2018-05-06
同好友相聚, 諗諗下, 上次見面原來已經係結伴去台灣旅行時候.... 所以今次特意搵間地方就腳台式菜餐廳相聚原以為係類似“阿元來了”台式小店,黎到先發現地方好大,酒樓式裝修. menu 亦不乏中式點心小炒,收加一同茶價,所以感覺更似係去左中式茶樓. 晚市有唔同set ,價錢應該會被散叫抵食,所以我地亦省卻研究散叫menub時間,直接order 左個2人套餐A 同追加左個朋友念念不忘既蚵仔煎.涼拌耳絲,呢度平平無奇. 調味略嫌單調,可能加多點辣度會更惹味. 鹽酥雞炸得好香脆,而炸既粉漿亦唔算好厚,還不錯屏東小炒,呢道深獲朋友賞識. 原本睇相無特別大期待,但佢炒得好夠獲氣. 韭菜加上蠟肉,魷魚等好香口擔擔麵太肉眼見到太多油浮係面,味道可能被味道偏淡湯底溝稀. 而且麵質偏腍,麻麻比起麵,魯肉飯好食多. 汁香濃,肉質半肥所以頗軟腍. 建議order set 既選擇2個魯肉飯炒時令菜不過不失,偏油左d. 0不過出去食都預左最後蚵仔煎,估唔到不原來蚵仔全部都預先炸定. 食落好香口,完全無腥味. 唔錯一大枱菜,份量唔少,3人食都好夠. 喜歡食中菜/台灣菜都可以去
鹽酥雞炸得好香脆,而炸既粉漿亦唔算好厚,還不錯
炒時令菜不過不失,偏油左d. 0不過出去食都預左