2020-10-07 980 浏览
📍#去滾📍A Smoking Affair #ASmokingAffair.🇭🇰 香港銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown 27/F🇭🇰 27/F, Midtown Soundwill Plaza II, 1 Tang Lung Sreet, Causeway Bay.🌐銅鑼灣 .#MFJ銅鑼灣 #MFJ中菜#MFJ_CausewayBay #MFJ_ChineseFood .人均消費: HK440.味道: 👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰環境: 🌹🌹🌹🌹服務: 👨🏻👨🏻👨🏻👨🏻性價比: ⭐️回頭率: .又係食gimmick嘢嘅時候✨不論裝飾定食物擺切都好吸引我哋🌝地點方便,裝潢又未到我想像中咁震撼,燈光好暗(餐牌都好難睇因為太暗爛浪漫有氣氛咁)😂一張餐牌紙,價錢打邊爐嚟講屬中上貴,例如有活鮑魚HKD268一隻,可樂HKD38罐等等🌝作為一個精明消費者,緊係唔叫海鮮食啦🤣點咗啲牛肉試咗先,始終打邊爐都係牛肉重要👌🏻.🆗原個椰子雞湯(半隻)🍲HKD268佢會係你面前開椰子同放隻雞落去,滾起可以先飲湯再打邊爐湯椰子味重,但只有椰子味,雞好鞋好韌,湯就只有椰子味,乜味都無,椰子肉幾多但好

📍#去滾
性價比: ⭐️
回頭率:
又係食gimmick嘢嘅時候✨
不論裝飾定食物擺切都好吸引我哋🌝
作為一個精明消費者,緊係唔叫海鮮食啦🤣
點咗啲牛肉試咗先,始終打邊爐都係牛肉重要👌🏻

🆗原個椰子雞湯(半隻)🍲HKD268
佢會係你面前開椰子同放隻雞落去,滾起可以先飲湯再打邊爐
湯椰子味重,但只有椰子味,雞好鞋好韌,湯就只有椰子味,乜味都無,椰子肉幾多但好硬
朋友覺得唔錯(所以俾個🆗)可能係唔岩我口味😂
原個椰子雞湯(半隻)

原個椰子雞湯(半隻)

👎🏻即日手切陀地靚肥牛🐮HKD238
擺設好靚呀!即日,手切,陀地!一向覺得本地牛都好味㗎,但真心失望
一啲牛味都無,係一啲都無,亦無口感,咬落仲有少少筋感,HKD238唔貴,但可惜唔值
即日手切陀地肥牛

🆗野崎牛稀少部位品嚐盤🐮HKD488
拼盤一共有3款:
🔴A5野崎牛後肩肉柳[里肋芯]
🟠野崎牛腰脊
🟡A5野崎牛肩肉
HKD488份量都算多,但三款都實屬普通,其中一款應該係肩肉柳,味道口感同牛味都相對好啲,適合打邊爐
其另外兩款都係普通,都係無乜牛味同口感
整體又唔覺有乜咁稀少特別😂
野崎牛稀少部位品嚐盤

👎🏻新鮮牛脷芯🐮HKD88
真心薄到無得再薄....薄過張牛油紙,連碗底啲花都睇到😅
食落完全好似食風咁 (我想講食紙咁,但不竟我未食過紙😂😂)
唔好問我味道,真心食唔到有味🤦🏻‍♀️
新鮮牛脷芯

⭐️8秒卜卜脆響鈴🥠HKD78
響鈴唔錯,真係可以淥8秒都唔會太稔
8秒卜卜脆響鈴

🆗鴨血🦆HKD68
鴨血質感幾好啊,但鴨血始終都好睇湯底
椰子雞的確同鴨血唔係好夾
⭐️油麥菜🥬HKD48
油麥菜好脆口好甜,最適合打邊爐
🆗䈑筍片🥒HKD48
䈑筍片切得有啲厚,淥極都未平時種口感
油麥菜  䈑筍片  鴨血

🆗魚皮餃🥟HKD48
魚皮餃饀料味道幾唔錯,係外皮爭少少魚皮餃嘅煙韌感
🆗鮮肉韭菜餃🥟HKD58
鮮肉韭菜餃最失色係無乜韭菜味😂但個皮口感好滑
魚皮餃  鮮肉韭菜餃

除咗有兩位超級好笑容同服務的侍應哥哥之外,我實在無辦法推介依間餐廳
裝潢上無大家期望咁特別,就一兩個打咭位,加一件肚兜圍裙😂
食物擺設尚算中上,但食物上完全和價位對不上,我不期望超級好味,但佢又未免有點差,性價比其低😅
今時今日比佢好味的火鍋何其多

2020-10-03
8秒卜卜脆響鈴
2020-10-07 1300 浏览
都有一段時間沒有外出打邊爐了,今次來到這間位於銅鑼灣上樓的火鍋店,一到門口就有種懷舊與摩登之間的感覺。餐廳有不少霓虹燈,而且播著流行歌,令人沈醉在當中。火鍋醬料自行到自助吧取,而且都有多款可以選擇!蕃茄豬骨薯仔湯底,湯底揀選了這款清清地的湯底,湯底蕃茄味濃,沒有味精的味道,飲落很鮮甜!湯底內有薯仔、蕃茄、粟米和豬骨,很足料!粟米鮮甜多汁,很美味!安格斯手切肥牛,牛肉油脂分佈平均,厚薄適中。牛肉味濃,肉質幾鬆軟,而且份量都幾多。聖子皇,非常大隻,肉質爽口鮮甜,稍稍淥一下已經可以食。手打墨魚丸,墨魚丸爽口彈牙,還有些蟹籽,口感豐富。手剁牛肉餃,牛肉餃很有牛肉味,餃皮不會很厚,口感特別!雜菌拼盤,這個拼盤有秀珍菇、金菇和茶樹菇,這個湯底加入菇類,實在太美味,這些菇吸收了湯的味道,酸酸甜甜,十分惹味!竹蔗馬蹄水,馬蹄水不會太甜,有解渴解熱氣的感覺,透心涼!豆沙芝麻球,這款即是煎堆,外皮鬆脆,好有芝麻的香味,內裡還有紅豆蓉,不太甜。這間火鍋店每次來到都會有所感受,值得再來!
餐廳有不少霓虹燈,而且播著流行歌,令人沈醉在當中。
火鍋醬料自行到自助吧取,而且都有多款可以選擇!
聖子皇,非常大隻,肉質爽口鮮甜,稍稍淥一下已經可以食。
手打墨魚丸,墨魚丸爽口彈牙,還有些蟹籽,口感豐富。
手剁牛肉餃,牛肉餃很有牛肉味,餃皮不會很厚,口感特別!
竹蔗馬蹄水,馬蹄水不會太甜,有解渴解熱氣的感覺,透心涼!

這間火鍋店每次來到都會有所感受,值得再來!
2020-10-05
  • 蕃茄豬骨薯仔湯
2020-10-06 57 浏览
去滾地址: 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown27樓電話: 25438222來過一次之後已念念示忙,一來卡位舒服,個環境同菜名,有朋友上來一試,大家都笑到停唔到口,口賤朋友又講有色笑話,食打邊爐都開心起來二人份量的餐,大吃特吃海鮮湯底冬蔭公比較小餐廳有,一於叫來甜下,相信同海鮮好夾,且酸酸辣辣夠開胃,湯本身都落了海鮮提升湯架鮮味。酥炸龍蝦球小食,係普通現成的丸,彈牙可口加埋醬食。海鮮拚有海蝦,花甲,象拔蚌,蠔。一大盤象拔蚌爽口,鮮同花甲都新鮮大隻多肉食。飛魚子蟹柳貪佢個口感一粒粒,無咁單調。鮮蝦雲吞都幾推薦,用料實在蝦肉彈牙,皮薄餡多。食完咁多海鮮仲有個蔬菜拼盤,有助消化。份量偏小,但海鮮大隻
去滾

地址: 銅鑼灣登龍街1號金朝陽中心2期Midtown27樓
電話: 25438222

二人份量的餐,大吃特吃海鮮

酥炸龍蝦球小食,係普通現成的丸,彈牙可口加埋醬食。

飛魚子蟹柳貪佢個口感一粒粒,無咁單調。

鮮蝦雲吞都幾推薦,用料實在蝦肉彈牙,皮薄餡多。

食完咁多海鮮仲有個蔬菜拼盤,有助消化。

份量偏小,但海鮮大隻
2020-10-04 89 浏览
今日同朋友去打邊爐 又去返上次試過湯底好正嘅火窩店我地今日揀左二人餐試試我地揀左個家常湯底蕃茄薯仔湯但好有驚喜未開始食,已經聞到好香嘅蕃茄味!揭開蓋,都好足料滿滿蕃茄同薯仔豬骨無湯佢呢度會加返骨湯,唔會愈食愈淡👍趁乜都未有,即刻飲返兩碗先我地慢慢食住傾計牛肉好新鮮肥瘦均勻蟶子皇鮮甜牛丸同墨丸有咬口但唔死實雜菇拼盤啱晒我地女仕易熟,又吸湯好味道!甜品我地揀左椰香脆麻香夠香口之餘,甜甜蜜蜜份量唔會太多,剛好兩人分食👍👍
今日同朋友去打邊爐
又去返上次試過湯底好正嘅火窩店
我地今日揀左二人餐試試

我地揀左個家常湯底
蕃茄薯仔湯
但好有驚喜
未開始食,已經聞到好香嘅蕃茄味!
揭開蓋,都好足料
滿滿蕃茄同薯仔豬骨
無湯佢呢度會加返骨湯,唔會愈食愈淡👍
趁乜都未有,即刻飲返兩碗先

我地慢慢食住傾計

啱晒我地女仕
易熟,又吸湯
好味道!

甜品我地揀左椰香脆麻香
夠香口之餘,甜甜蜜蜜
份量唔會太多,剛好兩人分食👍👍
2020-09-28
2020-09-29 73 浏览
第一次同女朋友黎呢間到打邊爐,無論環境服務/食質素都系無得輸!打邊爐最緊要係湯底,第二就係食材,如果湯底好味基本上咩食材放落去都已經好好味,而呢間最好味一定係蕃茄豬骨薯仔湯。蕃茄豬骨薯仔湯先講湯底好濃郁,完全唔係用茄汁茄膏整出嚟,飲落去啖啖清甜蕃茄味,鍾意蕃茄湯一定會覺得好正!豬骨仲要好多,仲要啖啖肉,淨係食豬骨都飽。安格斯手切肥牛,牛肉厚薄適中,牛肉味好重,肉質好滑,岩曬我呢啲牛肉大王。手打墨魚丸+火雞姐搞唔餃,大大粒, 好彈牙,餃入面啲牛肉好濃味同飽滿,暫時係食過最好食嘅牛肉餃。鬼佬中出 蝦膠釀油炸鬼湯,油炸鬼好鬼脆,塞滿香甜蝦肉,夾埋泰式辣醬好正。椰青,好抵飲,又大又甜,仲要好多肉。
第一次同女朋友黎呢間到打邊爐,
無論環境服務/食質素都系無得輸!

蕃茄豬骨薯仔湯

椰青,好抵飲,又大又甜,仲要好多肉。
2020-09-26 93 浏览
調味料係每位收費~海鮮拼盤(二人份) (4/5)海蝦*4,花甲*4,象拔蚌bb,貴妃蚌,扇貝各*2海蝦鮮甜,彈牙👍🏻扇貝鮮甜肉質嫩口易咬👍🏻象拔蚌同貴妃蚌亦好鮮甜,但肉質略有點韌,唔夠爽口。酥炸龍蝦丸 (3.5/5)口感彈牙,不過不失。配上蜜糖芥茉醬係神來之筆👍🏻蕃茄薯仔湯底 湯底超級濃郁嘅蕃茄味,唔會酸,帶甜。第一轉等佢滾左嘅時候都飲咗一碗💯湯底入邊嘅粟米亦都好甜好爽,薯仔吸哂湯底嘅味道非常入味👍🏻蔬菜拼盤(二人份) 有生菜,粟米同埋炸芋頭。份量比較少,生菜新鮮,唔會有黑色嘅一點點。反而炸芋頭吸晒啲湯,好入味好正👍🏻
調味料係每位收費~
海鮮拼盤(二人份) (4/5)
海蝦*4,花甲*4,
象拔蚌bb,貴妃蚌,扇貝各*2
海蝦鮮甜,彈牙👍🏻
扇貝鮮甜肉質嫩口易咬👍🏻
象拔蚌同貴妃蚌亦好鮮甜,但肉質略有點韌,唔夠爽口。

酥炸龍蝦丸 (3.5/5)
口感彈牙,不過不失。配上蜜糖芥茉醬係神來之筆👍🏻

蕃茄薯仔湯底
湯底超級濃郁嘅蕃茄味,唔會酸,帶甜。

蔬菜拼盤(二人份)
2020-09-23 97 浏览
好耐無打邊爐啦!!真係忍唔住要打一打!醬料區係自助架,仲貼心寫左記得戴口罩,加分!!番茄豬骨薯仔湯底湯底呈橙紅色,有大量新鮮番茄、豬骨、粟米,同薯仔,真係淨係食個湯底都飽一半,濃到值得一飲再飲!酥炸龍蝦球炸得幾酥脆!海鮮拼盤游水海蝦、象拔蚌bb、花甲、蟶子海鮮又肥美又大隻,仲好新鮮!最後個湯好甜!飛魚子鱈蟹柳、魚皮餃係打邊爐必食嘅!蔬果拼盤有粟米、炸芋頭、唐生菜,配埋番茄豬骨薯仔湯底,蔬菜更加鮮甜
好耐無打邊爐啦!!
真係忍唔住要打一打!

醬料區係自助架,仲貼心寫左記得戴口罩,加分!!

番茄豬骨薯仔湯底

酥炸龍蝦球
炸得幾酥脆!

海鮮拼盤

游水海蝦、象拔蚌bb、花甲、蟶子
海鮮又肥美又大隻,仲好新鮮!最後個湯好甜!

飛魚子鱈蟹柳、魚皮餃

係打邊爐必食嘅!

蔬果拼盤

有粟米、炸芋頭、唐生菜,配埋番茄豬骨薯仔湯底,蔬菜更加鮮甜
2020-09-22 1236 浏览
疫情下好耐冇試過出街食飯,更莫講話打邊爐,真係忍得好辛苦啊。近排嘅銅鑼灣少人咗好多,既然大家咁驚,就決定反其道而行,正所謂越少人嘅地方越安全,決定靜雞雞出動「去滾」!甫進餐廳就發現去滾嘅裝修設計精緻有格調,霓虹燈箱嘅本土風加上民初女性的懷舊壁畫佈置,加上精美餐具,以至餐牌嘅平面設計,都係咁一絲不苟,令人一見難忘。卡座位闊落舒適,雲石枱面夠大可放多樣菜式。二人餐可選牛肉或海鮮餐,牛肉餐嘅亮點係有充滿油花的薄切安格斯肥牛,冬蔭功湯底亦非常足料,有大堆海蝦,菇菌同蕃茄,辣得黎又帶點鮮甜,層次夠哂豐富。最重要當然係要睇吓能夠反映餐廳功力嘅食物質素如何,因為手打墨魚丸同鮮剁牛肉餃都十分考功夫,彈牙、爽口、鮮味,可以話冇得彈。聖子新鮮有光澤,夠大隻可以啖啖肉,好正呀!雜菌拼盤,有本菇、金菇同雞髀菇,碌一陣索哂啲湯底嘅冬蔭公味,惹味十足。最後充滿驚喜嘅竟然係,五穀雜糧糕賣晒,餐廳轉左最後甜品變成即炸煎堆!話明係即炸,真係熱辣辣脆卜卜,好醒神,下次黎食都必定要encore 呀😄

2020-09-11
真係好耐都冇出街食飯,今晚適逢同媽媽兩個撐枱腳,想帶佢食好嘢,諗起呢間之前去過嘅火鍋邊爐店,就二話不說,兩個女人「去滾」!呢度嘅裝修應該係全香港火鍋店數一數二,啲霓虹燈充滿着吊詭風趣嘅字句,全部都係打卡熱點:今日是呢個餐叫做「大海無量」,聽個名都覺得勁,食物包括酥炸龍蝦球、游水海鮮、生猛元貝、貴妃蚌、象拔蚌BB、花甲、飛魚子鱈蟹柳、雲吞、粟米、炸芋頭、唐生菜,每位$298。火鍋最緊要係咩?當然係個湯底啦!呢度嘅湯底從來都唔會令你失望,上次試過龍蝦湯,鮮甜到不得了。今次試蕃茄豬骨薯仔湯底,簡單嘅配搭充滿着家常嘅味道,不過用豬骨煲嘅湯底通常都會有一浸油,但呢個湯絕對冇呢個問題,反而越煲越濃味,尤其是番茄嘅味道,飲到最後一碗都仲有好多蕃茄蓉,淨係湯底已經令人非常回味。每種食物都計好二人份量,所以好多樣嘢都係一人一件。我自己好鍾意食蔬菜,所以覺得如果可以再俾多少少就好,尤其是芋頭,炸得非常香口,一人一件實在太少。個酥炸龍蝦球就一般,並唔係新鮮炸起,所以唔係太特別。然後就到主角——海鮮拼盤,二人份量,陣容尚算鼎盛,而且各類海鮮都的確非常新鮮,仲要好多都係我地最喜愛嘅貝類,真係食指大動!今晚我同媽

個酥炸龍蝦球就一般,並唔係新鮮炸起,所以唔係太特別。

今晚我同媽媽「去滾」得好開心,下次再嚟過!
2020-09-21 52 浏览
收工時候經過Times Square,見到對面有個廣告叫做‘去滾’,有d搞笑又幾過癮,就上去望下。原來係食打邊爐,唔怪得要’滾’。餐廳裝修得好有特色,好有香港味道。而餐牌都好特別,d名稱令人忍唔住去研究下🤣🤣。有件‘肚兜’防止打邊爐會整污糟件衫。我哋叫咗個二人套餐B,有酥炸龍蝦球、海鮮拼盤、飛魚子蟹柳、鮮蝦雲吞同埋蔬菜拼盤,湯底方面我哋揀咗冬陰功海鮮湯。湯底非常出色,已經包含了蝦和蜆,亦都唔會太辣。等緊個湯滾起嘅同時,食住酥炸龍蝦球先,對於鍾意食香口野嘅我來講,呢個小食非常好味,外面炸到脆卜卜。飛魚子蟹柳都幾過癮,咬落有d脆卜卜。海鮮拼盤包含了BB象拔蚌、游水海蝦、生猛元貝、貴妃蚌和花甲,全部都非常新鮮。由於海鮮都非常大份,唔知道應該住幾耐,佢哋嘅侍應都好樂意解答。食材非常新鮮,元貝大粒到要分2-3口咬。整體來講環境同埋食材都高級,有時想食好啲嘅話,呢間絕對係一個唔錯嘅選擇。

有件‘肚兜’防止打邊爐會整污糟件衫。

湯底非常出色,已經包含了蝦和蜆,亦都唔會太辣。

飛魚子蟹柳都幾過癮,咬落有d脆卜卜。

2020-09-21 61 浏览
終於試到去滾喇😍叫左 冬蔭公海鮮煲 做湯底 第一次咁試用冬蔭公黎打邊爐! 個湯底非常香,好有冬蔭公既味道,同時都非常足料,冬姑,草姑,蝦仔,蜆仔,d湯都入曬d海鮮到,好好味!❤️❤️叫左幾款餸 - 蝦卷好熱好香,炸得黎又唔會太油,好味!雜菌盆好足料 估唔到咁既價錢都有咁足料既菇!而安格斯手切肥牛性價比真係超高,二百幾蚊有咁靚既牛質,睇到上面d雪花都流曬口水,真係十級推介🤤打邊爐又點少得嗌d貴既海鮮!呢個聖子皇好爽口,冇令我地失望!手剁牛肉餃塊皮都好薄,好味!而手打墨魚丸上面有蟹子,好味好味😋

叫左幾款餸 - 蝦卷好熱好香,炸得黎又唔會太油,好味!

雜菌盆好足料 估唔到咁既價錢都有咁足料既菇!

2020-09-21 799 浏览
Smoking affair is a restaurant themed around.. having an affair. So it was quite ironic to come here with my wife. Anyhoo, indeed, the restaurant has very unique decoration and felt kind of like entering an night club at first glance.We ordered the pork bone and tomato soup, which tasted really good!. The soup was thick and bodied. Whatever ingredients you throw into the pot will result ina ver strong taste of the sweet tomato soup. Very well done in this regard.The main meat platter was extreme

The main meat platter was extremely good. In particular, the thinly sliced high quality beef will cook in seconds is super soft and tender in your mouth. The brisket was also a nice addition to the platter.

I must say, the dessert at this place was actually the highlight of the evening. We had the sweet potato soup with rice balls. They are sooo good! Not too sweet and really strong ginger flavor.
Sweet  potato  soup

Lastly, the coconut fried dough twist is superbly done. Its a crunchy freshly fried pastry in a light honey coating. Yes. Its as delicious as it sounds.
Coconut  fried  dough  twist
2020-09-17
Sweet  potato  soup
Coconut  fried  dough  twist
  • 椰香脆麻花
2020-09-19 51 浏览
由於禁制令既關係 都好耐無約左啲fd一齊食飯 突然好想打邊爐最後見到呢間裝修好有特色 個名又夠特別 就揀黎試下;)點咗個二人套餐A 入面乜都有啲 湯底係 蕃茄豬骨薯仔湯一上枱見勁大煲 真係好足料既湯底 嚐咗啖湯 夠哂蕃茄味👍 好明顯見到勁大條豬骨一齊熬製 健康得黎又夠鮮甜 一啲都唔hea有勁大碟既安格斯手切肥牛一碟既份量係平時四人份既size 真係幾誇張lol鮮甜既聖子皇手剁牛肉餃(即係火雞姐搞唔餃)個名幾搞笑 咬落彈牙 而啲牛肉餃啲肉係紅色既 朋友以為唔夠熟😂其實唔係啦 本身呢啲牛肉餃煮極都係呢種顏色 爽口彈牙手打墨魚丸 咬落有啲粒粒既口感 有好多唔同種菇既雜菌拼盤煙韌既五穀雜糧糕 由好多種雜糧 例如紅豆 紅米 紫米等整成 幾健康既糕點 食到最尾加埋呢個甜品就夠飽肚 jeng總體而言 餐廳既裝潢與眾不同 好潮有時同朋友聚餐 唔止著重食材 環境同氣氛都好重要食材一流 如果可以份量再多少少就更一流
最後見到呢間裝修好有特色 個名又夠特別 就揀黎試下;)

點咗個二人套餐A 入面乜都有啲

湯底係 蕃茄豬骨薯仔湯

有勁大碟既安格斯手切肥牛
一碟既份量係平時四人份既size 真係幾誇張lol

鮮甜既聖子皇

手剁牛肉餃(即係火雞姐搞唔餃)
個名幾搞笑 咬落彈牙

爽口彈牙手打墨魚丸 咬落有啲粒粒既口感

有好多唔同種菇既雜菌拼盤

食到最尾加埋呢個甜品就夠飽肚 jeng

總體而言 餐廳既裝潢與眾不同 好潮
有時同朋友聚餐 唔止著重食材 環境同氣氛都好重要
食材一流 如果可以份量再多少少就更一流
2020-09-16 60 浏览
放寬限聚令之後當然要比自己放肆一下,所以一收工就即刻去我飯堂再滾一滾今次唔再係食椰子雞,反而突然想食辣,所以叫左個冬陰公湯底試吓。個窩一上台,入面係好大兜既鮮蝦,仲有好濃烈嘅冬陰功味,仲配上非常多的菇類,仲有蜆,未放野食已經滿滿的,very good👏🏻👏🏻 之後仲叫咗個蟶子皇,都幾新鮮。仲嗌左一大碟嘅牛,切到厚薄適中,己有牛味又唔煙韌,口感不錯 之後仲阻礙左個墨魚丸嗌埋個雜菌盤,最後仲有嗌到個別食響鈴但我唔記得咗影相,佢個響鈴係新鮮炸起,滾8秒即刻食得,超正

2020-09-14 52 浏览
疫情紓緩咗, 限聚令又放寬趁天氣涼涼地即刻約FRIEND去打邊爐就最啱㗎啦~大家都港島區返工最方便就係約埋去銅鑼灣位於MIDTOWN 嘅去滾次次食都覺得正唔想煩唔想諗又係BOOK返呢間最鍾意呢度裝修特別, 好多打卡位次次POST完係FB都有人問係邊間今次揀咗蕃茄薯仔豬骨湯底睇得出落足料, 而且聞係上嚟已經超級濃味我最愛~~侍應耐不耐就會問我地要唔要加湯, 完全自動波, 抵讚!海鮮拼盤粒帶子勁厚身, 我仲同個FRIEND懷疑係唔係兩粒嚟其他貝殼類都非常鮮味係蝦就細隻咗DD啦~酥炸龍蝦球彈牙好食飛魚子蟹柳同鮮蝦雲吞都值得試餐廳仲有個海景露台位可以透氣又得, 打另一款邊爐亦得
疫情紓緩咗, 限聚令又放寬
趁天氣涼涼地即刻約FRIEND去打邊爐就最啱㗎啦~

大家都港島區返工
最方便就係約埋去銅鑼灣
位於MIDTOWN 嘅去滾次次食都覺得正
唔想煩唔想諗又係BOOK返呢間

最鍾意呢度裝修特別, 好多打卡位
次次POST完係FB都有人問係邊間

今次揀咗蕃茄薯仔豬骨湯底
睇得出落足料, 而且聞係上嚟已經超級濃味
我最愛~~
侍應耐不耐就會問我地要唔要加湯, 完全自動波, 抵讚!

其他貝殼類都非常鮮味
係蝦就細隻咗DD啦~
酥炸龍蝦球彈牙好食
飛魚子蟹柳同鮮蝦雲吞都值得試
餐廳仲有個海景露台位可以透氣又得, 打另一款邊爐亦得