物,好似牛舌、海蝦、菠蘿等⋯款款都係咁好食!餐廳入口位有一大個前菜吧,任添任食,超吸方便!仲有自助汽水、啤酒飲品櫃同雪糕機,食一陣又出去行轉拎下嘢食又可以再食過😜呢度嘅食物選擇同其他放題舖一樣咁多款,但就真係質量取勝,而且八點半

仲有好多燒物,好似牛舌、海蝦、菠蘿等⋯款款都係咁好食!

呢度嘅食物選擇同其他放題舖一樣咁多款,但就真係質量取勝,而且八點半後都係$258一位,呢個價錢真心抵食,同朋友講咗一定要黎食多一次!🤗
2022-05-31
2022-06-09 46 浏览
旺角想食放題,search最近地鐵站嘅係大瀛喜,午市都抵食。上到去先知原來平日下午都好多人,基本上full晒,好彩我地兩個人,等咗一陣就有位。自助區有沙律、蝦同其他熟食都好豐富,飲品都有好多選擇,汽水、啤酒、花茶都有,仲有熱飲維他奶同即沖咖啡,當然唔少得清酒啦。其他食物用QR code落單好方便,上菜速度好快,基本上落單後10分鐘內都陸續上齊。刺身好新鮮,尤其三文魚同吞拿魚,仲有其他地方好少見到嘅螺,爽口得來有咬口。蝦亦都有幾款,選擇好多,正!熟食方面,估唔到可以係度食到高質量酸菜魚,魚片片得薄身又爽滑,有豆芽同萵筍墊底,加上酸酸辣辣嘅味道,令我十分驚喜。仲有一份魚片浸時蔬都有魚片+豆苗,唔食得辣嘅朋友可以食呢樣,清淡得來係有鮮甜味。黑椒一口牛都好好味,牛肉淋身又入味。仲有熟食帶子,鮮甜有蒜蓉味,推薦!炸天婦羅就唔係用一般天婦羅炸漿做,所以食來更加似炸蝦,會有少少乾身不過少啲油,健康食法。食完正餐再食埋個甜品雪糕,巧滿足。
食完正餐再食埋個甜品雪糕,巧滿足。
2022-06-07
午餐
2022-06-08 36 浏览
難得休息一天約埋friend去食下放題平日lunch食冇咁多人而且又抵食啲揀左去旺角大瀛喜第一次黎食見到都幾大間位同位中間都好闊空間感幾好入去時見到自取位置都有幾多選擇甜品、飲品應有盡有連啤酒都係任飲仲要有清酒🍶好勁坐低後就可以用QR code落單可以食到3點 時間非常充裕好少放題可以食咁耐 加分!先叫左幾款剌身當中三文魚超正!顏色靚不特止食落仲好新鮮好肥美Encore左好幾次!炸物方面天婦羅都非常唔錯新鮮炸起 即叫即整炸粉唔會太多無論係蝦、蟹棒都好好食😋燒物都好好食羊架燒得外表香脆 內裡軟稔嫩滑食起嚟唔會羶加上檸檬汁 鮮味完全提升搞笑既係呢到有埋鮑魚同花膠夠晒名貴😝食完飲返杯咖啡係用咖啡機沖出嚟架無論係黑咖啡定白咖啡都好香比得上出面既coffee shop呢!無論係味道、服務都非常好上菜同收碟都快、又無漏單食到勁飽每人都只係$240可以食差不多3粒鐘性價比極高!
難得休息一天

連啤酒都係任飲
仲要有清酒🍶好勁

坐低後就可以用QR code落單
可以食到3點 時間非常充裕
好少放題可以食咁耐 加分!

先叫左幾款剌身
當中三文魚超正!
顏色靚不特止
食落仲好新鮮好肥美
Encore左好幾次!

炸物方面
天婦羅都非常唔錯
新鮮炸起 即叫即整
炸粉唔會太多
無論係蝦、蟹棒都好好食😋

燒物都好好食

夠晒名貴😝

食完飲返杯咖啡
係用咖啡機沖出嚟架
無論係黑咖啡定白咖啡都好香
比得上出面既coffee shop呢!

無論係味道、服務都非常好
上菜同收碟都快、又無漏單
食到勁飽
每人都只係$240
可以食差不多3粒鐘
性價比極高!
2022-06-08 23 浏览
朋友聚餐,最喜歡係去食放題,訂咗旺角大瀛喜日本料理,有過百款美食及精緻的甜品任飲任食,滿足各人口味!去到餐廳已座無虛席,好彩有訂位。入座後用手機程式落單,等候期間去自助區拎嘢食先,有多款熟食、各款飲品和甜品,冷盤有我喜愛嘅凍蝦、青口和蜆,新鮮好鮮甜!刺身無論魚類、貝類都好新鮮,質素都好好!魚脂甘香,蝦和赤貝爽口。吉品鮑汁扣花膠,花膠有軟糯的口感,含豐富骨膠原,以鮑汁扣之,十分惹味!西京燒比目魚,肉質鮮嫩,風味十足!泰式香茅鹽燒鯖魚,氣炸鯖魚的外皮香酥,魚肉香噴噴!黃金醬燒開邊蝦,醬汁惹味,蝦肉彈牙。黃金炒大蝦,大蝦彈牙,蛋黃鹹香惹味!鮮蟹粥足料,粥底綿滑。虎蝦天婦羅,下單即炸,外脆蝦肉爽口。重有多種甜品任食!

西京燒比目魚,肉質鮮嫩,風味十足!

泰式香茅鹽燒鯖魚,氣炸鯖魚的外皮香酥,魚肉香噴噴!

黃金醬燒開邊蝦,醬汁惹味,蝦肉彈牙。

黃金炒大蝦,大蝦彈牙,蛋黃鹹香惹味!

鮮蟹粥足料,粥底綿滑。

虎蝦天婦羅,下單即炸,外脆蝦肉爽口。
重有多種甜品任食!
2022-06-08 23 浏览
有返堂食,同事們話出去食飯聚一聚,第一時間就諗住食放題,知道有幾間食開都結業了,還好有同事知道旺角大瀛喜日本料理,食物高質,抵食款式多。今晚就係去食返餐!餐廳設有自助區,有冷盤、熟食、甜品、飲品等。擺放整齊,地方整潔。其他食物用QR code落單,首先來的一定係刺身,挪威三文魚肉質非常純淨嫩滑,帶有豐富的油質,有良好的質感 !日本油甘魚肉質鮮美清脆、爽口。吞拿魚味道清淡,魚油甘香。赤蝦肉質彈牙,晶瑩剔透。赤貝口感爽脆。鹽燒海蝦香味濃厚,肉質彈牙。紐西蘭香草羊鞍係必點,好入味燒得剛好,肉質鮮嫩!芝士雞翼:芝麻味特香,外皮金黃酥脆,咬開內裡藏著雪白嫩滑的雞肉,非常香口!燒菠蘿香甜!甜品我最鍾意軟雪糕和牛奶布甸好滑溜,韓國雪條甜美。

鹽燒海蝦香味濃厚,肉質彈牙。

紐西蘭香草羊鞍係必點,好入味燒得剛好,肉質鮮嫩!

燒菠蘿香甜!

甜品我最鍾意軟雪糕和牛奶布甸好滑溜,韓國雪條甜美。
2022-05-31
2022-06-07 37 浏览
同frd係朗豪坊附近做完gym 消耗咗大量energy 超級無敵肚餓 即刻諗到要食放題 ☺️☺️☺️大瀛喜日本料理一直都係放題界數一數二嘅高質 基本上一到晚市時間已經爆哂場 😂😂😂呢間用QR code落單嘅 可任食120分鐘 出邊仲有自助區 有好多冷盤海鮮、沙律、炸物熟食、 飲品款式多有自家冷泡茶、罐裝飲品、啤酒、清酒 仲有熱飲 有幾款紙包飲品 🥰🥰🥰魚生拼盤擺設好大盆 非常精緻 刺身嘅種類繁多,有赤海蝦、酒煮榮螺片、希靈魚、挪威三文魚、甜蝦、深海八爪魚、虎蝦、油甘魚 全部都好新鮮 用咗好多冰鋪喺底 夠晒冰凍😆😆😆任食竟然有醉鮑魚 質素都唔錯鮮味彈牙有酒香 串燒有牛舌肉汁juicy 都有返d厚度有各款雪條任食 仲有雲呢拿軟雪糕 可以加d配料😁😁😁
有各款雪條任食 仲有雲呢拿軟雪糕 可以加d配料😁😁😁