2022-06-09
旺角想食放題,search最近地鐵站嘅係大瀛喜,午市都抵食。上到去先知原來平日下午都好多人,基本上full晒,好彩我地兩個人,等咗一陣就有位。自助區有沙律、蝦同其他熟食都好豐富,飲品都有好多選擇,汽水、啤酒、花茶都有,仲有熱飲維他奶同即沖咖啡,當然唔少得清酒啦。其他食物用QR code落單好方便,上菜速度好快,基本上落單後10分鐘內都陸續上齊。刺身好新鮮,尤其三文魚同吞拿魚,仲有其他地方好少見到嘅螺,爽口得來有咬口。蝦亦都有幾款,選擇好多,正!熟食方面,估唔到可以係度食到高質量酸菜魚,魚片片得薄身又爽滑,有豆芽同萵筍墊底,加上酸酸辣辣嘅味道,令我十分驚喜。仲有一份魚片浸時蔬都有魚片+豆苗,唔食得辣嘅朋友可以食呢樣,清淡得來係有鮮甜味。黑椒一口牛都好好味,牛肉淋身又入味。仲有熟食帶子,鮮甜有蒜蓉味,推薦!炸天婦羅就唔係用一般天婦羅炸漿做,所以食來更加似炸蝦,會有少少乾身不過少啲油,健康食法。食完正餐再食埋個甜品雪糕,巧滿足。
食完正餐再食埋個甜品雪糕,巧滿足。