2021-03-17 61 浏览
今日同朋友都好想食火鍋,上網搵到依間新開既大將,見餐單咁多野食都咁受歡迎,一於離trytry🎉地點都幾方便,係tko mtr C出口一上就到,而且裝修好靚,樓底好高,乾淨企理,仲用在日式簡約既style,打卡都一流!😉野食方面絕對超班😍我地兩個叫左個澳洲和牛set,一人一鍋超級衛生,就算依家covid都唔擔心👍🏻而且和牛肉好香好濃牛肉,肉質超鮮嫩😋我特別鍾意食埋依到既雞肉,好有彈性,仲好滑👍🏻最正係依到所有野都係任加Yeah! 可以狂食😆👍🏻另外依到仲有好多其他野食可以拎,丸、熟食(炸雞、吉列豬排)同埋疏菜、甜品、野飲!超級豐富,甜品都好高質👅😍總括離講依間餐廳有意外驚喜👍🏻😍

野食方面絕對超班😍
我地兩個叫左個澳洲和牛set,一人一鍋
超級衛生,就算依家covid都唔擔心👍🏻

而且和牛肉好香好濃牛肉,肉質超鮮嫩😋
我特別鍾意食埋依到既雞肉,好有彈性,仲好滑👍🏻

最正係依到所有野都係任加Yeah! 可以狂食😆👍🏻

總括離講依間餐廳有意外驚喜👍🏻😍
2021-03-16 59 浏览
今日無聊入咗將軍澳行街,5點幾開始肚餓就周圍搵嘢食,經過見到呢間大將新開,裝修得都幾日式幾靚,於是就入去試吓。由於我地六點入座所以冇乜人,唔使等位,感覺好舒服😉我地叫左美國SRF和牛餐($218/位),幾好喎一人一鍋,而且個鍋好特別,細細地好快滾。枱上有個木高架可以擺放出去攞返黎嘅嘢食,成個setting令人感覺好乾淨!加分☺️先講肉類,我哋試晒咁多款(除咗澳洲和牛),牛來講好明顯美國SRF和牛係好食好多,脂肪比例較好。不過佢另外兩款牛嘅質素都有明顯嘅分別。另外佢嘅五花腩都好好食!肉同肥膏嘅比例係一半,所以煮出嚟一啲都唔韌。整體來講肉都似得比較厚,鍾意啖啖肉嘅就啱晒啦!😍😍我覺得呢間餐廳給另一個賣點係啲配菜真係好好食!😋強烈推介日式大根牛腩同千島醬吉列豬扒,牛腩‘蚊’到好‘林’好入味,而吉列豬扒亦炸得鬆脆可口!而蔬菜方面佢亦有秋葵同山藥,係日式火鍋餐廳比較少有嘅👍🏻👍🏻甜品方面,最特別嘅就係可以自己整窩夫,有指示牌教晒你點整,手殘都識😂整完之後可以去甜品區加自己鍾意嘅醬料,我就加咗朱古力雲呢拿混合雪糕,勁正❤️❤️飲品方面有樽裝清熱飲品,亦有各款汽水,比較特別嘅係有部機可以沖咖啡朱古力,選擇

甜品方面,最特別嘅就係可以自己整窩夫,有指示牌教晒你點整,手殘都識😂整完之後可以去甜品區加自己鍾意嘅醬料,我就加咗朱古力雲呢拿混合雪糕,勁正❤️❤️飲品方面有樽裝清熱飲品,亦有各款汽水,比較特別嘅係有部機可以沖咖啡朱古力,選擇多元化👍🏻👏🏻

總括嚟講肉嘅質素都還可以,但其他配菜配料、甚至甜品飲品款式都多元化,值得一試😋😋
美國SRF和牛餐
日式大根牛腩
千島醬吉列炸豬扒
2021-03-16
日式大根牛腩
千島醬吉列炸豬扒
  • 美國SRF和牛
2021-03-15 58 浏览
服務態度不好,不會再光顧,安排混亂,強迫顧客坐細枱也不肯分枱,加上厚木板在枱中間,令顧客看不到對方,强迫我們轉枱,侍應不停騷擾我們,自行用手㩒我們的火爐,不停打斷我們的說話,十分煩
2021-03-10 135 浏览
見到門面幾靚,8點半又有9折,於是訂位4個人去食,一入到去煙霧彌漫,地下又癡立立,明顯抽濕做得唔好。然後點餐,坐低左大概五分鐘,湯底上左 但再等多十分鐘都無肉到,一直舉手叫人都無人理我,要我離開位出去叫人上肉,由入座到第一碟肉上枱,我已經等左25分鐘(限時90分鐘),每碟肉都係得4-5片,食完第一輪肉,叫第二輪,又等左10分鐘無上,再問職員,話會幫我追,5分鐘後再追問,又係話幫我追,點知又要等多15分鐘,一上肉就話要收野,咁同佢講叫多6碟肉,佢哋又話公司規定每次只可以叫3碟,叫一次要等30分鐘,一次3碟,仲要每人208蚊,真係唔會再幫襯
見到門面幾靚,8點半又有9折,
於是訂位4個人去食,
一入到去煙霧彌漫,地下又癡立立,明顯抽濕做得唔好。

2021-03-08 114 浏览
上肉速度超慢,一行8人入座選擇澳洲和牛,入座無耐俾6碟牛,每碟得4-5塊,之後再落單等左40幾分鐘,都無送過牛黎,order4,5次,都無黎,感覺仲慘過乞食,最後有朋友頂唔順發脾氣,先有職員拎幾碟牛過黎,但拎黎嘅係普通美國肥牛,而唔係和牛,我哋叫職員收走,入座每人食幾塊牛之後要等差不多50分鐘,終於黎十碟肉,好似立即開心返,終於有肉食,但食落一啲都唔似澳洲和牛,好咬過香口膠,如果有假牙就真係甩埋,最終我哋一行8人,每人3百幾蚊連加一,只享受過每人幾塊和牛同雜菜!認真講句,呢間野免費請我都唔會再去!
,先有職員拎幾碟牛過黎,但拎黎嘅係普通美國肥牛
2021-03-07
2021-02-25 89 浏览
餐廳位置十分方便,在地鐵站上一層電梯就到餐廳,這間是我打邊爐最好食的豬肉,湯底很多選擇,我至愛食松葉蟹的湯底,但牛肉質素可以,只是有時質素不穩定,但都很新鮮,出面的配料及蔬菜算多選擇,那個好味道的素魷魚就不是經常有了,而飲品的種類也是足夠,多數都適合打邊爐時飲的,另外值得一讚是那個即食的窩夫及雪糕,真好味,最理想係一人一鍋,環境保持乾淨衛生,而每次落單吖牛肉或豬肉都不會等好耐,影響用餐時間,價錢算是公道,所以平均一個月我都去一次。
  • 山原島阿古豬
  • 雪糕
2021-02-19 132 浏览
大將密密食,成日都去大將食放題,貪佢平得來又任食容易回本。今次叫咗澳洲和牛套餐,雖然唔係最靚嘅級別但係貪佢夠平,容易回本。雪花分布啱啱好半肥胖瘦。都有少少入口即溶嘅感覺,最鍾意佢哋醬料勁多選擇,可以瘋狂混醬,麻醬花生醬辣蘿蔔蓉。另外環境都好靚,少見任食嘅餐廳連環境都做得唔馬虎,好有日本feel,木系睇落好舒服。另外自助吧仲有好多款嘢食,例如自己整格仔餅,仲可以加朱古力醬士多啤梨醬,又或者係雪糕機,朱古力味都唔錯,啱晒小朋友。另外都欣賞佢菜同魚蛋類嘅款式好多,福袋平時少有呢間都有,另外熟食都有好多款式,炸雞球,壽司卷都唔錯,相對上冇咁單調。
大將密密食,成日都去大將食放題,貪佢平得來又任食容易回本。

Lunch Shabu Shabu🥘 All You Can Eat🥢💫..Lunch🥢 打邊爐已經係閒事,下午吃感覺更少人更加舒適休閒呢。一間日系風格既和式火鍋店♨️,肉類可按個人喜好選擇,而且半自助形式:蔬菜、主食、丸類、小食、甜品、雪糕,可自由添加,更多元化呢。.l放題]l $228加一份:新瀉縣雞肉蕃茄海老濃湯黃金壽喜燒鍋 +$25.肉類質素算不錯,半自助區蔬菜都很新鮮,牛肉仲可以瘋狂追加呢。而湯底選擇亦不少,蕃茄海老濃湯:濃郁蕃茄湯底加上🦐 既鮮味;加錢轉既黃金壽喜燒甜甜Sukiyaki 風味。最後甜品,一定唔少得軟雪糕🍦 成件事好完滿喔。..×××××ש將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓..

l[美國SRF和牛套餐放題]l $228
加一份:新瀉縣雞肉
蕃茄海老濃湯
黃金壽喜燒鍋 +$25

×××[大將 -Taisyou]×××
©將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓
2021-02-10 1467 浏览
今日約咗friend喺將軍澳行街~lunch經過見到呢間日式火鍋店,見到好耐冇食打邊爐放題🙈就想來試吓~佢有唔同款式,可以選擇美國牛或者澳洲和牛,我哋揀咗澳洲和牛套餐,感覺幾正👍🏻餐廳嘅自助區有蔬菜丸類,仲有好多甜品選擇☺️飲品區除咗有凍飲,仲有熱飲,可以沖咖啡,奶茶☕️仲有汽水機等等~澳洲和牛$257任食澳洲和牛👏🏻雪花紋嘅澳洲和牛,好新鮮👍🏻半肥瘦嘅牛肉,食落好爽口,幾彈牙🤣除咗澳洲和牛,仲有雞肉,豚肉等等~雞肉幾爽滑☺️大大嚿豚肉😆比較多肥豬肉🙈幾厚身🤗蔬菜丸類佢有唔同嘅蔬菜,有生菜🥬金針菇,豆苗等等~蔬菜幾新鮮👍🏻仲有福袋添😍好少見火鍋店會有福袋🤣大大件,幾好味😋甜品佢有唔同款式嘅甜品🥰好似朱古力Brownie,馬德蓮蛋糕同埋棉花糖~最特別嘅係有窩夫機😍可以自己整窩夫🧇有綠茶醬同埋原味醬,只需要一分半鐘嘅時間,就可以整到新鮮熱辣又香甜嘅窩夫😋除咗窩夫機,仲有雪糕機💕有朱古力味同埋雲呢拿味,仲有混合味,幾香甜軟滑嘅雪糕🍦仲有唔同嘅配料,朱古力脆脆等等~都幾正👍🏻

澳洲和牛$257

蔬菜丸類

甜品

2021-02-07
2021-02-09 102 浏览
之前聽朋友講有間日式火鍋店係用機械人🤖送餐, 聽落真係好得意咁😯於是今日小妹係北角買完野之後就順便同朋友去將軍澳分店試下🤭! 餐廳環境好大, 而且係入口嘅另一邊仲有一個小型超市! 餐廳提供幾款放題, 而今次小妹就揀左澳州和牛放題, 除左有澳洲和牛🐂, 仲有五花肉🐖同特選雞腿肉🐔, 而其他醬料, 蔬菜🥬, 火鍋配料都係係出面拎, 除左火鍋之外仲有前菜小食, 熟食🍲, 飯類🍚, 多款飲品🥤同甜品🍰! 至於湯底亦有好多款比你揀, 小妹同朋友分別揀左日高昆布鍋同五日市豚骨鍋, 兩個鍋嘅味道岩岩好, 清清地食落唔口渴! 坐底無耐機械人貓貓🤖🐱就會為你送上肉肉🥩, 澳洲和牛油花均勻, 肉味濃郁, 五花肉味道鮮嫩, 雞肉香甜滑溜😊!醬汁方面除左可以自由配搭自己平時嘅口味, 佢地亦調製左幾款特色醬汁, 例如椰汁芫荽🥥, 味噌芝麻醬同柚子昆布汁! 幾款醬汁之中椰汁芫荽醬比較特別, 一開頭睇真係會覺得伏伏地🤨, 但食落又幾得意, 入口椰子味幾香, 之後會慢慢滲出芫荽味, 可能因為有芫荽所以令椰汁果種膩感消除左, 變得清新! 配料除左有多種新鮮蔬菜🥬同菇菌類🍄, 另有多款日式丸類, 有d外型仲好可愛😍, 最
坐底無耐機械人貓貓🤖🐱就會為你送上肉肉🥩, 澳洲和牛油花均勻, 肉味濃郁, 五花肉味道鮮嫩, 雞肉香甜滑溜😊!醬汁方面除左可以自由配搭自己平時嘅口味, 佢地亦調製左幾款特色醬汁, 例如椰汁芫荽🥥, 味噌芝麻醬同柚子昆布汁! 幾款醬汁之中椰汁芫荽醬比較特別, 一開頭睇真係會覺得伏伏地🤨, 但食落又幾得意, 入口椰子味幾香, 之後會慢慢滲出芫荽味, 可能因為有芫荽所以令椰汁果種膩感消除左, 變得清新! 配料除左有多種新鮮蔬菜🥬同菇菌類🍄, 另有多款日式丸類, 有d外型仲好可愛😍, 最驚喜係竟然有福袋😋!
打邊爐當然唔少得最後整番個麵🍜或者飯🍚, 佢地嘅葛粉唔錯, 煙韌又吸湯! E到仲會教埋你整炊飯😋,只需幾個steps就整到! 甜品方面除左有幾隻口味嘅雪糕🍦同蛋糕🍰, 仲有得整夾餅, 夾餅整出嚟熱辣辣, 蛋味好香濃, 口感微微煙韌, 加埋oreo碎, 朱古力針同朱古力醬, 非常滿足😋!
👍🏻小妹最欣賞嘅地方係佢地好識運用空間, 例如係枱面再放多一個層架, 上面就放拎野食嘅膠兜仔而下面就放肉盤, 完美解決平時打邊爐成枱都係野嘅問題, 仲大大減低湯汁滴落d生肉到嘅機會! 至於食野果個碗入面有多一層隔, 等d食物唔會比湯汁浸住, 非常貼心🥰!

2021-01-31
2021-02-09 73 浏览
今日開心星期日,好想打個邊爐於是同老公黎左POP CORN呢間餐廳打邊邊~一係唔食~一係就食盡佢~於是我地叫左澳洲和牛放題~我就要清淡D既日高昆布湯~邪惡既老公就揀左花生沙爹湯!好鍾意呢度一人一鍋既設計~因為有人想食清D有人會鍾意濃味D~咁一人一鍋就唔駛爭唔駛打交啦!好快湯同肉都上左檯~咁我地就出去自助區拎野食~一出到去感覺好良好~因為所有野都有用蓋蓋住~食都食得安心D LA!!蔬菜區選擇都唔少~我最愛既菇類都有齊~而且擺放蔬菜既位置都好凍~睇到出哂煙~保鮮非常唔錯~係正中央就有d熟食同窩夫區!炸物吉列豬扒同唐揚雞真係超驚喜!同出面餐廳單點既質素有得比!拎完一round又一round~另外仲有咖哩同白飯~好鍾意呢度好貼心有d提示教你炮制先己鍾意既美食~好似炊飯咁~佢就教埋你用食剩既湯底加埋雞蛋同飯~就整到好好味既炊飯~又唔浪費又好食!再過d既窩夫區我就最鍾意~因為可以自己動手整黎食~窩夫漿有兩種味道~分別係原味同斑蘭味~用樽裝住,只要將d漿吱入個機度,再禁制等1分半鐘就有得食~眼見好多小朋友都識得整~仲整得好開心~有得玩又有得食~整完可以係甜品區拎配料同加糖漿~超貼心~講番d主食~無論
講番d主食~無論牛、豬、雞既肉都唔錯!食落唔鞋口~加埋d湯底同自己撈既醬汁真係食唔停口~食物種類都唔少~最開心係有年糕福袋~煙煙韌韌真係超正!而打得邊爐一定要狂飲野~呢度既飲品區選擇好多~涼茶又有汽水又有,什至熱飲都有!另外甜品區仲有軟雪糕同brownie任拎~真係食到捧住個肚~兩個人食都係唔駛$600,到夜晚都仲飽緊~性價比超高!

XXG來到將軍澳商場之都 有間佔地超大 氣勢十足 出面仲有獨立超市嘅日式涮涮鍋放題 90min美國SRF和牛食到飽只需要$256‼️😵 套餐多達73款食材選擇🌟▪️8/10▫️<< 湯底 >> +$25 轉壽喜燒湯底 真心必叫‼️ 湯底濃郁 好鮮甜🔥 可以令所有食材更香 尤其牛肉👍🏻👍🏻 唔使調味🥰 另一鍋係五日市豚骨湯 較清~ 另可到自助調味區 私心推介麻辣油同胡麻醬❤️▪️8/10▫️<< 肉類 >> 主角美國SRF和牛 油脂分佈呈雪花紋絡 牛香重 肉質唔鞋 厚薄適中 瘋狂encall😋 雞髀肉意外驚喜🐔🐔 非常嫩滑 冇雪味 雞肉甜味出!五花肉夠晒肥 岩重口味人士~▪️7.5/10▫️<< 自助區 >> 丸同菜類選擇豐富👍🏻 娃娃菜、烏冬、蕃茄同雞髀菇擺入壽喜燒湯底真係極品🤤 韓式年糕好煙韌 一口size點食都唔會浪費quota 上癮之選🌚▪️7.5/10▫️<< 熟食區 >> 選擇唔算多 最出色一定係吉列豬扒!外脆內軟 肉味好濃 而且落左蛋黃醬調味 好開胃 忍唔住食左兩大碟

▪️7.5/10▫️<< 熟食區 >> 選擇唔算多 最出色一定係吉列豬扒!外脆內軟 肉味好濃 而且落左蛋黃醬調味 好開胃 忍唔住食左兩大碟👅

▪️8/10▫️<< 甜品區 >> 手作窩夫機有晒指示教你點整👉🏻 推綠茶味蛋漿🍵 綠茶香味超濃郁 私心推薦埋軟雪糕🍦質感好棉 奶味重 仲有爆珠同醬任加😋

🌿 佔地超大 夠闊落👍🏻 高樓底設計 空間感強 自助區好企理 成間鋪頭好乾淨舒服 門口仲設有獨立超市~

🐽總括嚟講 牛雞豬難得地出色‼️👀 湯底更加一讚🥰 自助同熟食區選擇好多 質素比普通涮涮鍋好 仲有多款鴻福堂飲品任飲 二百幾蚊算幾有驚喜😙 食材好乾淨 環境衛生 食得放心 會回頭再食‼️

今日嚟咗將軍澳Popcorn行街,中午行經見到呢間日式火鍋店,見到個menu好吸引,於是同朋友入去食限時90mins火鍋放題😋澳洲和牛套餐 ($258再加一)- 澳洲和牛套餐好多款肉可以揀,雞牛豬都有齊,啱晒我呢啲鍾意食肉嘅人,encore咗好多碟,個人嚟講最鍾意澳洲和牛,牛味香濃突出,雪花分布平均,嫩滑得嚟薄身;雞肉雪白新鮮,一啲都冇雪藏味,好好味- 湯底方面叫咗麻辣味噌湯,麻辣味香濃惹味,辣辣哋好過癒,味噌都幾突出,兩種味道混配得非常出色,同唔同嘅肉類同配料都非常夾,湯底都被索晒入去,食到舔舔脷- 配料種類都五花八門,熟食、蔬菜同選擇多元,有芝心丸、烏冬、年糕、竹輪卷等等,五花八門😍- 甜品選擇都唔錯,有唔同嘅cake仔同糕點,而且仲可以自製waffle,又玩得又食得😊除咗高質嘅食物質素,值得一贊係餐廳環境超級乾淨闊落,設計得明亮,坐得好舒服,啱晒慢慢傾下計,打下邊爐😆而且上菜方式好特別,有機械人送肉到座☺️整體用餐體驗無得彈,食得咗好多、好開心,飽到捧住個肚仔走👍🏻📍 大將 (將軍澳)將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖

澳洲和牛套餐 ($258再加一)
澳洲和牛

📍 大將 (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場1樓F10號舖
2021-02-07
2021-02-07 85 浏览
臨近新年,夜晚仲係冇得打邊爐,大胃唯有唔食飯,讓個午餐schedule畀火鍋放題啦呢個餐都幾抵,兩舊水多啲就已經食到和牛雞牛豬食完任嗌肉質幾唔錯𠻹除咗肉肉,外面嘅世界很精彩好多火鍋配料、蔬菜大軍、熟食、甜品全部任君食用醬料方面,除咗一般嘅蒜呀芫荽呀,仲有好特別嘅醬料,例如味噌芝麻、柚子昆布大胃最欣賞係佢個椰子芫荽,menu有教大家咩肉配咩醬㗎呢度嘅甜品都好出色,完全唔似平時放題嗰啲質素而且有得自己整窩夫,好食又唔嘥時間,1分半鐘就搞掂同埋雪糕一齊食絕對唔錯佢地嘅炸雞同吉列豬扒,好脆口,但唔乾飲品除咗汽水,仲有養生系列,可以稍微減低罪疚感

美國SRF和牛

呢個餐都幾抵,兩舊水多啲就已經食到和牛

雞牛豬食完任嗌

肉質幾唔錯𠻹

除咗肉肉,外面嘅世界很精彩

好多火鍋配料、蔬菜大軍、熟食、甜品全部任君食用

大胃最欣賞係佢個椰子芫荽,menu有教大家咩肉配咩醬㗎

呢度嘅甜品都好出色,完全唔似平時放題嗰啲質素

而且有得自己整窩夫,好食又唔嘥時間,1分半鐘就搞掂

同埋雪糕一齊食絕對唔錯

佢地嘅炸雞同吉列豬扒,好脆口,但唔乾

飲品除咗汽水,仲有養生系列,可以稍微減低罪疚感
2021-02-06
美國SRF和牛
  • 雪糕
  • 炸雞
2021-02-07 54 浏览
現在打邊爐真係一年四季都啱食,只因方便又可一次過就可嚐到多款食材的味道,雖然疫情關係,但都盡量避開繁忙時間入內慢慢食 · 大將。他們提供了90分鐘任食放題外,更非常的貼心地,加設60分鐘午市套餐放題,令一眾打工仔、學生都可以以最抵食嘅價錢就嚐到這美食,照顧周到。一年又過去了,送鼠迎牛,大將都以金牛專屬作優惠,惠顧美國和牛套餐就可升級至澳洲和牛套餐,計落都慳番不少。入內細看,店內所提供食材都相當廣泛,當中更設有甜品區:自助雪糕機、布朗尼、甚至連夾餅都有提供,真是多元化,重點是...他們Refill速度非常快,你想食的...都會快速填滿。身為牛仔嘅我,當然有自動升級成澳洲和牛套餐,再選擇湯底 - 雞白湯,不久更有澳洲和牛、特選雞胸肉、五花肉,真係見到都流晒口水。店內是以一人一窩,就算與吃辣的朋友一齊來到,都真係食唔食都由你決定。👍🏻而且他們會提供每人一膠盤,可以把自己愛吃都放進盤內,再拎回位,慢慢歎。過了不久聽到音樂的旋律響起,原來有貓貓機械人把我所需的食材送到我面前。澳洲和牛一看已便知新鮮,入口牛味濃郁,油脂均匀,真係會令你食上癮嘅澳洲和牛。另外點止牛咁簡單!五花肉口感彈牙,油香美味;而

另外點止牛咁簡單!
五花肉口感彈牙,油香美味;而特選雞胸肉肉質嫩滑,肉汁豐厚。

其他食材:丸類、冬菇、蔬菜都非常新鮮,絕對絕對係抵食之選。