2022-09-18 51 浏览
網上看見一家壽喜燒餐廳非常特別所以因此去旺角一趟 朝聖一下餐廳裝修走黑暗風 覺得好神秘 有bar枱、高枱、有獨立嘅房 空間闊落服務態度很不錯 但衛生方面 建議職員帶上手套拿起和牛片雖然和牛片有獨立包裝另外餐廳沒有定位 是關東還是關西風壽喜燒所以略微失色只是賣特色跟A5和牛。。鹿兒島A5和牛壽喜燒 | 二人前 $898🍥鹿兒島A5和牛六片🍥日本野菜盛合🍥十侍自家調製壽喜燒醬汁🍥日本蘭王雞蛋2隻⁠ 🍥稻庭烏冬⁠ / 白飯店員會先將大蔥跟醬汁放入鍋而餐廳亮點是以棉花糖代糖待棉花糖慢慢融合醬汁味道不會太甜。。只要牛肉來貨好 這道菜就不會太差牛肉脂肪分佈平均質地偏厚 每一片的雪花都很美配搭蘭王蛋漿 口感更順滑之後吃的日本野菜盛合 較為普通
網上看見一家壽喜燒餐廳非常特別
所以因此去旺角一趟 朝聖一下
餐廳裝修走黑暗風 覺得好神秘
有bar枱、高枱、有獨立嘅房 空間闊落
服務態度很不錯

質地偏厚 每一片的雪花都很美
配搭蘭王蛋漿 口感更順滑
之後吃的日本野菜盛合 較為普通

2022-09-17 44 浏览
上星期六慶祝中秋,同朋友book咗呢間高級壽喜燒專門店。雖然係旺角鬧市既巷仔入面,但裝修一啲都唔馬虎,餐廳唔算大,仲有兩間個室,如果想同朋友靜靜地品嘗美食都算係唔錯既選擇。我地揀咗最受歡迎既壽喜燒二人前套餐 ($898)-鹿兒島A5黑毛和牛 (約350g)-季節野菜盛合-自家製壽喜燒汁-日本蘭王蛋 (2隻)-讚岐烏冬或飯另加三款串燒:牛舌、大蔥雞、芝士蕃薯A5和牛350g大約就係6片,每片都有獨立保鮮紙保護,避免和牛氧化變色。和牛口感同綿花糖一樣咁軟熟,牛味濃郁,配上蘭王既蛋香特別滋味。野菜盛合就有娃娃菜、香菇、豆腐、油揚等等,份量十足,吸收哂壽喜燒湯底同和牛既精華,非常鮮甜,而且好適合用黎填飽個肚。最後一讚既係厚燒牛舌,燒得恰到好處,肉質爽口,充滿鹹香。

我地揀咗最受歡迎既壽喜燒二人前套餐 ($898)
-鹿兒島A5黑毛和牛 (約350g)
-季節野菜盛合
-自家製壽喜燒汁
-日本蘭王蛋 (2隻)
-讚岐烏冬或飯
另加三款串燒:牛舌、大蔥雞、芝士蕃薯

最後一讚既係厚燒牛舌,燒得恰到好處,肉質爽口,充滿鹹香。
2022-09-17 37 浏览
喺附近做gym都有聽過呢間價錢合理之餘又食到🇯🇵高質和牛 預訂形式細細間裝修幾精緻 而且仲有兩間包廂保持私隱度🥢棉花糖和牛壽喜燒 - 二人前 $898❣️日本鹿兒島A5和牛(六片) 360g用自家製木盒裝住六條獨立包裝嘅鹿兒島和🐮方便又衛生 店員細心地問想要生啲定熟啲 我哋request大概六成熟就得每塊都油脂分布均勻 微熱嘅牛肉入口即溶 薄薄一層完全包裹住成條👅 牛香徘徊成個口腔❣️十侍自家調製壽喜燒醬汁就咁形容個醬汁當然講唔出有咩特別 但呢間舖嘅最大賣點就係個棉花🍬 上枱之後店員比時間我哋影相拍片 完成之後將啲醬汁淋喺棉花糖上面 隨即溶化頭輪用煎嘅方式烹調 後來再加濃湯用烚嘅煮法 原先仲以為棉花糖溶咗會好甜好甜 但好驚喜食落居然唔會反而仲將蔬菜嘅鮮甜味帶咗出嚟❣️野菜拼盤成盤最注目一定係4塊預煎過嘅豆腐 加上壽喜燒醬汁再微煎一陣 脆皮嘅外層入邊包住豆香味好濃嘅豆腐肉另外最鍾意係會吸水嘅腐皮 剪開咗可以成塊攤開吸收醬汁精華❣️日本蘭王雞蛋2隻出名撈飯一流嘅蘭王🥚今次不論點和牛 撈飯 定拌烏冬都用得著 蛋味極濃 增添烏冬滑度❣️日本稻庭烏冬聽聞呢度嘅烏

🥢棉花糖和牛壽喜燒 - 二人前 $898

另外最鍾意係會吸水嘅腐皮 剪開咗可以成塊攤開吸收醬汁精華

❣️日本蘭王雞蛋2隻

❣️日本稻庭烏冬
聽聞呢度嘅烏冬好好食
所以今次跟餐都揀咗 放落鍋大概一兩分鐘就夾起 軟綿得嚟有彈牙感 攤涼小小倒啲蛋汁暖拌都好好食 十分滑口

❣️+$18 日本米飯
因為烏冬已經咁出色所以想試埋個🍚 一碗份量唔算多 軟熟嘅珍珠米淋啲鮮甜嘅壽喜燒醬汁 隨便撈一撈已經可以啪晒成碗

《秋日》蝉 - Semi

❣️ 《秋日》蝉 - Semi $138
十侍自家製Whisky配上日本梅酒🍷酒精濃度~18% 味道濃郁得嚟又帶有生姜回甘茶香味 喺最後食飽總結嘅時候用嚟清新一下口腔係唔錯嘅選擇
2022-09-14
日本鹿兒島A5和牛(六片) 360g
野菜拼盤
《秋日》蝉 - Semi
2022-09-16 52 浏览
👍🏻 壽喜燒二人前A5鹿兒島和牛西冷/肉眼 一上枱當然黎個閃光燈洗禮📸😂上面既油花分佈好平均 一盒有6大塊 店員會耐心地等候我地打完卡之後再開始烹製🔥之後就到棉花糖出場 雖然短短幾秒已經融化左 但係又莫名地療癒日本蘭王蛋一定係壽喜燒必備 將燒好嘅和牛點一點蛋汁 成個味道昇華🥰和牛肉質非常腍滑 油脂感滿滿🙌🏻壽喜燒汁有棉花糖加持下 甜味更容易接受 微微甜 大人小朋友都喜歡既味道👶🏻之後就係野菜盛合 每一樣材料都好新鮮 而且同醬汁好搭 特別鍾意腐皮同豆腐🙆🏻‍♂️索晒啲汁 最後我地選擇左配讚歧烏冬 好滿足!👍🏻 串燒隔籬枱叫左串燒 香味係咁傳過嚟 搞到我哋都忍唔住叫咗幾串🍡特別推介嘅係✅牛舌✅大蔥雞✅芝士蕃薯燒嘅香味非常突出 每一串嘅火候都掌握得好好😌而且保留到肉類嘅油脂、肉汁 印象都幾深刻👍🏻 乳酸梳打坐係bar枱但唔飲得酒既我地 叫左兩杯果味梳打 分別係蜜桃同巨峰提子🍇兩款都酸酸甜甜 非常開胃😘注意事項⚠️- 店員耐心地於席前烹調 會問下客人喜愛既生熟程度 然後再作調整 貼心❤️- 入口比較隱蔽 請留意豉油街巷仔內有𨋢直到😌

👍🏻 壽喜燒二人前

👍🏻 乳酸梳打

注意事項⚠️
- 入口比較隱蔽 請留意豉油街巷仔內有𨋢直到😌
2022-09-15 51 浏览
十侍 -棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角)📍旺角豉油街21C號Station 21 一樓💰人均消費: $500/人==================呢間餐廳主打棉花糖A5和牛壽喜燒,非常特式!一入到門口裝修已經好有日本風情!😍 🥘壽喜燒2人前 $898黑毛和牛餐廳用ge 係🐮鹿兒島黑毛和牛,套餐包左6大塊,大約360g 重!和牛油花分布均勻,色澤粉嫩!影完相後,店員會親自幫我地烹調和牛。🫗首先將醬汁倒至棉花糖,將棉花糖煮溶。然後再落和牛落鍋煮熟,再幫我地上碟。沾上蘭王蛋漿🥚後再食,味道真係提升到另一層次!和牛入口即溶,蛋香味入融入於其中😍🥗日本野菜拼盤入面有竹輪、冬菇、豆腐、蟹柳、豆腐等配料,同樣係店員幫手烹調😍配埋壽喜燒汁ge 味道,非常美味!另外,我有沾埋蘭王蛋漿食!🙊🙊好中意佢ge 蛋香味!🍢串燒有大蔥雞、牛舌同芝士蕃薯,味道不錯,有熱爐暖住,可以慢慢享受
十侍 -棉花糖A5和牛壽喜燒專門店 (旺角)
📍旺角豉油街21C號Station 21 一樓
💰人均消費: $500/人
==================

🥘壽喜燒2人前 $898
黑毛和牛

🥗日本野菜拼盤

🍢串燒

• 壽喜燒
本身對綿花糖有種莫明既好感係一種好治癒又可愛既甜點而壽喜燒單係提起呢三個字 · 嘴角就會自然向上·位於旺角既十侍- 棉花糖 A5和牛壽喜燒專門店將兩樣充滿幸福感既食物結合刷出另一種甜蜜既火花♡ 棉花糖鹿兒島 A5和牛壽喜燒(二人前)$898真係有綿花糖 · 岩哂影相機食先侍應會席前料理 · 將棉花糖加入京蔥同壽喜燒醬汁遇熱既棉花糖會慢慢溶化 · 繼而散發出香甜既香氣絕對係吞口水 · 同時又被治癒既畫面鹿兒島A5和牛大大塊 · 牛肉紋理分明係肉眼能感受既油脂感牛肉軟腍而油香十足再配上蛋液 · 令口感更細滑不需要細嚼而入口即化既幸福感♡ 日本野菜拼盤冬菇|燒豆腐|蟹柳|獅子狗|豆腐|娃娃菜|腐皮侍應會將所有材料放落鍋煮 · 再加烏冬令蔬菜完全吸盡牛肉既油脂香同壽喜燒既精華壽喜燒汁係一種魔法 · 令蔬菜都變得味道非凡♡ 燒飯團外層燒到香脆散發濃厚既醬油香 · 配上海苔一齊食係一道我唔明點解會好食 · 但忍唔住食哂既燒飯團♡ 芝士蕃薯估唔到芝士配蕃薯仔又幾有驚喜 · 香甜中帶芝士咸香♡ 大葱燒雞 雞肉燒到微焦嫩滑 · 配大蔥真係好夾♡ 豚肉大蔥豚肉包住大蔥 · 滿滿既油脂香 ♡ 牛舌 串燒必點

本身對綿花糖有種莫明既好感

♡ 蜜桃乳酸梳打 · 巨峰乳酸梳打
蜜桃香甜而巨峰反而偏酸
但兩杯都好清爽 · 好岩用黎降低膩感

2022-09-13 24 浏览
今日係特別日子去咗食壽喜燒😋😋😋呢個係旺角好少見嘅壽喜燒專門店。入到去感覺裝修非常之型格,水泥風,亦有啲日式傳統燈籠,整體感覺都好靚。去到壽喜燒專門店就一定係食壽喜燒!配上鹿兒島黑毛和牛,超級期待!佢哋有自家制壽喜燒汁,加上棉花糖,隨着倒壽喜燒汁棉花糖會跟住溶化,成為湯底一部份。侍應會問牛肉要生定熟啲,好好服務,全程都係職員幫手煮,坐喺度食就得㗎啦!鹿兒島A5黑毛和牛,都係非常之吸引,用嚟打卡一流!個木盒裝住六片和牛,就咁睇已經見到雪花狀態,諗吓都知好好食!肉質軟熟牛味幾濃,入口有點即溶感不錯。野菜盛合季節野菜盛合入面好豐富,勁多菜、豆腐、蟹柳、茹。食得壽喜燒當然配隻日本雞蛋最正,呢度嘅雞蛋係蘭王雞蛋 ,配埋牛肉食真係好正!最後仲試咗幾串串燒,大蔥雞、芝士番薯,過下口癮,味道都唔錯!

2022-09-12 22 浏览
心思思想食壽喜燒。朋友推介旺角*十侍*。貪佢地點方便就腳。質素仲高高高添🤩。壽喜燒有二人/四人前。我同豬仔兩個人。當然係order二人前😬。餐廳用上鹿兒島黑毛和牛🐮。絕對有信心保證❣️。有六塊黑毛和牛。重量大慨有360g。屬A5級黑毛和牛。塊塊黑毛和牛油花分布均勻。顏色粉嫩。入口即化。棉花糖壽喜燒造型超吸睛。倒入自家製醬汁。棉花糖慢慢溶化。看到我個心也跟著一起溶化了🥰。黑毛和牛蘸上蘭王蛋🥚味道更香更滑😋。食完靚靚黑毛和牛。慢慢品嘗野菜盛合😛。野菜盛合份量十足。唔怕食完唔夠飽。呢餐超豐富。食埋飯/烏冬就大滿足😎😎。
2022-09-11 29 浏览
中秋節中午約左朋友仔食高級野,揀左呢間好有創意既綿花糖和牛壽喜燒,餐廳位於旺角豉油街小巷內既Station21,好有大隱隱於市既感覺。踏入店內,迎面而來既係相當有氣勢既日本將軍盔甲,店內亦掛滿和風圖畫,好似去左日本咁,可見店家響裝修度都落足心思。我地點左個壽喜燒2人前套餐$898,裡面包左:-鹿兒島A5黑毛和牛350g-季節野菜盛合-自家製壽喜燒汁-日本蘭王蛋-讚岐烏冬/飯A5和牛用木盒裝住,有6片,每一片都有保鮮紙獨立包好,唔怕和牛會接觸到空氣太耐,搞到變色氧化,可以慢慢影相。侍應會先響綿花糖上加入壽喜燒汁,再慢慢攪拌,綿花糖既甜度融哂落醬汁到,之後再將和牛放入去烹煮。淺嘗一片脂肪分布均勻既和牛,脂肪甘甜既味道會響口中擴散,牛味濃郁,肉質滑嫩有彈性,而且點住蘭王蛋汁食特別好食。食完和牛就到野菜盛合,都幾足料,有娃娃菜、菇、豆腐、油揚、獅子狗&蟹柳,新鮮又鮮甜,好多纖維,岩哂最近減肥中既我。我地另外仲點左牛舌、大蔥雞&芝士蕃薯串燒,當中厚牛舌燒到有少少炭香味,幾鹹香;小甜薯鋪滿芝士好邪惡。餐廳燒好後會放響個小爐度暖住,唔怕會變凍,都算幾貼心。因為夜晚仲有大餐等緊我地,美食呢家野係貴精不
中秋節中午約左朋友仔食高級野,
揀左呢間好有創意既綿花糖和牛壽喜燒,
餐廳位於旺角豉油街小巷內既Station21,
好有大隱隱於市既感覺。

踏入店內,迎面而來既係相當有氣勢既日本將軍盔甲,
店內亦掛滿和風圖畫,好似去左日本咁,
可見店家響裝修度都落足心思。

我地點左個壽喜燒2人前套餐$898,
裡面包左:
-鹿兒島A5黑毛和牛350g
-季節野菜盛合
-自家製壽喜燒汁
-日本蘭王蛋
-讚岐烏冬/飯

A5和牛用木盒裝住,有6片,
每一片都有保鮮紙獨立包好,
唔怕和牛會接觸到空氣太耐,
搞到變色氧化,可以慢慢影相。

侍應會先響綿花糖上加入壽喜燒汁,再慢慢攪拌,
綿花糖既甜度融哂落醬汁到,
之後再將和牛放入去烹煮。

淺嘗一片脂肪分布均勻既和牛,
脂肪甘甜既味道會響口中擴散,
牛味濃郁,肉質滑嫩有彈性,
而且點住蘭王蛋汁食特別好食。

食完和牛就到野菜盛合,
都幾足料,有娃娃菜、菇、豆腐、油揚、獅子狗&蟹柳,
新鮮又鮮甜,好多纖維,
岩哂最近減肥中既我。

我地另外仲點左牛舌、大蔥雞&芝士蕃薯串燒,
當中厚牛舌燒到有少少炭香味,幾鹹香;
小甜薯鋪滿芝士好邪惡。
餐廳燒好後會放響個小爐度暖住,
唔怕會變凍,都算幾貼心。

因為夜晚仲有大餐等緊我地,
美食呢家野係貴精不貴多,
所以就唔食到咁飽😌
2022-09-11 53 浏览
最近朋友喺網上見到依間壽喜燒以棉花糖作招倈,見有D特別,就應約去試一試地點非常方便,旺角/油麻地站行5分鐘唔使就到,食完仲可以行下旺角消滯。一入門口就有大大個武田信玄(?)喺門口,好有心機嘅擺設,有大大塊玻璃隔住,一定唔怕有小朋友撞跌整爛啦。餐具都好有特色,尤其係個杯墊,一面係餐廳名,一面係武士公仔。餐牌唔算多野揀,簡單叫個二人餐盛惠($898),另外再叫多杯招牌whiskey叫Juji/十侍($98)。二人餐主要包6片A5鹿兒島和牛西冷/肉眼,野菜盛合主打個棉花糖隨爐奉上,然後店員就開始幫我地準備,會先問我地打算食幾熟。但小弟真係唔太清楚究竟依間係關東定關西風壽喜燒,烹煮過程如下:1)先落醬汁至棉花糖以煮溶棉花糖2)汁未滾就落大蔥3)落牛肉煮至心儀生熟度夾起奉上4)煮好食晒6塊牛肉5)將野茶盛合所有材料一次過加入烹煮6)煮好食晒所有野菜7)落烏冬烹煮撇開烹煮過程同員工揸筷子能力,牛肉質素係唔錯,油花夠均衡,但肉味欠奉,比起早前於尖沙咀打邊爐嘅A5和牛差,野菜盛合中嘅豆腐最佳,有濃郁豆味再配上壽喜燒汁煮,一流,其他食物質素皆不錯就不逐一細評。Whiskey,十侍飲落真如餐牌形容有陣辛辣

二人餐主要包6片A5鹿兒島和牛西冷/肉眼,野菜盛合

1)先落醬汁至棉花糖以煮溶棉花糖
2)汁未滾就落大蔥
3)落牛肉煮至心儀生熟度夾起奉上
4)煮好食晒6塊牛肉
5)將野茶盛合所有材料一次過加入烹煮
6)煮好食晒所有野菜
7)落烏冬烹煮
Whiskey,十侍飲落真如餐牌形容有陣辛辣味,但後勁唔夠淳厚,小弟味覺遲鈍亦品唔出椰子同香草味。

總結係,野食係唔錯,但性價比唔高
2022-09-09
2022-09-10 163 浏览
Went as a group of three and we ordered a sukiyaki set for four. At first, the server only served us with 3 raw eggs and we had to confirm if it should be 4 eggs instead 3 for the set we ordered. Then he said he would bring the fourth one back. Clearly playing dumb and not serving us for what we paid for, guess because he saw there was only the three of us. He also didn’t make it clear that we could be having 4 servings of either rice or udon for the set, we had to make sure it’s 4 servings with him. What a dishonest way to treat your customers.

The beef was alright. They cook the beef for you but then they will just ask u to cook the rest of the stuff yourself. And the rice quality is poor.

On a side note, there’s no water refill in the toilet tank so you can’t flush the toilet. Simply disgusting and unhygienic.

Conclusion: will not go again, there are other places with better food and services. I just do not appreciate the way they treat their customers.
Sukiyaki
Sukiyaki
聽到個店名時好好奇,究竟棉花糖同和牛有咩關係呢?食完呢餐終於解開個謎團。店員會張一整個棉花糖同汁MIX埋一起,所以湯底會係甜甜地既味道。店員會幫手煮左和牛,確保生熟度岩先比我食,當我張和牛放係金色既碟上,佢真係好似發緊光咁,入口即融,好軟綿綿既口感,正呀!之後會加入日本腐皮、豆腐、長而肥美既蟹柳同蔬菜。因為個湯底已係個精華,所以簡單既食材都好好味。食完呢餐先發現壽喜燒可以咁精緻。好享受。果度仲有D廂房,岩一班人聚會。值得推介。
2022-09-06
2022-09-08 24 浏览
[旺角]十侍.棉花糖鹿兒島A5和牛壽喜燒食剩指數:0/100一直都未試過呢類比較專業既壽喜燒今次呢間真係幾驚喜首先棉花糖壽喜燒真係有棉花糖!棉花糖係即場用機捲睇到都好興奮首先加左京蔥同醬汁落棉花糖鍋等棉花糖溶哂就會開始落和牛呢度店員仲會幫你煮埋我覺得幾好因為店員應該煮得好過我唔會浪費左鹿兒島A5和牛每塊和牛都獨立包裝唔洗煮好耐就食得佢上碟可以直接放入蘭王蛋汁食落去真係超香甜和牛油脂豐富又腍又香.日本野菜拼盤食剩指數:0/100跟餐仲有個野菜拼盤有竹輪、冬菇、豆腐、蟹柳、豆腐等呢個都係店員會幫你煮煮完牛就幫你落個店員擺盤擺得好靚仲講埋食既次序基本上冬菇同菜係最後先食~.串燒(大蔥雞、牛舌、芝士蕃薯)食剩指數:0/100到串燒部分好欣賞佢有個細爐keep住串燒溫度就算食得慢都唔會好快凍大蔥雞: 雞肉唔柴, 大蔥既爽甜同雞肉好搭牛舌: 有牛味, 肉質彈牙芝士蕃薯: 好香甜, 好軟糯.蜜桃提子乳酸梳打食剩指數:10/100到飲品部分叫左兩杯梳打正正常常啦~我諗飲酒會好啲佢有支同店名一樣既whiskey有機會下次再試
[旺角]十侍
棉花糖鹿兒島A5和牛壽喜燒
一直都未試過呢類比較專業既壽喜燒
今次呢間真係幾驚喜
首先棉花糖壽喜燒真係有棉花糖!
棉花糖係即場用機捲
和牛油脂豐富
又腍又香
日本野菜拼盤
跟餐仲有個野菜拼盤
有竹輪、冬菇、豆腐、蟹柳、豆腐等
呢個都係店員會幫你煮
煮完牛就幫你落
個店員擺盤擺得好靚
仲講埋食既次序
基本上冬菇同菜係最後先食~
串燒(大蔥雞、牛舌、芝士蕃薯)
到串燒部分
好欣賞佢有個細爐keep住串燒溫度
就算食得慢都唔會好快凍
大蔥雞: 雞肉唔柴, 大蔥既爽甜同雞肉好搭
牛舌: 有牛味, 肉質彈牙
芝士蕃薯: 好香甜, 好軟糯
蜜桃提子乳酸梳打
我諗飲酒會好啲
佢有支同店名一樣既whiskey
有機會下次再試
2022-09-08 1099 浏览
「棉花糖、A5、和牛、壽喜燒」... 呢四個字詞每個都好吸引更何況加埋在一起作為餐廳名字呢!平日夜晚都幾full house好彩有訂位位置頗為隱世唔係咁容易搵到~.鹿兒島A5和牛壽喜燒 | 二人前 $898🥢 鹿兒島A5和牛六片🥢日本野菜盛合🥢十侍自家調製壽喜燒醬汁🥢日本蘭王雞蛋2隻⁠ 🥢稻庭烏冬⁠ / 白飯.和牛壽喜燒我都算食得多但棉花糖起爐的確幾有創意店員先喺鍋中放入棉花糖然後加入京蔥、秘製醬汁棉花糖既糖份慢慢會熱溶帶出甜味非常適合打卡~甚至錄片/reel日本鹿兒島A5和牛煮好後就可以沾上蛋漿OMG油脂好豐滿嫩滑又夠厚身(而且每片牛都係獨立包裝食前先打開夠新鮮)之後食既就係日本野菜盛合有獅子狗、油豆腐、豆腐、壽喜菇、蟹柳等加埋稻庭烏冬入哂味都唔錯本身價錢上係幾進取但係之後我哋上網望到原來A5日本和牛一盒已經要$500左右但係呢度有成個套餐~仲要有人serve 可以慢慢品嚐😛咁都算值回票價.見到餐牌仲有串燒可以食亦都可以點幾串過吓口癮推薦珠蔥豚肉卷、大蔥雞、芝士紫薯🍢價錢都係$28 - 42左右.見到佢哋有酒牌🍻可惜因為平日夜晚既關係所以冇飲到酒點咗兩杯乳酸梳打❄夠冰凍️鍾意甜度高嘅朋
「棉花糖、A5、和牛、壽喜燒」...
呢四個字詞每個都好吸引
更何況加埋在一起作為餐廳名字呢!
平日夜晚都幾full house好彩有訂位
位置頗為隱世唔係咁容易搵到~
鹿兒島A5和牛壽喜燒 | 二人前 $898
🥢 鹿兒島A5和牛六片
🥢日本野菜盛合
🥢十侍自家調製壽喜燒醬汁
🥢日本蘭王雞蛋2隻⁠
🥢稻庭烏冬⁠ / 白飯
和牛壽喜燒我都算食得多
但棉花糖起爐的確幾有創意
店員先喺鍋中放入棉花糖然後加入京蔥、秘製醬汁
棉花糖既糖份慢慢會熱溶帶出甜味
非常適合打卡~甚至錄片/reel
日本鹿兒島A5和牛煮好後
就可以沾上蛋漿
OMG油脂好豐滿嫩滑又夠厚身
(而且每片牛都係獨立包裝食前先打開夠新鮮)
之後食既就係日本野菜盛合
有獅子狗、油豆腐、豆腐、壽喜菇、蟹柳等
加埋稻庭烏冬入哂味都唔錯
本身價錢上係幾進取
但係之後我哋上網望到
原來A5日本和牛一盒已經要$500左右
但係呢度有成個套餐~仲要有人serve
可以慢慢品嚐😛咁都算值回票價
見到餐牌仲有串燒可以食
亦都可以點幾串過吓口癮
推薦珠蔥豚肉卷、大蔥雞、芝士紫薯🍢
價錢都係$28 - 42左右
  • 珠蔥豚肉卷
  • 大蔥雞
  • 芝士紫薯
2022-09-06 89 浏览
放假落咗旺角睇波鞋,行經豉油街表參駅見到間咁日式既餐廳廣告綿菓子壽喜燒😍A5 和牛😍即刻沖咗上去食😆餐廳裝修好和風好似去咗日本既感覺。睇吓menu 我哋叫咗呢個二人前set嘩好得意成支綿花糖放落鍋到煮😆唔係講笑呀!成盒A5鹿兒島和牛油脂分布均勻正呀!店員幫我哋煮嘩好大塊A5和牛點吓個蘭王蛋食先嘩和牛入口即溶配埋個蘭王蛋真係滑上加滑好滑滑😋好好味👍👍👍👍👍食完和牛就開始食野菜啦!要食番啲蔬菜健康啲。之後仲追加咁幾串串燒芝士蕃薯、大蔥雞同牛舌
放假落咗旺角睇波鞋,
行經豉油街表參駅
見到間咁日式既餐廳廣告
綿菓子壽喜燒😍A5 和牛😍
即刻沖咗上去食😆

餐廳裝修好和風好似去咗日本既感覺。

睇吓menu 我哋叫咗呢個二人前set

嘩好得意成支綿花糖放落鍋到煮😆

唔係講笑呀!成盒A5鹿兒島和牛

油脂分布均勻正呀!

店員幫我哋煮嘩好大塊A5和牛
點吓個蘭王蛋食先
嘩和牛入口即溶配埋個蘭王蛋真係滑上加滑
好滑滑😋好好味👍👍👍👍👍

食完和牛就開始食野菜啦!
要食番啲蔬菜健康啲。

之後仲追加咁幾串串燒
芝士蕃薯、大蔥雞同牛舌