2022-06-10
今日爸爸生日就打電話去到位於旺角大瀛喜食日本放題,這裏有好多選擇,可以每樣都食少少,入到店內已經見到有個自助區,裏面有冷盤、熱食、冷熱飲品、雪糕和甜品等…應有盡有!食放題點少得食刺身啊!我哋點了三文魚、北寄貝、螺肉給泰式生蝦刺身,樣樣都好新鮮,特別係三文魚非常肥美,特別係泰式生蝦平時去泰國餐廳一碟得六隻呢度可以任食當然要食返幾轉啦😋燒物方面蒜蓉蒸扇貝,呢個超好食,上枱時熱辣辣炸蒜味香濃,好惹味!海膽手卷/鮑魚手卷手卷細細件一啖一口,好處就係可以紫菜飯海膽一齊食,口感豐富,海膽都好Creamy!鮑魚都好爽口彈牙。炸物點了芝麻雞翼同榴槤炸彈,雞翼炸至金黃食,外皮香脆咬落多汁,雞肉嫩滑,榴槤炸彈咬開榴槤流出,香噴噴煙煙韌韌好好食😋酸菜魚呢個酸菜魚係放題都是第一次食的,估唔到味道都不錯, 酸辣度適中,魚肉好滑,薯粉吸入湯汁食唔停口😋醉鮑魚-這個是凍食的,味道香醇,鮑魚又好清甜,每人都食咗四五粒👍最後食埋甜品超滿足!
海膽手卷/鮑魚手卷
酸菜魚
最後食埋甜品超滿足!