真係好耐都冇出街食飯,今晚適逢同媽媽兩個撐枱腳,想帶佢食好嘢,諗起呢間之前去過嘅火鍋邊爐店,就二話不說,兩個女人「去滾」!呢度嘅裝修應該係全香港火鍋店數一數二,啲霓虹燈充滿着吊詭風趣嘅字句,全部都係打卡熱點:今日是呢個餐叫做「大海無量」,聽個名都覺得勁,食物包括酥炸龍蝦球、游水海鮮、生猛元貝、貴妃蚌、象拔蚌BB、花甲、飛魚子鱈蟹柳、雲吞、粟米、炸芋頭、唐生菜,每位$298。火鍋最緊要係咩?當然係個湯底啦!呢度嘅湯底從來都唔會令你失望,上次試過龍蝦湯,鮮甜到不得了。今次試蕃茄豬骨薯仔湯底,簡單嘅配搭充滿着家常嘅味道,不過用豬骨煲嘅湯底通常都會有一浸油,但呢個湯絕對冇呢個問題,反而越煲越濃味,尤其是番茄嘅味道,飲到最後一碗都仲有好多蕃茄蓉,淨係湯底已經令人非常回味。每種食物都計好二人份量,所以好多樣嘢都係一人一件。我自己好鍾意食蔬菜,所以覺得如果可以再俾多少少就好,尤其是芋頭,炸得非常香口,一人一件實在太少。個酥炸龍蝦球就一般,並唔係新鮮炸起,所以唔係太特別。然後就到主角——海鮮拼盤,二人份量,陣容尚算鼎盛,而且各類海鮮都的確非常新鮮,仲要好多都係我地最喜愛嘅貝類,真係食指大動!今晚我同媽

個酥炸龍蝦球就一般,並唔係新鮮炸起,所以唔係太特別。

今晚我同媽媽「去滾」得好開心,下次再嚟過!