2021-06-04
最近佐敦新開左好多美食店,而今次我去既係和牛燒肉一郎。當然主打係和牛,聽講仲要係首次引入香港獨家「小田A4和牛」,聽落都覺得正啊!店內空間好寬敞,座位又闊落,特別嘅係「燒肉新幹線」智能化送餐,好有趣👀👀店內有6款放題套餐,仲有海鮮、不同和牛部位、手握壽司、刺身等等,還可加配自助吧,有沙律、甜品雪糕,自家製飲品、果汁可任飲任食🤤舟.盛合,有齊和牛、雞肉、豚肉、海鮮!!和牛方面有4個部位,橫膈膜,牛里脊肉,牛肋條肉同牛肋肉,每個部位都肉質鮮嫩而軟腍,以我最中意既係橫膈膜,肉既中間充滿油脂,食落好唔覺肥膩,諗起都覺得正👍🏻雞肉同豚肉都好鮮美,食落一d都韌,而海鮮方面有扇貝同蝦,扇貝又大又新鮮,食落仲有海水味又甜,一個字正😋蝦肉質爽口,鮮甜~~是日寶箱係當日最新鮮肥美的小田和牛部位西冷,西冷又薄又長,雪花油脂分佈平均,食落入口即融,不繪係小田A4和牛😍😍😍炙熱壽喜燒壽司,一上台會有職員用火槍黎燒和牛,燒既期間見到d油脂慢慢流出來,見到都流口水🤤再配埋壽喜燒汁同温泉蛋,口感非常豐富,而且和牛真係入口既溶 ,十分推介☑️☑️生牛肉壽司,入口軟腍,雪花平均,超重牛味一博多豚骨拉麵,湯底比較清,但豚肉好j
生牛肉壽司,入口軟腍,雪花平均,超重牛味
一博多豚骨拉麵,湯底比較清,但豚肉好juicy,食落一d都唔煙韌,而且麵質好彈牙🥰🥰
壽司燒燒肉丼,採用珍珠米,粒粒分明,但燒肉稍為有少少咸,但係有紅蘿蔔,豆芽,温泉蛋做配料可以中和到✌🏻✌🏻
甜品方面,有幾款不同既日本雪條,例如紅豆,牛奶等❤️❤️
飲品就特別d有自家製飲品,佢哋嘅水果茶幾好飲,酸酸甜甜,越飲越開胃,仲可以解解膩,仲有果汁同汽水飲添😍😍😍