餐廳:
优惠:
国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
條款及細則:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
Wagyu Yakiniku Ichiro (Pak Shing Building)
34.7K
kands
想食燒肉既可以一試
kands
2025-09-12
1K 瀏覽
關注
好耐無食燒肉, 見呢間有任食用openrice 又可儲里數就試下啦~ book左13:30去到13:36, 前一入坐係walk in無book枱即入, 我book左枱反而要等等。。。。個下反應係。。吓 哦。。。不過都5分鐘內有枱既。。。本身想揀$198任食, 但見佢有$98(75分鐘)及$148 (120分鐘)任食, 由於唔太肚餓就揀左$98算。種類都算OK, 我地主攻食牛, 其他豬及雞都無揀, 有蔬菜又有湯麵, 自助BAR枱有白飯有和牛肉燥自己加,汽水係枝裝,有其他冷飲揀下, 有熱茶有咖啡機。最後埋單無加一, $98有得燒下肉, 滿意!查看更多
+ 1
Eathkgirls
竟然俾我搵到$198任食日式燒肉
Eathkgirls
關注
最近發現到個性價比好高嘅,燒肉放題套餐,唔使$200 ,$198就食到——嚴選牛肉、豚肉、雞肉等最適合燒烤嘅優質部位名物:* 薄炙牛𦟌* 薄切上等牛舌* 厚切牛舌* 熟成壺漬牛肋肉 (燒肉味噌醬)重點要讚牛舌!質素一直好穩,而家呢個價錢比起之前平咗唔少,食起上嚟更無負擔。餐廳依然用QR code落單,上菜速度好快,一次可以揀八款;抽風系統超勁,食完唔會成身燒肉味,仲可以去自助吧拎小食同沙律,選擇夠晒多元。燒肉期間,店員會定時幫手換烤網,服務好貼心,120分鐘任食時間亦好充足。飲品方面,汽水、冷泡茶樣樣齊,仲有雪糕批、cheese cake等甜品,食完實會撐到好满足!尤其推薦試薄燒上等牛舌芯,火候比起厚切更好控制,口感超嫩;仲有薄熟成壺漬牛肋肉,肉汁滿滿又夠香,配埋紫菜飯一口落肚超幸福,食完實會想encore~今次新套餐雖然冇包「任食刺身」,但想補嘢食都好靈活——可以額外加配刺身,價錢亦都唔貴,鐘意食刺身嘅朋友都唔使怕冇得查看更多
+ 5
牛舌
自製紫菜飯
牛肉辛辣麵
BjaiGor
抵食100分鐘燒肉放題
BjaiGor
關注
傾計 聽街坊介紹, 話麥記樓上嘅 100分鐘燒肉放題 - 平靚正~咁就腳, 所以 我地就行過黎食個晚餐了~ 性價比果然好高!好豐富好多唔同嘅肉類可以選擇無論落單定自取嘅 前菜同小菜嘅質量都好唔錯呀~呢款 - 薄切西冷肉有驚喜啊!唔經唔覺之間, 我哋encore咗好多次呢~ 燒好嘅肉肉, 用生菜(包肉用) 夾住食, 感覺更提升, 可以食多啲添~涼拌菠菜 同埋 韓式和牛壽喜燒卷 我好鍾意呀!開胃好味, 直接滿足我呢個碳水怪!自助區企理寬敞貼心地提供唔同溫度嘅熱茶款式任飲 竟然有樽裝汽水, 咁開心嘅!?Menu fyi,查看更多
hondawhite
佐敦破格價$198燒肉放題
hondawhite
關注
和牛燒肉一郎🐂最近推出咗全新燒肉放題「$198焫着夏日FIESTA」,已破格低價就食到牛、豚、雞、海鮮嘅燒肉放題,仲有多款前菜、炸物、甜品、仲有自家製有凍有熱嘅茶飲、玻璃樽裝可樂、雪碧同芬達😍等,真係好抵食🙌🏻👍見到好多我好鍾意食嘅日式前菜,有八爪魚、中華沙律、螺肉、涼拌菠菜芽菜、韓式泡菜蘿蔔等,韓式泡菜等,其中有個薯仔沙律,加埋粟米粒,多重口感,新鮮好食。炸物都好有水準,尤其剛炸起的蝦多士、大蝦天婦羅,入口卜卜脆,好惹味👍牛舌芯無論薄切及厚切都咁爽口,蘸上燒烤汁,已好美味,另外都試咗特長牛舌,柔軟薄切,質感真係好似食牛肉咁🤤, 今次專攻牛五花,唔好睇佢有肥膏,烤完只剩番小小,帶點焦香同油香嘅牛五花夾住生菜嚟食,可以解膩👍雞肉揀咗雞腿肉,大大件厚切,烤完仍保持肉質鮮嫩juicy👍我地都烤左多春魚、鯖魚同青口,今次好開心,多春魚一向好難烤得靚,但今次烤得完整無缺,連鯖魚我地都烤得好靚甜品方面有Tiramisu、芒果布甸、士多啤梨奶凍、杯裝雪糕等,其中我覺得Tiramisu同芒果布甸最好食🤤10O 分鐘「$198焫着夏日FIESTA」燒肉放題真係好抵食,(加$52任飲清酒、生啤、威士忌梳打),推廣時段:由星期一至日及公眾假期,全日供應👍仲唔快啲book位🙌🏻查看更多
ChubbyBowtie
佐敦抵食燒肉放題只需$198
ChubbyBowtie
2025-08-26
關注
呢晚喺佐敦做嘢,見到呢間日式燒肉店推出咗全新$198嘅100分鐘放題套餐,套餐名叫焫著夏日燒肉Fiesta,一於就喺呢個炎炎夏日食個燒肉🔥呢個套餐其中一款必食嘅就係名物,薄切上等牛舌芯,牛舌好爽彈👅 牛肋條有口感,薄炙牛𦟌好特別,第一次係食燒嘅牛𦟌 。豚肉同雞肉都有供應,比較鍾意豚頸肉同雞腿肉,呢兩款比較juicy🐷 我仲叫咗碗香蔥海苔溫泉蛋拌飯,啲燒肉用嚟送飯一流啊🍚出面自助吧有各式嘅醬汁俾係點燒肉食🥩 涼拌前菜,味付螺肉、中華沙律、薯仔沙律嗰啲用咗小碗裝幾衛生,炸物就有蝦片、薯餅、吉列蝦等,飲品可以選擇茶、樽裝汽水、罐裝飲品🥤最尾點少得雪糕,有4款口味㗎任食㗎 。呢個放題餐都真係幾抵食,環境又乾淨企理,大約$200就食到嘅燒肉放題嚟講,值得一試👍🏻查看更多
pinkyleechiu
焫著夏日燒肉嘉年華
pinkyleechiu
2025-08-22
關注
今日特地到佐敦的和牛燒肉一郎享用新推出的《焫著夏日燒肉 Fiesta》。每位只需$198,可享100分鐘任飲任食燒肉放題。餐廳環境乾淨舒適,卡位寬敞,空間感十足。有個自助區取飲品和炸物小食。這裡的飲品選擇豐富,除了罐裝飲品和汽水,另有多款特製茶包飲料、咖啡供應。開胃前菜有韓國泡菜、薯仔沙律、中華沙律和涼拌木耳,還有自製丼飯、湯、沙律、甜品、雪糕等。我們透過QRCode輕鬆下單。出餐相當快,店員端上各式肉類。 牛板腱、牛肋肉、一口牛、牛里脊⋯⋯,每種牛肉都不同的口感,經過燒烤後香味十分誘人,配上生菜,食得過癮,超滿足。除了牛肉,還有豬肉、雞肉、海鮮和青魚,選擇多樣,韓式牛肋肉拉麵味道唔錯。最後,當然不能錯過食杯雪糕,讓整頓燒肉放題劃上完美的句號。另外,餐廳目前推出了『3周年驚喜優惠』,只需登記成為和牛燒肉一郎的會員,於推廣期間到任一店舖消費晚市燒肉放題A-F餐,即可享有四人同行一人免費的優惠,非常划算!查看更多
碩門彭于晏
不知所謂,垃圾
碩門彭于晏
2025-08-21
關注
我哋一行五人,叫咗最貴嘅極緻和牛套餐,每位連加一都要666蚊,滿心歡喜諗住同好朋友一齊盡情享受和牛,點知叫咗幾十碟牛肉全部都係同二百幾蚊嘅牛冇分別,都係咁差,一啲油花都冇,又韌。我望住個QR code入邊啲相同實物,真係同卸左妝嘅港女一樣,完全係兩回事。最後我哋總共叫咗四、五十碟牛,只有一碟係值得叫做日本和牛、充滿油花嘅級數。你呢間嘢咁樣對客我會永久Blacklist同埋會通知所有朋友,永世都唔再嚟你呢間舖頭度食,而且琴晚連埋我哋都係得三至四台客,我唔明點解佢哋切牛肉可以切咁鬼死慢。我order咗之後要等成最快五至十分鐘,最慢試過20至30分鐘先至上菜,實在令我哋非常掃興。查看更多
沒有
Rachel2346
$198夏日燒肉任食!必吃薄切牛舌芯!
Rachel2346
2025-08-21
關注
🌿環境: 寬敞卡座零壓迫感!抽風系統超給力,完全唔侷促及零油煙。👍🏻薄切上等牛舌芯超推薦勁好食,牛舌芯取的是舌根最柔嫩的‘芯’,薄切如紙,在炭火上一撩即熟。只有極致的嫩滑和爆汁的滿足感。👍🏻豚頸肉豐腴不膩、瘦而不柴,高溫炙烤後,邊緣焦脆,咬下肉質無比彈牙香脆,甚至帶有些許爽脆感。👍🏻牛五花肥瘦相間的視覺衝擊、油脂遇熱燃燒的焦香、以及入口即化的口感。👍🏻錫紙牛油包野菌極致鮮味和濃郁味噌口感,菌菇吸滿鮮美汁,極之好吃。👍🏻香蔥海苔溫泉蛋拌飯:絕對的燒肉靈魂伴侶!將蛋黃、香脆海苔、蔥花與米飯攪拌。🥤自助吧狂嗨100分鐘: ▪️ 炸物甜品冰淇淋無限暢吃 ▪️ 玻璃瓶汽水+鮮榨蔬果汁+自制養生花茶 ▪️ 前菜甜品全部獨立包裝!衛生度MAX 💰夏日激安價: 100分鐘任食僅$198/位!牛舌芯/豚頸肉/牛五花全部任點,性價比直接刷爆天花板!查看更多
錫紙牛油包野菌
estellachan
2025-08-12
1K 瀏覽
關注
第一次食這間烤肉店,牛肉品質不錯,我們全程食嘅都係牛,薄切西冷比想像中好食不韌,薄切牛舌也很好食,牛肋條有肉汁,甜品不錯,不過飲品類比較少選擇,如果食98元75分鐘會比較趕,而食148元120分鐘就比較充裕,可慢慢品嚐甜品查看更多
+ 4
牛舌
Debbbbby
大不如前🥹🥹
Debbbbby
2025-08-05
關注
今日黑色暴雨放假就走去食,買咗餐券但係突然加左人,問員工話可以即時再買餐券,咁就拖家帶口走左去食,利到先話唔可以用,咁都冇所謂啦!!但係比較上起利質素真係差左,次次利都好開心,但係咁次食既牛肉真係好差,冇咩牛味查看更多
RaheruLam1993
好好食日本牛
RaheruLam1993
2025-07-28
關注
環境與氛圍餐廳的裝潢典雅,燈光柔和,給人一種舒適的感覺。每個桌子旁都有炭火燒烤的設備,讓人能夠邊烤邊享受美食。服務生熱情友好,讓我們感受到賓至如歸的氛圍。食材我們點了幾種不同的肉類,包括和牛、豬五花和雞肉。每一種肉都顯得新鮮無比,肉質鮮嫩。特別是和牛,肉質細膩,油花分布均勻,入口即化,讓人陶醉。烤肉體驗烤肉的過程中,我們可以親自掌控火候。肉類在炭火上滋滋作響,香氣四溢。每片肉都被烤得恰到好處,外焦內嫩,搭配餐廳自製的燒肉醬,味道更上一層樓。特別喜歡豬五花,油脂豐富,烤後的香氣令人垂涎。配菜與醬料除了肉類,餐廳的配菜也相當出色。新鮮的沙拉和清爽的泡菜為我們的餐點增添了多樣的口感。醬料方面,除了經典的燒肉醬,還有多種口味的調味品,可以根據自己的喜好自由搭配。總結整體而言,這次的日本燒肉體驗讓我大快朵頤。新鮮的食材、精湛的烤製技術以及愉悅的用餐環境都讓我十分滿意。如果你是肉類愛好者,這家餐廳絕對值得一試!下次我一定會再來享受這場味蕾的盛宴。查看更多
是日寶箱
生牛肉壽司
My.foodtionary
食肉獸出沒注意⚠️和牛放題嚟啦~
My.foodtionary
2025-07-22
3K 瀏覽
關注
最近牛癮起~同老公去咗位於佐敦道百誠大廈嘅和牛燒肉一郎食放題,估唔到又okay wor ! 我地嗌左人氣牛之選套餐~足足120分鐘休息時間!而家仲加入咗新嘅餐牌,有埋刺身~啲牛既質素都幾高喎!仲要係用日本產和牛,牛肉鮮嫩多汁,肉質好柔軟,脂肪分布均勻~入口好順滑,每一啖都好滿足。牛舌亦都相當唔錯,燒到外焦内嫩咁食就一流啦!如果驚食燒肉食到漏嘅話,仲可以連埋唔同嘅沙律、生菜、泡菜一齊食!和牛放題任食之餘,仲有刺身食添!熟食亦好選擇,有多款泡飯、拉麵、小卷壽司、炸物,真係眼花撩亂。餐廳嘅環境都好舒適,雖然係燒肉店,但係一啲都唔油淋淋~好衛生企理~飲品方面亦都好多唔同嘅選擇,除咗一般嘅汽水之外,仲有自家製飲品!甜品亦都係細細份,啱晒係選擇困難症嘅我~ 呢排有優惠,當月生日早一日訂位仲會送黃牛生日蛋糕一個~查看更多
+ 5
Kateyuhaha
2025-07-18
3K 瀏覽
關注
生日餐6個人食燒肉放題有一款牛唔記得咩名入口即融我地無限食太多牛都唔知叫咩名小食都無點食款式唔算多肉類對得住價錢有兩位長者就麻麻地啦老人家食肉食的唔多後生仔來食應該開心好多查看更多
+ 1
和牛燒肉
eatingfoodd
任食燒肉
eatingfoodd
2025-07-14
關注
🤍和牛燒肉一郎(佐敦)燒肉控又食燒肉啦!呢次見到佢推出新餐牌提供3款放題套餐 仲有埋刺身食呀 😍 我地就平平地試左120分鐘「人氣牛滋選套餐」✨一坐底就上左刺身先(我地呢個餐係一次性)刺身質素都幾好夠新鮮 甜蝦都好好食~🐮叫左一輪肉類 都幾多選擇。有M9 薄炙牛里脊肉、牛肋肉、牛板腱、牛肩胛肉、薄炙牛展、牛後腰肉芯等最中意M9 薄炙牛里脊肉同牛肋肉前者大大片牛肉食落好滿足 油花都均勻唔會食落好un🤍兩色蔥花牛舌呢個上面嘅調味簡直係錦上添花 蔥花好香好好食 牛舌係薄切輕輕燒下就食得~🤍特上牛舌棒有口感嘅牛舌 爽口 呢款都推得一試~小食類都叫左炸薯條🍟好香脆甜品有細細杯Tiramisu同芝士布甸、木糠布甸同埋雪糕杯~而家當月生日早一天訂座仲可以送一個和牛生日蛋糕tim!!查看更多
+ 7
Wai Cheung30
極尚滋味和牛餐
Wai Cheung30
2025-07-09
關注
晚上跟喜歡食牛的友人,到了佐敦的和牛燒一郎食番餐正嘢,餐廳乾淨企理,卡位舒適闊落,枱面可以擺到好多嘢食,咁叫多啲都唔怕冇位放啦。先到自助區取飲品同沙律🥗,食肉前要食下菜打下底。飲品選擇多,除罐裝飲品同汽水外,還有特制茶包飲品。極尚滋味和牛餐, 九十分鐘任飲任食放題,用QR Code落單,前菜的韓國泡菜、涼拌豆芽、辣白蘿蔔開下胃先。再黎梗係點埋牛啦,牛肋肉、一口牛、牛肋肉、牛里脊骨都切得薄身,故好快食得,有牛味夠香口,配上生菜🥬食更健康,更可減低油膩感,唔經唔覺就食咗好多牛肉極滿足。仲有豬、雞肉、海鮮同多春魚。需要澱粉質的我們再來熟食,辛辣麵加溫泉蛋,咁就好夠飽肚。最後梗係要食甜點🍮先完滿,甜點有雪條同雪糕,食完就回家好好休息Lu😚。餐廳現推出-『3周年驚喜優惠』,只要登記成為和牛燒肉一郎會員,於推廣期內到任何店舖,惠顧晚市燒肉放題A-F餐,均可享有四人同行一人免費優惠,咁就更加抵食啊!查看更多