2018-06-04
感恩母親節,我們這一家同媽媽去食尖沙咀正宗台灣菜,圓山台灣料理。出名精緻烹調方法,我從來都未食過用香味俱全,材料新鮮。咁正宗嘅台灣菜😍貼心嘅濕紙巾放係你旁邊皮蛋肉鬆豆腐清新嘅白白滑滑豆腐,非常容易入口,平時唔太食皮蛋嘅我,都要試一試有幾Fresh,再加上肉鬆天衣無縫嘅配搭。近曰炎熱,食冰凍台灣花雕醉鴿最夾,紅燒乳鴿大家就食得多,咁有心思嘅花雕醉鴿,我真係第一次食,花雕香濃回味。這款川歸蝦湯,老少咸宜,大受小朋友歡迎,竹筒放湯十分特色大家一致好評,味道一飲就知藥材十足味濃郁,新鮮海蝦足料,大人細佬都飲嘅湯。這款看似簡單嘅台式蒜燒香腸男士們十分喜歡👍🏻香口多汁非常juicy 嘅香腸。台式炒蟶子皇一到就聞到好香嘅鍋氣,蟶子大隻鮮甜,爽口彈牙。屏東小炒有勁長嘅蝦乾同新鮮魷魚,我見到好似枱枱必點,送飯菜式炒A菜 菜葉翠綠爽口蚵仔煎蚵仔厚肉多汁簡單嘅台灣炒新竹米粉,食出廚師煮出臺灣人最愛嘅米粉一試難忘。
貼心嘅濕紙巾放係你旁邊
皮蛋肉鬆豆腐
近曰炎熱,食冰凍台灣花雕醉鴿最夾,
這款川歸蝦湯,老少咸宜,大受小朋友歡迎,竹筒放湯十分特色
這款看似簡單嘅台式蒜燒香腸
男士們十分喜歡👍🏻香口多汁非常juicy 嘅香腸。
台式炒蟶子皇一到就聞到好香嘅鍋氣,
蟶子大隻鮮甜,爽口彈牙。
炒A菜 菜葉翠綠爽口
蚵仔煎蚵仔厚肉多汁