2023-01-05
𝟙𝟠.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚📌大圍小食 (大圍)大圍富嘉花園22號地舖 🔎#hkfoodieat_大圍💸人均消費: $50內🌿評分: 2/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat港式🫖 一岀大圍站就見行咗1分鐘左右就見到呢間屹立咗喺大圍多年嘅老店📜見有啲肚餓天氣又有啲凍就嚟買少少嘢食吓🙌🏻𐂂 椒鹽炸燒賣 ($14) 呢個炸燒賣見到佢係即炸嘅🙀炸完之後拎起擺喺鐵架上面先再灑椒鹽🧂本身以為會好熱但點知個心係完全唔熱而且好重麵粉嘅感覺😣個燒賣皮有啲韌🥺💬店舖後尾有dm我解釋返我係因為新來嗰個姐姐唔太熟手😣油溫太高又太快拎起所以今年先唔熱😔佢哋已經反映返所以遲啲再去就唔會有咁嘅情況啦😚𐂂 生菜魚肉 ($22)落咗適量胡椒粉調味🍴嗰日落雨凍凍哋所以食碗熱辣辣嘅生菜魚肉最正🌧生菜算新鮮唔會話煲到淋哂🥬啲魚肉又紮實唔會話有好重腥味🐟整體嚟講算唔錯👍🏻
📌大圍小食 (大圍)
大圍富嘉花園22號地舖
🔎#hkfoodieat_大圍
💸人均消費: $50內
🌿評分: 2/5
🈚️加一服務費
餐廳分類🔖 #hkfoodieat港式🫖
椒鹽炸燒賣
𐂂 椒鹽炸燒賣 ($14)
生菜魚肉
𐂂 生菜魚肉 ($22)