2022-10-07
早前經過見新開門口裝修幾靚,之後Openrice check聽講係舊式港式西餐扒房+生酮餐+咁啱收工喺街撞到個fd就去一齊試下Dinner去到見全場差唔多坐滿不過都咁啱有位可以即刻入座一入到去店員就話用餐限時90mins ,OK 👌🏻反正我食野好快😂因為主要想食肉同菜,好快就揀咗特選肉眼同埋熱熔芝士牛柳,5成熟,分別揀咗蒜蓉汁同埋紅酒汁配薯菜,另外加錢upgrade 做餐,大家都揀咗紅湯-稍後湯一上枱-....唔?咁淺色既🤔飲咗一啖,係有味水同嗦嗦聲既菜😇加辣椒仔都救唔到個湯朋友即刻諗起中學頹飯配嗰啲餐湯🤐餐包就正常有加熱鬆軟既-到個扒上枱-Me:哇第一次見牛柳大塊過肉眼😮喺我仲諗緊佢地有冇調轉之際有店員即時幫你點火攪芝士再倒落去塊牛柳上面,而另一位店員亦已經倒咗蒜蓉汁去肉眼度😂可以讚下既位:兩款汁唔會過鹹、蒜蓉汁on top有啲炸蒜幾香、薯菜幾好食、牛柳係正常質地有牛味(雖然佢同我人生中食過既牛柳完全唔同樣🤥)懷疑人生Mode :塊肉眼就係去茶記食扒餐嗰種俾鬆肉粉醃過然後size微妙既扒,冇乜肉味我亦食唔出係邊個部位既肉😂紅酒汁就似開粉既gravy食唔出係紅酒汁🥲甜品就試咗一啖仔直接
去到見全場差唔多坐滿不過都咁啱有位可以即刻入座
因為主要想食肉同菜,好快就揀咗特選肉眼同埋熱熔芝士牛柳,
5成熟,分別揀咗蒜蓉汁同埋紅酒汁配薯菜,
另外加錢upgrade 做餐,大家都揀咗紅湯
羅宋湯
-稍後湯一上枱-
....唔?咁淺色既🤔
飲咗一啖,係有味水同嗦嗦聲既菜😇加辣椒仔都救唔到個湯
朋友即刻諗起中學頹飯配嗰啲餐湯🤐餐包就正常有加熱鬆軟既
-到個扒上枱-
熱熔芝士牛柳
Me:哇第一次見牛柳大塊過肉眼😮
喺我仲諗緊佢地有冇調轉之際
有店員即時幫你點火攪芝士再倒落去塊牛柳上面,
而另一位店員亦已經倒咗蒜蓉汁去肉眼度😂
特選肉眼扒
紅酒汁就似開粉既gravy食唔出係紅酒汁🥲
甜品就試咗一啖仔直接放棄😇cream好油蛋糕好dry😂
凍檸茶既檸檬片非常好刀工😇4塊先等於平時2塊
最後每人200蚊左右埋單😇
好後悔加錢要個餐😂
公道講又未難食到食唔晒啲野,
不過呢個食物質素茶記都做到
而呢個價錢有好多更好既選擇😇😇😇