餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-06-10 188 浏览
等左成個月終於食到呢間,真係超難book!放題有6個價錢,由A至F,最平由$348起,最貴到$1048,平日跟週末價錢相差$50,另外可以再加飲品沙律甜品bar,平日$68週末$78因為百寶箱由D餐起跳,所以我選了D餐,D餐可選擇91款食材,但百寶箱只限一次第一次會先上一條雜錦船及一盤雜錦盤,上面有不同種類嘅牛,可以在按自己喜歡的用手機加單小田牛西冷10分好吃,入口即溶二色蔥花牛舌超好食,蔥花同蒜蓉令牛舌十分惹味朱古力脆皮雪條比平時嘅細一半,10分迷你
等左成個月終於食到呢間,真係超難book!

小田牛西冷10分好吃,入口即溶

二色蔥花牛舌超好食,蔥花同蒜蓉令牛舌十分惹味

朱古力脆皮雪條比平時嘅細一半,10分迷你
2021-04-29
2021-06-09 101 浏览
今次呢間係一間打得卡嘅燒肉店!呢間係十分推薦大家去試一試~首先裝修以白色為主,睇落簡潔又乾淨,地方夠哂寬廣唔會坐地逼逼夾!舟·盛合 $248(牛外橫隔膜、牛里脊肉、牛肋條肉、牛肋肉、南瓜、粟米仔、冬菇、茄子、雞髀菇、腸仔、大蔥、蝦🦐、豬肉、扇貝)其實咁嘅價錢有咁多款嘅嘢食覺得好抵🙈🙈海鮮都新鮮,咬落彈牙。蔬菜方面就最鍾意南瓜🎃好甜呀🥰肉方面最鍾意食就係牛外橫膈膜食落爽口有咬口。是日寶箱·當日新鮮即切 (A4西冷) $218寶箱以小田牛為賣點!呢個真係一分錢一分貨,唔好覺得二百幾數一塊牛好肉好貴。但食落就知有幾好食。店員會一開始用牛脂先起鍋,慎防「痴底」!兩面煎一分鐘都唔洗,睇落肉質粉嫩,食落入口即溶❤️炙燒壽喜燒壽司 $98超~推薦!真係一定要食!勁大塊牛牛店員喺你面前燒,即燒即食入口即化真係好正呀~再點埋壽喜燒汁+生蛋,入口更加滑!仲有生牛肉壽司同牛腹肉壽司都好食有咬口,牛肉面上掃上一層醬油令味道更升華~.最後提提大家一定要加$68 轉任飲任食出面嘅沙律🥗飲品甜品吧!飲品間內有多款水果茶(五款)仲有其他飲品及果汁多達十幾款,連沙律🥗都成5-6款,甜品就當然唔洗講啦🤣兩個大雪櫃成十幾
今次呢間係一間打得卡嘅燒肉店!
舟·盛合 $248
是日寶箱·當日新鮮即切 (A4西冷) $218
炙燒壽喜燒壽司 $98
最後提提大家一定要加$68 轉任飲任食出面嘅沙律🥗飲品甜品吧!飲品間內有多款水果茶(五款)仲有其他飲品及果汁多達十幾款,連沙律🥗都成5-6款,甜品就當然唔洗講啦🤣兩個大雪櫃成十幾款,勁多牌子同種類選擇,所以真係好抵食!!抵食之外,佢地就算係沙律🥗都一啲都唔馬虎,好新鮮又衛生。
2021-06-09 93 浏览
期待已久,同家人去左佐敦既和牛燒肉一郎食大餐😋! 餐廳佔地7000呎,設計好有現代感,更設有 , 柯打咗嘅靚肉會經輸送帶傳送到去座位👍入座後首先吸引到我嘅係明亮整齊既自助區,超多選擇,飲品有果汁,美人茶,熱茶,汽水等。沙律都起碼有四款,我就試咗煙三文魚沙律同螺絲粉沙律。甜品有芝士mousse,朱古力mousse同焦糖燉蛋,仲有日本直送雪糕,雪條同雪米糍,多到好似去左超市。🛒叫了舟·盛合,即是燒肉拼盤船,砌得好靚,一定要打卡。✔️可以一次食到唔同嘅和牛部位,仲有香腸,雞肉,豚肉,仲有蔬菜。✨✨是日寶箱: 當日新鮮即切小田和牛西冷用寶箱盛載,當然係最頂級嘅和牛啦,一打開就煙霧瀰漫,好似童話故事入面嘅寶物感😁😁餐廳獨家供應小田和牛,由日本鹿兒島直送,大理石油花分布平均,口感柔滑濃郁,入口即溶。仲試左幾款和牛壽司, 最鍾意炙燒壽喜燒壽司,火槍燒過特別香。食埋飯同冷麵十分滿足👍🍙近期最難忘的一餐晚飯😋

期待已久,同家人去左佐敦既和牛燒肉一郎食大餐😋!

餐廳佔地7000呎,設計好有現代感,更設有 [燒肉新幹線], 柯打咗嘅靚肉會經輸送帶傳送到去座位👍

✨✨是日寶箱: 當日新鮮即切小田和牛西冷

食埋飯同冷麵十分滿足👍🍙近期最難忘的一餐晚飯😋

2021-06-02
  • 自助區
2021-06-08 102 浏览
最近見到朋友成日食和牛,令我好想食所以今日就去左呢間和牛專門店有非常多和牛選擇,不同部位,不同煮法舟。盛合一開始就點左呢個和牛拼盤除左美國同澳洲既和牛外仲有豚肉,雞肉,海鮮滿足哂你所有需求非常抵食!!CP值爆燈是日寶盒:當日新鮮即切今日既即切係澳洲和牛肉質軟淋肥美每枱只可ORDER一次一定唔可以錯過!!炙熱壽喜燒壽司一大塊和牛做壽司真係第一次見大開眼界店員會用火槍係你面對燒到4,5成熟之後再點半熟蛋醬汁食果一刻好似上左天堂咁!!壽喜燒牛肉丼都係意猶未盡就叫多個牛肉丼食牛肉都好高質值得一試!!另外餐廳仲會提供自助飲品,沙津同甜品非常之多選擇令成餐飯非常完滿!!
最近見到朋友成日食和牛,令我好想食
所以今日就去左呢間和牛專門店

有非常多和牛選擇,不同部位,不同煮法

舟。盛合
一開始就點左呢個和牛拼盤
除左美國同澳洲既和牛外
仲有豚肉,雞肉,海鮮
滿足哂你所有需求
非常抵食!!CP值爆燈

是日寶盒:當日新鮮即切
今日既即切係澳洲和牛
肉質軟淋肥美
每枱只可ORDER一次
一定唔可以錯過!!

炙熱壽喜燒壽司
一大塊和牛做壽司真係第一次見
大開眼界

店員會用火槍係你面對燒到4,5成熟
之後再點半熟蛋醬汁食
果一刻好似上左天堂咁!!

壽喜燒牛肉丼
都係意猶未盡
就叫多個牛肉丼食
牛肉都好高質
值得一試!!

另外餐廳仲會提供自助飲品,沙津同甜品
非常之多選擇
令成餐飯非常完滿!!

2021-06-06 163 浏览
{佐郭燒肉✨}#和牛燒肉一郎.❣️舟。盛盒有齊豬牛雞,海鮮,少少蔬菜!擺得好靚!質素正正常常!都新鮮嘅!但又未到最好個種!.❣️是日寶盒。小田牛西冷一塊薄薄的!睇樣都知唔會差得去邊,但呢個就限左一份!.❣️博多豚骨拉麵冇唸過叫飯麵類賣相咁靚仔!而且味道都真係唔錯!.❣️招牌。生牛肉壽司本人未能接受全生牛肉,男朋友仔就OK!唔知你哋接唔接受到呢。。。?.❣️壽喜燒壽司✨呢個100分!好大片和牛!即場燒!加上濃濃醬汁🤍本餐MVP!!!.❣️員工態度我覺得還可以,未到最好,但都唔差!有禮貌嘅!.❣️沙律區,甜品區,飲品區地方大,整齊!乾淨!選擇幾多,尤其雪條!出面一條都30蚊!食多幾條回本!.📝總結環境好大!枱都好大張!坐得好舒服,要有嘅服務態度都有嘅!食物質素正常!唔係特別好!.❣️食完俾分時間❣️🌟食物: 7/10🌟環境: 7/10🌟服務: 7/10🌟打卡: 7/10🌟推介: 7/10.📍 和牛燒肉一郎佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #hongkong #hkig #佐敦美食 #佐敦
{佐郭燒肉✨}
#和牛燒肉一郎
❣️舟。盛盒
有齊豬牛雞,海鮮,少少蔬菜!擺得好靚!
質素正正常常!都新鮮嘅!但又未到最好個種!
❣️是日寶盒。小田牛西冷
一塊薄薄的!睇樣都知唔會差得去邊,但呢個就限左一份!
❣️博多豚骨拉麵
冇唸過叫飯麵類賣相咁靚仔!而且味道都真係唔錯!
❣️招牌。生牛肉壽司
本人未能接受全生牛肉,男朋友仔就OK!
唔知你哋接唔接受到呢。。。?
❣️壽喜燒壽司
❣️員工態度
我覺得還可以,未到最好,但都唔差!有禮貌嘅!
❣️沙律區,甜品區,飲品區
地方大,整齊!乾淨!
選擇幾多,尤其雪條!出面一條都30蚊!
食多幾條回本!
📍 和牛燒肉一郎
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

2021-05-17
2021-06-06 175 浏览
因為喺佐敦附近返工同咗屋企人去呢一間新嘅和牛燒肉試日本嘅小田和牛佢有好多唔同嘅套餐組合畀你揀可以因應自己嘅需要揀自己想食嘅牛肉同埋其他配菜餐廳嘅裝修風格係工業風 仲有好似元氣咁嘅專線送你嘅食物出嚟.✅舟盛盒如果樣樣都想試啲就應該要揀呢一個啦入面有好多唔同種類嘅牛肉豬肉腸仔等等仲有好多唔同嘅蔬果特別鍾意入面嘅牛肉全部都好juicy❤️❤️✅都未開始食個成盒 美食快線已經送咗寶盒黎入面係一塊和牛西餐廳會有專人燒畀你食佢係入口即溶嘅小田和牛好juicy 啲油脂嘅味道令到成嚿牛肉非常豐盛☺️☺️✅另外我哋仲叫咗啲壽司佢哋有提供生牛肉壽司炙燒壽喜燒壽司提供咗好多唔同嘅食法畀你去品嚐美味嘅小田和牛✅另外要讚就係佢嘅飲品數量非常多大量嘅新鮮果汁任揀 水果茶 檸檬汁 等等甚至仲有啤酒可以提供汽水嗰啲就更加不在話下✅雪條方面全部都係日本進口嘅 和風雪條就咁睇已經有十幾二十款✅另外仲有甜品櫃有好多唔同嘅味道細細件唔會食得太飽特別鍾意佢嗰個朱古力布甸真係非常之好食雖然價錢唔算真係好平但係諗返可以無限咁食小田和牛 就覺得好抵玩😂環境舒適好多卡位食物多選擇有專線送畀你
因為喺佐敦附近返工
就覺得好抵玩😂
環境舒適好多卡位
食物多選擇有專線送畀你

2021-06-06 188 浏览
男友生日,原本想搵間唔錯既和牛店食餐好野,結果最終結果,係差啲令到我哋晚市結束前食唔嘢打電話去舖頭就話要淨係可以book20:30之後既檯,我哋book左20:30,2015到左,好多人等緊,以為係walk in,問完先知,原來全部都係boom左檯,而佢仲叫緊20:00啲號,繼續等,到20:30,仲係20:00未安排完…….直到21:00,都仲未叫到我哋,完全唔明boom檯既意義係邊???而佢叫號係無一個薄仔有寫邊哋人book左檯,淨係現場問,邊個係20:30既,然後現場手寫名同電話,再一個個叫,咁我唔洗book啦,係唔係現場到,現場話我book左就得?店舖油煙味超大,煙霧繚繞,嗰通風做得極差,成個裝修本身幾靚,結果搞到好似去左室內大排檔,啲音樂又吵,人又混亂仲有條友係嗰廚房外面整和牛壽司,我望左佢成個幾鐘,都係同一盤牛肉係到玩黎玩去,又無遮擋,又唔覺啲被玩左咁耐既和牛會好食到去邊囉終於可以入左,點知仲要同另一對情侶係嗰包房裡面搭檯,而且完全也唔問我哋想唔想,安排完就走左。已經好失望,坐低仲發覺我面前嗰碟唔知咩醬汁,上面仲漂住一層白白既薄膜,果斷嬲到起身走人,完全無晒食既心情,超級失望

終於可以入左,點知仲要同另一對情侶係嗰包房裡面搭檯,而且完全也唔問我哋想唔想,安排完就走左。已經好失望,坐低仲發覺我面前嗰碟唔知咩醬汁,上面仲漂住一層白白既薄膜,果斷嬲到起身走人,完全無晒食既心情,超級失望😞

大佬,一餐飯閒閒地都千黎蚊,你俾我呢啲用餐體驗?
2021-06-05
庆祝纪念
生日
2021-06-06 117 浏览
呢間日式人氣燒肉店,最近好評如潮,決定一試裝修非常有特色,感覺好似一間實驗室,好型。叫完嘢食之後,店員指示我哋去飲品沙律甜品bar,超級多選擇飲品方面除左水果汁、茶同soda water外,仲有呢幾款detox water非常照顧一班健康人士嘅需要。沙津方面亦有相當多選擇同埋dressing,非常開胃前菜方面,我地叫左泡菜盛合($58)同涼拌小食盛合($58) 超級開胃Yeah第一炮叫左舟.盛合($248)呢個舟超級抵食,有超多款肉,包括牛肋條肉、牛里脊肉等等,另外仲有好新鮮嘅海鮮同蔬菜,必食!是日寶箱.當日新鮮即切($218)呢塊絕對係鎮店之寶!來自日本鹿兒島小田A4和牛,係大理石狀油花,每面各燒20秒左右,入口即溶,好正!!!!唔怪得我見每台客人都有食,又係必食!灸燒壽喜燒壽司(2貫 $98)壽喜燒就食得多,壽喜燒壽司真係第一次食店員會幫手用火槍燒,同埋幫手將雞蛋打落秘製醬汁,好正嘅口感生牛肉壽司(2貫 $78)同牛大腹壽司(2貫 $118)呢間日式燒肉真係相當有驚喜,連生牛肉壽司都有,我係香港都係第一次見到厚厚嘅牛肉,口感大滿足,鍾意食生牛肉嘅千祈唔好錯過冷麵($68)夏日熱辣辣
呢間日式人氣燒肉店,最近好評如潮,決定一試

裝修非常有特色,感覺好似一間實驗室,好型。

叫完嘢食之後,店員指示我哋去飲品沙律甜品bar,超級多選擇

Yeah第一炮叫左舟.盛合($248)

是日寶箱.當日新鮮即切($218)

灸燒壽喜燒壽司(2貫 $98)
壽喜燒就食得多,壽喜燒壽司真係第一次食
店員會幫手用火槍燒,同埋幫手將雞蛋打落秘製醬汁,好正嘅口感

生牛肉壽司(2貫 $78)同牛大腹壽司(2貫 $118)
厚厚嘅牛肉,口感大滿足,鍾意食生牛肉嘅千祈唔好錯過

冷麵($68)
夏日熱辣辣,燒完肉之後,食返一碗冷麵,超級透心涼,為今晚嘅晚飯畫上完美句號
2021-05-26
2021-06-05 135 浏览
這天跟愛吃燒肉的朋友來吃這間新開的燒肉放題店餐廳主打和牛,分A-F六個等級放題,每等級可點的食材均有不同,以F級最貴。這次由朋友發板,我便負責吃好了。點了:舟盛合、是日寶箱、壽司。舟・盛合的食材十分豐富,集和牛(牛外橫膈膜、牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條肉)、雞、豬、海鮮(蝦、帆立貝)及野菜(菇、南瓜)於一籃,且各食材十分新鮮。當中以牛里脊肉、牛肋肉肉質較嫩,朋友則較喜歡牛肋條肉及牛外橫膈膜,肉質較為彈牙。是日寶箱—外型十分吸睛,裡面則是新鮮即切嘅小田和牛(西冷),薄切的西冷油脂分布均勻,沾上燒肉汁吃更加滋味。餐廳更有生牛肉刺身、壽司供應,那當然要點來試試。當中以炙燒壽喜燒壽司最深得我心,和牛燒香後加上壽喜燒醬汁點,沾上生蛋食,肉質嫩滑很和味!生牛肉及生中腹肉壽司也很不錯。粉麵飯類也做得不錯,製作亦不馬虎,麵條控表示拉麵有驚喜,煮得剛好,麵條不會過軟;而友人點的溫泉蛋拌飯也很惹味,加點牛肉便成了自製蓋飯。最後當然也不忘甜品櫃!餐廳供應一口小蛋糕、甜品杯及多款較少看到的日式雪條,飲品的選擇亦很多,還有調製的茶飲及果汁供應。整體來說,是一間質素很不錯的燒肉放題店,會再來光顧的!
這天跟愛吃燒肉的朋友來吃這間新開的燒肉放題

這次由朋友發板,我便負責吃好了。

點了:舟盛合、是日寶箱、壽司
舟  盛合

是日寶箱

餐廳更有生牛肉刺身壽司供應,那當然要點來試試。
壽喜燒壽司

生牛肉及生中腹肉壽司也很不錯。

最後當然也不忘甜品櫃!
餐廳供應一口小蛋糕、甜品杯及多款較少看到的日式雪條,
飲品的選擇亦很多,還有調製的茶飲及果汁供應。

整體來說,是一間質素很不錯的燒肉放題店,會再來光顧的!
2021-05-18
舟  盛合
壽喜燒壽司
  • 炙燒壽喜燒壽司
小明今日好興奮ar😍可以去到身邊foodie都大讚好好食好高質既和牛燒肉一郎擦餐勁😋依度地方好大,通風良好,唔會有燒肉油煙焗住,而且職員服務非常好又nice,最重要既係有小明最仲意既all-you-can-eat啊🤩小明最仲意見到好多好多野食,然後一次過每樣都要擁有🤣(雖然我個胃無咁大😂)依度係自助bar完全係我仲意個type,好大,salad、drink、dessert放得整整齊齊,好似入到個supermarket,但你可以任拎😆只要+$68就可以任食salad、dessert、ice cream、juice bar🤩小明建議一定要+$68任食,你絕對會覺得好值得😋小明為食餐單: 舟·盛合🛶 $248成個舟咁上枱好吸晴,打卡依個就最啱😍🤣我都即刻影番几幅😂上面有唔同部位既牛肉,仲有海鮮、蔬菜等,排得好靚🤩樣樣都超新鮮,而且好juicy,正啊😆是日寶箱: 當日新鮮即切👝 $218好精緻既大寶箱一打開好多霧,然後就見到好靚好大塊當日新鮮即切既牛肉🥩當日既牛肉就係好靚既西冷😋職員好細心熟練咁幫客人煎埋,兩三下手勢就煎好,熟度剛剛好,西冷好有口感,唔會硬唔會韌,而且好有肉汁😋炙燒壽喜燒壽司(

小明為食餐單:
舟·盛合🛶 $248

是日寶箱: 當日新鮮即切👝 $218

炙燒壽喜燒壽司(2貫)🍣 $98

上枱時係生既大大塊牛肉蓋住壽司飯,旁邊有隻雞蛋😛職員即時用高温火槍將生牛肉炙燒成剛好熟度既牛肉,然後再將半生熟雞蛋打落小碗😍食既時候將雞蛋黃穿開,蛋液流出😋再倒係壽司上面一齊食😋第一次咁食壽司,好新奇,牛肉好香好好味再加上又滑又香既蛋液,好match又正🤤

生牛肉壽司(2貫)🍣 $78
第一次食生牛肉壽司,原來可以咁好食🥰好香好滑又好有牛肉香味😋

牛大腹肉壽司(2貫)🍣 $118
牛大腹肉入口即溶咁,非常嫩滑兼肉汁鮮嫩🤩

壽喜燒牛肉丼🍲 $78

中間有隻蛋拮穿然後混和蛋液同其他配料,有牛肉、豆腐、菜等,好好味😋牛肉好大塊而且都係好香啊🥰飯非常香軟,仲有秘製醬汁,yummy🤩

辛辣牛肋肉拉麵🍜 $68

仲意食辣就啱曬la,依個既辣度都算几辣,而且好香啊🥰牛肋肉好有口感有肉汁😋拉麵麵質彈牙而且浸埋辣味湯底同菜一齊食好爽啊🤤

涼拌小食盛合🥗 $58
有芽菜、菜、蘿蔔絲🥕好開胃味道又唔錯,最仲意蘿蔔絲,爽脆得黎又帶有清甜味,配菜一流🥰

泡菜盛合🥗 $58
有泡菜、醃蘿蔔、醃青瓜🥒又係一流既開胃菜,酸酸辣辣😋

Salad Bar+Drink Bar+Dessert Bar🧁 $68
Salad好新鮮而且有好多種類選擇,全部獨立包裝好衛生🥰飲品有我最仲意既芒果汁同西柚汁,好fresh,我一次飲左3枝芒果汁😂Dessert有慕絲有日本雪糕雪條雪米糍等,依度既雪糕好高質,店舖好用心搜羅好味既甜品俾客人,樣樣都好好食,加$68就可以任食真心抵😍
2021-05-26
  • 是日寶箱:當日新鮮即切
佐敦新開咗間7000呎日式燒肉店,店內主要以和牛食べ放題為主,餐廳引入鹿兒島小田A4和牛Odagyu,肉食獸千奇唔好錯過!.當晚去到餐廳🍴,仲發現餐廳有個Gimmick位「燒肉新幹線🚄」!用上智能化送餐服務,點對點,無接觸都可以將燒肉帶到顧客面前,安全又方便。.🔥舟・盛合: 一個相機食先嘅豪華舟・盛合,內有和牛丶豚肉丶雞肉丶海鮮及野菜。海鮮有帶子及蝦,新鮮彈牙。雞肉肉質嫩滑。🔥桶.盛合: 萬眾期待嘅小田A4和牛,有2款部份牛肋肉及牛里脊肉。牛肋肉呈粉紅色,脂肪分佈比較多,肉質肥美,口感相對較滑。牛里脊肉顏色鮮艷,雪花分佈相對少,不過也亮眼焦點之一,金黃色嘅燒肉加上幾粒鹽,味道更加好食。🔥生牛肉壽司: 雖然生牛肉口感並唔可怕,絕對冇腥味,質感柔軟,不過肉內有筋,難以咀嚼。🔥炙燒壽喜燒壽司: 店員即場用火槍將薄薄嘅牛肉燒至3成熟,包上壽司飯,再點上預先準備好嘅壽喜燒汁同蛋醬。由於加入蛋漿食落口感香滑,而甜中帶鹹嘅壽喜燒汁令整個菜式更上一層樓。🔥壽喜燒牛肉丼: 壽喜燒牛肉香滑,加上溫泉蛋丶大蔥丶蘿蔔絲等,雖然簡單,不過美味又滿足!🔥博多豚骨拉麵: 拉麵內有叉燒同半熟蛋,味道尚可。🔥南蠻炸雞:
生牛肉壽司
壽喜燒牛肉丼
博多豚骨拉麵
🔥博多豚骨拉麵: 拉麵內有叉燒同半熟蛋,味道尚可。
南蠻炸雞
🔥南蠻炸雞: 炸雞新鮮出爐,肉質嫩滑,點上旁邊酸酸甜甜嘅醬汁更加開胃。
明太子海鮮煎餅
🔥明太子海鮮煎餅: 海鮮煎餅比較一般,不過不失。
2021-05-19
2021-06-04 80 浏览
❥𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗬𝗮𝗸𝗶𝗻𝗶𝗸𝘂 𝗜𝗰𝗵𝗶𝗿𝗼 🥩🇯🇵✿/ 佐敦新開和牛燒肉放題店環境好𝗰𝘆𝗯𝗲𝗿🤩主打來自小田𝗔𝟰和牛質感柔軟油花均勻而且有燒肉新幹線送餐至面前店內最平$𝟯𝟰𝟴就可任食𝟮小時😛 當中有自助甜品、沙律及飲品區 係日本雪條任食🥺🥺🥺💕menu包括海鮮、不同和牛部位、手握壽司是日寶箱寶箱內係新鮮即切 小田和牛扒好適合打卡 有晒白煙 🤩🤩記得燒至五成熟就食得啦另外舟・盛合有多款配料 美國和牛、五花肉、雞肉、大蝦及野菜最特別係有生牛肉壽司供應😙😙牛大腹肉壽司特別炙燒壽喜燒壽司將一大片小田和牛燒香後加上壽喜燒醬汁點生蛋食味道好香甜好滑😋˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞☞ ☞ 和牛燒肉一郎 (佐敦)佐敦佐敦道𝟯𝟭-𝟯𝟳號百誠大廈𝟯樓˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
❥𝗪𝗮𝗴𝘆𝘂 𝗬𝗮𝗸𝗶𝗻𝗶𝗸𝘂 𝗜𝗰𝗵𝗶𝗿𝗼 🥩🇯🇵

✿/

佐敦新開和牛燒肉放題
環境好𝗰𝘆𝗯𝗲𝗿🤩
主打來自小田𝗔𝟰和牛
質感柔軟油花均勻
而且有燒肉新幹線
送餐至面前

menu包括海鮮、不同和牛部位、手握壽司

是日寶箱
寶箱內係新鮮即切 小田和牛扒
好適合打卡 有晒白煙 🤩🤩
記得燒至五成熟就食得啦
另外舟・盛合有多款配料
美國和牛、五花肉、雞肉、大蝦及野菜
最特別係有生牛肉壽司供應😙😙
牛大腹肉壽司特別

將一大片小田和牛燒香後
加上壽喜燒醬汁點生蛋食
味道好香甜好滑😋

☞ ☞ 和牛燒肉一郎 (佐敦)
佐敦佐敦道𝟯𝟭-𝟯𝟳號百誠大廈𝟯樓
Japanese Style Yakiniku♨️ have fun💕..最近發現佐敦有一間全新裝橫,環境寬敞又乾淨舒服既高質燒肉店😍,以日式木系為風格既餐廳,就清滿和風既感覺喔。呢間新派日式燒肉品牌,引入既肉肉都係黎自住全港獨家供應✨日本🇯🇵 鹿兒島南部出產既「小田A4和牛」,油花呈大理石紋,相當吸引。而且餐廳更引進智能送餐服務,以全港首創既燒肉新幹線為題,Gimmick有創意 我鐘意💕。ll $58Assorted Kimichill $58Assorted Korean Style Appetizers先來送上2客開胃前菜 (6款),打開味蕾。ll $248US & AUS 豚 & 海鮮 &野菜再來既係主角🥳,餐廳主打燒出船🛳,份量十足呢:🐮牛肋肉、牛里脊肉、牛外橫膈膜、牛肋條肉,仲有各種雞🐥、豚肉🐽、海鮮🦐🐚、蔬菜,一客滿足你對各肉肉既慾望。ll $218Order 1 time ONLY DEF另一重頭戲‼️ 由新幹線送上既是日寶箱,日本🇯🇵 和牛。打開既和牛🐮 油脂紋理平均,亦係全餐飯最吸引我既,肉質拿捏剛好,燒出脂香嫩和牛,肉質不錯。l壽司]l $98Seared Sukiy

l[泡菜盛合]l $58
Assorted Kimichi
l[涼拌小食禮合]l $58
先來送上2客開胃前菜 (6款),打開味蕾。

l[舟.盛合 Assorted.Fune]l $248
US & AUS 豚 & 海鮮 &野菜

l[是日寶箱👑:當日新鮮即切Wagyu]l $218
Order 1 time ONLY DEF

l[炙燒壽喜燒壽司]l $98
Seared Sukiyaki Sushi (2pcs)

l[牛中腹肉壽司]l $98
Semi Fatty Beef (2pcs)
l[生牛肉赤身壽司]l $78
Raw Beef Sushi (2pcs)

再來3款生牛肉壽司🍣,其中既炙燒壽喜燒Sushi 最喜歡。大大片生牛肉🐮 用上火槍炙燒過後呈微焦,再蘸上Sukiyaki 半熟蛋汁同吃🥚,有創意呢。

l[燒肉店名物.壽喜燒牛肉丼]l $78
Sukiyaki Don

l[冷麵 Cold Noodles]l$68
除左燒肉、Sushi、前菜,餐廳都供應飯類🍚 & 麵食🍜。仲有仲有,燒肉放題又點少得Salad、Drinks、Dessert,都係可以隨意自取任食呢。
×××[和牛燒肉一郎 -Wagyu Yakiniku Ichiro]×××
©佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓
2021-06-04 70 浏览
好想食燒肉,原來佐敦都有個高質燒肉,飲品、配菜、甜品仲可以任食好幸福呀🤣仲要質素高出xx大喜屋個d好多倍,坐位全部都係卡位,想帶朋友黎慶祝絕對唔會失禮。🔺舟.盛合($248)性價比極高,有齊牛肉、雞肉、海鮮、野菜,份量很慷慨!牛花平均分佈,燒肉時油脂流出,比外面一般的牛食落更重脂香感、柔軟。帶子亦大大粒新鮮,不錯🤪🔺是日寶箱 ($218)當日新鮮即切的一大塊西冷牛扒🤤,真係成個寶箱咁款🤣打卡一流。waiters仲要見我地掛住影相唔想牛扒放太耐忍唔住幫我地燒埋,服務好好🤞小田牛的肉質柔軟,好好食!🔺生牛肉壽司 ($78) 兩貫好少食生牛肉,不過見呢間係專門店就膽粗粗試下,食落似食三文魚,完全唔腥,不過食到最後有少少筋,可以改善。🔺牛中腹肉壽司 ($98) 兩貫呢個就無筋🤣加埋醬油就好似平時食壽司咁。🔺灸燒壽喜燒壽司 ($98) 兩貫waiter會拎住火槍出黎係你面前燒,牛肉d脂肪令埋牛肉燒到閃令令🤤一邊睇佢燒都係一種享受,溫泉蛋打落醬油度一齊撈埋食,蛋汁好正,不過醬油好似有點過鹹。。。🔺香蔥海苔溫泉蛋拌飯 ($32)好大碗,好抵食,waiter教落加少少醬油落去撈飯更好食🤤🔺博多豚骨拉麵

🔺舟.盛合($248)

🔺是日寶箱 ($218)

🔺生牛肉壽司 ($78) 兩貫

🔺牛中腹肉壽司 ($98) 兩貫
呢個就無筋🤣加埋醬油就好似平時食壽司咁。

🔺灸燒壽喜燒壽司 ($98) 兩貫

🔺香蔥海苔溫泉蛋拌飯 ($32)
好大碗,好抵食,waiter教落加少少醬油落去撈飯更好食🤤

🔺博多豚骨拉麵 ($68)
有兩塊叉燒有微微燒過幾好食🤞不過個湯底就有少少失望,因為偏淡味,可能平時食開濃味豬骨湯底🤔

佢仲有個放題套餐,加少少錢就有勁多野食任食,最估唔到係有勁多日本雪條簡🤣例如有明治藍莓乳酪味雪條、三文治雪糕都有!沙律個質素係平時係出面Starbucks 幾十蚊個種🥰回頭率100%!
2021-06-04 285 浏览
牛魔王再次岀動,找了一間在佐敦新開的日式燒肉餐廳。環境寬敞舒服,自助吧的區域相當有質感,讓人吃起來特別有風味 ,整體來說很有驚喜!主打的放題套餐有多款選擇,平日價錢由$398至頂級的$1048不等,沙律、飲品和甜品都是自助的,而每份菜式也設單點的價錢。先看看自助吧,飲品類色彩繽紛很有特色,先有五款美人水,如排毒健美綠茶、甘荀蘋果美人水等,和約十款的100%鮮果汁。我們選了西柚汁和蘋果蘆薈,解膩又健康🍎而沙律也是每日精選幾種款式,有柚子明太子凱撒沙律、螺絲粉沙律、健康雜豆沙律等等,沙律醬汁也是自選,總有一款會喜歡💕 吃燒肉前先吃個新鮮沙律很開胃先來了一份舟·盛合,賣相很豪華,打卡必備😆 這一份盛合包含肉、海鮮、魚貝和蔬果,真的包羅萬有。裡面有牛肋肉、牛肋條肉、牛里脊肉、牛外橫膈膜、帶子、大蝦、雞肉、豚肉。帆立貝和大蝦份量十足~而爐的火侯夠猛,很容易就燒岀漂亮烤紋。本日の宝箱是每日不同的精選高質肉品,這天就是新鮮即切的小田牛西冷🐮 獲獎無數的「小田和牛」來自九州鹿兒島,牛舍特別採用混合十二種獨特複合飼料餵飼小田牛,令其肉質更健康美味。這片小田牛西冷油脂豐富,肉質細緻軟嫩,而且肉味香甜濃郁,

舟·盛合

是日寶箱·當日新鮮即切

本日の宝箱是每日不同的精選高質肉品,這天就是新鮮即切的小田牛西冷🐮 獲獎無數的「小田和牛」來自九州鹿兒島,牛舍特別採用混合十二種獨特複合飼料餵飼小田牛,令其肉質更健康美味。這片小田牛西冷油脂豐富,肉質細緻軟嫩,而且肉味香甜濃郁,只需落少許鹽就很好吃了

牛大腹肉壽司

一場來到也試試這裡的肉壽司,左邊是生牛肉壽司,而右邊是牛大腹肉壽司,原味呈現牛牛的美味~牛大腹即是牛拖羅,肉身柔滑,真的入口即溶
炙燒壽喜燒壽司

另外這個炙燒壽喜燒壽司必點!色澤粉嫩的肉片帶漂亮的雪花,看起來油亮油亮,光看就覺得好吃!店員即場為我們炙燒,可按口味選擇生熟度,很貼心。油脂豐富但吃起來不油膩,充滿高雅的脂香。店員將溫泉蛋打入醬汁的碗中,肉片可以直接沾取蛋汁來品嚐

主食點了壽喜燒牛肉丼和香蔥海苔溫泉蛋拌飯,邊燒肉邊吃飯,真的很滿足

雖然吃得很撐,但甜品同樣重要!甜品櫃的選擇真的花多眼亂,有井村屋牛奶金時雪條、明治栗子紅豆雪條、鹿兒島SEIKA忌廉曲奇味雪條、日本樂天迷你雪見大福芒果和綠茶雪米糍和明治煉乳芒果雪條等等,看到也很開心。另外買有一些乳酪慕絲杯,同樣好吃呢😋
是日寶箱·當日新鮮即切
牛大腹肉壽司