2020-07-03
今晚同朋友一齊去滾, 其實呢間餐廳我之前都聽講過, 因為佢啲嘢食我記得話幾新鮮,同埋入面啲裝修都幾靓,咁我就同朋友一齊試一試啦! 入面其實都坐得幾寬敞同幾舒服呢一樣嘢係我最like嘅。 咁我哋就叫咗以下:原個椰子雞湯半隻: 呢個椰子雞湯真係幾正店員用心為我哋即場咁樣切啲椰子肉落個湯底度, 令到成個湯底都有好濃嘅椰子味然後再將個隻雞放埋落個湯度, 令到成隻雞充滿著椰子味, 所以我覺得呢一煲椰子雞誠意推介因為真係好香。至尊天九牛腩頭: 呢個牛腩頭我覺得都幾新鮮唔錯, 睇牛嘅色澤已經知道係好嘢嚟, 其實呢個牛唔需要煮好耐, 已經可以好快食得, 當食落去嘅時候 ,已經有好濃沃嘅牛味, 而我最鍾意就係佢隻牛有少少肥令到口感更佳。原隻貴妃蚌: 已經好耐未食過咁新鮮嘅貴妃蚌 .貴妃蚌彈牙不得只, 而且個肉質都幾鮮甜,呢一個值得推介。手打蝦丸: 呢個蝦丸我覺得都幾新鮮同埋佢都幾彈牙爽口。手剁牛肉餃: 其實呢個係我第一次試,因為出面啲水較大多數都係用豬肉,而本人就最鍾意食牛 ,當你食到呢個牛肉餃嘅時候,佢入面啲餡料都幾豐富 所以未試過牛肉餃嘅朋友可以order試下 ,感覺奇特別。最後如果大家鍾意一啲比較
, 而我最鍾意就係佢隻牛有少少肥令到口感更佳。
手打蝦丸: 呢個蝦丸我覺得都幾新鮮同埋佢都幾彈牙爽口。
最後如果大家鍾意一啲比較特別嘅火鍋店我誠意推薦呢一間,因為入面啲裝修同埋食材 我覺得都係上佳之作。