2022-08-20
約了朋友在旺角呢邊食飯 話想食日本餐 就決定try try 位於旺角既間壽喜燒專門店🥢一入到去間餐廳 就覺得好舒服 好grand 裝橫好日式 🏯🎏非常精緻👍😍 我地一場嚟到當然要試試佢個壽喜燒吧🍲餐廳預先準備左啲日本籣王蛋比我地 🥚 啲蛋比其他蛋色澤比較橙 🧡🍊非常光亮新鮮 ✨味道好香濃 勁creamy!!😎😎 蛋香好重 連朋友不嬲唔食生蛋都話正呀😆😆 我地食之前就預先攪拌均勻左蛋漿先🥢店員會幫我地準備好個壽喜燒 不用我地操勞 服務真係一級棒100 分💯 同其他壽喜燒唔同既係 呢到用壽喜燒汁直接淋上去棉花糖到😙 非常特別既食法 同時都係打卡點嚟 😙😙主角當然唔少得 和牛喇 😋👏呢個係鹿兒島黑毛和牛 望落去已見到 佢油脂分布 紋理好平均😛 食落口更加唔使講 入口即化既感覺 口感非常軟嫩細滑☺️☺️ 仲要好鮮甜可口! 店員一煮到7/8成熟就直接放落個蛋漿度! 令成個和牛更呈於Creamy 狀態☺️😆且都幾大塊 牛味好重好香🐮 簡單是完美!💯除左和牛外 我地仲有食到 野菜拼盤!當中有 豆腐 蟹柳 金菇 娃娃菜 冬菇 三角豆卜 勁為豐富 十分滿意👍😎 個人鍾意湯底一滾左就即刻食 但喜愛入味/重味
我地一場嚟到當然要試試佢個壽喜燒吧🍲
店員一煮到7/8成熟就直接放落個蛋漿度!
除左和牛外 我地仲有食到 野菜拼盤!當中有 豆腐 蟹柳 金菇 娃娃菜 冬菇 三角豆卜 勁為豐富 十分滿意👍😎 個人鍾意湯底一滾左就即刻食 但喜愛入味/重味小小既朋友就可以平時咁浸陣先食 😉
此外 我地仲食左串燒 🍢
包左 牛舌 芝士蕃薯 🍠 雞肉串
牛舌帶來驚喜 好有咬口!仲有都幾juicy 唔係乾噌噌既!
總括嚟講 呢到野食同環境一流! 日本菜嚟講 真係十分推介!