餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-05-01 481 浏览
呢間新開既日式燒肉店好值得一去,環境勁大🤣設計幾特別!食物擺盤好靚好吸引😍服務態度幾好~可以加錢到自助區域内無限享用沙律丶飲品丶甜點及雪糕!有好多選擇😍特別食雪條!飲品覺得熱情果汁好飲😋「舟・盛合」太吸引了😍包括有好多唔同既野,好豐富!食材都好新鮮,值得一試!鹿兒島黑毛牛特選盛合係用食物輸送帶運送過嚟架😍好得意!仲有乾冰效果!大家要準備好相機食先呀🤣好多牛肉!店員有細心同我哋講番可以由邊塊肉開始食起☺️ 牛肉好新鮮,牛味濃!有水準👍🏻一班人share都得!試多啲唔同嘅嘢~和牛壽喜燒壽司和牛超級大塊😳好誇張呀!岩晒「食肉獸」呀🤣牛肉既口質非常軟腍,高質!個壽喜燒加蛋漿醬汁好好味!🤤 博多豚骨拉麵同壽喜燒牛肉丼都唔錯!可以一試~

「舟・盛合」

太吸引了😍包括有好多唔同既野,好豐富!
食材都好新鮮,值得一試!

鹿兒島黑毛牛特選盛合

和牛壽喜燒壽司

博多豚骨拉麵同壽喜燒牛肉丼都唔錯!可以一試~
2021-05-01 414 浏览
佐敦新燒肉店,餐廳地方好大!有好多座位,容納多人👌🏻環境設計幾cyper feel ! 令人一看難忘🤣 最觸目係個食物輸送帶,燒肉店第一次見!感覺有趣😆「舟・盛合」好誇張同吸睛既present!🤩👏🏻好岩打卡!睇見都覺得高質喇🤣✨又有肉又有海鮮同埋少少蔬菜,好豐富!值得order !鹿兒島黑毛牛特選盛合呢個又係好吸引😍 感受到餐廳用心去諗過賣相設計👍🏻 有牛既多個部位既肉,就咁望落,好粉嫩、雪花紋既花,好多油膩咁🤤會想急不及待地試下🤣果然係高質!醬汁都幾好味!和牛刺身正呀😍 高質!食多幾件都唔覺得腥同膩!👌🏻壽喜燒牛肉丼個溫泉蛋好靚💛又滑又流心!幾多配料,唔錯👍🏻博多豚骨拉麵 個湯底好正😍好香濃!豚骨既口感同味道都出色,冇諗過咁好食🤣👍🏻
「舟・盛合」

鹿兒島黑毛牛特選盛合

果然係高質!醬汁都幾好味!
和牛刺身正呀😍 高質!食多幾件都唔覺得腥同膩!👌🏻

壽喜燒牛肉丼

個溫泉蛋好靚💛又滑又流心!幾多配料,唔錯👍🏻
博多豚骨拉麵

2021-04-30 765 浏览
和牛價錢大陸既質數首先坐低左之後完全冇人理過你都唔會同你講個放題係包啲乜簡左邊款放題個侍應就直接走左去🥺隔左一陣先俾個qr code叫我地自己落單每次落單淨係可以落4樣野落左2張單就唔俾你落要等10分鐘後先可以再落單😥跟住佢會送一隻船隻船for打卡真係好靚但當乾冰啲煙一散就會見到啲肉係唔新鮮再黎就係所謂既和牛望落雪花係靚但係實質係垃圾咬又咬唔開食落又冇肉汁連牛角都好食過佢🙄最好笑係個網燒耐左係可以燒到變灰咁呢間野真係搵笨超級強烈建議大家千其唔好去食想食燒肉都係建議大家去返牛角或者其他真係真係真係一次都唔好試🤮
和牛價錢
想食燒肉都係建議大家去返牛角或者其他
真係真係真係一次都唔好試🤮
2021-04-17
2021-04-30 670 浏览
首先一去到餐牌已發現同上網睇既餐牌唔同貴左$50-$100不等原來佢新開業甘快已可以加價自助吧又要另外收費(但d野飲同雪條都係勁普通款)$78/位。weekend同weekday價又相差$100~(星期五都係weekend價架)。雖然環境係ok既,食物亦無食評講到甘樣狂漏單,基本上叫左咩都會送上,味道都唔錯。我地叫左c餐,未食前預$400/人埋單,最後變左大約$700/人埋單,感覺真係有d被騙真係唔值一試😂
首先一去到餐牌已發現同上網睇既餐牌唔同
貴左$50-$100不等
原來佢新開業甘快已可以加價
自助吧又要另外收費(但d野飲同雪條都係勁普通款)$78/位

真係唔值一試😂
2021-04-30 347 浏览
While travelling to Japan might still be off the table right now, but we can still dine like we’re abroad.  Helping to cure our serious Japanese Wagyu craving, we came to this newly opened Japanese Yakiniku restauant - ‘Wagyu Yakiniku Ichro, it is the first and only restaurant that serves ‘Odagyu Wagyu‘ in Hong Kong.The new dining destination offers a choice of six “All You Can Eat” set, price starting from HK$348 to HK$1098 for adults; kids price starting from HK$228 to HK$598.  The meal time f

The new dining destination offers a choice of six “All You Can Eat” set, price starting from HK$348 to HK$1098 for adults; kids price starting from HK$228 to HK$598.  The meal time for all courses is 120 mins.

Course F (HK$1048/weekdays; HK$1098/weekend)
For Course F, basically you can enjoy 105 kinds of food in the menu, which includes Yakiniku, Sushi, Kyushu cuisine, Seafood, Vegetables, Korean Style Appetizers, Rice, Soup, Ramen ... etc.

Premium Assorted Kagoshima Black Wagyu 7 types
👍👍👍👍👍

The platter has 7 selections of Wagyu cuts, different cuts has different flavours and different aroma.  There are some of the most highly sought-after cuts, such as sirloin, chateaubriand, so it’s sure to please anyone who is truly loved Wagyu.

👍👍👍👍👍

All the “All You Can Eat Courses”, from A - F courses will be served an “Assorted.Fune 舟.盛合”.  The Assorted.Fune includes various kinds of meat, such as US Wagyu, Australian Wagyu, Japanese Pork and Chicken, seafood, shellfish, vegetables ...

👍👍👍👍👍
Today’s Special was a big slab of “Oda Sirloin” placed in a treasure chest.  When we opened the box, nothing impress quite like the dramatic smoking effect.  The sirloin was delicate, well marbled and literally melt-in-your mouth.

Today’s Special 是日寶箱

For a full All You Can Eat experience, just add $68 (weekdays), $78 (Weekends), $48 (kids) for Salad Bar, Drink Bar and Dessert Bar.

Overall, I was impressed with the quality of food even though it is an “All You Can Eat”!

Storefront

Inrterior

Menu
2021-04-20
2021-04-29 560 浏览
一行三人諗住去試吓新開燒牛放題,入口與上環某日食燒肉店設計一模一樣,入口環境有少量煙,明顯通風不足。餐牌有A B C D E F選擇,我哋選擇左啲餐有小田牛及海鮮任食,加錢又飲品甜品沙律吧,牛上菜寶箱裝飾裝飾適合打卡,但係全部冇牛肉味,枱面鹽樽難以控制,㩒極都冇嘢出,辣椒醬refill完都係得少少,海鮮類蝦肉霉,南瓜矮瓜切得薄過紙容易燒著。唯一欣賞飲品吧有樽裝野飲,有菠蘿汁蘆薈蘋果汁雜果汁賓治等等,仲有自助西式飲品,雪櫃有各式日本明治牌子雪條及雪糕。沙律蒜蓉包粒林晒,味道較重較咸。每人加埋一$700/1,完全吾合理。

沙律蒜蓉包粒林晒,味道較重較咸。

每人加埋一$700/1,完全吾合理。
小田牛
每次去旅行,不論日本、台灣或韓國,都一定會找間烤肉店試試,六歌仙、馬場洞同乾杯都不知留下了多少足跡。當聽到佐敦有新烤肉店逆市開張,而且是少見的「小田和牛」,早已經蠢蠢欲試。餐廳佔了全層,門前的半腰玻璃,可以睇到廚師在處理牛肉。在大門口處,有官方的認證及出口證,令人更添信心。餐廳走簡約風,設有廂房及卡位,但若然想試一下「新幹線」的滋味,就要在訂位時講低。餐廳有A~F的不同套餐選擇,當然價錢同肉類質素會有差異,但豐儉由人。畢竟自己係「牛魔皇」,難得有香港少見的「小田和牛」,當然要去盡。「F」餐係涵括了所有肉類,如果想抵食少少「D」餐都是一個不錯的選擇,都已經可以食到部份「小田和牛」。和牛專列快線前菜泡菜盛合與涼拌小食盛合都是以韓式為主,不外乎是漬青瓜、辣蘿蔔、菠菜、泡菜及芽菜之類,而且份量不多,正好用來開開胃口。盛合系列先來一個「舟·盛合」。內裡已經有美國和牛、澳洲和牛、日本產豚肉、日本產雞肉、海鮮及野菜,當然有一片豬油供客人塗抹在金屬網上。而選用部位由牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條肉到牛外橫隔膜。當中最喜歡牛外橫隔膜,因為都好少機會食到,至於牛肋條肉,在食用時就要用較剪剪開。是日寳箱或鹿兒島黑

餐廳佔了全層,門前的半腰玻璃,可以睇到廚師在處理牛肉。
在大門口處,有官方的認證及出口證,令人更添信心。

和牛專列快線

前菜

泡菜盛合與涼拌小食盛合

盛合系列

先來一個「舟·盛合」
而選用部位由牛里脊肉、牛肋肉、牛肋條肉到牛外橫隔膜。

是日寳箱或鹿兒島黑毛牛特選盛合(七款)

由於店方是把整隻牛購入,所以好多特別部位都食到。

自己心多,想試多幾款肉,就選了特選盛合。

而盛合就由卡座旁邊的「新幹線」專列送上,期間在煙霧縈繞中飛馳,充滿了玩味。
由高至低是牛肋間肉、西冷、三角腹肉、內側後腿肉、肉眼、牛肩肉及三筋
盛皿是一條木梯級,由上而下擺放,同樣地放上肉類牌供分辨,好讓客人按自己喜歡的部位,方便之後的追加。

個人而言偏好油花較多的三角腹肉,肉味濃郁,烤時更經常冒起火花,油香四溢,加埋一杯冰凍啤酒,是絕配。

和牛壽司

壽司類有牛大腹肉壽司及生牛肉壽司,能充分感受到牛肉的質感與味道,又是另一種享受。
將半熟蛋拌均,然後把生牛肉用火槍炙過,逼出油香,再沾上蛋漿,口感豐腴,這個「灸燒壽喜燒壽司真邪惡。

飯或拉麵

套餐內有幾款澱粉質食物,飯類有香蔥海苔溫泉蛋拌飯、壽喜燒牛肉丼或燒肉丼,而麵類就有辛辣牛肋肉拉麵、博多豚骨拉麵或冷麵。
今次試了壽喜燒牛肉丼同博多豚骨拉麵。

質素當然未能質專門店比,但已經不錯,不過都幾大碗,隨時吃不完,建議可以細碗小小,避免造成浪費。

客人亦可另加$68/平日或$78/假日,便可享用所有沙律、飲品及甜品,當中最吸睛的,一定係強大既雪條陣容。
沙律

如果食得太多牛,感到開始膩,不妨食少少沙律,清清味蕾,有新鮮水果沙律、柚子明太子凱撒沙律、螺絲粉沙律、健康蔬菜沙律及健康雜豆沙律,全部獨立包裝,保證衛生。
飲品

飲品凍櫃有大量不同口味飲品,芒果汁、雜果賓治、蘋果蘆薈、橙汁、士多啤梨汁、菠蘿汁、熱情果汁、西柚汁、金桔檸檬汁及蘋果汁,總有一款啱妳口味,只怕閣下有選擇困難症,會難以決定。

當然會有芬達、可樂雪碧同忌廉呢類比較popular既飲品,但有得揀,就一定係飲果汁。

雪條陣容可以話見過最強勁的。
試睇下,有井村屋紅豆味雪條、明治角10棒四方雪條梳打味、明治藍莓乳酪味雪條、明治煉乳紅豆雪條、井村屋牛奶金時雪條、明治栗子紅豆雪條、日本樂天北海道雲呢拿味雪條與及鹿兒島Seikea南國白熊雪條,係咪誇張到一個點呢?

2021-04-28 515 浏览
已經好耐冇打食評,但真係overpriced甚至可以講係無味到唔打唔得。很遺憾地說,最好嘅產品係佢哋嘅飲品,我飲咗3round Sapporo.我哋一行四人嗌set D + all u can drink alcohol 每人埋單$760,完全唔抵。嗰個發光寶盒好適合一啲鍾意打卡嘅人士,一打開,好似仙女散花咁啲氣噴出嚟,係靚嘅,真係好啱出Story. 噴完之後,就發現個盒邊發霉。。。同店員講佢都馬上幫我哋換返個,服務態度尚算不錯。然後就發現醃蘿蔔是餿的。。。同佢講再同我地換,態度仍然良好。主打的小田和牛只有油花,沒有牛肉味。認真真係舊舊都冇。通風很差,邊燒肉對眼邊好”業”. 你能夠想像連燒南瓜同冬菇呢啲食材本身似係很不新鮮所以完全冇水份嗎?唯一值得讚賞嘅係,嗰個蔥花牛幾好食,出色嘅點唔係牛嘅本身而係佢嘅蔥同埋蒜蓉😅睇吓我其他食評,基本上冇好評都係OK,真係未試過差。呢間係第一間。我只能說呢間公司嘅marketing做得很不錯,朋友見到社交平台廣告就book咗,而且聽講仲唔容易book添。希望店家好好考慮真係入返啲靚牛,等大家幫你寫返啲好評。今日嚟呢度之前開個OpenRice搵地址,見到

主打的小田和牛只有油花,沒有牛肉味。認真真係舊舊都冇。
通風很差,邊燒肉對眼邊好”業”.

我只能說呢間公司嘅marketing做得很不錯,朋友見到社交平台廣告就book咗,而且聽講仲唔容易book添。希望店家好好考慮真係入返啲靚牛,等大家幫你寫返啲好評。今日嚟呢度之前開個OpenRice搵地址,見到係新嘅店舖但係負評已經多過好評。唔講好評唔係唔係買返嚟先,但係新店令顧客咁有衝動想寫咁多個負評都真係值得反省下。
2021-04-28
  • 蔥蒜牛
平時唔會打食評,但呢一間差到唔打唔得。今次的是set D, 每人買單$760,完全唔抵。主打的小田和牛只有油花,沒有牛肉味。通風很差。牛肉盒發霉。醃蘿蔔是餿。跟員工反映他們沒有歉意,好像司空見慣一樣,換一個便了事。牛肉燒肉汁完全不夾味。只要食過這一家,便會知道好吃的牛肉,不是付錢就能吃到。今次真的貼$760買難受。四人埋單$3100。臨走前倒垃圾的大叔,還要一言不發打尖使用𨋢,讓一眾客人10分無奈地走樓梯。我的天,你能感受我的憤怒嗎?(同台四人一致認為,非常客觀,有一些稍有過犯的已經沒有提及,只希望大家不要再中伏)
平時唔會打食評,但呢一間差到唔打唔得。
今次的是set D, 每人買單$760,完全唔抵。

主打的小田和牛只有油花,沒有牛肉味。
通風很差。
牛肉盒發霉。
醃蘿蔔是餿。
跟員工反映他們沒有歉意,好像司空見慣一樣,換一個便了事。
牛肉燒肉汁完全不夾味。
只要食過這一家,便會知道好吃的牛肉,不是付錢就能吃到。
今次真的貼$760買難受。
四人埋單$3100。

我的天,你能感受我的憤怒嗎?

發霉牛肉盒
2021-04-28
2021-04-28 322 浏览
之前同幾個fd上網book咗呢間近期好hit 嘅燒肉(有email confirmation)但係去到餐廳,職員話搵唔到我哋嘅Booking,等咗一陣先比我哋入去..我哋叫咗set D $648+ 再加 Salad & drink bar $78+ .....平時食燒肉放題都會包嘢飲呢度要再加錢囉....叫得小田牛餐....d牛肉其實唔差....擺盤都靚嘅...但五個人去食嘢...寶箱都係得一個有d過份...而且飲品同甜品其實唔吸引.... 完全唔值呢個價...⚠️⚠️⚠️最重要係....呢間餐廳嘅抽風系統非常非常差...煙霧離漫....焗到抖唔到氣....好需要改善!!如果比得七百幾蚊呢個價錢,我唔會選擇喺呢間餐廳食囉...

如果比得七百幾蚊呢個價錢,我唔會選擇喺呢間餐廳食囉...
2021-04-28 291 浏览
假日同幾位朋友食咗上網book咗有email confirmation,但係去到餐廳職員話搵唔到我哋嘅Booking,等咗一陣先比我哋入去..我哋叫咗set D $648+ 再加 Salad & drink bar $78+ .....平時食燒肉放題都會包嘢飲呢度要再加錢囉叫得小田牛餐....d牛肉其實唔差....擺盤都靚嘅...但五個人去食嘢...寶箱都係得一個有d過份...而且飲品同甜品其實唔吸引.... 完全唔值呢個價... 最重要係....呢間餐廳嘅抽風系統非常差...煙霧離漫....焗到抖唔到氣....非常需要改善如果比得七百幾蚊呢個價錢,我唔會選擇喺呢間餐廳食囉...

如果比得七百幾蚊呢個價錢,我唔會選擇喺呢間餐廳食囉...
  • 特選拌生牛肉
2021-04-28 135 浏览
網上咁多廣告,未開張就大肆宣傳,好唔好食都係食一次姐,咁就上佢網到book咗4月份食。呢間鋪因為新開張,所以環境企理,樓底高,但一入去就好似去咗仙境咁,所以呢間燒肉店明顯係特登唔抽走咁多煙去形造呢個咁有意境嘅畫面一坐低都好好嘅服務員,佢會講比你聽ABCDEF餐有咩唔同,我呢啲諗住諗吓嘅就叫個C餐啦,服務員好好呀,會同你分識三、四次我叫嘅餐同其他高一級嘅餐有咩分別,真係好詳細有耐心,既然你咁詳細,呢到又成個仙境咁,應該都係食一次,或者當比多少少去交吓學費囉,就叫咗D餐,小田和牛餐。再問吓個服務員,個餐係唔包嘢飲嘅,要另加$48,我覺得呢個做法好好!好有特色,因為同日本嘅放題店一樣,飲料、甜品放題要另外加錢,但香港加飲料放題都唔會加長你嘅燒肉放題時間,呢個就係呢間鋪嘅創先河香港特色!太好啦!仲於有 間香港嘅日燒燒肉唔會盲目跟隨日本腳步,呢個鋪終於為香港創造咗港、日式燒肉文化!太好啦!!問吓大家先,食日式燒肉最緊要咩?係個爐呀!!個爐就正常野,但個爐上面個網就好正啦!個網係輕漂漂,仲要唔係圓形,係橢圓形,所以你燒個陣要小心,如果唔係會跌咗啲肉出去。所以話呢個燒肉係有佢獨特風格!過咗一陣,嘩,

問吓大家先,食日式燒肉最緊要咩?
所以話呢個燒肉係有佢獨特風格!

過咗一陣,嘩,侍應放底咗個拼盤船落枱,果然夠快手喎,問咗一問,原來餐廳想我地試吓唔同牛嘅質素呀,所以放咗啲普通牛呀,海鮮呀,菇呀嗰啲我地先呀!
最後過多15分鐘左右就終於黎咗第一份小田和牛啦!

唔記得講呢到點叫佢refill 野啲,就係好似茶餐廳叫野
食咁,講number 佢聽啦,無錯,燒肉放題係無得用機撳嘅,呢個放題餐廳係想話你知服務係要由人提供的,AI,電子化呢啲都唔及人提供服務咁好,食就食得兩個鐘,叫得人黎都,佢幫你落單呀咁,你估你夠唔夠時間食,?
仲有呀,間餐廳都驚你食放題食得太飽,啲嘢會盡量慢啲黎,有啲要落多兩次先會上,目的係等你慢慢享受,我埋完單走嘅時候先上菜,餐廳要計好啲時間啦呢到,要等我走咗先上呀麻!

講吓野食質素先!
食和牛唔同食本地牛,食和牛係想食佢嘅油香嗰啲,第一次食小田和牛,一入口,心諗寧願食澳洲和牛好過。小田和牛真係無乜油香又無和牛嘅味道。
最好味嘅小田和牛係係個寶盒到,西冷黎,但點知原來只黎一次,唔係任食黎。

甜品就得雪條同啲一口蛋糕嗰啲
雪條要憑色估吓自己啱唔啱食,無名嘅。好彩都還可以。嘢飲就無乜特別。
  • 雪條(綠色,我估係綠茶味)
2021-04-26 515 浏览
喺早兩星期前已經上網訂定食呢間燒肉,真心勁期待🤩!聽聞呢排都開始full full地,📌但真心大家要Save低,Cp值超高必去!/新開嘅燒肉店佔地7,000呎,地方夠大環境座位都好舒適,而且引入香港獨家嘅《小田A4和牛》油脂分泌好平均,油花勁靚😍,現時分別有6個套餐供應,最平$298就可以任食2個鐘啦!但經過肥仔分析完我最推薦係食套餐D嘅😏⋯⋯/🐮𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆𝒔 𝑫 𝚆𝚎𝚎𝚔𝚍𝚊𝚢𝚜 $𝟺𝟿𝟾 / 𝚆𝚎𝚎𝚔 𝚎𝚗𝚍 $𝟻𝟺𝟾個人認為👷🏼‍♂️D Set其實喺最抵食同都有部份小田牛部位任食而性價比較高嘅Set嚟,當然你追求更靚部位可以選擇食Set F,但價錢真係貴好多假日嚟講$938一位🙉,而且120分鐘係根本食唔晒咁多嘢,所以肥仔較推薦食Set D(倒米😂)!/Set D會有三款只供應1次嘅牛牛,超級霸氣煙霧彌漫登場嘅【本日の寶箱】係選用當日最新鮮肥美小田和牛嘅部位,當日就係西冷!另一款係一艘雜錦船【舟.盛合】有齊牛肉、豚肉、雞肉、海鮮、野菜!最後係有齊4款肉嘅【桶.盛合】牛肋肉、牛里脊肉、牛橫膈膜、牛舌! 除咗大量嘅牛肉外,其實都仲有一系列嘅熟食如;炸雞🍗,但麻麻地🙅🏻‍♂️,海鮮煎餅、

🐮𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆𝒔 𝑫
𝚆𝚎𝚎𝚔𝚍𝚊𝚢𝚜 $𝟺𝟿𝟾 / 𝚆𝚎𝚎𝚔 𝚎𝚗𝚍 $𝟻𝟺𝟾

Set D會有三款只供應1次嘅牛牛,

除咗大量嘅牛肉外,其實都仲有一系列嘅熟食如;
炸雞🍗,但麻麻地🙅🏻‍♂️,海鮮煎餅、燒肉丼、拉麵等等,但我食牛都食飽咗冇試其他😂⋯⋯
不過必叫回本位係【牛肉剌身】,第一次食生牛肉Sashimi估唔到牛舌都有得生食😆,勁新鮮!

另外+48 就可以享用埋自助區嘅沙律丶飲品丶甜品同雪條!呢個都可以講必加,食燒肉都好難唔飲嘢,但係加得值得的!
因為飲品有勁多新鮮果汁選擇,仲有好清新嘅生果美人水😳,雪條係明治雪條嚟架,而且都有五六款😝真係最後嘅回本衝刺位⋯⋯
總括我係會再去😎,以放題食物好之外,入面職員服務態度都好好又會幫手燒驚我地控制唔到火候,整個用餐體驗係開心嘅🥳!
2021-04-26 315 浏览
最新睇報導,呢間燒肉鋪係最新開既日本燒肉放題,燒肉既專家專門店有食過既網友教路,訂唔到位就晚市一開既時間去試下有冇位WALK IN5點去到,店員講,可以比2個位,但要7點前交場,因為多數預訂都係7點後咁就一於試下佢!有幾個價位,我地2個人就決定食~!店員提醒另有自助吧,可以去拎飲品,沙律吧(加錢) 仲有雪糕任食,咁基本上一定要加架啦唔通唔飲野~有幾款水果茶,可以先飲2杯開下胃先,另有SODA水任飲,有可樂,果汁等等最後有個大雪櫃放左多款口味既日本雪條,平時自己買都要十蚊支,而家抵食啦,朋友食左5支~好誇張!食埋沙律就上和牛肉盤,牛肉有多種部位,由赤肉到和牛A4級都有得試先食赤身牛肉,肉味濃郁,脂肪少,肉質比較彈牙鮮味,另外幾款脂肪比較多,入口即溶鮮嫩十足整體上係食牛既專門店,但仍有提供海鮮,多種和食,熱盤小吃!我建議大家集中火力食和牛就得!飯類太飽喇!試一份就夠!沙律好好食,推介!
咁就一於試下佢!有幾個價位,我地2個人就決定食~!
整體上係食牛既專門店,但仍有提供海鮮,多種和食,熱盤小吃!
  • 小田和牛
7000平方尺嘅日式燒肉店可以簡吾同set去選擇 大家可以跟返自己想食咩類型嘅肉去選擇邊個餐 餐廳設計上以簡潔為題 另外一入去 就會見到落地窗 師傅係到切肉 行到裡面 基本上都係卡位 位置都好大 最尾嘅位置有個SaladBar&DrinkBar&DessertBar 個環境真係無得頂😍-🧏🏻‍♀️溫馨提示:啲間燒肉店係新開張 所以人數好多 所以大家記得book定位嚟啦🙈不過我覺得燒肉120分鐵就吾太夠時間食啦 因為佢地嘅送餐服務偏慢😢價錢方面要留意返假期係比平日貴嫁-▪️ Courses A $298($348) 62款選擇,澳洲和牛▪️ Courses B $348($398) 68款選擇,不同部位的澳洲和牛▪️ Courses C $408($458) 78款選擇,小田和牛、牛肉刺身、牛肉丼▪️ Courses D $598($648) 91款選擇,額外增加不同肉款、刺身、壽司、海鮮▪️ Courses E $708($758) 100款選擇,食物質素更高級,特上牛舌等等▪️ Courses F $888($938) 105款選擇
▪️ Courses A $298($348)
62款選擇,澳洲和牛
▪️ Courses B $348($398)
68款選擇,不同部位的澳洲和牛
▪️ Courses C $408($458)
78款選擇,小田和牛、牛肉刺身、牛肉丼
▪️ Courses D $598($648)
91款選擇,額外增加不同肉款、刺身壽司、海鮮
▪️ Courses E $708($758)
100款選擇,食物質素更高級,特上牛舌等等
▪️ Courses F $888($938)
105款選擇,餐廳所有食物以及小田和牛任食
▪️ SaladBar&DrinkBar&DessertBar +$58($68)
12款沙律、100%純果汁、不同味道蛋糕和雪條
#食肉獸
非常建議大家食Courses C以上,價錢中等而且款式都會好多,包括刺身等等都可以食到,肉質都會更加靚。而且中意食刺身嘅話都可以試下會有驚喜嫁。

#素食者
佢有沙律同埋吾同嘅野菜,沙律有好多吾同款式,而且吾同醬汁去配搭,不過沙律就不過不失,啲菜都吾太新鮮。

#甜品達人
甜品有蛋糕同埋雪條選擇,蛋糕就細細件,而且雪條都擺滿成個櫃,不過我就對佢地甜品好失望,蛋糕味道好相似,無咩味道,而雪條有好多選擇,不過有啲味道就吾好試啦,因為吾太夾,好容易中伏嫁唔
————————————————————-—————-
📍Location
佐敦佐敦道31-37號百誠大廈3樓

🕙Business hours
5:00pm-10:00pm
𝖂𝖊𝖑𝖈𝖔𝖒𝖊 𝖘𝖍𝖆𝖗𝖊 𝖞𝖔𝖚𝖗 𝖋𝖊𝖊𝖑𝖎𝖓𝖌𝖘 ✍🏻