2022-09-24 359 浏览
我係一個紫色控,每次見到紫色就會雙眼發光,喺旺角經過豉油街見到紫色門面的 吃扒 Chiba,望到室內充滿英式格調的裝修,加上人氣長龍,望一望餐牌,生酮新菜式好有驚喜,決定排隊等位食個靚晚餐。餐廳佈置簡潔明亮, 粉紫色為主調,環境雅緻,配上柔和燈光,氣氛浪漫, 門口長木櫈打卡一流。我和朋友都喜愛西餐,今次旺角新開扒房覓食,當然唔少得吃扒,親民價錢享受美食佳餚,食材很新鮮,充滿少女氣息的好地方。煙肉什菌燴黑松露椰菜花飯 $118愛美麗又想減肥,一於試下最近流行的生酮飲食。生酮菜式原來都可以咁好食!生酮椰菜花飯味道清新,特別似薯蓉口感,椰菜花入面係煙肉鮮味彈牙有口感,什菌燴黑松露椰菜花飯好好食,最緊要係冇澱粉質,啱晒減肥!賣相 又幾靚咁!椰菜花飯真係好有心思好得意嘅發明,好好食又有我最愛的黑松露口味。吃扒什扒(煎蛋,豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸)$174扒餐必食! 另加 $18 熱溶芝士,餐廳的熱溶芝士份量十足,煎過好有鑊氣,好豪氣咁原鐵pan 上,打卡影相一流。熱溶芝士鹹香令到雜扒滋味立即升級, 食指大動!熱熔芝士熱辣辣即場表演,滿滿芝士拉絲,賣相令人垂涎欲滴。牛扒什扒質素高,肉質嫰滑

煙肉什菌燴黑松露椰菜花飯 $118

吃扒什扒(煎蛋,豬扒、牛扒、雞扒、煙肉、牛仔腸)$174

熱熔芝士熱辣辣即場表演,滿滿芝士拉絲,賣相令人垂涎欲滴。牛扒什扒質素高,肉質嫰滑彈牙,牛味濃厚肉汁飽滿,加上陣陣炭燒香味,估唔到咁好食。豬扒同樣豬味十足,肉質腍又多汁,煎過表面微焦香!煎蛋、煙肉、牛仔腸充滿港式扒房情懷。

$25轉餐
跟餐有餐包﹑餐湯﹑甜品及飲品。羅宋湯熱辣辣酸酸地,好欣賞啲配菜豐富,好多雜菜幾好味道。餐包鬆軟,塗牛油好味呀!

雪糕紅豆冰
細細個到而家都鍾意雪糕紅豆冰,味道很清新,令我喜出望外。

跟餐甜品蛋糕不會太甜,食落軟滑,口感好。

總括舒適寫意有情調餐廳,最啱情侶撐枱腳,特別貼心特設生酮餐單,很喜歡椰菜花飯,女生貪靚就最啱不過!

• 吃扒什扒
落雨天,同友人行街,晚上去咗一間有生酮餐牌嘅懷舊西餐廳食晚餐,店內環境舒適,仲播放著懷舊音樂友人鍾意食扒類,第一時間就已經揀咗 [ 特選肉眼扒 $162 ] 配薯菜,香脆粗薯條,肉眼就要咗7成熟,口感細嫩,肉眼脂肪分佈平均,肉質幼滑多汁,可以加 $18 要埋熱溶芝士,放到係眼前先諗起,所以下次再食;另外加咗 $25 轉套餐,有餐包、餐湯就揀咗羅宋湯,足料好飲、甜品及飲品,飲品揀咗凍 [ 西班牙咖啡 ] 仲配埋個雪糕球另外佢哋有生酮 (KETO) 餐牌,我就揀咗 [ 香煎挪威比目魚柳 $148 ] 兩塊香脆比目魚柳,魚肉嫩滑,魚皮口感香脆,魚油脂香,底層就鋪滿炸過嘅椰菜花,淋上酸忌廉及放有香脆煙肉碎,另外加 +$20 轉套餐,餐湯就揀咗豬骨湯及飲品,飲品揀咗杯 [ 無糖飲品 - 青檸鹹檸檬梳打 ] 飯後甜品就叫咗個 [ 朱古力心太軟配雪糕 $58 ] 冰凍嘅雲呢拿雪糕配上熱熱嘅朱古力心太軟,香濃朱古力味,雪糕上曬上彩虹朱古力碎及小傘做裝飾吃扒旺角豉油街108地舖

吃扒
旺角豉油街108地舖
2022-09-18
去懷舊港式扒房吃一個鐵板餐絕對是不少香港人其中一個兒時回憶,不過這些餐廳買少見少,想重溫舊夢也不算容易;惟最近旺角就開設了一間港式扒房,就成為不少朋友爭相到訪打卡的餐廳熱熔芝士紐西蘭牛柳 配黑椒汁 $188 ( +$25轉為套餐)堡雲蘇羊架 配 蒜蓉汁 $168 ( +$25轉為套餐)店家的晚餐全都可以加錢轉為套餐,費用不昂貴,因包含的有餐包、餐湯、飲品跟甜品~ 而套餐是可以選白飯、意粉或薯菜,也具備不同醬汁可選,非常個人化小餐包配牛油這個是必備的,如果麵包可以再烘熱一點會比較好;餐湯方面是有驚喜的,原因是客人可以選羅宋湯跟中式豬骨湯啊~ 兩款都點來試試看,湯料滿滿,羅宋湯味道濃郁酸甜開胃,而豬骨湯就會清淡一點,就看你喜歡哪一個!我這個「白湯」(忌廉湯)愛好者就自然失望點啦~來到主角出場,先上的是熱熔芝士紐西蘭牛柳,這個幾乎是每檯必點!記得要開手機拍攝功能啊~ 因為上菜不久,店員就會拿住一個平底鑊走到客人面前,一直攪拌因加熱溶掉的芝士再倒滿牛柳上~ 滿滿的芝士覆蓋整個鐵板,就算不是芝士控也為之瘋狂!由於這次點了牛柳是五分熟的關係,就算加入芝士,牛肉的口感還是很嫩很好又軟稔,肉味濃郁又有
堡雲蘇羊架 配 蒜蓉汁 $168 ( +$25轉為套餐)

來到主角出場,先上的是熱熔芝士紐西蘭牛柳,這個幾乎是每檯必點!記得要開手機拍攝功能啊~ 因為上菜不久,店員就會拿住一個平底鑊走到客人面前,一直攪拌因加熱溶掉的芝士再倒滿牛柳上~ 滿滿的芝士覆蓋整個鐵板,就算不是芝士控也為之瘋狂!由於這次點了牛柳是五分熟的關係,就算加入芝士,牛肉的口感還是很嫩很好又軟稔,肉味濃郁又有肉汁,芝士味道偏淡但充滿芝士香,由於店家另外加配醬汁,覺得味道不夠的可以再自加添加啊~
而堡雲蘇羊架就按店家推薦來吃一份7分熟,店家在羊架表層塗上芥末醬、麵包糠跟香草後焗到一定程度的熟成度,端上鐵板再呈予客人,用選好的蒜蓉汁倒到羊架上,滋滋聲令人垂涎欲滴啊!羊肉沒有羶味,肉味同樣濃郁,因羊架早已調味,再加上香濃的蒜蓉汁,無論味道跟層次都非常豐富!兩款都選了配薯菜來吃,份量十足有薯條、粟米跟西蘭花,味道不錯~ 再來一件小卷蛋作為甜點,非常滿足!
雪糕紅豆冰 $38(單點)$15(套餐加配價)
西班牙咖啡 $38(單點)$15(套餐加配價)

升級套餐後本已包括一杯飲品,不過若然想試點特別的,再另加十多塊錢就可以享用店家的特飲啊!「黑牛」、「白雪公主」等這些特飲真的是兒時回憶啊~ 這次選的雪糕紅豆冰跟西班牙咖啡,都是份量十足,再加上飲品上的雪糕球,完全是小時候品嘗過的味道!
店家以懷舊港式扒房掛帥,份量足定價又親民,除了鐵板餐外,還有意粉、飯餐提供,每款都屬於高CP值美食~ 還設有生酮限定menu,照顧不同飲食需要,加上店家不設訂座只能walk in,來用餐的人絡繹不絕,難怪開業兩月已經坐無虛席
說到餐廳的裝潢更加是別樹一幟,以紫羅蘭的色調作為餐廳外牆主色,吸睛且辦色度高;餐廳內的用色、擺設等更加盡顯心思,入內吊燈、喱士窗簾、高身帶花邊的椅子、深啡色的排座等,加上以柔和的黃色燈光、蠻大而且舒適環境,跟八、九十年代流行曲映襯,有如穿越了時空隧道回到昔日香港~ 四周都瀰漫著懷舊浪漫的氣氛,有機會不妨跟另一半或帶同父母前來感受一下老派約會
2022-09-16
2022-09-21 64 浏览
吃扒,位於旺角豉油街,一間以港式鐵板餐及生酮飲食為主的餐廳,餐廳佈置簡單格調優雅,座位尚算舒適,價錢確實非常大眾化,故此閒日晚餐時段,餐廳亦座無虛席。最傳統的港式雜扒鐵板餐$174,牛扒豬扒雞扒腸仔煙肉再加一隻蛋,每件扒都份量十足,絕對超值,而且味道亦不錯,配餐廳自制黑椒汁,絕對是童年回憶的港式鐵板餐。值得一提,羅宋湯是傳統港式口味,材料十足。生酮飲食方面推介香煎鵝肝,鵝肝嫩滑入口即溶,配上酸忌廉汁沙律,佢為前菜確實一流。

2022-09-20
2022-09-20 86 浏览
旺角眾餐廳中以美麗嘅紫色外牆吸睛😍餐廳名簡單直接「吃扒」仲有Keto餐牌,適合生酮人士!🧀熱熔芝士紐西蘭牛柳🥩 $188店員直接將火焰熱熔芝士淋上牛柳,陣陣芝士香味撲鼻,牛柳勁大塊,五成熟夠哂軟腍,肉汁豐富!Keto 三文魚扒伴煙肉椰菜花飯 $158椰菜花飯好Creamy,加上三文魚油同煙肉好香口!可以加$20-$25升級為套餐,有餐湯,餐包同餐飲、甜品!餐廳內外環境裝修懷舊高貴優雅,食物方面亦出色👍🏻

🧀熱熔芝士紐西蘭牛柳🥩 $188

Keto 三文魚扒伴煙肉椰菜花飯 $158
椰菜花飯好Creamy,加上三文魚油同煙肉好香口!

可以加$20-$25升級為套餐,有餐湯,餐包同餐飲、甜品

餐廳內外環境裝修懷舊高貴優雅,食物方面亦出色👍🏻
2022-09-19 830 浏览
受不了懷舊復古風的誘惑衝了一波這家擁有紫色店面的懷舊西餐廳店內懷舊氛圍滿滿 晚上到訪更顯氣氛晚市套餐從下午五時半起供應餐牌除了地道的鐵板扒餐外亦有特別加設生酮飲食元素也有很 sɪɢɴᴀᴛᴜʀᴇ 的熱熔芝士加配𓋪 慢煮美國西冷牛扒比起惹味十足的鐵板扒餐我們更想嘗試生酮餐牌的西冷牛扒五成熟的西冷扒肉質粉嫩 口感 ᴊᴜɪᴄʏ沒有醬汁伴隨 更能吃到牛肉原汁原味切合生酮飲食 沒有飯 / 意粉 / 薯菜提供取而代之是烤得香濃的椰菜花𓋪 軟殼蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉除了扒餐 有幾款意粉及飯選擇意粉配上忌廉汁很 ᴄʀᴇᴀᴍʏ加上半個牛油果和蟹籽口感豐富軟殼蟹算不上很大隻 但香脆可口若扒餐帶點負擔 這個意粉也是個不錯的推薦𓎾 豬骨湯扒類跟主餐類可升級套餐隨餐附送餐湯和飲品 性價比高這邊的餐湯亦別具特色以中湯 ( 豬骨湯)和西湯(羅宋湯)供選擇豬骨湯充滿紅蘿蔔和洋蔥 充滿家的溫馨 扒餐配上中湯 也帶來新鮮感𓎾 荔枝烏龍茶𓎾 話梅凍檸樂很想一試雪糕菠蘿冰或紅豆冰等懷舊飲品最後還是選了清爽開胃的話梅凍檸樂集酸 鹹 甜於一身 很久沒有喝過的口感另外烏龍茶熱熱的亦很解膩這次因為想嘗一下生酮牛扒無緣嘗試有名的鐵板扒餐
受不了懷舊復古風的誘惑

這次因為想嘗一下生酮牛扒
無緣嘗試有名的鐵板扒餐 ғᴇᴀᴛ. 熱熔芝士
下次必定安可
2022-09-11
真係好鍾意港式扒房,覺得比起啲和牛、Fine Dine牛扒更有特色,算係心目中既comfort food,每隔一輪就心思思想食下🥰但點都估唔到呢種主打舊式情懷的港式扒房都咁迎合到現時的飲食習慣,竟然有KETO Menu!!🙀🙀 平時出去食飯咁易肥,就算無行KETO都想當低碳食返餐😽餐湯可以揀豬骨✅老火湯或者✅羅宋湯,KETO Menu建議揀豬骨湯,今日係青紅蘿蔔湯,好有屋企Feel,湯料好足,餐湯都唔Hea,男朋友揀既羅宋湯都勁足料⭐️⚜️熱熔芝士紐西蘭牛柳 ⚜️好彩揀左有熱熔芝士🧀,無加真係會後悔😂😂,店員會拎個鑊仔埋黎將啲芝士到落塊熱辣辣牛扒上面,真係大❗️邪❗️惡❗️,因為塊鐵板又熱辣辣,所以全程啲芝士都係熔住的狀態,唔會凍左變成一舊舊,每切一舊牛扒都可以捲一圈芝士上去,超惹味,最後啲芝士仲可以撈埋落意粉度食,正🤤⚜️香煎挪威比目魚柳 (KETO Menu)⚜️塊比目魚成3寸舊,好誇張😹,塊皮十分之脆身香口,但出奇地魚肉又好嫩滑😼 切開唔會乾爭爭,配埋啲醬汁一齊食好夾,另外值得一讚係啲配菜,椰菜花🥦取代了薯菜減少碳水,半煎炸的方法去煮令到椰菜花十分香口,就算無澱粉質落肚,食完亦有飽足感🥰⚜️水牛

⚜️熱熔芝士紐西蘭牛柳 ⚜️

⚜️香煎挪威比目魚柳 (KETO Menu)⚜️

⚜️水牛城雞翼⚜️

每次見到都必點! 每間餐廳做法都唔一樣,呢度用左炸雞翼做底,口味偏酸偏辣,無咁鹹,值得試❗️

⚜️黑牛、白雪公主⚜️

欣賞餐廳有放埋呢啲懷舊飲品係餐牌,豉油西餐真係唔可以無左佢地🤪

⚜️跟餐甜品⚜️

好鍾意餐廳安排呢啲餐後小驚喜,唔需要係啲咩好厲害的甜品,已經可以令到成餐飯好圓滿

⭐️後記
見到有啲人話服務唔好,但我又唔覺,全程侍應都反應都好快,Keep住周圍睇下食客有無唔同需要,打卡影芝士又會等埋我Ready相機先,整體用餐體驗良好✨☺️
2022-09-18 126 浏览
咩叫高質素扒房專登去呢到去,完全係試伏器D位又貼,只係聽到隔離抬講乜一入去,就吹你90分鐘交枱食塊1,200蚊扒唔通坐過世咩花園餐廳質素好過好多law隔離抬講要medium rare淨係識5,7,9 甚麼慢煮豬鞍,硬到成塊石頭不值一去
咩叫高質素扒房
專登去呢到去,完全係試伏器
D位又貼,只係聽到隔離抬講乜
一入去,就吹你90分鐘交枱
食塊1,200蚊扒唔通坐過世咩
花園餐廳質素好過好多law
隔離抬講要medium rare
淨係識5,7,9
甚麼慢煮豬鞍,硬到成塊石頭
不值一去
2022-09-17 97 浏览
在旺角豉油街有家深紫色調的西餐廳,門口看起來很有貴氣及格調,但其實餐牌食物的價錢並不是海鮮價,所以就有興趣去吃。名為吃扒的餐廳,當然少不了不同的肉類扒類!最特別的是他們有特別供應生酮食品的選項,所以奉行keto diet的大家也能有多款選擇,我和男友兩位食肉獸則選了其中兩款。餐湯有齊中西式,店員說這天keto diet的比較適合中湯,不過兩款都想喝的我們就全都要了。清新帶酸味的雜菜湯,及有用肉來煲、帶點甜味的中湯也不錯。Keto diet慢煮美國西冷牛扒 $228我們點了七成熟,上菜時是一大塊有著整齊的燒烤格紋,看起來煮得剛剛好的西冷牛扒,賣相十分吸引。肉十分厚身,表面帶有光澤,就知道它的油脂平衡、肉汁都鎖在肉內。因為經過慢煮,牛扒很容易切開,淡啡的外層帶有一點牛脂香、粉嫩的中心充滿肉汁,咬起來充滿濃郁牛味,後勁持久,就算吞完香味仍在。底部是滿滿的炸椰菜花脆煙肉酸忌廉,注意它原本是其中一款78元的小食,但是在這道主菜作為配菜出現,所以好抵食!炸椰菜花只有表面香口,質感本身仍是多汁爽軟,加上脆粒煙肉以及creamy的酸忌廉,味道及口感都相當豐富。Keto diet 慢煮煙燻加拿大豬架 $

Keto diet慢煮美國西冷牛扒 $228
Keto diet慢煮美國西冷牛扒

Keto diet 慢煮煙燻加拿大豬架 $188
上菜的時候用罩蓋住了,剛好捕捉到打開蓋的一刻有白煙散出,有著煙燻過肉類的獨有香味。

達一厘米厚的豬架大大件,表面只有微焦還有光澤,金黃的色澤也代表它煮的剛剛好。
Keto diet 慢煮煙燻加拿大豬架

慢煮的豬架真的“無得輸”,就算它這麼厚仍是煮得相當軟身,完全不乾不硬不實,肉質鬆軟多汁,加上邊位的一點油脂更是讓味道更加酥香,好高質。

享受完美食就來點餐茶。他們的飲品及甜品都有懷舊的港式系列。

多年沒喝唂咕的我當然點一杯!這杯是全可可粉無加糖,所以喝到的是可可原本的甘香微苦味道,非常足料。另一杯則是十分適合飯後喝的熱檸水。

首嚐生酮系列食品,滿滿肉類的肉質及味道都使我倆超滿足;港式經典飲品則有驚喜,總括而言是家值得再訪的餐廳。
Keto diet慢煮美國西冷牛扒
Keto diet 慢煮煙燻加拿大豬架
  • Ketodiet慢煮煙燻加拿大豬架
  • Ketodiet慢煮美國西冷牛扒
2022-09-17 602 浏览
餐廳的外觀用左搶眼紫色門面顏色,吸引咗我入去食,入面嘅裝修好特別,好似去咗外國嘅西式餐廳咁,好有異國風情,除咗裝修靚之外,食物質素都👍👍👍熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188落單五成熟既牛柳,切一片牛肉睇睇,剛好五成,肉質嫩,肉味香,每一塊牛扒都好正。最特別係牛扒配埋餐廳特色醬料,熱熔芝士,味道更上一層樓,店員會即場送上正加熱既芝士,淋係牛扒上面,芝士隨時間冷卻包住牛扒,每一口牛都食到芝士味,而且味道好夾,推薦一戰+$25跟餐包,餐湯,甜品及 一杯飲品+$15 改特飲特飲 - 白雪公主雲呢拿雪糕球放係雪碧上面被冰承住,外表睇真係形容得幾貼切,冰凍涼快,炎熱天好啱飲煙三文魚牛油果水牛芝士沙律 $82一大碗沙律,半個牛油果同2大舊水牛芝士,仲有煙三文魚,加埋黑醋吊下味😁 感覺好健康火焰雪山 $98外觀打卡一流的火焰雪山,除左外面一層又厚又軟淋的海綿蛋糕之外,裏面仲有雪糕蛋糕,真係勁足料洛神花果 $30平時飲開的洛神花茶係偏酸嘅,呢杯果茶可能個洛神花的濃度好高,飲落有啲苦餐牌:*設加一服務費

熱熔芝士紐西蘭牛柳 $188

餐牌:

*設加一服務費
2022-09-15
2022-09-17 89 浏览
店鋪位於旺角,紫色門面好易搵到,店內佈置走復古風,有心思,但位置略嫌有d迫,店員service都唔錯,同朋友分別叫左兩客精選肉眼加熱溶芝士,餐湯有別於其他店舖,只有中湯同羅宋湯,並無白湯選擇,餐包微暖正常,中湯係豬骨湯,都唔錯,多湯料而且味道順口,精選肉眼都幾大份,肉眼都無overcook, 都juicy,上碟時店員會倒上熱溶芝士,視覺上滿足已經加分,芝士味道唔太濃,ok嘅,但又未至於話令到件扒更加好食左,但整體黎講都算唔錯,價錢唔算貴,已經有湯,扒,飲品同甜品,而且店內環境幾靚,值得一試。
餐包微暖正常,
中湯係豬骨湯,都唔錯,多湯料而且味道順口,

2022-09-17 57 浏览
在豉油街開了一家特色餐廳,門面是紫色外牆很搶眼🤩,旁邊還有打卡位。環境是西式風格裝飾,是家以吃扒為主的餐廳。除了吃扒之外,還有生酮食物及其他主食,隨午餐附送餐包、餐湯及飲品。-▪︎餐湯餐包跟餐附送餐包和餐湯,有羅宋湯和豬骨湯選擇。餐湯用料豐富,味道濃郁不咸,先飲個湯暖暖胃感覺挺好的。-▪︎扒三文魚柳 HKD$72這次另加了一份熱溶芝士(+HKD$18)店員拿著火焰的平底鍋,在客人面前攪勻芝士再倒下,一飽眼福下聞到很香的芝士味😍。三文魚柳肉質厚身,做到皮脆肉嫰的口感,配熱溶芝士吃更香口😚。-▪︎精選肉眼扒 HKD$79選擇五成熟度,肉眼肉質嫰滑腍身,牛味重挺入味的。醬汁選擇黑椒汁,味道香口散發著微微的香辣味。選擇了意粉配著吃,所以吃到飽飽的😎。-▪︎西班牙咖啡 跟餐加HKD$15這個是跟餐升級價,雪糕浮在咖啡上,攪勻反令咖啡更香滑。咖啡味道濃郁,配著咖啡味道微甜。-

在豉油街開了一家特色餐廳,門面是紫色外牆很搶眼🤩,

旁邊還有打卡位。

▪︎餐湯餐包

▪︎扒三文魚柳 HKD$72

▪︎精選肉眼扒 HKD$79
選擇五成熟度,肉眼肉質嫰滑腍身,牛味重挺入味的。

▪︎西班牙咖啡 跟餐加HKD$15
2022-09-16 72 浏览
原來呢度開咗間扒房 平日晚市時間都full晒要等位🫣 比起傳統港式扒房呢度環境更舒適 裝修懷舊風格 主打鐵板牛扒同熱溶芝士 仲有生銅menu選擇~ 鐵板晚餐可以選擇配飯、意粉或薯菜 可選黑椒汁 蒜蓉汁 紅酒汁或洋蔥汁 +$25就可以轉套餐 包括餐包餐湯飲品同甜品餐包微暖 軟身 搽埋牛油都ok餐湯有中湯同西湯選擇 今日嘅中湯係豬骨湯 西湯就係羅宋湯 我哋揀咗兩碗羅宋湯羅宋湯酸甜開胃 香氣濃郁 ~ 好多湯料喺入面 飲品+$15 轉特飲白雪公主雪糕菠蘿冰白雪公主就係雲呢拿雪糕加雪碧雪糕菠蘿冰底層好多原粒菠蘿粒 菠蘿香甜熱熔芝士紐西蘭牛柳 配飯 五成熟 蒜蓉汁 $188首先會送上紐西蘭牛柳 之後就會喺我哋面前淋上熱熔芝士 一開始仲着火添🫢 芝士好澎湃 芝士味濃郁 我覺得撈埋粟米食最正😆紐西蘭牛柳肉質較緊致帶嚼勁 口感較豐富較天然 油脂比例分布平均 特選肉眼扒 加熱熔芝士 配薯菜 五成熟 黑椒汁 $162+18肉眼扒肉質軟腍 味道甘香 肉味比較淡 但配嘅黑椒汁幾濃味惹味~甜品係brownie~

餐包微暖 軟身 搽埋牛油都ok

白雪公主就係雲呢拿雪糕加雪碧
雪糕菠蘿冰底層好多原粒菠蘿粒 菠蘿香甜

熱熔芝士紐西蘭牛柳 配飯 五成熟 蒜蓉汁 $188
澎湃 芝士味濃郁 我覺得撈埋粟米食最正😆

甜品係brownie~

2022-09-15 73 浏览
見到網上系甘推介尼間嘢 見到幾吸引 好似好好食甘一入到去 冇錯裝修系幾靚甘嗌左個特級肉眼扒$162再加$25轉套餐個扒上枱淋黑椒汁 吾系幾feel個鐵板滋滋聲 似係吾夠熱之後食個扒 勁難切 好韌 一大塊扒 食落勁多筋 又冇乜肉味有點吾知自己食緊咩甘另外套餐包埋甜品 最後都冇上到俾我真係有啲失望。
見到網上系甘推介尼間嘢
有點吾知自己食緊咩甘
另外套餐包埋甜品 最後都冇上到俾我
真係有啲失望。
2022-09-14 66 浏览
豉油街附近最近新開一間粉紫色主調 浪漫懷舊扒房 女士見到心心眼😍 餐廳柔和燈光 非常有氣氛大份量扒餐男士們去食飯men's talk無問題 情侶拍拖都非常適合 減肥人士亦可選擇生酮menu平價扒房大家又多一個好選擇啦😌☺️🐮熱溶芝士紐西蘭牛柳$188 (+$25轉套餐 跟餐包 餐湯 甜品 及飲品 )店員會將熱溶芝士淋上牛柳 打卡一流紐西蘭牛柳大大件厚切 肉質非常軟腍有肉味 簡選左薯菜 熱溶芝士鹹香味十足 薯條點上熱溶芝士好好味🥩慢煮美國西冷牛扒$228 (+$20轉套餐 餐湯及飲品)點左5成熟 西冷牛扒口感比起紐西蘭牛柳比較有咬口 肉質有彈性 脂肪含量較少由於係KETO餐單 配菜係超好味既炸椰菜花配煙肉酸忌廉 牛扒焦香味十足 簡單調味更帶出牛扒本身肉香🥣餐湯方面想特別介紹 有羅宋湯/ 中湯選擇 羅宋湯味道正常 而中湯係雜菜豬骨湯 並唔係味精湯係老火湯既感覺 比羅宋湯更出色❣️餐飲+$15轉特飲🍹青檸鹹檸檬梳打無糖系列 啱晒想減肥既朋友仔🍍雪糕菠蘿冰大大球菠蘿雪糕配上菠蘿粒及梳打水 清涼又爽快吃扒 (旺角)📍旺角豉油街108地舖人均$200有加一
平價扒房大家又多一個好選擇啦😌☺️

店員會將熱溶芝士淋上牛柳 打卡一流

🥩慢煮美國西冷牛扒$228 (+$20轉套餐 餐湯及飲品)

🥣餐湯方面想特別介紹
有羅宋湯/ 中湯選擇 羅宋湯味道正常