2023-01-06 132 浏览
減緊肥既我都需要cheat day既,今日就係!元朗呢間鋒哥廚房做緊羊腩煲放題,$288一位,2個鐘任食任飲,食盡佢!呢個枝竹雙冬羊腩煲好吸引,任食既,絕對交足貨,件件羊都夠晒大件,骨又唔多,最重要係羊味好濃,羊肉好腍,我呢個咁中意食羊既人真係一啲抵抗力都無🫣我地加羊都加佐3轉,真係抵到爛!除佐羊腩煲任食其實麻辣雞煲都係,可惜我地唔食辣,直接skip佐食火鍋,同樣任食🫠湯底簡番罪惡感少啲既有營蕃茄薯仔湯,好清甜既湯底,夠晒健康!任食配料好多,牛同豬都好濃肉味好岩食,另外值得一提係海鮮都任食🐙🦑🦐🦞🦀我地放佐啲蟹落去滾,滾完成個湯都好濃蟹味,蟹肉又實又好食,真係好正!!任飲既飲品成個雪櫃都係,慢慢飲,解渴清熱既飲品都有👍🏻
任飲既飲品成個雪櫃都係,慢慢飲,解渴清熱既飲品都有👍🏻
2023-01-03 138 浏览
(∩´∀`∩)好嘢,天氣終於凍啦‼️可以食羊腩煲喇‼️🤔點解要食呢間餐廳嘅羊腩煲?💬因為呢度嘅羊腩煲食完之後仲可以轉做打邊爐!仲有好多唔同嘅配料任食😏,最緊要係佢係我屋企附近😂🤔羊腩OK嗎?💬真係要同大家分享吓,呢度嘅羊腩好好食㗎!羊腩鮮嫩多汁,冇任何膻味,入口味美濃郁🥰枝竹係羊腩煲入邊一個重要嘅角色,可以中和羊肉嘅燥熱💁🏻‍♀️大家記得一定要食返多啲‼️🤔打邊爐用羊腩湯底嗎?💬打邊爐今次我就用咗黑蒜豬骨湯,黑蒜嘅味道好重!豬骨湯呈現奶白色,就算放啲乜嘢落去打邊爐都好正㗎😳🤔仲有啲咩正?💬哈哈犀利囉!呢度啤酒係任飲!啱晒同一班朋友一齊嚟食飯😏
(∩´∀`∩)好嘢,天氣終於凍啦‼️可以食羊腩煲喇‼️

🤔點解要食呢間餐廳嘅羊腩煲?
🤔羊腩OK嗎?
💬真係要同大家分享吓,呢度嘅羊腩好好食㗎!
🤔打邊爐用羊腩湯底嗎?
🤔仲有啲咩正?
💬哈哈犀利囉!呢度啤酒係任飲!啱晒同一班朋友一齊嚟食飯😏
1️⃣ 任食羊腩煲️2️⃣ 任食雞煲3️⃣ 任食打邊爐職員超級Nice🪄換煲好快手🪄添羊添雞好快手1️⃣ 任食羊腩煲羊腩配埋冬菇、馬蹄、枝竹、腐乳醬👍🏻肥瘦脂肪比例均勻 ,唔會太油肉質鮮嫩,一點點膻味 ,濃味而不膩2️⃣ 任食麻辣雞煲肉質好嫩滑👍🏻啖啖肉十分惹味,,唔夠食仲可以再可以無限添可以自選辣度🌶️(建議先用BB辣開始之後可以再加)3️⃣ 任食打邊爐5款湯底🪄揀咗清清地芫荽皮蛋☺️有蠔🦪新鮮大蝦🍤花蟹🥩牛肉🥓豬肉生根,響鈴, 🥬菜,🍜麵🍢丸🪄任食甜品,飲品,啤酒 雪糕有movenpick💕

1️⃣ 任食羊腩煲
️2️⃣ 任食雞煲
3️⃣ 任食打邊爐

職員超級Nice🪄換煲好快手🪄添羊添雞好快手

1️⃣ 任食羊腩煲

羊腩配埋冬菇、馬蹄、枝竹、腐乳醬👍🏻
肥瘦脂肪比例均勻 ,唔會太油
肉質鮮嫩,一點點膻味 ,濃味而不膩

2️⃣ 任食麻辣雞煲

肉質好嫩滑👍🏻啖啖肉
十分惹味,,唔夠食仲可以再可以無限添
可以自選辣度🌶️(建議先用BB辣開始之後可以再加)

3️⃣ 任食打邊爐

5款湯底🪄揀咗清清地芫荽皮蛋☺️

🪄任食甜品,飲品,啤酒
雪糕有movenpick💕
2022-12-30 92 浏览
呀媽唔煮飯,走去元朗馬田路80號御庭居地下5號舖的《鋒哥廚房》食放題。餐廳主打羊腩煲任食,食完羊腩煲,仲可以任食雞煲,再打邊爐任食,多款新鮮海鮮任打邊爐食。每位$288,仲可以由5:00pm食到7:00,超抵食!餐廳顯眼👀,好容易搵架!羊腩煲🐑,羊肉超嫩超腍、羊味超香,肥瘦脂肪比例非常均勻,唔會太油,又唔會太乾,其他配料有支竹,蓮藕,芫茜,蔥,超香,超惹味!麻辣🐔雞煲🍲夠麻辣的麻辣雞煲,麻味夠香,辣味夠辣,用嚟撈飯食,飯食多啲😂雞煲材料十足,又好食又惹味,唔夠食仲可以再添👍打邊爐揀左有營🍅蕃茄🥔薯仔湯底,湯底用新鮮材料煮,原汁原味,酸酸甜甜,好開胃,食完任食羊腩煲,飲呢個湯最適合。火鍋食左生根,響鈴,蠔🦪,帶子,新鮮大蝦🍤,花蟹,水魷魚。新鮮鮑魚,牛肉,豬肉😋

麻辣🐔雞煲🍲
2022-12-29 76 浏览
同幾個朋友來食雞煲,然後直落直接打邊爐咁😆 環境都幾有特色幾唔錯🤪 而且食物質素都唔錯😍🥘麻辣雞煲 - 推薦5粒星⭐️麻辣雞煲真係做得好出色,色香味俱全,好睇又好食,雞夠滑又入味,麻辣岩岩好食得過癮又開胃,然後就可以打邊爐啦🤣 打邊爐任食都幾抵玩,有多款新鮮海鮮可以選擇,都仲有好多打邊爐食材,好似我地就叫左牛丸,腸仔,肥牛等等😙 另外不得不提,就係仲有生啤任飲朋友聚會來呢到真係幾岩😆 5點到7點時段就每位$288,幾抵食👍🏻 下次會再幫襯⭐️
🥘麻辣雞煲 - 推薦5粒星⭐️

2022-12-28 75 浏览
住係元朗國既朋友叫佐好多次要黎試下呢間鋒哥廚房,終於夾到時間一齊食,$288/2個鐘,朋友真係無介紹錯,我地食到攬住果肚咁走🤰🏻🫄🏻🫃🏻陳年花雕醉雞煲呢個係一次性既,但好好食!中意食醉雞既我表示超級滿意🤩啲雞好嫩,一啲都唔鞋,雞皮仲好滑,陳年花雕浸出黎既雞酒味係激濃,完全係香醇既酒味,食完成個口都充滿酒味,好誇張(///▽///)麻辣雞煲食完一次性既雞煲就到任食唔嬲既麻辣雞煲,我地3個都係食辣之人,呢個雞煲真係岩晒!又麻又辣,愈食愈辣,愈滾啲辣味就愈滾,我地加佐幾次雞,食到最後大家麻到果咀紅晒🤣🥵啲雞好滑好好食,嫩口入味,每啖都係麻辣味,出色!任食火鍋~黑蒜豬骨湯辣到我地都投降啦,轉打邊爐,都係任食🫣豬骨湯好香濃,做湯底好合格,火鍋配料特別一定要讚係海鮮!選擇勁多,一張長枱慢慢簡!我超中意佢地既蟶子,蝦同鮑魚,蟶子肥嘟嘟好鮮生,蝦肉好彈牙,鮑魚又好有咬口,超正(≧▽≦)/我地一路食一路飲埋任飲既生啤真係超爽呀!
陳年花雕醉雞煲
麻辣雞煲
任食火鍋~黑蒜豬骨湯
我地一路食一路飲埋任飲既生啤真係超爽呀!
2022-12-23 112 浏览
鋒哥廚房係元朗,呢度有做放題,我地今日係食雞煲火鍋放題,$288兩個鐘,絕對抵食!我地先食一個一次性既陳年花雕醉雞煲,醉雞酒味好濃,陳年花雕真係唔同啲,酒味好醇好濃,比普通醉雞更香,雞肉仍然好滑好嫩,連雞胸都唔鞋,勁正!之後就係主角1號既任食麻辣雞煲,雞煲上枱再滾一滾就吸晒啲香味食得,愈食愈辣,好麻好香,啲香料令啲雞好入味,雞肉岩岩熟,鮮嫩香濃,每次要refill都好快到,好有效率!食飽雞煲就到主角2號任食火鍋,湯底簡佐有營蕃茄薯仔湯,健康啲清淡啲,無咁濃味,足料既蕃茄薯仔令湯底好清甜,配料方面選擇好多,蔬菜都有好幾款放晒係出面任夾,丸呀腸呀呢啲配料即叫即有,送餐好快;另外呢康既海鮮都係任點,啲蜆好新鮮,完全無沙,好好食,真係食到好滿足!

之後就係主角1號既任食麻辣雞煲雞煲上枱再滾一滾就吸晒啲香味食得,愈食愈辣,好麻好香,啲香料令啲雞好入味,雞肉岩岩熟,鮮嫩香濃,每次要refill都好快到,好有效率!
2022-12-19 182 浏览
同屋企人好想食羊腩煲又廢事咁麻煩,唔想自己整,於是就去左屋企附近個間鋒哥廚房,諗住去食下羊腩煲打下邊爐試下😋⭐️ 枝竹雙冬羊腩煲個羊腩煲一來到已經聞到香味,流哂口水,睇見都好足料好正,食落真係好味,羊腩煮得好淋易咬口又同時間好入味,枝竹都好索個汁好正😍十女木⭐️ 打邊爐任食打邊爐料都係任食,仲要海鮮都見到幾新鮮,牛肉都好淋好好味,食完羊腩煲就真接用作湯底打邊爐,屋企人都話好食好滿意😆⭐️ 生啤汽水任飲食羊腩煲打邊爐邊可以少得啤酒,呢到啤酒都係任飲真係好抵好正🤩
⭐️ 枝竹雙冬羊腩煲
⭐️ 打邊爐任食
⭐️ 生啤汽水任飲
2022-12-15 179 浏览
元朗原來有間叫鋒哥廚房既餐廳,依家主打做放題,仲要係羊腩煲任食,只係$288一個,食足2個鐘,抵玩!首先食既緊係枝竹雙冬羊腩煲🐏🫕成個煲都湯羊肉,即使任食都好靚料,羊腩肥瘦適中,羊味香濃,少少既羊膏連埋軟腍既羊肉一齊食口感好好,其他枝竹、冬菇、馬蹄呢啲配料都好合格整得好好,好入味。羊腩煲食夠就到打邊爐時間,唔食得辣既我地已經放棄佐雞煲直飛火鍋啦😂火鍋我地湯底點佐家的味道:有營蕃茄薯仔湯🍅🥔🍲蕃落好多好大舊,薯仔都唔少,愈滾愈出味,仲有啲粟米件添,真係好健康。火鍋配料方面海鮮配料好出色,一定要介紹清楚俾大家🤭海鮮好多選擇,一張大長枱任君選擇,蟶子、青口、鮑魚、蟹、蝦,啲蜆仲貼心到用個筲箕裝住直接碌得,每款都好新鮮好好食!放晒海鮮落去成個湯底好濃味,精華出晒黎添🤗食到口乾飲埋任飲既啤酒就岩岩好🍺

食到口乾飲埋任飲既啤酒就岩岩好🍺
2022-12-15 108 浏览
今日立冬,涼風陣陣,最岩就係食羊暖身補身💨鋒哥廚房就有得食羊腩煲,仲要係放題,$288食足兩個鐘,5-7,食個早飯就岩晒👅🐑枝竹雙冬羊腩煲羊腩煲係任食既,勁抵,羊肉好多好入味,嫩滑無比,羊騷味岩岩好,羊肉點啲腐乳食就超香,配料既腐竹、馬蹄、冬菇都好入味,愈煲愈入味,每舊羊都好大舊,食得好滿足💟任食火鍋羊腩煲食夠仲有雞煲任食,但我地已經急不及待想打邊爐,食海鮮食火鍋配料啦😹火鍋湯底我地都係用番羊腩煲既湯底,貪佢夠晒羊味🤭啲任食海鮮好多款,鮑魚,羔蟹,魷魚,我地淨係食呢樣都夠🤗啲鮑魚好爽,魷魚又好彈牙,羔蟹啲羔爆晒出黎,蟹肉又唔會霉,勁新鮮勁好食,任食真係超抵!⭐️另外牛肉豬肉呢啲火鍋配料都好出色,呢個價錢食到咁多野真係抵到無朋友呀🌝
🐑枝竹雙冬羊腩煲
任食火鍋
2022-12-14 64 浏览
今日出開元朗先食早餐,見到呢個招牌紅色幾吸引我,見到都係茶餐廳價錢咁就入去試下啦。入到去見到紅啡色主題嘅裝修風格,算係幾新潮嘅茶餐廳裝修。🆕🍳香煎雞扒早餐:包括薯餅,太陽蛋,牛角包🥐首先講下個牛角包真係好鬆脆好有層次,外層似係加牛油去焗,整體唔會過鹹啱啱好。🥔薯餅大塊香脆,同出面質素有得比,嗰種香脆感覺真係好幸福。🐔雞扒夠曬大細煎得香口,外皮少少脆,肉汁滲出嚟都算係煎得成功嘅雞扒,啖啖肉幾入味嘅。最後一杯凍檸茶不過不失。✔️✔️以茶餐廳價錢黎講,呢個算係幾成功嘅西式早餐。

🍳香煎雞扒早餐:包括薯餅,太陽蛋,牛角包
🥔薯餅大塊香脆,同出面質素有得比,嗰種香脆感覺真係好幸福。

最後一杯凍檸茶不過不失。

✔️✔️以茶餐廳價錢黎講,呢個算係幾成功嘅西式早餐。
2022-12-13 86 浏览
自從結咗婚之後我奶奶成日都叫我出去同佢食嘢,每一次仲搵唔同嘅餐廳同我去食😚佢真係令我響有一個好好嘅婆媳關系🥰我啲朋友成日都好羨慕我㗎 !因為我奶奶唔會成日都帶我去飲茶😂今日呢佢就帶我去食元朗嘅鋒哥廚房,佢話想食羊腩煲好耐㗎喇,講緊羊腩煲其實成屋得我同奶奶食羊腩㗎咋,所以我哋唔可以喺屋企食要出嚟食🤣我老爺成日都話驚我哋整到間屋好臭呢度除咗可以食羊腩煲之外,仲可以食雞煲同埋打邊爐,我哋今次食完羊腩就直接打邊爐🍲。所有配料都係可以任食,無論係海鮮定係蔬菜定係肉類全部都可以自己攞!另外啤酒都係任飲,如果有興趣嘅朋友都可以trytry😘❤️:呢度嘅羊腩真係好好食呀!肉質嫩滑😳 仲要有好多支竹!如果有飯俾我就好啦😏❤️:另外任食佢仲有得攞蟹同鮑魚😚啱晒我‼️

❤️:另外任食佢仲有得攞蟹同鮑魚😚啱晒我‼️
2022-12-13 76 浏览
🍲冬天又黎啦❄️係時候打邊爐🍲#鋒哥廚房#元朗呢間餐廳🍴每次都有驚喜✨今次餐廳,推岀先羊腩煲/醉雞煲,再麻辣雞煲,後打邊爐🍲我就揀左花雕醉雞煲打頭陣❣️藥材足料嘅湯底,再加埋花雕醉雞,味道濃郁兩個人竟然有一隻全雞🐥雞肉嫩滑,肉汁豐富,每啖都係雞肉,唔係骨🦴之後到麻辣雞煲🧏🏻‍♂️唔識死既我,竟然叫咗中辣🥵真係辣到噴火😫🦃️雞汁加辣汁香濃,撈烏冬果然一流👍雞既份量都有半隻,慢慢進入飽既狀態🤡最後到打邊爐🍲5款湯底任君選擇當然試下蕃茄薯仔湯,清清地剛好去下油膩感,打邊爐當然唔少得羽衣甘藍👐🏻仲可以任食豐富嘅海鮮🦐🦑🦞安格斯牛頸脊,黑毛豬肉片,都可以仼食🧏🏻‍♂️餐廳當然唔少得飲品啦🍻主打生啤🍺可以自己任飲除咗1664之外,當然要仲有特別又唔常見既生啤吸引咗我,MURPHYS⋯⋯我最愛既牌子,黑啤💃🏻唔會太苦,甘味適中,帶有少少甜味 ,就算女仔都好容易入口👍
🍲冬天又黎啦❄️
係時候打邊爐🍲#鋒哥廚房#元朗
呢間餐廳🍴每次都有驚喜✨
今次餐廳,推岀先羊腩煲/醉雞煲,再麻辣雞煲,後打邊爐🍲

我就揀左花雕醉雞煲打頭陣❣️
藥材足料嘅湯底,再加埋花雕醉雞,味道濃郁
兩個人竟然有一隻全雞🐥
雞肉嫩滑,肉汁豐富,每啖都係雞肉,唔係骨🦴

之後到麻辣雞煲🧏🏻‍♂️
唔識死既我,竟然叫咗中辣🥵
真係辣到噴火😫
🦃️雞汁加辣汁香濃,撈烏冬果然一流👍
雞既份量都有半隻,慢慢進入飽既狀態🤡

最後到打邊爐🍲5款湯底任君選擇
當然試下蕃茄薯仔湯,清清地
剛好去下油膩感,打邊爐當然唔少得羽衣甘藍👐🏻
仲可以任食豐富嘅海鮮🦐🦑🦞
安格斯牛頸脊,黑毛豬肉片,都可以仼食🧏🏻‍♂️

餐廳當然唔少得飲品啦🍻
主打生啤🍺可以自己任飲

同一班舊同學約到來元朗聚舊打下邊爐😆 呢間打邊爐好正!唔想齋打邊爐都可以叫羊腩煲或雞煲,任君選擇,不過我地就中意淨打邊爐恰下恰下🥢我地打邊邊就只係叫左一個鍋,呢個”黑蒜豬骨湯”好正🤩 黑蒜油係面聞到都已經好香,豬骨湯都真係有舊舊豬骨,幾唔錯👍🏻重點係呢到有海鮮任食,打邊爐點少得新鮮海鮮呢😍 花甲,蜆,蟹,蝦,鮑魚,真係樣樣齊,全部都好好食好海鮮😋 仲有試下肥牛之類,都一樣好好食,入口即溶🤤餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️食物賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️店員服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

餐廳環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️
食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
店員服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-12-08 125 浏览
今次入到黎元朗既鋒哥廚房,朋友話呢度既放題好抵食,原來係講緊雞煲放題,$288一位兩個鐘任食。🐤陳年花雕醉雞煲呢個唔係任食既,但包埋無理由唔止🤓花雕味濃,雞件入味,肉質嫩口,雞皮夠滑,醉雞黎講好出色,一個好好既開頭😌🐔麻辣雞煲呢個就任食啦,無辣不歡既朋友一定好滿意,呢個雞煲既辣椒有炒過先放落去,特別香特別辣,麻度都好濃,有啲炒過既花椒,所以有天然既麻痺感,一路食啲麻辣味一路走出黎,啲雞又夠晒大件,皮嫩肉滑,好入味,任食黎講我地加佐3次雞都算係咁😆🍲任食火鍋:黑蒜豬骨湯火鍋湯底都有幾款選擇,我地簡豬骨湯貪佢骨膠原充足,又可以補下,黑蒜令湯底除佐有豬骨既香味仲有蒜頭既濃味,奶白色既湯好濃好香!配料就多到講都講唔晒,我最中意黑毛豬肉片,豬味好濃,同呢個豬骨湯簡直絕配🐷豬肉好嫩好好食;其他丸、菜、魚皮等等既配料都好高質好正,連任食既海鮮都好新鮮,超出色!飲品呢度都係任飲既,啤酒任斟,一大杯咁飲超爽!

🐤陳年花雕醉雞煲

🐔麻辣雞煲

🍲任食火鍋:黑蒜豬骨湯

飲品呢度都係任飲既,啤酒任斟,一大杯咁飲超爽!